karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 21/8/2020.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 Σχολιασμός των κυριότερων σημείων των Δελτίων Τύπου της ΓΓΑ των σχετικών με την αναμόρφωση

 του αθλητισμού νόμου από την ανάληψη της Νέας Δημοκρατίας ως Κυβέρνησης μέχρι σήμερα

Μέρος Α: Ο Αυγενάκης πριν από τον Κορωναϊό!

Μέρος Β: Ο Αυγενάκης μετά τον Κορωναϊό

Μέρος Γ: Η "δημοκρατική" διαβούλευση για σανοφάγους!

Μέρος Δ: Ο Αυγενάκης και το ... Φίδι της Σπηλιάς!

 

 Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από το "Σύνδρομο του Γερόλυμπου"!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 23-3-2020 (κυριότερα σημεία)

Μέτρα Στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού

 

Η αθλητική οικογένεια της χώρας, με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας 9311, 9312, 9313, 9319 και με τις υποκατηγορίες τους (εξαψήφιων και οκταψήφιων), συμπεριλήφθηκε στον "Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α.1053/2020, ΦΕΚ 949/Β/21-3-2020).

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Καλά είναι βέβαια τα μέτρα στήριξης για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, αλλά αντικειμενικά είναι ψίχουλα μπροστά στη ζημιά που έχουν πάθει με το κλείσιμο από τον Μάρτιο μέχρι οπωσδήποτε και τον Οκτώβριο, μέχρι να ξαναγυρίσουν οι αθλητές στις προπονήσεις.


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 27-4-2020 (κυριότερα σημεία)

"Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή" στη ΓΓΑ

 

Η Επιτροπή θα εκπονήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης και τήρησης αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τη σταδιακή επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.  ...................

Σκοποί της εξαμελούς Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι:

●  η σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει ο επανασχεδιασμός και η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με τα προληπτικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης COVID-19, ...................

●  γενικότερα η αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος άπτεται των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν ή τυχόν θα ανακύψουν στο μέλλον στον χώρο του αθλητισμού από την εφαρμογή των έκτακτων προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19. ...................

Αύριο Τρίτη, στις 2 μ.μ., θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη ................................ με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Είναι αδύνατον, μια Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή να επιτρέψει τις προπονήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία με το ίδιο τρόπο που αυτές γίνονταν πριν από την πανδημία, όσο δεν έχουν βρεθεί αξιόπιστοι τρόποι ανάρρωσης και εμβολίων!

Συνεπώς, η πανδημία θα μας πηγαίνει "καροτσάκι" μέχρι το εμβόλιο!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 14-5-2020 (κυριότερα σημεία)

Ρύθμιση για τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες

 

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.              

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. ...................

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο "Μητρώο Αθλητικών Φορέων", το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Πιέζει τις εκλογές για φέτος ο Αυγενάκης με τραβηγμένες από τα μαλιά νομοθετικές ρυθμίσεις! Φασισμός και των γονέων! Να δούμε αν θα του βγει!

Όπως γράφει και το sportsfeed.gr, θίγονται άμεσα 17 ομοσπονδιάρχες-μέλη της ΕΟΕ, οι επόμενοι:  Οι Γ. Βασιλακόπουλος, Β. Σεβαστής, Κ. Παναγόπουλος, Μ. Κατσιαδάκης, Μ. Κολυμπάδης, Σ. Ζαννιάς, Π. Κανελλάκης, Σ. Βασιλειάδης, Αρ. Αδαμόπουλος, Γ. Αλικάκος, Δ. Γεωργούλης, Π. Συναδινός, Μ. Φυσεντζίδης, Ιωάν. Καρράς, Ισ. Κούβελος, Αντ. Δημητρακόπουλος και Δημ. Διαθεσόπουλος τελειώνουν είτε λόγω ηλικίας είτε εξ αιτείας των θητειών τους από τις προεδρίες των ομοσπονδιών.

Και η πρώτη δικαστική αντιπαράθεση θα γίνει για το χρόνο διενέργειας των εκλογών. Με επιχείρημα τον 2725 για την εισηγητική έκθεση. Κατά πόσον θα βρεθεί η άκρη στο ΣτΕ είναι αμφίβολο.


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 15-5-2020 (κυριότερα σημεία)

Η ομιλία του Υφυπουργού στη Βουλή για την κρατική χρηματοδότηση στις Ομοσπονδίες και την ενίσχυση των σωματείων

 

 A) Σε ότι αφορά το ερώτημά σας για την κρατική χρηματοδότηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες: Έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση σε όλες τις Ομοσπονδίες ύψους 8,7 εκ. ευρώ. Οι πληρωμές ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου και έχουν ολοκληρωθεί. 

 Για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών Ομοσπονδιών, αξιοποιούμε το πρόγραμμα "ΧΙΛΩΝ", βάσει του οποίου έχουμε ήδη προβεί στην αξιολόγησή τους, με απολύτως μετρήσιμα και αντικειμενικά στοιχεία και στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες. ...................

Γ) Σε ότι αφορά τα ερώτηματά σας για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων.  ...................

 Προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη διαφάνεια, έχουμε προχωρήσει με ταχύτατα βήματα, στη δημιουργία "Μητρώου Αθλητικών Φορέων", για πρώτη φορά στην ιστορία της Γ.Γ.Α.

 Στο "Μητρώο Αθλητικών Φορέων" θα αποτυπωθεί ηλεκτρονικά το σωματειακό αθλητικό περιβάλλον σε μια πλατφόρμα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στην Ελλάδα. 

 Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε σαφή γνώση όλων των αθλητικών σωματείων που έχουν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της ΓΓΑ, ενώ θα μπορούμε αποτελεσματικά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους.

 Και σίγουρα θα είναι μια ασφαλής πηγή πληροφόρησης για χιλιάδες γονείς και αθλητές. 

 Στις 13 Απριλίου ζητήσαμε από τις 48 αθλητικές ομοσπονδίες τα στοιχεία των Σωματείων μελών τους και των Ενώσεών τους, στο πλαίσιο των αναγκαίων προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού "Μητρώου Αθλητικών Φορέων". ...................

Έχουμε περίπου 5.000 σωματεία καταγεγραμμένα και εκτιμούμε ότι θα είναι άλλα τόσα.

 Και επειδή δεν πρέπει η βάση της αθλητικής μας οικογένειας, τα σωματεία, να είναι δέσμια των αθλητικών ομοσπονδιών για να απολάβουν της στήριξης,  από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή στο site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gr) η πλατφόρμα για το προπαρασκευαστικό στάδιο εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο "Μητρώο Αθλητικών Φορέων". 

 Και όπως αντιλαμβάνεστε η πληροφόρηση περί της εγγραφή καθενός εκ των σωματείων θα είναι προσβάσιμη από όλους και ενόψει των εκλογών των ομοσπονδιών που θα γίνουν το φθινόπωρο. ...................

* Με την σπουδαία δουλειά της Υγειονομικής μας Επιτροπής, η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας γίνεται σταδιακά.

 Η 1η εβδομάδα περιλάμβανε μόνο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, τους ελίτ αθλητές, ορισμένα "χαμηλής επικινδυνότητας" αθλήματα για ατομικές προπονήσεις αθλητών ηλικίας άνω των 15 ετών και τα ολιγομελή γκρουπ της Super League 1.

 H 2η εβδομάδα (αυτή που διανύουμε) διεύρυνε τους ελίτ αθλητές και σε κλειστά γυμναστήρια και πισίνες (προστέθηκαν και αθλητές εθνικών ομάδων που δεν είχαν ενταχθεί στην πρώτη λίστα της Προολυμπιακής προετοιμασίας), μπήκαν και οι Παραολυμπιονίκες, επιτράπηκαν και αθλούμενοι στα "χαμηλής επικινδυνότητας", άνοιξαν οι περιβάλλοντες χώροι των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων. ...................

Είναι σαφές προς όλους: η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. ...................

 Και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω ότι βρισκόμαστε σε μια ζωντανή διαδικασία μετάβασης του αθλητισμού στην ψηφιακή εποχή. 

 Εγκαινιάζουμε σε λίγες μέρες την Ψηφιακή Αθλητική Κάρτα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ:

"Πέφτει στο τραπέζι" το περίφημο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων-Μαϊμού", και λέω "μαϊμού", διότι όλα όσα άθλητικά σωματεία εγγράφονται αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτό το Μητρώο, εγγράφονται με περυσινά στοιχεία αθλητικής δραστηριότητας, αφού εφέτος δεν γίνονταν προπονήσεις στα σωματεία και δεν πρόλαβαν να κάνουν κανένα αγώνα οι ομοσπονδίες! Συνεπώς, η "πραγματική ειδοποιός διαφορά" που χαρακτηρίζει ένα σωματείο ως "αθλητικό", δηλαδή η συμμετοχή των αθλητών του σε αθλητικές προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες για το 2020 ΔΕΝ έχει διασφαλιστεί! Άλλωστε, είναι πολύ πιθανό πολλά από αυτά τα σωματεία να κλείσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων από τον κορωναϊό, αλλά και λόγω αυστηρότερων προϋποθέσεων!

Συνεπώς, όλα τα σωματεία, που θα εγγραφούν στο Μητρώο είναι καραμπινάτες Μαϊμούδες, σε ομοσπονδίες-μαϊμούδες σε αθλητισμό-μαϊμού, σε ΓΓΑ-μαϊμού με επικεφαλής έναν υφυπουργό-Κινγκ-Κονγκ!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 19-5-2020 (κυριότερα σημεία)

Σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων για τη δημιουργία του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων"

 

Προθεσμία καταγραφής έως τις 5 Ιουνίου για να ενταχθούν τα Σωματεία στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων" στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο site της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) και θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου.         

Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμό.

Η δημιουργία του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων", ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας "Μητρώου Αθλητικών Φορέων", απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. ................................

Από τις 13 Απριλίου έχουν ενημερωθεί οι 48 αθλητικές Ομοσπονδίες για να αποστείλουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία των σωματείων μελών τους, προκειμένου να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Έως και χτες είχαν ανταποκριθεί οι 42 εξ αυτών (πλην των ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΥΔΑ και ΟΜΑΕ). ...................

"Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ν. 4373/1-4-2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων", το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση. ...................

Προκειμένου να ενταχθούν τα αθλητικά σωματεία, μέλη των αναγνωρισμένων αθλητικών Ομοσπονδιών, στα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από την πανδημία του κορωνοϊού, σας γνωρίζουμε ότι η προεγγραφή των σωματείων πρέπει να γίνει μέχρι και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020. 

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Το βιολί του ο Υφυπουργός! Προθεσμία μέχρι 5 Ιουνίου για την εγγραφή των 13.000 σωματείων στο Μητρώο! Να δούμε πού θα πάει αυτή η προθεσμία!

Από τις 13 Απριλίου έχουν ενημερωθεί οι ομοσπονδίες να στείλουν τα σωματεία τους να εγγραφούν στο Μητρώο!

Οραματίζεται να τρέξουν όλα τα σωματεία να εγγραφούν!

Τους τάζει ότι μόνο αυτά θα πάρουν τα 12 εκατομμύρια και απειλεί ότι μόνον αυτά θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ομοσπονδιών το φθινόπωρο! Δεν υπάρχει πιο απροσχημάτιστη επέμβαση στην αυτονομία των ομοσπονδιών!!! Σαρώνει τα πάντα από την βάση!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 23-5-2020 (κυριότερα σημεία)

Από Δευτέρα (25-5-20) επιτρέπεται η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες

 

Από την προσεχή Δευτέρα (25-5-20) οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων  ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του "Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα"......................

"Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Αμυδρή επανεκκίνηση της πλάκας για τους αθλούμενους πολίτες, οι οποίοι και δεν ενδιαφέρουν τον αθλητισμό, διότι γυμνάζονται για τον εαυτό τους!

Αλλά η μεγάλη μερίδα των αθλουμένων πολιτών μπαίνει σε κλειστούς χώρους για άθληση! Αυτό ακόμα να περιμένει!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 26-5-2020 (κυριότερα σημεία)

Στα 1.307 τα εγγεγραμμένα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

 

Προεγγραφή για τα Μέτρα Στήριξης έως 5 Ιουνίου, κατάθεση δικαιολογητικών έως 30 Ιουνίου.  Ο Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης, "πρεσβευτής" του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων" στο σχετικό επεξηγηματικό βίντεο.

Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo), η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, τα οποία διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων".

Από την Τρίτη 18 Μαΐου (έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου) 1.307 Σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων"......................

Μια διαδικασία διαφανής, δυναμική, συνεχώς ανανεούμενη, χωρίς ημερομηνία λήξης. Ένα "Μητρώο Αθλητικών Φορέων" όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νομίμως λειτουργούντα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.         

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέτρα στήριξης, τα οποία θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.

Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.  ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Άκυρη η προθεσμία της 5ης Ιουνίου! Την πήγαμε στις 30 Ιουνίου τώρα! Και λέει "καταληκτική"! Θα είναι?

Πληροφορούμαστε ότι κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων εγγράφηκαν σε αυτήν περί τα 1307 σωματεία! Το "κόκκαλο": "όσοι εγγραφούν, μόνον αυτοί θα πάρουν λεφτά" τονίζεται σε όλους τους τόνους!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 31-5-2020 (κυριότερα σημεία)

Άθληση χωρίς όρια ηλικίας, άδειες διεξαγωγής αγώνων, χρήση αποδυτηρίων

 

(Παρένθεση: Η μορφοποίηση του εγγράφου στον τίτλο, ώστε να καθίσταται εύληπτο, είναι δική μου! Η ΓΓΑ είχε δημοσιεύσει αυτό το Δελτίο Τύπου στη γελοία μορφή "μασούρι" με κλικ εδώ! Ούτε ένα έγγραφο δεν ξέρουν να γράφουν!)

Χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό θα επιτρέπεται πλέον από αύριο Δευτέρα, 1η Ιουνίου, η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας! Ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις τόσο για αθλητές/τριες όσο και για αθλούμενους/ες με τους όρους και τους περιορισμούς σε ότι αφορά στη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που αναφέρονται αναλυτικά στον επικαιροποιημένο πίνακα για τους μέγιστους αριθμούς συμμετεχόντων ανά εγκατάσταση.              

Επίσης, από το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων. ...................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΓΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ 01/06/2020

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

Πρόσβαση στο χώρο προπόνησης

Οργάνωση προπονήσεων

Οδηγίες για ομαδικές προπονήσεις

Αποδυτήρια

Τελικές οδηγίες

Μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Με τόσους πολύπλοκους περιορισμούς, ζήτημα είναι αν λειτούργησαν οι προπονητικοί χώροι και αν πήγε για προπόνηση το 1/1000 του αθλητισμού!

Ακόμα περιμένουμε θεραπείες και εμβόλια!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 3-6-2020 (κυριότερα σημεία)

Οι επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών για το 2020 με το σύστημα αξιολόγησης "Χίλων"

 

 Συνέχεια στη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με επιπλέον έμμεσα μέτρα, πέραν της απευθείας οικονομικής ενίσχυσης προς τα σωματεία στην ολοκλήρωση της προεγγραφής τους στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων"

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνει την κατανομή των επιχορηγήσεων του 2020, συνολικού ύψους 17.327.086 ευρώ, στις 27 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, τις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών αθλημάτων και στις τέσσερις (4) αθλητικές Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία.  ................................

 

Η κατανομή των επιχορηγήσεων στις 48 Ομοσπονδίες για το 2020 έχει ως εξής:

 

Α - Δέκα ομοσπονδίες με τεράστιες επιχορηγήσεις:

2.778.000 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Σ.Ε.ΓΑ.Σ.)

2.155.086 ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Ο.Ε.)

1.868.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

1.290.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.ΠΕ.)

995.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Γ.Ο.)

944.000 ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ)

858.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Ε.Κ.ΟΦ.Ν.Σ.)

772.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.)

764.000 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Χ.Ε.)

686.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ (Ε.Ο.Π.)

 

Β - Ακολουθούν οι ομοσπονδίες με μεσαίες επιχορηγήσεις

422.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Π.)

372.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ (Ε.Ο.Τ.) 

361.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΗΣ ΒΑΡΩΝ (Ε.Ο.Α.Β.)

356.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.)

344.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Ο.Α.)

275.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ (Ε.Ο.Κ.Κ.)

236.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ (Ε.Ο.Ξ.)

228.000 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.)

202.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (Ε.Ο.Τ.)

191.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ

191.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ (ΕΛ.Ο.Τ.)

188.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

187.000 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚ.Ο.Ε.)

152.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ (Ε.Ο.Π.)

125.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Σ.Ο.)

98.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

Γ - Ακολουθούν οι ομοσπονδίες με μικρές επιχορηγήσεις

51.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ (Ε.Ο.ΜΟ.Π.)

40.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ (Ε.Ο.Θ. Σκι)

30.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ (Ε.Ο.Ο.Α.)    

30.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (Ε.Ο.Π.Α.)

28.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΚΟΛΦ

23.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.)    

21.000  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ (Ε.Ο.Κ.)

13.000  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ (ΕΛ.Ο.Κ.)

9.000 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Ο.Τ.Ε.)

8.000 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.)

8.000 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Μ.Α.Ε.)

5.000 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ (Π.Ο.Κ.)

3.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.Α.Ο.)

3.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ- ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

3.000 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε)

3.000 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ.)

2.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΡΙΤΖ (Ε.Ο.Μ.)

2.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ (Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ.)     

2.500 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΜΠΟ, ΚΟΥΡΕΣ, ΤΣΙΔΑΟΜΠΑ (Ε.Ο.Μ.Τ.Σ.Κ.Τ.)    

2.500  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΑΪΤΑΪ (Π.Ο.Μ.)

 

Δ - Και τελειώνουμε με τους "τιμωρημένους":

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.)

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.) 

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για πρώτη φορά όλη η αθλητική οικογένεια (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία, αθλητές, προπονητές και λοιποί εργαζόμενοι) εντάχθηκε άμεσα στην ομπρέλα προστασίας και στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση. ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Πώς μοιράζεται το χρήμα το βλέπετε! Και αυτό γινόταν κάθε χρόνο! Εφέτος ο "ΧΙΛΩΝ" εφαρμόστηκε στο 20% των επιχορηγήσεων!

Με τέτοιον ποταμό δημόσιου χρήματος στον αθλητισμό έπρεπε να είχαμε τους Ολυμπιακούς στην αυλή μας και τα μετάλλια στους σταθμούς του Μετρό μαζί με τα αρχαία! Τι έχουμε? Παπάρια! Ελάχιστους διεθνείς πρωταθλητές και χαμηλότατο επίπεδο αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα!

Α - Δέκα ομοσπονδίες παίρνουν τεράστια ποσά, κατ' εμένα τελείως αδικαιολόγητα!

Β - Δέκα έξι ομοσπονδίες παίρνουν μεσαία ποσά!

Γ - Είκοσι ομοσπονδίες παίρνουν μικρά ποσά!

Δ - Δύο ομοσπονδίες τιμωρούνται για "ειδικούς λόγους"!

Είναι, πάντως, απαράδεκτα τα τεράστια αυτά ποσά προς τις ομοσπονδίες για το τρέχον αθλητικό έτος, στο οποίο λόγω πανδημίας δεν είχαν τα έξοδα των διοργανώσεων εσωτερικού και των αποστολών εξωτερικού, που είχαν στις προηγούμενες χρονιές!!!

Τέλος, παρατηρούμε ότι μεταξύ των αθλητικών ομοσπονδιών υπάρχουν και δέκα ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων επαφής (με μαύρα γράμματα) με μεγάλο πλήθος αθλητών όλων των ηλικιών, των οποίων οι σύλλογοι, δημιουργημένοι από καθαρή ερασιτεχνική ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι οι πλέον πληττόμενοι από τη πανδημία και οι οποίοι σύλλογοι θα είναι και οι τελευταίοι, που θα λειτουργήσουν σε όλη τους την δυναμικότητα!

Αυτών των ομοσπονδιών οι σύλλογοι έχουν ανάγκη επιπλέον οικονομικής στήριξης!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 4-6-2020 (κυριότερα σημεία)

Μαυρωτάς: "Ακατανόητη η έκπληξη ορισμένων Ομοσπονδιών για τα μερίδιά τους

 

"Η απάντηση στην ανακοίνωση της ΚΟΕ -και όχι μόνο- είναι ότι η χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών συμβαδίζει απόλυτα με την αξιολόγηση του συστήματος "ΧΙΛΩΝ" και για να είμαστε μάλιστα ακριβείς, είναι σε μερικές περιπτώσεις και λίγο παραπάνω, ως μερίδιο επί του συνόλου. ...................

Επιπλέον, στις 19/2/2020, όταν παρουσιάστηκε το σύστημα "ΧΙΛΩΝ" στους εκπροσώπους όλων των Ομοσπονδιών, κάναμε απολύτως σαφή τα ποσοστά στα οποία κινούνταν βάσει της αξιολόγησης η κάθε Ομοσπονδία, επί του συνολικού προϋπολογισμού για τις Ολυμπιακές, Μη Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες.  ................................

Κλείνοντας, η μείωση της αγωνιστικής δραστηριότητας, η ματαίωση ταξιδιών για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, η έγκαιρη ένταξη στα μέτρα στήριξης της Πολιτείας και η απ' ευθείας ενίσχυση των Σωματείων, που επίκειται, μαζί με άλλες έμμεσες πρωτοβουλίες στήριξης, υπερκαλύπτουν τις όποιες απώλειες της επιχορήγησης". ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

2.155.086 στην ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Ο.Ε.)

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος (αριστερά) είναι 30 χρόνια πρόεδρος της ΚΟΕ (και μέλος της ΕΟΕ) και ήταν αυτός, που από τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΟΕ το 1996 μου αρνήθηκε προσωπικά την αναγνώριση της ΠΟΠΚ στο κτήριο της ΕΟΕ τότε στο Κολωνάκι!

Πόσα λεφτά έχει πάρει από το κράτος επί 30 χρόνια?

Σήμερα, και μετά τις φασιστικές επιθέσεις του Αυγενάκη στις ομοσπονδίες, ξαφνικά βρήκε διέξοδο στο "μοντέλο Γερόλυμπου" και εσπευσμένα οργάνωσε μια Γενική Συνέλευση, που τον ανακύρηξε "Επίτιμο Πρόεδρο" ελπίζοντας ίσως να κάνει από αυτή τη θέση ό,τι κάνει και ο Γερόλυμπος στην ΕΛΟΚ (δεξιά) εδώ και 16 χρόνια κάτω από τα βλέμματα μιας ασυνείδητης ΓΓΑ!

Κάτι τέτοιους έχει δει ο Μητσοτάκης και έχει πάρει ανάποδες!!! Αλλά η απάντηση ήταν πάντα πολύ απλή:

Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ομοσπονδία! Αλλά πρέπει να έχεις ... ούμπαλα για να κάνεις τέτοια δουλειά!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 9-6-2020 (κυριότερα σημεία)

Απλουστεύεται η προεγγραφή των σωματείων στο Μητρώο

 

Τροποποιητική βελτίωση στο πεδίο "πληροφορίες προπονητή" με εξειδίκευση περί "υποχρέωσης απασχόλησης ή όχι"................................

Απλουστεύεται η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων", που για πρώτη φορά δημιουργείται στη χώρα μας, στην ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo).

Τροποποιείται από αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου το πεδίο που αφορά στις "πληροφορίες προπονητή". Θα δίδεται πλέον ως επιλογή η "υποχρέωση ή όχι σε απασχόληση προπονητή". Και μόνο σε περίπτωση υποχρέωσης, θα ακολουθεί η επισύναψη από κάθε υπόχρεο σωματείο είτε της Αναγγελίας Πρόσληψης του εκάστοτε προπονητή είτε του Συμφωνητικού Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet. ................................

Άλλωστε, ο νόμος 2725/99, άρθρο 31, παρ. 5 προβλέπει ότι "προπονητή έχουν υποχρέωση να απασχολούν":

α) οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις,

β) οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και τα τμήματα αμειβομένων αθλητών,

γ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικό άθλημα και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και σε τοπικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας,

δ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών".  ................................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Βρήκαν πού οφείλεται η καθυστέρηση και υποτίθεται ότι το διόρθωσαν! Τώρα οι εγγραφόμενοι σύλλογοι θα εκτιναχτούν στις 13.000!

Πρώτον, δεν έπρεπε να κάνουν αυτό το λάθος, και Δεύτερον εξακολουθεί να είναι λάθος του νόμου, διότι για ενηλίκους δεν είναι απαραίτητο ο σύλλογος να έχει προπονητή! Τότε ποιός τους μαθαίνει το άθλημα??? Η Μαρίκα???


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 12-6-2020 (κυριότερα σημεία)

"Ζήσε Αθλητικά" με Ντενίζ Δημάκη στο Χαϊδάρι, σε Ηλεία και Χανιά την επόμενη εβδομάδα

 

Δυναμική συνέχεια των τηλεπισκέψεων σε σχολεία, από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού  ............... .................

Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το "Ζήσε Αθλητικά" συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!  ...................

Τη σημερινή τηλεπίσκεψη, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, συνέχεια εκείνης της περασμένης Τρίτης με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, πραγματοποίησε η Ντενίζ Δημάκη, συμμετέχουσα στο αγώνισμα του τριάθλου στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:   Παπάρια!

Εδώ σε πιάνουμε αδιάβαστο κύριε Αυγενάκη, εκτός αν η Ντενίζ Δημάκη αποτελεί προσφορά Γερόλυμπου στην καμπάνια σου!

Η εν λόγω αθλήτρια Ντενίζ Δημάκη του Τριάθλου το 2008 ήταν (και είναι) αθλήτρια του Τριάθλου, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Γερόλυμπο, ομοϊδεάτη του υφυπουργού Αυγενάκη, (για να μπει ο Γερόλυμπος στην ΕΟΕ) με συλλόγους-μαϊμού καράτε, όπως γνωρίζουν και οι πέτρες, αλλά ΔΕΝ γνωρίζει ο Αυγενάκης!

Συνεπώς, λειτουργείς το "Ζήσε Αθλητικά" με μαϊμού αθλήτρια από μαϊμού ομοσπονδία, κ. Υφυπουργέ!

Η ομοσπονδία-μαϊμού αυτή του Τριάθλου, αφού επί δέκα χρόνια έπαιρνε παχυλές επιχορηγήσεις, τελικά ελέγχθηκε από τον Γιάννη Ανδριανό, μετά από πολήμηνες καταγγελίες δικές μου (!!!), και της αφαιρέθηκε η ειδική αθλητική αναγνώριση λόγω ανυπαρξίας συλλόγων Τριάθλου (είχε μόνον άσχετους του καράτε!), ενώ το άθλημα του Τριάθλου εντάχθηκε στην ομοσπονδία του Πεντάθλου!

Παρά την αφαίρεση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και αποστολής από τον Σταύρο Κοντονή φακέλου των παραβάσεων της ομοσπονδίας στον Εισαγγελέα για εντοπισμό τυχόν ποινικών αδικημάτων, ούτε τα λεφτά των επιχορηγήσεων ζητήθηκαν πίσω από την ΓΓΑ παρά μείνανε στην τσέπη του Γερόλυμπου, ούτε δικηγόρο έστειλε η ΓΓΑ να υποστηρίξει την υπόθεση στο δικαστήριο, ούτε την ομοσπονδία του Τριάθλου έκλεισε η ΓΓΑ, ούτε το Πένταθλο έχει αθλητές του Τριάθλου, κτλ. κτλ. κτλ., δηλαδή παρατηρείται ένα χάος ηλιθίων και αδιάφορων γαϊδουριών της ΓΓΑ, που συντηρούν τις μαϊμούδες και αφήνουν τα λαμόγια να αρμέγουν συστηματικά τα ... βυζιά των ομοσπονδιών σαν γελάδες σε μηχανικούς ... αρμεχτές!!!

 

Και από την ημέρα που ανέλαβε ο Αυγενάκης, επίσης δεν έκανε καμιά απολύτως κίνηση να "κλείσει" την ομοσπονδία Τριάθλου του Γερόλυμπου, παρ' όλο που της έχει αφαιρεθεί η ΕΑΑ, αλλά εξακολουθεί αυτή να αναγνωρίζεται διεθνώς από την Παγκόσμια του Τριάθλου, ενώ η εθνική ομοσπονδία Τριάθλου (της ΓΓΑ), ως τμήμα της ομοσπονδίας Πένταθλου, παίζει στο εσωτερικό μόνο της χώρας μας! Μελανή σελίδα της Νέας Δημοκρατίας ο Γερόλυμπος και κολλητός του Κούβελου και κολλητός του Αυγενάκη και φυσικά κολλητός ... δικός μου!!!

Αυτοί είσαστε στη ΓΓΑ: υπάλληλοι, διευθυντές και πολιτικοί προϊστάμενοι και δεν πρόκειται να αλλάξετε ποτέ, διότι ο ... Νέρωνας, που σας χρειαζόταν, ήταν ένας και πέθανε πριν από 2000 χρόνια! Δυστυχώς!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 17-6-2020 (κυριότερα σημεία)

Στα 12 εκατ. ευρώ το ποσό της απευθείας ενίσχυσης των σωματείων

 

"Φοβού τους Δαναούς

και δώρα φέροντας!"

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: ................................

Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το  μητρώο αθλητικών σωματείων.  ................................

Ο κ. Αυγενάκης, στην ομιλία του, τόνισε:

"Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ικανοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας. Το αίτημα αυτό αφουγκράστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε ότι επιβάλλεται να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, για να συνεχίσει να επιτελεί τον σπουδαίο ρόλο του στην Ελλάδα και παγκοσμίως. ................................

Έπειτα από 12 χρόνια, τελευταία φορά ήταν το 2008, η Πολιτεία προχωρά απευθείας στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Εκείνων που προχωρούν την προεγγραφή τους στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων" και διαθέτουν ή έχουν αιτηθεί την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.  ................................

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων", στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να μπει μια τάξη στις αθλητικές δομές της χώρας.

Περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανταποκριθεί έως τώρα στην πρώτη φάση προεγγραφής στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων". Η διαδικασία είναι δυναμική, το Μητρώο συνεχίζει να δέχεται εγγραφές καθημερινά.   ..........................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Εξαγγελίες, που αποδεικνύουν καραμπινάτη εξαγορά συνειδήσεων! Δίνουν πενταροδεκάρες για να πάρουν εγγραφές στο Μητρώο!

Εκβιάζουν τον αθλητικό κόσμο εξαρτώντας το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ομοσπονδιών από την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο!

Βδελυρή κατάσταση!!!

Λένε ότι έχουν ήδη 5.000 εγγραφές και τους προκαλώ να μας τις δείξουν, γιατί τους θεωρώ ψεύτες!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 18-6-2020 (κυριότερα σημεία)

Αυγενάκης, Υλοποιήθηκε το όραμα της δημιουργίας του Πέλοπα

 

Παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ η καινοτόμος, ενιαία ψηφιακή βάση καταγραφής του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας ................................

Η καταγραφή του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, υπό την ευθύνη της ΚΕΔΕ, θα συνοδεύεται από τα στοιχεία της κατάστασής των ακινήτων (σε λειτουργία ή μη, παλαιότητα, βαθμός προόδου ως προς την αδειοδότηση, ελλείψεις, συχνότητα χρήσεων, αθλήματα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις κ.λπ.). ................................

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε πριν την παρουσίαση της πλατφόρμας "Πέλοπας":

"Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά, παρουσιάζουμε μια κοινή ιδέα, η οποία προέκυψε στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πριν από περίπου τρεις μήνες. Η συζήτηση ξεκίνησε από την ανάγκη να βάλουμε σε μία σειρά τις εκκρεμότητες με τις άδειες των γηπέδων για την ασφάλεια των πολιτών. ...................

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε για την παρουσίαση της πλατφόρμας "Πέλοπας":  ...................

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε καμία συγκροτημένη, ολοκληρωμένη, προσβάσιμη από όλους, ασφαλής πηγή πληροφόρησης για τις αθλητικές υποδομές μας ανά την επικράτεια.

Η έλλειψη στοιχείων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργούσε και δημιουργεί κενό στον ορθό και αποτελεσματικό αθλητικό σχεδιασμό, με συνέπεια την άναρχη κατανομή αθλητικών εγκαταστάσεων, διοργανώσεων, αλλά και πόρων. ...................

Υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν 18 Αθλητικά Κέντρα πλέον, έπειτα από την ολοκλήρωση της παραχώρησης προς εμάς από τον ΟΑΕΔ και των εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό. Φυσικά, για όλες αυτούς τους πολυδύναμους αθλητικούς πόλους γνωρίζουμε άριστα τι συμβαίνει.        ...................

> Τον βαθμό προόδου ως προς την αδειοδότηση, στον οποίο βρίσκεται η εκάστοτε εγκατάσταση, άρα και τις στοχευμένες παρατάσεις που θα πρέπει να δοθούν στη συνέχεια.  ...................

Ο "Πέλοπας" συνεπώς, δεν είναι μόνο ένα διοικητικό εργαλείο, αλλά θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και των αθλητών.

Σε δεύτερη φάση θα μπορεί ο κάθε πολίτης να εντοπίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το ενδιαφέρον του. Θα γνωρίζει την λειτουργικότητα της κάθε εγκατάστασης. Το πρόγραμμα των διοργανώσεων και τα ωράρια λειτουργίας τους. ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Όλα τα τελευταία χρόνια πολλές προπονήσεις και πολλοί αγώνες ομοσπονδιών γίνονταν σε γήπεδα και στάδια, που δεν είχαν την απαραίτητη από το νόμο άδεια!

Πολλές τέτοιες υποθέσεις έχουν πάει στον Εισαγγελέα!

Ακόμα και σήμερα, μετά από την ανακοίνωση της δημιουργίας του "Πέλοπα", να δούμε πότε θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για να γίνουν ασφαλή τα γήπεδα και τα στάδια της ΓΓΑ και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε μόνιμη βάση, όμως, από το 2004 μέχρι σήμερα, όλα τα σταδια των Ολυμπιακών Αγώνων τα έχουν φάει οι νυχτερίδες, οι αράχνες, τα ποντίκια και κάθε άλλο συμπαθές ... φίλαθλο πλάσμα!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 29-6-2020 (κυριότερα σημεία)

Έχουν παρέλθει οι εποχές εκβιασμού για την Κυβέρνηση

 

Η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού στη Βουλή για τα κωλύματα εγγραφής και περιορισμούς συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις ................................

"Συζητούμε σήμερα μια αναγκαία μεταρρύθμιση, που αφορά στο πλαίσιο που διέπει τα κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις.

Βάζουμε καθαρούς όρους στο δρόμο για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας.

Και το κάνουμε αυτό έγκαιρα ώστε να μπορούν οι αθλητικοί φορείς να προετοιμασθούν για τις εκλογές τους. ................................

Θα το συζητήσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, οπότε σήμερα θα αναφερθώ επιγραμματικά στις βασικότερες διατάξεις:

> Αρχαιρεσίες: Ρυθμίζουμε ζητήματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, στις αθλητικές ενώσεις και στα αθλητικά σωματεία.  ...................

Αναφορικά με την τροπολογία που συζητάμε σήμερα: ...................

Πλέον για να υφίσταται κώλυμα, πρέπει το πρόσωπο να έχει παραπεμφθεί αμετακλήτως ή να έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και όχι τελεσίδικα.

Και φυσικά το κώλυμα του παραληφθέντος θα διαρκεί έως και την έκδοση αθωωτικής απόφασης, ενώ σε τυχόν περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης το κώλυμα θα διατηρείται, σε αντίθεση με τα ισχύοντα σήμερα. ...................

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως διαπιστώνετε κι εσείς, δεν υπάρχει καμία μεθόδευση, καμία εξυπηρέτηση συμφερόντων, καμία φωτογραφική διάταξη.

Θέτουμε καθαρούς όρους με διαφάνεια και ακεραιότητα, ώστε όλοι να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και τα ασυμβίβαστα. ................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Με κλικ εδώ βλέπετε το νόμο 4700/2020 για τα κωλύματα συμμετοχής σε σωματείο ή διοίκηση σωματείου!

Αυτά είναι "πονήρως" κατευθυνόμενα και θα τα δούμε όλα στον αθλητικό νόμο κατά και μετά την διαβούλευση!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 2-7-2020 (κυριότερα σημεία)

Λ. Αυγενάκης: Νοικοκύρεμα στο αθλητικό μας τοπίο

 

Γ. Μαυρωτάς: "Να αυξήσουμε τον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με όσον καταναλώνουμε", στη διημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ................................

Σκοπός της διημερίδας είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, στους κομβικούς άξονες της εθνικής στρατηγικής για τον αθλητισμό, στην παρουσίαση των νέων κανόνων λειτουργίας, καθώς και στη διερεύνηση νέων μεθόδων διεξαγωγής αθλητικών οργανώσεων με βάση τους κανόνες και τα δεδομένα που προκύπτουν μετά την πανδημία. ...................

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε: ................................

Οφείλω να ομολογήσω ότι ουδέποτε φανταζόμουν πως θα βρισκόμασταν στο σημείο να πραγματευόμαστε ζητήματα σχετικά με την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και της ζωής μας ευρύτερα, εξαιτίας μιας πανδημίας!

Υπό κανονικές συνθήκες τα εθνικά πρωταθλήματα θα είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και θα προετοιμαζόμασταν εντατικά ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. ......................

Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω ότι η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα μας πραγματοποιείται σε πλήρη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών και σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό.

Προφανώς μεσολάβησαν πολλά βήματα μέχρι να μπορούμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας σήμερα. Αρχικά, δρώντας αποφασιστικά και ταχύτατα, προλάβαμε έγκαιρα να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία καθόρισαν την ομαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.  ...................

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώσαμε οικονομική ενίσχυση ύψους 12.000.000 ευρώ προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Την δε  επιχορήγηση θα λάβουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν ανταποκριθεί ως τώρα στην πρώτη φάση της προεγγραφής στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων". ...................

Από τα μέσα Μαΐου, λοιπόν, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του "Μητρώου Αθλητικών Σωματείων". ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

Στις 2-7-2020, όταν όλα έχουν διαλύσει λόγω διακοπών, μας ανακοινώνει την "επανεκκίνηση του αθλητισμού"! Δηλαδή, μας δουλεύει ψιλό γαζί!

Ιούλιο και Αύγουστο κανένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν δουλεύει! Δεν του το έχει πει αυτό κανένας?

Με τις εξάρσεις δε της πανδημίας λόγω τουρισμού, να δούμε το Σεπτέμβριο πού θα βρει αθλητές για να γεμίσει τους συλλόγους και να τους στείλει για εκλογές στις ομοσπονδίες!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 29-7-2020 (κυριότερα σημεία)

Σε πλήρη εξέλιξη η αθλητική μεταρρύθμιση στον Πλανήτη των Μαϊμούδων!!!

 

-Τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού για εκλογές στις Ομοσπονδίες το τελευταίο δίμηνο του 2020, τρόπο κατανομής της οικονομικής ενίσχυσης των 12 εκατ. ευρώ στα αθλητικά σωματεία, παράταση της θητείας της ΕΕΑ

-Νέα οικονομική ανάσα στον αθλητισμό με μειώσεις του ΦΠΑ σε εισιτήρια και της φορολογίας συμβολαίων προπονητών

-Σε Διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό.   ...........................

1) Στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την διανομή του ποσού των 12 εκατ. ευρώ ως οικονομική ενίσχυσή τους.

Επειδή παρέστη ανάγκη καταγραφής των νομίμως λειτουργούντων αθλητικών σωματείων στη χώρα, προκειμένου να καταστεί εφικτή στην παρούσα φάση η υλοποίηση των σχεδιαζόμενων μέτρων άμεσης και έμμεσης στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την πανδημία του κορωνοϊού, θεσμοθετείται προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας του Μητρώου Αθλητικών Φορέων (άρθρο 24 του ν. 4373/2016), με την εγγραφή των αθλητικών σωματείων, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής τους.  ...................

Στα σωματεία, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, θα καταβληθεί εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας COVID-19.  ...................

2) Στις εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Λόγω της αναβολής διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας αυτό το διάστημα, οι αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών θα διεξαχθούν εντός του τελευταίου διμήνου του 2020, κατ' εξαίρεση τόσο της ρυθμίσεως της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν.2725/1999 (Α' 121), που ορίζει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών διεξάγονται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και των ρυθμίσεων του εκάστοτε καταστατικού της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.  ...................

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Μας τα ξεφουρνίζει ένε-ένα και πάλι δεν του βγαίνουν!

Η προθεσμία εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο, που θα ήταν άμεσα προσβάσιμο στους Έλληνες Πολίτες, από 5 Ιουνίου έγινε 30 Ιουνίου και μετά αόριστη, ενώ μέχρι σήμερα τίποτα δεν είναι ακόμα προσβάσιμο και άρα ενδεχομένως να είναι όλα ψέματα!

Μας έχει πρήξει ότι στα εγγεγραμμένα στο Μητρώο σωματεία θα μοιραστούν 12 εκατ. Εντάξει, το εμπεδώσαμε! Φτάνει πια!

Το νέο φρούτο είναι ότι δεν του εβγαιναν οι εκλογές στο τετράμηνο του 2020 και τις μετέφερε στο τελευταίο δίμηνο!

Με κλικ εδώ βλέπετε το νόμο 4714/31-7-2020 για το Μητρώο, τα 12 εκατ. και τις εκλογές στις ομοσπονδίες στο τελευταίο δίμηνο του 2020.

Αυγενάκη, πάρτο απόφαση από τώρα, οι εκλογές των ομοσπονδιών θα γίνουν το 2021, διότι ο κορωναϊός έχει "ευνουχίσει" τα αθλητικά σωματεία με τέτοιο τρόπο, ώστε μέσα στο 2020 να μην μπορούν να κάνουν προπονήσεις και αγώνες, οι ομοσπονδίες τους να μη μπορούν να κάνουν αγώνες με πανελλήνια συμμετοχή και οι αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες να μη μπορούν και αυτές να κάνουν αγώνες με όλες τις χώρες της αρμοδιότητάς τους! Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να θεωρούνται ΕΦΕΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ όλα ανεξαιρέτως τα "περυσινά αθλητικά σωματεία"! Ούτε φασιστικά δεν μπορείς να βαφτίσεις ένα σωματείο "αθλητικό" αν δεν λειτουργεί τώρα ως αθλητικό και αν δεν λειτουργούν επίσης όλες οι υπερκείμενες ενώσεις του!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 6-8-2020 (κυριότερα σημεία)

Επισφραγίζουμε το πλαίσιο της αθλητικής μεταρρύθμισης

 

Σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση (http://www.opengov.gr), η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου, τίθεται απόψε το σχέδιο νόμου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις".  ...................

Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου συμπληρώνει τον ν. 4639/2019, του περασμένου Νοεμβρίου, με τον περιορισμό των θητειών και τα όρια ηλικίας για τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, την κύρωση της Σύμβασης Macolin κ.α.  ...................

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΘΛΗΤΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

* Στις εκλογές Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών απαγορεύεται η δια πληρεξουσίου συμμετοχή.

* Της Εφορευτικής Επιτροπής προΐσταται δικηγόρος ως δικαστικός αντιπρόσωπος.

* Ο εκλογικός κατάλογος για Ενώσεις και Ομοσπονδίες περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο Σωματεία με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ και με ενεργή συμμετοχή στις επίσημες διοργανώσεις την τελευταία διετία.

* Ο εκλογικός κατάλογος υποβάλλεται προς επικύρωση στη ΓΓΑ τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και αναμορφώνεται στο μέτρο που δεν συμφωνεί με το τηρούμενο Μητρώο Αθλητικών Φορέων.

* Οι εκλογές για ΔΣ διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από δύο επιμέρους τμήματα: Στο πρώτο τμήμα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων προέδρων του και στο δεύτερο τμήμα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων μελών. Ο εκλογέας σταυροδοτεί με έναν (1) σταυρό τον υποψήφιο πρόεδρο της προτίμησής του και δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφια μέλη μέχρι τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των προς εκλογή θέσεων.

* Υποψήφιος πρόεδρος που κατά την ψηφοφορία λαμβάνει ποσοστό ψήφων τουλάχιστον 25% των εγκύρων ψηφοδελτίων εκλέγεται μέλος του ΔΣ.

* Ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας του Δ.Σ εκλέγονται, με απόλυτη πλειοψηφία, από το σύνολο των εκλεγέντων μελών κατά την πρώτη συνεδρίασή του οργάνου, που συγκαλείται με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη ενότητα άρθρων του σχεδίου νόμου, απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης στα Σωματεία, τα οποία έχουν περιθώριο δύο (2) έτη να την αποκτήσουν, ειδάλλως διαγράφονται αυτοδικαίως από την Ένωση ή την Ομοσπονδία τους. Επίσης, έως ότου να την αποκτήσουν, δεν μπορούν να μετέχουν σε Πανελλήνιους αγώνες. ................................

 

Β. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ................................

Γ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

* Εν ενεργεία αθλητές θα μπορούν να ασκούν παράλληλα προπονητική δραστηριότητα, αρκεί να είναι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή, σύμφωνα με τα όσα νομίμως ισχύουν.

 Εξακολουθεί να μην επιτρέπεται η δυνατότητα ενός αθλητή να είναι προπονητής στην ίδια ή σε άλλη ομάδα της κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται. ................................

Δ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ MAGGLINGEN / MACOLIN

  ................................

* προβλέπεται ότι θα μπορούν να εγγραφούν στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών της ΓΓΑ όσοι πέτυχαν εξαιρετική διάκριση, αρκεί το σωματείο τους να έχει αποκτήσει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση έως τον χρόνο της εγγραφής τους κι ας μην την διέθετε κατά τον χρόνο της αγωνιστικής επιτυχίας τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

Ένας νέος εκλογικός νόμος τέθηκε στην ηλεκτρονική διαβούλευση με τίτλο: "Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις""

Το πρώτο που μας κίνησε την προσοχή ήταν το επόμενο σλογκανάκι στην αρχή του site της διαβούλευσης:

Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια που υποβάλλονται από τους πολίτες στις ανοικτές προς σχολιασμό διαβουλεύσεις δεν δημοσιεύονται άμεσα στην πλατφόρμα του OpenGov με το πάτημα του πλήκτρου "Υποβολή". Η δημοσίευσή τους προϋποθέτει την έγκριση από την ομάδα παρακολούθησης των σχολίων του εκάστοτε αρμόδιου Υπουργείου. Η Ομάδα παρακολούθησης επιβλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα και εντός κάθε ημέρας τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και προχωρά στην ανάρτηση των σχολίων.

Επομένως, τα Σχόλια των χρηστών της πλατφόρμας δημοσιεύονται μετά από λογοκρισία!

Στην παρούσα φάση, και πριν από το Μέρος Γ της διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου, θεωρώ σκόπιμο να διαβάσετε με προσοχή μερικές σχετικές δημοσιεύσεις με σειρά ημερομηνιών:

25-6-2020 - Αντιδράσεις της ΕΟΕ εν όψει της νέας νομοθετικής παρέμβασης του Αυγενάκη! Προσωπικά συμφωνώ σε όλα τα σημεία!

H απάντηση της πλευράς του εξωγήινου Αυγενάκη:

"Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπομονετικά περιμένει, ακόμα και τώρα, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΟΕ. Δηλαδή: Η αποστολή της λίστας, όπως η ΕΟΕ πρότεινε, των ενεργών σωματείων όλων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, προκειμένου να γίνει η διασταύρωσή τους με εκείνα που εγγράφονται στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» και οι  αναλυτικές προτάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών στις Ομοσπονδίες, εν όψει της διαβούλευσης του υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις...".

 

Και οι προφανείς επισημάνσεις οι δικές μας:

Δεν έχει καμιά απολύτως υποχρέωση ούτε αρμοδιότητα η ΕΟΕ να κάνει τη δουλειά των ανίκανων, άχρηστων και κηφήνων υπαλλήλων και διεθυντών της υπηρεσίας, που είσαι επικεφαλής εσύ ο ίδιος κύριε θρασύτατε Αυγενάκη!!! Το Μητρώο έπρεπε να είχε γραφεί από την ΓΓΑ από το 2016 εφόσον όλα τα στοιχεία των σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση βρίσκονται στα ντουλάπια σας εδώ και χρόνια!!!

Η ειρωνία και ο κυνισμός, που σε χαρακτηρίζουν γίνονται πλέον σήμα κατατεθέν ενός κόμματος, που χωρίς αντιπάλους προσβλέπει σε 50ετή ολοκληρωτική κυριαρχία!!! Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!

 

10-8-2020 - Επιστολή Κούβελου προς την ΕΟΕ! Παρ' όλο που είμαι αντίθετος του Κούβελου λόγω "κολεγιάς" με τον Γερόλυμπο, και εδώ συμφωνώ σε όλα τα σημεία!

11-8-2020 - Επιστολή Διαθεσόπουλου προς Καπράλο - ΕΟΕ! Και σε αυτή την επιστολή συμφωνώ απόλυτα!

Επιστολή του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου προς τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο στην οποία ο Διαθεσόπουλος επικαλείται, κατά τη γνώμη μου, ορθότατους ισχυρισμούς, αλλά προς έναν Καπράλο, του οποίου δεν καίγεται καρφί για το τι μέλει γεννέσθαι, μιας και κατάφερε να είναι τώρα μέλος της ΔΟΕ και άρα μονίμως μέλος της ΕΟΕ!

18-8-2020 - Αυγενάκης: "το Μητρώο διασφαλίζει τα ερασιτεχνικά σωματεία"

Η δημοσίευση αυτή αναμασά τις γνωστές θέσεις του Αυγενάκη δήθεν ως απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ώστε δήθεν να μην μείνουν αναπάντητες! Αλλά, πρώτον είναι σαφές ότι "αγοράζει" κομματικούς φίλους ο Αυγενάκης με λεφτά του Δημοσίου, και δεύτερον μας ξαναλέει σήμερα 18-8-2020 ο εξωγήινος Αυγενάκης περί 5.000 εγγραφών στο Μητρώο, όσες μας είπε και την 17-6-2020, δηλαδή πριν από δύο μήνες!!! Είναι ψεύτης ο άνθρωπος!

Σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, οι κατακτητές μοίραζαν καθρεφτάκια και χαϊμαλιά στους ιθαγενείς και τους κατακτούσαν πάντα για το δικό τους καλό!!!

19-8-2020 - Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να εκδώσει το ψήφισμα με κλικ εδώ! Το ψήφισμα περιλαμβάνει στοιχεία από το καταστατικό της ΔΟΕ με παγκόσμια βαρύτητα, τα οποία ο Αυγενάκης, ως εξωγήινος, γράφει στα πάλιά του τα παπούτσια!

Η διαβούλευση επί των άρθρων του νέου αθλητικού νόμου για τις αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες θα μας απασχολήσει στο επόμενο Μέρος Γ της μελέτης μας!


Παρά τις προσπάθειες, όμως, του Αυγενάκη για ... εκλογές, τα κρούσματα του κορωναϊού αυξάνονται!!!


 Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ της 21-8-2020 (κυριότερα σημεία)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΓΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ κατευθείαν:

Με κλικ στον τίτλο δίνονται οι νέες σούπερ-πολύπλοκες οδηγίες της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ μετά τις εξάρσεις του κοροναϊού κατά τον Αύγουστο! Αξίζει να τις διαβάσετε!

Και οι Οδηγίες αυτές είναι τόσες πολύπλοκες αλλά αναγκαίες, ώστε να είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο αθλητισμός θα μείνει ακόμα δυο μήνες το λιγότερο στον πάγο, αφού είναι απόλυτα αδύνατο να μπορέσουν να προσαρμοστούν στους περιορισμούς όλοι οι αθλητές και όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι όλων των αθλημάτων της χώρας!!!

Και όπως είναι αυτονόητο, πριν από τις εκλογές πρέπει οι σύλλογοι "να είναι αθλητικοί εφέτος", πράγμα που σημαίνει να έχουν κάνει προπονήσεις και αγώνες εφέτος! Στους αγώνες αυτούς θα πρέπει να πάρουν μέρος όλοι οι σύλλογοι του κάθε αθλήματος, ειδάλλως ΔΕΝ θα είναι πανελλήνιοι! Για τους αγώνες αυτούς θα πρέπει όλοι οι αθλητές να έχουν προετοιμαστεί τουλάχιστον επί 3-4 μήνες εντατικά, εφόσον βρίσκονται επί έξι μήνες εκτός προπονήσεων!

Αλλά όλα αυτά είναι αδύνατον να γίνουν!!!

Επομένως, αν γίνουν εκλογές στις ομοσπονδίες, θα μιλάμε για ψηφοφόρους συλλόγους-μαϊμού, ομοσπονδίες-μαϊμού, ΓΓΑ-μαϊμού και υφυπουργό-Κινγκ-Κόνγκ!!!

Από την άλλη μεριά, αν ο Αυγενάκης επιμείνει να κάνει εκλογές στις ομοσπονδίες με ένεση νομιμότητας στον ... πισινό των συλλόγων (!) μέχρι το τέλος του έτους παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο, ακόμα και αυτό της πανδημίας, μπορεί να το πετύχει μόνο φασιστικά, αλλά θα φορτωθεί στην πλάτη του κάθε δυσμενή συνέπεια!

Εδώ τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγάλη σκέψη, προσοχή και κίνδυνο, και ο αθλητισμός, που μπορεί να περιμένει, μας μάρανε???

Με συγχωρείται για την οικειότητα, αλλά αν δεν τα βλέπει όλα αυτά ένας υφυπουργός, τότε είναι ... βλήμα!!!

Φιλάκια!!!


 Τα κρούσματα του κορωναϊού αυξάνονται και στις τελευταίες ημέρες:


Τελικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα (συνέχεια του Μέρους Α) από αναντίρρητα αποδεικτικά στοιχεία στα επιλεγμένα δελτία τύπου της γ.γ.α.:

 

23-3-2020:

17 – Τα μέτρα στήριξης είναι μηδαμινά μπροστά στην πραγματική οικονομική ζημιά των σωματείων.
Αυτό δεν ισχύει και για τις ομοσπονδίες.

27-4-2020:

18 - Είναι αδύνατο η Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή να επιτρέψει πλήρεις αγώνες ομοσπονδιών μέσα στο 2020!

14-5-2020:

19 - Πιέζει τις εκλογές για φέτος εμμονικά ο Αυγενάκης, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα του βγει!

15-5-2020 και 19-5-2020:

20 - Μητρώο Αθλητικών Σωματείων-Μαϊμού χωρίς αθλητές, χωρίς προπονήσεις, χωρίς αγώνες μέσα στο 2020!!!

26-5-2020:

21 - Πιπίλα μας έγινε αυτό το περίφημο Μητρώο των Σωματείων.

31-5-2020:

22 - Ελεύθερη η άθληση για όλους στα στάδια με τήρηση πολύπλοκων κανόνων προφύλαξης!

3-6-2020:

23 - Υπέρογκες οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών!

9-6-2020:

24 - Διόρθωση λανθασμένης απαίτησης στη συμπλήρωση στοιχείων στο Μητρώο.

12-6-2020:

25 - Εξωγήινος ο Αυγενάκης, όταν χρησιμοποιεί στο "Ζήσε Αθλητικά" αθλήτρια από το διαγραμμένο Τρίαθλο του Γερόλυμπου!!!

17-6-2020:

26 - Αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια για τα 12 εκατ. μη έχοντας τίποτα καινούριο να πούνε!

18-6-2020:

27 - Ήρθε ο "Πέλοπας" να μας σώσει από τους ηλιθίους, που έδιναν άδειες αγώνων σε ομοσπονδίες μέσα σε στάδια και γήπεδα, που δεν είχαν άδεια διοργανώσεων για αυτά τα αθλήματα!

29-6-2020:

28 - Ανάπτυξη από τον Αυγενάκη στη Βουλή των νέων διατάξεων για τις αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες!

2-7-2020:

29 - Και άλλη επανεκκίνηση με ελαφρότερες υγειονομικές προϋποθέσεις!

29-7-2020:

30 - Συρρικνώθηκε το "εμμονικό όραμα Αυγενάκη" του τελευταίου τετράμηνου του 2020 για εκλογές στις ομοσπονδίες σε τελευταίο ΔΙΜΗΝΟ!

6-8-2020:

31 - Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις εκλογές στις ομοσπονδίες μέχρι τις 23-8-2020! Εδώ θα μελετηθεί στο΄Μέρος Γ.


  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .