karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 15/8/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .


 

Ο Γιώργος Ορφανός και οι Υπεύθυνοι της “Ντόπας”

 

Η ομοσπονδία μας περιμένει δέκα χρόνια την αναγνώρισή της από την ΓΓΑ και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός προτιμάει να επιχορηγεί την ... ΝΤΟΠΑ!!! Μη μου πείτε ότι έχω προσωπικά μαζί του! Εγώ, όπως άλλωστε και όλοι όσοι ασχολούνται με τα αθλητικά, άκουγα επί είκοσι χρόνια το “τικ-τάκ” της ωρολογιακής βόμβας της ντόπας! Δεν πιάνονται κορυφαία αθλητικά ρεκόρ από αθλητές μιας χώρας χωρίς αθλητική υποδομή! Ο κύριος Ορφανός (για τους προηγούμενούς του δεν έχει νόημα να μιλήσουμε!) ανέλαβε τα καθήκοντά του με κλειστά μάτια και βουλωμένα αυτιά; Ένας υπουργός, ο οποίος προϋπήρξε δέκα χρόνια υπεύθυνος αθλητισμού της αντιπολίτευσης και υποτίθεται ότι γνωρίζει το αντικείμενο του υπουργείου του, γνωρίζει πολύ καλά ότι σε προ-ολυμπιακή περίοδο παραλαμβάνει ένα ναρκοπέδιο και οφείλει να προστατεύσει τον αθλητισμό! Τώρα που η νάρκη έσκασε στα χέρια του, να δούμε τι θα κάνει!

 

Τη Τετάρτη 11-8-04 και κατά την αναμετάδοση του ολυμπιακού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ελλάδας και Κορέας το κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης έδειχνε μαύρη εικόνα για περίπου είκοσι λεπτά. Οι υπεύθυνοι είπαν ότι έγινε βραχυκύκλωμα στο κεντρικό σύστημα μετάδοσης και δεν λειτούργησαν ούτε το πρώτο εφεδρικό, αλλά ούτε και το δεύτερο!

Παγκόσμια Ξεφτίλα!!!

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε φαινόμενα έλλειψης εγρήγορσης και ολιγωρίας στον κρατικό μηχανισμό”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ο Θ. Ρουσόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι ήδη έχει συγκαλέσει σύσκεψη για το επόμενο πρωί και του ανέλυσε τις αποφάσεις που έχει πάρει: να γίνει αυστηρή έρευνα και να επιβληθούν κυρώσεις. Ο πρωθυπουργός τού έδωσε το “πράσινο φως”. (Απορία: γιατί πράσινο και όχι μπλε?)  “Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε”, τόνισε. “Η Ελλάδα παίζει το προσωπικό της στοίχημα και κανείς δεν έχει ούτε το δικαίωμα ούτε την πολυτέλεια για λάθη.”

Ο υπεύθυνος γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΤ Τζώνη Καλημέρης παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη των γεγονότων. Παράλληλα, παραιτήθηκε και ο διευθυντής λειτουργίας της γενικής διεύθυνσης τηλεόρασης Γ. Παπαμώκος.

 

Για να δούμε τι ποιότητας και ποσότητας ευαισθησία θα δείξουν για την ντόπα!

 

Την Πέμπτη, 12-8-04, το απόγευμα ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου δεν βρέθηκαν στα δωμάτιά τους στο Ολυμπιακό Χωριό από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Ντόπινγκ της ΔΟΕ, ώστε να υποβληθούν σε έλεγχο. Το να βρίσκονται οι δύο αυτοί αθλητές , όπως και κάθε άλλος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων, στη διάθεση της ανωτέρω Επιτροπής ήταν απαράβατη υποχρέωση των δύο αθλητών, του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου και του αρχηγού της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Γιάννη Παπαδογιαννάκη. Η μη παρουσίαση σε άμεσο χρονικό διάστημα στο κέντρο ελέγχου αναβολικών ισοδυναμεί με άρνηση στον έλεγχο και άρα με παραδοχή χρήσης αναβολικών. Οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου φαντασιώθηκαν ένα δήθεν τροχαίο και μας το σερβίρισαν περνώντας μας για ηλιθίους. Μπήκαν σε νοσοκομείο, ώστε να ισχυρισθούν την αναξιοπιστία πλέον των αντι-ντόπινγκ τεστ λόγω λήψεως φαρμάκων εξ ανάγκης και έτσι θα την σκαπουλάριζαν ξώφαλτσα με μόνο τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς!

Εκατό φορές πιο μεγάλη παγκόσμια ξεφτίλα!!!

Οι δύο αθλητές, ο προπονητής τους και οι αρμόδιοι του αθλητισμού (από ΣΕΓΑΣ μέχρι υπουργό αθλητισμού!) μας έκαναν “ρόμπες” σε όλη την υφήλιο! Το αρχαίο ελληνικό αθλητικό πνεύμα αγκαζέ με τη σύγχρονη ντόπα βγαίνει βόλτα Ακρόπολη- ΟΑΚΑ.

 

Το να παίρνεις αναβολικά δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Απλά είσαι ένας κοινός κλέφτης της νίκης του συναθλητή σου. Αν ταυτόχρονα παίζεις την υγεία σου στη ... ρώσικη ρουλέτα είναι δικό σου θέμα. Αν σου τα δίνει ο δολοφόνος προπονητής σου και κονομάτε και οι δύο, μαγκιά σας! Δεν μπορείς, όμως,  να καταστρέφεις το ιδεώδες του αθλητισμού για έναν ολόκληρο λαό! Δεν μπορείς να κλέβεις την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου λαού!

Αλλά για να μην κλέψουν οι χρήστες αναβολικών τη νίκη από τους κορυφαίους αθλητές άλλων εθνικών ομοσπονδιών ενδιαφέρονται όλες οι άλλες εθνικές ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων και επομένως όλοι οι ύποπτοι κλέφτες είναι στόχος καταγγελιών για έλεγχο! Τόσο ηλίθιοι είναι όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι, ώστε να μην γνωρίζουν ότι οι Έλληνες αθλητές είναι αυτονόητα στόχοι ελέγχων;;;

Από την άλλη μεριά όμως, και με δεδομένο ότι οι δύο γνωστοί αθλητές είχαν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε μυθικούς ήρωες, υπάρχει μια γενικότερη ευθύνη όλων των αρμοδίων και παρατρεχάμενων, οι οποίοι δημιούργησαν στον ελληνικό λαό το γενικότερο σκηνικό και στη νεολαία δύο ψεύτικα ινδάλματα, ως πόλους έλξης, με τα οποία καλούσαν δήθεν τους νέους στον αθλητισμό. Ποιόν αθλητισμό; Της ντόπας;

Τόσο ανυποψίαστοι ή ανίκανοι να δουν  ή γνώστες και αποκρύπτοντες ή ακόμα και εγκληματικά συνένοχοι ήταν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι χαζοχαρούμενοι, οι οποίοι κάθε τόσο φώναζαν και φωνάζουν “κάτω τα χέρια από τους αθλητές” μέχρι που η “ωρολογιακή βόμβα” έσκασε στα χέρια του Γιάννη Παπαδογιαννάκη και του Γιώργου Ορφανού;

 

Η ενδεχόμενη χρήση αναβολικών από τους δύο κορυφαίους αθλητές αποτελεί τρομερό πλήγμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τη χώρα μας που είναι και η διοργανώτρια αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό της χώρας μας. Αν πραγματικά οι δύο κορυφαίοι αθλητές χρησιμοποιούν αναβολικά για να επιτύχουν τις επιδόσεις τους, τότε το γενικότερο αθλητικό μας σύστημα είναι αποδεδειγμένα σαθρό και υπεύθυνοι για τους συγκεκριμένους αθλητές είναι όλες οι μέχρι τώρα τελευταίες διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και όλοι οι μέχρι τώρα υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς αθλητισμού, διότι αποδεδειγμένα με βλακώδη άγνοια, αμέλεια, συνενοχή ή και παρότρυνση άφησαν να παρεισφρύσουν τα αναβολικά στον αθλητισμό μας και διότι παρουσίαζαν στον ελληνικό λαό “τα ... φύκια για μεταξωτές κορδέλλες” και μάλιστα αντλώντας χρήμα, δόξα και τιμή από αυτά!!!

 

Αν οι δύο κορυφαίοι αθλητές είναι χρήστες αναβολικών, δεν μπορούμε να ζητήσουμε βέβαια να παραιτηθούν για ανικανότητα ο Ανδρέας Φούρας, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Σγουρός, ο Νίκος Έξαρχος και όλοι οι υπόλοιποι που ήδη τους έχει παραιτήσει ... ο χρόνος! Οι σύγχρονοι υπεύθυνοι όμως, οι οποίοι και οφείλουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους (εκτός από τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους) είναι:

 

1- Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, διότι οι δύο αθλητές και ο προπονητής τους ανήκουν στην ομοσπονδία του.

2- Ο αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας της Ελλάδας Γιάννης Παπαδογιαννάκης για πλημμελή παρακολούθηση των αθλητών της ομάδας.

3- Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου ως φυσικός προϊστάμενος του Γιάννη Παπαδογιαννάκη.

4- Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος, ως αρμόδιος για τις “αναγνωρισμένες” και επιχορηγούμενες ομοσπονδίες της χώρας (μάλιστα ως μέχρι πρότινος εν ενεργεία αθλητής θα γνωρίζει τα πράγματα “από μέσα!

5- Και τέλος ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός ως ο κυβερνητικός αρμόδιος υπουργός στα θέματα του αθλητισμού, ο οποίος προστατεύει τα συμφέροντα των επιχορηγουμένων ομοσπονδιών (να μην τους τα θίξουν οι μη επιχορηγούμενες!) για να μην ... λήψει τίποτα από τα παιδιά!

 

Με τόσους υψηλά ιστάμενους υπεύθυνους και υπόλογους για το “αθλητικό έγκλημα” της ντόπας και με τις συνέπειες της παγκόσμιας ντροπής που ήδη έχει πλήξει τη χώρα μας είναι πολύ φυσικό όλοι οι ανωτέρω υπεύθυνοι να θέλουν να κάνουν τον ανήξερο (βλέπε απάντηση Ορφανού “Δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά!”) και να αποφύγουν τον εις βάθος έλεγχο της υπόθεσης και τις συνέπειες της αλήθειας. Και για να τα αποφύγουν όλα αυτά θα προτιμήσουν να μας σερβίρουν ένα βουνό ενορχηστρωμένα ψέματα!

Η γάγγραινα όμως των αναβολικών πρέπει να εκλείψει και μαζί της να εκλείψουν και όλοι όσοι απομυζούν χρήμα, τιμή, δόξα και πολιτικά οφέλη από αυτά είτε είναι αθλητές, είτε προπονητές, είτε πρόεδροι ομοσπονδιών, είτε πολιτικοί, είτε υπουργοί!!! Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κορυφαίοι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί! Άσχετοι με τα θέματα του αθλητισμού και προσανατολισμένοι να κερδίσουν κατά κράτος το αντίπαλο κόμμα στον τομέα του αθλητισμού, ούτε έχουν καταλάβει ποτέ, ούτε πρόκειται να καταλάβουν, ούτε ενδιαφέρονται να καταλάβουν ότι το ισχύον αθλητικό σύστημα της ανέλεγκτης παρότρυνσης και επιβράβευσης αθλητών, προπονητών και ομοσπονδιών σε συνδυασμό με την επιεική αντιμετώπιση κρουσμάτων ντόπινγκ παράγει με μαθηματική ακρίβεια τους λεγόμενους “χημικούς πρωταθλητές”. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ποζάρουν σαν “μαϊντανοί” κάθε τόσο δίπλα στους “πρωταθλητές”, αδιαφορώντας για τα πώς, από πού και γιατί βγαίνουν τα ρεκόρ!

Στο προκείμενο θέμα, εδώ και τώρα, πρέπει να εφαρμοσθεί αυστηρά ο νόμος περί απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό. Πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Να παραιτηθούν και να εξαφανιστούν στην κυριολεξία σαν απόλυτα υπεύθυνοι για την καταρράκωση της υπερηφάνειας των Ελλήνων και του παγκόσιου διασυρμού και διαπόμπευσης της Ελλάδας! Να τιμωρηθούν για τη δημιουργία των θερμοκηπίων των  “χημικών πρωταθλητών”, που δημιούργησαν μέσα στον ελληνικό αθλητισμό! Και να εφαρμοστούν οι υπάρχοντες νόμοι από τον αθλητή και τον προπονητή, όποιοι και να είναι αυτοί, τους ομοσπονδιακούς και ολυμπιακούς λακέδες, όποιοι και να είναι αυτοί, έως τα πολιτικά πρόσωπα τα αρμόδια του αθλητισμού, όποια και να είναι αυτά!

 

Όλοι αυτοί είναι συγκεκριμένοι και με ονοματεπώνυμο και η όλη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει και τη συνολική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό!

 

Αλλά ο Γιώργος Ορφανός παρ' ότι είδε τους αθλητές και τον Τζέκο και συνομίλησε μαζί τους και οπωσδήποτε του είπανε την αλήθεια, γιατί έχει την δύναμη να την απαιτήσει, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!

 

Τρεις ημέρες πέρασαν και δεν βγάζει άχνα ο Γιώργος Ορφανός! Πραγματικά, αν ήταν ... ινδιάνος, θα τον έλεγαν το "Άδειο Κουστούμι"! Περιμένει να έρθουν οι ξένοι να μας καθαρίσουν το σπίτι μας από τη βρωμιά! Πρώτα έρχεται η πολιτική σκοπιμότητα και πολύ-πολύ μετά έρχονται η αλήθεια και η εντιμότητα! Αν ήταν υπουργός με ... κότσια (το πιάσατε το υπονοούμενο) θα έπρεπε επί τόπου και αυθόρμητα να σβερκώσει τους αθλητές και τον Τζέκο, να απαιτήσει δημόσια την αλήθεια και να εφαρμόσει τους νόμους! Αλλά θα αντέξει ο ελληνικός λαός αυτά που έχει να πει ο Τζέκος, όταν του σφίξουν το λαιμό??? Πόσοι άλλοι αθλητές θα τιναχτούν στον αέρα? Άραγε θα πληρώσουν οι ηθικοί αυτουργοί?

 

        Η φωτό δεξιά και η ατάκα "Μην κρύβεστε άλλο, κύριε υφυπουργέ ... " είναι από το Sportime της 15/8/04. Το κείμενο δε που την ακολουθεί κατοπτρίζει την κατάσταση στον αθλητισμό μας επακριβώς!

 

Και ας κλείσουμε με μια προηγούμενης ημέρας είδηση:

“Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, προσεκλήθη και παρέστη, στη συνάντηση των Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας, που έγινε σήμερα το απόγευμα, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αττικής.
Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Ορφανός είπε:
            "Στη συνάντηση των Υπουργών Αθλητισμού, στην οποία παρευρέθηκα, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της WADA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταπολέμησης Ντόπινγκ) κ. Ρίτσαρντ Πάουντ. Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης του ντόπινγκ. Υπήρξαν εισηγήσεις και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Εμείς, από τη πλευρά μας, δώσαμε τη δική μας οπτική αντιμετώπισης του προβλήματος, με τα καινούργια όργανα και την υιοθέτηση, όλων των κανόνων, που ισχύουν παγκοσμίως.”

 

Έβλεπαν ή όχι όλοι οι μετέχοντες στη συζήτηση το δικό μας υπουργό σαν ... πρόβατο επί σφαγή και ο ίδιος δεν το είχε πάρει είδηση;

 

 


Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση
www.karate.gr    

15/8/04

 

Υ.Γ. Να πάρετε το Sportime της 15ης Αυγούστου κύριε υπουργέ! Και μόνο για το οπισθόφυλλο αξίζει πολλά!!!

 

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .