karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

 ΚΑΡΑΤΕ: Το Ντόπινγκ στον Αθλητισμό!

Πρώτη δημοσίευση 26/4/2008.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .

Ο Κομήτης-Πρωθυπουργός πέφτει στον Πλανήτη του Αθλητισμού!

Ήρθε να μας πει Ηλίθιους!!!

Αθήνα, 18 Απριλίου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  (στα κίτρινα)
ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
κ. ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


   Με επεξηγηματικά της πραγματικότητας σχόλια και εικόνες από τον Θύμιο Περσίδη!  


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

1 - Πρωθυπουργός: Θέλω, πρώτ’ απ’ όλα, να υπογραμμίσω ρητά και κατηγορηματικά ότι η αθλητική πολιτική δεν πορεύεται στο δρόμο του «εμπορευματοποιημένου αθλητισμού», όπως αναφέρεται στην ερώτηση του κ. Αλαβάνου. Ούτε βέβαια είναι αρνητικό το γεγονός ότι η Χώρα διεκδικεί και αναλαμβάνει σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Αντιθέτως! Διεκδικούμε, αναλαμβάνουμε και πετυχαίνουμε, με τρόπο μοναδικό, τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων. Ούτε ο πρωταθλητισμός, ούτε οι διεθνείς διοργανώσεις μπορεί να συγχέονται με οτιδήποτε άλλο. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρέπει να συγχέεται, κατ΄ ανάγκη, με το ντόπινγκ. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρέπει να συγχέεται, με το αν μπορώ να πω την έκφραση, ‘‘μεταλλαγμένο’’ πρωταθλητισμό! Μην κάνουμε αυτό το λάθος.

Πρωθυπουργός
με εγκληματική άγνοια!

 

Και όμως, και ο πρωταθλητισμός και οι διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό για το οποίο έχεις μεσάνυχτα: ντόπινγκ!

 

Αν είχες αθλητική πολιτική, τρομάρα σου, θα είχες προλάβει το ξευτίλισμα του 2004, που σου άφησε το ΠΑΣΟΚ! Τώρα το ρολόι γράφει 2008, ακόμα το ξευτίλισμα του 2004 μας κατατρώγει και επιπλέον μας χτύπησε και το καινούριο ξευτίλισμα της Άρσης Βαρών, όπου με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας και τις χοντρές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ ο εθνικός προπονητής χαπακώνει με σκόνες από την ... Κίνα ολόκληρη την εθνική ομάδα, ενώ ο Ορφανός σου και ο Κουκοδήμος σου κοιμόντουσαν με τα τσαρούχια

Κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε φορά που πέφτεις από τον Άρη να προσέχεις να μην χτυπήσεις γιατί δεν έχουμε και άλλον να μας ... σώσει!

Ποιός επιχορηγούσε τους κυρίους κάτω με τεράστια ποσά επί είκοσι χρόνια και ποιά πολιτικά σαΐνια φωτογραφίζονταν μαζί τους στα παλάτια της Άρσης Βαρών κτλ., κτλ.

Τι έκανε ο υπουργός σου Γιώργος Ορφανός στο θέμα Τζέκου-Κεντέρη-Θάνου? Έκανε επιδεικτικά το ... "πολιτικό παγώνι" και έτσι μας οδηγήσατε στην ξευτίλα της Άρσης Βαρών! Ανίκανοι!

Φωτό: Όταν ο ένας είναι σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο άλλος να δέχεται προτάσεις να πολιτευθεί με τη Νέα Δημοκρατία-#, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται ως "κολλητοί" και ωφελούνται από την ίδια παρανομία εις βάρος του αθλητισμού και του Ελληνικού Λαού, τότε το συμπέρασμα είναι ότι τα δύο κόμματα εξαπατάτε ΜΑΖΙ τον ελληνικό λαό!

Ποιός επιχορηγεί αυτήν την ομοσπονδία? Η Μαρίκα η Πενταγιώτισα ή η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Ορφανός, ο Κουκοδήμος, ο Ιωαννίδης, ο Λιάπης και ο Κώστας Καραμανλής?


Από ανακοίνωση στο site της ανωτέρω ομοσπονδίας:

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΟΣΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΟΣΔ πρόκειται να λειτουργήσει την 2η Σχολή Προπονητών Σωματικής Διάπλασης (Bodybuilding & Fitness) Γ΄ Κατηγορίας για το 2008, μετά από έγκριση της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού. Για τον λόγο αυτό θα διοργανώσει προκαταρκτικά σεμινάρια πιστοποίησης γνώσεων του αθλήματος της Σωματικής Διάπλασης τα οποία θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, ώστε οι απόφοιτοι των σεμιναρίων να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην ανωτέρω Σχολή. Θα διδάξουν καθηγητές, λέκτορες και διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών ΤΕΦΑΑ και διεθνών Πανεπιστημίων.

Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να είναι μέλη των σωματείων της ΕΟΣΔ, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την ακόλουθη αίτηση προς την ΕΟΣΔ, είτε μέσω fax (210-6850741), είτε ταχυδρομικώς στην έδρα της ΕΟΣΔ, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) «Σπύρος Λούης», Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι 15123, με την ένδειξη «Για σεμινάρια Προπονητών Σωματικής Διάπλασης».

Πώς γίνονται αυτά τα ... μούσκουλα? Με ... σπανάκι?
Αν ο ... τυπάκος δεξιά είναι ...
vegetarian (!!!), τότε εγώ είμαι καρδινάλιος στο Βατικανό και ... να έχεις την ευλογίαν μου Τέκνον μου!

 

2 - Πρωθυπουργός: Είναι αυτονόητο ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι στη χρήση απαγορευμένων φαρμάκων και ουσιών. Αυτό είναι δεδομένο! Είναι αδιαπραγμάτευτο! Όλοι συμφωνούμε ότι το παράνομο αυτό φαινόμενο του μεταλλαγμένου πρωταθλητισμού αλλοιώνει τις αρχές, τους στόχους, το νόημα του αθλητισμού. Μετατρέπει, τελικά, τον αθλητισμό σ’ ένα γιγαντιαίο διεθνές Κολοσσαίο, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία, ακόμα και για την ίδια τη ζωή των αθλητών.

Πού το είδατε το αυτονόητο? Εγώ βγάζω το συμπέρασμα ότι ή εκμεταλλεύεστε τις νίκες, όπως κι αν κατακτώνται, και αν και όταν προκύψει πρόβλημα αναβολικών παριστάνεται την ... Αθανασία του Αιγάλεω, που δεν ξέρει τίποτα!

Μα ο αθλητισμός είναι το Κολοσσαίο της ΔΟΕ! Δεν μας λέτε κάτι καινούριο! Και εσείς είσαστε μια από τις κολώνες αυτού του Τσίρκου παράγοντας και στέλνοντας ... Μελλοθάνατους να ... χαιρετίσουν τον ... Ζακ Ρογκ!

 Ποιός κάνει εκατομμυριούχους τους πρωταθλητές και έχει αναγάγει τη Ντόπα στο Δρόμο προς την Καταξίωση και την Οικονομική Αποκατάσταση ?

από ΤΑ ΝΕΑ - 12-4-2008

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080412&nid=8159284

« Έγινε αυτή η ιστορία με το «ντόπινγκ» στην άρση βαρών. Και ψάχνονται τάχα μου όλοι να βρουν τι έγινε, και πώς ετούτο, και πώς εκείνο, και γιατί το άλλο, και «αν είναι δυνατόν», και λοιπά και λοιπά.

Αν είναι δυνατόν; Φυσικά και είναι δυνατόν.

Δηλαδή, όταν κατέβαινες, άνθρωπε μου, να υποδεχτείς τους χρυσούς ή τους αργυρούς Ολυμπιονίκες που επέστρεφαν δαφνοστεφανωμένοι, και ζητούσες «να γκρεμιστούν τα τείχη της πόλης» επειδή δεν τα χρειάζεται με τέτοια παλικάρια, και μετά τους φούσκωνες τους τραπεζικούς λογαριασμούς, και τους έβαζες και στο Στρατό τιμής ένεκεν, και τους έκανες αξιωματικούς, δεν σου περνούσε από το μυαλό ότι «κάτι τρέχει»; Ότι πίσω από όλα αυτά, στη συντριπτική πλειονότητά τους, υπάρχει μια καλοστημένη βιομηχανία η οποία τους παράγει;

Και κονομάει κι εκείνη, και κονομάνε κι εκείνοι- γιατί θύματα δεν υπάρχουν σ΄ αυτή την ιστορία. Ο καθένας μετέχει αυτοβούλως στο πανηγύρι...

3 - Πρωθυπουργός: Η μετάλλαξη του πρωταθλητισμού σε κυνική μάχη επιβίωσης, όπου το κέρδος είναι σημαντικότερο από τον αθλητισμό, δεν είναι βέβαια ούτε τωρινό, ούτε αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Εισήχθη στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, όπου βρήκε πρόσφορο έδαφος, έτοιμο να δεχθεί μετάλλια, με οποιοδήποτε τίμημα. Όλοι είμαστε μετωπικά αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα. Τόσο η τελευταία υπόθεση, όσο και άλλες που εντοπίστηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν! Να μην έχει κανένας αμφιβολία γι’ αυτό!

Ποιά κυνική μάχη επιβίωσης και άλλες μαλακίες λέμε τώρα??? Εδώ μιλάμε ότι οι ίδιοι οι γονείς παροτρύνουν τα παιδιά τους να χαπακωθούν για να γίνουν εκατομμυριούχοι και να σώσουν οικονομικά την οικογένεια και σεις μιλάτε για ... επιβίωση!!!

Ευτυχώς που είσαστε μετωπικά αντίθετοι και δεν είσαστε ... πλάγιομετωπικά ή όπισθομετωπικά αντίθετοι, διότι τότε θα ταΐζατε τα αναβολικά με συσσίτιο στον Ελληνικό Λαό!

Ό,τι δεν ερευνάται δημόσια και ενώπιον του Ελληνικού Λαού, πάει για κουκούλωμα και πολιτικά οφέλη!


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος βραβεύει την Ντόπα!!! Αυτοί πότε λογοδότησαν και δεν το πήραμε χαμπάρι???

Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - 10 Απριλίου 2008

ΝΤΟΠΙΝΓΚ: Έγκλημα χωρίς… τιμωρία η διακίνηση αναβολικών στη Θεσσαλονίκη

της Νικολέτας Μπούκα

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ”, η οποία είχε αποκαλύψει την παράνομη δραστηριότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 26/09/2007, ο ένας εκ των δύο φαρμακοποιών, ηλικίας 58 ετών, κατηγορείται από τις αρχές ότι επί τέσσερα χρόνια εισήγε παράνομα αναβολικά από τρίτες χώρες, όπως Ινδία, Πακιστάν και Βουλγαρία και τα διέθετε σε γυμναστήρια και μπράβους της νύχτας σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα, ενώ έκανε και παράνομες εξαγωγές σε άλλες χώρες, γεμίζοντας τις τσέπες του με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές εκτιμήσεις, ο 58χρονος φέρεται να κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 1.700 ναρκωτικά φάρμακα και πάνω από 33.000 κουτιά και τεμάχια αναβολικών στεροειδών.
Η υπόθεσή του έφτασε, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το οποίο τού επέβαλε χρηματική ποινή 15.000 ευρώ.
Ο ΕΟΦ είχε εκδώσει απόφαση για τρίμηνο κλείσιμο του συγκεκριμένου φαρμακείου, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ, καθώς ο 58χρονος προσέφυγε στο ΣτΕ, καταθέτοντας αίτηση αναστολής της απόφασης του ΕΟΦ. Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτησή του, οπότε μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης το φαρμακείο λειτουργεί κανονικά.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
Την ίδια στιγμή, και δεύτερος φαρμακοποιός, ηλικίας 60 ετών, εντοπίστηκε από τις αρχές για παράνομη δράση. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι διέθεσε 13.500 τεμάχια αναβολικών και ναρκωτικών φαρμάκων στη Βουλγαρία και παραποίησε τουλάχιστον 15 συνταγές που ήρθαν από την ίδια χώρα.
Σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΦ, η οποία κοινοποιήθηκε στον εν λόγω φαρμακοποιό την 1η Οκτωβρίου 2007, του επιβλήθηκε τρίμηνο κλείσιμο του φαρμακείου και πρόστιμο 13.200 ευρώ. Ο 60χρονος προσέφυγε στο ΣτΕ, καταθέτοντας αίτηση αναστολής της απόφασης του ΕΟΦ. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ”, οι απόψεις για την απόφαση του ΣτΕ διίστανται, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει εκδοθεί υπέρ του κλεισίματος του φαρμακείου και κάποιοι ότι ακόμη δεν έχει βγει. Πάντως, η ουσία είναι ότι το φαρμακείο παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί κανονικά.

