karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση  9/12/2004

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ :  Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ  ΤΗΣ ... ΠΛΑΚΑΣ !!!

 

 Οι Έλεγχοι της ΓΓΑ στην ΕΛΟΚ!  Μέρος 8.

Θέτουμε τις παρατηρήσεις μας υπόψη των Γιώργου Ορφανού και Κώστα Κουκοδήμου για να αποδείξουμε την ανικανότητα της ΓΓΑ: Ούτε τώρα δεν θα γίνει τίποτα! Η ΓΓΑ πετάει το δημόσιο χρήμα στα σκουπίδια!
 

 

Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

ΜΕΡΟΣ - 8/8: Ο Έλεγχος της Καταγγελίας

 

και ο έλεγχος για τα ... μπάζα συνεχίζεται από το Μέρος 7/8!

 


 

Έκθεση λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΕΛΟΚ

για το διάστημα 1/1/97 έως 28/2/2001

από τους ελεγκτές της ΓΓΑ

Νίκο Γιώτη και Ειρήνη Πενταράκη

μετά από εντολή του Υφυπουργού (?) και του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου (?)

 

Και φθάσαμε αισίως στις "Παρατηρήσεις" των ελεγκτών της ΓΓΑ! Τις λένε χαϊδευτικά "παρατηρήσεις" αλλά στην ουσία είναι χοντρές παρανομίες! Τις αριθμίζουν από το ένα έως το δέκα, αλλά στην ουσία είναι πάνω από εκατό και τις ενενήντα τις κρύβουνε! Δώστε μου να ελέγξω την ΕΛΟΚ και να κάνω μια έκθεση στον εισαγγελέα για να σας αποδείξω όλη την αλήθεια! ΔΩΡΕΑΝ ... για την πατρίδα!

 

Παρατήρηση Ένα:

Η Ομοσπονδία δεν έχει συντάξει και δεν έχει υποβάλλει στη ΓΓΑ κανονισμό προμηθειών, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 3 του Άρθρου 55 του ν. 2725/99.

Στο Άρθρο 55, παρ. 6 του ν. 2725/99 ορίζεται ότι: Με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, ύστερα από έκθεση του προβλεπόμενου στο Άρθρο 52 του παρόντος νόμου Ελεγκτικού Συμβουλίου, επιτρέπεται να μειώνεται ή να μην δίνεται επιχορήγηση σε ομοσπονδίες που παραβαίνουν τις διατάξεις του παρόντος Άρθρου.

 

Πείτε μας παρακαλούμε κύριε αρμόδιε για τον Αθλητισμό Υπουργέ, τιμωρήσατε την παρανομία ή την συγχωρήσατε για να το ξανακάνουν τα "παιδιά"?

 

Παρατήρηση Δύο:

Δεν είχε ενημερωθεί κατά την ημερομηνία έναρξης του ελέγχου (13/2/2000) το Βιβλίο Μητρώου Μελών της Ομοσπονδίας κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 3 του Άρθρου 6 του ν. 2725/99.

Τα ξεφτέρια οι ελεγκτές το διατυπώσανε λάθος: Η μη τήρηση του Βιβλίου Μητρώου Μελών είναι παράβαση της παρ. 1 (και όχι της παρ. 3) του Άρθρου 6 του ν. 2725/99. Η παρ. 3 του ίδιου Άρθρου αναφέρεται στις κυρώσεις δια την μη τήρηση της παρ. 1. Και οι κυρώσεις είναι σαφέστατες: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!

Δηλαδή, στην ουσία η ΕΛΟΚ παρέβη την παρ. 1 του Άρ. 6 (δεν κράταγε βιβλίο μελών) και η ΓΓΑ παρέβη την παρ. 3 (δεν ανακάλεσε την ΕΑΑ της ΕΛΟΚ)! Μπάχαλο!!!

Πείτε μας παρακαλούμε κύριε αρμόδιε για τον Αθλητισμό Υπουργέ, τιμωρήσατε ή συγχωρήσατε για να το ξανακάνουν τα "παιδιά"?

 

Παρατήρηση Τρία:

Υπάρχει παράβαση των διατάξεων της παρ. 1 του Άρθρου 55 του ν. 2725/99, που αναφέρεται στη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για προμήθειες πάσης φύσεως αν η αξία τους υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 5.000.000 δρχ.

 

Έεε, καλάαα τώωωρα!!! Μία από τα ίδια!

Στο Άρθρο 55, παρ. 6 του ν. 2725/99 ορίζεται ότι: Με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, ύστερα από έκθεση του προβλεπόμενου στο Άρθρο 52 του παρόντος νόμου Ελεγκτικού Συμβουλίου, επιτρέπεται να μειώνεται ή να μην δίνεται επιχορήγηση σε ομοσπονδίες που παραβαίνουν τις διατάξεις του παρόντος Άρθρου.

Πείτε μας παρακαλούμε κύριε αρμόδιε για τον Αθλητισμό Υπουργέ, τιμωρήσατε ή συγχωρήσατε για να το ξανακάνουν τα "παιδιά"?

 

Παρατήρηση Τέσσερα:

Εντοπίστηκαν υπερβάσεις δαπανών, δηλαδή παραβάσεις της παρ. 6 του Άρ. 12 του 75/75 για τα έτη 1998, 1999 και της παρ. 6 του Άρ. 51 του ν. 2725/99 για τα έτη 1999, 2000 για τις δαπάνες τηλεφώνων. Τα ποσά των υπερβάσεων που πρέπει να καταλογισθούν εξ ολοκλήρου σε βάρος των υπευθύνων οργάνων που ενέκριναν την πραγματοποίησή τους είναι:

 

1997: ΔΕΝ υπάρχει αναλυτική έγκριση του προϋπολογισμού ανά κατηγορία δαπάνης!

            ΣΧΟΛΙΟ: Αυτό τι σημαίνει? Τα πληρώνουν όλα? Δεν μας λέτε!

1998: Υπέρβαση κατά 7.581.637 δρχ.

1999: Υπέρβαση κατά 6.248.232 δρχ.

2000: Υπέρβαση κατά 5.221.486 δρχ.

 

Δηλαδή, επειδή είμαστε από χωριό, για εξηγείστε μας να καταλάβουμε! Τα μόνα υπεύθυνα άτομα για αυτές τις υπερβάσεις είναι τα μέλη του ΔΣ, διότι η ΓΣ "τρώει" ότι της σερβίρει το ΔΣ, και αυτά τα επί χρόνια ίδια μέλη, τα οποία αφήνουν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, τη διασκέδασή τους και την ξεκούρασή τους για να προσφέρουν "αφιλοκερδώς" στην ομοσπονδία, βρίσκονται ξαφνικά χρεωμένα με 20 εκατ. δρχ. μόνο από τα ... τηλέφωνα της ΕΛΟΚ (αν κάνω εγώ έλεγχο θα βρεθούν χρεωμένοι ... 300 εκατ. δρχ.!) και παρ' όλα αυτά ... λυσσαλέα επιδιώκουν να ... ξαναεκλεγούν???

Και ο απλός πολίτης αναρωτιέται, τι γίνεται εδώ?

Μήπως είναι ... μαζοχιστές?

Μήπως ποτέ δεν τηρείται ο νόμος, ποτέ δεν πληρώνουν τα σπασμένα, αλλά είναι όλα ... μπάτε σκύλοι αλέστε?

Μήπως όταν σου ζητάνε να πληρώσεις 20 εκατ., ήδη έχεις βγάλει ... άλλα 50 εκατ.???

Ποίος άραγε δύναται να διαφωτίσει και εμάς τους ... θεατές?

 

Πείτε μας παρακαλούμε κύριε αρμόδιε για τον Αθλητισμό Υπουργέ, τιμωρήσατε ή συγχωρήσατε για να ξανακάνουν ασταμάτητα το ίδιο στα ... τηλέφωνα τα "παιδιά"?

 

Παρατήρηση Πέντε και κρατηθείτε:

Με τις αποφάσεις 17505/4-8-98 και 27461/10-12-98 επιχορηγήθηκε εκτάκτως η ΕΛΟΚ με 8.000.000 δρχ. για την κάλυψη των δαπανών της διοργάνωσης Shito-ryu, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 1998 στη Χαλκίδα. Τα ανωτέρω ποσά εισπράχθηκαν τον Ιανουάριο 1999 με το ΓΕ 205/7-1-99 από την ΕΛΟΚ και η εκταμίευση προς τους διοργανωτές έγινε κατά 6.500.000 δρχ. την 29/1/99 και κατά 1.500.000 δρχ. την 5-4-99.

 

Δηλαδή, κολυμπάει στην παρανομία η ΓΓΑ! Μια διοργάνωση μαϊμού-καράτε, άσχετη με το καράτε της εθνικής ομοσπονδίας, χρηματοδοτήθηκε από τη ΓΓΑ δια μέσου της ΕΛΟΚ ακριβώς όπως έπαιρναν τα λεφτά οι Τζέκος, Κεντέρης και Θάνου δια μέσου του μαϊμού-Αίαντα!

Επί πλέον, η διοργάνωση έγινε τον Ιούλιο 1998 και τα έξοδά της πληρώθηκαν τότε, διότι κανείς δεν δέχεται χρέος στον αέρα οκτώ εκατ. δρχ.! Ερώτηση: ποιός πλήρωσε και από ποιά λεφτά πληρώθηκαν αυτά τα οκτώ εκατ. δρχ.? Μήπως από το ταμείο της ΕΛΟΚ? Και επί έξι μήνες περίμενε η ... τρύπα στο ταμείο να ξαναμπούν μέσα? Και αυτούς τους έξι μήνες οι υπεύθυνοι του ταμείου φυσικά θα είχαν βάλει ... χέρια και πόδια στο ταμείο για να το ... κρατάνε ενήμερο?

Όταν οι ελεγκτές γράφουν τα στοιχεία χωρίς συμπέρασμα, συμπεραίνεται ότι αυτά τα συμπεράσματα ακριβώς εννοούν!

 

Παρατήρηση Έξι:

Σε δαπάνες κέτερινγκ πληρώθηκαν 200.000 δρχ. περισσότερο από το τιμολόγιο!

Έ, να μας ξεφεύγει και κανένα λαθάκι!

 

Παρατήρηση Επτά:

Η επιτροπή δηλώνει ότι δαπάνες περίπου 8.150.000 δρχ. δεν ... μπορούν να τις ελέγξουν! Άλλο πάλι τούτο! Τι σόι ελεγκτές είναι?

 

Παρατήρηση Οκτώ:

Δεν έχει συμπεριληφθεί στον απολογισμό του 1999 ποσό 3.905.000 δρχ. που παρακρατήθηκε από τον ΟΠΑΠ για να αποδοθεί στο ΙΚΑ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και προστίμων!

ΣΧΟΛΙΟ: Και εδώ κύριοι υπάρχει το ποσό των προστίμων που βαρύνει τους διοικούντες! Τι κάνατε?

 

Πείτε μας παρακαλούμε κύριε αρμόδιε για τον Αθλητισμό Υπουργέ, τιμωρήσατε ή συγχωρήσατε για να ξανακάνουν ασταμάτητα το ίδιο στο ... ΙΚΑ τα "παιδιά"?

 

Παρατήρηση Εννιά:

Πρόστιμα προς την ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου ύψους 1.157.732 δρχ. οφείλεται να καταλογιστεί στα μέλη του ΔΣ λόγω κακοδιαχείρισης!

 

Πείτε μας παρακαλούμε κύριε αρμόδιε για τον Αθλητισμό Υπουργέ, τιμωρήσατε ή συγχωρήσατε για να ξανακάνουν ασταμάτητα το ίδιο στη ... ΔΟΥ τα "παιδιά"?

 

Παρατήρηση Δέκα:

Κατά τη ελεγχόμενη περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί δύο έλεγχοι του ΙΚΑ με πρόστιμα συνολικά 1.382.875 δρχ. Ποιός τα πληρώνει αυτά???

 

Παρανομίες που δεν γράφηκαν:

 

Όλες όσες ανέφερα στα προηγούμενα σχετικά άρθρα και επιπλέον όλες όσες ..... 

 

.... προκαλώ όλους να μου επιτρέψουν να βρω μετά από πραγματικό και όχι μαϊμού-έλεγχο που προσφέρομαι δωρεάν να κάνω στην ΕΛΟΚ μαζί με ένα ... ταχύρρυθμο σεμινάριο στους ελεγκτές της ΓΓΑ για το πώς ελέγχουν αθλητικές ομοσπονδίες!!!

 

 

Ο έλεγχος κλείνει με την παράγραφο:

Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και στον λογιστή κ. Ε. Αλεξόπουλο για την βοήθεια που μας παρείχαν κατά την εκτέλεση του ελέγχου μας.

 

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2001

Οι ελεγκτές:  Γιώτης Νικόλαος,   Πενταράκη Ειρήνη

 


και ο έλεγχος για τα ... μπάζα επιτέλους τελειώνει εδώ


(δώστε μου την αναγνώριση να παίζω με την ομοσπονδία μου, ειδάλλως μοιραία θα παίζω με ... εσάς!!!)

 

Υποκλίνομαι και ... βγαίνω

 

Θύμιος Περσίδης


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .