karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 20/12/07.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


Κατά τις Αγωγές του Δρακόπουλου και τις Προτάσεις των δικηγόρων του Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιάς Μπάκου εναντίον μου ζητείται συστηματικά:

 «Τέλος, ζητώ από το Δικαστήριό σας να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες του εναγομένου στους ως άνω δικτυακούς τόπους, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του ΚπολΔ 358, η οποία ορίζει ότι ο διενεργών την αυτοψία Δικαστής δικαιούται να πάρει φωτογραφίες ή άλλες απεικονίσεις των στις σελίδες αυτές δημοσιευομένων άρθρων.»

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ


Η Έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας σχετικά με τον "κομπογιαννίτη" της διατροφής κάτω και εδώ σε pdf.

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Παναγιώτη Δρακόπουλο, "υπερεπιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο, αντιφλεγμονολόγο, αντιγηρανσιολόγο, καρδιολόγο, σεξολόγο, καρκινολόγο, διαβητολόγο, ... anyother-λόγο" και τις δύο δικηγόρους του κυρίες Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου, που ... διεκδικούν με "δικαιολογημένη εμμονή" νομικά την επιστημονική του επάρκεια (βλέπε δικονομικό ιστορικό)!

Το "δικαιολογημένη εμμονή" προκύπτει από το ότι ο Δρακόπουλος μετέφερε την έδρα των κομπογιαννίτικων συνταγών διατροφής το Σεπτέμβριο 2006 από το με ενοίκιο γυμναστήριό του Σεβαστουπόλεως 133 σε ιδιόκτητο παρακαλώ διαμέρισμα Α' ορόφου, Κηφισίας 104, και τώρα μετακομίζει, κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις επιχειρήσεις του σε ιδιόκτητο χώρο 800 τμ Α'  ορόφου επί της Κηφισίας, Ψυχικό (?). Τα έχουμε πει αυτά: 20 πελάτες την ημέρα επί 100 € ο πελάτης από τον Ιούνιο του 2001!  Δηλωμένα ή αδήλωτα κύριε ΣΔΟΕ???


 ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.)

 

ΠΡΟΣ

κ. ΕΥΘΥΜΙΟ ΠΕΡΣΙΔΗ, (διεύθυνση)

Κοινοποίηση

1.Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

α. Γραφείο κ. Υπουργού

β. Γραφείο κ. Υφυπουργού Υγείας

γ. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα Υγείας

δ. Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης, τμήμα Γ

2. Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Κηφισίας 1-3 & Λ. Αλεξάνδρας 11523 Αθήνα

3. Νομαρχία Αθηνών Κεντρικός τομέας Δ/νση Δημόσιας Υγείας Λ. Αλεξάνδρας 196 ΤΚ 11521

 

ΘΕΜΑ : Διαβίβαση πορίσματος

Σας διαβιβάζουμε το πόρισμα των Επιθεωρητριών του Υγειονομικού ­Φαρμακευτικού Τομέα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κ.κ. Ελένης Λυκιαρδοπούλου και Θεοδώρας-Όλγας Μέρμηγκα, που αφορά τη διενέργεια έρευνας επί των αναφερομένων σε επιστολή του κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΡΣΙΔΗ με θέμα την αντιποίηση των επαγγελμάτων του ιατρού και του διατροφολόγου από τον κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο, Κηφισίας 104, Ερυθρός Σταυρός.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & KOIΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) Τομέας Υγειονομικού-Φαρμακευτικού Ελέγχου

 

ΠΡΟΣ

Το Γεν. Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ

 ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

TAΥΤOTHTA ΕΛΕΓΧΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Με την υπ' αρ. πρωτ. οικ.1829 / 25.5.2007 εντολή, ο Γενικός Επιθεωρητής του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. ανέθεσε στις Επιθεωρήτριες του Τομέα Υγειονομικού­-Φαρμακευτικού Ελέγχου Λυκιαρδοπούλου Ελένη και Μέρμηγκα Όλγα­Θεοδώρα, τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την αντιποίηση των επαγγελμάτων του ιατρού και του διατροφολόγου, από τον κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο, Κηφισίας 104, Ερυθρός Σταυρός.

Συγκεκριμένα ο κ. Περσίδης Ευθύμιος με την από την από 21-11-06 επιστολή προς το ΣΕΥΥΠ, καταγγέλλει τον πρώην συνεργάτη του κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο ότι προωθεί στο ευρύ κοινό μια «Διατροφή-Απάτη» με το όνομα «Διατροφική Ζώνη» χωρίς να έχει πτυχίο διατροφολόγου. Επίσης αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος «παριστάνει το γιατρό» διδάσκοντας σε σεμινάρια και από τηλεοράσεως περί ανοσοποιητικού συστήματος και φλεγμονών και «πλασάροντας» προγράμματα διατροφής και σκευάσματα αποσταγμένου ιχθυελαίου και άλλα των οποίων είναι εισαγωγέας.

Στην προαναφερόμενη επιστολή του κ. Περσίδη επισυνάπτεται και αντίγραφο της αγωγής του Δρακόπουλου Π. εναντίον του πρώτου. Σε αυτή και συγκεκριμένα στο ιστορικό, ο κ. Δρακόπουλος αναφέρει ότι είναι εκπαιδευτής του παραδοσιακού καράτε και διατηρεί σχολή στους Αμπελοκήπους. Επίσης είναι ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας με την επωνυμία «Δ.Κ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» η οποία έχει κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διάθεσης των μεταφράσεων των βιβλίων του βιοτεχνολόγου πρώην ερευνητή του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ Μ.Ι.Τ. Barry Sears.

Ακόμη από τα στοιχεία της καταγγελίας του κ. Περσίδη, (απομαγνητοφώνηση εκπομπής «ΤΗΛΕΦΩΣ») Ο κ. Δρακόπουλος προτρέπει τους τηλεθεατές να προμηθευτούν σκευάσματα από το κατάστημα των «Οικολόγων», Πανεπιστημίου 57 στην Αθήνα, και δίνει συμβουλές διατροφής από τηλεοράσεως.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

         Σε πρώτο στάδιο εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στη συγκέντρωση της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου.

Διαπιστώσαμε ότι το επάγγελμα δικαιούνται να ασκούν οι Απόφοιτοι της Χαροκοπείου Σχολής ΑΕΙ Οικιακής Οικονομίας και οι Απόφοιτοι των ΤΕΙ του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Ως εκ τούτου σήμερα υπάρχουν οι παρακάτω σύλλογοι:

1. Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων

2. Πανελλήνιος Σύλλογος Νοσοκομειακών Διαιτολόγων

3. Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Τεχνολόγων Τεχνολογίας και Τροφίμων

 

Με τα Π.Δ. 311 ΦΕΚ 221 ΤΑ' / 29-10-97 και ΠΔ 78 ΦΕΚ36 Τευχ Α / 7-2-89 καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των ανωτέρω πτυχιούχων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατάρτιση γενικών και ειδικών διαιτολογίων καθώς και η επίβλεψη της εφαρμογής τους.

Από τη συνεργασία που είχαμε με τους προέδρους των προαναφερόμενων συλλόγων προέκυψε ότι ο κ. Π. Δρακόπουλος δεν ανήκει σε κανένα από αυτούς καθώς δεν διαθέτει πτυχίο διαιτολόγου-διατροφολόγου ούτε ισότιμο τίτλο αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ.

 Κατά τη διάρκεια της έρευνας και συγκεκριμένα στις 30-5-2007, στην εκπομπή «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤΕΝΑ», ήταν μεταξύ άλλων προσκεκλημένος ο κ. Δρακόπουλος ο οποίος ανέπτυξε τις απόψεις του περί «Διατροφικής Ζώνης» και επέμενε ότι διαθέτει δύο πτυχία από τον γιατρό Barry Sears. Επίσης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «... η μεσογειακή διατροφή είναι επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό», και παραδέχθηκε ότι σαν «σύμβουλός διατροφικής ζώνης» διαθέτει μεγάλη πελατεία στην οποία χορηγεί δίαιτα διατροφικής ζώνης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρενέβη τηλεφωνικώς τηλεθεάτρια η οποία αφού δήλωσε πελάτισσα του κ. Δρακόπουλου, κατήγγειλε ότι ο κ. Δρακόπουλος παράλληλα με τις δίαιτες, χορηγεί σκευάσματα ω-3 λιπαρών οξέων. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν όντως τα χορηγεί ο ίδιος, ο κ. Δρακόπουλος απάντησε: «βεβαίως».

 Την επομένη της εκπομπής 31-5-07, η Νομαρχία Αθηνών Δ/νση Δημόσιας Υγείας διενήργησε επιθεώρηση στο γραφείο της εταιρείας του κ. Δρακόπουλου στην οδό Λ. Κηφισίας 104, όπου διαπίστωσε ότι :

1. Στο γραφείο του υπήρχαν ανηρτημένα πιστοποιητικά αποφοίτησης χωρίς την ανάλογη ισοτιμία από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία

2. Χορηγεί δίαιτες σε πελάτες ( κατά δήλωση του ίδιου), αντίγραφο των οποίων έδωσε στην επιτροπή ελέγχου.

 

Σε σχετικό υπόμνημα-απάντηση του ίδιου του κ. Δρακόπουλου προς τη Δ/νση Υγείας αναφέρει τα παρακάτω:

1. Τα πιστοποιητικά που διαθέτει αποδεικνύουν ότι παρακολούθησε με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων « Ener Zona» όπως προβλέπεται από το Ινστιτούτο Έρευνας Ζωής που εδρεύει στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ με πρόεδρο τον Barry Sears.

2. Τα εν λόγω πιστοποιητικά δεν είναι ισότιμα από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ITΕ, και αρνείται ότι ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου διατροφολόγου .

3. Χορηγεί στους πελάτες του προγράμματα διατροφικής ζώνης και όχι δίαιτας, διότι δίαιτα είναι μόνο η μεσογειακή διατροφή.

4. Κατόπιν αυτών η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Κ.Τ. της Νομαρχίας Αθηνών με την υπ αρίθμ. 17993 / 18-6-07 απόφαση του νομάρχη επέβαλε πρόστιμο τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) ευρώ στον κ. Π. Δρακόπουλο, διότι διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί διαιτολογικό γραφείο κατά παράβαση του 3215/98 (ΦΕΚ 6551 98), της υπ αριθμ. ΥΑ Α5 οικ 4564/98 (ΦΕΚ 919/98) και των Π.Δ. 78/89 (ΦΕΚ 36/Α/89) και 311/97 (Φεκ 221/29-20­97).

5. Ακολούθως διενεργήσαμε επιτόπιους έλεγχους στην οδό Κηφισίας 104, δεν κατέστη όμως δυνατό να επισκεφθούμε το γραφείο του κ. Δρακόπουλου διότι δεν υπήρχε πλέον το όνομα του στον πίνακα των κουδουνιών, ούτε αναφερόταν σε κάποια άλλη σχετική ανηρτημένη επιγραφή, στην συγκεκριμένη διεύθυνση. Συνεπώς παρατηρήσεις προς τον ελεγχόμενο δεν εστάλησαν διότι δεν προέκυψε κάποιο επιπλέον στοιχείο από εκείνα που εντόπισε η νομαρχία.

6. Κατά τη διάρκεια της όλης έρευνας υπέπεσε στην αντίληψη μας, από την αλληλογραφία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Νομαρχίας Αθηνών ότι υπάρχει διάσταση απόψεων αναφορικά με την υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. να παρίσταται στο κλείσιμο των διαιτολογικών γραφείων.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 1. Ο κ. Π. Δρακόπουλος δεν είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος καθώς δεν διαθέτει πτυχίο διαιτολόγου-διατροφολόγου ούτε ισότιμο τίτλο αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία. 

2. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο της Νομαρχίας Αθηνών που διενήργησε η Νομαρχία στις 31-5-07 διαπιστώθηκε ότι ο κ. π. Δρακόπουλος διατηρούσε διαιτολογικό γραφείο επί της οδού Λ. Κηφισίας 104, και χορηγούσε δίαιτες σε πελάτες, πράγμα που αναφέρθηκε από τον ίδιο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. 

3. Από τους διενεργηθέντες επιτόπιους ελέγχους διαπιστώσαμε ότι είχε αφαιρεθεί το όνομα του κ. Δρακόπουλου από τον πίνακα των θυροτηλεφώνων της πολυκατοικίας, επί της Λ. Κηφισίας 104. 

4. Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Κ.Τ. της Νομαρχίας Αθηνών επέβαλε πρόστιμο τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ στον κ. Π. Δρακόπουλο για παράνομη λειτουργία διαιτολογικού γραφείου. 

5. Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υ.Υ.& Κ.Α. ως προς την παροχή συνδρομής της ΕΛ.ΑΣ. κατά το κλείσιμο διαιτολογικών γραφείων, πολυϊατρείων κ.λ.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΕΣ


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε