karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 25/5/06. Τελευταία ενημέρωση 24/8/06.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


Τα 2α Ασφαλιστικά Μέτρα του Δρακόπουλου κατά του Περσίδη για τις δημοσιεύσεις του στο karate.gr και η προσωρινή Απόφαση 3834/2006


 Με την 3433/24-8-2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνονται οι παράνομες εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, που "σκηνοθέτησαν" την 14-8-2005 ο δάσκαλος καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος, η δικηγόρος του και "πρόεδρος-μαϊμού της ΠΟΠΚ" (διότι ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος και ποτέ δεν λειτούργησε ως πρόεδρος, εφόσον οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν) κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και ο έτερος δάσκαλος καράτε Γιώργος Τσόγκας, και δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ ηλ/γος-μηχ/γος Θύμιος Περσίδης, που είχε προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης από το karate.gr!


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων

ΑΙΤΗΣΗ (κάτω, και εδώ σε pdf)

Δρακόπουλου Παναγιώτη του Μηνά, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Σεβαστουπόλεως, αρ. 133, ενεργών εν προκειμένω για τον ίδιο προσωπικά και ως διαχειριστής και μοναδικός εταίρος της μονοπρόσωπης εταιρίας περιορισμένης ευθύνης «Δ.Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», που εδρεύει ως άνω.

ΚΑΤΑ

Περσίδη Ευθύμιου του Κοσμά, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού ......, αρ. .......

 

Είμαι εκπαιδευτής του παραδοσιακού καράτε, κάτοχος μαύρης ζώνης 7 dan, ιδιοκτήτης της γνωστής από 30ετίας σχολής καράτε «BUDOΚAN» που βρίσκεται στους Aμπελoκήπoυς, επί της οδού Σεβαστουπόλεως, αρ. 133 και εξουσιοδοτημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε για την διεξαγωγή στην Ελλάδα των εξετάσεων των αθλητών, προκειμένου να τους απονεμηθούν «οι ζώνες» και να ενταχθούν στο μητρώο κατόχων μαύρων ζωνών, που τηρείται από αυτή. Διετέλεσα Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) από την ίδρυσή της το 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2002. Τέλος είμαι ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας με την επωνυμία: «Δ.Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία έχει κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα και. τα δικαιώματα διάθεσης των μεταφράσεων των βιβλίων του διάσημου βιοτεχνολόγου, πρώην ερευνητή του Πανεπιστημίου των Η.Π.Α. Μ.Ι.Τ. Barry Sears, που στις Η.Π.Α. εκδίδονται από τον γνωστό οίκο Harper Collins, με τους τίτλους «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ», «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ».

Ο καθ' ου εξέδιδε πλέον των 15 ετών το περιοδικό «ΔΥΝΑΜΙΚΟ» που απευθυνόταν στους ενδιαφερομένους πολεμικών τεχνών. Περαιτέρω, ήταν Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε από την ίδρυσή της το έτος 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2001, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εγώ ήμουν Πρόεδρος. Από τον Δεκέμβριο του έτους 2001 ο καθ' ου ανέλαβε ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθόσον εγώ ως τεχνικός δεν επιτρέπεται να συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην διάρκεια της Προεδρίας μου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε διεξήγαγε μεγάλο δικαστικό αγώνα, τον οποίο χρηματοδότησα ο ίδιος προσωπικά, προκειμένου να εδραιώσει την ύπαρξή της, δεδομένου ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε (νυν Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) είχε ζητήσει την ακύρωση του καταστατικού της. Με την υπ' αριθμόν 110/2003 απόφαση του Αρείου Πάγου η Ομοσπονδία μας δικαιώθηκε. Κατά την εποχή της εκδόσεως της ως άνω αποφάσεως, Πρόεδρος της ήταν ο καθ'oυ, ο οποίος όφειλε να οργανώσει σύννομα την λειτουργία της, να λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, να φροντίσει όπως αυτή λάβει την αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να συγκαλεί την Γενική Συνέλευση, να κάνει αρχαιρεσίες μέχρι το τέλος του 2004 κλπ., πράγματα που ο καθ' ου ουδόλως έπραξε. Αποτέλεσμα της διοίκησης που ασκούσε, ήταν η πλήρης αποδιοργάνωση της Ομοσπονδίας, και η παντελής έλλειψη προόδου τόσο σε αθλητικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο αλλά και στο θέμα της αθλητικής αναγνώρισής αυτής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Περαιτέρω, ο καθ' ου, είναι κάτοχος των κατωτέρω αναφερομένων ονομάτων περιοχής (domain names) στο διαδίκτυο www.karate.gr. και www.cybergym.gr , των οποίων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατασκευή, συντήρηση και το περιεχόμενο. Στις ως άνω ιστοσελίδες, ανέκαθεν καταχωρούσε επιστολές με άκρως υβριστικό περιεχόμενο για όλους όσους θεωρούσε υπευθύνους για το γεγονός ότι η ΠΟΠΚ δεν ελάμβανε την κατά νόμο, αθλητική αναγνώριση. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του τότε Διοικητικού Συμβουλίου να απέχει από τέτοιες ενέργειες, ο καθ' ου συνέχιζε, όπως πράττει ακόμη και σήμερα, την αναγραφή υβριστικών σχολίων κατά της κυβέρνησης, του Υπουργού Αθλητισμού, ακόμη και κατά Διευθυντή Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, επειδή δεν του χορήγησε μπλοκ επιταγών.

Τον Ιανουάριο του έτους 2005 ορισμένα σωματεία-μέλη της ΠΟΠΚ ζήτησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών να διοριστούν κάποια από τα μέλη τους ως προσωρινή διοίκηση αυτής. Στην δίκη αυτή παρενέβησαν κάποια από τα ιδρυτικά σωματεία, ως μάρτυρας των οποίων κατέθεσα εγώ, και ζήτησαν επίσης να διοριστούν ως μέλη της προσωρινής αυτής διοίκησης επίσης κάποια μέλη τους.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 2499/2005 απόφασή του περί διορισμού προσωρινής διοίκησης, διόρισε 4 άτομα από τα πρoταθέντα από τα αιτούντα σωματεία και 3 άτομα από τα προταθέντα από τα παρεμβάντα σωματεία. Τα παρεμβάντα ιδρυτικά σωματεία άσκησαν ένδικα μέσα κατά της αποφάσεως αυτής, επειδή όμως η αίτηση αναστολής που άσκησαν ενώπιον του Εφετείου δεν τελεσφόρησε, παραιτήθηκαν από τη συνέχεια της αντιδικίας και πήραν μέρος στην Γενική Συνέλευση που η προσωρινή διοίκηση συνεκάλεσε καθώς επίσης και στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την 14-08-2005 για την εκλογή αιρετής διοίκησης της ΠΟΠΚ

Ο καθ' ου ωστόσο, Πρόεδρος, κατά τα λεγόμενά του, του σωματείου μέλους της ΠΟΠΚ με την επωνυμία: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αν και το σωματείο που εκπροσωπεί κλήθηκε αποδεδειγμένα, εντoύτoις ούτε στην Γενική Συνέλευση έλαβε μέρος ούτε υποψηφίους πρότεινε στις αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιό της ούτε καν γνωστοποίησε στην Ομοσπονδία στις οριζόμενες από το καταστατικό προθεσμίες τους εκπροσώπους του για τις αρχαιρεσίες.

Αντίθετα, ο καθ' ου επέλεξε ως βήμα έκφρασης των όποιων θέσεών του τους ανωτέρω αναφερόμενους δικτυακούς τόπους, στους οποίους εκθέτει, πάντα με υβριστικό τρόπο τις απόψεις του σε βάρος όλων των εμπλεκομένων με την υπόθεση της διοίκησης της Π.Ο.Π.Κ. και όχι μόνον! Στις ιστοσελίδες του αυτές, ιδιαίτερη «φροντίδα» έχει επιφυλάξει για μένα ωστόσο, αφού αναφέρει σε βάρος μου σχόλια άκρως υβριστικά, συκοφαντικά και δυσφημιστικά για την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μου.

 

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.karate.gr, την 6-8-2005, δημοσίευσε άρθρο υπό τον τίτλο «Φοβερή Απάντηση του Παναγιώτη Δρακόπουλου στην αυστηρή επιστολή του Θύμιου Περσίδη!

(ακολουθεί κείμενο)

Την 18-8-2005 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.cybergym.gr άρθρο υπό τον τίτλο “Κριτική επί των εκδόσεων των βιβλίων «Η Διατροφική Ζώνη», «Κατακτώντας τη Διατροφική Ζώνη», και «Η Ωμέγα Rx Ζώνη»”, στο οποίο υποστηρίζει ότι είμαι απατεώνας, χωρίς καμία επιστημονική κατάρτιση και πλήττει την τιμή και την υπόληψή μου αναφέροντας επί λέξει:

(ακολουθεί κείμενο)

Την 29-9-2005 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr, άρθρο του υπό τον τίτλο «Απάτη Άννας Δρούζα και Παναγιώτη Δρακόπουλου από το Κρατικό Κανάλι της ΝΕΤ.», το οποίο αφορούσε την εμφάνισή μου σε τηλεοπτική εκπομπή, στο οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής:

(ακολουθεί κείμενο)

Την 4-10-2005 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Δέκα χρόνια Απάτες του Παναγιώτη Δρακόπουλου», στο οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής:

(ακολουθεί κείμενο)

Την 13-1-2006, ο καθ’ου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Ανάλυση της Εκτεταμένης Απάτης του Παναγιώτη Δρακόπουλου, και για το ΣΔΟΕ!»

(ακολουθεί κείμενο)

Την 17-1-2006 ο καθ’ου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους καρατέκα του Παραδοσιακού Καράτε της ΠΟΠΚ», στο οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής:

(ακολουθεί κείμενο)

 

Τέλος, ο καθ' ου σε όλα τα ανωτέρω άρθρα του που δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του, δημοσιεύει, χωρίς την έγκρισή μου την φωτογραφία μου και ρητώς αναγράφει ότι προσφέρει δωρεάν συνταγές από τα ως άνω αναφερόμενα βιβλία μου.

 

Επειδή τόσο το περιουσιακό, όσο και το ηθικό δικαίωμα, που συνιστούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, δύναται να προστατευτούν με ασφαλιστικά μέτρα, που διατάσουν την άρση της προσβολής και την παράλειψή της στο μέλλον, εφόσον πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης πράξης προσβολής του δικαιώματος,

Επειδή, κατά το άρθρο 57 ΑΚ, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον,

Επειδή προστασία του δικαιώματος μπορεί να ζητηθεί σε κατεπείγουσα περίπτωση και με ασφαλιστικά μέτρα κατά το άρθρο 731 ΚπολΔ,

Επειδή το Δικαστήριο Σας έχει στα πλαίσια της προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης την εξουσία να διατάξει την προσωρινή παράλειψη πράξεων που προσβάλλουν απόλυτα δικαιώματα, όπως αυτό της προσωπικότητας, χωρίς να θίγεται η διάταξη του άρθρου 692 ΚΠολΔ παρ. 4, η οποία απαγορεύει την ικανοπoίηση δικαιώματος με τη λήψη ασφαλιστικού μέτρου, καθώς η ανωτέρω διάταξη δεν απαγορεύει να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, υπό τη μορφή της προσωρινής ρύθμισης, όταν υπάρχει διαρκής έννομη σχέση,

Επειδή η αξίωση παράλειψης μελλοντικών προσβολών του κρίσιμου απόλυτου δικαιώματος επί της προσωπικότητας έχει από τη φύση της διάρκεια, τόση όση η διάρκεια της ισχύος του απόλυτου δικαιώματος επί της προσωπικότητας. Η αξίωση, συνεπώς, προς παράλειψη μελλοντικών προσβολών του κρίσιμου απόλυτου δικαιώματος της προσωπικότητας είναι μια διαρκής έννομη σχέση, η οποία, όταν συντρέχει ανάγκη μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, χωρίς να κινδυνεύει να ματαιωθεί ο σκοπός της κύριας δίκης.

Επειδή όλοι οι ισχυρισμοί και οι χαρακτηρισμοί, που αναφέρονται στο πρόσωπό μου του καθ' ου είναι ανυπόστατοι και αναληθείς και αποσκοπούν στην προσβολή της προσωπικότητάς μου,

Επειδή τα ανωτέρω δημοσιεύματα του καθ' ου στους δικτυακούς χώρους, που του ανήκουν, πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση, διότι με εμφανίζουν ως «απατεώνα», «κομπογιαννίτη» και «πλαστογράφο» αμφισβητούν την επιστημονική και επαγγελματική μου επάρκεια, βάλλουν κατά της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και αποσκοπούν στην προσωπική και επαγγελματική μου εξόντωση.

Επειδή είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε επισκέπτεται τις ιστοσελίδες του καθ' ου και διαβάζει τους εκεί καταχωρημένους ισχυρισμούς του καθ' ου για το πρόσωπο μου, δυσπιστεί και ουδέποτε θα απευθυνθεί στη σχολή μου και θα αναζητήσει τις υπηρεσίες μου, με συνέπεια να υπονομεύεται η επιβίωση της επιχείρησής μου και η οικονομική μου κατάσταση, γεγονός που μου προξενεί ανεπανόρθωτη υλική ζημία και εξίσου μεγάλη ηθική βλάβη,

Επειδή οι ανωτέρω δικτυακοί τόποι, λόγω των ονομάτων τους χώρου (www.karate.gr, www.cybergym.gr) είναι αυτονόητο ότι έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και δη από σχετιζόμενους με την επαγγελματική μου δραστηριότητα χρήστες του διαδικτύου, καθιστώντας την βλάβη, την οποία υφίσταμαι μεγάλη και αμετάκλητη,

Επειδή η εταιρεία μου με την επωνυμία: «Δ.Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»), έχει κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διάθεσης των μεταφράσεων των βιβλίων του Βarry Sears, που στις H.Π.A. εκδίδονται από τον γνωστό οίκο Harper Collins, με τους τίτλους «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ»,

Επειδή ο καθ' ου παρανόμως και χωρίς την άδειά μου δημοσιεύει το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο, αποσπάσματα και παρέχει στους χρήστες των ιστοσελίδων του δωρεάν συνταγές των ανωτέρω βιβλίων στους ως άνω δικτυακούς τόπους και στα ως άνω άρθρα, προσβάλλοντας το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας μου επ' αυτών,

Επειδή δεν έχω συναινέσει, ούτε επιθυμώ την δημοσίευση της φωτογραφίας μου στο διαδίκτυο,

Επειδή συντρέχει άμεσος και επικείμενος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης της προσωπικής και επαγγελματικής μου τιμής και υπόληψης,

Επειδή συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη να παύσει ο καθ' ου να προσβάλλει βάναυσα με άρθρα του, που καταχωρεί στους δικτυακούς τόπους, των οποίων είναι κάτοχος, την προσωπικότητά μου, το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας μου επί των ως άνω αναφερομένων βιβλίων μου και να θέτει σε κίνδυνο την προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση

Επειδή ο καθ' ου προβαίνει διαρκώς σε δημοσίευση προσβλητικών για μένα άρθρων στους ως άνω αναφερόμενους δικτυακούς τόπους και σε αναφορά στα ως άνω βιβλία μου, καθίσταται αναγκαία η έκδοση προσωρινής διαταγής σε βάρος του καθ' ου, έως την συζήτηση της παρούσας αίτησής μου στο Δικαστήριό Σας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και όσα θα προσθέσω στο μέλλον

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση

Να υποχρεωθεί ο καθ' ου να διαγράψει από τους δικτυακούς χώρους με τα ονόματα www.karate.gr και www.cybergym.gr τα κάτωθι δημοσιεύματα, των oποίων συντάκτης είναι ο ίδιος, που αναφέρονται στο πρόσωπό μου και στα βιβλία του Barry Sears, με τους τίτλους «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ», των οποίων η εταιρεία μου με την επωνυμία «Δ.Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», έχει κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διάθεσης των μεταφράσεων τους:

1. Το από 6-8-2005 άρθρο στην ιστοσελίδα www.karate.gr υπό τον τίτλο «Φοβερή απάντηση του Παναγιώτη Δρακόπουλου στην αυστηρή επιστολή του Θύμιου Περσίδη»,

2. Το από 18-8-2005, άρθρο στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr υπό τον τίτλο «Κριτική επί των εκδόσεων των βιβλίων «ΔΙΑ ΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ»,

3. Το από 29-9-2005 άρθρο στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr , υπό τον τίτλο «Απάτη Άννας Δρούζα και Παναγιώτη Δρακόπουλου από το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ»,

4. Το από 4-10-2005 άρθρο στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, υπό τον τίτλο «Δέκα χρόνια απάτες του Παναγιώτη Δρακόπουλου»,

5. Το από 13-1-2006, άρθρο στην ιστοσελίδα www.karate.gr , υπό τον τίτλο «Ανάλυση της εκτεταμένης απάτης του Παναγιώτη Δρακόπουλου και για το ΣΔΟΕ»,

6. Το από 17-1-2006 άρθρο στην ιστοσελίδα www.karate.gr , υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους Καρατέκα του Παραδοσιακού Καράτε της ΠΟΠΚ»

Και τις φωτογραφίες μου, που εμπεριέχονται σε αυτά,

Ή άλλως επικουρικά να διαγράψει από τους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr τα αποσπάσματα των ανωτέρω αναφερόμενων άρθρων, όπως αυτά αναφέρθηκαν στο ιστορικό της παρούσας αίτησης και τις φωτογραφίες μου,

Να επιβληθεί στον καθ' ου η απαγόρευση οποιασδήποτε χρησιμοποίησης, παρουσίασης και διάθεσης στο κοινό στο μέλλον του ονόματος μου, της φωτογραφίας μου, στοιχείων της προσωπικής και επαγγελματικής μου κατάστασης, του βιογραφικού μου, και εν γένει της προσωπικής μου κατάστασης αφενός σε δημοσιεύματά είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,

Να επιβληθεί στον καθ' ου η απαγόρευση της κάθε μορφής εγγραφής, αναπαραγωγής, θέσεως σε κυκλοφορία με κάθε μέσο, παρουσίασης στο κοινό, δημοσιεύσεως, εμπορίας και εν γένει εκμετάλλευσης των ανωτέρω βιβλίων, καθώς και κάθε άλλου έργου συγγραφικού, ήδη δημοσιευμένου ή αδημοσίευτου, στο σύνολό του ή αποσπασματικά, του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε μένα προσωπικά ή στην ως άνω εταιρία μου, αφενός είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,.

Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Δικαστήριό Σας σε βάρος του καθ' ου

-να απαλείψει τα ανωτέρω αναφερόμενα άρθρα, άλλως επικoυρικά τα αποσπάσματα, που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας αίτησης και την φωτογραφία μου από τους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr, των οποίων είναι κάτοχος,

-να μην προβεί σε οποιαδήποτε χρησιμοποίηση, παρουσίαση και διάθεση στο κοινό του ονόματος μου, της φωτογραφίας μου, στοιχείων , της προσωπικής και επαγγελματικής μου κατάστασης, του βιογραφικού μου και εν γένει της προσωπικής μου κατάστασης αφενός σε δημοσιεύματά είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,

να μην προβεί σε καμιάς μορφής εγγραφή, αναπαραγωγή, θέση σε κυκλοφορία με κάθε μέσο, παρουσίαση στο κοινό, δημοσίευση, εμπορία και εν γένει εκμετάλλευση των ανωτέρω βιβλίων, καθώς και κάθε, άλλου έργου συγγραφικού, ήδη δημοσιευμένου ή αδημοσίευτου, στο σύνολό του ή αποσπασματικά του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε μένα προσωπικά ή στην ως άνω εταιρία, αφενός είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και , www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο, έως την συζήτηση της παρούσας αίτησής μου στο Δικαστήριό Σας

Να απειληθεί σε βάρος του καθ' ου για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί από το Δικαστήρίο Σας επιβολή σε βάρος του προσωρινής κράτησης ενός (1) έτους και χρηματική ποινή ποσού Ευρώ τριών χιλιάδων (3.000),

Να λάβει το Δικαστήριό Σας οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο κρίνει εύλογο για να ρυθμιστεί προσωρινά η ανωτέρω κατάσταση και να αποτραπεί ο παρών κίνδυνος,

Να καταδικαστεί ο καθ' ου στην εν γένει δικαστική δαπάνη μου και στην κατά τον Κώδικα περί Δικηγόρων αμοιβή της Πληρεξουσίας Δικηγόρου μου.

Αθήνα, 23 ΦΕΒ 2006

Η πληρεξούσια Δικηγόρος

Δροσιά Μπάκου

Αιτωλίας 30, Αμπελόκηποι


Σημείωση 1: Ο δικηγόρος του Δρακόπουλου, όποιος κι αν είναι, θυμίζω ότι θέτει τις νομικές του υπηρεσίες στη διάθεση του πελάτη του και όλων ανεξαιρέτως των ισχυρισμών του χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ενέργειές του για να επιβάλει τις απόψεις του πελάτη του με την ανάλογη αμοιβή φυσικά. Συνεπώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα τεκταινόμενα. Γι' αυτό το λόγο άλλοι δικηγόροι δέχονται κάποιες υποθέσεις και άλλοι ΔΕΝ τις δέχονται, πράγμα που διαμορφώνει ανάλογα την πελατεία τους!!!

Σημείωση 2: Η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, από κάποτε και μετά, επέλεξε την συστεγαζόμενη στο ίδιο δικηγορικό γραφείο συνεργάτιδά της κα Δροσιά Μπάκου να εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος του Δρακόπουλου, ώστε να μην φθείρεται η εικόνα της λόγω της υποψηφιότητάς της ως δημάρχου του Παλαιού Ψυχικού κατά τις δημοτικές εκλογές της 15ης-10-2006. Με αυτό τον τρόπο ΚΑΙ τον "καλό πελάτη" Δρακόπουλο δεν έχασε ΚΑΙ απόλυτο έλεγχο στα δικόγραφα έχει, διότι πίσω από την "υπογραφή Μπάκου" βρίσκεται πάντα αυτονόητα η "επεξεργασία και ο έλεγχος Ζέππου"!


Όπως με τα πρώτα Ασφαλιστικά Μέτρα του Δρακόπουλου, έτσι και με τα δεύτερα ζητήθηκε και Προσωρινή Διαταγή εφαρμογής τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Παρόλο που υπέβαλα υπόμνημα και όλα τα Σχετικά κατά αυτή την προσωρινή διαταγή, τίποτα δεν λήφθηκε υπόψη. Γιατί το λέω αυτό με σιγουριά? Διότι στην προσωρινή διαταγή των 1ων ασφαλιστικών μέτρων του Δρακόπουλου εναντίον μου ο κύριος πρόεδρος είχε διαβάσει δυνατά το υπόμνημά μου με τους ισχυρισμούς μου και τα σχετικά ενώπιον της δικηγόρου του αντιδίκου, ως όφειλε για ενημέρωσή της, ενώ στην προσωρινή διαταγή των 2ων ασφαλιστικών μέτρων η κυρία πρόεδρος ΔΕΝ διάβασε το υπόμνημα με τους ισχυρισμούς μου και τα σχετικά έγγραφα ενώπιον των αντιδίκων.

Και όμως αυτή η Προσωρινή Διαταγή εμένα μου κόστισε μία Μήνυση και δύο Αγωγές, διατηρώντας επιπλέον σε έντονη εξέλιξη και δράση τον δημόσιο κίνδυνο που λέγεται Δρακόπουλος, αφού στο σκέλος σχετικά με τις διατροφές του Δρακόπουλου ήδη δικαιώθηκα στα Ασφαλιστικά Μέτρα, όπως θα δείτε πιο κάτω!!! Μήπως θα έπρεπε οι δικαστές να είναι πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους ???

Για 3-4 ώρες ανέβασα στο Δίκτυο ένα κείμενο περιγραφής της διαδικασίας της Προσωρινής Διαταγής, το οποίο μετά το κατέβασα (το έσβησα και δεν μπορούσα να το ανακτήσω πλέον), γιατί το έκρινα μη ενδιαφέρον για τους αναγνώστες. Τώρα όμως, που ξαναδιαβάζω την Απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων αυτομάτως η περιγραφή αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι αυτή η απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων κατά το σκέλος της Διατροφικής Ζώνης (μέχρι σήμερα!) είναι τελείως αντίθετη με την Απόφαση της Προσωρινής Διαταγής και δικαιώνει εμένα!

Πού να τη βρω, πού να τη βρω αυτή την περιγραφή σήμερα 15-5-2007! Πού αλλού από τα δικόγραφα της κας Μπάκου! Και είναι η επόμενη:


Από δικόγραφο του Δρακόπουλου:

Η εκδίκαση της αίτησης προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων έγινε την 9η-3-2006, στις 9:30, πάνω σε ακόμα μια υπόθεση που είχε καθοριστεί για τις 9:30 (!) εν κλειστώ οικογενειακώ κύκλω αλλά φυσικά θεωρείται ΔΗΜΟΣΙΑ! Από τη μια ο Δρακόπουλος με τη νέα δικηγόρο του και από την άλλη ο Περσίδης χωρίς δικηγόρο που είχε ειδοποιηθεί από την 3-3-2006!

Η νέα δικηγόρος του Δρακόπουλου κατέθεσε το "πακέτο" των δημοσιεύσεων στο Ίντερνετ του Περσίδη και τόνισε ότι οι δημοσιεύσεις είναι ψευδείς, συκοφαντικές και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Δρακόπουλου. Ισχυρίσθηκε επίσης ότι ο Περσίδης ολίσθησε σε τέτοιες συμπεριφορές, επειδή ήταν πρόεδρος της ΠΟΠΚ και έχασε στις νόμιμες εκλογές από την προηγούμενη δικηγόρο του Δρακόπουλου κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, η οποία βγήκε πρόεδρος της ΠΟΠΚ με "απόλυτα νόμιμες εκλογές"! (Το τόνισε τρεις φορές το "νόμιμες", αποδεικνύοντας πόσο πεπεισμένη είναι ότι οι εκλογές ήταν "παράνομες"!!!)

(Αχ, ρε τέρας Περσίδη!!!)

Ο Δρακόπουλος ψέλλιζε κάθε τόσο: "Με κατέστρεψε!"

Η κυρία Πρόεδρος πρώτα έλεγξε αν τα δημοσιεύματα είναι δικά μου, πράγμα που το αποδέχθηκα για να φτάσουμε επιτέλους σε μια δίκη. Μετά μου έκανε την παρατήρηση:

– Αυτό το "Βέφα του Καράτε" και το "Ακάθεκτος συνεχίζει τις Απάτες ... " εσείς το γράψατε?"

– Κυρία Πρόεδρε, είπα, το Ίντερνετ είναι απόλυτα ελεύθερο για να διατυπώνει ο καθένας τις απόψεις του επί όλων των θεμάτων και εφόσον έχω ένα site δημοσιογραφικό είναι συνταγματικό μου δικαίωμα να εκφράζω απόψεις και κριτικές για θέματα που άπτονται του δημόσιου βίου και για ανθρώπους που κατέχουν δημόσια αξιώματα!

– Όχι όμως και να εξυβρίζετε!"

– Κυρία Πρόεδρε, είπα, δεν εξυβρίζω! Ίσως κάνω οξεία κριτική, διότι ο κ. Δρακόπουλος δηλώνει διατροφολόγος χωρίς να επιδεικνύει κανένα απολύτως δίπλωμα και δίνει συνταγές στον κόσμο ισχυριζόμενος ότι θεραπεύει ασθένειες, ενώ στο καράτε ...!

– Δεν δηλώνω διατροφολόγος, διορθώνει ο Δρακόπουλος!

(Αλλά τι δηλώνει με τα βιβλία του και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και τις συνταγές του και την κοσμοσυρροή που τον επισκέπτεται?)

– Αυτό το "Βέφα του Καράτε" και το "Ακάθεκτος συνεχίζει τις Απάτες ...” θεωρείτε ότι δεν είναι εξυβριστικά, με ρώτησε πάλι η κα Πρόεδρος.

Πώς να εξηγήσω τώρα εγώ πως πραγματικά τα θεωρώ μη εξυβριστικά. Συνταγές δεν δίνει? Από το καράτε δεν προέρχεται? Δηλαδή αν δεν τον παρομοίαζα με τη γνωστή Βέφα Αλεξιάδη. που μαγειρεύει λιχουδιές. και τον έλεγα ο «Ο Μαμαλάκης του καράτε» ή «ο μάγειρας του καράτε», επειδή συντάσσει συνταγές μαγειρικής, πάλι εξύβριση θα ήταν? Και αν ναι, τότε το 90% των εντύπων θα έπρεπε να είχαν κλείσει και οι φυλακές θα έπρεπε να ήταν γεμάτες από ευθυμογράφους και γελοιογράφους!!!

– Έχουν ξαναζητήσει προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων, κα Πρόεδρε, για τους ίδιους λόγους και δεν την κέρδισαν, της είπα! Και μάλιστα στην τακτική δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων δεν εμφανίστηκαν καθόλου να υποστηρίξουν τις θέσεις τους αποδεχόμενοι τα όσα τους έγραψα!

– Γιατί δεν εμφανιστήκατε, ρώτησε τους αντίδικους!

– Αφού δεν πήραμε την προσωρινή διαταγή, τι να κάνουμε στη δίκη, είπε η δικηγόρος του Δρακόπουλου!

(Τι κουβέντα είναι αυτή? Αφού δεν ήρθαν να δικαστούν σημαίνει ότι αποδέχονται κάθε χαρακτηρισμό!) –

– Και όμως, σημειώνω εγώ, αυτό δεν είναι ένδειξη ότι γράφω αλήθειες?

– Έχω συντάξει, συνέχισα, και σας υποβάλω ένα λεπτομερές Υπόμνημα μαζί με ένα πακέτο αποδεικτικά στοιχεία για κάθε μου ισχυρισμό για την ουσία της υπόθεσης, συνέχισα στην κα Πρόεδρο, σίγουρος για τη νίκη μου μια και η ουσία της υπόθεσης είναι η προφύλαξη του καταναλωτικού κοινού και όχι το συμφέρον του Περσίδη ή το συμφέρον του Δρακόπουλου!

Τα πήρε μεν, αλλά δεν τα διάβασε δυνατά στους αντιδίκους και αμφιβάλω αν τα κοίταξε καθόλου!

– Σε αυτή τη φάση, όμως δεν εξετάζουμε την ουσία, μου απάντησε, το καταλαβαίνετε αυτό?

(Αλλά τι εξετάζουμε, πήγα να πω, αλλά το έφαγα! Ακόμα και μια προσωρινή απόφαση δεν υποχρεούται να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελική και δίκαιη απόφαση? Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω. Όχι, δεν το καταλάβαινα, αλλά για να μην δείξω βλάκας είπα:)

– Ναι, το καταλαβαίνω! Ό,τι έγραψα, το έγραψα για τη προστασία του καταναλωτικού κοινού, τόνισα!

– Να απευθυνόσαστε στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών, μου απάντησε! Συζητείται, μας είπε!

 

Και μετά από τρεις ώρες πήραμε την εξής περίεργη απόφαση:

 

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - Ασφαλιστικά Μέτρα - Προσωρινή Διάταξη

Απαγορεύουμε κάθε δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο και σε έντυπα άρθρων εις βάρος του καθ' ου και την φωτογραφία του μέχρι την συζήτηση της υπό τον όρο συζήτησής της κατά την αναγραφομένη ημερομηνία δικασίμου.

Αθήνα 9/3/2006

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: Παρ. Δημοσθένους-Μαλακάση

 

Δικάσιμος των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 3-4-2006.

Παρατήρηση πρώτη: Όπου "του καθ' ου" να βάλετε "του αιτούντος", γιατί ο "καθ' ου" είμαι εγώ και εγώ ως απόλυτα δημοκράτης επιτρέπω και κριτική περί το άτομό μου και τις φωτογραφίες μου στο Ίντερνετ!

Παρατήρηση δεύτερη: Ο Δρακόπουλος ήρθε ζητώντας πέντε και πήρε ... πενήντα! Ήρθε παραπονούμενος για κομμάτια από έξι άρθρα μου και έφυγε με την ευνοϊκότερη απόφαση που μπορούσε να φανταστεί, η οποία μου "κατεβάζει" 20-30 άρθρα! Αυτό το "απαγορεύεται κάθε δημοσίευση εις βάρος του Δρακόπουλου" ήταν καλύτερο και από το "μάνα" που έπεσε από τον ουρανό στους Ισραηλίτες!!!

Παρατήρηση τρίτη: Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι την 3-4-2006 ο Δρακόπουλος συνεχίζει να διαφημίζει κάθε του δραστηριότητα προς κάθε κατεύθυνση ανενόχλητος και με απόφαση δικαστηρίου μάλιστα χωρίς κανένα αντίλογο, έστω και από το Διαδίκτυο που συμβουλεύονται σχετικά λίγοι!!! Δηλαδή, συνεχίζει να πουλάει 20 συνταγές Διατροφικής Ζώνης (αδυνατίσματος και θεραπείας από πάσαν νόσον!) την ημέρα επί 25 ημέρες ίσον 500 συνταγές, επί 100 ευρώ τη μία ίσον 50.000 ευρώ συν τα ιχθυέλαια και τις βιταμίνες!!! Ποιός ωφελείται και εις βάρος ποίου???

Και λοιπά και λοιπά!


Το παρόν κομμάτι κειμένου και φωτό γράφηκε την 15-5-2007.

(όπως και η παρούσα αναδημοσίευση από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα της 13-5-2007)

 

Όπως ήταν φυσικό, μετά την ανωτέρω απόφαση, ο Π. Δρακόπουλος συνέχισε τις δραστηριότητές του θεραπείας όλων ανεξαιρέτως των ανίατων ασθενειών με ... τηλεοπτικό ιχθυέλαιο ως "διαιτολόγος-διατροφολόγος", όπως διατυμπανίζει από τα κανάλια (20 πελάτες την ημέρα επί 100 ευρώ ο πελάτης συν τα ιχθυέλαια = ένα δις δρχ. περίπου από το 2001 μέχρι σήμερα!), όχι μόνο ανενόχλητος χωρίς κανένα αντίλογο, αλλά και με τη δικαίωση-διαφήμηση της Προσωρινής Διάταξης από την έκδοσή της (9-3-06) μέχρι την έκδοση της απόφασης των Ασφαλιστικών Μέτρων (18-5-06, δηλ. για 70 ημέρες).

Το πλαίσιο των δύο φωτό

δημοσιεύεται σήμερα 1 Ιουνίου 2009.

Καραμπινάτο Δημόσιο Πρόσωπο αποτελεί πλέον ο Παναγιώτης Δρακόπουλος του Μηνά μετά την υποψηφιότητά του για Ευρωβουλευτής με το κόμα των Οικολόγων Ελλάδας του Κ. Παπανικόλα (δεξιά), που έχει και τον τηλεοπτικό σταθμό "ΤηλεΦΩΣ". Με αυτό τον τρόπο μπορεί και ο "ηλεκτρονικός τύπος" karate.gr να αναφέρεται στο πρόσωπό του δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία του μια και εκτός από το ότι θα μας σώσει από όλες ανεξαιρέτως τις ασθένειες θέλει να μας εκπροσωπήσει και στην Ευρωβουλή!

Ο Θεός ας βάλει το χέρι του!

Από τις διατροφές-απάτη,

υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Καραμπινάτη απόδειξη των ανωτέρω απόψεών μου, όμως, αποτελούν οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις από διάφορα κανάλια προς χιλιάδες τηλεθεατές, όπως π.χ. η άνω φωτογραφία (από το κανάλι των Οικολόγων) την οποία εγώ απαγορεύεται να παρουσιάσω με ποινή προστίμου και φυλάκισης παρόλο που "παίζεται" η υγεία του κοινωνικού συνόλου και αποτελεί απάτη με την οποία κανείς δεν ασχολείται!

Αυτό με γεμίζει πικρία, τουλάχιστον, για την απόφαση της προσωρινής διαταγής ένεκα της οποίας διαιωνίζεται η ταλαιπωρία μου στα δικαστήρια, μέχρι που να πιστεύω πλέον πως ήταν καλύτερα να μην ανακατευόμουνα κι ας φάει όλο το λεκανοπέδιο τα σκουπίδια που σερβίρει ο αυτοπροβαλλόμενος "Διαιτολόγος - Διατροφολόγος της Διατροφικής Ζώνης", ιδιότητα που την διατυμπανίζει από τα κανάλια και τα έντυπα, ενώ ταυτόχρονα την αρνείται σε όλα τα εναντίον μου δικόγραφά του, που έχουν διατυπώσει ψευδέστατα οι δικηγόροι του Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου εξαπατώντας τους δικαστές!
Βαρέθηκα να αγωνίζομαι για μια κοινωνία που αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ... το Νερό του Καματερού, την Αθανασία του Αιγάλεω, τον καρκινοθεραπευτή Μηλιόπουλο, τον καρκινοθεραπευτή Καραμέτα (βλέπε και
www.karametas.gr ), τον Βιετναμέζο Βελονιστή, την Άννα Δρούζα-Φραπελιά,
τον ... πανασθενιοφλεγμονοθεραπευτή, διαιτολόγο-διατροφολόγο Παν. Δρακόπουλο
και άλλα παρόμοια "μπουμπούκια", που διανθίζουν γραφικά
την ταλαιπωρημένη μας ζωή
ξαλαφρώνοντας την τσέπη μας!


Προσθήκη 15-5-2009:

Νόμος 2472/1997 και Τροποποιήσεις του Περί Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Άρθρο 5: Προϋποθέσεις επεξεργασίας

1. Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

2. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η επεξεργασία και χωρίς τη συγκατάθεση, όταν:

(.....)

ε) Η επεξεργασία είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση του έννομου συμφέροντος που επιδιώκει ο υπεύθυνος της επεξεργασίας ή ο τρίτος ή οι τρίτοι στους οποίους ανακοινώνονται τα δεδομένα και υπό τον όρο ότι τούτο υπερέχει προφανώς των δικαιωμάτων και συμφερόντων των προσώπων στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα και δεν θίγονται οι ελευθερίες αυτών.

Άρθρο 7: Επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων

1.      Απαγορεύεται η συλλογή και η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων.

2.      Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η συλλογή και η επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία σχετικού αρχείου ύστερα από άδεια της Αρχής, όταν συντρέχουν μία ή περισσότερες από τις επόμενες προϋποθέσεις:

(....)

γ) Η επεξεργασία αφορά δεδομένα που δημοσιοποιεί το ίδιο το υποκείμενο ή είναι αναγκαία για την αναγνώριση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου ή πειθαρχικού οργάνου.

(....)

ζ) Η επεξεργασία αφορά δεδομένα δημοσίων προσώπων, εφόσον αυτά συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος ή τη διαχείρηση συμφερόντων τρίτων, και πραγματοποιείται αποκλειστικά για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.


Συμπεράσματα:

Η απλή φωτογραφία προσώπου αποτελεί απλό προσωπικό δεδομένο του προσώπου αυτού.

Η φωτογραφία ατόμου που δημοσιοποιείται εκτεταμένα από το ίδιο αυτό το άτομο, δημοσιεύεται ελεύθερα.

Η φωτογραφία δημοσίου προσώπου δημοσιεύεται ελεύθερα, διότι αφορά στο υπέρτερο συμφέρον του συνόλου των πολιτών.

Η φωτογραφία δημοσίων προσώπων, εφόσον αυτή συνδέεται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος ή τη διαχείρηση συμφερόντων τρίτων, και πραγματοποιείται αποκλειστικά για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, δημοσιεύεται ελεύθερα.

Δημόσια πρόσωπα, είναι εκείνα, που ασκούν δημόσιες εξουσίες και / ή κάνουν χρήση δημοσίων κεφαλαίων, καθώς και, υπό μία ευρύτερη έννοια, όλα εκείνα, που διαδραματίζουν κάποια επιρροή στην δημόσια ζωή, είτε στον πολιτικό, στον οικονομικό, στον καλλιτεχνικό, στον κοινωνικό, στον αθλητικό ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της δημόσιας ζωής, δηλαδή ακόμα και τα πρόσωπα της επικαιρότητας υπό προϋποθέσεις.


Και όμως ο Δρακόπουλος αυτο-αναιρεί και αυτο-καταργεί κάθε δικαστικό του αίτημα εναντίον του Περσίδη με την αυθόρμητη παρουσία του στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου στον Αντέννα την 30-5-2007, στην οποία και αυτο-εξευτελίζεται από τους ειδικούς επί της διατροφής και της υγείας!


Κατά την εκδίκαση των εν λόγω Ασφαλιστικών Μέτρων την 3.4.2006 υπέβαλα το επόμενο Σημείωμα.


Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

(Ασφαλιστικά μέτρα)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά, κατοίκου Ζωγράφου Αττικής

ΚΑΤΑ

Παναγιώτη ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του Μηνά, κατοίκου Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 133), ατομικά και ως διαχειριστή της εδρεύουσας στην Αθήνα (Σεβαστουπόλεως 133) «Δ.Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» 

 

1.         Συζητήθηκε σήμερα 3.4.2006 ενώπιον του Δικαστηρίου σας η από 23.2.2006 (αρ. κατ. 42.449/2.786/2.3.2006) αίτηση του αντιδίκου εναντίον μου, την οποία αρνούμαι και αποκρούω ως μη νόμιμη και αβάσιμη.

 

Ι. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΡΝΗΣΕΙΣ

 

ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ ΑΙΤΗΜΑ

2.         Με την κρινόμενη αίτηση δεν ζητείται προσωρινή, αλλά οριστική δικαστική προστασία. Πουθενά στα αιτήματα της κρινόμενης δεν αναφέρεται ότι αυτά ζητείται να είναι «προσωρινά», ούτε ότι ζητείται να ισχύσουν μέχρι κάποιου χρονικού σημείου (π.χ. μέχρι την έκδοση κυρίας αποφάσεως). Αντίθετα, είναι όλα διατυπωμένα έτσι ώστε εάν γίνουν δεκτά να παρέχουν οριστική δικαστική προστασία στον αιτούντα. Τούτο προκύπτει από απλή ανάγνωση των αιτημάτων («… να υποχρεωθεί ο καθού να διαγράψει από τους δικτυακούς χώρους .. τα κάτωθι δημοσιεύματα …», «… να επιβληθεί στον καθού η απαγόρευση οποιασδήποτε χρησιμοποίησης, παρουσίασης και διάθεσης στο κοινό στο μέλλον του ονόματός μου …», «να επιβληθεί στον καθού η απαγόρευση της κάθε μορφής … δημοσιεύσεως … κλπ.»). Εξάλλου, το αίτημα περί απαγόρευσης οποιασδήποτε χρήσης στο μέλλον του ονόματος του αιτούντος από τον καθού, είναι μη νόμιμο και ως μελλοντικό και αβέβαιο – ως γνωστόν πρέπει να υφίσταται παρών και άμεσος κίνδυνος και όχι μελλοντικός. Για το λόγο αυτό τα αιτήματα της κρινόμενης είναι μη νόμιμα (688 παρ. 1, 692 παρ. 4 ΚΠολΔ).

 

3.         Στο άρθρο 692 παρ.4 ΚΠολΔ, το οποίο εμπεριέχει διάταξη δεσμευτική για το δικαστήριο που δεν μπορεί να την παραβεί, και όχι απλώς κατευθυντήρια οδηγία (Μπέης: Τα όρια της προσωρινής δικαστικής προστασίας, σελ. 36 επ., Ηλιακόπουλος: Ο σκοπός και η λειτουργία των ασφαλιστικών μέτρων στο χώρο της πολιτικής δικονομίας, Αρμ ΛΗ.270), ορίζεται ότι «τα ασφαλιστικά μέτρα δεν πρέπει να συνίσταται στην ικανοποίηση του δικαιώματος του οποίου ζητείται η εξασφάλιση ή η διατήρηση». Τα ασφαλιστικά μέτρα δεν επιτρέπεται να δημιουργούν αμετάκλητες καταστάσεις στις σχέσεις των διαδίκων, έτσι που να ματαιώνεται ο τελικός στόχος οριστικής δικαστικής προστασίας. Ο απαγορευτικός αυτός κανόνας εφαρμόζεται και στην προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης. Και έχει μεν μεγάλη διακριτική ευχέρεια να διατάξει το δικαστήριο κάθε ασφαλιστικό μέτρο που θα κρίνει πρόσφορο από τις περιστάσεις (732 ΚΠολΔ), όμως αυτό που θα διαταχθεί πρέπει να έχει στόχο την εξασφάλιση και όχι την ικανοποίηση των δικαιωμάτων που συνθέτουν την κρίσιμη έννομη σχέση, αφού η ευχέρεια αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση από τον απαγορευτικό κανόνα του αρθ.692 παρ. 4 ΚΠολΔ. Εξάλλου, τα μέτρα που θα διατάξει το δικαστήριο δεν πρέπει να ματαιώνουν το σκοπό της κύριας δίκης, όπου θα κριθεί οριστικά το ζήτημα. Στην έκταση που με την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης ματαιώνεται η δραστικότητα της οριστικής αυτής κρίσης υπάρχει ικανοποίηση της κρίσιμης έννομης σχέσης την οποία απαγορεύει το άρθρο 692 παρ. 4 ΚΠολΔ (ΜονΠρωτΑθ 421/2002). Επομένως, πρέπει να απορριφθεί η κρινόμενη αίτηση καθόσον η παραδοχή της θα οδηγούσε σε απαγορευμένη, κατά το άρθρο 692 παρ. 4 ΚΠολΔ, ικανοποίηση του όποιου δικαιώματος του αιτούντος.

 

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

4.         Βασική προϋπόθεση της λήψεως ασφαλιστικών μέτρων είναι η ύπαρξη ασφαλιστέου δικαιώματος. Όμως ούτε από την αίτηση προκύπτουν, ούτε αποδείχθηκαν, ποια είναι τα επικαλούμενα ασφαλιστέα δικαιώματα και ποιος ο δικαιούχος αυτών.  Συγκεκριμένα, δεν αποδείχθηκαν τα δικαιώματα του αιτούντος: α) ως επιστήμονα «διατροφολόγου» που έχει τα νόμιμα προσόντα (Π.Δ. 311/1997, ΦΕΚ Α’ 221/29.10.1997) και β) ως έχοντος το δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να χορηγεί διπλώματα πιστοποίησης επιπέδου ικανότητας στο άθλημα του καράτε. Ούτε εξάλλου αποδείχθηκαν τα επικαλούμενα «αποκλειστικά δικαιώματα» των βιβλίων που αναφέρει η φερόμενη ως από τον αιτούντα εκπροσωπούμενη «Δ.Κ. Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.», η οποία άλλωστε δεν αναφέρει να θίγεται και επομένως η αίτηση είναι απαράδεκτη ως προς αυτήν. Συνεπώς η αίτηση είναι απορριπτέα και ελλείψει ασφαλιστέου δικαιώματος, άλλως σαφώς διατυπωμένου τέτοιου (688 παρ. 1 ΚΠολΔ).

 

ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

5.         Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, δεν υφίσταται επείγουσα περίπτωση ούτε επικείμενος κίνδυνος στην προκειμένη αίτηση. Αφενός, ο αιτών δεν απέδειξε κανένα συγκεκριμένο, υφιστάμενο ή επικείμενο πραγματικό κίνδυνο. Αόριστα, μόνον, αναφέρεται σε μελλοντική απαγόρευση χρήσης του ονόματός του και σε δήθεν μελλοντικό κίνδυνο, ο οποίος όμως, πέρα από την αοριστία και αβεβαιότητά του, δεν δικαιολογεί τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

 

6.         Αφετέρου, ο αιτών γνωρίζει όλα όσα αναφέρονται στα επικαλούμενα στην κρινόμενη αίτηση δημοσιεύματα από το 2004 (βλ. εξώδικό μου από 24.9.2004 προς τον αιτούντα, το οποίο του επέδωσα την 30.9.2004 όπως αποδεικνύεται από την προσαγόμενη και επικαλούμενη έκθεση επιδόσεως 11.043Β/30.9.2004 του δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Αντώνη Πάπαρη – Σχετ. 1). Το περιεχόμενο του εξωδίκου μου αυτού προς τον αιτούντα είναι ουσιαστικά όμοιο με το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων. Ο αιτών μάλιστα άσκησε εναντίον μου την από 3.8.2005 αίτησή του στο Δικαστήριό σας περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, παρόμοιων με της κρινομένης αιτήσεως, εναντίον μου και για την ίδια κατά βάση πραγματική και νομική αιτία (βλ. προσαγόμενη και επικαλούμενη – Σχετ. 2). Πλην όμως από την αίτησή του αυτή ο αιτών παραιτήθηκε την 9.12.2005, όπως βεβαιώνει η υπογράφουσα πληρεξουσία δικηγόρος του με την από 9.12.2005 επιστολή της προς εμέ (βλ. προσαγόμενη και επικαλούμενη – Σχετ. 3). Από αυτά συνάγεται ότι όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα είναι ήδη γνωστά στον αιτούντα από το Σεπτέμβριο 2004, τουλάχιστον, χωρίς αντίδρασή του (παραιτήθηκε μάλιστα από οποιαδήποτε τέτοια) και άρα δεν υφίσταται επείγουσα περίπτωση.

 

7.         Όπως γίνεται δεκτό (βλ. ΕλλΔνη 1997 σελ. 16 επ. Κ. Γεωργίου, και εκεί σχόλια), «επείγουσα περίπτωση» αποτελεί η ύπαρξη επείγουσας ανάγκης να ενεργοποιηθεί προσωρινά η έννομη σχέση, που αποτελεί την κύρια διαφορά. Με την έννοια αυτή, επείγουσα περίπτωση νοείται όταν ζητείται η προσωρινή επιδίκαση απαιτήσεως (728 επ. ΚΠολΔ), καθώς και η προσωρινή ρύθμιση (731 επ. ΚΠολΔ). «Επικείμενος κίνδυνος» υφίσταται όταν ο οφειλέτης λ.χ. επιχειρεί να απαλλοτριώσει την κατασχετή περιουσία του, με αποτέλεσμα ο δανειστής του να μην έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει την αξίωσή του όταν αποκτήσει εκτελεστό τίτλο. Τόσο ο επικείμενος κίνδυνος, όσον και η συνδρομή επείγουσας περίπτωσης πρέπει να δικαιολογούνται από τα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται ο αιτών τα ασφαλιστικά μέτρα. Σε περίπτωση ανυπαρξίας ή μη πιθανολόγησης των πραγματικών αυτών προϋποθέσεων δεν δικαιολογείται η λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

 

8.         Δεν είναι δυνατόν, εξάλλου, να θεωρηθεί ότι αποτελεί επικείμενο κίνδυνο ή επείγουσα περίπτωση η πιθανή μεταβολή στο μέλλον, διότι αν συνέβαινε αυτό σε κάθε εκκρεμή διαφορά θα εδικαιολογείτο η λήψη ασφαλιστικών μέτρων (ενόψει της ενδεχομένης κατά την κοινή πείρα και λογική μεταβολής των πραγμάτων στο μέλλον). Τα ασφαλιστικά μέτρα αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα κατά τον οποίο εξαναγκαστικά μέτρα κατά της περιουσίας ή του προσώπου κάποιου διατάσσονται και λαμβάνονται μόνον μετά την οριστική και τελεσίδικη διάγνωση του δικαιώματος και υπό τις εγγυήσεις και διατυπώσεις της τακτικής διαδικασίας. Συνεπώς, απαιτώντας ο νόμος επικείμενο κίνδυνο ή επείγουσα περίπτωση εννοεί την ύπαρξη ασυνήθους ανάγκης εκτάκτου δικαστικής προστασίας του διαδίκου, που δικαιολογείται από τη συνδρομή παρόντων πραγματικών περιστατικών συγκεκρι­μένου κινδύνου ματαιώσεως της απαιτήσεως ή επείγουσας περίπτωσης της παρούσας στιγμής (βλ. ΜΠρΑθ 3866/1999, Δ 30, 521).

 

ΙΙ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

 

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ

9.         Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, τα επίδικα δημοσιεύματα, αν και διατυπωμένα ίσως με οξύτητα ορισμένες στιγμές, δεν περιέχουν τίποτα το αναληθές ή ανακριβές, ή δυσφημιστικό. Ο αιτών διαμαρτύρεται, κατ’ ουσίαν, ότι με τα επίδικα δημοσιεύματα του καταμαρτυρείται ότι: α) δεν είναι επιστήμονας «διατροφολόγος» και ότι β) δεν έχει κατά νόμο την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να χορηγεί διπλώματα πιστοποίησης επιπέδου ικανότητας στο άθλημα του καράτε. Και τα δύο, όμως, είναι αληθή και ακριβή, διότι:

 

11.       Ο αιτών δεν είναι επιστήμονας πτυχιούχος «διατροφολόγος» ή «διαιτολόγος». Δεν επικαλείται ο ίδιος, ούτε αποδεικνύει – καίτοι προκλήθηκε – ότι κατέχει τα νόμιμα προσόντα του πτυχιούχου «διαιτολόγου», τα οποία ορίζονται στο Π.Δ. 311/1997, ΦΕΚ Α’ 221/29.10.1997 (Σχετ. 4). Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων βεβαιώνει ότι ο αιτών δεν είναι και ουδέποτε υπήρξε μέλος του (βλ. από 30.3.2006 βεβαίωση, προσαγόμενη και επικαλούμενη – Σχετ. 5). Τούτο δεν εμποδίζει τον αιτούντα να δίνει στο κοινό – με δημοσιεύματα (Σχετ. 6) αλλά και μέσω των εμφανίσεών του στην τηλεόραση στην εκπομπή της κ. Άννας Δρούζα και μέσω ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο –  συμβουλές διατροφής, δίαιτες και διατροφικά συμπληρώματα που «καταπολεμούν» (!) ανίατες ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η αλζχάϊμερ και οι καρδιακές παθήσεις (Σχετ. 7α, Σχετ. 7β). Ούτε όμως ως προς τα διατροφικά συμπληρώματα είναι ο αιτών ικανός κατά νόμο να συμβουλεύει και να τα παρέχει, αφού σύμφωνα με την Οδηγία 2002/46/ΕΚ που ισχύει από το 2005 τα διατροφικά συμπληρώματα θεωρούνται πλέον «ιατρικά φάρμακα» (βλ. άρθρο Αθανασίου Βαλαβανίδη στο περιοδικό Scientific American, Μάρτιος 2006, σελ. 25).

 

12.       Τα δε βιβλία του φερόμενου ως «διατροφολόγου» Αμερικανού Barry Shears, τα οποία φέρεται να έχει μεταφράσει και τα οποία διαφημίζει κα συστήνει ο αιτών, έχουν απορριφθεί ως την καλύτερη περίπτωση «μυθεύματα» και αντιεπιστημονικά και στη χειρότερη ως επικίνδυνα και επιβλαβή από τον Καθηγητή Διατροφολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – το μόνο αρμόδιο Α.Ε.Ι. να χορηγεί Πτυχίο Διαιτολογίας – και πρώην Καθηγητή στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας κ. Λάμπρο Συντώση, ήδη από το 1997 (βλ. δημοσίευμά του στο ΒΗΜΑ, 26.1.1997, σελ. 36-37, όπου καταρρίπτεται λέξη προς λέξη όλο το περιεχόμενο των βιβλίων του Barry Sears! – Σχετ. 8).

 

13.       Το περιεχόμενο των επίδικων δημοσιευμάτων μου δικαιολογείται από το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον της ενημέρωσης και προστασίας του κοινού, μπροστά στο οποίο γίνεται δεκτό ότι υποχωρεί το δικαίωμα προστασίας της προσωπικότητας. Το κοινό πρέπει να γνωρίζει το «ενδεχόμενο» του να είναι : α) επικίνδυνη η διατροφή που πουλάει ο αιτών και β) πλαστά τα διπλώματα που εκδίδει ο αιτών, ώστε να προστατευθεί. Διότι τα βιβλία του αιτούντος έχουν κριθεί ως αντιεπιστημονικά, με πολλά μεταφραστικά και νοηματικά λάθη και χωρίς επιστήμονα μεταφραστή ή επιβλέποντα την μετάφραση (πουθενά δεν δηλώνεται επιστήμονας επιμελητής). Διότι στα βιβλία του υπόσχεται ότι δια της Διατροφικής Ζώνης θεραπεύεται κανείς από σοβαρότατες ασθένειες, όπως καρκίνος, διαβήτης, αλτσχάϊμερ κλπ. Διότι, ο αιτών πουλάει συμβουλές και συμπληρώματα διατροφής μέσα από τη σχολή καράτε που έχει χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας διαιτολογικού γραφείου (Σχετ. 5). Διότι το περιεχόμενο των βιβλίων του Barry Sears των οποίων φέρεται ως μεταφραστής ο αιτών καταρρίπτεται από τον πλέον αρμόδιο Καθηγητή Διατροφολογίας Λάμπρο Συντώση και μάλιστα ήδη από το 1997 (Σχετ. 8).

 

14.       Ο αιτών δεν έχει την κατά νόμο αρμοδιότητα και δικαίωμα να χορηγεί διπλώματα πιστοποίησης επιπέδου ικανότητας στο άθλημα του καράτε.

 

15.       Κατ’ αρχάς, ας μου επιτραπεί να εκθέσω την εξοικείωσή μου με το χώρο του καράτε στην Ελλάδα. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος-μηχανικός του Ε.Μ.Π. Άρχισα να ασχολούμαι ως αθλητής με το άθλημα του καράτε από το 1966. Επί 17 χρόνια (1977-1994) ήμουν ο εκδότης του μοναδικού μηνιαίου περιοδικού του αθλήματος «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ». Λόγω των διασυνδέσεών μου με παγκόσμιες ομοσπονδίες και οργανισμούς ήμουν ο μοναδικός ειδικός στην Ελλάδα για τον έλεγχο της γνησιότητας των διπλωμάτων καράτε.

 

16.       Από το 1986-1994 ήμουν Γενικός Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε» (ΕΛΟΚ).

 

17.       Το 1992 η ΕΛΟΚ οργάνωσε την πρώτη «Σχολή Προπονητών Ερασιτεχνικού Καράτε» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και διορίσθηκα Διευθυντής αυτής της Σχολής, όντας ταυτόχρονα και Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΛΟΚ. Οι ογδόντα πρώτοι εκπαιδευτές της ΕΛΟΚ έχουν την υπογραφή μου στα διπλώματά τους! Επειδή εμφανίζονταν στην αγορά πλαστά διπλώματα, ορίσθηκα κριτής της γνησιότητας των διπλωμάτων από το Δ.Σ. της ΕΛΟΚ. Από την εμπειρία μου αυτή προέκυψε ότι υπήρχε ένα 20-25% στην αγορά που ήταν διπλώματα «μαϊμούδες», κατασκευασμένα με αγγλικά και γιαπωνέζικα γράμματα και διάφορα διακοσμητικά γύρω-γύρω! Φυσικά, η κάθε απόρριψη «διπλώματος» διατυπωνόταν με αιτιολογημένη εισήγησή μου προς το Δ.Σ. της ΕΛΟΚ.

 

18.       Το 1995 ιδρύθηκε η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε» (ΠΟΠΚ). Μεταξύ των ιδρυτών είναι  και ο αιτών και ο μάρτυράς του. Η ΠΟΠΚ αναγνωρίστηκε με την απόφαση Πολ.Πρωτ.Αθ. 386/1995 (εκουσία) (Σχετ. 9). Ακολούθησε τριτανακοπή της ΕΛΟΚ (τότε «ΕΟΕΚ») κατά της αναγνώρισης της ΠΟΠΚ, η οποία απορρίφθηκε με την απόφαση Πολ.Πρωτ.Αθ. 72/1996 (εκουσία) (Σχετ. 10). Η ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ») άσκησε έφεση, η οποία έγινε δεκτή – ερήμην της ΠΟΠΚ – με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών 10.383/1996 (Σχετ. 11). Την απορριπτική αυτή εφετειακή απόφαση τριτανάκοψε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε και εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών 3.914/2000 (Σχετ. 12), η οποία δέχθηκε την τριτανακοπή και ακύρωση την απόφαση 10.383/1996 του Εφετείου Αθηνών και απέρριψε ως αβάσιμη την έφεση της ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ»). Η ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ») άσκησε αναίρεση κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία απερρίφθη με απόφαση ΑΠ 110/2003 (Σχετ. 13). Κατόπιν της αρεοπαγιτικής αποφάσεως η ΠΟΠΚ είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο του παραδοσιακού καράτε στην Ελλάδα. Όλη αυτή την αντιδικία από το 1995-2003 τη χειρίστηκα προσωπικά, χωρίς καμία βοήθεια από κανένα μέλος του Δ.Σ. ή από τον αιτούντα.

 

19.       Με αυτή μου την ειδίκευση, που ίσως δεν έχει κανένας άλλος στην Ελλάδα, προέβην στην εξέταση του φερόμενου ως «διπλώματος παραδοσιακού καράτε», το οποίο έχει δικαίωμα να δίνει μόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και με υπογραφές των προέδρου και γραμματέα της, κάτω από τη σφραγίδα της. Σημειώνω ότι ήμουν γενικός γραμματέας της ΠΟΠΚ από το 1995 έως το 2001 και πρόεδρός της από το 2002 έως το 2004 και επομένως η άποψή μου είναι απόλυτα υπεύθυνη, αληθινή και πραγματική, μη επιδεχόμενη αμφισβητήσεων και αμφιβολιών! Παράδειγμα «κατασκευασμένου» διπλώματος που χορηγεί ο αιτών προσάγεται και το επικαλούμαι ως Σχετικό 14. Στη θέση της υπογραφής του Προέδρου («President»), κάτω δεξιά, είναι η υπογραφή του αιτούντος. Διακρίνονται εμφανώς οι διαφορές από ένα νόμιμο, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε, όπως η … χονδροειδής αντικατάστασης γιαπωνέζικων τυπογραφικών ιδεογραμμάτων με άλλα, ζωγραφισμένα προφανώς με το χέρι (Σχετ. 15).

 

20.       Ως προς τον ισχυρισμό των αντιδίκων ότι τα υπέγραφα διπλώματα και εγώ, σημειώνω τα εξής: Μέχρι το 1995 που δημιουργήθηκε η ΠΟΠΚ και έγινα γενικός γραμματέας της, γνώριζα ότι ο αιτών κ. Δρακόπουλος έκανε εξετάσεις και έδινε διπλώματα της Γιουγκοσλάβικης Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε στην ιδιωτική σχολή του BUDOKAN. Από την ίδρυση της ΠΟΠΚ το 1995, και λόγω και της υπερδεκαετούς εμπειρίας μου σε διοικητικές θέσεις της ΕΟΕΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε) του διευκρίνισα ότι κάθε δίπλωμα πλέον παραδοσιακού καράτε μέσα στον ελλαδικό χώρο πρέπει να δίνεται από την ΠΟΠΚ. Η μακροχρόνια αντιδικία όμως με την ΕΟΕΚ (βλ. περιγραφόμενη παραπάνω στην παράγραφο 18) είχε παγώσει τη λειτουργία της ΠΟΠΚ και μαζί με την προσπάθειά μου αναγνώρισης της ΠΟΠΚ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με είχαν απορροφήσει παντελώς μέχρι το 2003 που βγήκε η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Δρακόπουλος λειτουργούσε συστηματικά τη σχολή του και εξακολουθούσε να κάνει εξετάσει και να δίνει μαύρες ζώνες και τα αντίστοιχα διπλώματα, τα οποία δεν είχα δει ποτέ.

 

21.       Τον Ιούνιο του 2003, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Δρακόπουλος με προσκάλεσε στη σχολή του μετά από εξετάσεις μαύρων ζωνών, που είχε κάνει, για να υπογράψω διπλώματα της ΠΟΠΚ προς τους μαθητές του ως πρόεδρος της ΠΟΠΚ. Ο ίδιος θα υπέγραφε μετά μου είπε στη θέση του εξεταστή. Του εξήγησα ότι αυτό που κάνει είναι άκυρο για πολλούς λόγους (έλλειψη: Εσωτερικού Κανονισμού, ορισμού εξεταστών, προκήρυξης εξετάσεων, κτλ), αλλά εκείνος μου είπε: “Και τι να κάνω τώρα; Να ακυρώσω τις εξετάσεις;”  Επειδή τότε είχαμε πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας και για να μη συγκρουσθούμε και διαλύσει η ομοσπονδία ακριβώς επάνω στην εκκρεμότητα της πληρέστερης αίτησής μας για αναγνώριση από τη ΓΓΑ, δέχθηκα και υπέγραψα 15-20 διπλώματα στη θέση του προέδρου με την υπόσχεσή του να διευθετηθεί και τυπικά το θέμα. Το έντυπο του διπλώματος το είχε τυπώσει ο ίδιος σε τυπογράφο και είδα αμέσως ότι έγραφε ΠΟΠΚ στα αγγλικά, αλλά δεν πρόλαβα να μελετήσω το υπόλοιπο κείμενο όπως τώρα στο σχετικό που επισυνάπτεται. Το πρώτο που του είπα ήταν ότι κακώς τα τύπωσε και έπρεπε αμέσως να περιέλθουν στην κυριότητα της ΠΟΠΚ. Αυτό όμως ποτέ δεν έγινε! Ένα από αυτά τα διπλώματα επέδειξε στο δικαστήριο. Είναι προφανές ότι τέτοια διπλώματα είναι χρήσιμα μόνο στον κ. Δρακόπουλο διότι αυτός είναι και εκπαιδευτής και εξεταστής και ιδιοκτήτης σχολής καράτε με μεγάλο πλήθος μαθητών.  Από τότε δεν ξανασυνεργαστήκαμε ποτέ! Εκ των υστέρων έμαθα από μαθητές του ότι έδινε διπλώματα της ΠΟΠΚ από το 1995 και υπέγραφε ο ίδιος με σφραγιδάκι στη θέση του εξεταστή και ιδιοχείρως στη θέση του προέδρου.

 

22.       Μετά από το τέλος του 2004, οπότε και με δική του ευθύνη και πρωτοβουλία η ΠΟΠΚ δεν έκανε εμπρόθεσμα εκλογές, η προσπάθειά του ήταν να βάλει πρόεδρο δικό του άνθρωπο, ο οποίος να του υπογράφει όποτε εκείνος ήθελε τα διπλώματα της ΠΟΠΚ που πουλούσε στους μαθητές του. Συγκατατέθηκε δε κατά τις εκλογές της ΠΟΠΚ του Αυγούστου 2005 να συνεργαστεί με τον μέχρι τότε αντίπαλό του Γιώργο Τσόγκα, στον οποίο παραχώρησε τη διοίκηση της ΠΟΠΚ (πλειοψηφία κατά τις εκλογές).

 

23.       Τα διπλώματα που υπέγραφε, έδινε και δίνει ο κ. Δρακόπουλος από το 1995 μέχρι σήμερα (π.χ. και αυτό με την υπογραφή του στη θέση του προέδρου που προσκομίζουμε, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παράτυπα υπέγραψα εγώ μόνο το 2003 για εξυπηρέτησή του, αφενός τυπώθηκαν από τον κ. Δρακόπουλο και δόθηκαν από τον ίδιο μέσα στην ιδιωτική του σχολή για δικό του οικονομικό όφελος σε μαθητές του, αφού πρώτα είχε εισπράξει από αυτούς αρκετά μηνιάτικα για τη διδασκαλία του καράτε καθώς και εξέταστρα και παράβολα για κάθε δίπλωμα, δηλαδή δόθηκαν έναντι χρηματικών ποσών που κατέληγαν στις τσέπες του κ. Δρακόπουλου, αφετέρου έφεραν το όνομα της ΠΟΠΚ στα αγγλικά και δόθηκαν εν πλήρη αγνοία της!!!

 

24.       Και αυτά τα τονίζω για προστασία του καταναλωτικού κοινού αλλά και της αξιοπιστίας του αθλήματος, πράγμα που αποτελεί υπέρτερο δημόσιο συμφέρον.

 

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

25.       Τέλος, η προκείμενη αίτηση ασκείται κατά προφανή κατάχρηση δικαιώματος, ιδίως όταν τα περιστατικά της είναι γνωστά στον αιτούντα από το 2004 (Σχετ. 1) και ο αιτών παραιτήθηκε από όμοια αίτηση την 9.12.2005 (Σχετ. 2, 3). Κατά τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος, η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται, ενώ κατά τη διάταξη του άρθρου 281 Α.Κ. η άσκηση του δικαιώματος απαγορεύεται αν υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη ή τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός ή οικονομικός σκοπός του δικαιώματος. Η τελευταία διάταξη παρέχει στο θιγόμενο από την άσκηση δικαιώματος καταλυτική ένσταση, η οποία αντιτάσσεται κατά παντός δικαιώματος και αν αυτό απορρέει από διατάξεις δημοσίου δικαίου ή από κανόνες δημοσίας τάξεως (ΟλΑΠ 569/1986 ΝοΒ 35, 532, ΑΠ 1753/1984 ΕλλΔ 26, 217, ΑΠ 88/1980 ΝοΒ 28, 1437).

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ

n    Να γίνει δεκτό το Σημείωμά μου.

n    Να απορριφθεί η κρινόμενη αίτηση.

n    Να καταδικασθεί ο αντίδικος στην εν γένει δικαστική μου δαπάνη.

 

Αθήνα, 3.4.2006

            Ο καθού                                                                      Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Ευθύμιος ΠΕΡΣΙΔΗΣ

 


ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ 3-4-2006 ΚΑΙ

ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 3834/18-5-2006,
Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ!)

 

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 3834/2006 (κάτω, και εδώ σε pdf)

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Αποτελούμενο από τη Δικαστή Καλλιόπη Παπαϊωάννου-Σιλτς, Πρόεδρο Πρωτοδικών, την οποία όρισε ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοικήσεως του Πρωτοδικείου.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροστήριό του στην Αθήνα την 3.4.2006, χωρίς την σύμπραξη γραμματέα, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ Παναγιώτη Δρακόπουλου του Μηνά, κατοίκου Αθηνών, τον οποίο εκπροσώπησε κατά την εκφώνηση της υποθέσεως η πληρεξούσια δικηγόρος του Δροσιά Μπάκου.

ΤΟΥ ΚΑΘΟΥ Η ΑΙΤΗΣΗ Ευθυμίου Περσίδη του Κοσμά, κατοίκου Αθηνών, ο οποίος παραστάθηκε κατά την εκφώνηση της υποθέσεως με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Γεώργιο-Κανάρη Λειβαδά.

Ο αιτών ζητεί να γίνει δεκτή η απο 23.2.2006 αίτησή του που κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τούτου με αριθμό 42.449/2.786/2.3.2006 και προσδιορίσθηκε για την παραπάνω δικάσιμο.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ανάπτυξαν τους ισχυρισμούς τους και ζήτησαν να γίνουν αυτοί δεκτοί.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

 

Με την κρινόμενη αίτησή του ισχυρίζεται ο αιτών ότι συνεπεία της σ' αυτήν εκτιθέμενης υπαίτιας συμπεριφοράς του καθού προσβλήθηκε παράνομα στην προσωπικότητά του, επικαλούμενος δε επείγουσα περίπτωση ζητεί να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση με σκοπό να αρθεί η γενόμενη προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον και μάλιστα με την απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης του καθού για κάθε παραβίαση των διατάξεων της εκδοθησόμενης αποφάσεως. Η αίτηση παραδεκτά εισάγεται στο αρμόδιο δικαστήριο (ΚΠολΔ 683 παρ. 1 και 3,22) κατά την παρούσα διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (ΚπολΔ 686 επ) και είναι νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις του άρθρου 57 ΑΚ, 361, 362 και 363 ΠΚ, 731, 732, 947ΚπολΔ. Πρέπει συνεπώς να εξεταστεί περαιτέρω κατ' ουσίαν.

Από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων των διαδίκων, που εξετάστηκαν ενώπιον αυτού του δικαστηρίου, από τις διευκρινήσεις που αυτοί έδωσαν, καθώς και από τα έγγραφα που προσκομίζουν και την όλη διαδικασία πιθανολογούνται τα εξής:

Ο αιτών ασχολείται κατ' επάγγελμα με το παραδοσιακό καράτε και διατηρεί σχολή καράτε στην Αθήνα. Ήταν από τους ιδρυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε, η οποία ιδρύθηκε το 1995 και αναγνωρίστηκε με την υπ' αριθ. 386/1995 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κατέστη αμετάκλητη. Από το 1995 έως το 2001 ο αιτών ήταν πρόεδρος της παραπάνω ομοσπονδίας, κατά το αυτό δε χρονικό διάστημα ο καθού, ο οποίος επίσης ασχολείται με το εν λόγω άθλημα, ήταν γραμματέας αυτής. Από το 2001 έως το 2004 τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο καθού. Παρατηρήθηκε όμως αδράνεια σχετικά με τα καθήκοντά του, το γεγονός δε αυτό έφερε τριβή στους κόλπους της εν λόγω ομοσπονδίας. Από τις αρχές του 2005 ο καθού έπαψε να συμμετέχει στις διαδικασίες λειτουργίας της παραπάνω ομοσπονδίας. Μετά δε από αρκετό χρόνο δυσλειτουργίας της, προσωρινή διοίκηση που είχε διοριστεί με την υπ' αριθ. 2499/2005 απόφαση αυτού του δικαστηρίου, διεξήγαγε αρχαιρεσίες στις 14.8.2005, κατά τις οποίες εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιώργο Τσόγκα. Η ομοσπονδία αυτή δεν είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι όμως εξουσιοδοτημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε να εκπαιδεύει και να επιλέγει σε εθνικό επίπεδο αθλητές για όλα τα επίσημα πρωταθλήματα Παραδοσιακού Καράτε, απονέμοντας σχετικά διπλώματα ιδιωτικού χαρακτήρα. Τα διπλώματα αυτά απονέμονται επί σειρά ετών και μάλιστα αρκετά από αυτά έχουν προσυπογραφεί και από τον καθού, ο οποίος τότε είχε την ιδιότητα του προέδρου της ομοσπονδίας. Λόγω όμως της προσωπικής διαμάχης, η οποία ξεκίνησε μεταξύ των διαδίκων με αφορμή την διαχείριση και τη διοίκηση της ομοσπονδίας, από τον Αύγουστο του 2005, χρονική περίοδο που συνέπιπτε με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου στην ως άνω ομοσπονδία, ο καθού, ο οποίος διατηρεί στο διαδίκτυο δύο ιστοσελίδες, την www.karate.gr και www.cybergym.gr άρχισε να δημοσιεύει σ' αυτές διαδοχικά άρθρα, με τα οποία επιτίθετο φραστικά κατά του αιτούντος.

Οι δημοσιεύσεις είχαν τρεις άξονες. Με μία σειρά δημοσιεύσεων ο καθού έκανε κριτική σε τρία βιβλία του αμερικανού Barry Sears με τίτλους Η Διατροφική Ζώνη, Κατακτώντας τη Διατροφική Ζώνη και Η Omega 3 RX Ζώνη, των οποίων το δικαίωμα διάθεσης στην Ελλάδα έχει η εταιρία «Δ.Κ. Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» με μοναδικό εταίρο τον αιτούντα, σε άλλες δημοσιεύσεις ανέφερε ότι τα διπλώματα καράτε που απονέμει ο αιτών είναι πλαστά, με μία Τρίτη σειρά δημοσιεύσεων ο αιτών κατηγορούνταν για υπεξαίρεση χορηγιών προς την ΠΟΠΚ, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα διανθίζονταν και με φωτογραφίες του αιτούντος. Ειδικότερα:

Στις 6.8.2005 ο καθού δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι ο αιτών είναι «η Βέφα του Ελληνικού Καράτε», ότι «οι δίαιτες που πουλάει είναι μία απάτη κατά των αφελών», ότι «με αφετηρία αυτές τις εκδόσεις καθώς και μερικές τηλεοπτικές εκπομπές ο κ. Δρακόπουλος θησαυρίζει εξαπατώντας αφελείς ότι δήθεν οι συνταγές της Διατροφικής του Ζώνης απαλύνουν τα συμπτώματα και τις παρενέργειες ανίατων ασθενειών όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες. Ο κ. Δρακόπουλος εκμεταλλεύεται την ελπίδα εκατοντάδων ασθενών ή των ανθρώπων τους», ότι «τα θέματα ης Διατροφικής Ζώνης θα αναλύονται εξονυχιστικά», ότι «θα κάνει φύλλο φτερό τη Διατροφική Ζώνη, τον Μπάρυ Σηρς και τον αιτούντα όσο πουλούν συνταγές και συμπληρώματα διατροφής στο πλατύ κοινό υποσχόμενοι έστω και απάλυνση των συμπτωμάτων ανίατων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, η σκλήρυνση κατά πλάκας, οξείες δερματοπάθειες και άλλες, εκμεταλλευόμενοι την ελπίδα για κάτι καλύτερο των ασθενών και των ανθρώπων του οικογενειακού τους περιβάλλοντος χωρίς οι μέθοδοι διατροφής που πουλούν στον κόσμο να είναι ιατρικά και επιστημονικά τεκμηριωμένες και επίσημα εγκεκριμένες».

