karate.gr: 122 – ΠΟΠΚ - Τεχνικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 20/09/05, τελευταία ενημέρωση 13/3/06.

Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


 

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 


Μια "χορεύτρια του καράτε", που το γυρίζει από τσάμικο και καλαματιανό σε ποντιακό και πεντοζάλι, από ισπανικό με καστανιέτες σε ινδιάνικο "χορό της βροχής", από ταγκό και βαλς  σε τσιφτετέλι και ... οριεντάλ του ομφαλού της κοιλιάς, έχει στήσει μια επιχείρηση αλυσίδας γυμναστηρίων κρυμμένη πίσω από μια ομάδα ελεγχόμενων συλλόγων με μόνο εφόδιο το παραμύθι ευκαιριακών "διπλωμάτων" καράτε!!!

Πάει αυτός ο τύπος να δουλεύει ψιλό γαζί Εφορίες και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού???

Εσάς τα κορόϊδα ρωτάω??? Διότι εμένα δεν με δουλεύει!!!


Σωτήριον Έτος 2005

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2005.

Πίστευα ότι είχε βάλει μυαλό και τον δέχτηκα στην ΠΟΠΚ!

Πίστευα ότι ξέχασε τον παλιό του εαυτό και τις τσιριμόνιες με τα στυλ, τα διπλώματα, τον Γερόλυμπο, τον Παπαδημητρόπουλο, τον Μόρις και τον Ζαχόπουλο!

Πίστευα ότι οι συνθήκες τον είχαν αναγκάσει και ότι αυτά ανήκαν πια στο παρελθόν!

Αλλά έπεσα για άλλη μια φορά έξω! Ο λύκος δεν γίνεται πρόβατο! Ο καρχαρίας δεν είναι ... φυτοφάγο!

Έπιανε τα ... γένια του και νόμιζε πως έπιανε τον ... Πάπα από τα γένια! ... Ο Πάπας του ... Καράτε!

Και ήρθε να κυριεύσει το ... Βατικανό! Ήρθε να αρπάξει την ΠΟΠΚ! Νόμισε ότι εδώ κυβερνάει κανένας ... Γερόλυμπος ή ο Μάστερ Παπαδημητρόπουλος!!!

Βρήκε βέβαια και πρόσφορο έδαφος! Πάνω που βλέπαμε το έργο "Ο Ηλίθιος και ο ... Πανηλίθιος"!

Πέρασε το 2004 και οι Δρακόπουλος και Προκοπίου εμπόδισαν την ΠΟΠΚ να κάνει εκλογές καταστρέφοντας έτσι προσπάθειες δέκα χρόνων με τρεις αποφάσεις δικαστηρίων για την αναγνώρισή της από τη ΓΓΑ!

"Πάμε να πάρουμε τη διοίκηση κρυφά από τον άλλονε", μου λέει!

"Τέτοια δεν κάνω", του λέω, "Κάνε ασφαλιστικά, εγώ θα τον ειδοποιήσω να παρευρεθεί και ό,τι καταφέρετε." Έτσι κι έγινε!

"Δεν υφίστανται οι σύλλογοι του Τσόγκα, κα Πρόεδρε!" ισχυρίστηκε ο άλλος, "Εγώ είμαι ο κορυφαίος τεχνικός του παραδοσιακού και κανείς τους δεν έχει διπλώματα από μένα. Το ΔΣ πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους με διπλώματα από εμένα!"

Το αποτέλεσμα ήταν ο Τσόγκας να πάρει 5 στα 7 μέλη του ΔΣ. Αυτό ήθελε, την πλειοψηφία!

Του λέει η απόφαση (14-4-05): "Κάνε μόνο εκλογές μέσα σε τέσσερις μήνες!" και αυτός έρχεται και μου τα ζητάει ... ΟΛΑ! Αντί για ΟΛΑ πήρε το ... μακρύτερο ... γράμμα που είχε πάρει ποτέ! "Σου δίνω μόνο ότι χρειάζεσαι για τις εκλογές και με υπογραφή για τις ευθύνες σας!" Τρόμαξε και εξαφανίστηκε χωρίς να πάρει τίποτα!

Και εμφανίζεται τον Αύγουστο με το μαϊμού προσωρινό ΔΣ, για μαϊμού εκλογές, σε μαϊμού ημερομηνία η ... μαϊμού (χαϊδευτικά!):  14 Αυγούστου 2005! Όταν όλη η Αθήνα ήταν στην ... επαρχία για διακοπές!

Περνάει ο Αύγουστος και ακόμα μαγειρεύει την αλλαγή με τον ... άλλονε! Οι πρώην αντίπαλοι, έγιναν τώρα πρώτοι φίλοι! Αυτοί που στολίζανε επί χρόνια ο ένας τον άλλο με εκφράσεις απέραντης ... αλληλοεκτίμησης και εγώ προσπαθούσα να τους συμμαζέψω, τώρα τα μοιράσανε για να διώξουν τον Περσίδη.

Κυκλοφορεί ότι έκαναν γενική συνέλευση με απαρτία ... παραμονή Δεκαπενταύγουστου (!), έκαναν εκλογές παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου (?) και το αποτέλεσμα ήταν τέσσερα μέλη ο Τσόγκας και τρία ο Άλλος με πρόεδρο την ... δικηγόρο του Άλλου, η οποία ήθελε να ... ξετινάξει τον Τσόγκα και τους συλλόγους του από την ΠΟΠΚ! Ακόμα και έφεση και αγωγή είχε κάνει αποφασισμένη η κυρία δικηγόρος να τους διώξει και ήταν πεπεισμένη ότι θα κερδίσει!!! Και της προέκυψε ... "πρόεδρος της ΠΟΠΚ"! Είναι και αυτό κάτι για το βιογραφικό της δίπλα στον ... Σοροπτιμισμό (!), ας είναι και ... μαϊμού!!!

Δηλαδή, για να καταλάβω: Παραχώρησε την ΠΟΠΚ ο Άλλος στον Τσόγκα, ο οποίος Άλλος όταν είχα τη γνώμη ότι οι σύλλογοι του Τσόγκα είχαν δικαίωμα ψήφου μου έλεγε: "Ξεπούλησες την ομοσπονδία μας σ' αυτόν τον ... τάδε?" Και συνεργάζονται πλέον?

Και συνεργάστηκαν ο ... τάδε με τον ... τάδε με ποιά προοπτική? Είναι πασίγνωστο ότι ο Τσόγκας θα βάλει άλλους δέκα συλλόγους στην ΠΟΠΚ και θα τα πάρει όλα, ακριβώς όπως έκανε και με το Χόκεϋ επί ... Κουτόχορτου!

Γιατί αισθάνομαι και εγώ σαν ηλίθιος και σαν πανηλίθιος ταυτόχρονα? Μήπως επειδή σε αυτούς τους δύο προσπαθώ εγώ να τους ανοίξω το κεφάλι και να τους βάλω μέσα μυαλό! Μήπως επειδή επί πέντε χρόνια αυτούς τους δύο ... τάδε και ... τάδε προσπαθώ, καταδικασμένος σε αποτυχία, να τους κάνω να συνεργαστούν σαν άνθρωποι???

Ωραία, κάνατε εικονικές εκλογές! Μαγκιά δεν βλέπω όμως! Γράψτε τα όλα αυτά σε ένα χαρτί, βάλτε από κάτω τις υπογραφές των μαϊμούδων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης, πατήστε και τη ... θεϊκή σφραγίδα να σας τυλίξω όλους μαζί σ' αυτό το χαρτί! Αυτό περιμένω!!!

Μη με απογοητεύσετε!

Θύμιος Περσίδης

(Ούτε από το πτώμα μου δεν θα περάσετε!)


Η Σαλώμη ρίχνει το Πρώτο Πέπλο του Γουάντο-ρύου

Ήταν κοντά στο 1977, όταν η ... Σαλώμη άρχισε τον σαγηνευτικό χορό της στο Καράτε φορώντας το Πέπλο του Γουάντο-ρύου!

Ο Γιώργος Τσόγκας (δεξιά) στον σύλλογο της Πάτρας.

Ο Χρήστος Μπουλούμπασης είχε τότε τον σύλλογο-σχολή ΚΕΝΜΠΟΥΚΑΝ στην Καλλιθέα και άνοιξε με έναν μαθητή του, τον Γιώργο Τσόγκα, ίσως μπλε ή καφέ ζώνη τότε, και ένα δεύτερο σύλλογο-σχολή ΚΕΝΜΠΟΥΚΑΝ στην Πάτρα.

Στο σύλλογο αυτό ο Μπουλούμπασης πήγαινε Σαββατοκύριακα για σεμινάρια και εξετάσεις, ενώ πληροφορίες και φωτογραφίες των αθλητών του συλλόγου είχε δημοσιεύσει και το φοβερό περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ Νο 6, Απρίλιος 1978 (δεξιά)!

Ξαφνικά ένα απόγευμα ο Μπουλούμπασης σε συζήτησή μας μου λέει αγανακτισμένος: "Αύριο είμαι για την Πάτρα. Θα πάω να καθαρίσω με τον Τσόγκα, γιατί πάει να μου φάει τη σχολή!"

Δεν ασχολήθηκα να πληροφορηθώ τις εξελίξεις, αλλά ο Τσόγκας εξαφανίστηκε από μαθητής του Μπουλούμπαση και από το Γουάντο-ρύου Καράτε εκείνης της εποχής, τουτέστιν η Σαλώμη ... άφησε με χάρη να πέσει απο πάνω της το αραχνοΰφαντο πέπλο του Γουάντο-ρύου ψάχνοντας για το επόμενο πέπλο για να μας σερβίρει το ... χορό της!

Η αρνητική στάση του Μπουλούμπαση έναντι του Τσόγκα λόγω της αναξιοπιστίας του επαναλήφθηκε, όταν ο Τσόγκας εμφανίστηκε στην αναγνωρισμένη πλέον Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε το 1991 ως ... αρχηγός του Σίτο-ρύου! Τότε όμως ήδη είχε ... περιτυλιχθεί στο Πέπλο του Σιτο-ρύου Καράτε!!! Για να δούμε πώς!


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Η Σαλώμη και το Δεύτερο Πέπλο του Σίτο-ρύου / Σίτο-κάι

Ο δεύτερος Σόκε του Σίτο-κάι κ. Κενέι Μαμπούνι και ο Δημήτρης Ζεύκης, Ιούλιος 1992, Τόκυο.

Από το πρώτο πρωτάθλημα Σίτο-κάι στο Τόκυο

Ήταν κάπου στο 1989, όταν επανεμφανίστηκε ο Τσόγκας, ως μαθητής πλέον του Δημήτρη Ζεύκη στο Σίτο-ρύου του οργανισμού Σίτο-κάι της Ιαπωνίας. Τότε και με διαμεσολάβηση του Ζεύκη ο Τσόγκας πήρε το πρώτο νταν στο Σίτι-ρύου/Σίτο-κάι και ... μην τον είδατε.

Με τον Ζεύκη βρέθηκαν στα δικαστήρια μετά από μερικά χρόνια, διότι ο Ζεύκης του έβγαλε στη φόρα ότι ήταν μαθητής του και ότι ... είχε μεσάνυχτα από τα Κάτα του Σίτο-ρύου! Παρ' όλο που παρακολουθούσα την υπόθεση από κοντά, έχασα τη δίκη του εφετείου, όπου τελικά, από τα μισόλογα του Τσόγκα και τα μισόλογα του Ζεύκη, κατάλαβα περίπου ότι έγινε αποδεκτό πως ο Ζεύκης ήταν δάσκαλος του Τσόγκα, ενώ ο Τσόγκας "ήξερε" περί τα 40 Κάτα του Σίτο-ρύου!!! Αν μάλιστα ήρθαν από την ΕΛΟΚ σαν μάρτυρες ο Παπαδημητρόπουλος και ο Γερόλυμπος, μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν "αποδείχτηκε" ότι ο Τσόγκας ήξερε ... 80 Κάτα!

Όπως και να είναι το πράγμα ο Τσόγκας πήρε από το Σίτο-ρύου αυτό που δεν μπόρεσε να πάρει ποτέ από το Γουάντο-ρύου: το πρώτο νταν μαζί με το ... "ποιός τον κρατάει τώρα"! (Συγχωρήστε μου μικρά χρονικά λαθάκια λόγω γηρατειών!)


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Η Σαλώμη και το Τρίτο Πέπλο του Σίτο-ρύου
από σπόντα ... Patric Tamburini

Αλλά η ... Σαλώμη του καράτε δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον αργό ρυθμό με τον οποίο δίνονται τα ιαπωνικά νταν, ενώ ταυτόχρονα ήθελε να ξεπεράσει τον δάσκαλό του Δημήτρη Ζεύκη! Της το είχε πει η ... τσιγγάνα στα ... Ταρώ ότι το πεπρωμένο έστρωνε χαλιά με ... νταν στο Σίτο-ρύου της ΕΛΟΚ! Και έτσι η ... Σαλώμη εγκατέλειψε το Σίτο-ρύου της αυθεντικής Ιαπωνικής Οργάνωσης Σίτο-κάι και  "ενεδύθει ... αυθόρμητα" το Σίτο-ρύου του Γάλλου Μάστερ του ... Σότοκαν Καράτε (και όχι του Σίτο-ρύου!) Πάτρικ Ταμπουρίνι.

Όταν ο Τσόγκας μου έφερε στο γραφείο του ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ένα αρθράκι και τις φωτογραφίες του με τον Ταμπουρίνι πάνω στα βράχια να κάνουν δήθεν ... Κάτα την ψιλιάστηκα τη δουλειά με την πρώτη! "Ώπα, λέω μέσα μου, με όλα τα στυλ καράτε να ευδοκιμούν στην Ελλάδα, αυτός τι δουλειά έχει και ψάχνει να βρει διασυνδέσεις στη Γαλλία???"

Ήταν η εποχή που είχα κουραστεί πια από το κυνήγι των απατεώνων με τα ψεύτικα νταν στις μαχητικές τέχνες και ήδη ήμουν γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Καράτε. "Τι δουλειά έχω εγώ να βγαίνω μια ζωή μπροστά στους απατεώνες και να καταλήγω κατηγορούμενος, ενώ οι κότες του καράτε να κρύβονται? Ας αναλάβουν στο εξής οι επίσημες ομοσπονδίες, εάν και όπου υπάρχει απάτη!"  σκέφθηκα.

Ποτέ δεν μου περνούσε τότε από το μυαλό ότι οι ίδιες αυτές επίσημες ομοσπονδίες θα αναλάμβαναν να συνεχίσουν επίσημα το έργο των απατεώνων του καράτε επισημοποιώντας και διευρύνοντας την απάτη των ανάξιων καρατέκα με τις ομοσπονδίες-μαϊμού του Τόμυ Μόρις, του Γιώργου Γερόλυμπου, του Γιώργου Τσόγκα και του Ανδρέα Παπαδημητρόπουλου!

Δημοσίευσα το αρθράκι που μου έδωσε ο Τσόγκας και τον άκουσα να μου μιλάει κάτι για δεύτερο ντάν από τον Ταμπουρίνι! Δεν τον παρακολουθούσα ιδιαίτερα και δεν έδωσα σημασία στα διπλώματά του. Αλλά σήμερα και με δεδομένη την υπόλοιπη καριέρα του Τσόγκα στο Καράτε οδηγούμαστε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα:

Μετά από τη συμπεριφορά του απέναντι στον Μπουλούμπαση, που ήταν τελικά και ο αρχηγός του Γουάντο-ρύου (τότε βέβαια!), ο Τσόγκας έφαγε κλωτσιά από το Γουάντο-ρύου! Το Σότοκαν Καράτε δεν το πλησίαζε διότι ήταν πολύ διαδεδομένο και είχε την πιο ακέραια αξιολόγηση από τον Κεϊνοσούκε Ενοέντα σε ντάν και άλλους βαθμούς, οπότε θα ερχόταν ... εβδομηκοστός στη σειρά μετά από όσους είχαν προηγηθεί από αυτόν. Ήδη είχε αρχίσει το Σίτο-ρύου στον Δημήτρη Ζεύκη, στο οποίο πήρε το 1989 και το πρώτο νταν, ενώ η ΕΟΕΚ ακόμα ψαχνότανε να βάλει τάξη στο χάος των μαύρων ζωνών στην Ελλάδα. Ένας δρόμος του έμενε, μόνο που έπρεπε  να τον διανύσει λιγάκι ... πιο γρήγορα από τον Ζεύκη! Να γίνει ... αρχηγός του Σίτο-ρύου στην Ελλάδα!

Βρέθηκε, λοιπόν, ... τσόντα στο Σίτο-ρύου του Πάτρικ Ταμπουρίνι, ενός Γάλλου καρατέκα με ειδίκευση στο Σότοκαν, παρουσιάζει και μερικούς συλλόγους-σχολές δήθεν μαθητών του, βλέπει και ο Ταμπουρίνι κόσμο με έφεση προς την μάθηση και κυρίως προς την ... πληρωμή, και αμέσως-αμέσως παρ' όλο που ο Τσόγκας είχε πάρει πρώτο νταν μόλις το 1989, ο Ταμπουρίνι του δίνει δεύτερο νταν το 1990!

Ο Τσόγκας, όταν έκανε τον αθλητή, ενώ το βάζει στα πόδια ως ... "ψάρι" υπό την πίεση ... βρέφους του Κουνγκ-φού για να σώσει τη μύτη του!!!
Ως γνωστόν, ένας στους χίλιους αθλητές του καράτε γυρίζει την πλάτη στον αντίπαλο, διότι αυτό θεωρείται ως η τεχνική του "πεθαμένου"!!!
Σήμερα παριστάνει τον μάστερ των ... Σαμουράι!!!

Στο μεταξύ η ΕΟΕΚ άρχισε να συζητάει για τάξη στα διπλώματα και ζητάει από όλους τους βαθμοφόρους όλων των συστημάτων να καταθέσουν τα διπλώματά τους κατά το τέλος του 1991. Και πριν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δικαιολογεί εξετάσεις σε ψηλότερο δίπλωμα, ο Τσόγκας παίρνει τρίτο νταν από τον Ταμπουρίνι μαζί με ένα σωρό δικούς του τον Οκτώβριο του 1991.

 

Όταν πρωτομπαίνεις σε μια οργάνωση, λίγο "γλύφεις", λίγο πληρώνεις ταξίδια και σεμινάρια του δασκάλου, λίγο σε βλέπει και εκείνος σαν ... "ψημάρι" που θα του φέρεις και άλλα ... "ψημάρια", το αποτέλεσμα είναι το ένα νταν παραπάνω από ό,τι έχεις το παίρνεις εύκολα! Μόλις, λοιπόν, πείθεις τον δάσκαλο ότι είσαι "ψημάρι" και του παίρνεις το νταν που θέλεις, τότε ... αλλάζεις ομοσπονδία και αυτομάτως έχεις κάνει τον δάσκαλο ... "ψημάρι"!

Μόλις αυτό το καταφέρεις για πρώτη φορά, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να ξαναγίνει με τον ίδιο τρόπο, και μόλις το καταλαβαίνεις αυτό, αμέσως ψάχνεις για επόμενο δάσκαλο-ψημάρι!

 

Αυτό έκανε και ο Τσόγκας και άφησε τον Ταμπουρίνι, αφού πήρε από αυτόν και το τρίτο νταν το 1991. Δηλαδή σε δύο χρόνια, 1989-1990-1991 ο Τσόγκας πήρε δεύτερο και τρίτο νταν, όταν ακόμα και με τους ελαστικούς κανονισμούς της ΕΛΟΚ θέλει κανείς ελάχιστο χρόνο 2 χρόνια από το πρώτο στο δεύτερο νταν και 3 χρόνια από το δεύτερο στο τρίτο! Δηλαδή αν ο Τσόγκας τηρούσε τα χρονοδιαστήματα μεταξύ των επιτρεπομένων εξετάσεων για νταν θα έπρεπε να πάρει το τρίτο νταν το 1994!

Και η επιτήδεια ... "σινάμενη-κουνάμενη" Σαλώμη βρέθηκε με τρίτο νταν ακριβώς στην αποκατάσταση της ιεραρχίας των νταν στην ΕΟΕΚ τότε, μια δουλειά που είχα αναλάβει εγώ προσωπικά (έλεγχος της γνησιότητας των νταν που επικαλείτο ότι είχε ο κάθε μαυροζωνάς της ΕΟΕΚ) ως ο πλέον ειδικός και αδέκαστος στο θέμα της αξιοκρατίας!!! (και άλλα πολλά θαυμαστικά!!!) Η αλήθεια είναι ότι τότε είχα δει πολλά πατσαβούρια που μου είχαν φέρει για διπλώματα, μαζί και του Τσόγκα, του οποίου τα διπλώματα όταν τα αναζήτησα σε δικαστική μας διένεξη είχαν εξαφανιστεί!!!

Η χρονική στιγμή ήταν φοβερή για τους απατεώνες του καράτε, ενώ οι αφελείς κοιμόμασταν με τα τσαρούχια! Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΕΚ αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε στο τέλος του χρόνου να γίνονται εξετάσεις για μαύρες ζώνες σε τέσσερις εξεταστικές ύλες, μία για κάθε παραδοσιακό στυλ. Μετά έγιναν πέντε γιατί μπήκε και το Κυόκουσιν! Τις εξετάσεις θα τις διενεργούσαν εξεταστές με ελάχιστο το τέταρτο νταν στο στυλ τους! Και επειδή το καϋμένο το Σίτο-ρύου ΔΕΝ είχε τέταρτα νταν, ας το αφήσουμε να έχει εξεταστές με ... τρίτα νταν, είπε ο Γερόλυμπος, ποιός άλλος! Και τα βλήματα τον ακούσανε! Εμένα δεν μου έπεφτε λόγος τότε, διότι ήμουν ένας ... φτωχός και μόνος επίτιμος πρόεδρος! Νάτος για άλλη μια φορά στην ΤΣΟΝΤΑ ο ΤΣΟΓΚΑΣ χωρίς να έχει ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα από το τίποτα βρέθηκε εξεταστής για νταν στο Σίτο-ρύου, ενώ ταυτόχρονα έπιασε ... αμπάριζα τον επόμενο δάσκαλό του και ... βγήκε!!!

Αλλά ο επόμενος δεν ήταν απλός δάσκαλος! Ήταν ο ... Θεός Τόμυ Μόρις και του τον έφερε ο Γερόλυμπος!!! Μιλάμε για ΤΟ κελεπούρι!!!

Έτσι, η Σαλώμη έριξε το Τρίτο Πέπλο ή Tampburini Peplon... λικνιζόμενη νωχελικά στο ... Γκοτζούσιχο-σο και αποκαλύπτοντας το Τέταρτο Πέπλο ή ... Kobe Osaka Peplon, όπως αναφέρεται και στην Αγία του Καράτε Γραφή, το γνωστό ΔΥΝΑΜΙΚΟ!

Η τρίτη αυτή αλλαγή του Τσόγκα σε στυλ, δάσκαλο ή ομοσπονδία αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος αυτός ποτέ δεν έμαθε καράτε κάτω από τον ίδιο δάσκαλο, το ίδιο στυλ ή την ίδια ομοσπονδία!!! Μια ζωή ... τσόντα κάτω από ευκαιριακές συνθήκες με στόχο να ανεβαίνει σε νταν άσχετα με την ουσιαστική και σοβαρή κατάρτιση και με απώτερο σκοπό το καπέλωμα αθλητών και συλλόγων που ανυποψίαστοι του εμπιστεύονταν την εκπαίδευσή τους. Αυτά επιβεβαιώνει και η πορεία του στη συνέχεια! Φυσικά κατά τον μεγάλο αυτόν δάσκαλο είναι και οι μαθητές του!


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Η Σαλώμη και το Τέταρτο Πέπλο:
Σίτο-ρύου και Kobe Osaka

Ο ... Θεός Τόμυ Μόρις! Το σεντούκι με τα "χρυσά φλουριά" (διάβαζε: νταν της πλάκας!), που το λένε "Kobe Osaka", το είχε βρει ο Μοχάναντ και το είχε φέρει μια φορά στην Αθήνα, αν θυμάμαι καλά (1989?), χωρίς να το πάρει χαμπάρι η ΕΟΕΚ! Έπιασε η πρώτη φορά για σεμινάριο και ζώνες και επιχείρησε ο Μοχάναντ να το φέρει και δεύτερη. Το μάθαμε στην ΕΟΕΚ και λέμε με τον μακαρίτη, τότε πρόεδρο, Τάκη Μακρή (για τον οποίο τα γαϊδούρια της ΕΛΟΚ ούτε ένα μνημόσυνο δεν έκαναν, ούτε για την κηδεία του δεν ειδοποίησαν, παρ' όλο που του χρωστάνε ολόκληρη την ομοσπονδία και την αναγνώρισή της!): "Να τον διώξουμε!" Και του στέλνει τελεσίγραφο ο Μακρής: "Αν πατήσεις στην Ελλάδα, θα σε μαγκώσουμε στο αεροδρόμιο με το μπαγιόκο από τα σεμινάρια και τις ζώνες και θα σε κλείσουμε μέσα!" (Τότε απαγορευόταν να βγάλεις λεφτά! Μετά ο Μόρις τα έβγαζε με τη σέσουλα από τα παγκόσμια του Γερόλυμπου και του Παπαδημητρόπουλου!) Και ακυρώνει έντρομος το ταξίδι ο Σκωτσέζος!!!

Τώρα όμως, 1991, υφίσταται πλέον γνωριμία Σκωτσέζου-Γερόλυμπου και προκύπτει συνεργασία με όφελος και για τους δύο. Ο Γερόλυμπος, παρ' ότι πρωτάρης στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής, "πιάνει" με την πρώτη τη μηχανή του Ντελκούρ: κράταγε τον Τόμυ Μόρις αρχηγό των διαιτητών στην παγκόσμια, βοηθώντας τον έτσι να δημιουργήσει, να διατηρήσει και να μεγαλώσει την ιδιωτική, προσωπική του διεθνή ομοσπονδία Kobe Osaka International (βδέλα στο λαιμό της παγκόσμιας!), με αντάλλαγμα την υποστήριξη σε ψήφους των εθνικών ομοσπονδιών-μελών της Kobe Osaka! Τη θέση του Ντελκούρ στη συνεργασία παίρνει τώρα ο Γερόλυμπος και μας φέρνει τον Μόρις στην Ελλάδα επίσημα πλέον, και του κολλάει από δίπλα τον Γιώργο Τσόγκα, και φτιάχνουν το Σίτο-ρύου του Τσόγκα, βδέλα στο λαιμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε!!! Ένα Σίτο-ρύου μαϊμού, ίδιο με της Kobe Osaka, του οποίου τους αγώνες πλήρωνε παράνομα η ΓΓΑ και εισπράττανε οι Γερόλυμπος, Μόρις, Τσόγκας και Παπαδημητρόπουλος!

Και δηλώνει η ... Σαλώμη του Καράτε το Kobe Osaka Σιτο-ρίου ως Τέταρτο Πέπλο, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την κάλυψη με το Σίτο-ρύου του Τόμυ Μόρις. Ευκαιριακά ή "μαϊμού" νταν παίρνουν αυτοί που δεν τα αξίζουν και αυτοί που τα παίρνουν νωρίτερα από τις τυπικές ημερομηνίες εξέτασης. Ευκαιριακά ή "μαϊμού" νταν είναι π.χ. αυτά του Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος στο τατάμι επάνω κάνει κάτι μεταξύ του "σέρνομαι " και του "μπουσουλάω", είχε δεύτερο νταν από τον Τσόγκα (!!!) και πήρε έκτο από τον Μόρις, όταν πετάξανε έξω από το Σίτο-ρύου τον Τσόγκα επειδή εκείνος ... πέταξε έξω από το Χόκεϋ τον Γερόλυμπο!!! Μιλάμε για ... χαβούζα!!! Η ποιότητα τέτοιου είδους διπλωμάτων είναι αυταπόδεικτη! Παλιόχαρτα απάτης χωρίς αξία! Όταν, λοιπόν, ο Τσόγκας παίρνει πρώτο νταν το 1989, δεύτερο το 1990 και τρίτο το 1991, ενώ έπρεπε να πάρει δεύτερο μετά το 1991 και τρίτο μετά το 1994, καταλαβαίνετε για τι "μούφα" νταν μιλάμε! Και αυτό έγινε ακριβώς πριν από την οριστικοποίηση της αναγνώρισης των νταν από την ΕΟΕΚ στο τέλος του 1991 με στόχο να έχουν ένα στυλ , έστω και μαϊμού, στα χέρια τους ώστε να ελέγχουν συλλόγους και μέσω των ψήφων τους την ομοσπονδία! Η γνωριμία και ενίσχυση της Kobe Osaka απέδωσε ένα ακόμα νταν για τον ... κύριο "Τσόντα σε Κάθε Σύστημα Καράτε".

Και κατά τα μέσα του 1994, η Σαλώμη, ξεπετάει ... νωχελικά και ... τσαχπίνικα και το Τέταρτο Πέπλο του μαθητή του Μόρις αποκαλύπτοντας πλέον έναν ... Μάστερ του Σίτο-ρύου Καράτε καλυμένο με το Πέμπτο Πέπλο του 4ου νταν Σίτο-ρύου και αρχηγού συστήματος μέσα στην ΕΟΕΚ!


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Η Σαλώμη και το Πέμπτο Πέπλο:
Σίτο-ρύου, Γερόλυμπος, Kobe Osaka και Ζαχόπουλος

Πραγματικά, μετά την οριστικοποίηση της αναγνώρισης των νταν από διάφορα συστήματα μέσα στην ΕΟΕΚ, δουλειά τριών μηνών που την έκανα μόνον εγώ ως ο πλέον ειδικός στο θέμα των ιαπωνικών διπλωμάτων, θέλαμε να βάλουμε σε μια τάξη τις εξετάσεις και την απονομή νταν από την ομοσπονδία. Ορίσαμε δεκαπέντε εξεταστές, οι οποίοι να καλύπτουν επαρκώς τα τέσσερα παραδοσιακά στυλ Σότοκαν, Γουάντο-ρύου, Γκότζου-ρύου και Σίτο-ρύου. Χαριστικά θεωρήσαμε μέσα και το Κυόκουσιν παρ' όλο που ήταν καράτε με επαφή στα χτυπήματα. Ορίσαμε ως ελάχιστο νταν εξεταστών το τέταρτο νταν και χαριστικά θεωρήσαμε μέσα στους εξεταστές και τους Γιώργο Τσόγκα με τρίτο νταν και Ίωνα Ιωάννου με δεύτερο νταν (αν θυμάμαι καλά) μόνο και μόνο για να αντιπροσωπεύεται και το Σίτο-ρύου.

Από τότε ο Τσόγκας καβάλλησε το καλάμι και παριστάνει τον ... Χάρυ Πότερ!!!

Μέσα σε δύο χρόνια αύξησε τους συλλόγους του Σίτο-ρύου σε υπολογίσιμη δύναμη παρέχοντας εύκολα νταν και υποσχόμενος διπλώματα εμπειρικών προπονητών ακόμα και με απροκάλυπτες διαφημήσεις! Χρησιμοποιήθηκε από τον Γερόλυμπο για να ακυρώσουν εξετάσεις και με στόχο να "καπελώσουν" τους 60 συλλόγους του Ζαχόπουλου, οι οποίοι ήσαν εκτός ομοσπονδίας! Προκάλεσαν με τον Γερόλυμπο έκρηξη στην ομοσπονδία, η οποία έκρηξη χώρισε τις ... κότες από τους καρατέκα και διώξανε τον ... καρατέκα, δηλαδή εμένα χρησιμοποιώντας μάλιστα σε Γενική Συνέλευση και τον Ζαχόπουλο σαν εκπρόσωπο του συλλόγου του Τσόγκα για να με βρίσει!!!

Ο Τσόγκας με σκοπό να πάρει τους συλλόγους του Ζαχόπουλου, παρίστανε τον Μάστερ στη γριά αλεπού τον Ζαχόπουλο, ο οποίος τον έβλεπε και γέλαγε, και έδινε διεθνή χροιά στο καράτε του φέρνοντας σε επαφή τον Μόρις με τον Ζαχόπουλο υπό την ... εγγύηση του Γερόλυμπου! Ήταν μια εποχή που όλοι τους κάνανε τσουλήθρα στην κόψη του ... ξυραφιού και όπου τους βγάλει!

Αλλά τους τα χάλασε ο ... έρωτας! Μη γελάτε! Μεγάλη δύναμη ο Έρωτας και πιο μεγάλη ο ... γεροντοέρωτας του Ζαχόπουλου! Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος "Μάστερ" έκανε σεμινάριο στην Κέρκυρα, πήγε νωρίς "να ξαπλώσει" γιατί δήθεν αισθανόταν αδιάθετος, κατέβηκε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, πήρε το αεροπλάνο, ήρθε στην Αθήνα, όπου τον περίμενε συνεργός του με μηχανή, πήγαν στο σπίτι της φίλης του που τον είχε διαγράψει, μπήκε με σκάλα από το μπαλκόνι, έριξε πιστολιές και χειροβομβίδα κατά μητέρας και αδελφού (Θύμιος παρακαλώ!) τραυματίζοντάς τους, ήρθε η αστυνομία και τον μάγκωσε πριν πηδήξει μια μάντρα ένας αστυνομικός (πάλι Θύμιος παρακαλώ!), και τέλος του σβουρίξανε 22 χρόνια φυλακή! Για την ιστορία, (που την γράφει πάλι Θύμιος): Θα έβγαινε πολύ νωρίτερα λόγω καλής διαγωγής και εργασίας, αλλά η μοίρα του επιφύλασσε ανακοπή καρδιάς ένα μήνα πριν βγει! Ας είναι συχωρεμένος!

Αλλά η Σαλώμη με τη σουπιά τον Παπαδημητρόπουλο σταθερή στις επιδιώξεις της άρπαξε αρκετούς συλλόγους του Ζαχόπουλου, ενώ οι άλλοι πήγαν προς ... Παγκράτιο μεριά!!! Και δυνατός και ανίκητος τραβάει για πού λέτε? ... Για το Χόκεϋ!!!


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Νταβατζήδες του Αθλητισμού???

Τσόντας ... και στο Χόκεϋ!!!

Μπα, ιδέα σας! Γερόλυμπος, Τσόγκας και Παπαδημητρόπουλος ορμάνε και αρπάζουνε την Ομοσπονδία Χόκεϋ χωρίς να έχουν πιάσει ποτέ ... μπαστούνι στα χέρια τους! (Τελείως ... ποτέ!!!) Το πολύ-πολύ να είχανε πιάσει κανένα ... σκουπόξυλο (... σκουπόξυλο που σας χρειάζεται!!!) Δηλώσανε τους λαϊκούς του καράτε συλλόγους τους για αριστοκράτες του Χόκεϋ! Οργάνωναν αγώνες καράτε και τους πέρναγαν στα χαρτιά για αγώνες Χόκεϋ για να πάρουν ψήφους οι σύλλογοί τους και άλλα πολλά! Αυτά έκανε στο Χόκεϋ ο Τσόντας και νομίζει ότι θα τα κάνει και στο Παραδοσιακό!

Δεν τα λέω μόνο εγώ όλα αυτά αλλά και οι εφημερίδες που τους έκραξαν κράξιμο χοντρό, αλλά αναποτελεσματικό για χοντρόπετσους!!! Διαβάστε τα επόμενα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στη διεύθυνση:

http://archive.enet.gr/1999/06/06/on-line/keimena/sport/sport2.htm

Αποσπάσματα:

H ομοσπονδία χόκεϊ, που εκπροσωπείται στην Eπιτροπή Ολυμπιακών Aγώνων και επιχορηγείται από τη ΓΓA, είναι υποταγμένη στους ανθρώπους της ομοσπονδίας καράτε και της επιχείρησης Shito Riu καράτε!

H ομοσπονδία χόκεϊ, που σκοπό έχει την ανάπτυξη του αθλήματος εν όψει των Ολυμπιακών του 2004, με τον τρόπο λειτουργίας της εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των ανθρώπων του καράτε, οι οποίοι την έχουν αλώσει.

Kραυγαλέο παράδειγμα: στη σχολή προπονητών χόκεϊ, που λειτούργησε πρόσφατα υπό την αιγίδα της ΓΓA, έγιναν παράνομα δεκτοί 11 εκπαιδευτές του Shito Riu Karate, οι οποίοι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το άθλημα.

Ολα τα παραπάνω, μαζί με στοιχεία που κατά τη γνώμη του πιθανολογούν σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες, κατήγγειλε εγγράφως στον υφυπουργό αθλητισμού A. Φούρα και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Γ. Kολιοκώστα, ο Bασίλης Kαραπάνος, εθνικός προπονητής της ομοσπονδίας χόκεϊ και ιδρυτικό στέλεχός της!

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

H διασύνδεση

Aπό την καταγγελία του B. Kαραπάνου η διασύνδεση καράτε-χόκεϊ προκύπτει ως εξής:

Πρόεδρος του χόκεϊ είναι ο Γ. Tσόγκας, ιδιωτικός υπάλληλος και επίσης εκπαιδευτής καράτε, που μέχρι την εκλογή του δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το άθλημα του χόκεϊ.

Ο Γ. Tσόγκας, από τότε (1998) που αναδείχθηκε στην ηγεσία της ομοσπονδίας, εγγράφει συνεχώς σωματεία καράτε στη δύναμή της, τα οποία δεν έχουν καμία δραστηριότητα στο χόκεϊ, αλλά απλώς στηρίζουν το δ.σ. που αποτελείται κυρίως από συνεταίρους του προέδρου στην επιχείρηση Shito Riu Karate, η οποία περιλαμβάνει σχολές πολεμικών τεχνών σε όλη την Eλλάδα.

Tουλάχιστον δέκα εκ των σωματείων του Shito Riu Karate, που είχαν αρχικώς εγγραφεί στην Eλληνική Ομοσπονδία Xόκεϊ (EΛ.Ο.X.) με σκοπό την αναγνώριση τους από τη ΓΓA, αποδείχθηκαν «σωματεία σφραγίδες».

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Οι 14 παράνομοι

H τροποποίηση δεν έγινε όμως ποτέ και έτσι 14 υποψήφιοι απέκτησαν παράνομα δίπλωμα καθηγητή χόκεϊ. Iδού για ποιους πρόκειται:

1 - Δ. Aλεξάνδρου, εκπαιδευτής Shito Riu Karate.

2 - Aρ. Bαρέλης, εκπαιδευτής καράτε και μέλος του δ.σ. της EΛ.Ο.X.!

3. - Δ. Kανελλόπουλος, εκπαιδευτής καράτε.

4. - Aγγ. Kαραϊσκάκης, εκπαιδευτής καράτε.

5. - K. Kαρλατήρας, εκπαιδευτής καράτε.

6. - ρ. Kουτρούμπας, εκπαιδευτής καράτε.

7. - K. Λαχούρης, μέλος της «εθνικής» ομάδας καράτε.

8. - K. Λιάκος, εκπαιδευτής καράτε.

9. - N. Παυλογιαννόπουλος, προπονητής ποδοσφαίρου.

10. - Σ. Παυλογιαννόπουλος, προπονητής ποδοσφαίρου.

11. - Γ. Σιγάλας εκπαιδευτής καράτε και μέλος του δ.σ. της EΛ.Ο.X.

12. - B. Σκλήρης, προπονητής ποδοσφαίρου και μέλος της «εθνικής» ομάδας καράτε.

13. - Γ. Tσάλας, εκπαιδευτής καράτε.

14. - M. Tσιριγώτης, εκπαιδευτής καράτε.

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ολα άρχισαν από τον Γερόλυμπο...

H ιστορία του χόκεϊ στην Eλλάδα δεν είναι παλιά. Ξεκίνησε κυρίως από τους απόφοιτους της Σχολής Aναβρύτων που διδάσκονταν το άθλημα και γύρω στο 1990, με την προοπτική της Ολυμπιάδας του '96, άρχισε να παίρνει μια πιο συγκεκριμένη μορφή. Γύρω στο '94, με την ίδρυση των 6 πρώτων σωματείων, συστάθηκε η ομοσπονδία του αθλήματος, η οποία όμως δεν αναγνωρίστηκε από την τότε αθλητική ηγεσία. Οταν ανέλαβε υφυπουργός ο A. Φούρας, την προσπάθεια των ανθρώπων του χόκεϊ έσπευσε να συνδράμει ο Γ. Γερόλυμπος, πρόεδρος του καράτε, ενισχύοντας την EΛ.Ο.X. με τα σωματεία της δικής του ομοσπονδίας. Στόχος του, η αναγνώριση του χόκεϊ και η δική του προώθηση, μέσω αυτού, στην EΟA, πράγμα που δεν θα μπορούσε να καταφέρει μέσω καράτε, μια και το τελευταίο δεν είναι ολυμπιακό άθλημα.

Οταν το χόκεϊ αναγνωρίστηκε και ο Γερόλυμπος μπήκε στην EΟA, στην προεδρία της EΛ.Ο.X. αναρριχήθηκε με την υποστήριξη του Γερόλυμπου ένας άλλος άνθρωπος του καράτε, ο Γ. Tσόγκας, ο οποίος ολοκλήρωσε την άλωση της ομοσπονδίας, εγγράφοντας στη δύναμή της και άλλα σωματεία καράτε.

Σήμερα τα 35 από τα 46 σωματεία της EΛ.Ο.X. στην πραγματικότητα ασχολούνται με το καράτε και ουδόλως με το χόκεϊ. Aπόδειξη ότι στο πρωτάθλημα χόκεϊ πήραν μέρος μόνο 8 σωματεία και απ' αυτά μόνο 4 με περισσότερους από 10 αθλητές, ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στη γενική συνέλευση!

Ο Γερόλυμπος, που συνεχίζει να είναι μέλος του δ.σ. της EΛ.Ο.X., υποδείχθηκε από τη N.Δ. ως εκπρόσωπός της στην οργανωτική επιτροπή του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου, «Aθήνα '97». Οταν όμως η N.Δ. απέσυρε την εκπροσώπησή της, ο Γερόλυμπος παρέμεινε χάρη των στενών σχέσεων που είχε αναπτύξει με τον υφυπουργό και πρόεδρο του «Aθήνα '97» A. Φούρα.

Σήμερα, εκτός από τον πρόεδρο Γ. Tσόγκα και το σύμβουλο Γ. Γερόλυμπο, στο δ.σ. της EΛ.Ο.X. μετέχουν τα εξής στελέχη του καράτε:

H Aνδρέας Παπαδημητρόπουλος, διευθυντής αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε που έγινε στη Xαλκίδα.

H Kυριάκος Mατσούκας, ταμίας της EΛ.Ο.X. και έφορος του παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε.

H Kώστας Παναγιωτακόπουλος, πρόεδρος T.E. EΛ.Ο.X. και αρχηγός ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του καράτε.

H Aριστείδης Bαρέλης, εκπαιδευτής καράτε.

H Γ. Σιγάλας, εκπαιδευτής καράτε.

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Τέλος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Ο σκοπός της άλωσης του Χόκεϋ το 1996 ήταν η είσοδος του Γερόλυμπου στην ΕΟΕ με τα ιδανικά για τα μπάζα! Αλλά μέχρι το 2000 γλυκάθηκε και ο Τσόγκας και ήθελε αυτός τη θέση στην ΕΟΕ και έτσι αρπαχτήκανε στα δικαστήρια! Υποστηρικτής του Τσόγκα ο γενικός γραμματέας του Χόκεϋ (από τους παλιούς, που "επέπλευσε" με το νέο κύμα διοίκησης) με στόχο και αυτός την θέση στην ΕΟΕ, την οποία και πήρε από το 2000 μέχρι το 2004! Ποιό θα ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όταν επιδρομείς από το καράτε αρπάζουν μια άλλη ομοσπονδία, εδώ το Χόκεϋ, και στη συνέχεια τρώγονται στα δικαστήρια??? Ο καταποντισμός του αθλήματος, πράγμα που και οι ίδιοι ομολογούν στα Νέα του Χόκεϋ, στην ιστοσελίδα του:

http://www.hockey.gr/news.htm

Οι Γιώργος Τσόγκας (εκτελωνιστής) με συλλόγους καράτε, και άρα μαϊμούδες-Χόκεϋ κυβερνούν το Χόκεϋ επί ... Κουτόχορτου, το κατάντησαν στο σημείο να είναι το μόνο άθλημα στο οποίο η Ελλάδα ΔΕΝ κατέβασε εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας (!) (τέτοια Ολυμπιακή ανικανότητα!) και τώρα ανασκουμπώνονται να αρπάξουν και το Παραδοσιακό Καράτε υπογράφοντας και για τα δέκα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους!!! Χαβούζα ο αθλητισμός!

19/5/2004: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η προσφυγή της ΕΛ.Ο.Χ. - Η ελληνική ομάδα ΔΕΝ θα λάβει μέρος στους Ο.Α.-2004.

Στις 19/5/2004 εκδικάσθηκε και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο η προσφυγή της ΕΛ.Ο.Χ. για την συμμετοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Χόκεϋ Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ (FIH) πατώντας εδώ.

Με την απόφαση αυτή πήραν τέλος τα ελληνικά όνειρα να παίξει η εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βέβαια, το κακό είναι πολύ μεγαλύτερο, διότι η κατάργηση της αυτοδίκαιης συμμετοχής της ελληνικής εθνικής ομάδας πλήττει με βάναυσο τρόπο το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Δικαστήριο έκρινε το θέμα με νομικά κριτήρια και έβγαλε την απόφασή του που είναι σεβαστή.

Το φταίξιμο βαραίνει την Διεθνή Ομοσπονδία Χόκεϋ και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που θέλοντας, κατά τα λεγόμενά τους, να προστατεύσουν το άθλημα θυσίασαν το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων (που στηρίζεται στην συμμετοχή και στην ευγενή άμιλα) στον βωμό του κυρίαρχου ΘΕΑΜΑΤΟΣ. Το θέαμα, βεβαίως, δεν είναι κάτι κακό αλλά στην προκειμένη περίπτωση επιζητείται ως αποτέλεσμα και όχι ως σκοπός ούτε εις βάρος του σκοπού. Στο μέγα αυτό ολίσθημα έχει και την δική της συμμετοχή η Ελληνική Ομοσπονδία του Χόκεϋ που με τις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες της έδωσε την απαιτούμενη αφορμή.

Για την ιστορία του θέματος αναφέρουμε, ότι η Εθνική μας Ομάδα Χόκεϋ των Ανδρών, παρ' όλο που είχε δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, ως εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας, αναγκάσθηκε να δώσει αγώνες κατατάξεως, μετά από απαράδεκτες αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ (βλ. πιο κάτω, ανακοίνωση με ημερομηνία 19/2/2004).

Πριν από τους αγώνες αυτούς (17/2/2004), η Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ έκανε προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (C.A.S.) ζητώντας να προκριθεί στους Ο.Α. αφ' ενός μεν δικαιωματικά (ως διοργανώτρια χώρα) αφ' ετέρου δε επειδή η Κούβα, η οποία είχε αρχικώς ορισθεί ως αντίπαλός της, παραιτήθηκε από τους αγώνες για οικονομικούς λόγους (βλ. πιο κάτω, ανακοίνωση με ημερομηνία 17/2/2004).
 

Τσόγκας και οι υπόλοιποι έκαναν τους σερβιτόρους, τις καμαριέρες, τις καθαρίστριες, τους πορτιέρηδες και τους χαμάληδες στους ξένους των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ΧΩΡΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΚΕΫ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! Απόλυτη προσβολή για τον μέσο έλληνα φορολογούμενο!

Ήταν το μόνο άθλημα, που η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς! Τόσο άχρηστοι και ανίκανοι αποδείχτηκαν εκ των πραγμάτων! Οκτώ χρόνια και 200 εκατομύρια των Ελλήνων φορολογουμένων κάθε χρόνο δεν τους έφτασαν να φτιάξουν μια αξιοπρεπή ομάδα, έστω και με ... ομογενείς!!! Και έχουν τα μούτρα σήμερα να θέλουν να διοικούν ακόμα το Χόκεϋ και να επιχειρούν να αρπάξουν η ίδια συμμορία και την Ομοσπονδία του Παραδοσιακού Καράτε! Από την άλλη μεριά, η ομοσπονδία ντροπή για την Ελλάδα (Χόκεϋ) έχει το θράσος να ρυθμίζει καταστάσεις "προσφέροντας" τη θέση του αντιπροσώπου της στην Ελληνκή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Μίνωα Κυριακού, το σημερινό πρόεδρο της ΕΟΕ!!!

"μαϊμού" ο πρόεδρος

της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής???

 

Πριν το ξεχάσω και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας των Τσόγκα-Παπαδημητρόπουλου με την KOBE OSAKA του Τόμυ Μόρις (1994-2000), ... άπ και τσιμπήσανε τα παιδάκια και από 3-4-5 νταν από την KOBE OSAKA του Τόμυ Μόρις. Δεν έχει σημασία που μετά την παρακάτω σύγκρουση Τσόγκα-Γερόλυμπου ο Μόρις (διάβαζε Γερόλυμπος) του τα πήρε πίσω τα νταν του Τσόγκα και το "σύγχρονο" Σίτο-ρύου Κόμπε-Οσάκα Μπουσουλάτε-ντο του σούπερ-σενσέι Παπαδημητρόπουλου (6 νταν) δεν αναφέρει τον Τσόγκα στους πίνακές του. Μας πέρνει ο δάσκαλος τα νταν, όταν εμείς του τα ... δίνουμε! Όταν δεν του τα δίνουμε πίσω, ας πάει να τραβήξει τις ... κοτσίδες του!

Αυτή την αξία ακριβώς έχουν τα νταν του Μόρις, του Παπαδημητρόπουλου και του Τσόγκα: ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Η Σαλώμη και το Έκτο Πέπλο:
Σίτο-ρύου και Τερούο Χαγιάσι

Η σύγκρουση με τον Γερόλυμπο ήταν καθοριστική για τον Τσόγκα! Ο Γερόλυμπος δεν αστειεύεται! Τον λιώνει τον αντίπαλο, τον σακατεύει, τον καταστρέφει, τον εξαφανίζει από το πρόσωπο της γης! Και αν δεν το καταφέρνει πάντα, τουλάχιστον γίνεται σκοπός της ζωής του! Αυτό ήταν και το σημείο που τον θαύμαζα πάντοτε! Εγώ, π. χ., όταν συγκρουόμουν με κάποιον μετά από λίγο καιρό το ξέχναγα, όπως και ο αντίπαλός μου, γιατί με συνέπαιρναν οι τρέχουσες δουλειές, υποχρεώσεις κτλ. Ο Γερόλυμπος, όμως, παρά τις σκοτούρες του, όχι μόνο δεν ξεχνάει αλλά κυνηγάει τον αντίπαλό του με τρομακτικό μίσος για να τον εξαφανίσει όλη την υπόλοιπη ζωή του! Πώς στο διάβολο χωράει μέσα του τόσο μίσος, πάντα με άφηνε απορημένο! Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διάχυτο στα χαρακτηριστικά του και για τους προσεκτικούς ... αναβλύζει από τα αυτιά του! Λένε ότι μια φορά που κόπηκε δεν έβγαλε αίμα αλλά ... πίσσα!!!

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης Τσόγκα-Γερόλυμπου ήταν να διώξει ο Τσόγκας τους συλλόγους των Γερόλυμπου-Παπαδημητρόπουλου από το Χόκεϋ και να διώξει ο Γερόλυμπος τους συλλόγους του Τσόγκα και τον ίδιο από το καράτε της ΕΛΟΚ και της φοβερής KOBE OSAKA . Μας έμεινε, λοιπόν, ο Τσόγκας χωρίς πλάτες στο καράτε και με δέκα συλλόγους-επιχειρήσεις που ζουν από το καράτε!!! Και δια αυτών των συλλόγων πιθανότατα έχει στήσει τη δική του επιχείρηση καράτε καθότι είναι ο ... Μάστερ τους!!!

Παλιά μου τέχνη κόσκινο!!! Αναγκαστικά γράφονται οι σύλλογοι του Τσόγκα στο Παραδοσιακό, αλλά αυτό δεν τον κάνει αρχηγό! Και το ψάξιμο ξαφνικά αποδίδει! Βρίσκει τον Τερούο Χαγιάσι! Καλό δάσκαλο, με "δικό του" Σίτο-ρύου και με έφεση προς τα "ψημάρια" που λέγαμε παραπάνω της κάθε ξέφραγης χώρας!

Ελληνική Οργάνωση Hayashi-ha Shito-ryu Karate-do, λοιπόν, και ο μάστρο-Τσόντας παριστάνει "το γνήσιο παραδοσιακό καράτε με τις διαχρονικές αξίες", ... τρομάρα του (!!!), παίρνοντας το "παραδοσιακό" από την ΠΟΠΚ και το Σίτο-ρύου από τον Χαγιάσι. Νομίζοντας ότι μας δουλεύει όλους μοστράρεται για "παραδοσιακό έκτο νταν"! ... Παπάρια παραδοσιακός είναι!!! (Με το συμπάθειο! Θα έσκαγα!)

Δένει για τα καλά η δουλειά με τον Χαγιάσι και περπατάει τόσο περίφημα, ώστε ο Τσόγκας μας ανακοινώνει (στην ΠΟΠΚ) τον Ιούνιο του 2004 ότι ΔΕΝ ενδιαφέρεται πλέον για την ΠΟΠΚ. Κυλάει το καλοκαίρι και ξαφνικά του κόβεται η ... μαρέγκα: ... του πεθαίνει ο Χαγιάσι στις 24 Σεπτεμβρίου 2004 και ο Τσόντας μένει ... ορφανό!!!

Αλλά ο Τσόγκας είναι επαγγελματίας και όχι τυχαίος! Επιστρέφει στις 15-10-2004 στην ΠΟΠΚ, πληρώνει τις συνδρομές τριών ετών που χρωστούσαν οι σύλλογοί του και ορμάει στις αρχές του 2005 στον Δρακόπουλο, να τον φάει!


Τσόγκα, δείξε μου τα διπλώματά σου, να σου πω ποιός είσαι!


Η Σαλώμη και το Έβδομο Πέπλο:
Σίτο-ρύου το ... "Παραδοσιακό"!

Πετάει, λοιπόν, ο Τσόντας το έκτο πέπλο κάλυψης του Χαγιάσι-Χα Σίτο-ρύου Καράτε-ντο και ενδύεται το Παραδοσιακό Πέπλο της ΠΟΠΚ υπό την ανοχή του Δρακόπουλου σε μια περίεργη συνεργασία !

Όχι η Σαλώμη!
Απλό Σαλάμι! (Αέρος!)

Σωτήριον Έτος 2005 και ορμάνε ο Τσόγκας από τη μια και ο πρώτος πρόεδρος της ΠΟΠΚ από την άλλη να αρπάξουν την ΠΟΠΚ και πάνω στην σύγκρουση καταλαβαίνουν ότι έχουνε πέσει στον βράχο που συνθλίβει: τον Περσίδη! Και τότε γίνεται η κοσμοχαλασιά: ο πρώτος πρόεδρος της ΠΟΠΚ αποφασίζει να συνεργαστεί με τον Τσόγκα, από όπου και προκύπτει ένα "θανατηφόρο μίγμα", που όμοιό του δεν ματαξαναφάνηκε στον αθλητισμό!!!

   

Διπλωματούχαι Χορεύτριαι Παραδοσιακού Οριεντάλ Χορού της περί τον Ομφαλόν Περιοχής της Κοιλίας!!! Επιστημονική προσέγγιση από κάθε άποψη!

Τι να υποσχέθηκε άραγε  στον Τσόγκα? Μα φυσικά διπλώματα με την υπογραφή του Νισιγιάμα!

Τι να υποσχέθηκε ο Τσόγκας? Μα φυσικά την εξαφάνιση του Περσίδη!

Ποιός τελικά θα κοροϊδέψει τον άλλο? Ερώτημα ολόϊδιο με το "η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα???"

Σήμερα, λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ κάνει σεμινάρια Παραδοσιακού στον Τσόγκα και τους δικούς του, διαιτητεύει σε αγώνες του Τσόγκα  και διαδίδει ότι συνεργάζεται πλέον με το Σίτο-ρίου/μαϊμού του Τσόγκα! Φυσικά κάθε κίνησή τους είναι νομικά παράνομη και άκυρη. Το μόνο αποτέλεσμα που παράγει ο Δρακόπουλος είναι να καταστρέφει ενσυνείδητα την ΠΟΠΚ!

Αλλά επίσης πόσο "ωφέλιμο πέπλο" είναι για την ... Σαλώμη το "παραδοσιακό" του Δρακόπουλου??? Θα έλεγα ... πολύ διάφανο, πολύ αραχνοΰφαντο, σχεδόν ανύπαρκτο! Με τις παρανομίες που έχουν κάνει, είναι αδύνατο να γλυτώσουν από τα δικαστήρια και να στεριώσει η δουλειά! Ό,τι και να γίνει, όμως, στον κόσμο του καράτε, που όλοι γνωρίζουν τον Περσίδη και τις απόλυτες αλήθειες του, η καριέρα τους έχει τελειώσει! Και επειδή η Σαλώμη είχε όλα-όλα Επτά πέπλα και ο Τσόντας του Καράτε ήδη τα εξήντλησε, η κατάστασή του έγινε κωμικοτραγική: δεν έχει τι άλλο να ... βγάλει!!!

Βέβαια, πάντα είμαι πολύ περίεργος για το ποιόν άλλο μεγάλο δάσκαλο θα βρει ο Τσόντας του Καράτε να κολλήσει από δίπλα του, ώστε να κρατήσει τους αθλητές του στην οικογενειακή επιχείρηση των συλλόγων που έχει ιδρύσει και εκμεταλεύεται με συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα στα Διοικητικά τους Συμβούλια (ώστε να αποφεύγουν το ΦΠΑ και τις φορολογίες των γυμναστηρίων), όπως συμπεραίνεται κατωτέρω από τους φακέλους τους στο αρχείο της ΠΟΠΚ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΩΤΟΣ

Τα στοιχεία των συλλόγων του Τσόγκα από το Αρχείο της ΠΟΠΚ (αριστερά οι αριθ. μητρώου). Οι Σύλλογοι αυτοί αποτελούν "τον σκληρό πυρήνα" του Σίτο-ρύου, διότι "έλκουν" ακόμα 10-15 συλλόγους στην ίδια απάτη, όπως αποδεικνύεται από τις ομαδικές διαφημήσεις του Τσόγκα σε περιοδικό του χώρου!!!

17

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΥΓΜΗ"

Μονεμβασιάς 9, Περιστέρι 13121,

18

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σκουφά 62, Αθήνα 

20

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΗΣ ΙΛΙΟΥ"

Σερίφου 2, Ίλιον 13123

21

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ "Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ"

Θράκης 72, Καματερό Αττικής 13451

22

ΑΘΛΗΤΙΚ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ. ΣΥΛ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ "ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ"

Θράκης 16, 13231 Πετρούπολη

23

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. "ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

Κηφισίας 37, Χαλάνδρι, (διεύθυνση  ΟΑΚΑ??)

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Των συγγενών του Τσόγκα και της γυναίκας του καθώς και των μαθητών του στους συλλόγους του Τσόγκα, στο Χόκεϋ και στην ΠΟΠΚ, που δείχνει την απόλυτη εκμετάλλευση του αθλητισμού για εκτεταμένη επιχείρηση φοροδιαφυγής (μη απόδοση ΦΠΑ και αποφυγή φορολογίας από τα εκατοντάδες μηνιάτικα και τις εξετάσεις μαθητών "του συστήματος Σίτο-ρύου" ανά έτος) και έλεγχο των αθλητικών επιχορηγήσεων του Χόκεϋ, αφού τη διοίκηση του Χόκεϋ την άρπαξαν με συλλόγους Καράτε ο Τσόγκας με τον Γερόλυμπο!!!  Στις στήλες δεξιά της ΠΟΠΚ φαίνονται τα άτομα, τα οποία παρανόμως (Χ) προτάθηκαν στο ΠΔΣ ή παρανόμως (Χ) εξελέγησαν στο αιρετό ΔΣ λόγω κωλύματος ως τεχνικοί ή μέλη διοίκησης άλλης ομοσπονδίας.

 

17

18

20

21

22

23

Θέσεις
στους
6 Συλ

Εκπαιδ. Καράτε

Στο ΔΣ
του Χόκεϋ

Προσωρ ΔΣ
ΠΟΠΚ

Αιρετό ΔΣ ΠΟΠΚ

Βαρέλης Αριστ.

Αναπλ

 

Προ

Αντιπρ

 

 

3/6

ΝΑΙ

Αντιπρ

 

 

Ηλιάκης Μ.

 

 

 

 

Προ

 

1/6

ΝΑΙ

 

Προ-Χ

Προ-Χ

Κακός Χρήσ.

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑΙ

Αναπλ

 

Μελ-Χ

Καραϊσκάκης Κ.

Αναπλ

Γραμ.

 

 

 

Προ

3/6

 

Ταμίας

 

 

Καρνάκης

Έφορ.

Έφορ.

 

 

 

Έφορ.

3/6

 

 

 

 

Καρουμπά Γεωρ. = σύζ. Βαρέλη

 

 

Ταμ.

Ταμ.

 

 

2/6

 

 

Μέλ.

Ελ.Επ.

Σαμαράς Βασ.

 

 

 

Προ

 

 

 

 

 

Μέλ.

 

Τζιότζιος Ζησ.

Ελ. Επ.

Μέλ.

 

 

Γραμ.

Αναπλ.

4/6

ΝΑΙ

 

 

 

Τζιότζιος Νικ.

 

Ελ. Επ.

 

 

Προ

Ελ. Επ.

3/6

 

Αντιπρ

 

 

Τζιότζιου Αριστέα =  σύζυγ. Τσόγκα

Προ

Ταμ

 

Έφορος

 

Αντιπρ

4/6

 

Γραμ

Γραμ-Χ

Ελ.Επ-Χ

Τζιότζιου Ελ.

Εφ.Επ.

 

 

 

 

 

1/6

 

 

 

 

Τσιακμάκης Β.

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑΙ

 

 

Μέλ-Χ

Τσόγκα Πην.

 

Ελ.Επ.

 

 

 

Ελ.Επ.

2/6

 

 

 

 

Τσόγκας Γεώργιος

Ταμ

Προ

 

Γραμ

 

Γραμ

4/6

ΝΑΙ

Προ

 

 

Τσόγκας Χρ.

Αντιπρ.

Αντιπρ.

 

 

 

Αναπλ.

3/6

 

 

 

 

Φλέσσας Ιωαν.

Εφ. Επ.

Εφ. Επ.

 

 

 

Μέλ

3/6

ΝΑΙ

 

Μέλ-Χ

Μέλ.

Επομένως, παράνομα ορίσθηκε και διοίκησε την ΠΟΠΚ το προσωρινό ΔΣ μετά από τις παραπλανητικές προτάσεις των δύο δικηγόρων, ο ένας του Τσόγκα, και Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη του πρώην προέδρου της ΠΟΠΚ. Ιδίως αν προσθέσουμε ότι και δύο ακόμα μέλη του προσωρινού ΔΣ από τη μεριά του δεύτερου, ο Σταμάτης Γατσούλης και η Καρολίνα Τρύπου, είναι τεχνικοί του αθλήματος!

Επίσης παράνομα διεξήχθησαν εκλογές στην ΠΟΠΚ την 14-8-2005 με υποψήφιους άτομα, τα οποία εκ του νόμου δεν είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητες για τη διοίκηση της ΠΟΠΚ λόγω νομικών κωλημάτων στο πρόσωπό τους.

Και τέλος, πάλι παράνομα διοικείται σήμερα η ΠΟΠΚ από άτομα τα οποία είναι εκ του νόμου εκπεστέα από τις θέσεις του ΔΣ της ΠΟΠΚ ως τεχνικοί του αθλήματος ή μέλη διοικητικών οργάνων άλλης αθλητικής ομοσπονδίας! Ιδίως αν προσθέσουμε ότι και δύο ακόμα μέλη του αιρετού ΔΣ, ο Σταμάτης Γατσούλης και η Καρολίνα Τρύπου, είναι τεχνικοί του αθλήματος!

 


www.karate.gr    

Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.