karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 30/8/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .


Από τα Δελτία Τύπου Αυγούστου 2004 της ΓΓΑ

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6 ΤΗΣ ΓΓΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤ1»


Μεταξύ των άλλων:

- Για το πρόσφατο συμβάν του ντόπινγκ στο Μπέιζ Μπολ:

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Το ντόπινγκ είναι ένα κίνδυνος για τον αθλητισμό ο οποίος ελλοχεύει. Έχουν αποκλειστεί ονόματα τα οποία ήταν στο διεθνή στίβο.
Φαινόμενα ντόπινγκ εμφανίζονται πάρα πολλά σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο. Εμείς δε θέλουμε κανένα και γι' αυτό και η Πολιτεία διέθεσε ένα σεβαστό ποσό, για να κάνει πλήρη έλεγχο στην Ολυμπιακή Ομάδα.
Άλλους ελέγχους κάνει η ΔΟΕ και άλλους η ΕΟΕ και εμείς αυτοβούλως μόνοι μας. Ο κ. Λιάνης, όταν είχα παραλάβει μου είπε κ. Ορφανέ ένα από τα στοιχεία τα οποία σας δίνω είναι αυτό. Θα προχωρήσουμε σε ελέγχους όπως και κάναμε. Ως Πολιτεία έχουμε αποφασιστικότητα στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν ανεχόμαστε επιτυχίες οι οποίες στηρίζονται σε τέτοιες διαδικασίες. Γι' αυτό έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου, πριν από τους Αγώνες. Δε θέλουμε να φτάσουν εκεί, κάποιοι που έχουν προετοιμάσει τον εαυτό τους διαφορετικά από ότι εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει.

ΣΧΟΛΙΟ:
        Κύριε Γιώργο Ορφανέ, συγκεκριμένα, ποιός έκανε έλεγχο στους Κεντέρη-Θάνου? Ο αθλητικός κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς 10 χρόνια "σκιώδης υφυπουργός αθλητισμού" και δεν είχατε πάρει χαμπάρι τίποτα??? Αυτό πώς το λέτε: ικανότητα στην πολιτική ή ανικανότητα στην πολιτική??? Πάντως για σχετικός με τα αθλητικά δεν φαίνεστε καθόλου!
        Προσωπικά εγώ που δεν ασχολήθηκα ποτέ με το στίβο, τον Τζέκο και τις "ταρζανιές" του τις είχα ακουστά 18 χρόνια!!! Και όταν άκουσα ότι ανέλαβε τους αθλητές αυτούς είχα πει "Πάνε τα παιδιά!" Και εδώ σας κολλάει και το γνωστό: "Δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε???" (Ας πούμε τον ... Γερόλυμπο!)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 12-8-04 έγινε το ... dopa-boom!!! Και τα Δελτία Τύπου της ΓΓΑ ... εσίγησαν για τρεις ημέρες!!!


Αθήνα, 15 Αυγούστου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ALPHA:
«ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΕΝΤΕΡΗ-ΘΑΝΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ»

Προσοχή: Τα Σχόλια εμπεριέχονται!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, στην εκπομπή του Γιώργου Οικονομέα στον ALPHA, σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από δημοσιογράφους, είπε:

ΕΡΩΤΗΣΗ: κ. Υπουργέ, έχει πληγωθεί ολόκληρη η Ελλάδα με την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου. Ο κόσμος, σας πιστεύει και περιμένει από εσάς, όλη την αλήθεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ:  Ως αθλητική ηγεσία, ενάμιση μήνα από τη στιγμή που ανέλαβα το Υφυπουργείο, φρόντισα να εγκαταστήσω το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.Κ.Α.Ν.) σε γραφεία μέσα στο Υφυπουργείο, για να είμαστε κοντά, και τους διέθεσα όλα τα μέσα για να δουλέψουν, με συγκεκριμένο στόχο, να ελεγχθεί όλη η Ολυμπιακή Ομάδα, το οποίο και έγινε, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα.
ΣΧΟΛΙΟ: (Άλλο τον ρώτησαν, άλλο απαντάει!)  Ή ο Τζέκος έχει βρει την "απόλυτη ντόπα" ή εσείς έχετε τους απόλυτα άχρηστους!

Η δική μου πρόθεση ήταν φανερή, από το πρώτο λεπτό που ανέλαβα. Δεν συμβιβάζομαι με τέτοιες διαδικασίες. Η Πολιτεία έχει κάνει, και θα συνεχίσει να κάνει, αυτά που πρέπει. Όμως γνωρίζετε ότι, η υπόθεση του ντόπινγκ δεν είναι κάτι, που μπορεί η Πολιτεία να καταπολεμήσει από μόνη της. Είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που κατασκευάζουν τα φάρμακα. Πρέπει να βρεις την πηγή τους και πώς διακινούνται αυτά. Δεν είναι η Ελλάδα το κέντρο της Γης, σε αυτό το θέμα.
ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε τα παιδάκια στο νηπιαγωγείο, όταν τα πιάνει η δασκάλα να κάνουν φασαρία: "Δεν το έκανα εγώ κυρία. ο ... πισινός μου!"


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο τα προνόμια που έχουν οι αθλητές στη χώρα μας. Θεσμοθετημένο πριμ για Ολυμπιονίκες, κλπ. Συμφωνείτε με αυτό που γίνεται, ή το αποκηρύσσετε;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ: Δε χρειάζεται να το αποκηρύξω τώρα. Το έχω κάνει επίσημα, σε συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πριν από δύο μήνες. Είχα πει τότε, ότι ο στόχος της Πολιτείας δεν πρέπει να είναι ο Πρωταθλητισμός, αλλά να διευρύνει τα όρια του Αθλητισμού και της δράσης του, καθώς και την παρουσία των νέων παιδιών στα στάδια.
ΣΧΟΛΙΟ: Δεν υπάρχουν προνόμια, μάγκες, αλλά υπάρχουν χορηγοί που σπρώχνουν τα παιδιά στη ντόπα! Τι πιο απλό, αυτό το ρόλο να τον αναλάβει εδώ το κράτος!!!
 

ΕΡΩΤΗΣΗ: κ. Υπουργέ τι θα κάνετε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ο.Ε., που πήραν αυτή την απόφαση, η οποία μας εκθέτει και δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα στη χώρα μας;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ: Η Πολιτεία πρέπει να κάνει τα βήματα της προσεκτικά. Αυτό που έπρεπε να κάνω ως Υφυπουργός το έκανα και δημόσια και ιδιωτικά. Δεν μπορώ όμως να επιβάλλω τη λήψη μιας απόφασης σε αθλητικό όργανο.
Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, το θέμα της συμμετοχής που δημιουργήθηκε, έπρεπε να κλείσει εσωτερικά, από ελληνικά χέρια.
Το θέμα της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ είναι κάτι το διαφορετικό, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να ξεκαθαρίσει.
Τις ενέργειες που έγιναν και δημιούργησαν όλη αυτή την ιστορία και από τις οποίες προέκυψε το ηθικό θέμα, σαφέστατα ως Κυβέρνηση τις αποδοκιμάσαμε.


ΣΧΟΛΙΟ: Κάπου υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας κύριε υφυπουργέ! Ο ελληνικός λαός σας έβλεπε εμμέσως πλην σαφώς και εσείς και ολόκληρη η κυβέρνηση να είσαστε "οι άνθρωποι που έβλεπαν τα ... τραίνα να περνούν!!!


Συμπληρωματικά ας αναφέρουμε ότι την 17/8/04 ο Θοδωρής Ρουσόπουλος  αναφερόμενος όχι μόνο στους Κεντέρη - Θάνου αλλά και στον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο επανέλαβε ότι:

«Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων». «Δεν υπάρχει πρόσωπο, όσο γνωστό και αν είναι, σε όποιο χώρο και αν ανήκει, που να είναι πάνω από το νόμο. Αυτό είναι ξεκάθαρη πολιτική βούληση. Το επιτάσσει το Σύνταγμα μεν, αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, χρειάζεται και πολιτική βούληση και η κυβέρνηση την έχει. Ουδείς είναι πέραν και πάνω των κανονισμών και των νόμων αυτής της πολιτείας».

ΣΧΟΛΙΟ: Κύριε Ρουσόπουουλεεεεεεε: Το πρόσωπο "Γιώργο Γερόλυμπο" το έχετε ακουστά??? Ο διευθυντής του κ. Γιώργου Ορφανού κ. Λυκόπουλος το είχε ... λίιιιιγο ακουστά!!!


Επίσης από το ΚΚΕ: Τεράστιες ευθύνες νυν και πρώην κυβερνήσεων

        Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων υποστηρίζει το ΚΚΕ, τις οποίες κατηγορεί μαζί με την αθλητική ηγεσία (Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, ΣΕΓΑΣ και τις ομοσπονδίες) ότι διαμόρφωσαν:
        "Ε
να οικοδόμημα που από τη μία σπρώχνει τους αθλητές στα ρεκόρ και στο ντόπινγκ και από την άλλη νίπτουν τας χείρας τους. Επίσης. ότι φρόντισαν να διαμορφώσουν αθλητές που να φέρνουν μετάλλια χωρίς να τους πολυαπασχολεί με ποιον τρόπο." Ετσι, επειδή η «ισχυρή Ελλάδα» έπρεπε να εκφραστεί και στον αθλητισμό, ο ελληνικός λαός κλήθηκε να αποδεχτεί το ντόπινγκ σαν μια πραγματικότητα προκειμένου να υπάρχει αθλητισμός των μεγάλων ρεκόρ και του υψηλού θεάματος.


Στην όλη βαβούρα απάντησε αμέσως και ο τέως υπουργός Πολιτισμού:  (17/8/04)

        "Η πολιτική παρακολουθεί τα γεγονότα και τη συγκυρία. Δεν υπάρχει πολιτική εκ των υστέρων. Εκ των υστέρων επιλαμβάνονται οι ιστορικοί", είπε και συνέχισε "το ζήτημα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό, γιατί προσβάλλεται η χώρα, ένα τέτοιο ζήτημα συνεπάγεται ανάληψη ευθύνης και την ευθύνη αυτή την έχει η κυβέρνηση και δεν την αναλαμβάνει."

        Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είναι μόνο για να προσπορίζεται το όφελος από τη δουλειά που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια και ότι όλα αυτά τα εκφράζει ο ίδιος ως πολίτης που έχει συνδεθεί με το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων και αισθάνεται να έχει την υποχρέωση να πει τη γνώμη του για ένα πολιτικό ζήτημα...

ΣΧΟΛΙΟ: Ο κύριος Βενιζέλος έχει απόλυτο δίκιο! Και στην πρώτη παράγραφο που λέει ότι η κυβέρνηση κοιμάται, αλλά και στη δεύτερη που λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση ... "προσπορίζεται" (τι άψογα που τα λέει!) την χαβούζα της ντόπας που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και όταν ο ίδιος ήταν υπουργός πολιτισμού!!! Στην προσπάθειά του να τα διανθίσει του ξεφεύγει η αλήθεια!


Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση
www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .