karate.gr: 121 - ΠΟΠΚ - Διοικητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 20/2/06, τελευταία ενημέρωση 15/9/06  

                                            Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων


Ανοιχτή επιστολή επί του ιστορικού
διοικητικών θεμάτων της ΠΟΠΚ.

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 


 Με την 3433/24-8-2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνονται οι παράνομες εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, που "σκηνοθέτησαν" την 14-8-2005 ο δάσκαλος καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος, η δικηγόρος του και "πρόεδρος-μαϊμού της ΠΟΠΚ" (διότι ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος και ποτέ δεν λειτούργησε ως πρόεδρος, εφόσον οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν) κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και ο έτερος δάσκαλος καράτε Γιώργος Τσόγκας, και δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ ηλ/γος-μηχ/γος Θύμιος Περσίδης, που είχε προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης από το karate.gr!


Το Παραδοσιακό Καράτε και η Ομοσπονδία της Π.Ο.Π.Κ. περνάνε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Θα σας εκθέσω πιο κάτω σε περίληψη τα μέχρι τώρα γεγονότα από το τέλος του 2000 και πρέπει να κρίνετε μόνοι σας και να λάβετε θέσεις, διότι η μαχητική τέχνη στην οποία πιστέψατε και δώσατε χρόνια από τη ζωή σας καταστρέφεται.

Αν έχετε χρόνο, να διαβάσετε και τα άλλα άρθρα αυτής της ιστοσελίδας.

Τα πραγματικά και αποδεικνυόμενα με έγγραφα περιστατικά, που περιγράφονται στα επόμενα, ερμηνεύουν απόλυτα τη συμπεριφορά, τις θέσεις και τους σκοπούς όλων των εμπλεκομένων αναδεικνύοντας τις έντιμες πράξεις και αποδεικνύοντας τις απάτες. Έχετε υποχρέωση στο Παραδοσιακό Καράτε να κρίνετε και να αναλάβετε ανάλογη θέση. 


 Η Διοίκηση της ΠΟΠΚ

 

Από το 1995 μέχρι το Δεκέμβριο 2000, πρόεδρος της ΠΟΠΚ ήταν ο Παναγιώτης Δρακόπουλος και γενικός της γραμματέας ο Θύμιος Περσίδης.

 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2000 γίνονται εκλογές στην ΠΟΠΚ και εκλέγεται το επόμενο ΔΣ (Διοικητικό Συμβούλιο):

                       Πρόεδρος         Παναγιώτης Δρακόπουλος (ο ίδιος ο ... Δρακόπουλος)

                 Αντιπρόεδρος         Αθηνά Κρητικού (η σύζυγος του κ. Δρακόπουλου)

      Γενικός Γραμματέας         Θύμιος Περσίδης

                            Ταμίας         Μιχάλης Προκοπίου (απόλυτος συνεργάτης του κ. Δρακόπουλου)

        Ειδική Γραμματέας         Γιαννούλα Αναστοπούλου

              Έφορος Υλικού         Λουκία Μορφιάδου (μητέρα του κ. Δρακόπουλου)

      Τεχνικός Υπεύθυνος         Αντώνης Δρακόπουλος (αδελφός του Δρακόπουλου)

 

Όπως είναι φανερό, ο κ. Δρακόπουλος είχε με πέντε στα επτά μέλη την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, άρα και την απόλυτη ευθύνη για τη νόμιμη και εποικοδομητική λειτουργία της ΠΟΠΚ, η οποία ποτέ δεν ήταν τέτοια.

 

Στις 29 Δεκεμβρίου 2001, ο κ. Δρακόπουλος και η σύζυγός του Κρητικού παραιτούνται από το ΔΣ, επειδή ήταν επαγγελματίες τεχνικοί και στελεχώνουν αργότερα την Τεχνική Επιτροπή. Από τον Ιανουάριο του 2002 μπαίνουν δύο αναπληρωματικοί στο ΔΣ και αυτό ανασυγκροτείται ως εξής:

 

                      Πρόεδρος          Θύμιος Περσίδης

               Αντιπρόεδρος          Λουκία Μορφιάδου (μητέρα του κ. Δρακόπουλου)

      Γενική Γραμματέας          Γιάννα Αναστοπούλου

                            Ταμίας         Μιχάλης Προκοπίου (απόλυτος συνεργάτης του κ. Δρακόπουλου)

     Ειδικός Γραμματέας          Αλεξάνδρα Ζαχαριουδάκη (μαθήτρια του Προκοπίου)

            Έφορος Υλικού          Αγγελική Δαλμάτα (μαθήτρια και τέως υπάλληλος του κ. Δρακόπουλου)

     Τεχνικός Υπεύθυνος          Αντώνης Δρακόπουλος (αδελφός του κ. Δρακόπουλου)

 

Όπως είναι φανερό, ο κ. Δρακόπουλος είχε και πάλι με πέντε στα επτά μέλη την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, άρα και την απόλυτη ευθύνη για τη νόμιμη και εποικοδομητική λειτουργία της ΠΟΠΚ, η οποία ποτέ δεν ήταν τέτοια.

 

Στις 11 Φεβρουαρίου 2002 εξέδωσα την εγκύκλιο που διαβάζετε κάνοντας κλικ εδώ, γνωστοποιώντας στους συλλόγους το νέο ΔΣ της ΠΟΠΚ, τα μέλη της και τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν.

 

Από τότε ζήτησα πολλές φορές προφορικά και έστειλα επιστολές στον κ. Δρακόπουλο για τις απαραίτητες εργασίες της Τεχνικής Επιτροπής, της οποίας ήταν πρόεδρος, και κυρίως για τη σύνταξη σχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού για την εσωτερική λειτουργία της ΠΟΠΚ χωρίς τον οποίο μια ομοσπονδία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θυμίζω ότι ο Εσωτερικός Κανονισμός περιλαμβάνει τους κανονισμούς αγώνων, τους κανονισμούς απονομής νταν, τους κανονισμούς απονομής πτυχίων προπονητών και διαιτητών και άλλες διατάξεις.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι χωρίς Εσωτερικό Κανονισμό, ο οποίος ρυθμίζει τις εξετάσεις, και απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία εγκρίνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, καμιά απονομή βαθμού Νταν δεν είναι έγκυρη. Δηλαδή όλα τα νταν που δίνονται με αυτόν τον τρόπο, είναι ... άκυρα, ... πλαστά, ... για τα σκουπίδια!!!

Σαν πρόεδρος της ΠΟΠΚ έκανα τα αδύνατα δυνατά να λειτουργήσω την ομοσπονδία, αλλά κάθε μου προσπάθεια έβρισκε εμπόδιο στον κ. Δρακόπουλο, ο οποίος ήθελε την ομοσπονδία μόνο για τον εαυτό του.

Το τεράστιο αυτό εσωτερικό πρόβλημα το είχα δει από καιρό, αλλά είχα ρίξει όλο μου το βάρος στην αντιμετώπιση της ΕΛΟΚ στα δικαστήρια και στην αναγνώριση της ΠΟΠΚ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) αφήνοντας τον κ. Δρακόπουλο για αργότερα.

 

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2004 και βλέποντας τη γενική αδράνεια της ομοσπονδίας, έστειλα στο κ. Δρακόπουλο την επιστολή που διαβάζετε εδώ (του επιδόθηκε στις 30-9-2004 με δικαστικό επιμελητή):

 

30/09/04 - Αυστηρή Επιστολή του Θύμιου Περσίδη, προέδρου της ΠΟΠΚ, προς τον Παναγιώτη Δρακόπουλο, πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΠΟΠΚ, και Αλλαγή Διεύθυνσης της ΠΟΠΚ.

 

Ο Δρακόπουλος, όμως, εμπόδισε τα μέλη που έλεγχε στο ΔΣ της ΠΟΠΚ (πέντε στα επτά) να συνεδριάσουν για να ορίσουν εκλογές στο τέλος του 2004, όπως ήμασταν υποχρεωμένοι από το νόμο!

Η αδράνειά του με την κατοχή της πλειοψηφίας στο ΔΣ είναι και η απόλυτη απόδειξη των ευθυνών του!


Οι Σύλλογοι του Σίτο-ρύου

Για να γίνει δεκτή η αίτηση αναγνώρισης της ΠΟΠΚ από τη ΓΓΑ έπρεπε η ΠΟΠΚ να έχει το λιγότερο 20 συλλόγους-μέλη και για αυτό το λόγο δεχθήκαμε τους συλλόγους του Σίτο-ρύου με επικεφαλής τον γνωστό Γιώργο Τσόγκα! Μιλάμε για ένα Σίτο-ρύου της πλάκας, αποκομμένο από το επίσης της πλάκας Σίτο-ρύου του Τόμυ Μόρις (υπό την αρχηγία του Παπαδημητρόπουλου, προέδρου της ΕΛΟΚ σήμερα), από το οποίο προέρχονται τα διπλώματα του Τσόγκα, χωρίς καμιά ένταξη σε καμιά σοβαρή ομοσπονδία Σίτο-ρύου!

Στις αρχές, λοιπόν, του 2002 έκαναν αίτηση ένταξης στην ΠΟΠΚ έντεκα σύλλογοι του Τσόγκα πληρώνοντας μια εφάπαξ εισφορά εγγραφής, ώστε να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους. Μέσα στο 2002 ο κ. Δρακόπουλος έκανε ένα δίωρο σεμινάριο τεχνικής και διαιτησίας στους προπονητές τους. Τι μάθανε; Τίποτα! Από τότε οι άνθρωποι αυτοί εξαφανίστηκαν από την ΠΟΠΚ.

Κύλησαν το 2002, το 2003 και το 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο,  χωρίς κανένα ενδιαφέρον των συλλόγων Σίτο-ρύου για την ΠΟΠΚ.

Έχοντας κάποια τηλεφωνική επαφή με τον Τσόγκα (μια ή δύο φορές το μήνα) τον πίεζα να δραστηριοποιήσει τους συλλόγους του, αλλά εκείνος μου δήλωνε ότι “δεν συνεργάζεται με τον κ. Δρακόπουλο”!

Το Φεβρουάριο του 2004 δηλώνω με εγκύκλιο σε αυτούς τους συλλόγους ότι βάσει του καταστατικού της ΠΟΠΚ θα διαγραφούν, αν δεν πληρώσουν τις ετήσιες συνδρομές τους.

Κατά τον Ιούνιο του 2004 ο Τσόγκας μου δήλωσε ότι αυτός και οι σύλλογοί του δεν ενδιαφέρονται πλέον για την ΠΟΠΚ, διότι είχαν ενταχθεί στο Σίτο-ρύου του Τερούο Χαγιάσι, ενός ιάπωνα μεμονωμένου δάσκαλου, πράγμα που γνώριζα ήδη από τις εκτεταμένες διαφημίσεις του Τσόγκα σε περιοδικό του χώρου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2004, τους ... πεθαίνει ο Χαγιάσι και ο Τσόγκας με τους συλλόγους του μένουν ... ορφανά.

Στις 15 Οκτωβρίου 2004 επανέρχεται ο Τσόγκας στην ΠΟΠΚ και πληρώνει συνδρομές των τριών ετών 2002, 2003 και 2004. Παραλαμβάνω εγώ τα χρήματα για το ταμείο της ΠΟΠΚ, επειδή ο ταμίας Μιχάλης Προκοπίου είναι για χρόνια εξαφανισμένος!


 Το Ταμείο της ΠΟΠΚ

Εν τω μεταξύ, κατά τα έτη 2001 έως και 2004 (τέσσερα χρόνια) έκανα για την ΠΟΠΚ δεκάδες επιστολές, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, παραστάσεις και νομικά έγγραφα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Συνήγορο του Πολίτη, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τα ΜΜΕ, Υπουργούς και Βουλευτές και των δύο κομμάτων που κυβερνούσαν τη χώρα σχετικά με το δίκαιο αίτημά μας της αναγνώρισης από τη ΓΓΑ. Όλα αυτά είχαν αποτελούσαν συνεχή και μεγάλα έξοδα, τα οποία πλήρωνα από την τσέπη μου. Σε αυτά προστέθηκαν και τα έξοδα από τη λειτουργία της γραμματείας της ΠΟΠΚ δημιουργώντας ένα χρέος της ΠΟΠΚ προς εμένα της τάξεως των 7-8.000 ευρώ!


Η ΠΟΠΚ χωρίς διοίκηση!

Τελείωνε το 2004 και ζητώ από τον κ. Δρακόπουλο και τον Προκοπίου να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους τους στο ΔΣ για να κάνουμε μια συνεδρίαση για ορισμό Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών και εκείνοι μου το αρνήθηκαν!!!

Κλείνει το 2004 και με αποκλειστική υπαιτιότητα των κ. Δρακόπουλου και Προκοπίου ΔΕΝ γίνονται εκλογές στην ΠΟΠΚ!

Μπαίνει το 2005 και η ΠΟΠΚ δεν έχει νόμιμη διοίκηση! 

Στις 9 Φεβρουαρίου 2005 ο Τσόγκας ζητάει από το δικαστήριο ορισμό διοίκησης και προτείνει επτά δικούς του, μεταξύ των οποίων και μερικοί που δεν έχουν από το νόμο δικαίωμα να πάρουν μέρος στη διοίκηση της ΠΟΠΚ, διότι είναι προπονητές και διαιτητές!

Ο κ. Δρακόπουλος, δια της δικηγόρου του Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη (μόνιμη δικηγόρος του κ. Δρακόπουλου), ζητάει από το δικαστήριο ορισμό διοίκησης και προτείνει επτά δικούς του, μεταξύ των οποίων και μερικοί που δεν έχουν από το νόμο δικαίωμα να πάρουν μέρος στη διοίκηση της ΠΟΠΚ, διότι είναι προπονητές και διαιτητές! Ταυτόχρονα ζητάει από το δικαστήριο την απόρριψη των αιτημάτων της ομάδας του Τσόγκα, διότι όλοι αυτοί οι σύλλογοι ΔΕΝ είναι νόμιμα μέλη της Π.Ο.Π.Κ.

Και οι δύο δικηγόροι εξαπατούν το δικαστήριο προτείνοντας άτομα, τα οποία εν γνώσει τους ΔΕΝ έχουν από τον αθλητικό νόμο το δικαίωμα να μπουν στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, διότι είναι προπονητές και διαιτητές ή ανήκουν στο ΔΣ της ομοσπονδίας Χόκεϋ!


 Η Προσωρινή Διοίκηση της Π.Ο.Π.Κ.

Στις 14 Απριλίου 2005 το δικαστήριο βγάζει παραπλανημένη απόφαση αποδεχόμενο στο προσωρινό ΔΣ άτομα χωρίς δικαίωμα υποψηφιότητας! Ο κ. Δρακόπουλος δεν "απέδωσε" ως μάρτυρας, οι σύλλογοι του Τσόγκα θεωρούνται μέλη της Π.Ο.Π.Κ. και ταυτόχρονα παίρνουν πέντε μέλη στα επτά στην προσωρινή διοίκηση και άρα παίρνουν την ομοσπονδία προσωρινά! Η απόφαση δίνει μόνο δύο αρμοδιότητες στο προσωρινό ΔΣ να 1) κάνει εκλογές μέσα σε τέσσερις μήνες, και 2) να αντιμετωπίσει τα κατεπείγοντα θέματα της ΠΟΠΚ. Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ είναι οι επόμενοι και τονίζεται η εξαπάτηση του δικαστηρίου από τους δύο δικηγόρους:

 

1) Μιχάλη Ηλιάκη, εκπαιδευτή και διαιτητή καράτε του Τσόγκα (πράγμα που το έκρυψε εσκεμμένα ο Χατζημιχάλης)

2) Αριστέα Τζιοτζίου, σύζυγο του Τσόγκα και Ειδική Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χόκεϋ στο πλευρό του Γενικού Γραμματέα της Δημήτρη Χατζημιχάλη (πράγμα που το έκρυψε εσκεμμένα ο Χατζημιχάλης)

3) Γεωργία Καρούμπα, σύζυγο του Βαρέλη, κολλητού συνεργάτη του Τσόγκα

4) Ιωάννη Φλέσσα, εκπαιδευτή και διαιτητή καράτε του Τσόγκα (πράγμα που το έκρυψε εσκεμμένα ο Χατζημιχάλης)

5) Βασίλη Σαμαρά, φίλο του Τσόγκα

6) Καρολίνα Τρύπου, εκπαιδεύτρια και διαιτητή καράτε του Δρακόπουλου (πράγμα που το έκρυψε εσκεμμένα η Χαρλαύτη)

7) Σταμάτη Γατσούλη, εκπαιδευτή και διαιτητή καράτε του Δρακόπουλου (πράγμα που το έκρυψε εσκεμμένα η Χαρλαύτη)

 

Εδώ ακριβώς είναι που τρελαίνεται ο Τσόγκας! Ενθουσιασμένος από τη νίκη του πετάει τη μάσκα και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο! Γράφει και υπογράφει ο ίδιος την πρώτη εγκύκλιο του προσωρινού ΔΣ, υπογράφοντας στη θέση του προέδρου Ηλιάκη και της γραμματέως Τζιοτζίου, που είναι και η γυναίκα του Τσόγκα, και τη στέλνει στους συλλόγους! Σφραγίζει την εγκύκλιο με παραχαραγμένη σφραγίδα, πράγμα που αυτόματα καθιστά την εγκύκλιο “πλαστό έγγραφο”!

 

Στις 26 Απριλίου 2005 φεύγει η εν λόγω εγκύκλιος προς τους συλλόγους και γράφει τα επόμενα:

 

Αρχικά αναφέρει τη συγκρότηση σε σώμα του προσωρινού ΔΣ. Το ΔΣ στη συνέχεια ενεργεί  κατά παράβαση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με τις αρμοδιότητές του αποφασίζοντας σωρεία παράνομων ενεργειών κατά λέξη ως κατωτέρω:

 

1 – Ζητάει από τον παλιό πρόεδρο ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα αρχεία της ΠΟΠΚ και ό,τι άλλο υπάρχει στην κατοχή της απελθούσης διοίκησης.

2 - Αποφασίζει να αναληφθούν υπό την αιγίδα της Π.Ο.Π.Κ. όσοι εσωτερικοί αγώνες έχουν προκηρυχθεί κατά το διάστημα που υπήρχε κενό διοίκησης και πρόκειται να διεξαχθούν στο άμεσο μέλλον. Με την ίδια απόφαση αποφασίσθηκε να μην επιτραπεί καμία διοργάνωση διασυλλογική ή άλλη που δεν έχει την έγκριση της  Π.Ο.Π.Κ. ή δεν τελεί υπό την αιγίδα της. Επίσης αποφασίσθηκε η άμεση έκδοση δελτίων αθλητών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε αγώνες υπό την έγκριση ή υπό την αιγίδα της  Π.Ο.Π.Κ. 

3 - Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η αγωνιστική δραστηριότητα της Π.Ο.Π.Κ., αποφασίζει η  Π.Ο.Π.Κ. να κάνει δεκτές τις δηλώσεις ενέργειας διαιτητών παραδοσιακού καράτε οι οποίες θα κατατεθούν από άτομα που έχουν σχετικές γνώσεις και τους δίνει το δικαίωμα να ασκήσουν καθήκοντα διαιτητών αγώνων μέχρι τη δημιουργία της πρώτης σχολής διαιτησίας. Κρίνεται απαραίτητο μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά δήλωσης ενεργού ή μη ενεργού διαιτητή να υπάρχει και η βεβαίωση σωματείου όπου θα φαίνεται ότι ο δηλών έχει γνώση των κανονισμών διεξαγωγής και διαιτησίας του αθλήματος του παραδοσιακού καράτε.

4 -  Ορίζει στη συνέχεια τις επιτροπές:

 Επιτροπή Αγώνων: πρόεδρος Φλέσσας Γιάννης  (τεχνικός υπεύθυνος του Δ.Σ.), μέλος Κουρής Σπύρος, μέλος Σταυριανάκη Ευαγγελία

 Τεχνική Επιτροπή: πρόεδρος Δρακόπουλος Παναγιώτης, μέλος Τσόγκας Γεώργιος, μέλος  Προκοπίου Μιχάλης

5 - Επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν από το  προηγούμενο  κενό διοίκησης.

Α - Οι αγώνες να τεθούν υπό την αιγίδα της Π.Ο.Π.Κ.

Β - Να επιτραπεί στους εμπειρικούς διαιτητές που έχουν ορίσει οι διοργανωτές να διαιτητεύσουν λόγω  ανυπαρξίας ΚΕΔ αναγνωρίζοντάς τους ως διαιτητές.

Γ - Να γίνει έκτακτη σχολή διαιτησίας για την επιμόρφωση των διαιτητών που θα διαιτητεύσουν στους παραπάνω αγώνες.

Δ - Να οργανωθεί από την Π.Ο.Π.Κ. σχολή διαιτησίας στην οποία θα επανεξεταστούν όλοι οι εμπειρικοί διαιτητές και αυτοί που ορίστηκαν κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα στην παράγραφο Β προκειμένου να οργανωθεί η διαιτησία. Στην εν λόγω σχολή διαιτησίας θα κληθεί να διδάξει θεωρία και πρακτική άτομο που θα μας υποδείξει η παγκόσμια ή η ευρωπαϊκή διαιτησία σε περίπτωση δε που αυτό δεν είναι εφικτό θα κληθούν τα σωματεία να υποδείξουν το άτομο που μπορεί να διδάξει θεωρία και πρακτική και το Δ.Σ. θα τον ορίσει ως καθηγητή στη σχολή διαιτησίας.

 Ε - Για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες θα εκδοθεί προσωρινό δελτίο αθλητή προκειμένου να περιληφθεί στα επίσημα φύλλα αγώνων της Π.Ο.Π.Κ.

 6 - Να εγγράψει στη δύναμη της Π.Ο.Π.Κ. τα σωματεία εκείνα που έχουν προσκομίσει τα βασικά δικαιολογητικά ήτοι την αίτηση εγγραφής, το καταστατικό, την απόφαση αναγνώρισης του σωματείου από το πρωτοδικείο, και τουλάχιστον δέκα αθλητές που ασκούνται στο παραδοσιακό καράτε και να επιτρέψει την ισότιμη συμμετοχή τους στους αγώνες. Η εν λόγω εγγραφή θα ανασταλεί ή θα ακυρωθεί εάν σε εύλογη προθεσμία δεν προσκομίσουν όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Εξουσιοδοτήθηκε η γενική γραμματέας προκειμένου να εγγράψει τα σωματεία.

7 - Κανονισμοί Π.Ο.Π.Κ.

Επειδή παρά την πολυετή λειτουργία της Π.Ο.Π.Κ. ακόμη δεν έχει συνταχθεί εσωτερικός κανονισμός αποφασίσθηκε να εξουσιοδοτηθεί ο τεχνικός υπεύθυνος του διοικητικού συμβουλίου κ. Φλέσσας να συντάξει εσωτερικό κανονισμό Π.Ο.Π.Κ. και να τον φέρει προς έγκριση Δ.Σ. το συντομότερο δυνατό.

 Απεφασίσθη προσωρινά να λειτουργήσει το γραφείο της Π.Ο.Π.Κ. μετά από ευγενή παραχώρηση του σωματείου «Τέταρτο» επί της οδού Θράκης 16 στην Πετρούπολη.

 

Από τα παραπάνω βλέπετε καθαρότατα ότι μια “ομάδα υποτιθέμενων συλλόγων καράτε" με αρχηγό τον Τσόγκα, ο οποίος διοικεί όλα τα διοικητικά τους συμβούλια, ήρθε να αρπάξει την Π.Ο.Π.Κ. Στην πραγματικότητα η "ομάδα" αυτή των συλλόγων του Σίτο-ρύου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εξόφθαλμα φοροδιαφεύγουσα δια μέσω σωματείων επιχείρηση γυμναστηρίων καράτε του Τσόγκα!!!


 Η αντίδραση του κ. Δρακόπουλου και του Περσίδη.

Τότε η πλευρά του Δρακόπουλου δια της δικηγόρου του Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη καταθέτει έφεση στην απόφαση ορισμού προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο ισχυριζόμενη ότι οι σύλλογοι του Τσόγκα ΔΕΝ είναι νόμιμα μέλη της Π.Ο.Π.Κ., η οποία έφεση ορίζεται να δικαστεί την 3η-11-2005.

 

Το Προσωρινό ΔΣ μου ζητάει πιεστικά όλα τα αρχεία, βιβλία και στοιχεία της Π.Ο.Π.Κ. και εγώ τους ζητάω τα έγγραφα που τους νομιμοποιούν για κάτι τέτοιο.

Στις 11-5-2005 μου επιδίδουν και σχετικό εξώδικο. Κάνουμε μια συνάντηση γι’ αυτό το λόγο στις 18-5-2005. Συμφωνώ να τους δώσω ότι τους όρισε το δικαστήριο να πάρουν για να κάνουν εκλογές και τίποτα άλλο και τους έχω ετοιμάσει ένα έγγραφο παράδοσης-παραλαβής με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Αρνούνται να το υπογράψουν, αρνούνται να πάρουν οτιδήποτε και φεύγουν προς ... άγνωστη κατεύθυνση. Για 2,5 μήνες το προσωρινό ΔΣ είναι εξαφανισμένο!

Και στις πρώτες μέρες του Αυγούστου οι σύλλογοι παίρνουν πρόσκληση για Γενική Συνέλευση για εκλογές την Κυριακή, 14 Αυγούστου, παραμονή Δεκαπενταύγουστου! Ταυτόχρονα, ο Δρακόπουλος εξαπολύει δια της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη μπαράζ δικαστικών ενεργειών (μήνυση, ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή διαταγή και αγωγή) κατά του Περσίδη για κατά δέκα μήνες παρελθόντα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο με προφανή σκοπό την απειλή και τρομοκράτησή του εν όψει των εκλογών στην ΠΟΠΚ.

Πέντε σύλλογοι (πλευρά Περσίδη) δεν πάνε στις εκλογές είτε διότι τις θεωρούν παράνομες, είτε διότι δεν ειδοποιήθηκαν, είτε και για τα δύο. Οι εκλογές γίνονται και στη σωρεία προηγούμενων παρανομιών του προσωρινού ΔΣ προστίθεται και ακόμα μία δεύτερη σωρεία παρανομιών, αυτή των αρχαιρεσιών. Τις λεπτομέρειες βρείτε τις στα προηγούμενα άρθρα.


Η Αιρετή Διοίκηση της Π.Ο.Π.Κ.

Παίρνω από το Πρωτοδικείο ένα αντίγραφο του Πρακτικού Αρχαιρεσιών και τι βλέπω:

1 - Ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του Τσόγκα, ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, έχει γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα ... κολλητός του Τσόγκα!

2 - Ο Τσόγκας παίρνει τα τέσσερα στα επτά μέλη του ΔΣ και άρα έχει την πλειοψηφία!

3 - Η Έφεση της Ζέππου κατά των συλλόγων του Τσόγκα έχει αποσυρθεί, όπως και άλλη μια σχετική Αγωγή, και η ίδια η δικηγόρος του κ. Δρακόπουλου Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, παρ’ ότι επαγγελματίας δικηγόρος που πληρώνεται από τους συλλόγους για τις παραστάσεις της στα δικαστήρια, παρ’ ότι τελείως ξένη, αδιάφορη και άσχετη με το Παραδοσιακό Καράτε, παρ’ ότι απούσα κατά τις αρχαιρεσίες, βρίσκεται “φυτευτή πρόεδρος” της Π.Ο.Π.Κ.

4 – Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Κ. είναι οι:  Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, Σταμάτης Γατσούλης και Καρολίνα Τρύπου από πλευράς Δρακόπουλου, Μιχάλης Ηλιάκης, Χρήστος Κακός, Βασίλης Τσιακμάκης και Ιωάννης Φλέσσας από πλευράς Τσόγκα!

 


Τελευταία Νέα.

Στις 9-12-2005 ο κ. Δρακόπουλος και η Ζέππου παραιτούνται από δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων εναντίον μου για τις αναφορές μου στο Διαδίκτυο σχετικά με τις απάτες-δίαιτες της Διατροφικής Ζώνης του κ. Δρακόπουλου!

Στις 12-12-2005 ζητάω με εξώδικο από την Ζέππου όλα τα πρακτικά του ΔΣ και ΔΕΝ μου απαντάει μέχρι σήμερα!

Στις 16-12-2005 καταθέτουμε αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των εκλογών (14-8-2005) και θα εκδικαστεί τον Μάρτιο. Καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα και θα πάει επίσης μακριά.

Είμαι βέβαιος ότι τότε θα δικαιωθούμε, αλλά οι ανεγκέφαλοι ήδη μας κατέστρεψαν ακόμα μια αθλητική χρονιά.


Συνέχεια στο Δεύτερο Μέρος:

 


 24-8-2006 - Η Δικαίωση:

Με την 3433/24-8-2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνονται οι παράνομες εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, που "σκηνοθέτησαν" την 14-8-2005 ο δάσκαλος καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος, η δικηγόρος του και "πρόεδρος-μαϊμού της ΠΟΠΚ" (διότι ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος και ποτέ δεν λειτούργησε ως πρόεδρος, εφόσον οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν) κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και ο έτερος δάσκαλος καράτε Γιώργος Τσόγκας, και δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ ηλ/γος-μηχ/γος Θύμιος Περσίδης, που είχε προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης από το karate.gr!


www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα     Π.Ο.Π.Κ.