www.karate.gr: ΚΕΦ. 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 20/2/2023.

 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

Όταν μία δήλωση ερμηνεύεται ως αξιολογική κρίση, η αναλογικότητα της επέμβασης μπορεί να είναι συνάρτηση της ύπαρξης μιας επαρκούς πραγματικής βάσης, διότι, ελλείψει τέτοιας βάσης, μία αξιολογική κρίση μπορεί και αυτή να αποδειχθεί υπερβολική.

Απόφαση ΕΔΔΑ για την από 28/4/2006 4η Μήνυση Δρακόπουλου κατά Περσίδη για την οποία υποβλήθηκε Προσφυγή στο ΕΔΔΑ από τον Θύμιο Περσίδη τον Ιούνιο του 2015.

Μέρος Α,  Μέρος Β !

Παρ’ όλο που δεν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις, αλλά για συμβιβασμό, δεν παύει να κυριαρχεί η υποχώρηση του ΝΣΚ και η προτίμησή του να με αποζημιώσει παρά να δεχθεί ακόμα μια ήττα στο ΕΔΔΑ για παράβαση των άρθρων για ΜΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ και περιορισμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ από τα Ελληνικά Δικαστήρια.


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!!!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

 

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση και Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδει-κτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.

 Διαδικασία και Αποδεικτικά Έγγραφα (περιληπτικά) .

 

Η υποβολή και εξέλιξη μιας Προσφυγής στο ΕΔΔΑ γίνεται με βάσει ένα γραμματειακό πρωτόκολλο, που δίνεται με οδηγίες υποδειγματικά από την Ελληνική Γραμματεία του ΕΔΔΑ, και μια πρώτη εκτίμηση του παραδεκτού της Προσφυγής!

Η υποβολή μιας Προσφυγής προϋποθέτει την εξάντληση των εθνικών δικαστικών μέσων και την υποβολή της Προσφυγής στο ΕΔΔΑ αυστηρά εντός έξι μηνών (από 1/2/2023 εντός τεσσάρων μηνών) από τη δημοσίευση της Απόφασης του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου της χώρας με παράπονα για μη τήρηση από τα εθνικά δικαστήρια Άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)!

Και οι τρεις Προσφυγές μου (μία σε αυτό το άρθρο και δύο στο Μέρος Α) αφορούσαν παράπονα για μη τήρηση από τα Ελληνικά Δικαστήρια του Άρθρου 6 περί Δίκαιης Δίκης (πολύ μεγάλη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας) και του Άρθρου 10 περί Ελευθερίας της Έκφρασης (καταδίκες συκοφαντικής δυσφήμισης για αξιολογικές εκφράσεις δημοσιογράφου προς δημόσια πρόσωπα)!

Η Προσφυγή περιλαμβάνει επίσης όλες τις ενδιάμεσες αποφάσεις των εθνικών δικαστηρίων για την υπόθεση.

Το ΕΔΔΑ υποτίθεται ότι επιλαμβάνεται των υποθέσεων εντός 2-3 ετών, αλλά για τις δικές μου έκανε ... εξίμισι χρόνια!!!

Μετά το Γραμματειακό Πρωτόκολλο γίνεται μια πρώτη εκτίμηση από έναν Δικαστή αν η Προσφυγή δεν απορρίπτεται προδήλως, ώστε να περιμένει την σειρά της να δικαστεί. Αν απορρίπτεται προδήλως, τότε απορρίπτεται και οριστικά!

Στη συνέχεια δίνονται τα κυριότερα έγγγραφα κατά την εξέλιξη της μιας ποινικής υπόθεσης μέχρι την τελική Απόφαση και την Πληρωμή της Αποζημίωσης!!!

 

Για την Υπόθεση αυτή (ποινικό του Δρακόπουλου κατά Περσίδη) εκδόθηκε η επόμενη βεβαίωση του Αρείου Πάγου για τη δημοσίευσή της την 18/12/2014.

 

Η Προσφυγή υποβλήθηκε με τα επόμενα συνημμένα έγγραφα της δικογραφίας:

Επομένως, με τη δικαίωση της Προσφυγής μου στο ΕΔΔΑ ακυρώνονται και οι πέντε ανωτέρω αποφάσεις:  55408/2012 Μον.Πλημ. Αθηνών,  55528+56591/2013 Τριμ. Εφ. Αθηνών,  278/2014 Αρείου Πάγου,  21063/2014 Η΄Τριμ. Εφ. Αθηνών,  1126/2014 Αρείου Πάγου, αλλά παραμένει η επί 7-8 χρόνια ψυχική, δικαστική και οικονομική ταλαιπωρία, που πέρασα, από τη μη εφαρμογή της ΕΣΔΑ από τους Έλληνες Δικαστές από την πρώτη κιόλας δίκη!

Συνολικά οι περισσότερες από 70 Δίκες του Καράτε, που δικάστηκα, με αντικείμενο τη συκοφαντική δυσφήμιση και αντιδίκους τους Γιώργο Γερόλυμπο (γνωστό εθνικό και διεθνή αθλητικό απατεώνα), Παναγιώτη Δρακόπουλο (γνωστό κομπογιαννίτη ψευτοδιαιτολόγο, ψευτο-ομοιοπαθητικό, ψευτο-γεροντολόγο, ψευτο-κτλ.!), Ελένη Ζέππου Χαρλαύτη (δικηγόρο του Δρακόπουλου), Δροσιά Μπάκου (δικηγόρο του Δρακόπουλου), Χρήστο Μπουλούμπαση (αχυράνθρωπο, πιόνι του Γερόλυμπου, μέλος του ΔΣ/ΕΛΟΚ και πρόεδρο της ΕΛΟΚ), Εμμανουέλα Ποντίδα (σύζυγο του Γερόλυμπου, μέλος του ΔΣ΅ΕΛΟΚ και πρόεδρο της ΕΛΟΚ), Μανόλη Δημητριάδη (γραμματέα της ΕΛΟΚ), Παναγιώτη Χονδροματίδη (μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής της ΕΛΟΚ), Γρηγόρη Βόβλα (μέλος του ΔΣ και Ταμία της ΕΛΟΚ) και Γιάννη Μοσχόβα (προπονητή ΕΛΟΚ και "αντιπρόσωπο" του Σίτο-ρίου) κράτησαν περί τα είκοσι χρόνια από το 2005 έως το 2024! Είναι προφανές ότι σε όλες αυτές τις δίκες έχουν εφαρμογή οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ και ο συμβιβασμός του ΝΣΚ!

Με δεδομένο ότι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ διαδικασία και η ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ Απόφαση 21063/2014 Η΄Τριμ. Εφ. Αθηνών του δεύτερου Εφετείου, με Πρόεδρο την κα Ιωάννα Μάμαλη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, παρέδρους την κα Ευανθία Τσακνή, Πλημμελειοδίκη, και τον κ. Γεώργιο Τζιώτη, έμμισθο Δικαστικό Πάρεδρο, και Εισαγγελέα την Αντεισαγγελέα (Πλημμελειοδικών) κα. Βασιλική Κολιοκώστα, απέρριψε την Έφεση και μου άφηνε τους πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή της πρωτόδικης διαδικασίας από την ημέρα έκδοσής της, δηλαδή από την 11/4/2014, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο "έπιασε" την Προσφυγή αυτή στις αρχές του Δεκεμβρίου 2021, δηλαδή επτά χρόνια και επτά μήνες μετά την 11/4/2014 και επομένως τέσσερα (7 - 3 = 4) χρόνια και επτά μήνες ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ της αναστολής της ποινής φυλάκισης (και άρα είχε σβηστεί η ποινή!), έπεται ότι και σε αυτή την Προσφυγή ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, αλλά η μόνο ηθική ικανοποίηση, που επεδίωκα, ήταν μεγάλη για εμένα!

Αυτό αποδεικνύει την πραγματικότητα, δηλαδή ότι συνέταξα την Προσφυγή και την υπέβαλα χωρίς δικηγόρο (!) μόνο και μόνο ως ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!!!  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑ!!! .

Τέλος, η μη εφαρμογή από τους Έλληνες Δικαστές της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας μαζί με άλλες 46 χώρες της Ευρώπης, αποτελεί ταυτόχρονα (1) υπέρβαση εξουσίας και (2) παράβαση καθήκοντος!

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες Δικαστές ότι ο Έλληνας Πολίτης δεν είναι ούτε ζώον ούτε ηλίθιος!!!

 

Σε ένα περίπου μήνα από την αποστολή της Προσφυγής είχα και την επόμενη απάντηση ότι την παρέλαβε η Ελληνική Γραμματεία στο ΕΔΔΑ!

 

Πέρασαν εξίμισι χρόνια μέχρι να πάρω επιστολή για την εκδίκαση από το ΕΔΔΑ με δική του πρόταση αυτή τη φορά για παρόμοιο συμβιβασμό. Το δέχθηκα διότι όλα είχαν καθυστερήσει πολύ, ενώ ακόμα και αν δικαζόταν η υπόθεση θα μου άφηνε λιγότερα χρήματα μετά από τα επόμενα έξοδα!

 

Και η Άπόφαση για αυτή την Υπόθεση δίνεται στα Αγγλικά με κλικ εδώ!   Αναμένεται στα Ελληνικά! .

 

Ακολούθησε επιστολή του ΝΣΚ στην ΑΑΔΕ να με πληρώσουν εντός τριών μηνών από την έκδοση της Απόφασης του ΕΔΔΑ και πραγματικά αυτό έγινε!

 

Ενώ ταυτόχρονα η Απόφαση του ΕΔΔΑ αναρτήθηκε στο site του ΝΣΚ ως κάτωθι:  Αναμένεται! .

 

 Και η εξοφλητική Απόδειξη του Λογιστηρίου του Κράτους! .

Ας σημειωθεί σε αυτό το σημείο ο πίνακας των αποφάσεων του ΕΔΔΑ (για την Ελλάδα βέβαια) των σχετικών με το "Άρθρο 10", που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, των ανηρτημένων στο site του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δίνεται με κλικ εδώ!


9/3/2022 - Βουλή των Ελλήνων Ενημέρωση από τον Έλληνα Δικαστή του ΕΔΔΑ κ. Ιωάννη Κτιστάκι στην Ειδική Μόνιιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΤΙΣΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ .


 Μέρος Α,  Μέρος Β ! Και εις άλλα με υγεία!!! . 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε