karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 17/3/06. Τελευταία ενημέρωση 20/11/06.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΕΓΚΛΗΣΗ (και εδώ σε PDF)

Δρακόπουλου Παναγιώτη του Μηνά, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού …………..

ΚΑΤ Α

Περσίδη Ευθυμίου του Κοσμά, κατοίκου Ζωγράφου Αττικής, επί της οδού ……..

------------­

Ι. Είμαι εκπαιδευτής του παραδοσιακού καράτε, κάτοχος μαύρης ζώνης 7 dan, ιδιοκτήτης της γνωστής από 30ετίας σχολής καράτε «BUDOKAN» που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, επί της οδού ………. και εξουσιοδοτημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) για την διεξαγωγή στην Ελλάδα των εξετάσεων των αθλητών, προκειμένου να τους απονεμηθούν «οι ζώνες» και να ενταχθούν στο μητρώο κατόχων μαύρων ζωνών, που τηρείται από αυτή. Διετέλεσα Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε από την ίδρυσή της το 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2002. Τέλος είμαι ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας με την επωνυμία: «Δ.Κ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία έχει κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διάθεσης των μεταφράσεων των βιβλίων του διάσημου βιοτεχνολόγου, πρώην ερευνητή του Πανεπιστημίου των Η.Π.Α. Μ.Ι.Τ. Barry Sears, που στις Η.Π.Α. εκδίδονται από τον γνωστό οίκο Harper Collins, με τους τίτλους «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ».

 

Ο εγκαλούμενος δεν έχει σχέση με το άθλημα του παραδοσιακού καράτε, ωστόσο εξέδιδε πλέον των 15 ετών το περιοδικό «ΔΥΝΑΜΙΚΟ» που απευθυνόταν στους ενδιαφερομένους πολεμικών τεχνών. Επί πλέον, ήταν Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (Π.Ο.Π.Κ.) από την ίδρυσή της το έτος 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2001, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εγώ ήμουν Πρόεδρος. Από τον Δεκέμβριο του έτους 2001 ο εγκαλούμενος ανέλαβε ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθόσον εγώ ως τεχνικός δεν επιτρέπεται να συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Περαιτέρω, ο εγκαλούμενος, είναι κάτοχος των κατωτέρω αναφερομένων ονομάτων περιοχής (domain names) στο διαδίκτυο www.karate.gr. και www.cybergym.gr, των οποίων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατασκευή, συντήρηση και το περιεχόμενο (σχετ. 16 και 17). Στις ως άνω ιστοσελίδες, ανέκαθεν καταχωρούσε άρθρα με άκρως υβριστικό περιεχόμενο για όλους όσους εμπλέκονται με την Π.Ο.Π.Κ. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του τότε Διοικητικού Συμβουλίου να απέχει από τέτοιες ενέργειες, αυτός συνέχιζε, απαντώντας, ότι οι ιστοσελίδες αυτές είναι δικές του και όχι της Ομοσπονδίας και ότι γι' αυτό δεν έπρεπε να ανησυχούμε. Πλην όμως η συμπεριφορά του αυτή οδηγούσε από το κακό στο χειρότερο τις υποθέσεις της Ομοσπονδίας.

Τον Ιανουάριο του έτους 2005 ορισμένα σωματεία, ζήτησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών κάποια από τα. μέλη τους να διοριστούν ως προσωρινή διοίκηση της Π.Ο.Π.Κ. Στην δίκη αυτή παρενέβησαν κάποια από τα ιδρυτικά σωματεία, ως μάρτυρας των οποίων κατέθεσα εγώ, και ζήτησαν επίσης να διοριστούν ως μέλη της προσωρινής αυτής διοίκησης μέλη τους.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 2499/2005 απόφασή του περί διορισμού προσωρινής διοίκησης, διόρισε 4 άτομα από τα προταθέντα από τα αιτούντα σωματεία και 3 άτομα από τα προταθέντα από τα παρεμβάντα σωματεία. Τα παρεμβάντα ιδρυτικά σωματεία άσκησαν ένδικα μέσα κατά της αποφάσεως αυτής, επειδή όμως η αίτηση αναστολής που άσκησαν ενώπιον του Εφετείου δεν τελεσφόρησε, παραιτήθηκαν από τη συνέχεια της αντιδικίας και πήραν μέρος στην Γενική Συνέλευση που η προσωρινή διοίκηση συνεκάλεσε καθώς επίσης και στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την 14-08-2005 για την εκλογή αιρετής διοίκησης της Π.Ο.Π.Κ.

Ο εγκαλούμενος ωστόσο, Πρόεδρος, κατά τα λεγόμενά του, του σωματείου μέλους της Π.Ο.Π.Κ. με την επωνυμία: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αν και το σωματείο που εκπροσωπεί κλήθηκε αποδεδειγμένα, εν τούτοις ούτε στην Γενική Συνέλευση έλαβε μέρος ούτε υποψηφίους πρότεινε στις αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιό της ούτε καν γνωστοποίησε στην Ομοσπονδία στις οριζόμενες από το καταστατικό προθεσμίες τους εκπροσώπους του για τις αρχαιρεσίες!

Είναι προφανές, ότι αυτή του η αποχή και αποστασιοποίηση, οφείλεται στην πλήρη αποτυχία του να διοικήσει ως Πρόεδρος συνετά και αποτελεσματικά την Ομοσπονδία πράγμα που οδήγησε στον διορισμό προσωρινής διοίκησης κλπ.

Επειδή όμως ο εγκαλούμενος έχει μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το καράτε και την ψύχωση να είναι Πρόεδρος, πράγμα που οριστικά μετά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης και την εκλογή αιρετής αποστερήθηκε, περιήλθε κυριολεκτικώς σε κατάσταση υστερίας και από τις ιστοσελίδες του, μέσω των οποίων μέχρι τότε ύβριζε καθημερινώς την κυβέρνηση και τους πάσης φύσεως αντιπάλους του (π.χ. τον Διευθυντή της Τράπεζας που δεν του χορηγεί μπλοκ επιταγών!), άρχισε να καταφέρεται εναντίον μου, με άρθρα άκρως υβριστικά, συκοφαντικά και δυσφημιστικά για την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μου, ούτως ώστε κατέθεσα την 3-8-2005 εις βάρος του την υπ' αριθμόν Α2005/3538 μήνυσή μου για συκοφαντική δυσφήμηση, την 2-3-2006 εις βάρος του την υπ' αριθμ. Β2006/848 νέα μήνυση για κατ' εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση και την 2-3-2006 την από 23-2-2006 και με αριθμ. καταθέσεως 2786/2006 Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Aθηνών (σχετ. 1).

Με την ανωτέρω Αίτηση, αιτούμην επί λέξει τα κάτωθι:

«Να υποχρεωθεί ο καθ' ου να διαγράψει από τους δικτυακούς χώρους με τα ονόματα www.karate.gr και www.cybergym.gr τα κάτωθι δημοσιεύματα, των οποίων συντάκτης είναι ο ίδιος, που αναφέρονται στο πρόσωπό μου και στα βιβλία του Barry Sears, με τους τίτλους «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ», των οποίων η εταιρεία μου με την επωνυμία «Δ.Κ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», έχει κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διάθεσης των μεταφράσεων τους.

 

1. Το από 6-8-2005 άρθρο στην ιστοσελίδα www.karate.gr υπό τον τίτλο: «Φοβερή απάντηση του Παναγιώτη Δρακόπουλου στην αυστηρή επιστολή του Θύμιου Περσίδη»,

2. Το από 18-8-2005, άρθρο στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr υπό τον τίτλο «Κριτική επί των εκδόσεων των βιβλίων «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ»,

3. Το από 29-9-2005 άρθρο στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr, υπό τον τίτλο «Απάτη Άννας Δρούζα και Παναγιώτη Δρακόπουλου από το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ»,

4. Το από 4-10-2005 άρθρο στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, υπό τον τίτλο «Δέκα χρόνια απάτες του Παναγιώτη Δρακόπουλου»,

5. Το από 13-1-2006, άρθρο στην ιστοσελίδα www.karate.gr, υπό τον τίτλο «Ανάλυση της εκτεταμένης απάτης του Παναγιώτη Δρακόπουλου και για το ΣΔΟΕ»,

6. Το από 17-1-2006 άρθρο στην ιστοσελίδα www.karate.gr, υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους Καρατέκα του Παραδοσιακού Καράτε της ΠΟΠΚ»

Και τις φωτoγραφiες μου, που εμπεριέχονται σε αυτά,

Ή άλλως επικουρικά να διαγράψει από τους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr τα αποσπάσματα των ανωτέρω αναφερόμενων άρθρων, όπως αυτά αναφέρθηκαν στο ιστορικό της παρούσας αίτησης και τις φωτογραφίες μου,

Να επιβληθεί στον καθ' ου η απαγόρευση οποιασδήποτε χρησιμοποίησης, παρουσίασης και διάθεσης στο κοινό στο μέλλον του ονόματος μου, της φωτογραφίας μου, στοιχείων της προσωπικής και επαγγελματικής μου κατάστασης, του βιογραφικού μου, και εν γένει της προσωπικής μου κατάστασης αφενός σε δημοσιεύματά είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,

Να επιβληθεί στον καθ' ου η απαγόρευση της κάθε μορφής εγγραφής, αναπαραγωγής, θέσεως σε κυκλοφορία με κάθε μέσο, παρουσίασης στο κοινό, δημοσιεύσεως, εμπορίας και εν γένει εκμετάλλευσης των ανωτέρω βιβλίων, καθώς και κάθε άλλου έργου συγγραφικού, ήδη δημοσιευμένου ή αδημοσίευτου, στο σύνολό του ή αποσπασματικά, του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε μένα προσωπικά ή στην ως άνω εταιρία μου, αφενός είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,

Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Δικαστήριό Σας σε βάρος του καθ' ου

-να απαλείψει τα ανωτέρω αναφερόμενα άρθρα, άλλως επικουρικά τα αποσπάσματα, που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας αίτησης και την φωτογραφία μου από τους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr, των οποίων είναι κάτοχος,

-να μην προβεί σε οποιαδήποτε χρησιμοποίηση, παρουσίαση και διάθεση στο κοινό του ονόματος μου, της φωτογραφίας μου, στοιχείων της προσωπικής και επαγγελματικής μου κατάστασης, του βιογραφικού μου και εν γένει της προσωπικής μου κατάστασης αφενός σε δημοσιεύματά είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα, ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,

- να μην προβεί σε καμιάς μορφής εγγραφή, αναπαραγωγή, θέση σε κυκλοφορία με κάθε μέσο, παρουσίαση στο κοινό, δημοσίευση, εμπορία και εν γένει εκμετάλλευση των ανωτέρω βιβλίων, καθώς και κάθε άλλου έργου συγγραφικού, ήδη δημοσιευμένου ή αδημοσίευτου, στο σύνολό του ή αποσπασματικά του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε μένα προσωπικά ή στην ως άνω εταιρία, αφενός είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο, έως την συζήτηση της παρούσας αίτησής μου στο Δικαστήριό Σας

Να απειληθεί σε βάρος του καθ' ου για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί από το Δικαστήρίο Σας επιβολή σε βάρος του προσωρινής κράτησης' ενός (1) έτους και χρηματική ποινή ποσού Ευρώ τριών χιλιάδων (3.000),

Να λάβει το Δικαστήριό Σας οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο κρίνει εύλογο για να ρυθμιστεί προσωρινά η ανωτέρω κατάσταση και να αποτραπεί ο παρών κίνδυνος,

Να καταδικαστεί ο καθ' ου στην εν γένει δικαστική δαπάνη μου και στην κατά τον Κώδικα περί Δικηγόρων αμοιβή της Πληρεξούσιας Δικηγόρου μου.»

 

ΙΙ. Τα αποσπάσματα των άρθρων του εγκαλούμενου, που αναφέρονται στην Αίτησή μου είναι επί λέξει τα κάτωθι:

«Την 6-8-2005, στην ιστοσελίδα www.karate.gr, δημοσίευσε άρθρο υπό τον τίτλο «Φοβερή απάντηση του Παναγιώτη Δοακόπουλου στην αυστηρή επιστολή του Θύμιου Περσίδη» (σχετ.2) , στο οποίο αναφέρονται επί λέξει, μεταξύ άλλων ειρωνικών και υβριστικών σχολίων, τα εξής:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Την 18-8-2005 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Κριτική επί των εκδόσεων των βιβλίων «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» «ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ» και «Η OMEGA 3 RX ΖΩΝΗ» (σχετ.3) , στο οποίο υποστηρίζει ότι είμαι απατεώνας, χωρίς καμία επιστημονική κατάρτιση και πλήττει την τιμή και την υπόληψή μου, αναφέροντας επί λέξει:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Την 29-9-2005 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.cybergym.gr, άρθρο του υπό τον τίτλο «Απάτη Άννας Δρούζα και Παναγιώτη Δρακόπουλου από το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ» ( σχετ. 4), το οποίο αφορούσε σε εμφάνιση μου σε τηλεοπτική εκπομπή, στο οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Την 4-10-2005 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τ «Δέκα χρόνια απάτες του Παναγιώτη Δρακόπουλου» (σχετ. 5), στο οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Την 13-1-2006, ο καθ' ου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Ανάλυση της εκτεταμένης απάτης του Παναγιώτη Δρακόπουλου και για το ΣΔΟΕ» (σχετ. 6), στο οποίο αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Την 17-1-2006 ο καθ' ου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.karat:gr, άρθρο του υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους Καρατέκα του Παραδοσιακού Καράτε της ΠΟΠΚ» (σχετ. 7), στο οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ΙΙΙ. Την 9-3-2006συζητήθηκε το αίτημα επιβολής προσωρινής διαταγής σε βάρος του εδώ εγκαλουμένου, το οποίο έγινε δεκτό και έχει επί λέξει ως εξής «Απαγορεύουμε κάθε δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο και σε έντυπα άρθρων εις βάρος του καθ' ου και των φωτογραφιών του. μέχρι την συζήτησή της υπό τον όρο συζήτησης της κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία δικασίμου». Την ως άνω Προσωρινή Διαταγή με την επ' αυτής ημερομηνία συζήτησης της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων επέδωσα στον εγκαλούμενου με την υπ' αριθμ. 9788Γ/9-3­ξ-2006 Έκθεση Επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή Πειραιώς Γεωργίου Παντή (σχετ. 8).

Ο εγκαλούμενος, όμως αντί να συμμορφωθεί, ως οφείλει με την Προσωρινή Διαταγή του Δικαστηρίου, προέβην μόνο σε μια «αναμόρφωση» των ανωτέρω άρθρων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμη, αλλά εξακολουθεί να πλήττει βάναυσα την τιμή και την προσωπικότητά μου.

Συγκεκριμένα στις δύο ως άνω αναφερόμενες ιστοσελίδες του εγκαλούμενου αναγράφονται σήμερα τα κάτωθι:

 

(α) Σε όλα τα «επαναδιατυπωμένα» άρθρα αναφέρεται το εξής

«Το άρθρο αυτό αναδιατυπώθηκε, ώστε να ικανοποιείται η δικαστική απόφαση της προσωρινής διάταξης των ασφαλιστικών μέτρων Δρακόπουλου κατά Περσίδη της 9-3-2006: "Απαγορεύουμε κάθε δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο και σε έντυπα άρθρων εις βάρος του καθ' ου καθώς και των φωτογραφιών του μέχρι την συζήτηση της υπό τον όρο συζήτησης της κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία δικασίμου. " Δικάσιμος των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 3-4-2006»

(β) Στο από 6-8-2005 άρθρο υπό τον τίτλο «Φοβερή απάντηση του Παναγιώτη Δρακόπουλου στην αυστηρή επιστολή του Θύμιου Περσίδη», που κατά τον εγκαλούντα τροποποιήθηκε αναφέρονται σήμερα επί λέξει τα κάτωθι (σχετ. 9):

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα ότι οι δίαιτες που «πουλάει» ο κ. Δρακόπουλος είναι μια απάτη κατά των αφελών, πράγμα που θα αποδείξω στην τακτική δίκη. Αυτό το γνωρίζω πολύ καλύτερα από τον καθένα, διότι τυχαίνει να είμαι ο εκδότης των δύο πρώτων βιβλίων του κ. Δρακόπουλου «Η Διατροφική Ζώνη» και «Κατακτώντας τη Διατροφική Ζώνη», μεταφράσεις των    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

IV. Επειδή στο ως άνω άρθρο, δημοσιεύεται η φωτογραφία μου και πάλι,

Επειδή, εξ όλων των ανωτέρω αποσπασμάτων από τα ενυπόγραφα άρθρα του εγκαλούμενου, με σαφήνεια προκύπτει ότι ο εγκαλούμενος συνεχίζει να με συκοφαντεί και να πλήττει την επαγγελματική μου τιμή και υπόληψη, κατά παράβαση της από 9-3-2006 Προσωρινής Διαταγής της κ. Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών,

Επειδή ο εγκαλούμενος εξακολουθεί να με κατονομάζει απατεώνα και πλαστογράφο, προτρέποντας τους αναγνώστες των σελίδων του να στραφούν εναντίoν μου δικαστικά,

Επειδή, στο τελευταίο, ως άνω άρθρο, ο εγκαλούμενος όχι μόνο στρέφεται εναντίον μου, αλλά και κατά της Πληρεξούσιας μου Δικηγόρου και κατά της ίδιας της κ. Προέδρου, που εξέδωσε την Προσωρινή Διαταγή, εμπαίζοντας την ίδια την Δικαιοσύνη και αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς σε βάρος της κ. Προέδρου, την οποία και κατονομάζει και της κρίσης της, διακωμωδώντας με θράσος την διαδικασία και την συζήτηση της προσωρινής διαταγής,

Επειδή ο εγκαλούμενος υποκριτικά και με θρασύτητα προσποιείται ότι έχει συμμορφωθεί με την Προσωρινή Διαταγή,

Επειδή από τα ανωτέρω αναφερόμενα αποσπάσματα με σαφήνεια προκύπτει ότι η τιμή και η υπόληψη μου, συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα από τα δημοσιεύματα του εγκαλούμενου, ο οποίος ενεργών με πρόθεση επιδιώκει την δυσφήμησή μου και εν γνώσει του και με πρόθεση δεν συμμορφώνεται στην ως άνω Προσωρινή Διαταγή,

Επειδή ο εγκαλούμενος με πρόθεση τελεί το κατ' άρθρο 232 Α ΠΚ αδίκημα της μη συμμόρφωσης στην από 9-3-2006 Προσωρινή Διαταγή της κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου ΑΘηνών που εκδόθηκε σε βάρος του,

Επειδή η Προσωρινή Διαταγή τελεί εν ισχύ έως την 3-4-2006, ημερομηνία εκδίκασης της ως άνω Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Α ΥΤΟΥΣ

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και όσα θα , προσθέσω στο μέλλον

ΕΓΚΑΛΩ

Τον Ευθύμιο Περσίδη για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης στην από 9-3­2006 Προσωρινή Διαταγή της κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της από 23-2-2006 Αιτήσεως μου Ασφαλιστικών Μέτρων κατά του εδώ εγκαλούμενου, πράξη της οποίας γνώση έλαβα από τις ιστοσελίδες www.karate.gr και www.cybergym.gr, των οποίων κάτοχος είναι ο εγκαλούμενος και

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Την ποινική του δίωξη και την αυστηρή και παραδειγματική του τιμωρία.

Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για την εκ του αδικήματος της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή προκληθείσα σε μένα ηθική βλάβη, για ποσό Ευρώ 50, με την επιφύλαξη μου για αναζήτηση μεγαλύτερης αποζημίωσης από τα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια.

Προσκομίζω όλα τα αναφερόμενα στο ιστορικό της παρούσας δημοσιεύματα από τις ιστοσελίδες του εγκαλούμενου (αριθμός σχετικών 17).

Πληρεξούσια και αντίκλητό μου διορίζω την δικηγόρο Αθηνών Μπάκου Δροσιά του Ελευθερίου, κάτοικο Αθηνών, οδός Αιτωλίας, αρ. ...

Αθήνα, 17 ΜΑΡ 2006

Ο ΕΓΚΑΛΩΝ

 

Υπογραφή: Παναγιώτης Δρακόπουλος


Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

(Δια της κ. 11ης Πταισματοδίκου Αθηνών)

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ (και εδώ σε PDF)

Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά, ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου, κατοίκου Ζωγράφου……….

1. Επί της από 17-3-2006 έγκλησης του Παναγιώτη Δρακόπουλου του Μηνά εναντίον μου, που κατατέθηκε την 17-3-2006 στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εκθέτω τα εξής:

Αρνούμαι και αποκρούω κατηγορηματικά τα αναφερόμενα σε βάρος μου ότι δή­θεν δεν συμμορφώθηκα στην από 9-3-2006 Προσωρινή Διαταγή της κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της από 23-2-2006 Αιτήσεως Ασφαλιστικών Μέτρων του εγκαλούντος.

Αφενός εφάρμοσα κατά γράμμα όσα η προσωρινή διαταγή επιτάσσει. Εξάλλου, τίποτα διαφορετικό δεν αποδεικνύεται από τους ισχυρισμούς του εγκαλούντος.

Αφετέρου, η προσωρινή διαταγή δεν αποτελεί δικαστική απόφαση, αλλά διοικητική πράξη οργάνου απονομής της δικαιοσύνης, η οποία δεν περιέχει καμία αυθεντική διάγνωση ούτε για την ουσιαστική έννομη σχέση την οποία ρυθμίζει, ούτε για τη νομιμότητα του εκτελεστού τίτλου τον οποίον περιέχει (ΑΠ 1599/1992, Δίκη 24, 116, ΜΠρΑθ 28054/1995 αδημ.). Για το λόγο αυτό, άλλωστε, δύναται να ανακληθεί. Επομένως και στην απίθανη περίπτωση που υπήρξε οποιαδήποτε παράβαση εκ μέρους μου- πράγμα που αρνούμαι και αποκρούω κατηγορηματικά - δεν υπήρξε παράβαση δικαστικής αποφάσεως.

Επιφυλάσσομαι δε όλων των δικαιωμάτων μου κατά του εγκαλούντος για την υπαίτια και παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου που συντελείται από τον εγκαλούντα με την εν λόγω έγκλησή του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω τα εξής:

 

2 - Η εκ 33 σελίδων (!) έγκληση στηρίζεται σε επτά (7) καταχωρήσεις, που ο εγκαλών αποδίδει σε μένα και που κατά τον εγκαλούντα αποτελούν τροποποιήσεις παλαιότερων αντίστοιχων καταχωρήσεων στις ιστοσελίδες μου karate.gr και cybergym.gr στο διαδίκτυο, οι οποίες περιλαμβάνονται στην έγκληση και επισυνάπτονται ως σχετικά με αριθμούς 9-10-11-12-13-14-15, ήτοι:

 

3 - Διαφωνώ απόλυτα και θεωρώ απαράδεκτο να επικαλείται ανύπαρκτες καταχωρήσεις μου ο εγκαλών, τόσο κατά τη διατύπωση της εγκλήσεώς του όσο και κατά τα σχετικά που επισυνάπτει ως δικής μου τελικής διατύπωσης και ευρισκόμενες στις ιστοσελίδες μου στο Διαδίκτυο. Τα θεωρώ απαράδεκτα και απορριπτέα για τους εξής απλούς λόγους:

Τα πραγματικά δημοσιευμένα άρθρα μου κατά εκείνη την περίοδο έχουν αντικα­τασταθεί με βάση και άλλες μετέπειτα δικαστικές αποφάσεις, χωρίς απαραίτητα να διορθώθηκαν και οι ημερομηνίες των τροποποιήσεων, και φαίνονται σήμερα αν ανοίξουμε τις ιστοσελίδες μου στο Διαδίκτυο και τα διαβάσουμε εκεί ή τα τυπώσουμε από εκεί.

Τα άρθρα αυτά είναι "ανοιχτά" ηλεκτρονικά αρχεία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να τα αναπαραγάγει στον υπολογιστή του, να αλλοιώσει το νόημά τους, να προσθέσει ή να αφαιρέσει λέξεις, φράσεις ή παραγράφους, να αλλάξει τον τίτλο ή την ημερομηνία (αλλάζοντας την ημερομηνία στο αυτόματο ρολόι του υπολογιστή) που αναγράφονται στο πάνω ή στο κάτω μέρος κάθε σελίδας τους και να τα εκτυπώσει Επομένως, τα σχετικά που προσκομίζει ο εγκαλών επ' ουδενί λόγω μπορούν να αποτελέσουν "βέβαια" αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών του.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις μου κοινοποιήθηκε η προσωρινή διαταγή την εφάρμοσα στο ακέραιο και κατά λέξη:

«Απαγορεύουμε κάθε δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο και σε έντυπα άρθρων εις βάρος του καθ' ου καθώς και των φωτογραφιών του μέχρι την συζήτηση της υπό τον όρο συζήτησης της κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία δικασίμου».

Η διόρθωση όμως των ηλεκτρονικών αυτών αρχείων στο Διαδίκτυο θέλει 5-6 ημέρες για να ολοκληρωθεί και δεδομένου ότι δεν είμαι ειδικός επί θεμάτων Διαδικτύου, αλλά συντηρώ από χόμπι τις ιστοσελίδες μου, περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

 

1 - Διόρθωση των ηλεκτρονικών αρχείων στον τοπικό υπολογιστή, εκτύπωση και έλεγχος των δοκιμίων.

2 - Κατάργηση από την ιστοσελίδα των παλαιών ηλεκτρονικών αρχείων με τις φωτογραφίες τους και τις συνδέσεις τους (Links).

3 - "Ανέβασμα" στην ιστοσελίδα των νέων διορθωμένων σελίδων υπό μορφή δοκιμίων. 'Ελεγχος της ορθότητας των κειμένων και δεύτερη διόρθωση καθώς και διόρθωση των συνδέσεων (Links).

4 - Οριστικοποίηση του συστήματος.

 

Με δεδομένο μάλιστα ότι η προσωρινή διαταγή ήταν πολύ γενική έπρεπε να διαβάσω και να διορθώσω όχι μόνο τα επίδικα άρθρα, αλλά και αρκετά άλλα, τα οποία δεν επικαλείται ο κ. Δρακόπουλος (διότι περιέχουν στοιχεία γι' αυτόν που δεν θέλει να ακουστούν στο δικαστήριο), σχετικά με την ΠΟΠΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδο­σιακού. Καράτε) και τον κ. Δρακόπουλο στο karate.gr καθώς και σχετικά με τη Διατροφική Ζώνη και τον κ. Δρακόπουλο στο cybergym.gr. Φυσικά και έκανα όλη αυτή την εργασία υπακούοντας στην εντολή της Προσωρινής Διαταγής, αλλά όπως είναι αυτονόητο ήταν μια χρονοβόρα εργασία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ

4 - Κατά τη συνεκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι από την 17-3-2006 μέχρι σήμερα (17-11-2006) εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα της Προσωρινής Διαταγής (3-4-2006) και βγήκε η απόφαση 3834/18-5-2006 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ασφαλιστικά μέτρα (Σχετ-1), η οποία δίνει σαφώς βαρύτητα στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος, οπότε και πάλι έπρεπε να επαναδιατυπώσω τα επίδικα άρθρα καθώς και όλα τα άλλα δίνοντάς τους τη σημερινή τελική μορφή. Ας σημειωθεί ότι ο εγκαλών ουδέποτε καθόρισε ποια αποσπάσματα ειδικά θεωρεί ότι τον θίγουν, αφήνοντας μια απαράδεκτη αοριστία στην όλη υπόθεση και απαιτώντας να απαλειφθούν από τις ιστοσελίδες μου ακόμα και αποσπάσματα άρθρων με ξένο προς αυτόν αντικείμενο.

Άλλωστε, και ας ληφθεί υπόψη αυτό, η απόφαση 3834/18-5-2006 επί των Ασφαλιστικών Μέτρων της εν λόγω Προσωρινής Διαταγής ήδη με δικαίωσε κατά το ήμισυ από νομικής πλευράς, αποδεχόμενη ότι η προώθηση προσωπικών προγραμμάτων διατροφής από έναν άνθρωπο χωρίς κανένα απολύτως πτυχίο διατροφολόγου ή άλλου ειδικού, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση 3215/ΦΕΚ 655B/30-6-98 «Προϋποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας Μονάδων Αδυνατίσματος και Διαιτολογικών Μονάδων» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημα συνιστώμενη Μεσογειακή Διατροφή από το Ανώτατο Ειδικό Επιστημονικό Συμβούλιο Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Και αυτή τη Διατροφική Ζώνη όχι μόνο την πουλάει ο κ. Δρακόπουλος, θησαυρίζοντας εις βάρος των αφελών και της δημόσιας υγείας, υποσχόμενος λύτρωση από χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Αλτσχάιμερ, χρόνιες ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος και άλλες, αλλά έχει και το θράσος να αυτοδιαφημίζεται από τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολύωρες εμφανίσεις του με το σλόγκαν "με τη Μεσογειακή Διατροφή του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας θα καταλήξετε στα νοσοκομεία. ενώ αν ακολουθήσετε τη δική μου Διατροφική Ζώνη τα μισά νοσοκομεία ... θα κλείσουν"! (Σχετ-2, απομαγνητοφώνηση τηλεοπτικής του παρουσίασης από το κανάλι ΤΗΛΕΦΩΣ, Σεπτέμβριος 2006).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

5 . Σύντομο Ιστορικό

Ας μου επιτραπεί, αρχικά, να εκθέσω με συντομία λίγες πληροφορίες για μένα στο χώρο του καράτε. Είμαι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π. Άρχισα να ασχολούμαι ως αθλητής με το άθλημα του καράτε από το 1966. Επί 17 χρόνια (1977-1994) ήμουν ο εκδότης του μοναδικού μηνιαίου περιοδικού του αθλήματος «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ». Λόγω των διασυνδέσεών μου με παγκόσμιες ομοσπονδίες και οργανισμούς ήμουν ο μοναδικός ειδικός στην Ελλάδα για τον έλεγχο της γνησιότητας των διπλωμάτων καράτε.

Από το 1986-1994 ήμουν Γενικός Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε» (ΕΛΟΚ, αναγνωρισμένης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

Το 1992 η ΕΛΟΚ οργάνωσε την πρώτη «Σχολή Προπονητών Ερασιτεχνικού Καράτε» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και διορίσθηκα Διευθυντής αυτής της Σχολής, όντας ταυτόχρονα και Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΛΟΚ. Οι ογδόντα πρώτοι επίσημοι εκπαιδευτές της ΕΛΟΚ έχουν την υπογραφή μου στα διπλώματά τους! Προ της οργάνωσης αυτής της Σχολής Προπονητών και επειδή εμφανίζονταν στην αγορά πλαστά διπλώματα καράτε, ορίσθηκα κριτής της γνησιότητας των διπλωμάτων από το Δ.Σ. της ΕΛΟΚ. Το 1995 ιδρύθηκε η «Πανελλήνια ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε» (ΠΟΠΚ). Μεταξύ των ιδρυτών ήταν και o εγκαλών. Η ΠΟΠΚ αναγνωρίστηκε με την απόφαση Πολ.Πρωτ.Αθ. 386/1995 (εκουσία). Ακολούθησε τριτανακοπή της ΕΛΟΚ (τότε «ΕΟΕΚ», με τον ισχυρισμό ότι μαζί με το δικό της "Μοντέρνο Καράτε" εξασκούσε και κάλυπτε και το δικό μας "Παραδοσιακό Καράτε") κατά της αναγνώρισης της ΠΟΠΚ, η οποία απορρίφθηκε με την απόφαση Πολ.Πρωτ.Αθ. 72/1996 (εκουσία). Η ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ») άσκησε έφεση, η οποία έγινε δεκτή - ερήμην της ΠΟΠΚ - με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών 10.383/1996. Την απορριπτική αυτή εφετειακή απόφαση τριτανάκοψε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε και εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών 3.914/2000 η οποία δέχθηκε την τριτανακοπή και ακύρωση την απόφαση 10.383/1996 του Εφετείου Αθηνών και απέρριψε ως αβάσιμη την έφεση της ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ»). Η ΕΛΟΚ («ΕΟΕΚ») άσκησε αναίρεση κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία απερρίφθη με απόφαση ΑΠ 110/2003 (Σχετ-3). Κατόπιν της αρεοπαγιτικής αποφάσεως η ΠΟΠΚ είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο Β' βαθμού του Παραδοσιακού Καράτε στην Ελλάδα.

Όλη αυτή την αντιδικία από το 1995 έως το 2003 τη χειρίστηκα προσωπικά, χωρίς καμία βοήθεια από κανένα μέλος του Δ.Σ. ή από τον εγκαλούντα και ας τονισθεί ότι: α) η υπόθεση αυτή ήταν παγκόσμιας εμβέλειας με την ανάμιξη των δύο παγκόσμι­ων ομοσπονδιών (παραδοσιακού και μοντέρνου καράτε) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, β) ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ κ. Γιώργος Γερόλυμπος, που κινούσε την ΕΛΟΚ κατά της ΠΟΠΚ, ήταν ταυτόχρονα Γενικός Γραμματέας και της Πανευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας του Μοντέρνου Καράτε, και γ) η ΕΛΟΚ είχε ετήσια επιχορήγηση από τη ΓΓΑ περίπου 150 εκατ. δρχ., ενώ η ΠΟΠΚ είχε μηδενικούς οικονομικούς πόρους.

Ταυτόχρονα με τα δικαστήρια κατά της ΕΛΟΚ αγωνιζόμουν τελείως μόνος και για την αναγνώριση της ΠΟΠΚ από τη ΓΓΑ με πολλαπλές αιτήσεις προς αυτήν και με διαμαρτυρίες για την αδιαφορία της στις αιτήσεις μας προς κάθε αρμόδια διοικητική αρχή (Υπουργείο Πολιτισμού, ΓΓΑ, Συνήγορο του Πολίτη, Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Γενικό Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κτλ.).

 

6 . Απαντήσεις επί των ισχυρισμών του εγκαλούντος

Κατά πρώτον, τα διπλώματα καράτε που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο εγκαλών βρίσκονται υπό αμφισβήτηση από την ΠΟΠΚ μετά από τις καταγγελίες μου, διότι δεν έχουν αποκτηθεί σύννομα.

Η "Παγκόσμια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε" έχει επίσημη ονομασία την International Traditional Karate Federation και αναφέρεται πάντα με τα αρχικά ITKF, και όχι ΠΟΠΚ όπως αναφέρεται στην έγκληση. Με τα αρχικά ΠΟΠΚ εννοούμε πάντα την "Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε".

Ο κ. Δρακόπουλος είχε από την ITKF μια άδεια τεχνικού εξεταστή, που ανανέωνε με ετήσια συνδρομή, για τις ανάγκες της δικής του ιδιωτικής σχολής καράτε. Στην Ελλάδα όμως την ανάπτυξη, τη διάδοση και τον έλεγχο του Παραδοσιακού Καράτε έχει βάσει του καταστατικού της (το οποίο υπογράφεται και από τον σύλλογο του κ. Δρακόπουλου) και του νόμου 2725/99 μόνον η ΠΟΠΚ (Άρθρο 19, παραγρ. 2: "Για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης επιτρέπεται η σύσταση μιας (1) μόνο ομοσπονδίας για όλη τη χώρα"). Επί πλέον, η ITKF δέχεται ως μέλη της μόνον εθνικές ομοσπονδίες και από την Ελλάδα μόνον η ΠΟΠΚ είναι μέλος της ITKF ως η μοναδική εθνική ομοσπονδία στην Ελλάδα για το Παραδοσιακό Καράτε. Συνεπώς, η ΠΟΠΚ είναι η απόλυτη κυρίαρχος για το Παραδοσιακό Καράτε στον Ελλαδικό χώρο.

Από εκεί και πέρα, για να υπογράφει ο κ. Δρακόπουλος νόμιμα διπλώματα μαύρης ζώνης της ΠΟΠΚ πρέπει: α) να έχει συσταθεί, συζητηθεί και εγκριθεί από τη ΓΣ της ΠΟΠΚ ο Εσωτερικός της Κανονισμός, ο οποίος ρυθμίζει τις λεπτομέρειες κρίσης της ικανότητας και της καταλληλότητας εξεταστών και εξεταζομένων, β) το ΔΣ της ΠΟΠΚ να έχει εγκρίνει τον κ. Δρακόπουλο ως εξεταστή, γ) να έχουν προκηρυχθεί επίσημες εξετάσεις μαύρων ζωνών με απόφαση του ΔΣ, δ) να έχουν πραγματοποιηθεί αυτές οι εξετάσεις με τον κ. Δρακόπουλο ως εξεταστή, ε) το ΔΣ να έχει εγκρίνει με απόφασή του τα αποτελέσματά τους, ζ) να έχουν γραφεί ονομαστικά τα διπλώματα των επιτυχόντων σε τυπωμένα από την ΠΟΠΚ έντυπα, να έχουν υπογραφεί από τον πρόεδρο και τον γραμματέα και να έχουν σφραγιστεί με τη μοναδική γνήσια σφραγίδα της ΠΟΠΚ, όπως κάθε εξερχόμενο έγγραφο της ομοσπονδίας.

Από τα παραπάνω α) έως ζ) δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα μέχρι σήμερα. Λόγω της πολυετούς αντιδικίας με την ΕΛΟΚ, η λειτουργία της ΠΟΠΚ ήταν υποτυπώδης. Ο κ. Δρακόπουλος ήταν πρόεδρος της ΠΟΠΚ από το 1995 μέχρι το τέλος του 2001. Η "παγωμένη" ΠΟΠΚ ευνοούσε μόνο τον κ. Δρακόπουλο, διότι μόνο αυτός έδινε τα αμφισβητούμενα διπλώματα με υπογραφή μόνο δική του σε έντυπα με το όνομά της ΠΟΠΚ και κρυφά από αυτήν!

Την 15η-12-2000 έγιναν νόμιμες εκλογές στην ΠΟΠΚ με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου από τις οποίες προέκυψε το ακόλουθο ΔΣ με πλειοψηφία πέντε στους επτά υπέρ του Παναγιώτη Δρακόπουλου:

Πρόεδρος:                  Παναγιώτης Δρακόπουλος του Μηνά

Αντιπρόεδρος:            Αθηνά Κρητικού του Χρήστου (σύζυγος Δρακόπουλου)

Γεν. Γραμματέας:       Ευθύμιος Περσίδης του Κοσμά

Ταμίας:                        Μιχάλης Προκοπίου (στενός συνεργάτης Δρακόπουλου)

Ειδ. Γραμματέας:        Γιαννούλα Αναστοπούλου του Ανδρέα

Έφορος Υλικού:         Λουκία Μορφιάδου του Αντωνίου (μητέρα Δρακόπουλου)

Τεχν. Υπεύθυνος:                Τεχνικός Υπεύθυνος: Αντώνιος Δρακόπουλος του Μηνά (αδελφός Δρακόπουλου

 

Καθ' όλα τα προηγούμενα χρονικά διαστήματα το ΔΣ δεν είχε κάνει καμιά συ­νεδρίαση με ευθύνη φυσικά του έχοντος την πλειοψηφία στο ΔΣ (το βιβλίο πρακτικών ΔΣ είναι άγραφο!). Κατά το τέλος Δεκεμβρίου 2001 ο κ. Δρακόπουλος και η σύζυγός του παραιτήθηκαν από το ΔΣ διότι ο νέος αθλητικός νόμος 2725/99 δεν επιτρέπει σε τεχνικούς να καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις. Αυτό ήταν άλλωστε και μια από τις απαιτήσεις μιας ομάδας συλλόγων νέων μελών της ΠΟΠΚ με αρχηγό τον τεχνικό κ. Γιώργο Τσόγκα. Μετά τις παραιτήσεις του κ. Δρακόπουλου και της συζύγου του, τις δύο θέσεις τους κατέλαβαν οι δύο πρώτοι αναπληρωματικοί, που ήταν δικοί του άνθρωποι, με αποτέλεσμα και στην ανασυγκρότηση του ΔΣ να έχει την πλειοψηφία πάλι ο κ. Δρακόπουλος:

Πρόεδρος:                     Ευθύμιος Περσίδης

Αντιπρόεδρος:              Λουκία Μορφιάδου (μητέρα Δρακόπουλου)

Γενική Γραμματέας:     Γιάννα Αναστοπούλου

Ταμίας:                          Μιχάλης Προκοπίου (στενός συνεργάτης Δρακόπουλου)

Ειδικός Γραμματέας:    Αλεξάνδρα Ζαχαριουδάκη (μαθήτρια Προκοπίου)

           'Εφορος Υλικού:           Αγγελική Δαλμάτα (τέως υπάλληλος Δρακόπουλου)

          Τεχνικός Υπεύθυνος:    Αντώνης Δρακόπουλος (αδελφός Δρακόπουλου)

 

Σύμβουλος των παραιτήσεων του Δρακόπουλου και της Κρητικού και της ανάληψης καθηκόντων από τους αναπληρωματικούς ήταν η πληρεξούσια δικηγόρος του Δρακόπουλου κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη.

Από τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2000 μέχρι το τέλος του 2004, οπότε έληγε τη θητεία του ΔΣ, η πλειοψηφία του κ. Δρακόπουλου με οδηγίες προφανώς του ίδιου ΠΟΤΕ δεν συνήλθε σε συνεδρίαση, ΠΟΤΕ δεν πήρε αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα και ΠΟΤΕ δεν έγραψε πρακτικά (το βιβλίο πρακτικών ΔΣ είναι άγραφο!). Επομένως ψευδώς και συκοφαντικά προς το πρόσωπό μου ο κ. Δρακόπουλος ισχυρίζεται ότι είμαι υπεύθυνος για οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη λειτουργία της ΠΟΠΚ, διότι στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος υπεύθυνος ως κατευθύνων την πλειοψηφία του ΔΣ και το γνωρίζει πολύ καλά.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2003, που πήραμε καθαρογραμμένη την αρεοπαγιτική απόφαση στην αντιδικία μας με την ΕΛΟΚ, η ΠΟΠΚ υπολειτουργούσε και εγώ τελείως μόνος αγωνιζόμουν διαμαρτυρόμενος προς κάθε κατεύθυνση για την νόμιμη αναγνώρισή της (Υπουργείο Πολιτισμού, ΓΓΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κτλ). Μόνο οι δύο φάκελοι δικαιολογητικών (ένας για την ομοσπονδία και ένας για όλους τους συλλόγους μέλη της) για την αναγνώριση από τη ΓΓΑ μου κόστισαν ένα εξάμηνο εργασίας, διότι στο μεταξύ η ΓΓΑ μετακόμισε και χάθηκαν έγγραφα των φακέλων μας!

 

7 - Ο εγκαλών διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όσον αφορά στην συμπεριφορά μου έναντι τρίτων για να αμαυρώσει την προσωπικότητά μου, αλλά δεν απαντώ σε αυτά διότι είναι εκτός κατηγορίας. Ό,τι έχω γράψει στις ιστοσελίδες μου σχετικά με την παράνομη άρνηση της αναγνώρισης της ΠΟΠΚ από τη ΓΓΑ είναι αληθινά, είναι ενυπόγραφα και πηγαίνουν στους 300 βουλευτές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Άλλωστε ο εγκαλών συμφωνούσε μαζί μου κατά τις ενημερώσεις μου προς αυτόν και ουδέποτε υπήρξε διαμαρτυρία του ΔΣ για τις ενέργειές μου ούτε πρακτικό που να περιέχει κάτι τέτοιο, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, διότι ποτέ δεν έγινε συνεδρίαση του ΔΣ!

Γενικά, ήμουν ο μόνος που έκανα ενέργειες προς το συμφέρον της ομοσπονδίας, ενώ αντίθετα ο εγκαλών ήταν ο μόνος που έκανε ενέργειες προς το δικό του προσωπικό συμφέρον και εις βάρος της ομοσπονδίας.

 

8 - Την 30-9-2004 επέδωσα με δικαστικό επιμελητή μια εξώδικη επιστολή στον κ. Δρακόπουλο (Σχετ-4), η οποία αντικατοπτρίζει με ακρίβεια και λεπτομέρεια την αληθινή κατάσταση που επικρατούσε στην ΠΟΠΚ. Η εξώδικη αυτή επιστολή είναι το ισχυρότα­το αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο κ. Δρακόπουλος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την πορεία της ΠΟΠΚ προς την καταστροφή εμποδίζοντας εσκεμμένα την πλειοψηφία του ΔΣ, που επηρέαζε, να συνεδριάσει και να ορίσει αρχαιρεσίες εντός του 2004. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μου karate.gr στο Διαδίκτυο και κοινοποιήθηκε σε όλους τους συλλόγους-μέλη της ΠΟΠΚ.

Πέρασε το τέλος του 2004 και μπήκε το 2005 με την ΠΟΠΚ κάτω από κενό διοίκησης. Οι νέοι σύλλογοι, με τεχνικό αρχηγό τον κ. Γιώργο Τσόγκα, που απαιτούσαν τον κ. Δρακόπουλο εκτός ΔΣ επειδή ήταν τεχνικός, έκαναν αίτηση στο Πρωτοδικείο για ορισμό προσωρινής διοίκησης με αποτέλεσμα η 2499/2005 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να ορίσει προσωρινή διοίκηση με πέντε άτομα στα επτά από τα αιτούντα σωματεία και δύο από τα παρεμβάντα σωματεία του κ. Δρακόπουλου (και όχι 4 και 3, όπως ανακριβώς αναφέρεται στην έγκληση). Ας σημειωθεί εδώ ότι ήδη τα έξι από τα ορισθέντα μέλη της προσωρινής διοίκησης παρανόμως προτάθηκαν (και εν γνώσει των δικηγόρων των δύο πλευρών) διότι ήταν τεχνικοί ή μέλη ΔΣ άλλης ομοσπονδίας (Χόκεϋ), ιδιότητες που αποτελούν κώλυμα κατά τον 2725/99. Μετά τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο, η πληρεξούσια δικηγόρος του κ. Δρακόπουλου κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη υπέβαλε έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου, αγωγή κατά των συλλόγων του Τσόγκα και αίτηση ακύρωσης της ιδιότητάς τους ως μελών της ΠΟΠΚ, διότι πήραν την διοίκηση από τους συλλόγους του πελάτη της! Είναι ψευδές ότι η αίτηση αναστολής που άσκησαν ενώπιον του Εφετείου οι σύλλογοι με τεχνικό αρχηγό τον κ. Δρακόπουλο ήταν και η αιτία που παραιτήθηκαν από την αντιδικία με τους συλλόγους του Τσόγκα και πήραν τελικά μέρος στις εκλογές της 14-8­2005. Η αλήθεια είναι ότι στο μεταξύ εγώ είχα δημοσιοποιήσει την εκμετάλλευση της ΠΟΠΚ από τον κ. Δρακόπουλο και εκείνος δεν μπορούσε να επανέλθει όσο ήμουν και εγώ μέσα στην ΠΟΠΚ. Έτσι προτίμησε να συνεργαστεί με την αντίπαλη πλευρά του Τσόγκα, ώστε και οι δύο μαζί να εκδιώξουν εμένα και τους συλλόγους που συμφωνούσαν μαζί μου από την ΠΟΠΚ. Η συνεργασία όμως αυτή ήταν καταδικασμένη εξ αρχής και οδήγησε σε διάτρητες παρανομιών εκλογές την 14-8-2005, εκ των προτέρων άκυρες, διότι έγιναν χωρίς οι οργανωτές τους να έχουν παραλάβει από τη γραμματεία της ΠΟΠΚ (από εμένα) και να έχουν στην κατοχή τους τα στοιχειώδη εφόδια για τη νομιμοποίησή των εκλογών: α) το μητρώο μελών της ΠΟΠΚ, β) το ταμείο και τα στελέχη των αποδείξεων είσπραξης συνδρομών των μελών για τον έλεγχο της ταμειακής ενημερότητας, γ) τα φύλλα αγώνων, όπου φαίνονται οι δέκα αθλητές στους αγώνες του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, όπως απαιτεί ο νόμος για το δικαίωμα ψήφου ενός σωματείου, και δ) τη μοναδική γνήσια σφραγίδα της ΠΟΠΚ.

Όλα τα ανωτέρω βρίσκονται ακόμα μέχρι σήμερα στην κατοχή μου και άρα η ακύρωση των προσυμφωνημένων εκλογών ήταν απλά θέμα χρόνου.

 

9 - Το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών ήταν τέσσερα μέλη στα επτά από την πλευρά του Τσόγκα (και επί πλέον οι αναπληρωματικοί) και τρία μέλη από την πλευρά του Δρακόπουλου μεταξύ των οποίων και η πληρεξούσια δικηγόρος του κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη (!), η οποία ανέλαβε πρόεδρος προσεπικαλούμενη τον χαρακτηρισμό "κοινής αποδοχής", αλλά με πραγματική αποστολή να καλύψει τον κ. Δρακόπουλο. Το σωματείο καράτε του οποίου είμαι πρόεδρος, όπως και 5-6 άλλα σωματεία προβλέψαμε την ακύρωση των εκλογών της 14-8-2005 (πράγμα εξόφθαλμο) και δεν συμμετείχαμε σε αυτές. Εκτός, όμως, από τους ανωτέρω 5-6 λόγους ακυρότητας των εν λόγω εκλογών, οι οργανωτές τους προσέθεσαν και ακόμα 5-6 νέους διαδικαστικούς λόγους ακυρότητας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η υπό την κα Χαρλαύτη "αιρετή" συνδιοίκηση της ΠΟΠΚ των Τσόγκα και Δρακόπουλου δεν προέβη σε καμιά απολύτως επίσημη ενέργεια της ομοσπονδίας για ένα ολόκληρο χρόνο (ούτε το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ανακοίνωσε στους συλλόγους-μέλη της ΠΟΠΚ!), ενώ σε διάστημα οκτώ μηνών, όπως μάθαμε, ο κ. Δρακόπουλος είχε αποχωρήσει με τους συλλόγους του για να φτιάξει δική του ομοσπονδία.

Με αίτηση ενός σωματείου-μέλους της ΠΟΠΚ για ακύρωση των εκλογών της 14-8-2005 οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν με την απόφαση 3433/2006 (Τακτικής Μονομελούς) (Σχετ-5).

 

 

ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ

Ειδικότερα για τις τροποποιήσεις των καταχωρήσεών στο Διαδίκτυο:

Η από 13-3-06 καταχώρηση στο karate.gr με τίτλο "Φοβερή Απάντηση .., κτλ." [έγκληση, σελ. 17, (β)] αφορά στην από 5-8-05 δικασμένη απορριπτική απόφαση προσωρινής διαταγής Ασφαλιστικών Μέτρων του εγκαλούντα κατ' εμού και επισυνάπτεται όπως βρίσκεται καταχωρημένη σήμερα (Σχετ-6) από την οποία ο εγκαλών παραιτήθηκε με επιστολή της πληρεξούσιας δικηγόρου του (Σχετ-7).

Η από 11-3-06 καταχώρηση στο cybergym.gr με τίτλο "Κριτική επί των Εκδόσεων ..." [έγκληση, σελ. 18, (γ)] είχε τροποποιηθεί σύμφωνα με την Προσωρινή Διαταγή της 9-3-06, έχει επανατροποποιηθεί σύμφωνα με την απόφαση Ασφ. Μέτρων 3834/2006 και επισυνάπτεται όπως βρίσκεται καταχωρημένη σήμερα. (Σχετ-8).

Η από 11-3-06 καταχώρηση στο cybergym.gr με τίτλο "Παρουσίαση Άννας Δρούζα .., κτλ." [έγκληση, σελ. 19, (δ)] είχε τροποποιηθεί σύμφωνα με την Προσωρινή Διαταγή της 9-3-06, έχει επανατροποποιηθεί σύμφωνα με την απόφαση Ασφ. Μέτρων 3834/2006 και επισυνάπτεται όπως βρίσκεται καταχωρημένη σήμερα. (Σχετ-9).

Η από 13-3-06 καταχώρηση στο karate.gr με τίτλο "Δέκα Χρόνια Τεχνικής Επί­βλεψης... " [έγκληση, σελ. 21, (ε)] είχε τροποποιηθεί από τότε, ώστε να ικανοποιείται η Προσωρινή Διαταγή της 9-3-06, στη σημερινή της μορφή και επισυνάπτεται (Σχετ-10).

Η από 13-3-06 καταχώρηση στο karate.gr με τίτλο "Οι Δραστηριότητες ... κτλ" [έγκληση, σελ. 23, (στ)] είχε τροποποιηθεί από τότε, ώστε να ικανοποιείται η Προσωρινή Διαταγή της 9-3-06, στη σημερινή της μορφή και επισυνάπτεται. (Σχετ-11).

Η από 13-3-06 καταχώρηση στο karate.gr με τίτλο "Ανοιχτή Επιστολή ... κτλ" [έγκληση, σελ 24, (ζ)] είχε τροποποιηθεί από τότε, ώστε να ικανοποιείται η Προσωρινή Διαταγή της 9-3-06, στη σημερινή της μορφή και επισυνάπτεται (Σχετ-12).

Η από 15-3-06 καταχώρηση στο karate.gr με τίτλο "Συνεχίζει Ακάθεκτος στο Καράτε..." [έγκληση, σελ. 26, (η)] είχε μείνει για 10-15 ημέρες από την 28-2-06 μόνο στην πρώτη της παράγραφο ως δοκίμιο υπό κατασκευή (under construction), κάποτε μπήκανε κάποιες προσθήκες άσχετες με τον κ. Δρακόπουλο, ανέβηκε για 2-3 ώρες στο Διαδίκτυο με την περιγραφή της συζήτησης των Ασφαλιστικών Μέτρων πάλι ως δοκίμιο (πάλι under construction) και καταργήθηκε αμέσως και τελείως την ίδια μέρα (15.3.2006), διότι κρίθηκε ότι είναι μακριά από τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών του karate.gr.

 

Τέλος, η αλήθεια είναι ότι σε όλη μου τη ζωή υπήρξα έντιμος και συνεπής, ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Ίσως η εκτενής αναφορά μου σε τόσα επί μέρους ζητήματα σε μια υπόθεση που η αβασιμότητα της κατηγορίας είναι προφανής, θεωρηθεί υπερβολική. Αισθάνθηκα όμως την ανάγκη όχι μόνο να αποκρούσω τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και να καταλύσω κάθε τυχόν υποψία αξιόποινης συμπεριφοράς μου.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και για όσα θα προσθέσω, με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου,

ΖΗΤΩ

 

Να απαλλαγώ από κάθε κατηγορία.

Πληρεξούσιο και αντίκλητό μου διορίζω τον δικηγόρο Αθηνών   ...................

 

Αθήνα, 20.11.2006

Ο απολογούμενος

 

Ευθύμιος ΠΕΡΣΙΔΗΣ


www.karate.gr      

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε