karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 30/9/04, τελευταία ενημέρωση 9/3/06.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Πρώτη δημοσίευση 30/09/04. Τροποποίηση λόγω προσωρινής δικαστικής απόφασης 9/3/06.  

Όπου (***), εκεί αφαιρέθηκε προσωρινά τμήμα του κειμένου.

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ  ΚΑΡΑΤΕ (ΠΟΠΚ)

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 58, 10680  ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3601938, FAX  210-3639508,

ΚΙΝΗΤΟ: 6947-808524,   URL: www.karate.gr,   E-mail: e.persidis@karate.gr


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΑΤΕ

ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


 

 

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2004

 

 

Προς τον κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο

Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΠΟΠΚ

Σεβαστουπόλεως 133, 11526 Αθήνα

 

Κοινοποίηση στους Συλλόγους-Μέλη της ΠΟΠΚ! (Προσοχή: Αλλαγή διεύθυνσης της ΠΟΠΚ.)

 

 

Θέμα: Αλλαγές στη λειτουργία της ΠΟΠΚ και καυτά ερωτήματα για τη μέχρι τώρα λειτουργία της Τεχνικής Επιτροπής.

 

 

Κύριε Δρακόπουλε,

 

            Κατά τη χθεσινή μας συζήτηση (Πέμπτη, 23-9-04) με αντικείμενο τα θέματα της ΠΟΠΚ, στην οποία παρευρέθη και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Προκοπίου, προέκυψαν τα επόμενα:

1-    Διατυπώσατε, μαζί με τον κ. Προκοπίου, αγανάκτηση διότι «δεν προωθώ κανένα θέμα της ομοσπονδίας», ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι α) το «κυνήγι» της αναγνώρισης της ΠΟΠΚ από τη ΓΓΑ τα τελευταία τρία χρόνια είναι τόσο χρονοβόρο, ώστε με έχει αναγκάσει να εγκαταλείψω τις τρέχουσες δουλειές μου γι’ αυτό, και β) για την οποιαδήποτε λειτουργία της ομοσπονδίας είναι τελείως απαραίτητος ο Εσωτερικός της Κανονισμός, ο οποίος κατά πρώτον συντάσσεται από την Τεχνική Επιτροπή.

2-    Ισχυρισθήκατε ότι το «Καράτε πέθανε» και καλά θα κάνω να φύγω από την ομοσπονδία, «να τους πετάξετε όλους έξω και να το κρατήσετε μόνος σας»! (Τι το θέλετε αφού «πέθανε»;)

3-     Μου προτείνατε (***) να φύγω από την ομοσπονδία, τα οποία σε δέκα πέντε λεπτά τα κάνατε (***)!

4-     Ταυτόχρονα όμως μου προτείνατε να εργασθώ για εσάς και να σας βγάζω ένα περιοδικό για το Καράτε ως υπάλληλός σας! (Για το «πεθαμένο» Καράτε;)

5-     Η συμπεριφορά σας στις αντιρρήσεις μου ήταν προσβλητική και υβριστική. Είχατε προετοιμάσει, μάλιστα, και τη συνεπικουρία του κ. Προκοπίου, ο οποίος σας ξεπέρασε σε εκφράσεις και ήταν τόσο προσβλητικός και υβριστικός (παράπτωμα που τιμωρείται από το νόμο περί βίας στον Αθλητισμό!), ώστε στις ασυγκράτητες χυδαιολογίες του σηκώθηκα και έφυγα από το τραπέζι!

 

Κατόπιν όλων αυτών είναι φανερό ότι η συνεργασία μας δεν μπορεί να συνεχιστεί με τις φιλικές παραδοχές που είχαμε κάνει μέχρι σήμερα. Αλλά όμως έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τη λειτουργία της ΠΟΠΚ, η οποία βρίσκεται υπεράνω από εμάς. Συνεπώς, θα πρέπει ως πρόεδρος να λύσω άμεσα τα μικροπροβλήματα της ΠΟΠΚ και να την οδηγήσω σε δίκαιες εκλογές.

Πρώτα, λοιπόν, θα πρέπει να κλείσουμε τις εκκρεμότητές μας! Και επειδή το ΔΣ τελευταία δεν λειτουργεί, αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να εφαρμόσω με απόφαση προέδρου και γραμματέως, η οποία βέβαια θα κριθεί από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, τα επόμενα:

1- Ως πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής έχετε αναλάβει την εκπόνηση του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας της ΠΟΠΚ από τον Ιανουάριο του 2002 και ακόμα δεν έχετε κάνει τίποτα παρά τις επανειλημμένες υπομνήσεις μου ότι χωρίς αυτόν δεν μπορεί να λειτουργήσει τεχνικά και αγωνιστικά η ομοσπονδία. Με αυτό τον τρόπο σαμποτάρετε τη λειτουργία της ομοσπονδίας και  την έχετε οδηγήσει, ως μόνος υπεύθυνος και όπως αποδεικνύεται εσκεμμένα, σε τεχνική και αγωνιστική απραξία και οικονομική ανέχεια! Ζητώ την εργασία σας του Εσωτερικού Κανονισμού σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται σήμερα, ώστε να δώσω λύσεις.

2- Για ευνόητους λόγους, (τον προσωπικό σας σύλλογο και τις δραστηριότητές σας με τις παραϊατρικές, κομπογιαννίτικες διατροφικές συνταγές σας και τα διατροφικά σκευάσματα, τα οποία παρανόμως πλασάρετε στους αφελείς), αλλά και διότι μέχρι τώρα δεν μου παραδίνατε καθόλου ή με μεγάλες καθυστερήσεις την αλληλογραφία της ΠΟΠΚ, η διεύθυνση της ΠΟΠΚ αλλάζει από σήμερα από την Σεβαστουπόλεως 133, 11526, Αθήνα στην

νέα διεύθυνση της ΠΟΠΚ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ  ΚΑΡΑΤΕ (ΠΟΠΚ)

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 58, 10680  ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3601938, FAX  210-3639508,

ΚΙΝΗΤΟ: 6947-808524,   URL: www.karate.gr,   E-mail: e.persidis@karate.gr

Δηλαδή στο γραφείο του προέδρου, όπου πραγματικά φιλοξενείται, και όπου υπάρχουν και όλα της τα έγγραφα της Γραμματείας της, ώστε να πληροφορείται η Γραμματεία της άμεσα την αλληλογραφία της, όπως είναι φυσικό, και να λειτουργεί χωρίς τα προσκόμματα τα οποία εσείς εσκεμμένα δημιουργούσατε.

            3- Κατά πληροφορίες μου και κατά τη συζήτησή μας απεδείχθη ότι ο κ. Προκοπίου, με τη δική σας υποστήριξη και κρυφά από το ΔΣ, έλαβε μέρος με αθλητή του στο Πανευρωπαϊκό 2004 στα Σκόπια. Επομένως, ο κύριος Προκοπίου παρέκαμψε το ΔΣ και αυτομάτως ενήργησε ουσιαστικά ως επαγγελματίας τεχνικός, διότι κοουτσάρησε σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αθλητή του, που ο ίδιος γυμνάζει ως τεχνικός εκπαιδευτής. Συνεπώς δεν δύναται, ως τεχνικός,  βάσει του αθλητικού νόμου να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο και για αυτό το λόγο εκπίπτει αυτοδικαίως από την ιδιότητά του ως μέλος του ΔΣ!

            4- Κατά τη συζήτησή μας απεδείχθη επίσης ότι ετοιμάζετε, πάλι χωρίς να το γνωστοποιήσετε στο ΔΣ και στον Πρόεδρο, αθλητές για το Παγκόσμιο στο Νταβός της Ελβετίας (8-9 Οκτωβρίου 2004)! Δεν θεωρώ σκόπιμο να δημιουργήσω πρόβλημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία με ακύρωση της ελληνικής αποστολής, αλλά αυτό αποτελεί μείζον εσωτερικό θέμα καταστατικής παράβασης της ομοσπονδίας. Σας τονίζω ότι παραβαίνετε κατάφωρα το καταστατικό της Ομοσπονδίας και το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές θα σας επιβάλει κυρώσεις. Η αποστολή σε διεθνείς αγώνες οργανώνεται, ελέγχεται και υποβάλλεται από το ΔΣ και όχι από οποιονδήποτε τεχνικό. Αν δεν σας αρέσει η βάσει των νόμων και του καταστατικού συλλογική προσπάθεια όλων μας είστε ελεύθερος να λειτουργήσετε μόνος σας εκτός ομοσπονδίας! Επ’ αυτού σας καλώ να μου υποβάλλετε εντός δύο ημερών πλήρη και σαφή αναφορά της ελληνικής αποστολής στο Νταβός για τις 8-9 ΟΚΤ 2004.

            4- Έχω πληροφορηθεί ότι για τα έξοδα των αθλητών σας προς τους διεθνείς αγώνες εξασφαλίζετε κάποιες χορηγίες. Όταν οι χορηγίες προσφέρονται στον σύλλογό σας για δικές του διοργανώσεις και δικούς του αθλητές, τότε είναι θέμα του συλλόγου σας, αλλά όταν καλύπτουν έξοδα αθλητών για διοργανώσεις της ΠΟΠΚ (εσωτερικού ή και εξωτερικού) πρέπει να περνάνε από τη συμφωνία, την έγκριση, την αποδοχή και το Ταμείο της ΠΟΠΚ. Τέτοιο πράγμα δεν έχει γίνει ποτέ και δεν υπάρχει κανένα ποσόν που να χορηγήθηκε από χορηγό για αθλητή ή αθλήτρια της ΠΟΠΚ, να πέρασε από το Ταμείο της ΠΟΠΚ και να εκδόθηκε παραστατικό της ΠΟΠΚ με την υπογραφή του Προέδρου της. Αναρωτιέμαι μήπως εισπράττετε χορηγίες εν αγνοία της ΠΟΠΚ;;; Εύχομαι να μην έχει γίνει τίποτα παράνομο, διότι είμαι διατεθειμένος να ψάξω το θέμα εις βάθος!

            5- Κατά το μήνα Ιούνιο ή Ιούλιο 2004, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, κάνατε στο σύλλογό σας εξετάσεις μαύρων ζωνών. Βάσει του καταστατικού της ΠΟΠΚ ο πρόεδρος υπογράφει κάθε έγγραφο της ΠΟΠΚ, ακόμα και τα διπλώματα και τις ταυτότητες των αθλητών. Κάθε έγγραφο της ΠΟΠΚ, που δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της κατά την ημερομηνία που εκδόθηκε, είναι άκυρο. Και σε αυτό το σημείο εφιστώ και την προσοχή των μαθητών σας. Επίσης, λόγω και μη επιχορήγησης της ομοσπονδίας, έχει συμφωνηθεί άτυπα κάποιο μικρό ποσόν από τα εξέταστρα των αθλητών για ζώνες και ταυτότητες να πηγαίνει στο ταμείο της ΠΟΠΚ, πράγμα το οποίο εσείς δεν τηρείτε. Επομένως, η άρνησή σας να αποδεχθείτε το νόμιμο ΔΣ της ΠΟΠΚ και τον τρόπο λειτουργίας της οδηγεί σε ακυρότητα όσα διπλώματα ή ταυτότητες εκδίδετε, και μάλιστα αν σε αυτά είναι τυπωμένο το λογότυπο της ΠΟΠΚ και δεν φέρουν την υπογραφή του προέδρου της, τότε αποτελούν απόδειξη εξαπάτησης των μαθητών σας ή και πλαστογραφίας! Επί πλέον σας καλώ να καταθέσετε στο γραφείο της ομοσπονδίας όλα όσα έντυπα (ταυτότητες και διπλώματα με το λογότυπο της ΠΟΠΚ) βρίσκονται στην κατοχή σας.

            6- Τα τελευταία χρόνια η ΠΟΠΚ διενεργεί κάθε Δεκέμβριο Πανελλήνιους Αγώνες με κύριο οργανωτή εσάς (φωτό 16-12-2001). Σε αυτούς τους αγώνες εμφανίζεται η SIEMENS ως χορηγός των αγώνων της Ομοσπονδίας, κυρίως επειδή ο γενικός της διευθυντής και τα παιδιά του είναι μαθητές σας. Τι θα πει όμως “χορηγός”; Θα πει ότι η SIEMENS δίνει κάποια χρήματα για τα έξοδα των αγώνων (και ίσως όχι μόνον!) και φυσικά παίρνει για το δικό της ταμείο, όπως όλος ο κόσμος, μια απόδειξη από την ομοσπονδία για την χορηγία της μαζί με τις ευχαριστίες της ΠΟΠΚ. Ποτέ, όμως, δεν μπήκε ποσόν χορηγίας από την SIEMENS στο ταμείο της ΠΟΠΚ, και ποτέ δεν αποδόθηκε λογαριασμός από εσάς για το ποιά έξοδα καλύφθηκαν. Όλα αυτά γίνονται χωρίς αποφάσεις του ΔΣ. Ούτε καν επιστολή χορηγίας της SIEMENS προς το ΔΣ έχουμε δει, διότι πάντα παρεμβάλλεστε εσείς κύριε Δρακόπουλε. Απαιτώ να μου εξηγήσετε γραπτώς και λεπτομερώς τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα, τι ποσά έχει δώσει η SIEMENS ως χορηγίες προς την ΠΟΠΚ, τι αποδείξεις έχει πάρει και ποιός τις έχει υπογράψει αυτές τις αποδείξεις! Σας πληροφορώ ότι είμαι διατεθειμένος να το ψάξω μέχρις εσχάτων, έστω και αν χρειαστεί να απευθυνθώ στο ΣΔΟΕ για να μου δώσει να ελέγξω τις αποδείξεις που μπήκαν στο ταμείο της SIEMENS.

             Σας δίνω ένα περιθώριο μιας εβδομάδας από λήψεως να μου απαντήσετε και μετά είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ δικαστικά για το συμφέρον της ομοσπονδίας! Επειδή το περιεχόμενο της επιστολής αφορά και τους συλλόγους-μέλη της ΠΟΠΚ και τους εκπαιδευτές και τους αθλητές, οι οποίοι θίγονται, η επιστολή αυτή θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα www.karate.gr, την οποία διαβάζει όλος ο κόσμος του Καράτε.

 Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας δίδεται η εντολή στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή να επιδώσει την παρούσα προς τον κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο, κάτοικο Αθηνών, (Σεβαστουπόλεως 133, Αθήνα, ΤΚ 11526) με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της ΠΟΠΚ, προς τον οποίον απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

 


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε