karate.gr: karate.gr: 12 - Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 16/6/2020.

  Αρχική        Επικαιρότητα       Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


 Με έναν αθλητή για κάθε 15 τ.μ. δεν μπορεί να συντηρηθεί γυμναστήριο καράτε!

 

 Τελείως Άκυρα τα Μαϊμούδες 1α, 2α, 3α, 4α, 5α, 6α, 7α & 8α Νταν Καράτε,

 που έχουν ή/και έδιναν οι "δάσκαλοι καράτε" στην Ελλάδα!

 Έγκυρα Νταν μόνον όσα πιστοποιεί ή/και απονέμει η ΠΟΠΚ!

 

 Πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις για να επιβιώσουν τα γυμναστήρια!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

"Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος."

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Η ΠΟΠΚ αναγνωρίζει και πιστοποιεί τα γνήσια διπλώματα παραδοσιακού καράτε

 

Μετά από πολλές ερωτήσεις για διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος της αναγνώρισης διπλωμάτων παραδοσιακού καράτε από την ΠΟΠΚ και έκδοσης των δικών της αντίστοιχων Εθνικών Διπλωμάτων Νταν, η ΠΟΠΚ λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαιτερότητα της εποχής της πανδημίας, που περνάμε, αποφάσισε να μειώσει στο ήμιση το κόστος για την πιστοποίηση και έκδοση Διπλωμάτων Νταν και προπονητών ως εξής:

Εθνικό Δίπλωμα Νταν Αθλητών από το 1ο μέχρι και το 5ο = 100 € έκαστο.

Εθνικό Δίπλωμα Νταν Προπονητών από το 2ο μέχρι το 4ο = 200 € (το τωρινό χρεώνεται μία φορά, τα προηγούμενα Χ100 €).

Δίπλωμα Προπονητή (με 2ο ή 3ο ή 4ο Νταν) = 200 € μόνο για αυτό, που δίνεται τώρα.

Εθνικό Δίπλωμα 4ου Νταν Εξεταστή 1ων Νταν  = 200 €.

Εθνικό Δίπλωμα Εξεταστή 4ου Νταν, που εξετάζει μέχρι 1ο Νταν = 200 €

 

Για τα Νταν, λοιπόν, από ομοσπονδίες παραδοσιακού καράτε, που αναγνωρίζονται από την ΠΟΠΚ, και διαδικασίες όπως αυτές αναφέρονται στα προηγούμενα σχετικά άρθρα:

Για το Πρώτο Νταν αθλητή με κόστος 100 €: Εκδίδεται ένα Εθνικό Δίπλωμα Νταν αθλητή και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ.

Για το Δεύτερο Νταν αθλητή με κόστος 2Χ100 = 200 €: Εκδίδονται Εθνικά Διπλώματα 1ου Νταν και 2ου Νταν αθλητή και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ.

Για το Δεύτερο Νταν Προπονητή και Δίπλωμα Προπονητή με κόστος (100 + 200) + 200 = 500 €. Εκδίδονται Εθνικά Διπλώματα 1ου Νταν αθλητή, 2ου Νταν Προπονητή  και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ καθώς και ένα Δίπλωμα Προπονητή με δικαίωμα να προπονεί στο παραδοσιακό στιλ, που κάνει, σε σύλλογο-μέλος της ΠΟΠΚ. Προπονητές με δεύτερο Νταν γίνονται μόνο πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ.

Για το Τρίτο Νταν αθλητή με κόστος 3Χ100 = 300 €: Εκδίδονται τρία Εθνικά Διπλώματα Νταν (1ο, 2ο, 3ο) αθλητή και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ.

Για το Τρίτο Νταν προπονητή και Δίπλωμα Προπονητή με κόστος (2Χ100 + 200) + 200 = 600 €: Εκδίδονται τρία Εθνικά Διπλώματα Νταν  και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ καθώς και ένα Δίπλωμα Προπονητή με δικαίωμα να προπονεί στο παραδοσιακό στιλ, που κάνει, σε σύλλογο-μέλος της ΠΟΠΚ.

Για το Τέταρτο Νταν αθλητή με κόστος 4Χ100 = 400 €. Εκδίδονται τέσσερα Εθνικά Διπλώματα Νταν και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ.

Για το Τέταρτο Νταν Προπονητή, Δίπλωμα προπονητή και Δίπλωμα Εξεταστή μέχρι πρώτο Νταν με κόστος (3Χ100 + 200) + 200 + 200 = 900. Εκδίδονται τέσσερα Εθνικά Διπλώματα Νταν και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ, ένα Δίπλωμα Προπονητή για σύλλογο-μέλος (και όχι άλλους) της ΠΟΠΚ και ένα Δίπλωμα Εξεταστή μέχρι 1ο Νταν για αθλητές της ΠΟΠΚ (και όχι άλλους).

Για το Πέμπτο Νταν αθλητή με κόστος 5Χ100 = 500 €: Εκδίδονται τέσσερα Εθνικά Διπλώματα Νταν και εγγράφεται ο ενδιαφερόμενος στο Μητρώο Νταν της ΠΟΠΚ.

 

Για πληροφορίες ή/και εγγγραφή συλλόγου στην ΠΟΠΚ δείτε στο www.popk.gr .

 

Επειδή η ΠΟΠΚ θα ζητήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ, οι σύλλογοι που θέλουν να γίνουν μέλη της καλό θα είναι να έχουν όλα τα στοιχεία, που ζητούνται στην πλατφόρμα για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ ως κατωτέρω χωρίς να έχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της ΓΓΑ για το παραδοσιακό καράτε, διότι αυτή θα ζητηθεί συνολικά για την ΠΟΠΚ και τα μέλη της.

Η μόνη επιπρόσθετη ιδιαιτερότητα της ΠΟΠΚ είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνει ο έλεγχος και η προσαρμογή των βαθμών Νταν των προπονητών και αθλητών του κάθε συλλόγου!

Αλλά για την εγγραφή των συλλόγων σε πρώτη φάση στην ΠΟΠΚ (και εν συνεχεία συμπλήρωση των δικαιολογητικών τους) αρκούν τα στοιχεία, που ζητούνται με κλικ εδώ!

 


Οδηγίες για την πλατφόρμα προεγγραφής αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ

Αθλητικό Σωματείο
1.
Το Αθλητικό Σωματείο καθώς επισκέπτεται την πλατφόρμα κατευθύνεται στην σελίδα της σύνδεσης όπου έχει τις παρακάτω δυνατότητες:

   1.1. Δημιουργία λογαριασμού για Αθλητικό Σωματείο
   1.2. Είσοδος στην πλατφόρμα
   1.3. Επαναφορά του κωδικού πρόσβασής του

2. Δημιουργία λογαριασμού για Αθλητικό Σωματείο

   2.1. Το Αθλητικό Σωματείο αρχικά και για μια φορά χρειάζεται να προχωρήσει στην δημιουργία του λογαριασμού του από την πλατφόρμα, εκεί απαιτείται η εισαγωγή του μοναδικού του 4ψήφιου Κωδικού Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης (Ελληνικά και Κεφαλαία Γράμματα). Σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα δεν επιτρέπει την δημιουργία λογαριασμού και εμφανίζει μήνυμα λάθους.
   2.2. Καταχωρεί μία ηλεκτρονική διεύθυνση (
e-mail) που αποτελεί και το e-mail επικοινωνίας του Σωματείου στην οποία θα λάβει ένα one time login link για την είσοδό του στο σύστημα, από όπου θα μπορεί να ορίσει τους κωδικούς πρόσβασής του.
   2.3. Συμπληρώνει τον μοναδικό τετραψήφιο κωδικό Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης που διατηρεί στη ΓΓΑ (π.χ. ΑΑ01) καθώς και τα στοιχεία του χρήστη που πρόκειται να υποβάλλει την αίτηση ο οποίος και πρέπει να είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Σωματείου.
   2.4.
 Ο χρήστης επιλέγει ότι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Σωματείου και στη συνέχεια καταχωρεί τα στοιχεία του. Συγκεκριμένα, ο νόμιμος εκπρόσωπος καταχωρεί το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το ΑΦΜ του.
   2.5.
 Σε περίπτωση που Αθλητικό Σωματείο δεν διαθέτει τον τετραψήφιο Κωδικό Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης υποβάλλει σχετική αίτηση στη ΓΓΑ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία
   2.6.
 Όταν το Σωματείο δημιουργήσει επιτυχώς λογαριασμό αυτόματα λαμβάνει ένα e-mail το οποίο περιλαμβάνει το one time login link για την είσοδό του στο σύστημα. Πατώντας αυτόν τον σύνδεσμο ο χρήστης εισέρχεται στην πλατφόρμα από όπου μπορεί να ορίσει τον κωδικό πρόσβασής του.
   2.7.
 Πλέον το Σωματείο χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη τον μοναδικό του τετραψήφιο κωδικό και τον κωδικό πρόσβασης που το ίδιο όρισε στο βήμα 2.6 μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα.
   2.8.
 Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αιτηθεί ο χρήστης επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του μέσω της κατάλληλης καρτέλας, εισάγοντας τον μοναδικό τετραψήφιο κωδικό που διατηρεί στην ΓΓΑ ή μέσω της δηλωμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-mail του λογαριασμού του Σωματείου. Οι οδηγίες επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης θα σταλούν στη ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που έχει δηλώσει ο χρήστης στο σύστημα.

3. Καταχώριση αίτησης προεγγραφής

   3.1. Μετά την είσοδό του στο σύστημα, το Σωματείο υποβάλει την αίτηση προεγγραφής άπαξ.
   3.2.
 Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα της προσωρινής αποθήκευσης της αίτησης. Σε αυτή την περίπτωση το Σωματείο λαμβάνει μήνυμα στην αρχική σελίδα ότι η αίτηση του είναι σε εκκρεμό­τητα και δύναται για περαιτέρω επεξεργασία.
   3.3.
 Αφού συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία υπάρχει η δυνατότητα προεπισκόπησης της αίτησης, με σκοπό τον έλεγχο των υποβληθέντων στοιχείων για την οριστική υποβολή τους.
   3.4.
 Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης εμφανίζεται μήνυμα ειδοποίησης που ενημερώνει ότι η αίτηση έχει υποβληθεί επιτυχώς.

Περιγραφή Πεδίων Αίτησης Προεγγραφής
Η αίτηση προεγγραφής αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες:
   • Στοιχεία Φορέα
   • Στοιχεία Δ.Σ.
   • Οικονομικά στοιχεία
   • Αθλητική δραστηριότητα

Ακολουθεί η περιγραφή των πεδίων που πρέπει να συμπληρωθούν σε κάθε μία από τις παραπάνω ενότητες.

4. Στοιχεία Φορέα

   4.1. Γενικές Πληροφορίες. Η επωνυμία του Σωματείου και ο τετραψήφιος κωδικός που έχει από την ΓΓΑ, είναι ήδη προσυμπληρωμένα κατά την εγγραφή του. Παρόλα αυτά, αν έχουν γίνει αλλαγές στην επωνυμία, το Σωματείο επιλέγει “Αλλαγή επωνυμίας” και καταχωρεί τη νέα επωνυ­μία του. Στη συνέχεια συμπληρώνει το ΑΦΜ του μαζί με το αποδεικτικό του σε μορφή pdf (π.χ. προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxisnet). Τέλος καταχωρεί το έτος ίδρυσης του Σωμα­τείου και τους αριθμούς των εγγεγραμμένων και ενεργών μελών που αφορούν φυσικά πρόσωπα.
   4.2. Ιδρυτικό Καταστατικό:
 Το Σωματείο συμπληρώνει τον αριθμό και την ημερομηνία της απόφασης. Συμπληρώνει το πρωτοδικείο στο οποίο έγινε η καταχώρηση και επισυνάπτει το αρχείο του ιδρυτικού του καταστατικού σε μορφή pdf.
   4.3. Τροποποιημένο καταστατικό:
 Αν υπάρχουν τροποποιήσεις στο καταστατικό, τότε το Σωματείο καταχωρεί την ημερομηνία έκδοσης του τελευταίου τροποποιημένου καταστατικού και επισυνάπτει το τελευταίο τροποποιημένο καταστατικό σε μορφή pdf.
   4.4. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Μεταβολών:
 Το Σωματείο συμπληρώνει τον αριθμό και την ημερο­μηνία της απόφασης, και επισυνάπτει το αρχείο του πιστοποιητικού μεταβολών του σε μορφή pdf. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό μεταβολών πρέπει να έχει εκδοθεί εντός τελευταίου τριμήνου.
   4.5. Βεβαιώσεις / Θεωρήσεις:
 Το Σωματείο καταχωρεί τον/τους ΚΑΔ που κατέχει και επισυνάπτει πρόσφατη βεβαίωση για τη θεώρηση και την τήρηση βιβλίων, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός τριμήνου, από την οικεία Περιφέρεια. Στη συνέχεια επιλέγει από την σχετική λίστα τα θεωρημένα βιβλία που τηρεί (π.χ. βιβλίο μητρώου μελών).
   4.6. Έδρα Φορέα:
 Το Σωματείο επιλέγει και συμπληρώνει τα στοιχεία έδρας του (περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, διεύθυνση και τηλέφωνο). Αντίστοιχα καταχωρεί την ιστοσελίδα του, αν διαθέτει.
   4.7. Λοιπές Πληροφορίες:
 Το Σωματείο δίνει κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, όπως αν διατηρεί ηλεκτρονικό μητρώο αθλητών, αν είναι φορολογικά/ασφαλιστικά ενήμερο, αν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες και τέλος συμπληρώνει τον ενεργό λογαριασμό ΙΒΑΝ που διαθέτει το Σωματείο. Στην περίπτωση δικαστικών εκκρεμοτήτων δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

5. Στοιχεία Δ.Σ.

   5.1. Στοιχεία Προέδρου: To Σωματείο καταχωρεί τα στοιχεία του προέδρου (όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο και e-mail).
   5.2. Στοιχεία μελών Δ.Σ.:
 Για κάθε μέλος του Δ.Σ., καταχωρούνται τα αντίστοιχα στοιχεία με αυτά του προέδρου καθώς και την ιδιότητά τους.
   5.3. Τελευταία Εκλογική Γενική Συνέλευση:
 Το Σωματείο καταχωρεί τις πληροφορίες που αφορούν την τελευταία εκλογική γενική συνέλευση, (ημερομηνία και πρακτικό). Στη συνέχεια επισυνάπτει σε μορφή pdf πρακτικό της συγκρότησης του τελευταίου Δ.Σ. και την ημερομηνία αυτού. Τέλος καταχωρεί την ημερομηνία λήξης της θητείας του Δ.Σ.

6. Οικονομικά Στοιχεία

   6.1. Προϋπολογισμός Φορολογικού Έτους 2020: Το Σωματείο επισυνάπτει το έγγραφο σε μορφή pdf του προϋπολογισμού 2020 που κατέθεσε στην περιφέρεια και καταχωρεί το συνολικό ποσό εσόδων και εξόδων του καθώς και μια ανάλυση αυτών σε επιμέρους ποσά, στο βαθμό που το αφορά. Το άθροισμα των επιμέρους ποσών πρέπει να είναι ίσο με το συνολικό ποσό που έχει δηλωθεί παραπάνω.
   6.2. Απολογισμός Φορολογικού Έτους 2019:
 Το Σωματείο επισυνάπτει το έγγραφο σε μορφή pdf του απολογισμού 2019 που κατέθεσε στην περιφέρεια και καταχωρεί το συνολικό ποσό εσόδων και εξόδων του καθώς και μια ανάλυση αυτών σε επιμέρους ποσά, στο βαθμό που το αφορά. Το άθροισμα των επιμέρους ποσών πρέπει να είναι ίσο με το συνολικό ποσό που έχει δηλωθεί παραπάνω.
   6.3. Έντυπο Ν Φορολογικού Έτους 2018:
 Το Σωματείο επισυνάπτει το έγγραφο σε μορφή pdf του εντύπου Ν για το Φορολογικό Έτος 2018.

7. Στοιχεία Αθλητικής Δραστηριότητας

   7.1. Καταχώρηση αθλήματος: Το Σωματείο καταχωρεί όλα τα αθλήματα τα οποία καλλιεργεί. Αφού προβεί στην επιλογή “Καταχώρηση αθλήματος” εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο στο οποίο το Σωματείο συμπληρώνει τα σχετικά πεδία ανά άθλημα. Τα Σωματεία ΑμεΑ δε θα καταχωρούν το Άθλημα αλλά την Ομοσπονδία ή το Σωματείο που υπάγονται. 
   7.2. Πληροφορίες Αθλήματος:
 Το Σωματείο επιλέγει - ανά άθλημα που καλλιεργεί -αν έχει εγγραφεί στην οικεία Αθλητική Ομοσπονδία και αν έχει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την ΓΓΑ. Στην περίπτωση των ΑμεΑ επιλέγει για άθλημα την αντίστοιχη Ομοσπονδία ή το Σωματείο.
   7.3. Πληροφορίες Προπονητή:
 Στο πεδίο αυτό το Αθλητικό Σωματείο επιλέγει το τον/τους προπονητές του ανά άθλημα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Η επιλογή του προπονητή είναι υποχρεωτική (εκτός από συγκεκριμένα Αθλήματα, βλ. Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις) και γίνεται είτε με την εισαγωγή του κωδικού μητρώου (Ελληνικά Γράμματα) ή το επώνυμο του προπονητή με τον οποίο είναι καταχωρημένος στο μητρώο της ΓΓΑ. Στην συνέχεια για τον κάθε προπονητή το Σωματείο επισυνάπτει σε μορφή pdf είτε την Αναγγελία Πρόσληψης του είτε το Συμφωνητικό Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet. Η λίστα των προπονητών που έχουν άδεια από τη Γ.Γ.Α. βρίσκεται στον ιστότοπο ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΑΘΛΗΜΑ.
   7.4. Πληροφορίες Αθλητών: Το Σωματείο καταχωρεί το πλήθος των αθλητών του ανά Ηλικιακή Κατηγορία, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Τα Σωματεία ΑμεΑ  θα καταχωρούν όλους τους αθλητές για όλα τα αθλήματα ανά ηλικιακή κατηγορία.
   7.5. Πληροφορίες Αθλητικών Εγκαταστάσεων:
 Το Σωματείο καταχωρεί τις αθλητικές του εγκαταστάσεις ανά άθλημα, επιλέγοντας τον τύπο της εγκατάστασης (π.χ. Ιδιωτική) και τον τρόπο παραχώρησής της (π.χ., Ιδιόκτητη). Στη συνέχεια καταχωρεί την επωνυμία αυτής, το ΑΦΜ του Ιδιοκτήτη και επισυνάπτει σε μορφή pdf το σχετικό δικαιολογητικό (π.χ. μισθωτήριο / παραχωρητήριο). Ειδικότερες διευκρινήσεις για συγκεκριμένα Αθλήματα ανατρέξετε στις Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ  https://gga.gov.gr/mitroo

Πώς μπαίνω στην πλατφόρμα;

Τι πρέπει να έχω κάνει μέχρι τις 5/6/2020 έτσι ώστε η αίτησή μου να είναι σωστή;

Αν βάλω λάθος e-mail κατά την εγγραφή τι κάνω;

Δεν παίρνει τον Κωδικό Μητρώου μου. Τί κάνω;

Αν δεν έχω Κωδικό Μητρώου, τί κάνω;

Αν δεν θυμάμαι τον Κωδικό Μητρώου, τί κάνω;

Δεν μου έχει έρθει το e-mail one time login link, τί κάνω;

Έβαλα λάθος τα στοιχεία του Νόμιμου Εκπροσώπου. Τί κάνω;

Η προθεσμία 05/06/2020 αφορά μόνο την προεγγραφή ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Είμαι Αθλητική Ένωση μπορώ να γραφτώ;

Επισυνάπτω ένα έγγραφο και αλλάζει όνομα. Γιατί;

Θα πρέπει να σας αποστείλουμε όλες τις σελίδες του καταστατικού του συλλόγου?

Τί είναι το Έντυπο Ν Οικονομικού Έτους 2019;

Τί είναι το Πιστοποιητικό Μεταβολών; Στο πιστοποιητικό μεταβολών ποιος αριθμός απόφασης ζητείτε και ποια ημερομηνία ακριβώς?

Πρέπει να προσθέσω το Πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών αν δεν έχω κάνει αλλαγή στο Καταστατικό μου;

Θα χρειαστεί να κατατεθούν και με έντυπη μορφή τα δικαιολογητικά που ζητούνται στην πλατφόρμα;

Προσπαθώ να προσθέσω τον προπονητή και δεν μου εμφανίζονται τα στοιχεία του.

Κατά την καταχώρηση του Αθλήματος είναι υποχρεωτικό το πεδίο του Προπονητή;.

Πως συμπληρώνω στα ποσά τους δεκαδικούς;

Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος για τις εκλογές σωματείων πότε χρειάζεται για τις αρχαιρεσίες.

Αν δεν έχουμε παραχωρητήριο χρήσης αθλητικής εγκατάστασης τί κάνουμε;

Τι σημαίνει αθλητές ανά ηλικιακή κατηγορία;

Τί είναι τα εγγεγραμμένα και τι τα ενεργά μέλη;

Πως προσθέτω ένα άθλημα;

Τι δηλώνεται στα πεδία για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Χιονοδρομίας;

Διευκρινήσεις για τα πεδία των αθλητικών εγκαταστάσεων για τα αθλήματα ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Μετά την Υποβολή της Αίτησης μπορώ να την αλλάξω/διορθώσω; Αν την έχω υποβάλλει και θέλω να αλλάξω ένα πεδίο τι κάνω;

 


   Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.