karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 20/3/07.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


Αποσύρει τους Συλλόγους του ο Δρακόπουλος από την ΠΟΠΚ και αφήνει την Ομοσπονδία στον Τσόγκα???

ή

Περί Σαλώμης και ... Ιχθυέλαιου!

 

Ο τέως πρόεδρος, μετέπειτα τεχνικός υπεύθυνος και κατά τα λεγόμενά του μοναδικός αντιπρόσωπος του Χιντετάκα Νισιγιάμα στην Ελλάδα Παναγιώτης Δρακόπουλος αποσκίρτησε από την επίσημη ΠΟΠΚ πριν από τους Πανευρωπαϊκούς του 2006 (Ιούνιο 2006) μόλις είδε τον κίνδυνο να ακυρωθούν οι παράνομες εκλογές της ΠΟΠΚ του Αυγούστου 2005 και να λογοδοτήσει στην ομοσπονδία για τις πράξεις του.

Ο κ. Δρακόπουλος σε δημόσια εμφάνισή του ως διαιτητής στους Πανευρωπαϊκούς, 3-4/6/2006, στο Rzeszow της Πολωνίας (άνω), αφού εγκατέλειψε την ΠΟΠΚ και αντιπροσώπευσε την Ελλάδα με αθλητές της ιδιωτικής του σχολής και μόνο.

Η όπως-όπως φυγή του Δρακόπουλου από την ΠΟΠΚ αποδεικνύει την αδυναμία του να υποστηρίξει τις θέσεις του μέσα στην ομοσπονδία έναντι των ισχυρισμών του Θύμιου Περσίδη και γι' αυτό το λόγο επιχειρεί να ιδρύσει νέα ομοσπονδία εγκαταλείποντας την ΠΟΠΚ. Ανεξάρτητα με την έκβαση των ποινικών και αστικών δικαστηρίων του εναντίον του Περσίδη, η ευθύνη του απέναντι στο Παραδοσιακό Καράτε και την τύχη που το περιμένει στα χέρια του "αρπακτικού" Γιώργου Τσόγκα είναι αυταπόδεικτη. Νέα ομοσπονδία ΔΕΝ μπορεί να φτιάξει ο Δρακόπουλος, διότι η ΠΟΠΚ είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ βάσει του αθλητικού νόμου 2725/1999. Αντιμετωπίζει, λοιπόν, μέχρι και ... ακύρωση των διπλωμάτων του καθώς και ακύρωση των διπλωμάτων όλων των μαθητών του μετά την αποχώρησή του από την ΠΟΠΚ ή την απόλυτη υποταγή στις ... ορέξεις του Τσόγκα!!!

Από την άλλη μεριά ο Τσόγκας (αριστερά), όπως μας δήλωσε στην εκδίκαση της αίτησης για ακύρωση των εκλογών της ΠΟΠΚ, έχει επιστρατεύσει ακόμα και τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, καθηγητή του Αθλητικού Δικαίου στο τμήμα της Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως χειριστή συμφερόντων των συλλόγων του.

Μετά από τέτοια ... "πυρηνικά όπλα" ο Περσίδης είναι πολύ αδύνατος για να κρατήσει την ομοσπονδία με τους συλλόγους του και ο Δρακόπουλος φέρει την ευθύνη ΟΛΟΚΛΗΡΗ για την καταστροφή της ΠΟΠΚ. Μαζί του βέβαια και οι πληρεξούσιες δικηγόροι του κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και κα Δροσιά Μπάκου ως νομικοί του σύμβουλοι.

Και αυτό δεν θα με ενδιέφερε:

1 - Αν δεν είχαν γίνει δέκα χρόνων προσπάθειες και δικαστικοί αγώνες για τη δημιουργία της ΠΟΠΚ.

2 - Αν δεν υπήρχαν 2-3 χιλιάδες αθλητές του Παραδοσιακού Καράτε, οι οποίοι το εμπιστεύθηκαν.

Δυστυχώς, όμως, αυτά συμβαίνουν όταν οι "ευκαιριακές" κυβερνήσεις έχουν καταντήσει τον ευκαιριακό αθλητισμό ιδανικό περιβάλλον σταδιοδρομίας για όσους πουλάνε ευκαιριακά ... φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Για τα ... φύκια βλέπετε περί Σαλώμης και περί ... Ιχθυέλαιου!

 


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε