karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 30/7/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .

Από τα Δελτία Τύπου Απριλίου 2004 της ΓΓΑ

(Σχόλια αναδρομής γραμμένα την 30/7/04 με σαφώς διατυπωμένη άποψη ότι ο υφυπουργός Γιώργος Ορφανός ενδιαφέρεται περισσότερο για την προσωπική του εικόνα και λιγότερο για τον αθλητισμό! )


Αθήνα, 7 Απριλίου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2003

Με ενέργειες του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ένα ποσό για να τακτοποιηθούν υποχρεώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που εκκρεμούσαν από το 2003 και τις αρχές του 2004.

Ήδη εκταμιεύτηκε ποσό 8.054.894 Ευρώ με το οποίο καλύπτονται οι παρακάτω υποχρεώσεις.

- Για την εξόφληση των τακτικών επιχορηγήσεων του 2003 των ομοσπονδιών, 2.387.035 Ευρώ.

- Προκαταβολές των επιχορηγήσεων του έτους 2004 για τις ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, 1.039.028 Ευρώ.

- Προκαταβολές προς τα Εθνικά Γυμναστήρια 2.895.740 Ευρώ.

- Για την πληρωμή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, που απασχολούνται σε ιδρύματα, φυλακές, κλπ, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2004, 450.000 Ευρώ.

- Για μισθούς και δώρο Πάσχα των εργαζομένων σε Σ.Ε.Φ. και Ο.Α.Κ.Α., δίδονται αντίστοιχα 400.000 και 500.000 Ευρώ.

- Για την εξόφληση υποχρεώσεων των σχολών προπονητών, διαφόρων αθλημάτων, οι οποίες λειτούργησαν μέσα στο έτος 2003, ποσόν 313.080 Ευρώ.

- Επίσης, ποσόν 63.961 Ευρώ δίδεται ως τακτική επιχορήγηση του 2004 στην Ελληνική Ομοσπονδία κωφών και 6.050 Ευρώ για πριμ αθλητών του 2002.

ΣΧΟΛΙΟ: Συνεπώς για την αναγνώριση της ΠΟΠΚ δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα! Και άρα αποδεικνύεται ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η εύνοια της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Γερόλυμπου!!! Του οποίου προστατεύει τα συμφέροντα περιφρονώντας τους πολίτες, το Σύνταγμα της Ελλάδας, τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αδιαφάνεια και διαφθορά στο φόρτε τους κ. Καραμανλή!


 


Αθήνα, 28 Απριλίου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό, το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί τόση ώρα με τον Πρωθυπουργό κε Υπουργέ; Συζητήσατε για το ποδόσφαιρο; Για τις ΠΑΕ;

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Συζητήσαμε γενικότερα για την πορεία του αθλητισμού. Ένα βασικό κομμάτι της συζήτησής μας αφορά την ολυμπιακή

....................... και άλλα που δεν ενδιαφέρουν εδώ! Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ... εντολή για έκπτωση του Πραγαλού!


Αθήνα, 29 Απριλίου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
 

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, ο Αθανάσιος Πράγαλος κηρύσσεται έκπτωτος του αξιώματος του, ως Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Ο κ. Ορφανός εξέδωσε τη διαπιστωτική πράξη έκπτωσης, με βάση την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία ο μέχρι τώρα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ καταδικάστηκε, συνολικά, σε ποινή φυλάκισης 41 μηνών και τις γνωστοποιήσεις που είχαν γίνει επανειλημμένα, τόσο την Ομοσπονδία, όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η απόφαση του Υφυπουργού στηρίζεται στο άρθρο 3 του Ν. 2725/99, που ορίζει ότι όποιος έχει καταδικαστεί, με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, «δεν μπορεί να είναι μέλος Αθλητικού Σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης Σωματείου, Ένωσης, Ομοσπονδίας, κλπ.».

 

ΣΧΟΛΙΟ:  Όπαααα! Νάτοοοο !  Ακριβώς μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό! Ο κ. Γιώργος Ορφανός εφαρμόζει τους νόμους κατ΄επιλογήν για να "καθαρίζει" τους αντιπάλους του και σφυρίζει αδιάφορα όταν οι νόμοι δικαιώνουν τους αντιπάλους του συνεργάτη του Γιώργου Γερόλυμπου! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο χαϊδεμένος της Νέας Δημοκρατίας παρά το σουτάρισμα από τη Γιάννα Αγγελοπούλου για τις παρανομίες στο Αθήνα 2004 εξακολουθεί να είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, όπως δηλώνεται στο site της!!! Από την άλλη μεριά, όχι ο Γερόλυμπος, αλλά η ομοσπονδία ΕΛΟΚ του Γερόλυμπου έχει δέκα καταγγελίες για οικονομικά και άκυρο κατασταστικό στα συρτάρια της ΓΓΑ και ο Ορφανός σφυρίζει αδιάφορα!

 

Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Πρόεδρος: Νίκος Φιλάρετος (Μέλος Δ.Ο.Ε.)

Β' Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μωυσίδης

Κοσμήτορας: Κώστας Γεωργιάδης

Μέλος ex-officio: Λάμπης Νικολάου (Μέλος Δ.Ο.Ε.)

Πολιτιστικός Σύμβουλος: Παναγιώτης Γράβαλος

Επίτιμος Πρόεδρος: Juan Antonio SAMARANCH

Επίτιμος Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Γιαλούρης

Μέλη: Δημήτριος Διαθεσόπουλος, Γιώργος Γερόλυμπος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Επαμεινώνδας Κυριαζής


Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση
www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .