karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 17/3/06. Τελευταία ενημέρωση 20/11/06.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!


Ανάλυση και διερεύνηση
της Απόφασης 49452/25-7-11(κλικ)
του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Αναλυτής Δικαστικών Αποφάσεων!

 

 


Ο Έλληνας Πολίτης παρουσιάζεται να δικαστεί ενώπιον των Εισαγγελέων και των Δικαστών με απόλυτο σεβασμό στη θεσμική τους θέση, με απόλυτη εκτίμηση στην επιστημονική νομική τους κατάρτιση και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμεροληψία τους! Απομένει στους Εισαγγελείς και τους Δικαστές με τις πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις και αποφάσεις τους να επιβεβαιώσουν απόλυτα τις προσδοκίες του Έλληνα Πολίτη!

Οι Ανώτατοι Δικαστές του Αρείου Πάγου απαντούν στις αποφάσεις τους με απλότητα και σαφήνεια σε όλους τους ισχυρισμούς των αντιδίκων. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στις δύο πρώτες βαθμίδες απόδοσης της Δικαιοσύνης! Μια Δικαστική Απόφαση δεν κρίνεται μόνο από αυτά που γράφει, αλλά κρίνεται και από αυτά που έπρεπε να γράφει και δεν τα γράφει!


Αντιγράφω τη σύνθεση του Δικαστηρίου από το έγγραφο της Απόφασης αριστερά:

Κοτίτσα Ελένη, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Κιμισκίδου Θωμαή, Πλημμελειοδίκης,

Βεράκη Όλγα, Έμμισθος Δικαστική Πάρεδρος,

Χασάπη Ελπίδα, Αντεισαγγελέας,

Πάτσιου Αλίκη, Γραμματέας.


Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλε τις επόμενες ενστάσεις (οι φωτογραφίες είναι από το δικόγραφο της απόφασης):


Ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

 ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ:

ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ (ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ

 Η κρινόμενη από 23.2.2006 (ΑΒΜΒ06/848) έγκληση του Παναγιώτη ΔΡΑΚΟ­ΠΟΥΛΟΥ αφορά στα αδικήματα των αρθ. 362, 363 ΠΚ (δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφή­μηση), τα οποία είναι διωκόμενα μόνο κατ’ έγκληση (368 ΠΚ).

Πλην όμως η κρινόμενη είναι εκπρόθεσμη, διότι:

Α – Τα τέσσερα (4) πρώτα από τα έξι (6) συνολικά δημοσιεύματα, που επικαλείται ο εγκαλών ότι τον δυσφημούν, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο – και ο εγκαλών έλαβε άμεσα γνώση αυτών – στις επόμενες ημερομηνίες: 1) 6.8.2005, 2) 18.8.2005, 3) 29.9.2005, και 4) 4.10.2005 και αναφέρονται α) στη διατροφή-απάτη της Διατροφικής Ζώνης, που προωθεί ο εγκαλών, β) στις χορηγίες της Siemens προς την ΠΟΠΚ, που δεν έφθασαν ποτέ στο ταμείο της ΠΟΠΚ, και γ) στα πλαστά διπλώματα καράτε της ΠΟΠΚ, που εξέδιδε ο εγκαλών χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα.

Εν τούτοις ο εγκαλών κατέθεσε την κρινόμενη έγκληση την 2.3.2006, ήτοι μετά από παρέλευση πάνω από τριών (3) μηνών από την ημέρα που έλαβε γνώση αυτών.

Τούτο αποδεικνύεται εκ των ότι:

1 – Την 30.9.2004 ο κατηγορούμενος επέδωσε με δικαστικό επιμελητή στον εγκαλούντα επιστολή του προς αυτόν (Σχετ-1α), στην οποία τον κατηγορούσε ως υπεύθυνο για την μη έγκαιρη διενέργεια νόμιμων εκλογών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ), της οποίας ο κατηγορούμενος ήταν πρόεδρος και ο εγκαλών τεχνικός υπεύθυνος, αλλά είχε υπό τον έλεγχό του τα πέντε στα επτά μέλη του ΔΣ αυτής. Στην επιστολή του αυτή ο κατηγορούμενος δήλωνε στον εγκαλούντα ότι θα την δημοσίευε στον ιστότοπό του www.karate.gr, πράγμα που έκανε  (Σχετ-1β), ώστε να περιέλθει σε γνώση των συλλόγων και των αθλητών.

2 – Την 3.8.2005, δέκα μήνες αργότερα και έντεκα ημέρες πριν από προγραμματισμένες εκλογές της ΠΟΠΚ για την 14.8.2005, ο εγκαλών υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτηση προσωρινής διαταγής για το περιεχόμενο αυτής της επιστολής με αίτημα να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, διότι προσέβαλε την προσωπικότητά του. Το αίτημα της προσωρινής διαταγής απερρίφθη (Σχετ-2α) και από τα ασφαλιστικά μέτρα παραιτήθηκε με δήλωση της πληρεξούσιας δικηγόρου του (Σχετ-2β), δηλαδή κατ’ ουσία αδιαφόρησε για αυτά.

3 – Την 3.8.2005 ο εγκαλών υπέβαλε επίσης και έγκληση εναντίον του κατηγορουμένου για το περιεχόμενο της ίδιας επιστολής, όπως φαίνεται στο σχετικό Κλητήριο Θέσπισμα (Σχετ-3α), η οποία έγκληση εκδικάστηκε την 25.9.2008 και επ’ αυτής βγήκε η 57645/08 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, κατά το σκεπτικό της οποίας η εν λόγω έγκληση είχε υποβληθεί εκπρόθεσμα (Σχετ-3β, σελ. 12α) δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να δήλωνε ο κατηγορούμενος στον εγκαλούντα στην ανωτέρω από 30.8.2004 επιστολή ότι θα την δημοσίευε στο www.karate.gr και ο δεύτερος να ισχυρίζεται ταυτόχρονα αφενός ότι το www.karate.gr έχει «προφανώς μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω ονόματος» και αφετέρου ότι έλαβε γνώση αυτής της επιστολής από τρίτους την 2.8.2005, δηλαδή δέκα μήνες αργότερα.

Συνεπώς, και με δεδομένη την από 30.9.2004 γνώση του εγκαλούντα για τις δημοσιεύσεις κάθε αντιδικίας τους στα πλαίσια της ΠΟΠΚ στο www.karate.gr, κατά μείζονα λόγο από 3.8.2005 και μετά είναι βέβαιο ότι και ο εγκαλών, αλλά και η πληρεξούσια δικηγόρος του Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, διάβαζαν κάθε μέρα το www.karate.gr. Η σκέψη αυτή γίνεται υπέρ το δέον αυτονόητη αν προστεθεί ότι η προαναφερθείσα πληρεξούσια δικηγόρος του εγκαλούντα «ανέλαβε προς χάριν του» (αφού ο ίδιος ως τεχνικός δεν μπορεί εκ του αθλητικού νόμου 2725/99 να συμμετέχει στο ΔΣ της ΠΟΠΚ) την προεδρία της ΠΟΠΚ στις εκλογές της 14.8.2005, μη έχουσα μέχρι τότε καμιά απολύτως «φίλαθλη σχέση» με την ΠΟΠΚ, ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος επιλογής της υποβολής των από 3.8.2005 αδιάφορης για τον εγκαλούντα αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και εκπρόθεσμης έγκλησης, δηλαδή έντεκα ημέρες προ των εκλογών της ΠΟΠΚ, πείθει απόλυτα ότι αυτές υποβλήθηκαν μόνο και μόνο ως απειλή και προς τρομοκράτηση του κατηγορουμένου εν όψει των εκλογών της ΠΟΠΚ, πράγμα που εξαλείφει και την παραμικρή αμφιβολία ότι διάβαζαν κάθε μέρα το www.karate.gr για να πληροφορούνται άμεσα και έγκαιρα τις αντιδράσεις του κατηγορουμένου.

4 – Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από τη δήλωση του εγκαλούντα στο από 4.4.2006 Σημείωμά του (Σχετ-4, σελ. 7) της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για τα ίδια με της παρούσας έγκλησης δημοσιεύματα ότι παρακολουθεί με τις μηχανές αναζήτησης καθετί που γράφεται στο διαδίκτυο για αυτόν, αλλά και από την ειδίκευσή του και την επαγγελματική του ενασχόληση με το διαδίκτυο, αφού διατηρεί τους ιστότοπους:

α – www.gtkf.gr, επαγγελματικό ιστότοπο για το καράτε (Σχετ-5α),

β – www.zone.com.gr, επαγγελματικό ιστότοπο για τη διατροφή της Διατροφικής Ζώνης που προωθεί (Σχετ-5β),

γ – Διατροφική Ζώνη στο γνωστό και ευρύτατο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook (Σχετ-5γ).

5 – Τέλος, είναι αυτονόητο επίσης ότι, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από 3.8.2004 (επίδοσης της σχετικής επιστολής από ΠΟΠΚ προς Δρακόπουλο) μέχρι 2.3.06 (κατάθεσης της υπό συζήτηση έγκλησης), δηλαδή για 22 μήνες, η κύρια αντιδικία μεταξύ εγκαλούντα και κατηγορουμένου ήταν η επικράτηση στη διοίκηση της ΠΟΠΚ (κενό διοίκησης από 1.1.2005, δικαστικοί ορισμοί προσωρινών διοικήσεων, εκλογές κτλ.) και κάθε νέα εξέλιξη σχετικά με αυτό το αντικείμενο ο κατηγορούμενος τη δημοσίευε στις ιστοσελίδες του, αφού αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου. Συνεπώς, ο εγκαλών ήταν καθημερινός αναγνώστης του www.karate.gr για έναν ακόμα σημαντικό για αυτόν λόγο.

Επομένως και επειδή έχει παρέλθει η τασσόμενη από το άρθ. 117 ΚΠοινΔ τρίμηνη προθεσμία για την υποβολή έγκλησης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση για τα ανωτέρω τέσσερα πρώτα δημοσιεύματα, κατά συνέπεια πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη για αυτά η ασκηθείσα κατά του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για την κατ’ έγκληση διωκόμενη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση.

Β – Τα τελευταία δύο δημοσιεύματα από 13.1.2006 και 17.1.2006 αναφέρονται:

1 – Το πρώτο στα πλαστά διπλώματα της ΠΟΠΚ που εξέδιδε ο εγκαλών χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα, και

2 – Το δεύτερο στις χορηγίες της Siemens προς την ΠΟΠΚ, που δεν έφθασαν ποτέ στο ταμείο της ΠΟΠΚ, και στα πλαστά διπλώματα (πάλι) της ΠΟΠΚ που εξέδιδε ο εγκαλών χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα.

Δηλαδή, τα δύο τελευταία δημοσιεύματα δεν είναι τίποτα άλλο από επαναλήψεις των ίδιων θεμάτων που περιλαμβάνονται στα τέσσερα πρώτα δημοσιεύματα και συνεπώς, κατ’ ουσία θεωρούμενα, είχαν ήδη περιέλθει εις γνώση του εγκαλούντα κατά τις αντίστοιχες ημερομηνίες δημοσίευσης των πρώτων τεσσάρων δημοσιευμάτων.

Συνεπώς, τα δύο τελευταία δημοσιεύματα από 13.1.2006 και 17.1.2006 δεν αποτελούν νέο αντικείμενο προσβολής, αλλά αποτελούν την και κατά το Κλητήριο Θέσπισμα «εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος» των τεσσάρων πρώτων δημοσιευμάτων για το οποίο όμως, όπως αποδείχθηκε ανωτέρω στο (Α), η έγκληση υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Επομένως και επειδή και για τα ανωτέρω δύο τελευταία δημοσιεύματα έχει παρέλθει κατ’ ουσία η τασσόμενη από το άρθ. 117 ΚΠοινΔ τρίμηνη προθεσμία για την υποβολή έγκλησης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, κατά συνέπεια πρέπει και για αυτά να κηρυχθεί απαράδεκτη η ασκηθείσα κατά του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για την κατ’ έγκληση διωκόμενη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ - ΖΗΤΩ

Να κηρυχθεί απαράδεκτη η ασκηθείσα κατά του κατηγορουμένου Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά ποινική δίωξη για την κατ’ έγκληση διωκόμενη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση ως προς όλα τα δημοσιεύματα (και τα έξι) που επικαλείται ο εγκαλών και να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος από κάθε κατηγορία.

Αθήνα, 25.7.2011

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος


Ακολουθούν τα Σχετικά με την Ένσταση Έγγραφα.


Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

25/7/2011, αρ. υπόθ. 8.

 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

της από 23/2/06 (κατάθεση 2/3/06) Έγκλησης ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ κατά ΠΕΡΣΙΔΗ

(αρ. = η αρίθμηση στην απόφαση)

 

α/α

αρ.

Ημ/νία

Αντικείμενο

01α

01β

5,38

30/9/04

Η από 24-9-2004 επιστολή της ΠΟΠΚ προς τον Π. Δρακόπουλο και

Η δημοσίευσή της στο www.karate.gr.

0

 

02β

40

 

 

37

5/8/05

Από 3-8-05 Ασφαλιστικά Μέτρα Δρακόπουλου κατά Περσίδη. Απόρριψη Προσωρινής Διαταγής και

Παραίτηση Δρακόπουλου από την εκδίκαση των Ασφ. Μέτρων (13/12/05) με ιδιόχειρη επιστολή της πληρεξούσιας δικηγόρου του κας Ζέππου-Χαρλαύτη.

03α

 

03β

 

 

76

75

25/9/08

Κλητήριο Θέσπισμα της από 3-8-05 έγκλησης Δρακόπουλου κατά Περσίδη (περιλαμβάνεται η κατηγορία για τις χορηγίες της Ζήμενς) και

Αθωωτική Απόφαση 57645/25.9.08 της ως άνω έγκλησης λόγω εκπροθέσμου. (Χορηγίες Ζήμενς: Δεδικασμένο).            και καθαρογραμμένη εδώ.

04

 

4/4/06

Σημείωμα Δρακόπουλου σε ασφαλιστικά μέτρα (σελ. 7), όπου δηλώνει ότι αναζητάει συχνά μέσω των μηχανών αναζήτησης ό,τι γράφεται για αυτόν στο διαδίκτυο.

05α

05β

05γ

 

18/5/11

www.gtkf.gr : Ιστότοπος του Δρακόπουλου για το καράτε.

www.zone.com.gr : Ιστότοπος Δρακόπουλου για τη διάδοση και εμπορία της Διατροφικής Ζώνης (τρόπου διατροφής που προωθεί).

Ιστοσελίδες Διατροφικής Ζώνης από τον Δρακόπουλο στον ευρείας διάδοσης κοινωνικό ιστότοπο Facebook.

 


Οι ενστάσεις αυτές απορρίφθηκαν.

Ακολούθησε η κατάθεση του Δρακόπουλου


Αντίκρουση των ισχυρισμών του Δρακόπουλου:

Δεν έχω καμιά όρεξη να τον δυσφημώ, αλλά γράφω την αλήθεια με έναρξη την επιλογή του να εκμεταλλεύεται την ΠΟΠΚ.

Δεν έγινα πρόεδρος το 2004, αλλά ήμουν από 1-1-2002 μέχρι 31-12-2004 και από 21-5-2007 συνεχώς μέχρι σήμερα, ενώ ο Δρακόπουλος και οι σύλλογοί του έχουν διαγραφεί από την ΠΟΠΚ.

Άρχισα να γράφω από τον Αύγουστο του 2005 με αφορμή τις (εκ των προτέρων γνωστό) συμφωνημένες και παράνομες εκλογές της 14-8-05 που διενήργησε μαζί με τον Τσόγκα, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να φέρουν ως πρόεδρο της ΠΟΠΚ την πληρεξούσια δικηγόρο του Δρακόπουλου κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη.

Τα δύο υψηλόβαθμα πτυχία του 6ου και 7ου νταν από την ITKF τα ακύρωσε η ΠΟΠΚ αιτιολογημένα με το 2/16-6-2007 πρακτικό του ΔΣ αυτής, αφού πρώτα κλήθηκε να τα αιτιολογήσει, όπως και όλα όσα είχε δώσει ο ίδιος στο όνομα της ΠΟΠΚ εν αγνοία της ΠΟΠΚ, και δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Δεν έγραψα ποτέ ότι καταχράστηκε χορηγίες της Ζήμενς, αλλά ότι διαχειρίστηκε μόνος του τις χορηγίες της Ζήμενς, ενώ έπρεπε να τις φέρει στο ΔΣ της ΠΟΠΚ.

Δεν έφυγε μόνος του, από την ΠΟΠΚ, όπως ισχυρίζεται, αλλά διεγράφη νομίμως από την ΠΟΠΚ.

Δεν υπέγραφα εγώ τα διπλώματα που έδινε ο Δρακόπουλος από το 1995 μέχρι το 2006, αλλά τα υπέγραψα μόνο μια φορά τον Ιούλιο του 2003, όταν είχε βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου της νίκης της ΠΟΠΚ επί της ΕΛΟΚ και βρέθηκε στο αδιέξοδο να μου ζητήσει να τον καλύψω. Όταν είδα τότε ότι είχε τυπώσει και έδινε διπλώματα στο όνομα της ΠΟΠΚ κρυφά από την ΠΟΠΚ τρελάθηκα από την ανεγκέφαλη ενέργειά του. Τα διπλώματα που έδινε στο όνομα της ΠΟΠΚ κρυφά από την ΠΟΠΚ, γι' αυτό και δεν υπάρχουν στα αρχεία της τα ονόματα όσων έχουν τέτοια διπλώματα, τα είχε τυπώσει μόνος του, τα υπέγραφε μόνος του και εισέπραττε τα παράβολα για τον εαυτό του. Όσοι έχουν στα χέρια τους τέτοια διπλώματα το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ισχυρίζεται ο κ. Δρακόπουλος ότι "δεν ξέρει γιατί συνεχίζω να γράφω για αυτόν"! Όταν μου έχει κάνει τέσσερις αγωγές και τέσσερις μηνύσεις και λόγω της ομοσπονδίας είμαστε και οι δύο δημόσια πρόσωπα στο χώρο του πανελλήνιου αθλήματος του παραδοσιακού καράτε, είναι φυσικό να θέλω να ξεκαθαρίζω την πραγματικότητα στα μάτια του κόσμου του καράτε και να δημοσιεύω τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να αντικρούω τις στρεβλές παρουσιάσεις της υπόθεσής μας που δίνει από τους δικούς του ιστότοπους www.gtkf.gr  και  www.zone.com.gr.

Δεν είναι, λέει, διατροφολόγος-διαιτολόγος, αλλά είναι σύμβουλος διατροφικής ζώνης! Όχι Γιάννης, αλλά ... Γιαννάκης!

Ισχυρίζεται ότι στις 2-8-05 μου έκανε Ασφαλιστικά Μέτρα και Μήνυση, οι δίκες των οποίων τελείωσαν την 25-9-08, για προ δέκα μηνών δημοσιεύματά μου στο διαδίκτυο (από 30-9-05), ενώ από τότε (2-8-05) μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 δεν έπεσε στην αντίληψή του και δεν του το είπε κανένας αν έγραψα κάτι άλλο για αυτόν στις ιστοσελίδες μου. Και αυτό το ισχυρίζεται ενώ α) ταυτόχρονα κάθε μέρα είναι μέσα στο δίκτυο, αφού αναπτύσσει και τις δικούς του δύο ιστότοπους, και β) ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι ο ιστότοπος www.karate.gr έχει πολυπληθείς αναγνώστες λόγω και μόνο του ονόματός του!!! Αποδεικνύεται, λοιπόν ότι ισχυρίζεται κάτι που έχει 5% πιθανότητα να συνέβη και το δικαστήριο απαράδεκτα δέχεται αυτό τον ισχυρισμό του 5% και δεν δέχεται τον αντίθετο που έχει πιθανότητα 95%!!!

Τέλος, τον ρώτησα πόσα χρόνια και σε ποιους έδωσε διπλώματα και απάντησε "Έδωσα μόνο τα διπλώματα που υπέγραψε ο Περσίδης." Δηλαδή μόνο αυτά του Ιουλίου του 2003" !!! Αυτό κι αν είναι ψέμα!!! Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τουλάχιστον ετήσιες εξετάσεις για μαύρες ζώνες δεν μπορεί να σταθεί ούτε δάσκαλος καράτε, ούτε σχολή καράτε! Και όλοι ξέρουν ότι διπλώματα έδινε από το 1991 και δίνει μέχρι σήμερα.


Η μαρτυρία του μάρτυρα κατηγορίας (χωρίς σχόλια)!


Η μαρτυρία του μάρτυρα υπεράσπισης.


Ακολούθησε η κατάθεση των Σχετικών Εγγράφων, όπως φαίνονται στην απόφαση.

Τα Σχετικά του κατηγορούμενου δίνονται στον πίνακα πιο κάτω με τις παραπομπές τους στα έγγραφα.


Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών,  

25/7/2011, αρ. υπόθ. 8.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

της από 23/2/06 (κατάθεση 2/3/06) Έγκλησης ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ κατά ΠΕΡΣΙΔΗ

 

α/α

αρ.

Ημ/νία

Αντικείμενο

1

 

26/1/97

α) ΤΟ ΒΗΜΑ / 26-1-97: άρθρο του Λάμπρου Συντώση κατά της Διατροφικής Ζώνης., β) Καθηγητή Διατροφής-Διατροφολογίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

42

30/3/06

Ο Σύλλογος Διατροφολόγων βεβαιώνει ότι ο Δρακόπουλος δεν είναι μέλος.

 

26/8/98

ΦΕΚ Β919 με το νόμο για τα διατροφολογικά γραφεία.

3

28

18/9/07

Έγγραφο Νομαρχίας Αθηνών: Πρόστιμο στον Δρακόπουλο και κλείσιμο παράνομου διατροφολογικού γραφείου του.

4

41

9/11/07

Έγγραφο Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας: Έκθεση ελέγχου για το παράνομο διατροφολογικό γραφείο του Δρακόπουλου.

5

 

20/12/00

Το καταστατικό της ΠΟΠΚ, αρμοδιότητες του ΔΣ σελ. 24, 25.

6

48

16/6/07

Το Πρακτικό 2/16-6-07 του ΔΣ της ΠΟΠΚ και η Ακύρωση των Διπλωμάτων που έδινε και έπαιρνε ο Δρακόπουλος.     (και συμπλήρωμα εδώ)

7

49

20/9/08

Πρακτικό εκλογών για ΔΣ της ΠΟΠΚ την 20-9-2008 και συγκρότηση σε σώμα του σημερινού ΔΣ της ΠΟΠΚ.

 

65

66

21/9/92

Ίδρυση Σχολής προπονητών της ΕΟΕΚ (σήμερα ΕΛΟΚ) υπό την αιγίδα της ΓΓΑ: Ο Περσίδης ορίζεται Διευθυντής της Σχολής, (σελ. 3).

Δείγμα διπλώματος προπονητή από τη ΓΓΑ με υπογραφή Περσίδη.

9

47

11/10/03

Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ με διαδικασία εξετάσεων για απονομές μαύρων ζωνών Νταν από πρώτο μέχρι πέμπτο με εξετάσεις και από έκτο και πάνω με εργασίες και προσφορά. (κατ' αναλογία λειτουργεί και η ΠΟΠΚ)

10

68-69 70-71

21/11/05

ΕΛΟΚ – Προκήρυξη εξετάσεων με παράβολα υπέρ της ομοσπονδίας και Διπλώματα Νταν. (κατ' αναλογία λειτουργεί και η ΠΟΠΚ)

11

67

4/12/07

Επιστολή ITKF προς Σάββα Μαστραππά της 4/12/07: ΜΟΝΟΝ Η ΠΟΠΚ αντιπροσωπεύει την ITKF στην Ελλάδα.

12

 

1/3/11

Τελευταίο Email και επιστολή 1/3/11 της ITKF προς Ε. Περσίδη και ΠΟΠΚ για συνδρομές ομοσπονδιών και παράβολα νταν και τεχνικών, (σελ. 9, 10, 11, 12).

13

64

1/1/95

Τα εξώφυλλα των περιοδικών “ΔΥΝΑΜΙΚΟ” επί 17 χρόνια (1977 – 1994) συγγραφής και εκδόσεων Ε. Περσίδη: άρα ο Περσίδης είναι δημοσιογράφος στον ειδικό χώρο του καράτε.

14

63

7/2/11

Πίνακες περιεχομένων του ιστότοπου www.karate.gr από το 2004: άρα ο Περσίδης είναι δημοσιογράφος στον ειδικό χώρο του καράτε.

15

 

5/7/07

Νομολογία ΕΔΔΑ, υπόθεση Λιοναράκη κατά Ελλάδας από τον ιστότοπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους www.nsk.gr. Οι δημοσιογράφοι, ως «σκύλοι-φύλακες της κοινωνίας», έχουν δικαίωμα οξύτερων και ευρύτερων ορίων κριτικής επί των δημοσίων προσώπων, τα οποία ως εκ των θέσεών τους υπόκεινται εν γνώση τους σε λεπτομερέστερο έλεγχο των πράξεών τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

16

 

6/12/07

Νομολογία ΕΔΔΑ, υπόθεση Κατράμη κατά Ελλάδας από τον ιστότοπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους www.nsk.gr. Οι δημοσιογράφοι, ως «σκύλοι-φύλακες της κοινωνίας», έχουν δικαίωμα οξύτερων και ευρύτερων ορίων κριτικής επί των δημοσίων προσώπων, τα οποία ως εκ των θέσεών τους υπόκεινται εν γνώση τους σε λεπτομερέστερο έλεγχο των πράξεών τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

17

 

2/4/09

Νομολογία ΕΔΔΑ, υπόθεση Κυδώνη κατά Ελλάδας από τον ιστότοπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους www.nsk.gr. Οι δημοσιογράφοι, ως «σκύλοι-φύλακες της κοινωνίας», έχουν δικαίωμα οξύτερων και ευρύτερων ορίων κριτικής επί των δημοσίων προσώπων, τα οποία ως εκ των θέσεών τους υπόκεινται εν γνώση τους σε λεπτομερέστερο έλεγχο των πράξεών τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

 


Ακολούθησε η απολογία του κατηγορούμενου, όπως γράφεται στην απόφαση σε υποτυπώδη περίληψη
και η αγόρευση της κας Εισαγγελέως με το εξής αποτέλεσμα:


Αυτό σημαίνει ότι η κα Εισαγγελέας βρήκε όλους τους ισχυρισμούς μου αληθινούς και όχι συκοφαντικά δυσφημιστικούς (δηλαδή ψευδείς και ότι τους διέδωσα εν γνώσει του ψεύδους τους) και πρότεινε να εφαρμοστεί το άρθρο που δέχεται "δικαιολογημένο ενδιαφέρον" του δημοσιογράφου για αληθινά περιστατικά. (Και το δικαστήριο φάνηκε να έχει την ίδια γνώμη!)

Η πρόταση, όμως, αυτή της κας Εισαγγελέως ανατράπηκε από τη συνήγορο του Δρακόπουλου κα Δροσιά Μπάκου, η οποία εκτός του ότι έδωσε "καλή παράσταση" με "επιστημονική λασπολογία" εναντίον μου της μορφής "γράφει για την Χαρλαύτη, ακόμα και για μένα, για τον Γερόλυμπο, για τον Ορφανό, σκεφθείτε για τον Ορφανό (πώς δεν ... σταυροκοπήθηκε κιόλας!), για όλους τους υπουργούς αθλητισμού, για τον πρωθυπουργό, καταδικάζεται, διώκεται για κακούργημα, σκεφθείτε για κακούργημα (!), κτλ. κτλ., (δηλαδή αναφέρθηκε σε κάθε τι άλλο εκτός από την υπόθεση που δικάζαμε, λασπολογώντας εναντίον μου για να επηρεάσει το δικαστήριο και το πέτυχε, δυστυχώς!), αναφέρθηκε "θεατρινίστικα" και σε μια εκ παραδρομής φράση της κας εισαγγελέως, η οποία είχε αναφερθεί "στον τρόπο που δίνονται τα νταν βάσει του εσωτερικού κανονισμού", ενώ το σωστό ήταν "βάσει του καταστατικού".

Αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο της αναφοράς της, η κα Εσαγγελεύς είπε "Δεν κάναμε και διάλειμμα να διαβάσουμε τα αναγνωστέα έγγραφα!"  Και πραγματικά αυτή ήταν η αλήθεια! Τα αναγνωστέα έγγραφα δεν είχαν διαβαστεί (δεν έγινε διακοπή της δίκης για τέτοια σύσκεψη) από τις τρεις κυρίες και την εισαγγελέα που με δίκαζαν, διότι είχαμε περάσει το ωράριο!!!


Ακολουθεί το σκεπτικό της απόφασης και η απόφαση!

και συνεχίζει στη σελίδα 17 της Απόφασης.


Έτσι δικάζεται ο Έλληνας και Ευρωπαίος Πολίτης σήμερα!!!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι είχαμε τον αριθμό πινακίου 8 και στην εκδίκαση της 3 είχε προκύψει μια έντονη διαμάχη μεταξύ των δικαστών και του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου της 3 σε σημείο που ο εν λόγω συνήγορος να ζητήσει να εξαιρεθούν η κα πρόεδρος και η μια δικαστής από τη σύνθεση του δικαστηρίου, ενώ αντίστοιχα όλο το προεδρείο αποφάσισε να κάνουν οι δικαστές "δήλωση αποχής". Η εκδίκαση των υποθέσεων σταμάτησε για μιάμιση ώρα και το προεδρείο έφυγε από την αίθουσα μέχρι να εκδικαστεί αυτή η διαφορά που πρόκυψε και να οριστεί άλλη σύνθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Τελικά η διαφορά αυτή περιορίστηκε στη συγκεκριμένη δίκη υπ' αριθ. 3 και, μέχρι να εκδικαστεί, το προεδρείο επανήλθε και συνέχισε τις υπόλοιπες δίκες (και τη δική μου) με την ίδια σύνθεση.

Αλλά η ζημιά είχε γίνει! Ήταν εμφανέστατο ότι οι δύο εκ των τριών κυρίες δικαστές ήταν πλέον σε τόσο "ασταθή" ψυχολογική κατάσταση, ώστε να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και να σταθμίσουν ακριβοδίκαια τους αντικρουόμενους ισχυρισμούς των δύο αντιδίκων και η υπόθεσή μου κρίθηκε τελείως κορώνα-γράμματα!!! Και ήρθε ... κορώνα, γιατί αν διαβάζανε τα ... γράμματα (δηλαδή τα έγγραφα), θα είχα αθωωθεί!!!

Ακλόνητη απόδειξη της προχειρότητας με την οποία κρίνεται ο Έλληνας και Ευρωπαίος Πολίτης σήμερα είναι και το ότι μάρτυρας κατηγορίας του Δρακόπουλου ήταν ο ... Μιχάλης Προκοπίου και όχι ο ... Γιώργος Τσόγκας, που γράφει η απόφαση !!!


www.karate.gr      

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε