karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 2/2/2010.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .

 

 Να τιμωρηθούν και να πληρώσουν οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι ανίκανοι και οι άχρηστοι που κυβερνούσαν!
Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

   Πάνος Μπιτσαξής:  
Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος!

Καραμπινάτη η έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων
στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών!

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

 

Δελτίο Τύπου-Καμπάνα για τις αθλητικές ομοσπονδίες έβγαλε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής την 19η Ιανουαρίου 2010 σχετικά με τις περικιπές των επιχορηγήσεων και την κατηγοριοποίηση των αθλημάτων!!!


Σε ποιόν τάφο είναι κρυμμένα τα 1.000.000 δολάρια???

Με κλικ εδώ το διαβάζετε ολόκληρο. Σε αυτό σημειώσαμε και διαλέξαμε σε πρώτη φάση τις ενότητες που μας εντυπωσίασαν για το νέο αθλητικό σχεδιασμό της χώρας μας. Αριθμήσαμε τις ενότητες αυτές και διατυπώνουμε τις πρώτες απορίες και σχόλια:

 

-[01]-Από την άναρχη και χωρίς κανόνες χρηματοδότηση Ομοσπονδιών και Σωματείων περνάμε στην χρηματοδότηση αθλημάτων,

Μα το ΠΑΣΟΚ θέσπισε την "άναρχη και χωρίς κανόνες χρηματοδότηση" με το νόμο 2725/1999 και πριν από αυτόν, αν θυμάστε!

Όταν λέτε "χρηματοδότηση αθλημάτων" ποιός θα παίρνει τα λεφτά? Το "άθλημα" είναι αέρας λοπανιστός. Δεν θα τα παίρνει η ομοσπονδία του αθλήματος?

 

–[02]- Η πολιτική αυτή θα δώσει ανάσα στον πραγματικό αθλητισμό,

Μα η Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξε τίποτα άλλο στον αθλητισμό που της αφήσατε το Μάρτιο του 2004 παρά μόνο μερικές διοικήσεις ομοσπονδιών. Δηλαδή άφησε να σέρνεται η πολιτική του "μαΐμού-αθλητισμού", γιατί έτσι την συνέφερε.

 

–[03]- η αναγνωρισμένη αθλητική δραστηριότητα, που αναπτύσσεται στην χώρα κατατάσσεται σε –[04]- κατηγορίες,

Με ποίου τα κριτήρια και ποίου τις αξιολογήσεις κατά τα κριτήρια? Μονομερώς τη δική σας? Δόθηκε κάποιο σχέδιο-πρόταση στις ομοσπονδίες για διαβούλευση?

 

–[05]- Ήδη μελετάμε παραδείγματα άλλων χωρών προς την κατεύθυνση ενός συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων χρηματοδότησης των αθλημάτων, το οποίο θα εφαρμόσουμε το 2011.

Ποιά παραδείγματα ποιών χωρών συγκεκριμμένα? Η Ελλάδα είναι η πιο ιδιόμορφη χώρα της Ευρώπης!

 

-[06]- περιορίζοντας αποφασιστικά την τεράστια διακριτική ευχέρεια που έχει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Το εύρος της εξουσίας αυτής πρέπει να περιορισθεί, γιατί θεσμικά δεν χρειάζεται. Έτσι προς το παρόν τα αθλήματα κατατάσσονται ως εξής:

Η φράση: "Έτσι προς το παρόν τα αθλήματα κατατάσσονται ως εξής:" αναιρεί τις δύο προηγούμενές της! Δεν το καταλαβαίνετε? Ουδέν μακροβιότερον του προσωρινού! Μετατρέψατε "τη διακριτική ευχέρεια" σε "αποφασίζουμε και διατάσσουμε"!

 

Ακολουθεί η κατάταξη των αθλημάτων σε κατηγορίες. Αλλά ποιός και πώς αξιολόγησε τις ομοσπονδίες, αφού σε όλες ανεξαιρέτως επικρατεί χάος? Όλες ανεξαιρέτως δίνουν ψευδή στοιχεία στη δημοσιότητα και στη ΓΓΑ για να αντλούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις. 'Ολες ανεξαιρέτως διογκώνουν τις ανάγκες τους στο υπέρδιπλάσιο για να κατασπαταλούν άνετα το δημόσιο χρήμα. Συνεπώς, η κατάταξη έγινε με το μόνο πρόχειρο και προσφιλές εργαλείο: τα "κομματικά κριτήρια". Θα δούμε στον Πίνακα "Κομματικό Μαντρί" πιο κάτω την κομματική ένταξη των προέδρων των ομοσπονδιών σε σχέση με την κατηγοριοποίησή τους.

 

Α. Αθλήματα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας

1. Βόλλευ  (Ολυμπιακό Άθλημα)

2. Γυμναστική  (Ολυμπιακό Άθλημα)

3. Ειδική Άθληση

4. Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο  (Ολυμπιακό Άθλημα)

5. Ιστιοπλοΐα  (Ολυμπιακό Άθλημα)

6. Κωπηλασία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

7. Μπάσκετ  (Ολυμπιακό Άθλημα)

8. Στίβος  (Ολυμπιακό Άθλημα)

9. Υγρός στίβος  (Ολυμπιακό Άθλημα)

10. Χάντμπολ  (Ολυμπιακό Άθλημα)

 

-[07]- Η κατάταξη αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία, ανεξάρτητα από το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης, αναλαμβάνει την  υποχρέωση με συνολική παρέμβαση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να αναπτύξει τα αθλήματα αυτά σε βάθος, να τα προβάλει, να τα διαδώσει, να στηρίξει το σύνολο της δράσης τους, μέχρι και τον χώρο του λαϊκού αθλητισμού. Οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα πρέπει να οργανωθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταστούν υπεύθυνοι σύμβουλοι της Πολιτείας για την ευόδωση του παραπάνω σκοπού. Οι Ομοσπονδίες θα κληθούν να υποβάλουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να συζητήσουν μαζί της, πενταετές πρόγραμμα αθλητικού σχεδιασμού, καθώς και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους, από τον οποίο θα εξαρτάται η περαιτέρω χρηματοδότησή τους.

Δηλαδή εδώ τι γίνετε? Παίρνετε τα αθλήματα από τις ομοσπονδίες, τα κάνετε δικά σας και "διορίζετε" τις ομοσπονδίες "συμβούλους" σας? Μάλλον κοιμόσαστε με τα τσαρούχια, διότι: πρώτον είσαστε ανίκανοι να διοικήσετε τα αθλήματα, αφού έχετε απόλυτη άγνοια, δεύτερον εσείς πληρώνεστε με δημόσιο χρήμα ενώ οι διοικήσεις των ομοσπονδιών ΔΕΝ πληρώνονται, τρίτον αν στερήσεις Σαββατοκύριακο από δημόσιο υπάλληλο θα πρέπει να του παρέχεις δωρεάν ... ψυχολόγο για στήριξη, ενώ οι διοικήσεις των ομοσπονδιών είναι "ψώνια" που θυσιάζουν τα πάντα για το άθλημα που αγαπάνε, τέταρτον λέτε να σας δώσουν οι φανατικοί τα αθλήματά τους??? κτλ., κτλ. Χα, ας γελάσω!

Όσον αφορά τον "εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης" μέχρι τώρα έισασταν ανίκανοι να ελέγξετε τους ετήσιους απολογισμούς τώρα θα ελέγχετε κάθε εξάμηνο??? Ούτε οργάνωση τέτοια έχετε ούτε δικαιοδοσία, διότι είστε ταυτόχρονα και ελεγχόμενοι ως υπηρεσία, που χρηματοδοτεί.

Και κάτι άλλο που σας έχει διαφύγει: Το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών βάσει του ισχύοντος νόμου και των καταστατικών τους, πού πάει?

Τέλος, ιδρύονται συνθήκες οικονομικής εξάρτησης των ομοσπονδιών από την ΓΓΑ πολύ χειρότερες από κάθε προηγούμενο.

 

Β. Αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος

11. Άρση Βαρών  (Ολυμπιακό Άθλημα)

12. Κανόε - Καγιάκ  (Ολυμπιακό Άθλημα)

13. Πάλη  (Ολυμπιακό Άθλημα)

14. Πινγκ - Πονγκ  (Ολυμπιακό Άθλημα)

15. Ποδηλασία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

16. Πυγμαχία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

17. Tae-Kwon-Do (ΕΛ. Ο.Τ.)  (Ολυμπιακό Άθλημα)

18. Τζούντο  (Ολυμπιακό Άθλημα)

 

-[08]- Η κατάταξη στην κατηγορία αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρακολουθεί και να διατηρεί το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων. Η περαιτέρω εμβάθυνση και διάδοσή τους με εφαλτήριο την κρατική χρηματοδότηση επαφίεται στις οργανώσεις των αθλημάτων αυτών. Οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα κληθούν να εργασθούν σε τριετή προγράμματα αθλητικής σχεδίασης, να τα συζητήσουν με την ΓΓΑ και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους.

Μάλλον κάποιες έννοιες χάνετε! Το άθλημα το διοικεί η ομοσπονδία και όχι η πολιτεία. Αν αυτό που διατυπώνετε δεν καταλαβαίνετε ότι αντίκειται στους νόμους, τότε είσαστε αξιολύπητοι! Η ομοσπονδία υποβάλει αιτιολογημένα μόνο τις οικονομικές τις ανάγκες στη ΓΓΑ και η ΓΓΑ τις απορρίπτει ή τις ικανοποιεί κατά τις δυνατότητές της αμερόληπτα, ισότιμα και αναλογικά για όλα τα αθλήματα. Όσον αφορά τον "εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης" μέχρι τώρα έισασταν ανίκανοι να ελέγξετε τους ετήσιους απολογισμούς τώρα θα ελέγχετε κάθε εξάμηνο??? Ούτε οργάνωση τέτοια έχετε ούτε δικαιοδοσία, διότι είστε ταυτόχρονα και ελεγχόμενοι ως υπηρεσία, που χρηματοδοτεί.

Τέλος, ιδρύονται συνθήκες οικονομικής εξάρτησης των ομοσπονδιών από την ΓΓΑ πολύ χειρότερες από κάθε προηγούμενο.

 

 

Γ. Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα
 

19. Ιππασία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

20. Ξιφασκία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

21. Σκάκι

22. Σκοποβολή  (Ολυμπιακό Άθλημα)

23. Τένις  (Ολυμπιακό Άθλημα)

24. Τοξοβολία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

 

-[09]- Τα αθλήματα αυτά έχουν επαρκή διάδοση, ώστε να ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει όμως να στηριχθούν πρώτα και κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Πολιτεία δεν θα τα συντηρεί, αλλά θα τα ενισχύει με τακτική επιχορήγηση στο μέτρο των δυνατοτήτων της, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των υποδομών τους. Θα εξετάζει χρηματοδοτήσεις επιμέρους δράσεων στη βάση συγχρηματοδοτικών σχημάτων, δεν αναλαμβάνει όμως την υποχρέωση της καλλιέργειάς τους σε βάθος.

Πώς γνωρίζετε εσείς την "επαρκή διάδοση", όταν καλείτε τις ομοσπονδίες να καθαρίσουν από τους συλλόγους-μαϊμού, τους οποίους ούτε αυτές δεν γνωρίζουν ποιοί είναι!!! Άλλωστε το δηλώνετε ομολογώντας την πλήρη άγνοια της ΓΓΑ για τους συλλόγους: "Στόχος μας είναι: Ούτε ένα Ευρώ σε Σωματείο-μαϊμού. Στόχος μας είναι επίσης το τοπίο των Σωματείων-μαϊμού να ξεκαθαρίσει μέσα στο 2010." Πράγμα που σημαίνει ότι η ΓΓΑ ομολογεί ότι πλήρωνε μέχρι τώρα σωματεία-μαϊμού και άρα ήταν πάντα συνυπεύθυνη των ομοσπονδιών για αυτή τη διαρροή του δημόσιου χρήματος!

Τέλος, ιδρύονται συνθήκες οικονομικής εξάρτησης των ομοσπονδιών από την ΓΓΑ πολύ χειρότερες από κάθε προηγούμενο.

Δ. Αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Στοχευμένη Κρατική Συνδρομή

25. Γκολφ  (ΝΕΟ Ολυμπιακό Άθλημα)

26. Θαλάσσιο Σκι

27. Μοντέρνο Πένταθλο  (Ολυμπιακό Άθλημα)

28. Ορειβασία

29. Χιονοδρομία  (Ολυμπιακό Άθλημα)

 

 -[10]- Τα αθλήματα αυτά πρέπει να στηριχθούν σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η κρατική συνδρομή περιορίζεται σε επιλεγμένες δράσεις και υποδομές. Θα χρηματοδοτούνται κατά περίπτωση.

Κάθε κατάταξη κάθε αθλήματος σε κάποια κατηγορία το μόνο που εκδηλώνει έντονα είναι ο κομματικός έλεγχος της ομοσπονδίας. Η δήθεν προστασία από την "τεράστια διακριτική ευχέρεια του ΓΓΑ" έχει γίνει πλέον "κομματική μέγγενη" και "κομματική πρέσσα" ταυτόχρονα!

Τέλος, ιδρύονται συνθήκες οικονομικής εξάρτησης των ομοσπονδιών από την ΓΓΑ πολύ χειρότερες από κάθε προηγούμενο.

Ε. Αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Αθλητική Αναγνώριση

30. Αεραθλητισμός

31. Αθλήματα Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αλιείας και Τεχνικής Κολύμβησης

32. Ζίου ζίτσου

33. Καράτε  (το ελέγχει ο Γερόλυμπος, το άφησε για να πάει στο Τρίαθλο και μέσω αυτού στην ΕΟΕ)

34. Κέρλινγκ  (το ελέγχει ο Γερόλυμπος, το ίδρυσε με συλλόγους καράτε)

35. Κικ-μπόξινγκ

36. Κουνγκ Φου

37. Μαχητικές Τέχνες, Σάμπο, Κούρες, Τσιδαόμπα

38. Μπέιζμπολ  (πρώην Ολυμπιακό Άθλημα)

39. Μπόουλινγκ

40. Μπριτζ

41. Παγκράτιο

42. Παγοδρομία  (Ολυμπιακό Άθλημα)  (πέρασε Γερόλυμπος: την έσπασαν με τον Ορφανό σε πέντε ομοσπονδίες με συλλόγους καράτε)

43. Ράγκμπυ   (ΝΕΟ Ολυμπιακό Άθλημα)

44. Σόφτμπολ (πρώην Ολυμπιακό Άθλημα)  (πέρασε Γερόλυμπος, ήταν αντιπρόσωπός του στην ΕΟΕ)

45. Σωματική Διάπλαση

46. Tae Kwon Do (Α.Ο.Τ.Ε.)

47. Τρίαθλο  (Ολυμπιακό Άθλημα)  (πρόεδρος Γερόλυμπος, το άρπαξε με συλλόγους καράτε, χωρίς να έχει στο παρελθόν σχέση με αυτό, και είναι σήμερα αντιπρόσωπός του στην ΕΟΕ)

48. Χόκεϋ επί χόρτου  (Ολυμπιακό Άθλημα)  (πέρασε Γερόλυμπος, το άρπαξε με συλλόγους καράτε, ήταν αντιπρόσωπός του στην ΕΟΕ)

 

-[11]- Εκτιμούμε ότι το μέλλον τους δεν μπορεί να εξαρτάται από τακτική χρηματοδότηση, παρά μόνο με συνδρομή, η οποία θα αφορά την παροχή εγκαταστάσεων για τη διενέργεια πρωταθλημάτων ή άλλων επιλεγμένων δράσεων. Τα αθλήματα αυτά πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Τώρα μιλάμε για "κλείσιμο" με "κατέβασμα των ρολλών" και απόλυτη χρεωκοπία! Καλά τους κάνετε! Φυσικά, δεν έχετε καμιά επίγνωση του τι μέλλει γενέσθαι! Τόσο άσχετοι είσαστε! Όλες αυτές οι ομοσπονδίες, όπως και στο παρελθόν για μερικές από αυτές, θα γίνουν "επιχειρήσεις του ενός επιτήδειου"! Εκείνου που θα τις χρηματοδοτεί! Διότι είναι πασίγνωστο ότι αφεντικό είναι αυτός που πληρώνει. Και οδηγούμαστε οι αθλητικές ομοσπονδίες να γίνουν "αθλητικές επιχειρήσεις", μια νέα έννοια, που θα περνάνε ... από πατέρα σε γιό (ή και κόρη!)!

Να είστε περήφανοι, γιατί αυτά τα αθλήματα τα κλείσατε!

Αλλά τους συλλόγους καράτε, οι οποίοι με μαϊμού αθλητές εξαπάτησαν την ΓΓΑ ιδρύοντας και αρπάζοντας ομοσπονδίες, αυτούς πρέπει να τους τιμωρήσετε!

-[12]- Έτσι σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα καταγραφεί σταδιακά ο υγιής αθλητισμός και θα κατανέμονται τα χρήματα με κανόνες, ανάλογα με τη δράση του κάθε Σωματείου. Η διαδικασία αυτή πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει πραγματικότητα, έτσι ώστε σύντομα και με οποιοδήποτε κόστος ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει και να αισθάνεται σίγουρος ότι οι πόροι, τους οποίους με κόπους διαθέτει στον αθλητισμό, φθάνουν πραγματικά σε αυτόν. Η σωματειακή βάση των Ομοσπονδιών θα ελεγχθεί έτσι και αλλιώς από το Ελεγκτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο των καθηκόντων του και σε ό,τι αφορά εν γένει την αθλητική αναγνώριση Ομοσπονδιών.

Αυτό πάλι τι κοτσάνα είναι? Μιλάμε για το 2110 ???


Από τις απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

ΔΗΜ.: Στην τακτική σας, όσον αφορά τις Ομοσπονδίες, θα ακολουθήσετε τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική που είναι η διαβούλευση;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: -[13]- Αποτελεί απόφασή μου, η οποία τίθεται στην πράξη από σήμερα. Υπήρξε διαβούλευση με πάρα πολλές ομοσπονδίες. Αυτό για να φτάσει να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να αποκομιστεί μια πείρα ενός έτους. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις, σε αυτήν την επιλογή, θα φανούν στην πορεία από τις τοποθετήσεις των επιμέρους ομοσπονδιών. Έχει ένα μεταβατικό χαρακτήρα, ως σύστημα, αλλά αποτελεί πολιτική απόφαση να εφαρμοστεί αυτή τη στιγμή.

Το είπε ξεκάθαρα: "Απο-φασίζει, δια-τάσσει, ... δια-βουλεύεται!" Είναι το νέο σλογκανάκι!

Η ζωή με έχει διδάξει ότι κάθε τι που δεν αποδεικνύεται αυτόματα είναι ΨΕΜΑ! Λέει: "Υπήρξε διαβούλευση με πάρα πολλές ομοσπονδίες." Ποιές συγκεκριμένα?

 

ΔΗΜ: Η επιχορήγηση για το στίβο θα είναι μεγαλύτερη;

 

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: -[14]- Ο στίβος θα έχει αύξηση και μάλιστα αρκετά σημαντική. Η επιχορήγησή του θα κινηθεί γύρω στα 9.000.000 ευρώ.

 

Άκρως ΥΠΟΠΤΟΝ! Γιατί ο Στίβος? Γιατί ο ΣΕΓΑΣ που παίρνει πρωταθλήματα με αναβολικά? Που μας ξεφτίλισε στους Ολυμπιακούς?  Με τον Σεβαστή έκαναν την ... κατηγοριοποίηση?

 

ΔΗΜ: Τι θα γίνει με την Ομοσπονδία Τζούντο;

 

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: -[15]- Υπήρξαν για αυτήν κάποιες καταγγελίες με συνέπεια χωρίς να προδικάζει κανείς τα αποτελέσματα του ελέγχου, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανέστειλε τις χρηματοδοτήσεις, έως ότου ελεγχθούν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της αποδέχθηκε τον οποιοδήποτε έλεγχο.

 

Χωρίς να προδικάζει τα αποτελέσματα του ελέγχου, η ΓΓΑ ανέστειλε τις επιχορηγήσεις? Αφού η αναστολή της επιχορήγησης αποτελεί ήδη καταδίκη και εκτέλεση μαζί! Και μάλιστα όχι από έλεγχο αλλά από δημοσίευμα εφημερίδας!!!

 

ΔΗΜ: Τι γίνεται με το τρίαθλο και το μοντέρνο πένταθλο;

 

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: -[16]- Δεν αποκλείσαμε τις ομοσπονδίες αυτές από στοχευμένη επιχορήγηση συγκεκριμένων δράσεων. Δεν εκτιμούμε όμως ότι ο βαθμός ανάπτυξής τους είναι τέτοιος, που να επιβάλει την τακτική χρηματοδότησή τους. Όταν με μια αθλητική δραστηριότητα ασχολούνται 30 ή 40 άτομα, πρέπει για αυτή να πληρώνει ο ελληνικός λαός; Πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον Έλληνα φορολογούμενο, ανεξάρτητα αν είναι ολυμπιακό άθλημα;

 

Εδώ μου βρωμάει ότι "καθαρίζουνε" τον Γερόλυμπο! Να γίνει αυτό, δεν λέω, αλλά με αντρίκιο τρόπο. Π.χ. κάνετε οικονομικό έλεγχο στην ΕΛΟΚ και στο Τρίαθλο όσο τις διοικούσε!


Στο Παραπάνω Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, η ΕΛΟΚ απάντησε με αυτήν εδώ (κλικ) την επιστολή της.

 

Αποσπασματικά παραθέτω ψέματα και απάτες της ΕΛΟΚ με βάση κομμάτια από την επιστολή της:

 

 

 

Ενδεχόμενο πρώτο και βαρύ ψέμα: είναι 21.150 οι "ενεργοί" αθλητές της ΕΛΟΚ?

Ενδεχόμενο και δεύτερο βαρύ ψέμα: είναι 249 τα "ενεργά" σωματεία της ΕΛΟΚ ή όσα φαίνονται στις γενικές σύνελεύσεις των αρχαιρεσιών, που είναι και οι σπουδαιότερες της τετραετίας και πάνε όλοι? Δηλαδή 50-60! Και γιατί τότε ο Γερόλυμπος στα δικαστήρια εναντίον μου λέει ότι η ΕΛΟΚ έχει 400 (!) συλλόγους?

 

 

Εδώ και αν ρίχνουν το πιο βαρύ και χοντρό ψέμα! Ποτέ δεν παρουσίαζε διαφάνεια η διαχείρηση του δημόσιου χρήματος από την ΕΛΟΚ. Εγώ την ίδρυσα και εγώ την "μεγάλωσα" μέχρι να αποκτήσει ενενήντα συλλόγους από το 1986 μέχρι και το 1991, και το δικό μου γραφείο είχε για έδρα της ΔΩΡΕΑΝ για πέντε χρόνια. Από το 1995, που ανέλαβε ο δικτάτορας Γερόλυμπος τη διοίκησή της, χάθηκε κάθε επαφή με την "διάφανη" διαχείρηση! Ακόμα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υπέγραφαν στα τυφλά τις δαπάνες σε εκτυπώσεις του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, που είχε εισάγει ο Γερόλυμπος, χωρίς να καταλαβαίνουν τι υπογράφουν!

Οι παραβιάσεις του νόμου 2725/1999 ήταν ψωμοτύρι για αυτούς του "μάγκες". Τεχνικοί κατείχαν και κατέχουν θέσεις διοικητικών με στόχο τον εκβιασμό των συλλόγων με αντάλλαγμα τη συναίνεση και τις ψήφους τους! Υποτιθέμενα συστήματα καράτε είχαν συστήσει παραομοσπονδίες που άρμεγαν και αρμέγουν τους αθλητές σε εξετάσεις μαύρων ζωνών, αφού αυτοί οι ανεγκέφαλοι ακόμα και σήμερα πληρώνουν τους προπονητές τους για τα μαθήματα, δίνουν μια φορά εξετάσεις π.χ. για μαύρη ζώνη πρώτο νταν (και πληρώνουν για αυτές) στις παραομοσπονδίες και δίνουν άλλη μια φορά τις ίδιες εξετάσεις (και πληρώνουν για αυτήν) στην ΕΛΟΚ!

 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ είναι "αρχηγός τεχνικός" παραομοσπονδίας: βλέπε  01/12/04 - Κόμπε Οσάκα Ελλάδος:  Η Βδέλα του Ελληνικού Καράτε !!!

Οι παραομοσπονδίες των υποτιθέμενων συστημάτων καράτε έκαναν "πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ" και είναι εξεταστέο αν η ΕΛΟΚ έπαιρνε έκτακτες επιχορηγήσεις για αυτά τα πρωταθλήματα, που προφανώς ήταν έξω από τις νόμιμες δραστηριότητές της.

 

Ακόμα και τον Ιούνιο 2009 μια ανύπαρκτη παραομοσπονδία έκανε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είναι υποχρέωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού να ερευνήσει αν διατέθηκαν χρήματα του δημοσίου για αυτό το πρωτάθλημα με μηδενικούς θεατές (άνω αριστερά) στις κερκίδες και με γενικό δερβέναγα τον Πέρση Κέιβαν Γκάζι (άνω δεξιά) δεξί χέρι του σαλτιμπάγκου του αθλητισμού Γιώργου Γερόλυμπου, ο οποίος τον περιφέρει από αρχιτεχνικό καράτε στην ΕΛΟΚ σε αρχιτεχνικό ... τρίαθλου στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, την οποία έχει αρπάξει με συλλόγους καράτε, όπως συνήθως!

Πριν από αυτήν είχε κάνει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Χαλκίδα η ομοσπονδία του εφοριακού προέδρου της ΕΛΟΚ κ. Ανδρέα Παπαδημητρόπουλου.

Μιλάμε για "ομοσπονδίες" με μηδενική οργάνωση, με ανύπαρκτα καταστατικά, με μηδενική γραμματειακή υποστήριξη και κυρίως με μηδενικό ταμείο.

Πώς αυτές οι ομοσπονδίες-μαϊμού κάνουν Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην Ελλάδα???

Και υπάρχουν ακόμα οι παραομοσπονδίες του Γουάντο-ρύου καράτε, του Γκότζου ρύου καράτε, του Σότοκαν καράτε, του Κυόκουσιν καράτε και του ... Τουρλού καράτε με αρχιεκπαιδευτές που έχουν διατελέσει επί μακρόν μέλη του ΔΣ της ΕΛΟΚ, ενώ ο νόμος το απαγορεύει! Όπως και απαγορεύει στα σωματεία της ΕΛΟΚ να είναι μέλη σε ομοσποδίες με το ίδιο αθλητικό αντικείμενο.

Δηλαδή, μια επιχορηγούμενη με τα χρήματα του ελληνικού λαού αθλητική ομοσπονδία χρησιμοποιείται ως διαφημιστικό μέσο και ως μέσο εκμετάλλευσης από τις παραομοσπονδίες για την λειτουργία των σωματείων εν είδη επιχειρήσεων, που πουλάνε καράτε και μαύρες ζώνες του καράτε, όταν η παγκόσμια του καράτε ΔΕΝ έχει ζώνες και νταν!

 

 

Τέλος, για τώρα εννοείται, ο Γιώργος Γερόλυμπος με δεδομένη την κομματική υποστήριξη του Γιώργου Ορφανού κατάφερε να έχει εγκαταστήσει την έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε στο ... ΟΑΚΑ παρακαλώ και να πληρώνει ο ελληνικός λαός και για αυτή του την "επιχείρηση" της οποίας τα οικονομικά δεν ελέγχονται από πουθενά παρ' όλο που βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και σαφώς έπρεπε να υπακούει στους νόμους της χώρας που την φιλοξενεί!

 

Κυρία Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=96068

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Έντυπη Έκδοση,  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αυξημένες

*Η έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 βρίσκεται στο ανακαινισμένο κτίριο των Καπναποθηκών Σπίρερ, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου του Βόλου, κοντά στο δημαρχείο.

Εκεί συνεδριάζει η ΔΕΜΑ υπό την προεδρία του Αλγερινού Αμάρ Ατάντι. Το «παρών» φυσικά θα δώσει ο γενικός γραμματέας Ισίδωρος Κούβελος, που αντικατέστησε το καλοκαίρι τον απερχόμενο Μίνωα Κυριακού. Ελληνας θα είναι πάλι και ο διευθυντής της γραμματείας τής ΔΕΜΑ. Τη θέση του Γιώργου Γερόλυμπου θα καταλάβει, εκτός απροόπτου, ο Διονύσης Γάγγας. Πρόθεση του κ. Κούβελου είναι να αναβαθμίσει το ρόλο του διευθυντή, προσδίδοντάς του αυξημένες αρμοδιότητες. Εξυπακούεται βέβαια πως από τη στιγμή που θα αυξηθεί ο φόρτος εργασίας -άλλωστε διανύουμε περίοδο προετοιμασίας- αναλόγως θα αναπροσαρμοστεί και ο μισθός. Επ' ουδενί δεν μπορεί να παραμείνει 3.000 ευρώ, που έπαιρνε ο κ. Γερόλυμπος...

Α.Μπ.

 

Επί δεκαπέντε χρόνια ο Γερόλυμπος δουλεύει ψιλό γαζί τους ... "ιλουμινάτους" που σε διοικούν!

Άιντε να δούμε πότε θα ξυπνήσεις!!!

Άιντε να δούμε πότε θα σταματήσεις την αλόγιστη οικονομική αιμοραγία των χρημάτων του ελληνικού λαού προς τα σκουπίδια και προς τις τσέπες των επιτήδειων !!!

Άιντε να δούμε πότε θα ξυπνήσεις και θα καταλάβεις ότι μόνο σε κράτη ηλιθίων στήνονται "αυτοκρατορίες" σαν του Γερόλυμπου και μάλιστα δέκα μέτρα από το ... σπίτι του:

 

1) Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε

2) Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καράτε

3) Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε

4) Ελληνική Ομοσπονδία Τρίαθλου

5) Ελληνική Ομοσπονδία Κέρλινγκ.

6) Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

7) Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων

8) Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων

9) καθήστε να θυμηθώ και τα άλλα ....

 

και μάλιστα θέσεις που πλέον τις χρησιμοποιεί ως επιχειρήματα υπέρ της επιχορήγησης των "αθλητικών του επιχειρήσεων" (με μισθούς 3000 ευρώ, δεξιά ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), όπως επικαλείται και η επιστολή της ΕΛΟΚ!!!

 

 

Από την άλλη μεριά, Κυρία Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γεμάτη από "ειδικούς" στον Αθλητισμό, είναι είναι τόσο "ειδικοί ρουσφετολόγοι" οι "ειδικοί" που έχεις ώστε επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια έχεις αρνηθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ την αναγνώριση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε με ιστορία εξακοσίων χρόνων, και μάλιστα όταν, άσχετη από πάντα και δια πάντα, έχεις αναγνωρίσει άλλα αθλήματα ΠΑΡΑΓΩΓΑ του Παραδοσιακού Καράτε με μηδενική ιστορία.

Τι να πει για σένα κανείς όταν ο Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού που διαχειρίζεται όλο τον αθλητισμό της χώρας σε αίτηση αναγνώρισης του Παραδοσιακού Καράτε απαντάει: "Γιατί να ιδρύσετε άλλη ομοσπονδία? Γιατί δεν πάτε να γραφτείτε στην ομοσπονδία του ... κουνγκ-φού???" !!!

Πώς να μην χαρακτηρίζεσαι δικαιωματικά "ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής", όταν στους τοίχους των διαδρόμων σου είναι ζωγραφισμένοι οι πρωταθλητές που τίμησαν την ελληνική σημαία και εσύ ως αρμόδιο υπουργείο τους έχεις κάνει "Θεούς της νεολάιας", ενώ όλη η υφήλιος τους βλέπει όπως τους δείχνει το αριστερά βίντεο???

Και μάλιστα αυξάνεις την επιχορήγηση της ομοσπονδίας τους για να μας ξανακάνουν περήφανους αναγάγοντας το υπουργείο σου σε "Γενική Γραμματεία Ντόπας και Νέας Γενιάς" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 


www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .