karate.gr 02 -  "ΦΙΛΑΘΛΟΣ" για Γερόλυμπο (συνέχεια)

Πρώτη δημοσίευση:   19/2/2004

 Αρχική     Επικαιρότητα     Περιεχόμενα Αναγνώρισης

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

 


 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

«Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ», 19-02-2004,

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ.

Δημοσιεύματα στην πρώτη σελίδα:

 

13- Η ΓΙΑΝΝΑ ΕΔΙΩΞΕ

14- Τον Γερόλυμπο σαν ένοχο σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αμερικάνου επιχειρηματία.

15- Στέλνει το φάκελο στον εισαγγελέα

16- Μέχρι η CIA και το FBI ασχολήθηκαν με την υπόθεση

17- Η Γιάννα Αγγελοπούλου με τη χθεσινή της απόφαση να διώξει τον Γιώργο Γερόλυμπο ουσιαστικά αποδέχεται τις εις βάρος του καταγγελίες από αμερικάνο επιχειρηματία, ο οποίος ενδιαφερόταν να αναλάβει το εντελώς ξεχωριστής σημασίας έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων.

 

Αληθινό σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» το οποίο ευαισθητοποίησε τη Γιάννα Αγγελοπούλου και η οποία σχεδόν έκρινε ένοχο τον Γερόλυμπο.

Ο σχετικός φάκελος, μάλιστα, αυτής της συνταρακτικής υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Χαρακτηριστικά, με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του, το 2004 αναφέρει ότι «ο Γερόλυμπος προέβη σε εξωεταιρικές (δηλαδή εκτός της ΑΘΗΝΑ Α.Ε.) επιχειρηματικές δραστηριότητες ...» και γι’ αυτό ... «με υπαιτιότητά του κλονίστηκε προς αυτόν η εμπιστοσύνη της εταιρείας».

Ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» δίνει σήμερα συνέχεια στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες στη ΣΕΛ. 5.

Σχετικά γράφει στη στήλη του και ο Νίκος Καραγιαννίδης.

 

18- ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, Νίκος Καραγιαννίδης

Όταν ψάχνεις όλες τις πτυχές

Αν έχω δική μου εταιρεία ή μετέχω με οποιονδήποτε τρόπο σε κάποια εταιρεία τότε η εταιρεία αυτή δεν μπορεί να συμβληθεί με το 2004 σε περίπτωση που εγώ εργάζομαι στην ΑΘΗΝΑ 2004.

Να το πω και αλλιώς.

Αν εγώ ήμουν Γερόλυμπος, δηλαδή ένα στέλεχος του 2004, τότε δεν θα μπορούσα ως εταιρεία να αναλάβω κάποιο έργο ή να προμηθεύσω οτιδήποτε σχετικό με τη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων.

Αυτό άλλωστε αναφέρεται στο καταστατικό της ανώνυμης εταιρείας ΑΘΗΝΑ 2004 που προεδρεύεται από τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Τι ακριβώς έχει συμβεί σ’ αυτή την ιστορία της καταγγελίας Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία που υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα απάτης σε βαθμό κακουργήματος από το μεγαλοστέλεχος του 2004 Γιώργο Γερόλυμπο και κάποιον Reinhart Grundmann;

Ο καθένας, βέβαια, κάνει τις σκέψεις του... Κι εγώ κάνω τις δικές μου σκέψεις.

Δεν μπορώ όμως να γράφω στο χαρτί όπου πάει το μυαλό μου, διότι δεν έχεις το δικαίωμα να θίγεις κανέναν επειδή εσύ το σκέπτεσαι και το ψάχνεις το πράμα...

Στο δικό μας κύκλο, την αθλητική πιάτσα, αυτό ήταν το «πρώτο θέμα» συζητήσεων από όλους...

Άκουσα πολλά από διάφορους, μέχρι και τερατολογίες, για το τι πραγματικά συμβαίνει και πώς έχει αυτή η ιστορία που αποκάλυψε ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ».

Ο καθένας, επαναλαμβάνω, λέει τα δικά του, δηλαδή δίνει τις δικές του ερμηνείες και «διαβάζει» όπως θέλει την καταγγελία του Αμερικάνου επιχειρηματία...

Αποφεύγω, όπως αναφέρω, να εκθέσω όλες μου τις σκέψεις, τις οποίες κρατώ για πάρτη μου, διότι σε καμία περίπτωση θα επιθυμούσα να καταδικάσω κάποιον, έστω και με τη «μέθοδο υπονοημάτων»...

... Ένα όμως προβληματισμό μου υποθέτω ότι αξίζει να τον απλώσω...

Ο Pano Kroko αναφέρει ότι μετά από «υπόδειξη» του Γερόλυμπου συμφώνησε να συσταθεί στο Λονδίνο εταιρεία για να αναλάβει αυτή το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων...

... Και σε αυτή τη θυγατρική εταιρεία θα συμμετείχαν κατά 80% η μητρική του ελληνοαμερικάνου και από 10% οι Γερόλυμπος και Grundmann

Το εύλογο ερώτημα είναι ότι υπήρχε κίνδυνος να ακυρωθεί η ανάθεση του έργου της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων σε εταιρεία στην οποία θα είναι μέτοχος ο Γερόλυμπος, στέλεχος του 2004 ...

Ο Γερόλυμπος, μάλιστα, στην εν λόγω θυγατρική εταιρεία, που στήθηκε για να πάρει τη δουλειά, πάντα κατά τον Pano Kroko, δεν είναι μόνο απλός μέτοχος ...

Συγκεκριμένα ο Γερόλυμπος φέρεται να έχει την ιδιότητα και του Director και του Executive ως Chief Operating Officer.

Δεν ήξερε ο Γερόλυμπος ότι δεν είχε το δικαίωμα να μετέχει σε εταιρείες που ενδιαφερόντουσαν να συναλλαγούν με το 2004;

Κι αν το γνώριζε τότε πιθανόν να ήθελε να εξαπατήσει τον Pano Kroko

… Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι ασφαλώς και γνώριζε ο Γερόλυμπος ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής σε τέτοιου είδους διαδικασίες, στοιχείο που ίσως συνηγορεί στην αθωότητά του, στην μη εμπλοκή.

Ένα άλλο ερώτημα που αξίζει προσοχής, με βάση την καταγγελία του Pano Kroko, είναι πώς είχε πρόσβαση στα Blueprints ο Γερόλυμπος;

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

«Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ», 19-02-2004,

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ.

Δημοσιεύματα στην πέμπτη σελίδα:

 

19- CIA και FBI τσεκάρισαν  ...

... ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ 2004 Ο PANO KROKO ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ...

Υπάρχει προσύμφωνο μνημόνιο συνεργασίας του Γιώργου Γερόλυμπου και του Reinhard Grundmann από τη μία και από την άλλη του Pano Κroko για να αναλάβει η αμερικάνικη εταιρεία του τρίτου το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος ο Pano Κroko στην ενώπιον παντός δικαστηρίου και πάσης αρχής εξώδικη όχληση, διαμαρτυρία και πρόσκληση που έστειλε στην Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αν, λοιπόν, ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας έχει πράγματι στα χέρια του τέτοιο συμφωνητικό τότε το πράμα μιλάει μόνο του......

Μέχρι στιγμής, δηλαδή, μιλάνε οι τρομακτικές συγκεκριμένες κατηγορίες του Pano Κroko από τη μία και από την άλλη οι κατηγορηματικές διαψεύσεις από τον Γιώργο Γερόλυμπο, που είναι διευθυντής του Γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου του 2004 Γιάννη Σπανουδάκη.

Ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» δίνει συνέχεια σήμερα στο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ γι' αυτό το θέμα το οποίο το χαρακτηρίσαμε, χωρίς υπερβολή, σαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Κι αυτό διότι αν πράγματι έχουν σχέση με την πραγματικότητα όλα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της αμερικάνικης εταιρείας τότε αυτός, έστω και χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα συμφέροντά του κατάφερε να διασυρθεί διεθνώς η Ελλάδα και να θιγούν με το χειρότερο τρόπο το ήθος και η ποιότητα που επιβάλλει να χαρακτηρίζουν την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων.

Το εν λόγω προσύμφωνο - μνημόνιο για το οποίο κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της SEATTLE WlRELESS INC (στην συνέχεια χάριν συντομίας θα την αναφέρουμε ως «SWI») συνετάχθη διότι, όπως υποστηρίζει πάντα η πλευρά του Pano Κroko, είχαν προηγηθεί τα εξής...

Η SWI, κάτοχος τεχνογνωσίας Wireless and Wi-Fi, το 2001 και το 2002 παρουσίαζε τα προϊόντα της και το πρόγραμμά της στα γραφεία του 2004 και σε αρμόδιους στα θέματα ασφαλείας...

Αν ο Ελληνοαμερικάνος παρουσιάσει το κείμενο του συμφωνητικού με Γερόλυμπο, Grundmann

Οπότε, ο Γιώργος Γερόλυμπος μου είπε ότι οι συζητήσεις της εταιρείας μου με το 2004 θα πρέπει να διεξαχθούν με έναν μεσολαβητή τον οποίον εκπροσωπούσε...

Κι αυτός ο μεσολαβητής ήταν ο Reinhard Grundmann και η εταιρεία INDOAΚZIS....

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της SWI με την INDOAΚZIS και οι Γερόλυμπος, Grundmann μου ζήτησαν να λάβουν μέρος ως επενδυτές στην υπό σύσταση ευρωπαϊκή θυγατρική εταιρεία EUROPE WIRELESS LTD (στην συνέχεια θα την αναφέρουμε ως «EWL»), με έδρα το Λονδίνο.

Αφού υπογράψαμε το σχετικό προσύμφωνο συνεργασίας μας στις 3 Ιανουαρίου 2003 η μητρική SWI  έδωσε εντολή στον Grundmann να προβεί στα δέοντα για την σύσταση της θυγατρικής EWL.

Και, μάλιστα, στην αγορά των σχετικών, «domain names».

Οι Γερόλυμπος, Grundmann μου ζήτησαν κάθε λεπτομερές στοιχείο τεχνογνωσίας σχετικό με την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων για να το παραδώσουν στην ΑΘΗΝΑ 2004.

Έτσι, παρέδωσα αναλυτική περιγραφή τεχνολογικών λύσεων, που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της SWI σε εξειδικευμένες τεχνολογίες και σε εφαρμογές ηλεκτρονικής ασφάλειας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του κωδικοποιημένου συστήματος του ομίλου SAIC.

Για να κάνει καλύτερα την δουλειά της η SWI απέναντι στους δύο συνεργάτες της και το 2004 ο Γερόλυμπoς μας παρέδωσε τα blueprints των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με σκοπό να υποδείξουμε τον τρόπο εφαρμογής της τεχνογνωσίας μας στα συγκεκριμένα, σε επίπεδο υψηλής τεχνoλoγίας πρoστασίας της ασφάλειας, αξιoποιήσιμα «σημεία».

Πράγματι επέστρεψα στoν Γερόλυμπο τα blueprints με τα προτεινόμενα προϊόντα και τον σχεδιασμό διατάξεών τους ώστε να τα χρησιμοποιούν από το τμήμα ασφαλείας του 2004.

Η παράδοση έγινε στο γραφείο του Grundmann στην Γλυφάδα.

… Να σκεφθεί κανείς ότι μιλάμε για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, το μείζον θέμα σχετικά για το 2004 ...

Ο Reinhard Grundmann ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 10.803.438 ευρώ, για την αγορά των μετοχικών μεριδίων της θυγατρικής EWL, τόσο για το δικό του 10%, όσο και για το 10% του Γερόλυμπου.

Τα χρήματα αυτά ποτέ δεν πληρώθηκαν από τον Grundmann.

Η SWI διενήργησε έλεγχο DUE DILIGENCE για να διαπιστώσουμε τι εστί εταιρεία INDOAΚZIS και ποία η αληθινή «ταυτότητα» του εκπροσώπου της Reinhard Grundmann.

Αποδείχθηκε ότι αυτός είχε βεβαρυμένo ποινικό μητρώο με ποινές φυλακίσεως, με καταδίκες και είχε επανειλημμένως κατηγορηθεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Όλα όσα ανακαλύψαμε για τον Grundmann επαληθεύθηκαν από τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών και εθνικής ασφαλείας.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτό το θέμα αφορά την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ολυμπιακών αγώνων, που αποτελεί το μείζον και την πιο μεγάλη αγωνία τόσο του 2004 όσο και της ελληνικής κυβερνήσεως.

 

20- Η Γιάννα έδιωξε τον Γερόλυμπο

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» χθες, που στηρίχθηκε στις καταγγελίες με δικόγραφο Αμερικάνου επιχειρηματία και την φερόμενη εμπλοκή και ενοχή του Γιώργου Γερόλυμπου, η Γιάννα Αγγελοπούλου αποφάσισε να απομακρύνει από το 2004 τον διευθυντή του Γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Σπανουδάκη.

Η απόφαση αποπομπής του Γερόλυμπου γνωστοποιήθηκε στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» χθες το απόγευμα με επιστολή που υπογράφει ο γενικός διευθυντής τύπου και ΜΜΕ του 2004 Σεραφείμ Κοτρώτσος.

Να σημειωθεί ότι όπως μας ... διευκρινίζει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος η απόφαση καρατομήσεως του Γερόλυμπου ελήφθη λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει στα περίπτερα ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ».

Κατανοούμε την ... διευκρίνιση του 2004 διότι θέλει να εμφανισθεί ότι δεν αποφασίζει κάτω από την πίεση, έστω και εγκύρων, δημοσιευμάτων.

Θυμίζουμε ότι η καταγγελία του Ελληνοαμερικάνου Pano Kroko έγινε προς το 2004 στις 9 Φεβρουαρίου 2004 και χθες ο Γιώργος Γερόλυμπος έκανε δηλώσεις στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» ως στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων!

 

Προς τον Κύριο Νίκο Καραγιαννίδη

Εκδότη εφημερίδας «ΦΙΛΑΘΛΟΣ»,

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2004.

 

Κύριε Διευθυντά

Με αφορμή δημοσίευμα, στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας (18-2-2004), υπό τον τίτλο «Παγκόσμιο σκάνδαλο», το οποίο αναφέρεται σε καταγγελίες του κυρίου Pano Kroko και εμπλέκει στέλεχος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Από την πρώτη στιγμή (9-2-2004) που γνωστοποιήθηκαν στην Οργανωτική Επιτροπή οι καταγγελίες του συγκεκριμένου προσώπου, η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη έδωσε ρητή εντολή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η έρευνα αυτή κατέδειξε ότι ουδεμία σχέση είχε ή έχει η ΑΘΗΝΑ 2004 ή οιοδήποτε θεσμικό όργανό της, με τα πρόσωπα και τις εταιρίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

2. Η ΑΘΗΝΑ 2004 έχει ήδη - από διημέρου - απαντήσει με εξώδικο στον κ. Pano Kroko.

3. Με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΘΗΝΑ 2004, πριν τη δημοσίευση του σχετικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα σας (συνεδρίαση 17-2-2004), καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας του κ. Γιώργου Γερόλυμπου, «διότι προέβη σε εξωεταιρικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, κατά παράβαση των όρων της εργασιακής του συμβάσεως, που εξέθεσαν την εταιρεία και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους δυσφημίσεώς της και ως εκ τούτου με αποκλειστική υπαιτιότητά του κλονίστηκε πλήρως και οριστικώς η εμπιστοσύνη της εταιρείας προς αυτόν».

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι δεν υφίσταται εμπλοκή της ΑΘΗΝΑ 2004 σε όσα αναφέρονται στις καταγγελίες διαφόρων προσώπων.

Άλλωστε, η Διοίκηση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και προσωπικά η Πρόεδρός της έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι τηρούν το γράμμα και το πνεύμα της νομιμότητας σε όλες τις ενέργειες, πράξεις ή αποφάσεις που αφορούν σε όλο το πλέγμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της Οργανωτικής Επιτροπής λειτουργούν όλοι οι απαραίτητοι θεσμοί προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου, γεγονός που έχει γίνει αντικείμενο θετικού σχολιασμού από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τους φορείς της Πολιτείας και το σύνολο του νομικού και δικαστικού κόσμου της χώρας.

Σας θυμίζω τη δημόσια αναφορά της κυρίας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ότι «κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο».

 

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ

Γενικός Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

 Αρχική     Επικαιρότητα     Περιεχόμενα Αναγνώρισης