Στις 18.8.2005 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τίτλο «Κριτική επί των παραπάνω βιβλίων», στο οποίο αφού επισημαίνει τις ατέλειες και τα σφάλματα στη μετάφρασή τους, συνεχίζει με τη διαπίστωση ότι «τα βιβλία αυτά τα θεωρούσε σαν σημείο έλξης του κοινού», ότι ο αιτών «χρησιμοποίησε με επιτυχία κατάλληλες δημοσιογραφικές παρουσιάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές για την προβολή της ειδίκευσής του και των προϊόντων του...», ότι «πρόκειται για πολύμορφη και εκτεταμένη απάτη εις βάρος της υγείας των αφελών και των πολλών και οφείλουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Η Ένωση Καταναλωτών «Η Ποιότητα Ζωής» να επιληφθούν της κατάστασης», ότι «με τα βιβλία μας παραμυθιάζουν... χωρίς να κατηγορηθούν για απάτη», αφού «αγγίζουν αόριστα, προσεκτικά, αλλά όχι επιστημονικά τις μεγάλες ασθένειες που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο... και χαρίζουν ελπίδες απλόχερα και με το αζημίωτο ότι αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η ιατρική στους ταλαιπωρημένους είναι έτοιμη να το κάνει η Διατροφική τους ζώνη». Παρακάτω μιλά για «το βομβαρδισμό των αφελών τηλεθεατών με τις ελαφρές τηλεοπτικές εκπομπές ευρείας κατανάλωσης, όπου ο αιτών ... «έκανε σκόνη...ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου», ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι δίδονται συνταγές στον κόσμο, τον οποίο «μαδάνε σαν κορόιδο εις βάρος της υγείας του».

Τέλος, στις 29.9.2005 δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Απάτη Άννας Δρούζα και Παναγιώτη Δρακόπουλου από το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ», στο οποίο αναφέρει ότι ο αιτών «θησαυρίζει σε βάρος των αφελών με τις κομπογιαννίτικες μεθόδους του...εμφανίζεται από καθηγητής πανεπιστημίου στην ιατρική έως θαυματοποιός της διατροφής και ευεργέτης των αφελών πελατών του και τον διαφημίζει το κρατικό κανάλι» και ότι «συνταγές του αιτούντος περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο επιχείρησης με το όνομα «Άννα Inn», η οποία ανήκει στην Άννα Δρούζα». Και ότι «με αυτά τα δεδομένα είναι ή όχι καραμπινάτη απάτη η επί μία ώρα στη ζούλα και στο τζάμπα διαφημιστική προβολή του Παναγιώτη Δρακόπουλου, συνεταίρου της Δρούζα στη Διατροφική Ζώνη στο «Άννα Inn» από το Κρατικό Κανάλι της ΝΕΤ με παρουσιάστρια την ίδια τη Δρούζα και σε σειρά επεισοδίων με κόστος 11.000 ευρώ έκαστο;».

Από το σύνολο του περιεχομένου όμως όλων των παραπάνω δημοσιεύσεων προκύπτει ότι όλες οι παραπάνω αναφορές αποτελούν εκφράσεις γνώμης και οξεία κριτική των επίδικων βιβλίων, καθώς και οξεία επίσης κριτική της μεθόδου προώθησής τους, τα σχόλια δε αυτά έγιναν με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τη συμπεριφορά του αιτούντος, ο οποίος, με την ιδιότητά του ως βασικού στελέχους ομοσπονδίας του καράτε, με την ενασχόλησή του με διάδοση βιβλίων που απευθύνονται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό και την εμφάνισή του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάζει ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό θέμα προσωρινής διαγραφής των παραπάνω δημοσιεύσεων σχετικά με την κριτική των επίδικων βιβλίων και την προώθησή τους στην Ελλάδα δεν υφίσταται, πλην της αναδημοσιεύσεως των φωτογραφιών του αιτούντος, οι οποίες ενώ δεν προσφέρει τίποτε στην πληροφόρηση του κοινού, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς του, εφόσον γίνεται χωρίς τη συναίνεσή του.

Περαιτέρω με δεύτερη σειρά δημοσιεύσεων που ο καθού πραγματοποίησε στις 4.10.2005, στις 13.1.2006 και 17.1.2006 περιέλαβε στις αυτές ως άνω ιστοσελίδες με τίτλους «Δέκα χρόνια απάτες του Παναγιώτη Δρακόπουλου», «Ανάλυση της εκτεταμένης απάτης του Παναγιώτη Δρακόπουλου και για το ΣΔΟΕ» και «Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους Καρατέκα του Παραδοσιακού Καράτε της ΠΟΠΚ», στις οποίες αναφέρει ότι ο αιτών από δεκαετίας εξαπατά τους μαθητές του, χορηγώντας τους πλαστά και άκυρα διπλώματα, τα οποία είναι «μαϊμούδες, προϊόντα πλαστογραφίας και για τα σκουπίδια», όπως άκυρα διπλώματα έχει λάβει και ο ίδιος για τον εαυτό του, ότι με τον τρόπο αυτό έχει σκοτώσει το ελληνικό καράτε, πιάνοντας κορόιδα τόσο τους μαθητές του όσο και τον πρόεδρο της ITΚF Hidetaka Nishiyama, ότι ο αιτών είναι κότα του καράτε, αφού επιδιώκει να αποκτά νταν­μαϊμού με σκοπό να εξαπατήσει τους μαθητές του και όλο τον κόσμο του καράτε, παρακρατώντας και μη αποδίδοντας τα χρήματα που λαμβάνει από τους μαθητές του στην ITΚF, ενώ παράλληλα έχει ξεπουλήσει την Ομοσπονδία του Παραδοσιακού Καράτε, προδίδοντας με σιχαμερό τρόπο τους δασκάλους τους, τους συνεργάτες του, τους μαθητές του και κάθε αξία του Παραδοσιακού Καράτε, στη συνέχεια δε καλούσε τους μαθητές του αιτούντος και τους γονείς τους να έρθουν σε επαφή μαζί του σε ατομικό του τηλέφωνο, να τυπώσουν και να μοιράσουν τις εν λόγω δημοσιεύσεις και σε όσους δεν είναι χρήστες του διαδικτύου και ταυτόχρονα τους παρότρυνε να καταθέσουν σχετική μήνυση κατά του αιτούντος. Τέλος, στις ίδιες δημοσιεύσεις ο καθού περιλάμβανε και ξεχωριστή παράγραφο στην οποία ανέφερε ότι ο αιτών «έχει υπεξαιρέσει χορηγίες της Siemens προς την ΠΟΠΚ και μάλιστα το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι το 2001 και το 2002 διοργάνωσε προσωπικά αγώνες της ΠΟΠΚ με χορηγία της Siemens, χορηγία που όμως δεν πέρασε για συζήτηση από το ΔΣ της ΠΟΠΚ και συνεπώς είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει». Το περιεχόμενο των παραπάνω καταχωρήσεων όμως από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν πιθανολογήθηκε ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού, πριν από την απομάκρυνσή του από την ομοσπονδία, ο ίδιος ο καθού προσυπέγραφε τα διπλώματα αυτά, που ούτως ή άλλως έχουν ιδιωτική ισχύ, ως πρόεδρος αυτής, ενώ, ως πρόεδρος αυτής και κατά τα έτη 2001 και 2002 και αντιλαμβανόμενος παράνομες ενέργειες του αιτούντος σχετικά με την υπεξαίρεση της χορηγίας της Siemens, την οποία, όπως ισχυρίζεται, διέπραξε ο αιτών, δεν κατήγγειλε το γεγονός αυτό στις αρμόδιες αρχές και μόνο αφού διαταράχθηκαν και τελικώς διακόπηκαν οι σχέσεις του με την ομοσπονδία, για λόγους εκδίκησης και με σκοπό δυσφήμησης του αιτούντος κατάρτισε και δημοσιοποίησε μέσω του διαδικτύου τα παραπάνω αναληθή γεγονότα.

Από το όλο παραπάνω επανειλημμένα ειρωνικό, προκλητικό και συκοφαντικό περιεχόμενο των επίδικων δημοσιεύσεων, που ο καθού συνεχίζει να περιλαμβάνει στις ιστοσελίδες του, διανθίζοντάς το επίσης με φωτογραφίες του αιτούντος, προσβάλλεται η τιμή, το όνομα, η φήμη και η υπόληψη του τελευταίου, επειδή δε η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται, αφού οι καταχωρήσεις αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν, η προσβολή δε αυτή επηρεάζει άμεσα την επαγγελματική του υπόσταση, παρίσταται επείγουσα ανάγκη να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί μελλοντική προσβολή της προσωπικότητας του αιτούντος με παρόμοιες πράξεις του καθού. Με τη λήψη των μέτρων αυτών δεν παραβιάζεται η γενική αρχή του άρθρου 692 παρ. 4 του ΚΠΟλΔ, γιατί είναι επιτρεπτή η προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης προς εξασφάλιση δικαιώματος της προσωπικότητας, εφόσον πρόκειται για διαρκή έννoμη σχέση ( Β. Βαθρακοκοίλη ΕρμΚΠολΔ υπό άρθρο 731, παρ. 47, σελ. 316).

Για το λόγo αυτό θα πρέπει να γίνει κατά ένα μέρος δεκτή η αίτηση ως βάσιμη και στην ουσία της και να διαταχθούν όσα ορίζονται πιο κάτω στο διατακτικό, του καθού καταδικαζομένου επίσης στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων του αιτούντος, εφόσον ηττήθηκε στην παρούσα δίκη (ΚπολΔ 176),

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖEΙ αντιμωλία των διαδίκων

ΔΕΧΕΤΑΙ την αίτηση κατά ένα μέρος.

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον καθού να απέχει προσωρινά από τη δημοσίευση τόσο στον ηλεκτρονικό τύπο (διαδίκτυο) όσο και σε οποιοδήποτε έντυπο των αποσπασμάτων που περιλαμβάνονται

α) στο από 4.10.2005 άρθρο με τίτλο «Δέκα χρόνια απάτες του Παναγιώτη Δρακόπουλου»,

β) στο από 13.1.2006 άρθρο με τίτλο «Ανάλυση της εκτεταμένης απάτης του Παναγιώτη Δρακόπουλου και για το ΣΔΟΕ» και

γ) στο από 17.1.2006 άρθρο με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Καρατέκα του Παραδοσιακού Καράτε της ΠΟΠΚ»,

που όλα περιέχονται στην ιστοσελίδα www.karate.gr, όπως το περιεχόμενο των αποσπασμάτων αυτών εκτίθεται στην ένδικη αίτηση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ προσωρινά στον καθού να δημοσιεύει στο μέλλον τόσο στον ηλεκτρονικό τύπο όσο και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο οτιδήποτε σχετίζεται με την προσωπικότητά του αιτούντος και ιδίως το όνομά του, φωτογραφίες και οποιαδήποτε άλλη απεικόνιση του προσώπου του, και γενικά την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση, εφόσον η δημοσίευση αυτή γίνεται με σκοπό την προσβολή της τιμής του και την βλάβη της υπόληψής του.

ΑΠΕΙΛΕΙ κατά του καθού και υπέρ του αιτούντος χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ και προσωπική κράτηση δύο (2) μηνών σε κάθε περίπτωση παραβίασης της παραπάνω υποχρεώσεώς του. ,

ΟΡΙΖΕΙ χρόνο ασκήσεως κυρίας αγωγής το χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών από την έκδοση της παρούσας. Και

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τον καθού στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων του αιτούντος, τα οποία ορίζει σε τριακόσια δέκα (310) ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα την 18.5.2006.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καλλιόπη Παπαϊωάννου-Σιλτς


www.karate.gr      

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε