karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση  1/5/2005.

  Αρχική      Επικαιρότητα     Αθλητικά Θέματα .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!


Οι Νταβατζήδες του Αθλητισμού

ή

“το Σύνδρομο του Γερόλυμπου”


ΜΕΡΟΣ  ΠΡΩΤΟ (Μέρος Δεύτερο - Μέρος Τρίτο)


Θεμελιώδες Δημοκρατικό Θεώρημα:

Το Ψέμα του Υπουργού είναι Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού!

Όταν ο Υπουργός λέει Ψέματα, τότε πρέπει να φεύγει κλοτσηδόν από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση!


 

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΜΑΙΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΝΕΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2005

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΝΕΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, κατά τη συζήτηση ερώτησης στη Βουλή, που αφορούσε τη δημιουργία 4 Ομοσπονδιών, που προήλθαν από αυτήν της παγοδρομίας, είπε τα εξής:

Θα επαναλάβω τη σταθερή μας προσήλωση, στη βασική αρχή ότι, το Υπουργείο Αθλητισμού δεν ασχολείται με τα εκλογικά θέματα.

Όπως το ίδιο έγινε στις εκλογές των Ομοσπονδιών, το ίδιο συνέβη και τώρα, που έβγαιναν από συνελεύσεις οι εκπρόσωποι για την Ε.Ο.Ε.

Συμπεριφορές αυτής της μορφής και παρεμβάσεις στον Αθλητισμό, ήταν πάγια δράση των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εμάς, την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, μας αφήνει παγερά αδιάφορους η σύνθεση της Ε.Ο.Ε. και κυρίως αν είναι φίλοι ή αντίπαλοι, διότι στον Αθλητισμό υπάρχουν μόνο συνεργάτες.

Θα σας υπενθυμίσω μία απόφαση του 1997, με την οποία αναγνωρίζεται η Ομοσπονδία μπέιζμπολ, που ποτέ μέχρι εκείνη την ώρα, δεν είχε κάποια δραστηριότητα.

Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Ομοσπονδία μπέιζμπολ έκανε για πρώτη φορά Πρωτάθλημα, ύστερα από 3 χρόνια από τη δημιουργία της και με συμμετοχή μόνο πέντε ομάδων. Αυτό για να αναφερόμαστε σε πραγματικά στοιχεία, για το πώς ακριβώς τα «φαντάσματα» γίνονταν «ομοσπονδίες», πώς ακριβώς διεκδικούσατε και κερδίζατε τις εκπροσωπήσεις στην Ε.Ο.Ε.

Αντίθετα οι 4 που έγιναν τώρα αφορούν αθλήματα, που έχουν δραστηριότητα πάνω από 10 χρόνια.

Δεν πρόκειται για Ομοσπονδίες «μαϊμού». Έχω στα χέρια μου τις συμμετοχές των Εθνικών ομάδων στους αγώνες του Κάλγκαρι, του Ναγκάνο, του Λιλεχάμερ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι. Και βέβαια θα γνωρίζετε πολύ καλά οι παριστάμενοι, ότι πρόκειται για ελληνικές συμμετοχές, με συγκεκριμένους αθλητές για τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Το αν αυτά τα αθλήματα, δεν διαθέτουν συγκεκριμένο χώρο, θα πρέπει να οικτίρετε τη δική σας κυβέρνηση κ. Αλευρά, η οποία φρόντισε να αφήσει αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς χώρο δραστηριότητας, κάτι το οποίο θα αποκαταστήσουμε εμείς διότι αυτή η Κυβέρνηση θέλει να αποκαταστήσει εκείνα, που άφησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο κενό. Εσείς ουσιαστικά έχετε ασχοληθεί για να κερδίζετε εκλογές.

Είναι φανερό ότι, γνωρίζετε καλά το παιχνίδι και σας ενοχλεί ότι η νέα Κυβέρνηση συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Εμείς θα αναπτύξουμε τις καινούργιες Ομοσπονδίες, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, γιατί έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο και αυτό έπρεπε να γίνει τώρα για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να έχουν τα εφόδια, που εσείς αφήσατε κάτω από το μηδέν.

Εμείς θα προχωρήσουμε, γιατί είναι αθλήματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, και με τη βασική σκέψη της κυβέρνησης, για χειμερινό τουρισμό, στους χώρους αυτούς, δραστηριότητες τις οποίες είχατε εντελώς ξεχάσει.

Για τη δημιουργία των νέων Ομοσπονδιών- είπε ο κ. Ορφανός- ότι υπάρχουν στα χέρια του τα εξής στοιχεία:

1)Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομίας στις 7-11-04, όπου αποφασίζει τη δημιουργία νέων Ομοσπονδιών, Χόκεϊ επί πάγου, κέρλινγκ, ελκήθρων Μπομπ και Σκέλετον, Ελκήθρων Λουτζ, εκφράζοντας την επιθυμία των διεθνών ομοσπονδιών, όπως εκφράζεται και από τα σωματεία που μετείχαν στη Συνέλευση.

2)Απόφαση 464/2005 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που συνεδρίασε στις 17/12/04 και δημοσιεύτηκε στις 18/1/2005, που αποδέχεται το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομίας για τη δημιουργία τεσσάρων νέων Ομοσπονδιών.

3)Κατάθεση Αίτησης Αναγνώρισης στο Υφυπουργείο των τεσσάρων Ομοσπονδιών, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, η οποία έγινε σύμφωνα με τα άρθρα : 20 παρ. 1 του Ν. 2725/99 για τη σύσταση Ομοσπονδίας και 28 παρ. 1 και 28 παρ. 3 που εμπεριέχει τους όρους αναγνώρισης σε άθλημα ή κλάδο άθλησης που αποχωρίζεται από την Ομοσπονδία, στην οποία αρχικά είχε υπαχθεί.

Εκτός όμως από τα τυπικά στοιχεία τα οποία ήταν όλα εντάξει, έχω στα χέρια μου, τουλάχιστον 10 έγγραφα, με υπογραφές των προηγούμενων ηγεσιών από το 1993, σύμφωνα με τα οποία εγκρίνονται, μεταβιβάσεις όπως:

Της Εθνικής Ομάδας Boisleigh της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, στο Lake Placid των ΗΠΑ, για να συμμετάσχει στο κύπελλο της Αμερικής και της Εθνικής Ομάδας Bosleigh στο Κάλγκαρι του Καναδά.

Με αυτές τις αποφάσεις που έχω στα χέρια μου, φαίνονται οι δραστηριότητες στα συγκεκριμένα αθλήματα, τα οποία ιδρύουν νέες Ομοσπονδίες.


 

Στο ανωτέρω Δελτίο Τύπου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός λέει αποδεδειγμένα ψέματα προς τον Ελληνικό λαό, πράγμα που ισοδυναμεί με έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού και όσο ο πρωθυπουργός τον διατηρεί ως υφυπουργό Αθλητισμού τόσο αποδεικνύεται ότι είναι συνένοχος στα ίδια ψέματα!

Θυμίζει τη μοιχαλίδα που πιάνεται επ' αυτοφόρω και ανακράζει μετά ... πειθούς:

"Δεν είμαι 'γώ, δεν είμαι 'γώ, δεν είμαι 'γώ!!!"


 

Από τα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων

 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2005

 

Συζήτηση επερώτησης Βουλευτών του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού σχετικά με τις αναγνωρίσεις τεσσάρων νέων αθλητικών ομοσπονδιών.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Η επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου έχει ως εξής:

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα την ίδρυση τεσσάρων καινούργιων ομοσπονδιών χειμερινών αθλημάτων ανάμεσα στις οποίες είναι και η ομοσπονδία χόκεϊ επί πάγου. Εφόσον οι σχετικές ομοσπονδίες χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από το δημόσιο, που οφείλει να ελέγχει τη σοβαρότητα και το πραγματικό τους περιεχόμενο, θα ήθελα να πληροφορηθώ από τον αρμόδιο Υπουργό τα ονόματα και τις διευθύνσεις τριών τουλάχιστον σωματείων στην περιοχή Αθηνών-Πειραιώς, που καλλιεργούν το σχετικό σπορ, ώστε τα παιδιά ανθρώπων που ενδιαφέρονται να μπορέσουν να εγγραφούν!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κυρίου συναδέλφου, κατ’ αρχάς να πω ότι ήδη έχει απαντηθεί γραπτώς. Έχει τα στοιχεία τα οποία ζητεί με την ερώτησή του.

Θα επαναλάβω τα ονόματα των σωματείων: «ΟΛΥΜΠΟΣ-ΖΕΥΣ», Νικηταρά 2-4 και Εμμανουήλ Μπενάκη, Αθήνα. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», Υμηττού 44, Άνω Γλυφάδα. «Γ.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΟΝ», Ατρειδών 17, Αγία Άρτεμις, Αθήνα. «Α.Σ. ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΠΑΓΟΔΡΟΜΟΙ», Λεωφόρος Θησέως 272β, Καλλιθέα. Αυτά για το τυπικό.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Εσκεμμένα δεν έφερε όλο τον κατάλογο, αλλά επέλεξε τέσσερα σωματεία με ονόματα που δείχνουν αθώα!   Μήπως τα άλλα είναι σωματεία καράτε???  Ξεφτίλα!)

 

Στην ουσία θα απαντήσω ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έλεγχοι από την πλευρά της πολιτείας, έτσι ώστε οι συγκεκριμένες διαδικασίες να είναι νόμιμες, να είναι σύμφωνες με το ν. 2725, ο οποίος προβλέπει πώς ιδρύεται μια καινούργια ομοσπονδία. Βέβαια, αν θα ήθελε να εκφράσει το βασικό ερώτημα, το οποίο και εμείς αισθανόμαστε, δηλαδή πού θα γυμνάζονται, να υπενθυμίσω ότι οι αθλητές αυτών των αθλημάτων γυμνάζονται στο εξωτερικό, επειδή ακριβώς η προηγούμενη κυβέρνηση επί έντεκα χρόνια δεν φρόντισε να φτιάξει ένα παγοδρόμιο ή δύο ή τρία ή παραπάνω, εφόσον υπάρχει και υπήρχε και η αντίστοιχη ομοσπονδία παγοδρομιών, η οποία εξυπηρετούσε τα συγκεκριμένα αθλήματα.

 

(Παρατήρηση Περσίδη: Ποιοι έλεγχοι της ΓΓΑ αποδεικνύουν ότι οι τέσσερις μαϊμούδες δικαιούνται αναγνώρισης από τη ΓΓΑ και το Παραδοσιακό Καράτε δεν δικαιούται???)

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Ευχαριστούμε, κύριε Υφυπουργέ. Ορίστε, κύριε Ανδριανόπουλε, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αναρωτιέμαι αν ο Υπουργός μιλάει σοβαρά ή τουλάχιστον κατάλαβε τι είπε εδώ μέσα.

Φτιάξατε, δηλαδή, μία ομοσπονδία, η οποία έχει σωματεία, τα οποία δεν έχουν αθλητές και χώρους εκγύμνασης; Γιατί, λέει, οι αθλητές γυμνάζονται στο εξωτερικό. Αυτό είναι πρωτοφανές. Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ μου. Είναι αδιανόητο. Δεν μπορώ να συλλάβω αυτό που είπατε, για να το «χωνέψω» και να το καταλάβω.

Υπάρχουν σωματεία χωρίς αθλητές. Έγινε όμως και ομοσπονδία, στην οποία υπάρχουν αυτά τα σωματεία, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος εκγύμνασης στην Ελλάδα. Δηλαδή, έχουμε μια ομοσπονδία με σωματεία, που έχουν αθλητές στο εξωτερικό, που γυμνάζονται στο εξωτερικό. Τώρα, αν αυτά τα πράγματα θεωρούνται σοβαρά, τι να πω από εκεί και πέρα; Τα σχόλιά μου περιττεύουν.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Κύριε Ανδριανόπουλε, ο Υπουργός πάντα μιλάει σοβαρά και δεν καταλαβαίνει τι λέει, διότι νομίζει ότι οι υποκειμενικοί ισχυρισμοί του θα επιβληθούν ως αντικειμενική πραγματικότητα!  Ξεφτίλα!)

 

Από τα βαφτίσια της ομοσπονδίας ... Λουτζ!

10 χρόνια πήγαινε στη Σόφια και γυμναζόταν η ... μαϊμού του Ορφανού!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Ορίστε, κύριε Υφυπουργέ, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού):  Μου είναι κατανοητή η οργή σας, κύριε συνάδελφε, αλλά το ερώτημα για το πού γυμνάζονται, θα πρέπει να το απευθύνετε στους δύο συναδέλφους που κάθονται κοντά σας. Γιατί είναι εκείνοι, οι οποίοι φρόντισαν να μην υπάρχει γήπεδο, ώστε να μη γυμνάζονται οι αθλητές.

Να υπενθυμίσω ότι για τα δύο αθλήματα, που αφορούν τα έλκηθρα λουτζ και σκέλετον, δεν υπάρχουν παρά σε δέκα χώρες συγκεκριμένοι διάδρομοι και όλοι οι αθλητές από τις σαράντα πέντε χώρες που ασχολούνται μ’ αυτά τα αθλήματα, πηγαίνουν και γυμνάζονται εκεί. Παγοδρόμιο δεν υπάρχει, άρα εκ των πραγμάτων - το ξέρω και από τη Θεσσαλονίκη- πηγαίνουν στη Σόφια και γυμνάζονται.

Δυστυχώς, κύριε Ανδριανόπουλε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς έχουμε φροντίσει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να εντάξουμε δύο παγοδρόμια, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Και βέβαια η ίδρυση των ομοσπονδιών έχει αυτόν το στόχο. Έχω εδώ μπροστά μου δύο χιλιάδες ονόματα αθλητών καταγεγραμμένων εδώ και είκοσι χρόνια, που έχουν εγγραφεί διαδοχικά μέσα στην εικοσαετία στα συγκεκριμένα αθλήματα, στους συγκεκριμένους συλλόγους, στα συγκεκριμένα σωματεία, και οι οποίοι πηγαίνουν και γυμνάζονται στο εξωτερικό, δυστυχώς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά είναι σοβαρά πράγματα τώρα;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Πείτε τα αλλού. Τα Σαββατοκύριακα πηγαίνουν, κύριε Ανδριανόπουλε. Αφήνουν την ησυχία τους και πηγαίνουν και γυμνάζονται εκεί, γιατί η ελληνική πολιτεία δεν φρόντισε να έχουν χώρους εκγύμνασης εδώ.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Δηλαδή από τα Εξάρχεια, την Καλλιθέα, τη Γλυφάδα και τη Γούβα πάνε τα Σαββατοκύριακα στη Σόφια για ... Μπομπ και Σκέλετον!  Ποιούς παραμυθιάζεις??? Ξεφτίλα!)

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη των

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Θα συζητηθεί η με αριθμό 51/24/3.2.2005 επερώτηση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κυρίων Γεωργίου Λιάνη, Χρήστου Αηδόνη, Ανδρέα Φούρα, Απόστολου Κατσιφάρα, Αναστασίας-Συλβάνας Ράπτη, Αθανασίου Αλευρά, Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου, Ιωάννη Δημαρά, Δημητρίου Ανδρουλάκη και Μαρίας Δαμανάκη προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τις αναγνωρίσεις νέων αθλητικών ομοσπονδιών.

Από το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ πήραμε μία επιστολή, με την οποία γι’ αυτήν την επερώτηση ορίζεται ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γεώργιος Λιάνης.

Κύριε Αηδόνη, έχετε το λόγο για δεκαπέντε λεπτά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

.....................................................................

Και σ’ αυτό εδώ το σημείο, κύριοι συνάδελφοι, επιτρέψτε μου να μεταφερθώ από την «παράγκα» στο «μαγειρείο» επί της οδού Ακακιών 52.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2005, τελευταία μέρα της προθεσμίας που όριζε ο νόμος, κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αιτήσεις από τέσσερις νέες αθλητικές ομοσπονδίες, για να εκπροσωπηθούν με αντιπρόσωπό τους στη νέα σύνθεση της ολομέλειας της ΕΟΕ. Ήταν η Ομοσπονδία του Κέρλινγκ, του Μπομπ και Σκέλετον, του Χόκεϊ επί Πάγου και του Λουτζ. Αξίζει, λοιπόν, να αναφέρουμε ότι όλα τα αθλήματα που εκπροσωπούνται από τις νεοσυσταθείσες ομοσπονδίες, υπαγόντουσαν στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών. Από τις τέσσερις αυτές ομοσπονδίες, οι τρεις προσκόμισαν πρακτικό γενικής συνέλευσης, από την οποία εξελέγη η διοίκηση της Ομοσπονδίας, όπως ο τακτικός εκπρόσωπος της ΕΟΕ, όπως και ο αναπληρωματικός. Είναι δε τόσο μεγάλη η προχειρότητα μέσα από την οποία μεθοδεύεται αυτή η πρωτοφανής προσπάθεια, που βλέπουμε ότι στις μεν τρεις ομοσπονδίες έχουμε τους ίδιους τακτικούς και αναπληρωματικούς εκπροσώπους, όπως και τα ίδια πρακτικά ψηφοφορίας, που έχουν υπογραφεί στο ίδιο ακριβώς μέρος, όπου διαπιστώνεται φυσικά ότι η κατάσταση είναι φωτοτυπημένη.

Και βέβαια, επειδή είναι γνωστό ότι όλη η ιστορία είναι «μαϊμού», οι «μαϊμούδες», λοιπόν, προσπάθησαν να κατοχυρωθούν μέσα από την καταπληκτική, μοναδικής έμπνευσης διάταξη, που περιλαμβάνεται και στα τρία καταστατικά και λέει το εξής τρελό: Αν κατά το προηγούμενο έτος της γενικής συνέλευσης δεν έχουν διεξαχθεί πανελλήνια πρωταθλήματα για λόγους ανωτέρας βίας, στις γενικές συνελεύσεις του επόμενου έτους δικαιούνται ψήφο όλα τα εγγεγραμμένα σωματεία. Εκείνοι μπορεί να μην το γνώριζαν, εσείς όμως δεν γνωρίζατε, κύριε Υπουργέ, ότι καμία διάταξη κανενός καταστατικού δεν μπορεί να υπερβαίνει το νόμο και συγκεκριμένα το ν. 2725/1999; Η δε ομοσπονδία του κέρλινγκ προσκομίζει ένα απόκομμα πρακτικού γενικής συνέλευσης, χωρίς να αναφέρει ούτε καν τις επωνυμίες των σωματείων-μελών. Εδώ, δηλαδή, είχαμε αυτόματη πιστοποίηση της διαδικασίας-«μαϊμού». Είναι μια πρωτοφανής στάση.

Έχουμε, λοιπόν, πρωτοφανή πράγματα. Βλέπουμε τους ίδιους εκπροσώπους, τα ίδια σωματεία. Και στις τρεις ομοσπονδίες ανά μισή ώρα βλέπουμε να εκλέγουν διοικήσεις, να κάνουν ψηφοφορίες, να προχωράνε σε διαλογή ψηφοδελτίων και να συντάσσουν πρακτικά. Δηλαδή, μιλάμε για μία παγκόσμια επίδοση αθλιότητας.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Ενώ παράλληλα, οι Νονοί του Αθλητισμού δεν αναγνώριζαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε σε κάποια άλλη παγκόσμια επίδοση αθλιότητας!  Ξεφτίλα!)

 

Είναι δε απορίας άξιο πώς και στις τρεις ψηφοφορίες παρίσταται, όπως αναφέρεται, και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Δάκος, ως δικαστικός αντιπρόσωπος. Είναι ακόμη απορίας άξιο πώς δόθηκε η αθλητική αναγνώριση στις παραπάνω ομοσπονδίες, όταν δεν είχαν καν συγκροτημένες διοικήσεις και πώς τόσο εύκολα, χωρίς να εξεταστεί η νομιμότητα των δικαιολογητικών, προχώρησε η Γενική Γραμματεία σε τέτοια απόφαση.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Προφανές! Παραγγελιά Ορφανού στον κολλητό του αετονύχη Γερόλυμπο του Καράτε, ο οποίος έχει φτιάξει δέκα ομοσπονδίες και έχει αρπάξει 4-5 αθλήματα!  Κάποιον πρέπει να έχουμε για τις βρώμικες δουλειές!  Ξεφτίλα!)

 

Ακόμα, κύριε Υπουργέ, μπορείτε να μας πείτε σε ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας διεξήχθησαν τα εσωτερικά πρωταθλήματα αυτών των αθλημάτων; Ποια σωματεία και ποιοι αθλητές αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος; Αλλά ακόμη κι αν δεχθούμε την παράνομη διάταξη του καταστατικού - περί ανωτέρας βίας δηλαδή - εξαιτίας της οποίας δεν έγιναν πανελλήνια πρωταθλήματα το 2004, μπορείτε να μας πείτε έστω και ένα έτος που κάποιος από αυτούς, όχι απλά αγωνίστηκε, αλλά γλίστρησε έστω λίγο απλά πάνω στον πάγο;

Επειδή, όμως, η πολιτική ηγεσία στη λογική του ελέγχου και της κομματικοποίησης δεν μπόρεσε να επιβάλει τους δικούς της ανθρώπους, κατασκεύασε αυτές τις ομοσπονδίες, για να εξασφαλίσει τον έλεγχο. Στην αντισφαίριση, παραδείγματος χάρη, αυτό επιχειρήθηκε πριν να περάσει ο κ. Φίλης, ο οποίος απέτυχε. Ο ίδιος προσπάθησε να περάσει στην πυγμαχία. Και εκεί απέτυχε. Ο γνωστός αθλητικογράφος, ο κ. Νικολάκης, επιχειρήθηκε να περάσει μέσα από το χόκεϋ και στη συνέχεια από το μοντέρνο πένταθλο. Εκεί προβλήματα εσωτερικής συνοχής – φαίνεται - του χώρου δεν του έδωσαν τη δυνατότητα αυτής της εκλογής. Έτσι επιστρατεύθηκε το ύστατο μέσο, που ήταν αυτές οι τέσσερις ομοσπονδίες που εξέλεξαν αυτά τα πρόσωπα.

Είναι τυχαίο που οι τρεις από τους τέσσερις είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι πολιτικοί φίλοι του Υπουργού; Είναι τυχαίο που ο κ. Γουίλς - ο τέταρτος, ο έτερος δηλαδή - ήταν ένας παλιός συνεργάτης της κ. Πετραλιά και είχε διοριστεί την περίοδο του 1990-1993 ως Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε. Ο συνάδελφος κ. Φούρας έχει το λόγο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΥΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι που κατέχετε την Έδρα σ’ αυτήν την επερώτηση, γιατί είστε ένας άνθρωπος που ξέρετε πολύ καλά τον αθλητισμό και καλό θα ήταν ο παριστάμενος Υπουργός να σας συμβουλεύεται ενίοτε.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Ησυχία! Μιλάει ο πρώην κατεξοχήν συνεργάτης του Γερόλυμπου!  Ξεφτίλα!)

 

Ο αγαπητός συνάδελφος ανέλυσε το θέμα. Εγώ θέλω να διαβάσω μία πρόταση από τα πρακτικά της Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία της συνεδρίαση. Η πρόταση αυτή είναι η εξής: «Δεν σας κρύβω ότι ντράπηκα, όταν μου ανέφεραν ότι τέτοια γεγονότα συνέβησαν στο Λίβανο, στη Συρία, στην Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα. Στην Ελλάδα που είναι η κοιτίδα του πολιτισμού, μου είπαν ότι δεν περίμεναν να κάνουμε κάτι τέτοιο. Βρέθηκα σε πάρα πολύ δύσκολη, σε πάρα πολύ δυσάρεστη θέση. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα ως Έλληνας.».

Ποιος τα λέει αυτά; Τα λέει στην τελευταία συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής ο Πρόεδρός της, ο κ. Μίνως Κυριακού. Ποιος έκανε τον κ. Κυριακού να ντρέπεται, να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση, να αισθάνεται στην πρώτη του συνάντηση με τη διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι οφείλει να απολογηθεί; Ποιες ήταν οι πράξεις ντροπής και αισχύνης; Ποιες ήταν οι πράξεις που μας οδήγησαν στο να είμαστε στην ίδια κατηγορία με τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη; Ποιος;

Κύριε Υπουργέ, λυπάμαι. Έχετε μία ευκαιρία σήμερα -εφόσον γνωρίζετε ότι πίσω απ’ αυτές τις τέσσερις ομοσπονδίες, που ιδρύθηκαν, υπάρχουν άπειρες παρανομίες, ποινικά αδικήματα, πλαστογραφίες και απάτες- να αποστασιοποιηθείτε απ’ αυτό το γεγονός, για να προστατεύσετε και την τιμή σας και την τιμή του ελληνικού αθλητισμού.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Κύριε Φούρα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις! Η δουλειά είναι παραγγελιά του Ορφανού στον Γερόλυμπο! Πες του ότι το ξέρεις! Πες του ότι τα ίδια έκανες και εσύ!  Ξεφτίλα!)

 

 Ποιο είναι το όραμά σας για τον αθλητισμό, κύριε Υπουργέ; Τι κάνετε αυτόν το χρόνο στο Υπουργείο; Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας; Ποια είναι η πολιτική σας; Μπήκαμε στο 2005, που είναι η χρονιά των Μεσογειακών Αγώνων. Τι προετοιμασία κάνει η χώρα; Έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εγκεκριμένο προϋπολογισμό; Έχει καμία ομοσπονδία εγκεκριμένο προϋπολογισμό; Ή οφείλουν, όσοι είναι πρόεδροι των ομοσπονδιών, να τρέχουν αυτές τις ημέρες, αρχές Απριλίου, στο παρακείμενο του γραφείου σας γραφείο, να συναντούν τον κ. Λυκόπουλο ή την κόρη σας, για να διαπραγματεύονται το ύψος των επιχορηγήσεων των ελληνικών ομοσπονδιών για το 2005;

Γνωρίζετε να μας πείτε σ’ αυτήν την Αίθουσα τι χρήματα διαθέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τον ελληνικό αθλητισμό το έτος 2005; Σας έχει πει το Υπουργείο Οικονομικών ποιο είναι το ύψος της χρηματοδότησής σας; Ή η μόνη πολιτική, κύριε Υπουργέ, είναι ο κομματισμός, οι απειλές, οι εκβιασμοί και μέσα σ’ αυτές και η απόπειρα εκβιασμών και πρώην Υπουργών;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Αν, λέω αν, είστε ευτυχισμένοι, γιατί κυβερνήσατε μία εικοσαετία και σήμερα ο ελληνικός λαός πληρώνει την εικοσαετία αυτή, ας είστε. Δείχνει ότι δεν μετανιώσατε. Δείχνει ότι δεν καταλάβατε. Διότι δεν πήρατε το μήνυμα. Και αυτό μπορεί γι’ αυτούς που σας υποστηρίζουν ακόμη, να είναι κακό, για την Ελλάδα όχι.

 Μιλάτε για απάτες και πλαστογραφίες.

Κύριε συνάδελφε, ό,τι έχετε, να πάει στον εισαγγελέα. Όποιοι έχουν κάνει απάτες και πλαστογραφίες, δεν θα βρουν στέγη πουθενά. Εάν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, αυτή η Κυβέρνηση και ο υποφαινόμενος είναι μαζί σας. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε κανενός είδους διεργασίες και πουθενά.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Ορφανέ, άφησε στην άκρη τη βουλευτική ασυλία και έλα να πάμε μαζί στον εισαγγελέα! Αν είσαι άντρας, που λέει και ο λαός!!! Οι απάτες και οι πλαστογραφίες ήτανε παραγγελία δική σου και τις έκαναν επειδή εσύ τις ζήτησες και ήξεραν ότι θα τις περάσεις!  Είσαι αυταπόδεικτα ο καραμπινάτος ηθικός αυτουργός της κομματικής διαφθοράς στη ΓΓΑ από τότε που ανέλαβες καθήκοντα. Δέκα χρόνια η ΠΟΠΚ δικαιούται την αναγνώριση και ο κομματικός σου φανατισμός δεν την δίνει προς χάρη του εκτελεστή των παραγγελιών σου Γιώργου Γερόλυμπου!  Ξεφτίλα!)

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού):

Τώρα, όσον αφορά τις συγκεκριμένες διαδικασίες, σας έχω απαντήσει ξανά, το ξέρετε, τα έχετε δει. Έχει κάνει και ο συνάδελφός μας, ο κ. Αλευράς, αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση, έχουμε καταθέσει όλα τα στοιχεία. Θα σας δώσω επιγραμματικά όλα αυτά που είναι απαραίτητα. Έτσι, θα ξεκινήσω από ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να έχετε υπόψη σας. Έχω ένα φάκελο, το μεγάλο από τους δύο, τον οποίο θα σας δώσω μετά. Έχει δύο χιλιάδες ονόματα αθλητών καταγεγραμμένων, οι οποίοι ξεκίνησαν το ‘85, το ‘87, το ‘93, το ‘97 και ασχολούνται μ’ αυτά τα αθλήματα, μέσα στην Ομοσπονδία της Παγοδρομίας, όπου μέχρι σήμερα ήταν ενταγμένοι. Έχω δεκάδες φύλλα αγώνος?

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Κλωνοποιημένοι είναι;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Όχι, είναι συγκεκριμένα ονόματα, κύριε συνάδελφε. Μπορείτε να τα δείτε, μπορείτε να τα ψάξετε, αν δεν γνωρίζετε, ως οφείλατε να γνωρίζετε. Εγώ όμως ξέρω, γιατί το ενδιαφέρον της δικής μας παράταξης είναι πολύ κοντινό από την εποχή της Αντιπολίτευσης. Πηγαίνουν και κάνουν προπονήσεις στη Σόφια, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και από άλλες περιοχές της χώρας, διότι δεν φροντίσατε να υπάρχει παγοδρόμιο. Δεν φροντίσατε.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Το ενδιαφέρον της δικής σας παράταξης, κύριε Ορφανέ, είναι φανατικά και εγκληματικά κομματοποιημένο! Δεν είναι ενδιαφέρον αλλά αθλητικό έγκλημα για το οποίο είσαστε υπόλογοι τόσο εσείς και ο υπουργός πολιτισμού και πρωθυπουργός, όσο και όλο σας το κόμμα!   Ξεφτίλα!)

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Τι υπηκοότητα έχουν; Μήπως αυτοί που ήταν στη Σόφια ήταν Βούλγαροι;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Έλληνες, ελληνότατοι. Καλύτεροι από εμάς. Έλληνες.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κύριε Λιάνη, σας παρακαλώ πολύ. Θα έχετε το λόγο σε λίγο. Τι να κάνω; Να αναφερθεί στο μπάτμιντον και στο μπέιζμπολ τώρα θέλετε; Αφήστε τον να ολοκληρώσει.

 

(Θόρυβος στην Αίθουσα)   Ορίστε, κύριε Υπουργέ.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Ενοχλείστε. Η αλήθεια ενοχλεί, κύριοι συνάδελφοι.

Τα έχω φέρει, λοιπόν, ολόκληρο πακέτο για να τα ελέγξουν. Και φύλλα αγώνος με τη συμμετοχή τους σε πάρα πολλές διοργανώσεις, διότι προσπαθούν να πετύχουν την εικόνα: «τι πάμε να δημιουργήσουμε». Τι πάμε να δημιουργήσουμε; Να δώσουμε μία ώθηση σε κάποια αθλήματα, στα οποία εσείς δεν δώσατε. Ήταν μια επιλογή. Έρχονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα έρθουν οι επόμενοι. Αυτοί οι αθλητές θέλουν να συμμετάσχουν. Πολλοί απ’ αυτούς είναι στη διεκδίκηση της συμμετοχής τους σήμερα στα τελικά στο Τορίνο. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να ενισχύσει και να στηρίξει αυτήν τη διαδικασία στο μέτρο που την αφορά και την αφορά.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Μας συγκινείς μέχρι δακρύων, κύριε Υπουργέ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, όταν οι ομοσπονδίες ορίζουν Θεσσαλονικιούς νεοδημοκράτες ως αντιπροσώπους στην ΕΟΕ, τότε τις αναγνωρίζεις σε μια μέρα, ενώ όταν είναι αντίδικες του συνεργάτη σου Γερόλυμπου τις στραγγαλίζεις επί δέκα χρόνια!   Ξεφτίλα!)

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού):

Θα προχωρήσω λίγο παραπέρα στα ερωτήματα, όπως τίθενται. Να υπενθυμίσω ότι η όλη διαδικασία είναι διαδικασία απόσχισης από την κεντρική τους Ομοσπονδία, την Παγοδρομία. Υπάρχει απόφαση των σωματείων της Παγοδρομίας, η οποία προβλέπει την ίδρυση των καινούργιων ομοσπονδιών. Υπάρχει δικαστική απόφαση που αποδέχεται αυτήν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει ορισμός προσωρινών διοικήσεων. Και επειδή κάπου αναφέρεται πως εμφανίζεται μία σφραγίδα -λέει- στο Μπομπ και Σκέλετον, να σας πω ότι η προσωρινή διοίκηση από το 2004 που υπήρχε είχε το δικαίωμα να έχει μια σφραγίδα για να κινείται στα θέματα που την αφορούσαν.

Υπήρξε, λοιπόν, αναγνώριση δικαστική, όλα τα στοιχεία κατετέθησαν στο Υπουργείο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού υπέγραψε τη συγκεκριμένη αναγνώριση, η οποία προχώρησε ως διαδικασία, έκαναν στις 25 Ιανουαρίου τις συνελεύσεις τους για να βγάλουν τις επίσημες διοικήσεις -μέχρι τότε ήταν προσωρινή η διοίκηση- και να βγάλουν και τον εκπρόσωπό τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βγήκαν νομότυπα σε διαφορετικούς χρόνους. Και φαίνεται πως δεν το μελέτησε κάποιος, γιατί είδα ότι αναφέρετε όλοι ότι έγιναν την ίδια ώρα, στις 9.00΄, ενώ οι διαδικασίες έγιναν στις 18.00΄, 19.00΄, 19.30΄, σε διαφορετικούς χρόνους δηλαδή. Πρέπει όμως να σας είναι κατανοητό, είναι πάρα πολύ απλό. Δεν κατάλαβα γιατί σας ενοχλεί. Ήταν οι ίδιοι εκπρόσωποι. Εκπροσωπούσαν τα ίδια σωματεία, άρα λογικό ήταν να τελειώσουν τη μία συνέλευση, να συνεχίσουν την άλλη και να κλείσουν την τρίτη. Να γίνουν σώμα και να αποχωρήσουν. Δεν κατάλαβα πού είναι το ενοχλητικό στη συγκεκριμένη διαδικασία και αν υπάρχει κάποια παρατυπία ή παρανομία, την οποία δεν έχω καταλάβει. Θα περιμένω όμως να την ακούσω από τη δική σας πλευρά.

Στη συνέχεια υπάρχουν και τα έγγραφα που αφορούν τις σχέσεις τους με τις διεθνείς αντίστοιχες επιτροπές.


 (Παρατήρηση Περσίδη:

Θρασύτατε Υπουργέ! Λες ότι οι ίδιοι αντιπρόσωποι των ίδιων σωματείων έκαναν κάθε μισή ώρα και διαφορετική Γενική Συνέλευση για εκλογή διαφορετικού Διοικητικού Συμβουλίου διαφορετικής ομοσπονδίας χωρίς κανένα δόλο και για καθαρό και αγνό αθλητισμό???

Και αυτές τις ομοσπονδίες τις αναγνώρισες σε μια μέρα εσύ???

Και έφερες αυτές τις “μαϊμούδες”, να τις περάσεις στη Βουλή???

Ξεφτίλα ρέεε! Τι την έχετε κάνει τη Βουλή των Ελλήνων ρέεεεεε!!!)


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε?

Το Κέρλινγκ-μαϊμού πάει ... ΕΟΕ μαζί με τον "νονό" του ...Τάρζαν-Ορφανό!!!
Από Κηφισίας 7, παρακαλώ!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Κύριε Πρόεδρε, να τελειώσω δύο λεπτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τα ίδια σωματεία μετείχαν σε όλες αυτές τις ομοσπονδίες;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Είναι διαδικασία αποσχίσεως από την κεντρική τους ομοσπονδία. Αποφασίζουν να ιδρύσουν?

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Επειδή είπατε για 18.00΄, 18.30΄, 19.00΄.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Ναι, τα ίδια σωματεία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ήταν μία η ομοσπονδία;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Αρχικά. Και τα ίδια σωματεία ήταν στη μία ομοσπονδία. Γιατί υπάρχουν σωματεία - θέλετε να αναφέρω δέκα, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, για παράδειγμα- που έχουν πολλά τμήματα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Αυτοί είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι. Εκπροσωπούν το σωματείο τους.

Το σωματείο, λοιπόν, έδωσε αυτήν τη δυνατότητα και βέβαια μετά τις διαδικασίες των συνελεύσεων το θέμα πήγε στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Να υπενθυμίσω ότι με δική τους πρωτοβουλία, επειδή ακριβώς η έννοια της κομματικοποίησης δεν αντικατόπτριζε τη δική τους ενέργεια, δεν πήγαν να ψηφίσουν. Έστειλαν έγγραφο και δεν παρευρέθησαν στις δύο συνελεύσεις.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Να μην είμαστε και ... κότες! Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη! Πρώτα τους πήρανε στα γιούχα οι εφημερίδες!!!  Ξεφτίλα!)

 

Tο ερώτημα το δικό μου που παραμένει είναι το εξής: Δεν θέλετε να προχωρήσουν τα αθλήματα; Εγώ θέλω μια ευθεία απάντηση. Θέλετε ή δεν θέλετε; Θέλετε να προχωρήσουμε σε αθλήματα για τα οποία υπάρχουν αθλητές οι οποίοι ενδιαφέρονται πολύ; Ο συνάδελφός μας ο κ. Ανδριανόπουλος είπε ότι ξέρει κάτι φίλους του που θέλουν να πάνε σε αυτά τα αθλήματα, με την ερώτηση που κατέθεσε προηγουμένως. Να μη τα φτιάξουμε; Να μη τους στείλουμε;

Εγώ, λοιπόν, λέω να τους στείλουμε. Να βάλουμε μπρος και να προχωρήσουμε. Να κάνουμε και τα παγοδρόμια που η Κυβέρνηση ετοιμάζει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να αθληθούν, να αθληθούν.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Κραυγή αγωνίας από το Νονό (με την έννοια “πνευματικός πατέρας”) του Αθλητισμού μια και βαφτίζει τις “μαϊμούδες” ομοσπονδίες: Δώστε στους νέους το δικαίωμα να αθληθούν σε όποιο άθλημα θέλουν! Το είπε και αλλού αυτό το παραμύθι! Ξεφτίλα!)

 

Προχωρώντας για να κλείσω απαντώντας στα θέματα που θέσατε θα σας πω ότι παρέστη δικαστικός αντιπρόσωπος σε όλες τις διαδικασίες. Ήταν ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών ο κ. Νικηφόρος Ντόκας ο οποίος βέβαια επιβεβαιώνει την παρουσία των συγκεκριμένων ανθρώπων, τις υπογραφές, τη θετική θέση του στην ίδρυση των καινούργιων ομοσπονδιών και στη συνέχεια τα καινούργια συμβούλια. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, από πού βρήκατε εσείς το αν υπήρχε ή δεν υπήρχε, αφού είναι φανερό ότι γράφεται στα συγκεκριμένα καταστατικά.

Απ’ αυτά τα οποία αναφέρθησαν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι φανερό ότι η κεντρική ιδέα που περιέχεται στη συγκεκριμένη επερώτηση έχει απαντηθεί. Εγώ περιμένω από εσάς να κάνετε το επόμενο βήμα, πώς θα προχωρήσουμε στο αύριο, έτσι με συγκεκριμένες προτάσεις, κινήσεις για τα αθλήματα, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τορίνο έρχονται. Είναι το Φεβρουάριο του 2006. Αυτήν τη στιγμή αθλητές μας από συγκεκριμένα αθλήματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη προσπαθούν να πετύχουν τη δική τους παρουσία σε αυτούς τους αγώνες και σας καλώ να υπερβείτε τα κομματικά εσκαμμένα και να δούμε το εθνικό συμφέρον.

Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός της κομματικής διαφθοράς: Όταν η κομματική σκοπιμότητα τίθεται από τους βουλευτές σαφώς υπεράνω της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και του συμφέροντος του ελληνικού Λαού! Και με τυμπανοκρουσίες και χειροκροτήματα μάλιστα!  Ξεφτίλα!)

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Λιάνης έχει το λόγο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκινάω από ένα θέμα το οποίο είναι πια τόσο φανερό που δεν χρειάζεται, κύριε Υπουργέ, να το παιδέψουμε άλλο.

Αυτές οι τέσσερις «μαϊμούδες» ομοσπονδίες γεννήθηκαν ως από γένεση παιδιού του σωλήνα από μια μη αναγνωρισμένη ομοσπονδία. Τελεία και παύλα!

Η Ομοσπονδία της Παγοδρομίας με Πρόεδρο τον κ. Χατζηαθανασίου είχε περιπέτειες με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εισέπραττε λεφτά ο κύριος πρόεδρος αυθημερόν και τα έβαζε στην τσέπη από τα λεφτά που του έστελνε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Νοίκιαζε στην ομοσπονδία το ιδιόκτητό του παγοδρόμιο που έφερε το όνομά του. Και στη συνέχεια επειδή του είπαν ότι το απαγορεύει ο νόμος, το μεταβίβασε στον πατέρα του. Και αυτό όμως είναι παράνομο.

Τι συνέβη πρακτικά; Ο κ. Φλωρίδης ο σεβαστός πρώην Υπουργός Αθλητισμού και συνάδελφος διέλυσε την ομοσπονδία και την υπήγαγε στη χιονοδρομία. Δεν υπήρχε Ομοσπονδία Παγοδρομίας. Μιλάτε για ομοσπονδία φάντασμα. Αλλά ο κ. Χατζηαθανασίου κατάφερε και πήρε αναστολή. Η υπόθεση τελεσιδίκησε στον Άρειο Πάγο το Μάη του 2004 υπέρ του κ. Φλωρίδη. Δεν τα ξέρατε αυτά, όταν υπογράφατε να γεννηθούν ομοσπονδίες από μη αναγνωρισμένη ομοσπονδία; Δεν έχετε διαβάσει τι έκανε ο Άρειος Πάγος; Δηλαδή αυτή η ομοσπονδία από το 2001 δεν υφίσταται κύριοι συνάδελφοι.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΙΔΗΣ: Από το 2004;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Από το 2004.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Τα λεφτά πότε τα έπαιρνε;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Από το 2001 δεν υφίσταται. Να αναζητηθούν και όσα...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Ναι, από το 2001.

Έχετε καταργήσει τους νόμους της φυσικής, της χημείας. Τον Αϊνστάιν τον έχετε σμπαραλιάσει. Στο ίδιο σημείο, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, είκοσι πέντε σωματεία από τα ίδια πρόσωπα αποτελούμενα, μεταξύ 18.00΄ και 21.00΄ ίδρυσαν τέσσερις ομοσπονδίες. Και αυτοί που έκαναν τον έλεγχο ήταν τα ίδια πρόσωπα της Γενικής Γραμματείας με τον ίδιο δικαστή πρωτοδικών. Αυτό δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο. Θα σας γράψει το βιβλίο Γκίνες. Τι είναι αυτά τα πράγματα δηλαδή;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Συνοψίζω λοιπόν. Ο λαός τις λέει αυτές τις ομοσπονδίες «μαϊμούδες».

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Και αυτόν που τις βάφτισε κατ’ επέκταση τον λέει “Νονό των μαϊμούδων”!  Ξεφτίλα!)

 

Η Ομοσπονδία ΚΕΡΛΙΝΓΚ, η Ομοσπονδία Ελκήθρων, η Ομοσπονδία ΛΟΥΤΖ και η Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου, είναι όλες ομοσπονδίες «μαϊμούδες», «φαντάσματα». Και αντί να κάνουν εκλογές για να βγάλουν εκπροσώπους για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έπρεπε να πάνε κατευθείαν στον Κορυδαλλό. Έχουν κάνει όλοι τους μια σειρά από ποινικά αδικήματα. Τα είπαν υπέροχα οι συνάδελφοί μου. Αφήνω το κομμάτι αυτό.

Αλλά σας λέω, τι προνοούσαν αυτοί οι κύριοι για να πάρουν διεθνή αναγνώριση, ότι αν κατά μια σύμπτωση το προηγούμενο έτος από τη γενική συνέλευσή μας δεν έχουμε κάνει κανέναν αγώνα, τότε για λόγους ανωτέρας βίας, το επόμενο έτος θα μπορούμε να ψηφίσουμε!!! Μα και στις τέσσερις; Καμία δεν έκανε τον προηγούμενο χρόνο αγώνα; Και οι τέσσερις για λόγους ανωτέρας βίας ψήφισαν τον επόμενο χρόνο; Δεν είναι σκάνδαλο, είναι σούπερ σκάνδαλο.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Είναι φανερό ότι κάποιο αρρωστημένο και ηλίθιο μυαλό γέννησε την ιδέα της γένεσής τους τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές της ΕΟΕ!  Ξεφτίλα!)

 

Θα σας διαβάσω τα αποκόμματα των ελληνικών εφημερίδων, κύριε Ορφανέ. Εσείς ήσασταν άνθρωπος που τα προσέχατε αυτά. Μεγάλες εφημερίδες, «ΤΑ ΝΕΑ», η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», το «ΕΘΝΟΣ», σας γράφουν τα εξής σχόλια: «Στο άρπα κόλλα κάθε μισάωρο και μια ομοσπονδία», «Κατηγορίες για ψευδοομοσπονδίες», «Έντονες αντιδράσεις για ομοσπονδίες σφραγίδες». Και το τελευταίο, η κορυφή του παγόβουνου: «Μεγάλη κοροϊδία για τέσσερις θέσεις στην ΕΟΕ βγάζει στην επιφάνεια πολιτικά σκάνδαλα».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ:  Κύριε Υπουργέ, άκουσα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή την τοποθέτησή σας. Είναι γεγονός ότι προσπαθούσα στο σύνολο της τοποθέτησής σας να καταλάβω, εάν πραγματικά θα μπορούσατε όλους εμάς να μας πείσετε με τις απαντήσεις, που αφορούν το κείμενο της επερώτησης.

 Εδώ είναι μια σειρά από χαρτιά. Άμα τα βάλουμε δίπλα-δίπλα, θα δούμε ότι στις τρεις ομοσπονδίες υπάρχει η ίδια φωτοτυπία, αλλάζει μόνο ο τίτλος της ομοσπονδίας και η ώρα. Στη μία είναι έξι η ώρα, στην άλλη εξήμιση η ώρα και στην άλλη επτάμιση η ώρα. Δεν έκαναν καν τον κόπο δηλαδή να γράψουν κάτι διαφορετικό.

Αν αυτό δεν είναι διαδικασία αυτόματης πιστοποίησης «μαϊμού» που είπα στην πρωτολογία μου, ποια είναι; Όταν έχουμε τρεις ομοσπονδίες, όπου και στις τρεις συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια σωματεία, αυτό πάλι είναι λίγο παράξενο. Αν αυτά για εσάς δεν είναι παράξενα, τότε επιτρέψτε μου τουλάχιστον για εμάς, αν μη τι άλλο, να είναι τέτοια που να μας επιτρέπουν να στοιχειοθετήσουμε μια επερώτηση που, πραγματικά, αυτοί οι οποίοι θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν, θα συνειδητοποιήσουν και το μέγεθος των ανομημάτων, τα οποία διαπράχτηκαν.

Είναι δυνατόν, εσείς σήμερα να λέτε ότι καλώς πράξατε; Πράξατε καλώς σε τι; Προχωρήσατε, λοιπόν, στην αναγνώριση των τεσσάρων ομοσπονδιών, όταν όπως είπε και ο κ. Λιάνης, υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τη μη αναγνώριση αυτής της ομοσπονδίας. Δηλαδή, δημιουργήσατε πραγματικά κάποιους κλώνους που, ευτυχώς, σήμερα έχει λίγο κρύο και υφίστανται και δεν έχουν λιώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έχετε προχωρήσει και σε παράνομες οικονομικές επιχορηγήσεις στην Ομοσπονδία Παγοδρομίας, 80.000 ευρώ στις 18.5.2004, 100.000 ευρώ στις 7.5.2005, 80.000 ευρώ στις 17.2.2005 και 220.000 ευρώ στις 24.2.2005.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Επικίνδυνος αποδεικνύεται ο Ορφανός στη διαχείριση του Δημόσιου Χρήματος από τους ίδιους τους συναδέλφους του!  Θα πρέπει να απομακρυνθεί άμμεσα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού! Ξεφτίλα!)

 

Αυτή είναι η πολιτική σας. Αυτή είναι, πραγματικά, η τόσο αντικειμενική δική σας προσπάθεια κατανομής του πλούτου στον αθλητισμό. Γιατί επαίρεστε πραγματικά, με τέτοιο τρόπο που εγώ προσωπικά έχω κλονιστεί. Δεν ξέρω, επιτέλους, πού βρίσκεται η αλήθεια!

Σε ότι αφορά δε το θέμα της αναγνώρισης, χρησιμοποιήσατε μια επιχειρηματολογία, την οποία, πραγματικά, ο καθένας μπορεί να την ακούει με τον τρόπο του. Θα επαναφέρω το ερώτημα: Αφού υπάρχει βασική προϋπόθεση στο νόμο, το ορίζει ρητά και λέει ότι για να προχωρήσετε στην αναγνώριση μιας ομοσπονδίας, πρέπει να υπάρχει πρώτα η αναγνώριση από την παγκόσμια ομοσπονδία, αφού υπάρχει αυτό μέσα στο νόμο και δεν μιλάω για τα δεκάδες άλλα που καταγράφονται και υπάρχουν εδώ μέσα - μιλάω γι’ αυτό το απλό, το αυτονόητο - πώς είναι δυνατόν, όταν αυτή η αναγνώριση δεν υπάρχει, να έρχεστε εσείς με απόφασή σας και να την επικυρώνετε; Αυτό είναι νόμιμο ή άνομο;

Αυτή, λοιπόν, σήμερα δυστυχώς είναι η πολιτική σας, είναι η πολιτική η οποία, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον, προσπαθεί να φέρει έναν ποθητό έλεγχο προσώπων μέσα στο Υπουργείο.

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ευχαριστούμε τον κ. συνάδελφο.

 Ο κ. Φούρας έχει το λόγο για τρία λεπτά.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΥΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχω μείνει κατάπληκτος από τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Ορφανός. Ο κ. Ορφανός στην Αίθουσα είπε ότι καλώς ιδρύθηκαν αυτές οι τέσσερις Ομοσπονδίες και λίγο-πολύ ότι κακώς δε μετείχαν ή μάλλον ότι από καλοσύνη τους, για να μη φανούν ότι μετέχουν σ’ ένα κομματικό παιχνίδι, δεν πήραν μέρος στις διαδικασίες της Ολυμπιακής Επιτροπής. Αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Μίνως Κυριακού ότι ντράπηκε, ότι αισθάνθηκε πολύ άσχημα, ότι βρέθηκε σε θέση απολογίας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τα έργα και τις ημέρες της ηγεσίας του αθλητισμού στη χώρα μας.

Παράλληλα, επειδή το θέμα είναι πολύ απλό, αν ήταν έτσι τα θέματα όπως τα περιέγραψε ο κ. Ορφανός, θα μας εξηγήσει, κύριε Πρόεδρε και κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε της Νέας Δημοκρατίας, γιατί και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή λέει ότι είναι παράνομη η εγγραφή αυτών των Ομοσπονδιών στην Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λέει το ίδιο; Μάλιστα, μας παρομοιάζει με χώρες, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Επειδή έγινε αναφορά σ’ ένα θέμα της Υπουργίας μου για την αναγνώριση των Ομοσπονδιών μπέιζμπολ και σόφτμπολ, νομίζω ότι έχω δικαίωμα χρήσης ενός λεπτού, για να δώσω απάντηση για εκείνη την περίοδο.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Ήρθε ο γάιδαρος να πει τον πετεινό κεφάλα! Οι ανωτέρω ομοσπονδίες σαφώς και φτιάχτηκαν από ΠΑΣΟΚΟΥΣ, κύριε Φούρα! Γι΄αυτό και ο Ορφανός έστησε το Σόφτμπολ στα έξι μέτρα με τον οικονομικό έλεγχο, γι’ αυτό και πέρασε στο ντούκου τον αμαρτωλό οικονομικό έλεγχο του Γερόλυμπου, γι’ αυτό φύτεψε τον Γερόλυμπο του καράτε αντιπρόσωπο του Σόφτμπολ στην ΕΟΕ, ακριβώς όπως επί υπουργίας σου (δηλαδή με τις ευλογίες σου !!!) είχε αρπάξει ο Γερόλυμπος το Χόκεϋ επί Κουτόχορτου και είχε μπει ως εκπρόσωπός του τότε στην ΕΟΕ!!!  Μερικές φορές παίζετε ένα αξιολύπητο θέατρο γελοιότητας στη Βουλή, το οποίο κάνει τους θεατές Έλληνες Πολίτες να κλαίνε για την κακή τους μοίρα να σας έχουν βουλευτές! Ξεφτίλα!)

 

Κύριε Υπουργέ, αυτές οι Ομοσπονδίες - θα καταθέσω τα έγγραφα - ιδρύθηκαν λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση σε σώμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το 1997. Δεν ιδρύθηκαν τρία 24ωρα πριν από τη συγκρότηση σε Σώμα, γιατί αυτές τις ομοσπονδίες δεν τις ιδρύσατε για να αναπτύξετε τον αθλητισμό, έναν αθλητισμό που εσείς τον κάνατε πλέον κατεψυγμένο, γιατί θα δεν θα πράξετε αυτά τα οποία ισχυρίζεστε.

Οι ομοσπονδίες του σόφτμπολ και του μπέιζμπολ ιδρύθηκαν το 1997, γιατί είχαμε πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οφείλαμε να έχουμε ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Και ιδρύθηκαν με κάθε νόμιμο τρόπο. Δεν ιδρύθηκαν για να είναι συσχετισμός στη νόθευση του Σώματος της Ολυμπιακής Επιτροπής όπως εσείς κάνατε. Καταθέτω τα σχετικά έγγραφα. Ιδρύθηκαν το 1997. Και αυτές οι ομοσπονδίες τις οποίες κατηγορεί ο κύριος Υφυπουργός πήραν την έβδομη και όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Συμμετείχαν, βαθμολογήθηκαν και οι αθλητές τους είναι Ολυμπιονίκες.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ( Υφυπουργός Πολιτισμού): Σε σύνολο συμμετεχόντων, κύριε συνάδελφε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Επειδή, κύριε Υπουργέ, ρωτήσατε προηγουμένως, σας λέγω ότι επί οκτώ βγήκαν όγδοοι.   Το λόγο έχει ο κ. Κατσιφάρας.

 

(Αλλαγή προεδρείου.)

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ( Σωτήρης Χατζηγάκης): Ο κ. Λιάνης έχει το λόγο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή στη δευτερολογία μου δεν αναφέρθηκα στο θέμα της επίκαιρης επερώτησης των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αυτό δε σημαίνει ότι δε μας αφορά η τύχη της υπόθεσης αυτής. Το λέω με παρρησία, κύριε Υπουργέ και όπως ακούσατε και από τον κ. Φούρα, μέλη της ΕΟΕ είναι προσανατολισμένα σε μία κατεύθυνση που κατ’ εμέ δε θα κάνει καλό στον αθλητισμό. Όπως ακούσατε, θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες κλπ.. Αυτή η ιστορία πρέπει να παγώσει. Ήδη μιλώντας χθες με τον κ. Κυριακού που είναι στον Ισημερινό και με τον κ. Νικολάου που μίλησε με έναν συνάδελφό του στη ΔΟΕ είναι φανερό ότι η ΔΟΕ θα στείλει ένα έγγραφο στη χώρα που θα λέει ότι δεν τυχαίνουν αναγνώρισης αυτές οι ομοσπονδίες.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Ξέρετε ποιος θα το συντάξει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Δεν έχει σημασία. Εγώ θέλω να κλείσουμε συναινετικά, όπως άλλωστε εξελίχθηκε η συζήτηση. Βλέπετε το κλίμα πως είναι και σας λέω δε θα δεχθούμε εμείς τη νομιμοποίηση τεσσάρων καραμπινάτων παρανόμων ομοσπονδιών.

Ο Ταρζάν ... αραχτός στο Υφυπουργείο του!

Θυμάται κανείς τι φώναζε, όταν έπεφτε στη λίμνη με τους .....κροκοδείλους???

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Και οι δύο, λοιπόν, ξέρουν πως το έγγραφο θα το συντάξει ο ... Λάμπης Νικολάου!!!  Αλλά το πιο ωραίο είναι στο “συναινετικά”, που σημαίνει “σαν καλά συνεταιράκια”!!! Ξεφτίλα!)

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Ορίστε, κύριε Υπουργέ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Κύριε Πρόεδρε, να απαντήσω ότι δεν αποδέχομαι πως στη διαδικασία του Υπουργείου υπήρξε κάτι επιλήψιμο. Είπα νωρίτερα πως αν έχετε οποιοδήποτε στοιχείο ότι στις επιμέρους διαδοχικές κινήσεις υπήρξε πλαστογραφία - κάτι το οποίο αναφέρατε, αλλά κανείς δεν έβαλε κανένα στοιχείο στο τραπέζι - μαζί θα το πάμε στον Εισαγγελέα.

 

(Παρατήρηση Περσίδη:  Καραμπινάτη άτακτη υποχώρηση Ορφανού για να μη χρεωθεί το ... “ανεγκέφαλο εγχείρημα”!  Αυταπόδεικτη απόπειρα εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού!

Άσχετο! Θα βλέπει τη νέα σαπουνόπερα ο Ορφανός στην τηλεόραση: “Χουάνα, η ... Παρθένα!” Δεν ήξερε τίποτα για το ... φόνο η Χουάνα! Μόνο το μπαμ άκουσε!  Ξεφτίλα!!!)

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Έγινε κατανοητό, κύριε Υπουργέ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί της 51/24/3-2-2005 επερωτήσεως Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τις αναγνωρίσεις νέων αθλητικών ομοσπονδιών, και ερωτάστε αν δέχεστε να λύσουμε τη συνεδρίαση.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 14.43΄ λύεται η συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου 2005 και ώρα 18.00΄, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος κοινοβουλευτικό έλεγχο: α) συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων και β) συζήτηση επερωτήσεως, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που θα διανεμηθεί.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ


 

Παρατήρηση Περσίδη:

Η συζήτηση στη Βουλή τελείωσε χωρίς συμπέρασμα!

Εσείς σαν αναγνώστες, τι συμπέρασμα βγάζετε;

Έχει νταβατζήδες ο αθλητισμός ή όχι?

Και αν έχει, ποιους έχει???


 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

 

Θύμιος Περσίδης
www.karate.gr    
(Μέρος Δεύτερο - Μέρος Τρίτο)

  Αρχική      Επικαιρότητα     Αθλητικά Θέματα .