Παρατήρηση:   Αν το ΕΣΚΑΝ πιάνει 17 θετικά στα 2.500 δείγματα σε ένα χρόνο και δύο μόνο φαρμακοποιοί έχουν πουλήσει 1700 + 33000 + 13500 = 48.000 δόσεις αναβολικών περίπου, τότε και εσείς και το ΕΣΚΑΝ σας είσαστε ανίκανοι και προφανώς άχρηστοι στον Ελληνικό Λαό!

Το ότι κοιμόσαστε με τα τσαρούχια αποδεικνύεται και από τα επόμενα άρθρα, τα οποία έχουν προηγηθεί από τα σκάνδαλα του ντόπινγκ στην Ελλάδα και εσείς αποδείξατε ότι έχετε μαύρα μεσάνυχτα για την ύπαρξή τους!

4 - Πρωθυπουργός: Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση προωθεί νέα μέτρα, για να διορθωθούν αδυναμίες του παρελθόντος και να κλείσουν όσο γίνεται περισσότερο ερμητικά οι πόρτες του εισαγόμενου εγκλήματος. Νοσηρές καταστάσεις δεν πρόκειται να επιβιώσουν. Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη του φαινόμενου αυτού.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα κρούσματα ντόπινγκ στους αθλητές της άρσης βαρών, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αποστολή την κατάρτιση πορίσματος για τη λήψη πρόσθετων νομοθετικών μέτρων. Εξετάζονται, κυρίως, μέτρα που αφορούν:

1ον: Τον εξορθολογισμό των προνομίων, που σήμερα δίνονται στους πρωταθλητές.

2ον: Την αυστηροποίηση των πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων, που επιβάλλονται στους παραβάτες πράξεων χρήσης, διάθεσης και εμπορίας απαγορευμένων ουσιών.

3ον: Την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του Ε.Σ.ΚΑ.Ν., με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και τη συνδρομή εξειδικευμένου νομικού προσωπικού,

4ον: Την αναβάθμιση του εργαστηρίου ανίχνευσης απαγορευμένων ουσιών του Ο.Α.Κ.Α..

5ον: Την αποτροπή της εμπορίας απαγορευμένων ουσιών, μέσω του διαδικτύου.

Κοιμόσαστε με τα τσαρούχια: Το φαινόμενο δεν είναι εισαγόμενο πλέον, αλλά το γράφουν και όλα τα βιβλία του δημοτικού σε όλες τις χώρες ότι η Ελλάδα παράγει ελιές, λάδι και ... αναβολικά!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15-4-2008  (η φωτό δική μου!)

http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,dt=15.04.2008,id=35262768,77904688,50161328,55954480,63722928

Ντόπα α λα... Mafia

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι ελληνικές αρχές, και κυρίως η Δίωξη Ναρκωτικών και Όπλων της ΥπΕΕ, ασχολούνται συστηματικά με τον εντοπισμό αναβολικών ουσιών, καθώς αυτές σε μεγάλο βαθμό εισάγονται στην Ελλάδα ή χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος μέσω νόμιμων τελωνειακών διαδικασιών. Η μεγαλύτερη υπόθεση που έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα είναι αυτή ενός φαρμακοποιού από τη Ρόδο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι το 2004 -χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων- διακίνησε χιλιάδες αναβολικά προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο εντοπισμός 19.800 κουτιών του ισχυρού αναβολικού Nandrolone (δεκανοϊκή ναδρολόνη) έγινε σε φορτηγό με Ελληνα οδηγό στο λιμάνι του Ντόβερ.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας που συνέταξαν τότε τα στελέχη της ΥπΕΕ, ο οδηγός του φορτηγού οδήγησε με την κατάθεσή του στον 48 ετών, τότε, φαρμακοποιό στη Ρόδο.

Οι έρευνες που ακολούθησαν και από τις βρετανικές Αρχές απέδειξαν ότι ο ίδιος άνθρωπος εμπλεκόταν με διάφορους τρόπους και στην αποστολή άλλων δύο μεγάλων παρτίδων αναβολικών στην Αγγλία, με περισσότερα από 15.000 κουτιά διαφόρων χαπιών. Ο ίδιος άνθρωπος, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα, αγόρασε κατά το 2003 περίπου 500.000 κουτιά διαφόρων αναβολικών, ενώ το 2004 οι αγορές του άγγιξαν τα 657.000 κουτιά έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτά τα αγόραζε από διάφορες φαρμακαποθήκες χωρίς να είναι διαπιστωμένη η προέλευσή τους, η οποία συνήθως είναι παράνομα εργαστήρια στη Ρωσία, σε βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία κ.ά.), Τουρκία, Ταϊλάνδη και αλλού.

Αποδεικτικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφουν ως παραλήπτες εικονικές εταιρείες στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αγγλία. Από τις ελληνικές Αρχές δεν βρέθηκε σημείο σύνδεσης του φαρμακοποιού με μια άλλη υπόθεση παραλαβής αναβολικών από έναν 30χρονο άντρα στον Αρχάγγελο της Ρόδου τον Ιούνιο του 2006. Το δέμα είχε φτάσει στη Ρόδο από την Αγγλία και περιείχε περίπου 600 χάπια και μία ένεση. Ο παραλήπτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Οι ελληνικές Αρχές που ασχολούνται με τη δίωξη του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος λένε ότι οι ομάδες που διακινούν αναβολικά έχουν την ίδια μορφή οργάνωσης με αυτές που διακινούν μεγάλες ποσότητες κόκας ή ασχολούνται με το trafficking.


Αρχές Μαρτίου 2008, ένα φορτίο 92.200 αναβολικών χαπιών είχε ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι του από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών και αρχικά εντοπίστηκε στο γαλλικό αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ». Αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν η χώρα προέλευσης, η οποία ανήκει σε λίστα υπόπτων των δυτικών αεροδρομίων. Στην επιχείρηση συμμετείχε η γαλλική υπηρεσία τελωνείων, καθώς και το γραφείο αστυνομικού συνδέσμου της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Προορισμός του δέματος ήταν η Ελλάδα και ως παραλήπτης φερόταν ένας κάτοικος της περιοχής της Ηλιούπολης Αττικής.

Το δέμα είχε τεθεί σε καθεστώς «ελεγχόμενης παράδοσης» και οι τελωνειακές αρχές, στο διάστημα του ενός μηνός, είχαν αποστείλει αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις στον άνθρωπο που φερόταν ως παραλήπτης. Ουδείς, όμως, πήγε για να το παραλάβει. Έτσι, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ κατάσχεσε τα 92.200 αναβολικά χάπια. Οταν το δέμα ανοίχτηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε χάπια με τις ονομασίες ALAZO ANDROLIC, ANABOL STANZOL και CETABON τα οποία, σύμφωνα με τη διεθνή λίστα των αναβολικών, κατασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια στην Ταiλάνδη. Όσον αφορά τον παραλήπτη από την Ηλιούπολη, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο...

 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ο Φίλαθλος" της Τρίτης, 10/7/2007

 

Παγκόσμια υπερδύναμη η Ελλάδα
στη "μαύρη" εξαγωγή αναβολικών!

του Βασίλη Γαλούπη

 

Κόλαφος για την Μπανάνεν-Λαντ η έκθεση που έγινε για λογαριασμό διεθνών αθλητικών φορέων

Συγκλονιστικά στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για τον ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο ντόπινγκ. Και δεν εννοούμε μόνο τους ντοπαρισμένους αθλητές που είναι παγκοσμίως γνωστό πια ότι εδώ και χρόνια η μπανάνεν-λαντ είναι κορυφή στο φαρμάκωμα και με την κρατική ανοχή ή προστασία ακόμα και χρηματοδότηση. Εννοούμε το εμπόριο αναβολικών, όπου κι εκεί η χώρα μας βρίσκεται μέσα στις υπερδυνάμεις της γης. Κι έτσι, για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η άποψη όσων θεωρούν την Ελλάδα ως μια χώρα που λειτουργεί υπέρ του ντόπινγκ και όχι κατά.

Η Ελλάδα, η χώρα της Ντόπας, είναι μία από τις υπερδυνάμεις που σαρώνουν και στο εμπόριο αναβολικών, σύμφωνα με την έρευνα. Όπως παρατηρεί κανείς, η Ελλάδα δεν εισάγει πια αναβολικά, αλλά εξάγει τόσο στην Κεντρική Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι άλλες παγκόσμιες υπερδυνάμεις του μαύρου εμπορίου είναι, όπως βλέπουμε η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λιθουανία, το Μεξικό... Μπράβο Ελλαδάρα! Και εις ανώτερα...

Στις εκθέσεις του κάθε χρόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετεί την Ελλάδα ως σταυροδρόμι αναβολικών. Μια νέα έκθεση όμως έρχεται να βάλει την χώρα μας στην ντροπιαστική ελίτ της γης στο εμπόριο φαρμάκων των σπορ. Πουλάει θάνατο η Ελλάδα δηλαδή. Όχι μόνο εγχωρίως, όπου γίνεται το έλα να δεις εδώ και 20 χρόνια, αλλά και σε άλλα κράτη. Κι αλίμονο στα παιδάκια που θα πέσουν στα χέρια των επιτήδειων... Θα τα κλαίνε τα παλικάρια οι γονείς τους.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσίασε ένα εξόχως σοβαρό και βάσει στοιχείων άρθρο, την περασμένη Τετάρτη 4 Ιουλίου, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν οκτώ χώρες - μέσα και η Ελλάδα - που σαρώνουν στο εμπόριο φαρμάκων ντόπινγκ. Και κάνουν εξαγωγές. Το παράνομο εμπόριο ανθεί δηλαδή... Και είναι τελικά λάθος προσανατολισμός των αρχών να ψάχνουν μόνο ποιος αθλητής είναι ντοπέ ή όχι και σπανίως από πού προμηθεύτηκε αυτός ο αθλητής τις ουσίες. Διότι στους αθλητικούς χώρους προπονήσεων γίνεται ένα καθημερινό νταραβέρι. Ανενόχλητη η μαφία παίζει μπάλα με τους αθλητές, τους προπονητές και τους παρατρεχάμενους.

 

Σε αστυνομία, ΣΔΟΕ...

Πού βρήκε τα στοιχεία η γερμανική εφημερίδα; Από επίσημη έκθεση, την οποία συνέταξε μετά από πολυετή έρευνα ο Ιταλός Σάντρο Ντονάτι. Ποιος διέταξε την έρευνα; Η WADA (βλ. και ΔΟΕ). Καταλαβαίνουμε δηλαδή, ότι αυτή η έρευνα που παρουσιάζεται στο μεγάλο αναγνωστικό κοινό της FAZ δεν έχει απλά παγκόσμιο αντίκτυπο, δεν απευθύνεται μόνο σε όλες τις αντιναρκωτικές υπηρεσίες των αστυνομιών και στο ΣΔΟΕ των κρατών, αλλά έχει βαρύτητα και στον αθλητισμό. Που σημαίνει ότι εάν η WADA (Παγκόσμια Ένωση Αντιντόπινγκ) είχε μια φορά κακή άποψη για την Ελλάδα, τώρα θα έχει δέκα, αφού εκτός από κάργα ντοπαρισμένους αθλητές και κουκούλωμα η χώρα μας παράγει και ατελείωτες ποσότητες φαρμάκων που τα σπρώχνει σε όλη τη Δύση. Η Ελλάδα, δηλαδή, αυτή την στιγμή αποκτά και έναν νέο ρόλο. Θα θεωρείται απειλή για τον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού η μαφία του ντόπινγκ έχει στήσει ένα από τα αρχηγεία της εδώ και "μολύνει" τον αθλητισμό της Ευρώπης και της Αμερικής.

 

Συμβουλεύει την κυβέρνηση

Ο Σάντρο Ντονάτι είναι από τους κορυφαίους του αντιντόπινγκ σε όλη τη γη. Πολύ σοβαρή προσωπικότητα. Με εμπειρία ετών στον χώρο του αθλητισμού ο Ιταλός Ντονάτι είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Έρευνας για το αντιντόπινγκ στην Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας του. Κι όλοι ξέρουμε τι επιτυχίες έχει η Ιταλία στο αντιντόπινγκ. Θεωρείται πρωταγωνίστρια στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Κόβει κεφάλια η Ιταλία. Μπουκάρει η αστυνομία και συλλαμβάνει κόσμο στις γιάφκες του αθλητισμού μήπως και γλιτώσει κανένα παιδάκι από τις ενέσεις. Ο Ντονάτι έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ιταλική κυβέρνηση για θέματα αντιντόπινγκ ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η WADA του ανέθεσε μια τέτοια έρευνα. Έχει μεγάλο δίκτυο πληροφοριών ο Ιταλός. Έχει φτιάξει δικές του έρευνες με διεθνή αντίκτυπο πάνω στο θέμα και γενικά θεωρείται εξπέρ. Δουλεύει τεχνοκρατικά, συλλέγει στοιχεία από παντού, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τώρα του ανατέθηκε να φτιάξει τον χάρτη του παγκόσμιου μαύρου εμπορίου ντόπινγκ.

 

700 τόνοι αναβολικών διακινούνται κάθε χρόνο!

Η γερμανική εφημερίδα λοιπόν, πήρε στα χέρια της την συγκλονιστική έκθεση του Ντονάτι, κι αφού πρώτα αυτή η έκθεση παραδόθηκε στην WADA. Και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η έκθεση αποκτά διπλάσια βαρύτητα απ' ό,τι αν είχε συνταχθεί π.χ. πέρυσι.

"Το εμπόριο ντόπινγκ δηλητήριο για τον κόσμο..." λέει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα. Κι αναφέρει "Το διεθνές εμπόριο ντόπινγκ έχει γίνει μια παγκόσμια μπίσνα. Και αυτή η μπίζνα διεξάγεται με τις αρχές και τις μεθόδους που γίνεται το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών".

Στη συνέχεια η FAZ φτιάχνει το πορτρέτο του Ντονάτι. "Ο ιταλός έχει αντιμετωπίσει την ιταλική μαφία του ντόπινγκ. Εδώ και χρόνια συλλέγει πληροφορίες για το σύστημα και την διακίνηση αναβολικών παγκοσμίως και πρόσφατα έβγαλε το πόρισμα του για λογαριασμό της WADA. Αυτό το πόρισμα ξεπερνάει κατά πολύ την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα για την διάσταση του ντόπινγκ τόσο στον αθλητισμό, όσο κι εκτός αθλητισμού.

Και σιγά-σιγά η εφημερίδα μπαίνει στο ζουμί. "Βάσει έκθεσης της αμερικανικής αντιντόπινγκ υπηρεσίας USADA οι αρχές καταφέρνουν να κάνουν κατάσχεση μόνο στο 0,7% των απαγορευμένων ουσιών που διακινούνται. Ο ίδιος ο Ντονάτι εκτιμά μέσα από τις έρευνές του και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ότι το παγκόσμιο παράνομο εμπόριο αναβολικών ανέρχεται σε 700 τόνους κατά έτος. Αυτή η τεράστια ποσότητα θα μπορούσε να προμηθεύσει 15 εκατομμύρια ενδιαφερομένους για να ντοπαριστούν επί έναν ολόκληρο χρόνο". Συγκλονιστικό είναι αυτό. Έξω από κάθε φαντασία. Και ότι ανέρχεται σε 700 τόνους το εμπόριο και ότι μ' αυτή την ποσότητα μπορεί να ντοπάρεται επί ένα έτος μιάμιση Ελλάδα.

5 - Πρωθυπουργός: Κάνουμε διάκριση ανάμεσα στον υγιή και το μεταλλαγμένο πρωταθλητισμό. Και αυτό το τονίζω για ένα απλό, αλλά πολύ σημαντικό, λόγο: Μιλώντας για το ντόπινγκ, είναι εύκολο να παρασυρθούμε σε γενικεύσεις που προσβάλλουν, που θίγουν το σύνολο των πρωταθλητών μας. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει. Είναι άδικο για τους πρωταθλητές μας, που κόπιασαν, που προσπάθησαν, που ανέδειξαν τον ελληνικό αθλητισμό.

Κάνουμε, ακόμη, σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό. Στηρίζουμε και τα δύο: Και τον υγιή πρωταθλητισμό και το μαζικό αθλητισμό. Αυτή είναι η πολιτική μας. Η άσκηση, με τη συστηματική καθοδήγηση, είναι ουσιαστική κοινωνική επένδυση, αφού βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και συμβάλλει στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς και σε μία καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Ο στόχος μας είναι διττός: Από τη μια, επιδιώκουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον χώρο του μαζικού, ερασιτεχνικού αθλητισμού και, απ΄ την άλλη, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να υπάρχουν περισσότερες διέξοδοι άθλησης για εκείνους που το επιθυμούν.

 

Αλήθεια για πες μας γιατί είμαστε από χωριό: γιατί από την "υγιή και καθαρή" πρωταθλήτρια στους Ολυμπιακούς του 2000 Μάριον Τζόουνς της πήρανε τα μετάλλια το 2007???

Γιατί δεν έγινε τίποτα στην Ελλάδα, όταν οι καταδικασθέντες στα αμερικάνικα δικαστήρια για το σκάνδαλο της BALCO υπέδειξαν γνωστούς προπονητές κορυφαίων Ελλήνων αθλητών???

 Η ομάδα στο "Σπίτι" της Άρσης Βαρών:

Η Χημική Εξίσωση της Ντ(ρ)όπας κατά την ... Αναβολιάδα της Αθήνας το 2004!!!
Αθλητές + Ομοσπονδία + Πολιτικοί (αν ο Ορφανός είναι
... πολιτικός και δεν είναι τίποτα άλλο!) + Δημόσιο Χρήμα ®®
®®
Καριέρες + Επιχορηγήσεις + Ψηφοθηρία + ... "Εθνική Ανάταση"

 Στην Αναβολιάδα του Πεκίνου ... θα κάνει την Πάπια-Πεκίνου και δεν θα πάει!

Η φωτό στο "Σπίτι της Άρσης Βαρών" (θα μετονομαστεί άραγε?):
Σγουρός, Ιακώβου και Ορφανός κατά τον ... επιμερισμό (μοιρασιά) της Δόξας (ακόμα και η Δόξα μετατρέπεται σε Ευρώ)!

Ένα είναι το συμπέρασμα: εσείς οι πολιτικοί "γουστάρετε" τις φωτογραφίες με τους πρωταθλητές, όπως και όλοι οι ανίκανοι να πετύχουν κάτι σπουδαίο με τη δική τους αξία, με σκοπό να αντλήσετε ... ψήφους! Όταν εμφανίζεται κάποιος πρωταθλητής που θα συγκεντρώσει τις κάμερες πάνω του, τρέχετε να φωτογραφηθείτε μαζί του και να του "δώσετε συγχαρητήρια", λες και η απόλυτα ανιαρή και αμέτοχη ύπαρξή σας έπαιξε κάποιο ρόλο στη δική του υπεράνθρωπη προσπάθεια!

 

6 - Πρωθυπουργός:  Το αίτημα που προβάλλεται στην ερώτηση για «ενίσχυση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ερασιτεχνικά σωματεία», στην ουσία παραβιάζει ανοικτές πόρτες. Κι αυτό γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχεδιάζει και χρηματοδοτεί προγράμματα μαζικού αθλητισμού, με τον τίτλο «Άθληση για Όλους», τα οποία γίνονται πράξη από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και από νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, με βάση τα αιτήματα που υποβάλλουν οι φορείς. Τα προγράμματα αυτά δίνουν την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας να αθλούνται δωρεάν, κοντά στον τόπο της κατοικίας τους. Σκοπός είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή των αθλούμενων. Σήμερα αναπτύσσονται γύρω στα 10.300 προγράμματα «Άθλησης για Όλους», σε 580 δήμους, από τα οποία επωφελούνται περίπου 200.000 άτομα.

Με κύρια μέριμνα τη διεύρυνση των δυνατοτήτων άθλησης για τη νέα γενιά, υλοποιείται πιλοτικά, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα «Αθλοχώροι στη γειτονιά». Τα σχολεία, μετά το σχολικό πρόγραμμα, ανοίγουν για να δώσουν στα παιδιά περισσότερες δυνατότητες άθλησης, με την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής, οι οποίοι επιβλέπουν και την ασφάλεια των χώρων. Στα προγράμματα αυτά, απασχολούνται πάνω από 2,5 χιλ. καθηγητές φυσικής αγωγής σε όλη τη Χώρα.

Παράλληλα, εφαρμόζεται Εθνικό Σύστημα Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού, με στόχο τον αθλητικό προσανατολισμό των νέων, την επιστημονική αθλητική εκπαίδευση, τη σύνδεση του σχολικού με το σωματειακό αθλητισμό. Κι αυτό για να μην χάνονται ταλέντα, που θα μπορούσαν να διακριθούν στον αγωνιστικό αθλητισμό Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, λειτουργούν 400 πυρήνες - ομάδες με περισσότερα από 5 χιλ. παιδιά, ηλικίας 8 – 10 χρονών. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από 130 καθηγητές φυσικής αγωγής σε όλη τη Χώρα.

 

Μεγαλύτερες κοτσάνες από τις παραπάνω δεν έχω ακούσει!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει αποδειχθεί ότι είναι μια "γιάφκα για το κομματικό σας ρουσφετολόι": Μόλις πήρατε την κυβέρνηση χρησιμοποιήσατε τη ΓΓΑ σαν μοχλό εκβίασης για να αλώσετε τις αθλητικές ομοσπονδίες και στη συνέχεια την Ολυμπιακή Επιτροπή! Χρηματοδοτείτε με οικονομική άνεση τις δικές σας ομοσπονδίες και πνίγετε οικονομικά τους αντιφρονούντες μέχρι να πάρουν τις διοικήσεις πάλι δικοί σας άνθρωποι. Βάζετε δικούς ανθρώπους διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες (και 4 Χ !!!) σε αθλητικά πόστα! Δολοφονείτε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε αρνούμενοι την αναγνώρισή της πλαστογραφώντας καραμπινάτα την αλήθεια, για να ευνοήσετε τον δεκαθεσίτη κολλητό σας σαλτιμπάγκο του Αθλητισμού Γιωργο Γερόλυμπο!

Και άλλα πολλά!

 

7 - Πρωθυπουργός:  Καταλήγω, λοιπόν: Αθλητισμός για όλους. Πρωταθλητισμός μακριά από το ντόπινγκ. Είναι έγκλημα! Και απέναντι στο έγκλημα είμαστε αμείλικτοι.

 

Πόσα θες να μας τρελάνεις? Σε ποιούς τα λές αυτά? Τα πραγματικά περιστατικά βγάζουν μάτι ότι την ντόπα την επιχορηγεί με ζεστό χρήμα, με στραβά μάτια και με εκκωφαντική ανικανότητα η ΓΓΑ και το ΥΠΠΟ! Επιστρέφει στη μνήμη μας το ρητό του Μπαϊρακτάρη για συγκεκριμένους πλέον Νταβατζήδες: εκείνους του Αθλητισμού!!!


ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

8 - Πρωθυπουργός: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πιστεύω ότι, παρά τα όσα ισχυριστήκατε, δεν διαφέρουν πολύ οι απόψεις μας για το ζήτημα του ντόπινγκ. Διαφέρουν όμως πάρα πολύ σε αυτά που είπατε για τη Δικαιοσύνη. Εμείς πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της. Την κάνει τη δουλειά της. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ασκήθηκαν, από την πρώτη ώρα, ποινικές διώξεις. Και, εν πάση περιπτώσει, επιθέσεις -και μάλιστα προσωπικού χαρακτήρα σε δικαστικούς λειτουργούς- δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η δημόσια ζωή μας.

Έρχομαι τώρα στο συγκεκριμένο θέμα. Το δόγμα, όπως είπατε ‘’ο πρωταθλητισμός αγιάζει τα μέσα’’, με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο. Και εμένα και την κυβέρνηση. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Και για να πάω και ένα βήμα πιο εκεί, ούτε πίστεψα, ούτε δέχτηκα ποτέ, ούτε το δέχομαι τώρα, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με τη λογική ότι η συλλογή μεταλλίων είναι εθνική υπόθεση, ή υπόθεση εθνικής συλλογικής περηφάνιας. Δεν το πιστεύω αυτό. Δεν μπορούμε όμως και απ΄ την άλλη πλευρά να γενικεύουμε. Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι όλοι όσοι διακρίνονται στον αθλητισμό, ή κάνουν πρωταθλητισμό, είναι αναμεμειγμένοι με αυτή την υπόθεση της κατάντιας.

 Τα καθαρά ρεκόρ χτύπησαν "οροφή" εδώ και τριάντα χρόνια! Από τη στιγμή που το Ολυμπιακό Ιδεώδες έγινε "εμπόρευμα" της πολυεθνικής Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και οι Ολυμπιακοί βγάζουν κέρδος για τους "χορηγούς", το τσίρκο πληρώνει και πληρώνεται! Σβήστε το "Ολυμπιάδες" και γράψτε "Αναβολιάδες"!!!

Αναφερθήκατε σε ένα παράδειγμα, στον Ιωαννίδη. Ο Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι έκαναν πρωταθλητισμό σε κορυφαίο επίπεδο για δεκαετίες, είτε ως αθλητές, είτε ως προπονητές. Όχι μόνο δεν ενθάρρυναν αυτήν την κατάσταση, αλλά κατάφεραν να προσφέρουν πρότυπα, σωστά, υγιή πρότυπα για τα παιδιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Έρχομαι τώρα στην ουσία. Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπήρξε πρωτοπόρος στα θέματα καταπολέμησης του ντόπινγκ, συμμετέχοντας σε όλα τα διεθνή όργανα και διοργανώνοντας διεθνείς συσκέψεις. Ήταν μία από τις χώρες που υπέγραψαν, στο Παρίσι, τον Οκτώβριο 2005, τη διεθνή σύμβαση της ΟΥΝΕΣΚΟ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και είναι μέσα στις πρώτες 30 χώρες, που ενσωμάτωσαν τη σύμβαση αυτή στο Εσωτερικό τους Δίκαιο.

 Σήμερα είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή και την διακίνηση αναβολικών, επειδή εσείς κοιμάστε όρθιοι!

Το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, από τον Ιούνιο του 2005 -οπότε και απέκτησε το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για να εκπληρώσει τους στόχους του- έως το τέλος Μαρτίου, έχει πραγματοποιήσει 6.500 περίπου ελέγχους, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνων. Από τους ελέγχους αυτούς…

- διαπιστώθηκαν συνολικά 42 παραβάσεις ντόπινγκ,

- επιβλήθηκαν από τα αρμόδια όργανα, πειθαρχικές ποινές σε 31 περιπτώσεις,

- στάλθηκαν στον Εισαγγελέα, για τη διακρίβωση ποινικών ευθυνών, οκτώ υποθέσεις.

Δηλαδή: 42/6500 = 0,646 % θετικά δείγματα = Πρακτικά Απόλυτα Καθαροί οι Αθλητές μας και αυτοί της WADA πήγανε και βρήκανε 11 στους 11 = 100 % θετικούς!!! Για βλάκες μας περνάς??? ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!
Στατιστικές της πλάκας! Φαίνεται ότι το ΕΣΚΑΝ παίρνει δείγματα από τις ... νοικοκυρές στη λαϊκή αγορά!
Τότε ποιοί είναι οι πελάτες των εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων αναβολικών, που ανακαλύπτουν το ΣΔΟΕ, ο ΕΟΦ, η Δίωξη Ναρκωτικών και οι Ερευνητές των ξένων οργανισμών καταπολέμησης του Ντόπινγκ??? Όπως είναι αυτονόητο, οι παραγωγοί ικανοποιούν την ζήτηση! Δεν τα φτιάχνουν για να τα πετάνε! Όταν οι διωκτικές αρχές πιάνουν ένα φορτίο του αετονύχη, αυτός έχει πουλήσει άλλα δέκα!!! Είσαστε εγκληματικά ανίκανοι!

 

Θέλω να υπογραμμίσω ότι το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση αθλητών, προπονητών και γονέων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του ντόπινγκ. Στο ενημερωτικό υλικό, αλλά και στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, τονίζεται πάντοτε η επικινδυνότητα της ανεξέλεγκτης χορήγησης συμπληρωμάτων διατροφής στους αθλητές.

Η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πράξει και στο μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.

Τέσσερα χρόνια κοιμόσαστε όρθιοι, πράγμα που αποτελεί εγγύηση για το ότι και τα επόμενα χρόνια θα κάνετε το ίδιο! Και αυτό διότι δεν ξέρετε τι να κάνετε και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα και δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε τίποτα! Το μόνο που ενδιαφέρει έναν πολιτικό είναι ... "να αυγατίσει τους ψηφοφόρους του" με τον πιο φθηνό τρόπο! Και ο πιο φθηνός τρόπος είναι οι καλές υποσχέσεις με τον πιο καλά πειστικό τρόπο, τις οποίες θα επαναλαμβάνει κάθε 2-3 χρόνια, αλλάζοντας προς το καλύτερο τον ... "πειστικό τρόπο"! Οι απελπισμένοι είναι έτοιμοι να χάψουν το κάθε ψέμα! Ψέμα και άχρηστη απέδειξε η εγκληματική σας αδιαφορία και την επόμενη, από το 2005, Διακομματική Επιτροπή της Βουλής και το περίφημο πόρισμά της:

Μια αναφορά στις προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου εγγυήσεων διαφάνειας στον αθλητισμό.

- Αναφορικά με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ:

Ξεκινήσαμε, από το 2004, τη δραστηριοποίησή του με την έκδοση των κανονιστικών πράξεων που εκκρεμούσαν από το 2002.

Αποδείχθηκε άχρηστο! Κοίταξε στην φωτό τι κάνετε!

- Αναφορικά με τις αθλητικές ομοσπονδίες:

Μέσω του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση, ή και έκτακτα, έλεγχοι σε όλες τις αναγνωρισμένες αθλητικές ομοσπονδίες, όσον αφορά την οικονομική τους διαχείριση και την εφαρμογή του νόμου.

Λες καραμπινάτα ψέματα! Μοιράζετε τις ομοσπονδίες στους δικούς σας!

- Για τους αθλητές:

Αναθεωρούνται, το είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση, δραστικά τα προνόμια που παρέχονται στους ερασιτέχνες αθλητές. Αναμένεται το πόρισμα της ειδικής επιτροπής, που συστάθηκε για θέματα αντιμετώπισης του ντόπινγκ.

Τρίχες κατσαρές!

- Για τα γυμναστήρια:

Απαγορεύτηκε, από το 2006, η διάθεση κάθε είδους ουσιών, ή συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ιδιωτικά γυμναστήρια.

Και τι έγινε μ' αυτό!

- Για τους δειγματολήπτες:

Είναι ήδη έτοιμη τροπολογία, για να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των δειγματοληπτών και να ανατεθεί η δειγματοληψία αποκλειστικά στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν., καθώς είχαν παρατηρηθεί προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Καλά ξυπνητούρια!

- Για την πρόληψη και την αγωγή υγείας:

Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην ενημέρωση αθλητών, προπονητών και γονέων για την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη.

Αποδείχθηκε άχρηστο!

- Για το σχολικό αθλητισμό και τους ελέγχους ντόπινγκ:

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., διεξάγουν τα τελευταία χρόνια σχετικούς ελέγχους στα σχολικά πρωταθλήματα.

- Για τη Διεθνή συνεργασία:

Συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα διεθνή όργανα και έχουμε υπογράψει όλες τις διεθνείς συμβάσεις, που αφορούν στο θέμα του ντόπινγκ.

Δεν σας έσωσε!

Με μια φράση: Ανεβάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Σε θέματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών είμαστε αμείλικτοι. Πλήρης διαλεύκανση! Πλήρης κάθαρση!

 Συμπέρασμα: Πρωθυπουργικός Λόγος = Αέρας Κοπανιστός!

 Σε θέματα αντι-ντόπινγκ = πλήρης ανικανότητα!

Την ίδια στιγμή όμως -και θέλω να το τονίσω αυτό- πρέπει να στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα: Το ‘’ντόπινγκ’’ δεν είναι κανόνας. Και το μήνυμα αυτό το οφείλουμε στον αγώνα, το οφείλουμε στις θυσίες χιλιάδων παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό. Το οφείλουμε στις νέες και στους νέους μας που έχουν ως όραμά τους τον πρωταθλητισμό, τον υγιή πρωταθλητισμό. Δεν πρέπει να ταυτιστεί η διάκριση και ο πρωταθλητισμός με αυτές τις αρνητικές εικόνες.

Ένα είναι βέβαιο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η Ελλάδα, η Πατρίδα του Ολυμπισμού, έχει μια τεράστια πράγματι ηθική ευθύνη και υποχρέωση. Να διαφυλάττει τα αθλητικά ιδεώδη που ξεκίνησαν από αυτόν εδώ τον Τόπο, κυρίως μέσα από το Ολυμπιακό Πνεύμα, και διαδόθηκαν σ’ ολόκληρο τον Κόσμο. Αυτή την υποχρέωση καλούμαστε να την υπηρετούμε όλοι.

  Φέξε μου και γλίστρησα!!!  Το ντόπινγκ είναι κανόνας!
Αν τους ελέγξω εγώ, θα σταματήσει ο αθλητισμός της χώρας!

  Αυτοί είσαστε!  Καληνύχτα!  (Δηλαδή: συνεχίστε να κοιμάστε!) 


Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο μεγαλύτερος "εμποράκλας" του πλανήτη, ο οποίος μας έχει πιάσει τον ... πισινό για τα καλά, έρχεται να "νουθετήσει" τις κυβερνήσεις γιατί του χαλάνε τη ... μαρέγκα για το γλυκό!!!

από το http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/04/2008_230747

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  -  26-04-08

Ζακ Ρογκ: Η Δύση πρέπει να σταματήσει να οχλεί την Κίνα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Ζακ Ρογκ ζήτησε σήμερα από τις δυνάμεις της Δύσης να πάψουν να οχλούν την Κίνα για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πλησιάζει η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

«Πρέπει να αφήσουμε χρόνο στην Κίνα», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Δηλώνοντας ότι κατανοεί τη σταθερότητα των θέσεων της Δύσης, ο Ρογκ έκρινε υπερβολικές τις προσδοκίες όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία η Κίνα μπορεί να αλλάξει. «Χρειαστήκαμε 200 χρόνια για να εξελιχθούμε μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Η Κίνα άρχισε το 1949», είπε.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξαν καταχρήσεις υπό τον Μάο και ότι η πολιτιστική επανάσταση δεν ήταν μια ευχάριστη περίοδος αλλά σιγά σιγά και μεθοδικά εδώ και 60 χρόνια οι Κινέζοι εξελίχθηκαν και αποδείχθηκαν ικανοί να προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές», πρόσθεσε ο Ρογκ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, το 1949 η Βρετανία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία εφάρμοζαν «... όλες τις καταχρήσεις που συνιστούν αποικιοκρατική συμπεριφορά. Μόλις τα τελευταία 40 χρόνια έχουν δώσει την ελευθερία στις αποικίες. Ας είμαστε λίγο μετριοπαθείς».

Ο Ζακ Ρογκ πρόσθεσε ακόμη ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν αποτελούν τον σωστό τρόπο ώστε να πειστεί το Πεκίνο να αλλάξει. «Δεν θα κερδίσετε τίποτε από το Πεκίνο αν υψώνετε τη φωνή», υπογράμμισε. «Είναι μέγα σφάλμα που διαπράττουν οι Δυτικοί προκειμένου να υποστηρίξουν τις ιδέες τους. Η αξιοπρέπεια έχει πρώτιστη σημασία. Όλοι οι ειδικοί στην Κίνα θα σας πουν ότι μια μόνο μέθοδος φέρει αποτέλεσμα, το να ξέρεις να συνομιλείς με σεβασμό και ηρεμία».

«Διαφορετικά, οι Κινέζοι θα κλειστούν στον εαυτό τους. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Γίνεται πολύς θόρυβος, πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι Κινέζοι κλείνονται στον εαυτό τους».

Ο Ζακ Ρογκ πρόσθεσε ότι η ΔΟΕ σκέφθηκε πως δίνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, θα επέτρεπε στην «Κίνα να γίνει μια ανοιχτή χώρα». «Οι αγώνες θα ασκήσουν μακροπρόθεσμα μια θετική επίδραση στην εξέλιξη της κινεζικής κοινωνίας και οι ίδιοι οι Κινέζοι το αναγνωρίζουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

 


Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

και δικαιολογημένη οργή, πίκρα και αγανάκτηση

  

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

η οποία ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν αναγνωρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

 

www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .