karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 5/2/07.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


28/9/06 - Χαρλαύτη -  Περσίδης - 2:

Η Αδρεναλίνη στο Κόκκινο από την δικηγόρο του Δρακόπουλου και πρόεδρο της ΠΟΠΚ!!! Ανάκληση και Απόφαση


 Με την 3433/24-8-2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνονται οι παράνομες εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, που "σκηνοθέτησαν" την 14-8-2005 ο δάσκαλος καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος, η δικηγόρος του και "πρόεδρος-μαϊμού της ΠΟΠΚ" (διότι ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος και ποτέ δεν λειτούργησε ως πρόεδρος, εφόσον οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν) κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και ο έτερος δάσκαλος καράτε Γιώργος Τσόγκας, και δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ ηλ/γος-μηχ/γος Θύμιος Περσίδης, που είχε προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης από το karate.gr!


Επί της προηγούμενης Απόφασης (Α) κατετέθη η κατωτέρω Ανάκληση την 28-9-2006 λόγω της (μετέπειτα της συζήτησής της (Α)) ισχυρότερης Απόφασης (Β) 3433/24-8-06, η οποία ακύρωσε τις εκλογές της ΠΟΠΚ και άρα επαληθεύτηκε η βάση των ισχυρισμών του Περσίδη, της οποίας Ανάκλησης η συζήτηση έγινε την 26-1-2007 και η Απόφαση ακολουθεί.


Όσον αφορά στα εναντίον μου δικαστήρια της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη, η οποία υποστήριζε και υποστηρίζει δια της εκ του ιδίου γραφείου συνεργάτιδός της κας Δροσιάς Μπάκου την "επάρκεια του κατά φαντασίαν επιστήμονα διατροφολόγου" πελάτη της και "δημόσιου κινδύνου" κυρίου Παναγιώτη Δρακόπουλου στο θέμα της απάτης της Διατροφικής του Ζώνης και των ιχθυέλαιων με τα οποία ταΐζει τον κόσμο, καθώς και στην "ευσυνείδητα φίλαθλη" με παρανομίες υποκατάστασή του στην διοίκηση της ΠΟΠΚ με το πρόσωπό της και το όνομά της, χωρίς πολλά λόγια παραπέμπω στις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών: 3834/2006 ασφ. μέτρων, η οποία με δικαίωσε στο σκέλος της διατροφικής ζώνης και "όχι ακόμα" στο σκέλος των πλαστών διπλωμάτων καράτε, 3433/2006 ασφ. μέτρων, η οποία ακύρωσε τις εκλογές που έβγαλαν πρόεδρο την κα Χαρλαύτη, 3121/2007 εκουσίας, η οποία μας έδωσε την προσωρινή διοίκηση και η συγκρότηση σε σώμα με όρισε πρόεδρο, και στις επόμενες που θα βγούν ακόμα και θα δημοσιευθούν εδώ.


 Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

(Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)

ΑΙΤΗΣΗ (και εδώ σε pdf)

(ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ)

(696 ΚΠολΔ)

 

Ευθυμίου ΠΕΡΣΙΔΗ του Κοσμά, ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου, κατοίκου Αθηνών (Ιπποκράτους....).

ΚΑΤ Α

Ελένης ΖΕΠΠΟΥ-ΧΑΡΛΑΥΤΗ, δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών (Αιτωλίας .....).

 

ι.

Η καθής την 25.7.2006 κατέθεσε στο Δικαστήριό σας την από 24.7.2006 αίτησή της περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων εναντίον μου (προσωρινή ρύθμιση κατάστασης). Η αίτηση συζητήθηκε την 17.8.2006.

Επ' αυτής εκδόθηκε η απόφαση 6.728/13.9.2006 του Δικαστηρίου σας (ασφαλιστικά μέτρα), η οποία πιθανολόγησε ότι από ορισμένα χωρία των πέντε (5) αναφερόμενων στην αίτηση καταχωρήσεών μου στο Διαδίκτυο (καταχωρήσεις από 19.1.2006, 26.1.2006, 11.2.2006, 26.3.2006 και 21.5.2006) προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψη της αιτούσας Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και επέβαλε τα αναφερόμενα σ' αυτή ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος μου (προσωρινή ρύθμιση κατάστασης).

Η εν λόγω απόφαση, μεταξύ άλλων, πιθανολόγησε ότι η αιτούσα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη «... διετέλεσε από το 2000 μέχρι το τέλος του 2005 πληρεξούσια δικηγόρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) ... στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στις 14-8-2005 για την εκλογή διοίκησης αυτής, η αιτούσα συμμετείχε στις εκλογές ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, και τελικά εξελέγην [προφανώς εξελέγη] Πρόεδρος της Ομοσπονδίας...»

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

Επίσης πιθανολόγησε ότι ο καθού (δηλαδή εγώ) «... στις 26-3-2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο... στο οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει την "παράνομη" δραστηριότητα της αιτούσας στη διοίκηση της ΠΟΠΚ ...» και επέβαλε σε βάρος μου τα αναφερόμενα σ' αυτή ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή ρύθμιση κατάστασης).

 

ΙΙ.

Ανεξάρτητα και πέρα από το ότι πολύ πριν από τη συζήτηση της παραπάνω αίτησης (17.8.2006) είχα «κατεβάσει» (διαγράψει) τα επίμαχα πέντε (5) δημοσιεύματα από το Διαδίκτυο, όπως τόνισα στο ακροατήριο και στο Σημείωμα μου αλλά και η αιτούσα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη συνομολογεί - και επομένως η συζήτηση της αιτήσεως ήταν άνευ αντικειμένου - ανεξάρτητα και πέρα από αυτό, συντρέχει και λόγος να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση 6.728/2006 του Δικαστηρίου σας (ασφαλιστικά μέτρα), επειδή μετά τη συζήτηση της υποθέσεως επήλθε μεταβολή των πραγμάτων που δικαιολογεί ανάκληση της απόφασης. Συγκεκριμένα:

Μετά τη συζήτηση της παραπάνω αίτησης (17.8.2006), δημοσιεύθηκε την 24.8.2006 η απόφαση 3.433/24.8.2006 του Δικαστηρίου σας (τακτική), από την οποία αποδεικνύονται πλήρως ότι πραγματικά περιστατικά και κρίσεις που ανέφερα στις προαναφερόμενες καταχωρήσεις μου στο Διαδίκτυο ήταν αληθινά και βάσιμα, και επομένως δεν συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση ή προσβολή της προσωπικότητας της αιτούσας, ώστε να δικαιολογούν τα ληφθέντα σε βάρος μου ασφαλιστικά μέτρα.

Ειδικότερα, η απόφαση 3.433/24.8.2006 του Μον.Πρωτ.Αθηνών (τακτική), δέχεται ότι υπήρξαν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διαδικασία της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την εκλογή των καταστατικών οργάνων της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε» (ΠΟΠΚ) και δη ότι: «... αποδεικνύεται από το πρακτικό αρχαιρεσιών της 14ης.8.2005 ότι η εφορευτική επιτροπή που διεξήγαγε τις εκλογές δεν είχε σωστή σύνθεση αφού είχε μειωμένο αριθμό μελών, και ειδικότερα αυτή αποτελούσαν δύο μέλη ο Ιωάννης Φλέσσας και ο Χρήστος Δουΐτσης, κατά παράβαση της διατάξεως του καταστατικού που όριζε τριμελή αριθμό. Επιπλέον το μέλος της εφορευτικής επιτροπής Ιωάννης Φλέσσας ήταν υποψήφιος και εξελέγη και ως τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου λαμβάνοντας 13 ψήφους σε σύνολο 13 ψηφισάντων. Επομένως η από 14.8.2005 απόφαση της γενικής συνελεύσεως περί αρχαιρεσιών για διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή πρέπει να ακυρωθεί λόγω αντιθέσεώς της σε διατάξεις του καταστατικού και του νόμου, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που η εφορευτική επιτροπή έχει λιγότερα από τα προβλεπόμενα από το καταστατικό μέλη, και τη στιγμή που το ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής εκλέγεται και μέλος του διοικητικού συμβουλίου... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ... Ακυρώνει την από 14.8.2005 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης νια την εκλογή των καταστατικών οργάνων της εναγομένης ομοσπονδίας με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε» (ΠΟΠΚ) ...»

Επομένως, η αιτούσα Ελένη ΖΕΠΠΟΥ-ΧΑΡΛΑΥΤΗ εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Κ. από παράνομες και αντίθετες με το καταστατικό της εν λόγω Ομοσπονδίας διαδικασίες, δηλ. από την άκυρη απόφαση αρχαιρεσιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Π.Ο.Π.Κ. της 14.8.2005.

Η δε ακυρότητα της εν λόγω έκτακτης γενικής συνέλευσης της Π.Ο.Π.Κ. της 14.8.2005 αναγνωρίστηκε και επιβεβαιώθηκε δικαστικά με την απόφαση 3.433/24.8.2006 του Μον.Πρωτ.Αθηνών (τακτική).

Κατά συνέπεια, τα όσα ανέφερα στις επίμαχες διαδικτυακές καταχωρήσεις - οι οποίες, επαναλαμβάνω, είχαν «κατεβεί» πριν από τη συζήτηση της αίτησης και επομένως η συζήτησή της ήταν άνευ αντικειμένου - και δη στην καταχώρηση της 26.3.2006 περί «... παράνομης δραστηριότητας της αιτούσας Ελένης ΖΕΠΠΟΥ-ΧΑΡΛΑΥΤΗ στη διοίκηση της Π.Ο.Π.Κ. ...» ήταν απολύτως αληθινά και βάσιμα και για το λόγο αυτό δεν συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς της και τα ληφθέντα σε βάρος μου ασφαλιστικά μέτρα δεν δικαιολογούνται και πρέπει να ανακληθούν.

ΕΠΕΙΔΗ στο αρθ. 696 παρ. 3 ΚΠολΔ. ορίζεται ότι:

«Το Δικαστήριο που διέταξε ασφαλιστικά μέτρα, έως τη συζήτηση της αγωγής που αφορά την κύρια υπόθεση, έχει δικαίωμα, με αίτηση όποιου έχει έννομο συμφέρον, να μεταρρυθμίσει ή να ανακαλέσει ολικά ή εν μέρει την απόφασή του εφόσον επήλθε μεταβολή των πραγμάτων που δικαιολογεί την ανάκληση ή τη μεταρρύθμισή της».

ΕΠΕΙΔΗ δεν έχει συζητηθεί ακόμα αγωγή της Ελένης ΖΕΠΠΟΥ-ΧΑΡΛΑΥΤΗ εναντίον μου που να αφορά την κύρια υπόθεση επί της επίδικης από 24.7.2006 αίτησή της ασφαλιστικών μέτρων.

ΕΠΕΙΔΗ το Δικαστήριό σας είναι κατά τόπο και καθ' ύλη αρμόδιο (696 παρ. 3 ΚΠολΔ).

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

ΕΠΕΙΔΗ η παρούσα είναι νόμιμη και βάσιμη και πρέπει να γίνει δεκτή.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και για όσα θα προσθέσω, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου,

 

ΖΗΤΩ

Αθήνα, 27.9.2006

 

Ο αιτών                                                           Ο πληρεξούσιος δικηγόρος


Το Σημείωμα Περσίδη για την Ανάκληση


ΑΠΟΦΑΣΗ (και εδώ σε pdf)

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΏΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡ Α

Αριθμός 3264/2007

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΏΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΏΝ

 

Συγκροτήθηκε από τη Δικαστή Ευφροσύνη Κρητικού, Πρόεδρο Πρωτοδικών, την οποία όρισε ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 26 Ιανουαρίου 2007 χωρίς τη σύμπραξη γραμματέως για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Του αιτούντος: Ευθυμίου Περσίδη του Κοσμά, κατοίκου Αθηνών, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξούσιου Δικηγόρου Γεωργίου - Κανάρη Λειβαδά .

Της καθής : Ελένης Ζέππου - Χαρλαύτη, κατοίκου Αθηνών, η οποία παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας Δικηγόρου Δροσιάς Μπάκου.

Ο αιτών ζητεί να γίνει δεκτή η αίτησή του που κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού με αριθμό 11747/28.9.2006.και η συζήτησή της προσδιορίσθηκε για την παραπάνω δικάσιμο. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του αιτούντος αναφέρθηκε στην αίτηση, ζήτησε να γίνει αυτή δεκτή, ανέπτυξε δε τις απόψεις του και προφορικά. Η πληρεξούσια Δικηγόρος της καθής ανέπτυξε τις απόψεις της και προφορικά.

 

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

 

Με την κρινόμενη αίτηση, κατ' εκτίμηση του περιεχομένου και του αιτήματός της, ο αιτών, επικαλούμενος την αναφερόμενη μεταβολή των πραγμάτων και έννομο συμφέρον, ζητεί να ανακληθεί η υπ' αρ. 6728/2006 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου που εκδόθηκε επί αιτήσεως της καθής κατ' αυτού, με την οποία ρυθμίστηκε προσωρινά η κατάσταση και διατάχθηκαν σε βάρος του τα αναφερόμενα στην εν λόγω απόφαση ασφαλιστικά μέτρα και να καταδικασθεί η καθής στα δικαστικά έξοδα αυτού.

Η αίτηση με αυτό το περιεχόμενο και αίτημα και εφόσον υπό τα εκτιθέμενα δεν έλαβε χώρα η συζήτηση της αγωγής που αφορά στην κύρια υπόθεση, αρμοδίως φέρεται προς συζήτηση ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθρ. 696 παρ. 3, 682, 683 & 1, 591 & 1 εδ. α', 686 επ. Κ.Πολ.Δ), είναι νόμιμη, στηριζόμενη στη διάταξη του άρθρου 696 παρ. 3 και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω και από ουσιαστική άποψη.

Από τα έγγραφα, τα οποία οι διάδικοι επικαλούνται και προσκομίζουν πιθανολογούνται τα ακόλουθα περιστατικά:

Η καθής με την από 24.7.2006 αίτηση, την οποία άσκησε κατά του αιτούντος ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού, ισχυρίσθηκε ότι συνεπεία της αναφερόμενης παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς του τελευταίου προσβλήθηκε η προσωπικότητά της, επικαλούμενη δε επείγουσα περίπτωση, ζήτησε να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμισθεί προσωρινά η κατάσταση, ώστε να αρθεί η προσβολή αυτή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, με την απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης αυτού για κάθε παράβαση της απόφασης.

Επί της εν λόγω αιτήσεως που συζητήθηκε στις 17.8.2006, εκδόθηκε η υπ' αρ. 6728/2006 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού που δημοσιεύθηκε στις 13.9.2006 και με την οποία έγιναν δεκτά τα ακόλουθα:

Ότι η αιτούσα (εδώ καθής), Δικηγόρος και μέλος του ΔΣΑ, διετέλεσε πληρεξούσια Δικηγόρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) από το έτος 2000 μέχρι το τέλος του 2005,

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

ότι λόγω αντιδικίας των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών της πιο πάνω Ομοσπονδίας στις αρχαιρεσίες για την εκλογή διοίκησης της τελευταίας που έλαβαν χώρα στις 14.8.2005, η αιτούσα (καθής), η οποία συμμετείχε σ' αυτές ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, εξελέγη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2006 για προσωπικούς λόγους.

Ότι ο καθού (εδώ αιτών) ήταν γραμματέας της πιο πάνω Ομοσπονδίας από το έτος 1995 μέχρι το Δεκέμβριο του 2001, οπότε ανέλαβε τη θέση του Προέδρου αυτής.

Ότι λόγω της μεταξύ των διαδίκων προσωπικής διαμάχης που ξεκίνησε συνεπεία της συμμετοχής της αιτoύσας στις ανωτέρω αρχαιρεσίες και της εκλογής της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας αλλά και της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του καθού και του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας και νυν Τεχνικού Υπεύθυνου Παναγιώτη Δρακόπουλου, στην οποία η αιτούσα συμμετείχε ως πληρεξούσιος Δικηγόρος του τελευταίου, ο καθού, ο οποίος διατηρεί στο διαδίκτυο δύο ιστοσελίδες , την www.karate.gr και την www.cybergym.gr, άρχισε να δημοσιεύει σ' αυτές διαδοχικά άρθρα, με τα οποία επιτίθεται φραστικά κατά της αιτούσας, δυσφημίζοντας και σχολιάζοντας ειρωνικά τη συμμετοχή της τελευταίας στο φιλανθρωπικό σωματείο «Σοροπτιμιστικός Σύλλογος Ψυχικού», τη δικηγορική της ιδιότητα, την εκλογή της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας και τέλος την υποψηφιότητά της ως Δημάρχου Ψυχικού.

Ειδικότερα ότι ο καθού στις 19.1.2006 δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη : Δικηγόρος και (plus) Σοροπτιμίστρια και πρόεδρος - μαϊμού της ΠΟΠΚ», στο οποίο ανέφερε ότι η αιτούσα «μετά από απάτες και πλαστογραφίες στις παράνομες αρχαιρεσίες της ΠΟΠΚ» ανέλαβε να καλύψει, έναντι αμοιβής, από τη θέση της «εικονικής προέδρου» τις επιθυμίες του πελάτη της Παναγιώτη Δρακόπουλου και του «επιχειρηματία» Γιώργου Τσόγκα,

ότι «αυτοπροβάλλεται ως αθώα περιστερά και γενναιόδωρη φιλάνθρωπος ενώ έχει παραπλανήσει το Δικαστήριο προτείνοντας άτομα με κωλύματα για προσωρινή διοίκηση της ΠΟΠΚ,

έχει αποδεχθεί να διοικεί μέσα σε απόλυτη παρανομία μια αθλητική ομοσπονδία με έντονες υπόνοιες πλαστογραφιών,

είναι έτοιμη να σφραγίσει τα έγγραφα της ΠΟΠΚ με παραχαραγμένη και πλαστή σφραγίδα»,

στη συνέχεια δε παραθέτει στοιχεία σχετικά με τη δράση του φιλανθρωπικού σωματείου «Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού», σχολιάζοντας ειρωνικά το γεγονός ότι η αιτούσα συμμετέχει στο τελευταίο και μάλιστα ως Πρόεδρος του ΔΣ αυτού.

Ότι στις 26.1.2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο «Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 2», στο οποίο επαναλαμβάνει τα ανωτέρω εκτιθέμενα περί παράνομης δραστηριότητας της αιτούσας στη διοίκηση της ΠΟΠΚ,

στη συνέχεια δε δημοσιεύει την από 25.1.2006 εξώδικη δήλωση-πρόσκληση της αιτούσας, με την οποία η τελευταία ζητεί από αυτόν να απαλείψει από τις ιστοσελίδες του κάθε αναφορά στο όνομά της και τις δραστηριότητές της, απαντώντας κατά παράγραφο στην άνω εξώδικη πρόσκληση με ειρωνικές φράσεις, χαρακτηρισμούς και σχόλια, όπως

«μην κρύβεις τις λαδιές σου πίσω από το σοροπτιμισμό! Παραιτήσου!»,

«εσύ η άσχετη με το καράτε ξεφυτρώνεις πρόεδρoς της ΠΟΠΚ παράνομα και από το πουθενά»,

«τη βρώμικη αυτή συναλλαγή, την οποία εγώ δεν έχω αμφιβολία ότι την πληρώνεσαι με χρήμα από τον πελάτη σου και η οποία έχει σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων του»,

«αν ήσουν πραγματική σοροπτιμίστρια» και όχι «πράσινα άλογα», μόλις διαπίστωνες αυτές τις παρανομίες, θα είχες παραιτηθεί από μόνη σου από το καράτε! Αλλά ο σοροπτιμισμός για σένα, όπως αποδεικνύεις με τη συμπεριφορά σου, είναι «φρου - φρου και αρώματα», δηλαδή ακόμα ένα πεδίο προβολής κάποιας υποκριτικής σου εικόνας για επαγγελματική και μόνο εκμετάλλευση»,

«Απ' όπου και να σας πιάσει κανείς βρωμάτε»,

«επιτέλους κάνε τις επιλογές σου: ή τη δόξα του σοροπτιμισμού ή τα λεφτά από την πισίνα του Δρακόπουλου! Ήδη με το παρόν εξώδικο «βουτάς» από την εξέδρα. προς τα κάτω!!! !»,

«εξαφανίσου από το καράτε! Είσαι άσχετη και καταστροφική!».

Ότι στις 11.2.2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο «Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 3», στο οποίο, αφού επαναλαμβάνει για τρίτη φορά τα περί παράνομης δραστηριότητάς της στη διοίκηση της ΠΟΠΚ , σχολιάζει αρνητικά τη δικηγορική της ιδιότητα, την αποκαλεί «αχάριστη» και «ύπουλη» και ότι διέπραξε «ανήθικη συναλλαγή», αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά «δεν είναι εικόνα μέλους δικηγορικού συλλόγου αυτή της κας Ελένης Ζέππου - Χαρλαύτη».

Ότι στις 26.3.2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο «Θρίλερ Μπάκου-Ζέππου», στο οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει την «παράνομη» δραστηριότητα της αιτούσας στη διοίκηση της ΠΟΠΚ, στην οποία εμπλέκει κατά τους ισχυρισμούς του και τη συνεργάτιδά της κ. Μπάκου, ενώ περαιτέρω εκθέτει ειρωνικά σχόλια σχετικά με την υποψηφιότητα της αιτούσας για Δήμαρχος στο Δήμο Π. Ψυχικού.

Ότι στις 21.5.2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο «Το δεύτερο δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων του κ. Δρακόπουλου κατά του Ευθυμίου Περσίδη», στο οποίο κατηγορεί την αιτούσα ότι υποστηρίζει τον πελάτη της Παναγιώτη Δρακόπουλο «με επιθετική δικηγορική δεοντολογία», πέραν των ορίων αξιοπρέπειας που επιβάλλει η δικηγορική της ιδιότητα.

Περαιτέρω με την πιο πάνω απόφαση έγινε δεκτό ότι δεν πιθανολογήθηκε ότι το περιεχόμενο των ανωτέρω καταχωρήσεων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι από το ειρωνικό, προκλητικό και συκοφαντικό περιεχόμενο των επίδικων δημοσιεύσεων, τις οποίες ο καθού επαναλαμβάνει στις ιστοσελίδες του και σε άλλες ημεροχρονολογίες , διανθίζοντας αυτό με φωτογραφίες της αιτούσας, προσβάλλεται η τιμή, το όνομα, η φήμη και η υπόληψη της τελευταίας, επειδή δε η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται, αφού οι καταχωρήσεις αυτές επαναλαμβάνονται, η προσβολή αυτή επηρεάζει άμεσα την επαγγελματική και προσωπική υπόσταση αυτής (αιτούσας). Με βάση τα ανωτέρω και επειδή πιθανολογήθηκε ότι παρίστατο επείγουσα περίπτωση να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί μελλοντική προσβολή της προσωπικότητας της αιτούσας με παρόμοιες πράξεις του καθού, έγινε δεκτή η αίτηση ως βάσιμη και από ουσιαστική άποψη και υποχρεώθηκε ο τελευταίος να διαγράψει από τους προαναφερθέντες διαδικτυακούς χώρους τα πιο πάνω δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο πρόσωπο της αιτούσας και απαγορεύθηκε σ' αυτόν προσωρινά με την απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης να δημοσιεύει στο μέλλον στους πιο πάνω δικτυακούς χώρους, σε οποιοδήποτε άλλο δικτυακό χώρο είναι κάτοχος, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έντυπο ή μη και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, οτιδήποτε σχετίζεται με την προσωπικότητα της αιτούσας και ιδίως το όνομά της, φωτογραφίες και οποιαδήποτε άλλη απεικόνιση του προσώπου της και γενικά την προσωπική και επαγγελματική της κατάσταση.

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

Περαιτέρω, όπως άλλωστε συνομολογείται από την καθής, πιθανολογείται ότι ο αιτών σε εκτέλεση της προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε επί της προαναφερθείσας αίτησης διέγραψε μεν από το διαδίκτυο τα πιο πάνω επίδικα σε βάρος της δημοσιεύματα, πλην όμως με τα άρθρα του και ειδικότερα:

α) το από 27.7.2006 με τον τίτλο «Δικονομικό Ιστορικό Καταδίωξης του Ευθυμίου Περσίδη – Με Βιομηχανία Μηνύσεων και Αγωγών από τον Παν. Δρακόπουλο και τις πληρεξούσιες δικηγόρους του κυρίες Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου»,

β) το από 8.10.2006 άρθρο του με τον τίτλο «Ρεσιτάλ Κακοήθειας στις δημοτικές του Παλαιού Ψυχικού!!! Με αφορμή την από 18.8.2006 μήνυση της κ. Χαρλαύτη, στην οποία επικαλείται την ιστοσελίδα του Φιλοθέη - Πρες!» και

γ) τα από 5.1.2007 περιεχόμενα της ιστοσελίδας του, στα οποία αναφέρονται όλοι οι τίτλοι των ως άνω επίδικων δημοσιευμάτων του και κατά παράβαση της σχετικής διάταξης της προαναφερθείσας απόφασης, εξακολουθεί να αναφέρεται στο πρόσωπο της αιτούσας.

Πιθανολογείται επίσης ότι με την υπ' αρ. 3433/2006 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, η οποία εκδόθηκε επί αγωγής του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Ειρηνικός Πολεμιστής» κατά της προαναφερθείσας Ομοσπονδίας, ακυρώθηκε η από 14.8.2005 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης αυτής για την εκλογή των καταστατικών της οργάνων, λόγω της αντίθεσής της στις διατάξεις του καταστατικού και του νόμου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα και ειδικότερα λόγω του ότι η εφορευτική επιτροπή είχε λιγότερα από τα προβλεπόμενα από το καταστατικό μέλη και το ένα από αυτά εκλέχθηκε και μέλος του ΔΣ .

Δεν πιθανολογείται ωστόσο, όπως ο αιτών αβάσιμα ισχυρίζεται, ότι η ακύρωση της πιο πάνω απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της προαναφερθείσας Ομοσπονδίας με την αμέσως προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, στην οποία σημειωτέον δεν γίνεται καμιά αναφορά στο πρόσωπο της αιτούσας και σε οποιεσδήποτε παρά το καταστατικό και το νόμο ενέργειές της κατά τη διάρκεια της επίδικης συνέλευσης, δεν συνιστά την από τη διάταξη του άρθρου 696 παρ. 3 Κ.Πολ.Δ απαιτούμενη μεταβολή των πραγμάτων, η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την ανάκληση της υπ' αρ. 6728/2006 απόφασης του Δικαστηρίου αυτού.

Τούτο διότι δεν πιθανολογείται ότι η ως άνω υπ' αρ 3433/2006 απόφαση, που εκδόθηκε μεν μετά τη συζήτηση της αίτησης επί της οποίας η υπό ανάκληση απόφαση, αφορά στα πιο πάνω κρίσιμα περιστατικά, τα οποία άσκησαν ουσιώδη επίδραση στην υπόθεση που κρίθηκε και αναφέρονται στην προσβολή της τιμής, του ονόματος, της φήμης και της υπόληψης της καθής που επιδρούν άμεσα στην επαγγελματική και προσωπική της υπόσταση.

Επομένως με βάση τα ανωτέρω, εφόσον δεν πιθανολογείται η παύση οποιασδήποτε από τις προϋποθέσεις για τις οποίες διατάχθηκαν τα ως άνω ασφαλιστικά μέτρα και συνεπώς η παύση της νομιμότητας της εξακολούθησης της ισχύος της υπ' αρ 6728/2006 απόφασης του Δικαστηρίου αυτού (βλ. σχετ. Βαθρακοκοίλη Κ.Πολ.Δ, 1996, υπ' άρθρο 696, αρ. 6, 9, 10, όπου παραπομπές), πρέπει η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως ουσιαστικά αβάσιμη και να καταδικασθεί ο αιτών, λόγω της ήττας του (176 κ.Πολ.Δ), στα δικαστικά έξοδα της καθής, όπως ορίζεται ειδικότερα στο διατακτικό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων.

Απορρίπτει την αίτηση. Και,

Καταδικάζει τον αιτούντα στα δικαστικά έξοδα της καθής , τα οποία ορίζει στο ποσόν των εκατό (100) ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στις 24-4-07 χωρίς να παρίστανται οι διάδικοι και οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι τους.

 

Η Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

 


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε