karate.gr: 121 - ΠΟΠΚ - Διοικητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 5/7/07.

                                           Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


 Σαμποτάρει τη λειτουργία της ΠΟΠΚ
ο κολλητός συνεργάτης του Γιώργου Τσόγκα Μιχάλης Ηλιάκης

 

Από τον Θύμιο Περσίδη, πρόεδρο της ΠΟΠΚ.

Το προσωρινό ΔΣ της ΠΟΠΚ, μετά από την Απόφαση 3121/2007 που το όρισε, στην προσπάθειά του να λειτουργήσει σύννομα και αποτελεσματικά προς το συμφέρον της ομοσπονδίας, των συλλόγων και του αθλήματος, ζήτησε με συστημένη επιστολή από τον κ. Μιχάλη Ηλιάκη, στενό συνεργάτη του κ. Γιώργου Τσόγκα «ιδιοκτήτη» επιχείρησης-αλυσίδας συλλόγων «Σίτο-ρύου» καράτε και υπό αμφισβήτηση μελών της ομοσπονδίας, κάθε έγγραφο, αντικείμενο και χρηματικό ποσό, τα οποία βρίσκονται ακόμα στα χέρια του. Τα ανωτέρω ζητήθηκαν από τον κ. Ηλιάκη με τις παρελθούσες ιδιότητές του ως προέδρου του προσωρινού ΔΣ με βάση την Απόφαση 2499/2005, δηλαδή για το διάστημα από 14-4-2005 έως τις εκλογές της 14-8-2005, και γεν. γραμματέα (με πρόεδρο την κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη) αρχικά και προέδρου μετά από ανασυγκρότηση του ΔΣ για το διάστημα από 14-8-2005 έως την 24-8-2006, οπότε οι αναφερόμενες εκλογές κρίθηκαν παράνομες και άκυρες με την απόφαση 3433/2006 του ΠρωτΑθ. Και η ανασυγκρότηση αυτή του ΔΣ (κατά τους αληθείς ή ψευδείς (???) ισχυρισμούς, της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη, πληρεξούσιας δικηγόρου του κ. Δρακόπουλου και προέδρου αρχικά του ίδιου ως άνω αιρετού ΔΣ από 14-8-2005 και απλού μέλους από κάποτε και μετά), θεωρούμε ότι μπορεί και να έγινε, αλλά μπορεί και να μην έγινε (!) , δεδομένου ότι επί ένα χρόνο αυτό το αιρετό ΔΣ ποτέ δεν ενημέρωσε για τίποτα τους συλλόγους-μέλη της ΠΟΠΚ με αποκλειστική ευθύνη της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη και του Μιχάλη Ηλιάκη.

Ο κ. Ηλιάκης ενεργώντας για πολλοστή φορά παράνομα και αντιαθλητικά και σαμποτάροντας τη λειτουργία της ομοσπονδίας, θεώρησε σκόπιμο να μην παραλάβει τη συστημένη επιστολή και να μην παραδώσει τίποτα απολύτως από τα πεπραγμένα και από τα εισπραχθέντα επ’ ονόματι της ΠΟΠΚ παρόλο που αυτή του επεδόθει στην ίδια διεύθυνση του συλλόγου του, του οποίου παρέλαβε την επίσης συστημένη πρώτη εγκύκλιο της ΠΟΠΚ προς τους συλλόγους! Είμαστε περίεργοι τι άλλο παράνομο έχει διαπράξει ο κ. Ηλιάκης για να σαμποτάρει ή να αρπάξει τη διοίκηση της ΠΟΠΚ!!!

Το σημερινό ΔΣ της ΠΟΠΚ δεν θα αναλωθεί στο «κυνήγι του Ηλιάκη», αλλά θα θεωρήσει ως «μηδενικά» τα πεπραγμένα και ως «μηδενική» επίσης την είσπραξη των συνδρομών των συλλόγων, πράγμα που αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο ακυρότητας των εκλογών της 14-8-2005, και θα εφαρμόσει άμεσα το Άρθρο 13, παράγραφος 3 του καταστατικού της ΠΟΠΚ περί διαγραφής λόγω οφειλών για τους συλλόγους, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στα έξοδα της ομοσπονδίας δεδομένου ότι η ΠΟΠΚ, επειδή δεν επιχορηγείται από την ΓΓΑ και δεν έχει άλλους πόρους (παρά μόνον οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ) είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά της έξοδα αλλιώς και κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά!!!

Στο σημείο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να θυμίσουμε την σωρεία παρανομιών που έχει διαπράξει ο κ. Ηλιάκης στα πλαίσια της ανάμιξής του στα διοικητικά της ΠΟΠΚ, μερικές από τις οποίες είναι οι επόμενες:

Φεβρουάριος 2005 – Ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης θέτει υποψηφιότητα για το προσωρινό ΔΣ της ΠΟΠΚ στην αίτηση των συλλόγων «Πυγμή» κτλ. (του Γιώργου Τσόγκα) αποκρύπτοντας πως είναι ήδη μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ, μαζί με την κα Αριστέα Τζιοτζίου, σύζυγο του κ. Τσόγκα, η οποία έθεσε υποψηφιότητα στην ίδια αίτηση για το προσωρινό ΔΣ της ΠΟΠΚ, ενώ ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένη από τις ίδιες εκλογές του Χόκεϋ Ειδική Γραμματέας στο Χόκεϋ. Φυσικά η καραμπινάτη εξαπάτηση του δικαστηρίου οργανώθηκε από τον Τσόγκα και τον δικηγόρο και κολλητό συνεργάτη του Τσόγκα Δημήτρη Χατζημιχάλη, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος που συνέταξε την αίτηση των συλλόγων "Πυγμή" κτλ. και περιέλαβε με απόλυτη γνώση της παρανομίας του ασυμβίβαστου τους Ηλιάκη και Τζιοτζίου (όπως και άλλους !) σε αυτήν.


Από τους άκυρους πλέον δημόσιους διασυλλογικούς αγώνες συλλόγων του ανύπαρκτου Τσόγκα-Σίτο-ρύου με την παρά λίγο πρόεδρο (δημόσιο πρόσωπο) της τότε δήθεν ΠΟΠΚ κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη (από πληρεξούσια δικηγόρος του Δρακόπουλου βρέθηκε πρόεδρος της ΠΟΠΚ) τον Οκτώβριο 2005. (Δεξιά κάτω η δημόσια φωτό σε μεγέθυνση.)

Απρίλιος 2005 – Ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης εκλέγεται πρόεδρος στο προσωρινό ΔΣ της ΠΟΠΚ, ενώ παραμένει στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Χόκεϋ. Κατά αυτή την προεδρία του παραβαίνει θρασύτατα τις εντολές της Απόφασης 2499/2005 και παίρνει αποφάσεις σαφέστατα έξω από την εξουσιοδότηση που του έδωσε το δικαστήριο, εξυπηρετώντας συστηματικά τα συμφέροντα του «εργοδότη του» Γ. Τσόγκα (διότι ο κ. Ηλιάκης δηλώνει και διαφημίζεται ως προπονητής στον σύλλογο "Τέταρτο" ιδιοκτησίας Τσόγκα μέσω της οικογένειας Τζιοτζίου!!!) και υπονομεύοντας το μέλλον της ΠΟΠΚ και του Παραδοσιακού Καράτε. Στέλνει εγκύκλιο στους συλλόγους με αυτές τις αποφάσεις, την οποία σφραγίζει με πλαστή σφραγίδα της ΠΟΠΚ, αφού τη γνήσια την έχει ο Περσίδης στα χέρια του από το 1995.

Μάιος 2005 – Ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης αποδέχεται να αντιπροσωπεύσει ο Δρακόπουλος την Ελλάδα και την ΠΟΠΚ στους Πανευρωπαϊκούς του 2005 με εθνική ομάδα από μαθητές της ιδιωτικής του σχολή χωρίς να ερωτηθούν οι άλλοι σύλλογοι αν έχουν αθλητές για συμμετοχή στην εθνική ομάδα.

Αύγουστος 2005 – Ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης αποδέχεται παράνομες μεθοδεύσεις και υποψηφιότητες «συνεργατών του Γιώργου Τσόγκα» και του νέου συνεργάτη του Δρακόπουλου για τις εκλογές της 14-8-2005. Αποδέχεται παράνομες συμμετοχές συλλόγων «με δικαίωμα ψήφου» κατά την 14-8-2005, ώστε να ευνοούνται τα συμφέροντα του Γιώργου Τσόγκα.

Εκλογές ΠΟΠΚ, 14-8-2005 – Ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης διενεργεί εκλογές της ΠΟΠΚ με περισσότερες από δέκα παρανομίες, οι οποίες εκλογές ακυρώνονται με την απόφαση 3433/2006 του Πρωτ. Αθηνών. Εισπράττει όλες τις οφειλές των συλλόγων που πήραν μέρος στις εκλογές (αυτό όφειλε να κάνει και αν δεν το έκανε απλά έκανε μια ακόμα χοντρή παρανομία) και δεν τις αποδίδει σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι ορίσθηκε προσωρινό ΔΣ με δικαστική απόφαση από την Εγκύκλιο Νο1 που παρέλαβε ο σύλλογος, στον οποίο είναι πρόεδρος (τελευταία έτσι δηλώνει), στην ίδια διεύθυνση που εστάλη και η συστημένη επιστολή προς τον ίδιο, την οποία και δεν παρέλαβε. Βάζει στα χέρια του δικαστικού αντιπροσώπου κ. Στέφανου Στεφανόπουλου δεύτερη πλαστή σφραγίδα της ΠΟΠΚ με την οποία ο δικαστικός αντιπρόσωπος σφραγίζει και υπογράφει το Πρακτικό Ψηφοφορίας και τον κατάλογο ψηφισάντων. Όλα αυτά προφανώς σε εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων γνώση των δύο δικηγόρων Δημήτρη Χατζημιχάλη (του Τσόγκα) και Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη (του Δρακόπουλου), που οργάνωσαν τις εκλογές.

Εκλογές ΠΟΠΚ, 14-8-2005 – Ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης, αφού εκλέγεται και ο ίδιος ως γενικός γραμματέας στο ΔΣ με τις εκλογές αυτές (με πρόεδρο την κα. Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, πληρεξούσια δικηγόρο του Δρακόπουλου), αδιαφορεί προκλητικά για την ισότιμη αντιμετώπιση των συλλόγων-μελών της ΠΟΠΚ και με πρόεδρο την κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, διοργανώνει εικονικούς αγώνες μόνο για τους συλλόγους του Σίτο-ρύου καράτε του «εργοδότη  του Γ. Τσόγκα» με σκοπό να προωθήσει τους συλλόγους της ομάδας του και να στερήσει το δικαίωμα ψήφου από συλλόγους που δεν ελέγχει ο Γ. Τσόγκας.

Από κάποτε και μετά, άγνωστο πότε, ο κ. Μιχάλης Ηλιάκης αναλαμβάνει πρόεδρος του ΔΣ, όταν η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη παραιτείται από πρόεδρος και παραμένει μέλος του ΔΣ πάντα κατά τους δικούς της ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς.

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας του στο αιρετό ΔΣ της ΠΟΠΚ, από 14-8-2005 έως 24-8-2006, ο κ. Ηλιάκης ποτέ δεν ενεργεί διοικητικά προς όφελος της ΠΟΠΚ, όπως ανέλαβε, και ποτέ δεν έρχεται σε επαφή με τους συλλόγους-μέλη της ΠΟΠΚ. Η όλη του συμπεριφορά απάδει της φίλαθλης συμπεριφοράς διοικητικού ή/και τεχνικού μέλους της ΠΟΠΚ, έχει ενεργήσει εσκεμμένα εναντίον συλλόγων-μελών της ΠΟΠΚ και αποδεδειγμένα προς ζημία της ΠΟΠΚ και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να σαμποτάρει τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης της λειτουργίας της ΠΟΠΚ μη παραδίδοντας τα πεπραγμένα και τα οικονομικά στο νόμιμο νέο προσωρινό ΔΣ της ΠΟΠΚ, που ορίσθηκε με τη 3121/21-5-2007 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Μία σταγόνα μένει και το ποτήρι ξεχειλίζει για την ΠΟΠΚ κατά του κ. Ηλιάκη και του κ. Τσόγκα. Τονίζουμε ότι κάθε έγγραφο (εγκύκλιοι προς συλλόγους, αποφάσεις ΔΣ, πρακτικά ΔΣ, πρακτικά εκλογών, εντολές προς δικηγόρους κτλ.), που σφραγίζεται με όχι την αυθεντική σφραγίδα της ΠΟΠΚ αποτελεί καραμπινάτη πλαστογραφία και θα ασκηθεί αυτόματα από την ΠΟΠΚ μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου παράγοντα που το διέπραξε ή και δικηγόρου που το αποδέχθηκε.


www.karate.gr    

Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.