karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 22/8/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .


ο Γιώργος Ορφανός και η ΓΓΑ στη Χιονοστιβάδα της Ντόπας!!!

"Φαινόμενο Θερμοκηπίου" με δύο αθλητές του μπέιζμπολ, με Τζέκο-Κεντέρη-Θάνου, με αποθήκες ντόπας προς αθλητές και γυμναστήρια, με αναπάντεχα και ανερμήνευτα στην Άρση Βαρών και με άλλα που έρχονται!
Η "υπεριώδης ακτινοβολία" της ντόπας μας καίει το πετσί μας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του αθλητισμού ξαφνικά χάθηκαν από τα κανάλια!
Όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί το αφήνουν "για μετά" και μόνο ο "τέως" Νίκος Έξαρχος εμφανίστηκε και είπε ... αυτά που λέει πάντα!

Ανίδεοι, άσχετοι, ανοργάνωτοι, αμέτοχοι, αδιάφοροι, ανεύθυνοι, αλαζόνες, υπεύθυνοι, δειλοί, αχαρακτήριστοι και άλλα χίλια μειωτικά επίθετα ταιριάζουν γάντι στους πολιτικούς προϊστάμενους του αθλητισμού τα τελευταία είκοσι χρόνια και με ιδιαίτερη έμφαση στους Γιώργο Ορφανό, Κώστα Κουκοδήμο και Κώστα Καραμανλή, (ως "άφωνων" διαχειριστών των τελευταίων κρίσεων), οι οποίοι όλοι αυτοί ποτέ δεν συνειδητοποίησαν:

1- Τι είναι το ντοπάρισμα των αθλητών και πώς γίνεται!

2- Τι ζημιές κάνει και πόσο διαδίδονται αυτές!

3- Ποια ανάγκη προστασίας έχει ο αθλητισμός και τα νέα παιδιά που αθλούνται!

4- Πώς εξοπλίζεται μια χώρα σε τεχνολογικό αντι-ντόπινγκ εξοπλισμό, αλλά και σε επιστημονικό δυναμικό!

5- Ποιοί διεθνείς κανονισμοί υπάρχουν, πώς τηρούνται, πώς καταστρατηγούνται και με ποια νομική υποστήριξη οπλίζεται μια εθνική ομάδα που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα "τέρατα" της WADA!

6- Ποιες "πονηριές" αποφυγής ή καταστρατήγησης των ελέγχων ή δήθεν "λογικών" απορρίψεων των αποτελεσμάτων ή εικονικής αναξιοπιστίας των αποτελεσμάτων κάνουν οι αθλητές, οι προπονητές, οι αθλητικοί παράγοντες, οι ομοσπονδίες, η ΔΟΕ και η WADA!

7- Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της πολιτικής ηγεσίας μιας χώρας, ώστε να μην κολλάει η ρετσινιά της ντόπας σε έναν λαό που περίμενε 108 χρόνια για να ξαναοργανώσει με τρομακτικές οικονομικές θυσίες τους Ολυμπιακούς στη χώρα του!!!

8- Όλα ανεξαιρέτως από όσα συνέβησαν ήταν προβλέψιμα και μόνο οι "εγκληματικά κομματόβιοι" βλέπουν τον Αθλητισμό σαν πεδίο μαχών με το αντίπαλο κόμμα, ασχολούνται μόνο με την επικράτηση στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και την εύνοια των ημετέρων και δεν ενδιαφέρονται για το "τέρας" που "τρώει" τον αθλητισμό και τη νεολαία!

.... και χίλιες άλλες παρόμοιες παρατηρήσεις!!!

Ο τέως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος δήλωσε σε κανάλι ότι το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε νόμους αντιντόπινγκ. Μιλάει για νόμους ο υπ' αριθμόν ένα "παράνομος", ο οποίος έκανε δύο χρόνια να απαντήσει σε επανειλημμένες αιτήσεις αναγνώρισης της Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε, απάντησε με "ηλίθια" και παράνομη απάντηση γράφοντας σαν δικτάτορας στα παλιά του τα παπούτσια και τους νόμους και το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων! Μίλησε για νόμους αντιντόπινγκ ο Νίκος Έξαρχος, κατά τη θητεία του οποίου οι ντοπάροντες "φαρμάκωναν" τη νεολαία και θησαύριζαν! (Και όχι μόνο αυτού αλλά και των προηγουμένων και των επομένων!!!) Μίλησε για νόμους αντιντόπινγκ ο Νίκος Έξαρχος, όταν όχι μόνο δεν ασχολήθηκε να τους εφαρμόσει ποτέ σε όλη του τη θητεία, αλλά αντίθετα επιχορηγούσε τις ομοσπονδίες που "μύριζαν" ντόπα με το χρήμα του ελληνικού λαού.

Το θέμα είναι ξεκαθαρισμένο: οι πολιτικοί υπεύθυνοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού φέρουν τη μεγαλύτεροι ευθύνη για τη διάδοση των αναβολικών στεροειδών στον αθλητισμό γενικά, αλλά και στο κάθε γυμναστήριο της γειτονιάς ειδικότερα. Με δική τους υπαιτιότητα μετέτρεψαν τους κορυφαίους αθλητές σε "καμικάζι αυτοκτονίας" του χαπιού και της ένεσης προσφέροντας τεράστια οικονομικά οφέλη σε όσους φέρνουν πρώτες νίκες. Έτσι εννοούσαν αυτοί ότι ... "ευοδώνεται" το έργο τους!!!

Η ανικανότητα του υφυπουργού Γιώργου Ορφανού και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Κώστα Κουκοδήμου να αντιδράσουν απέδειξε την παντελή άγνοια πάνω στο θέμα του ντόπινγκ και του αντιντόπινγκ! Οι Έλληνες αθλητές έρμαια επί εικοσαετία του αχαλίνωτου ντόπινγκ έγιναν και θύματα του κατευθυνόμενου αντιντόπινγκ! Οι υπεύθυνοι του αθλητισμού της χώρας αποδείχθηκαν ανίδεοι για το τι θα αντιμετώπιζε η ελληνική ομάδα των 441 αθλητών στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ενώ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ!!!

Από το περιοδικό "Υγεία & Μυώνες" (1984-1989), του οποίου ήμουν εκδότης, είχα γράψει εδώ και είκοσι χρόνια περισσότερα από τριάντα άρθρα κατά της Λερναίας Ύδρας της Ντόπας, στα πλαίσια του προσωπικού μου αγώνα κατά των αναβολικών. Αρκετά τεύχη τα έστελνα και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε! "Λερναία Ύδρα" γιατί το ντόπινγκ είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από το αντιντόπινγκ! Όταν τα εργαστήρια αντιντόπινγκ ανακαλύπτουν μια νέα μέθοδο ανίχνευσης μιας νέας ουσίας φαρμακοδιέγερσης, οι εγκληματίες βιοχημικοί του ντόπινγκ βρίσκουν δύο νέες ουσίες φαρμακοδιέγερσης! Από εκεί και πέρα, και το κύκλωμα διανομής μέχρι τον αθλητή είναι πάντα διαθέσιμο, αλλά και οι "ομοσπονδίες" ή οι "διοργανωτές" δείχνουν τη δική τους ανοχή! Και όχι μόνο ανοχή, αλλά ακόμα και αντιντόπινγκ-φιάσκο από παγκόσμια ομοσπονδία έχουν δει τα μάτια μου από μέσα! Να είναι γνωστοί 200 ντοπαρισμένοι και να πιάνουν δήθεν πέντε, απλά για να δείξουν ότι κάνουν ντόπινγκ-κοντρόλ! Και δεν τα ξέρω μόνον εγώ αυτά αλλά τα φωνάζει τριάντα χρόνια όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος! Τόσο ανεύθυνοι είναι αυτοί οι "μαϊντανοί", ώστε να δολοφονούν τους αθλητές προκειμένου  να στολίσουν τους τοίχους της ΓΓΑ με τις φωτογραφίες τους!!!

Για όλα αυτά όμως η "πολιτική ηγεσία" έχει μαύρα μεσάνυχτα, διότι το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι θέματα σαν το να διατηρήσει στο απυρόβλητο τον χαϊδεμένο της Γερόλυμπο! Ας πάρουν μια γεύση για το έγκλημα που κάνει η άγνοιά τους στη νεολαία από το επόμενο άρθρο, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου το 1988 και δημοσιεύτηκε στο "Υγεία & Μυώνες". (Φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια άρθρα!)


ΕΠΙ ΤΟΥ ... ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Μόλις το διάβασα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (22/8/04) και δεν μπορούσα να μην το συμπεριλάβω γιατί πιάνει και τον "δικό μας"!!!

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ρίζα του κακού βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες:

 

 Υπάρχει οριζόντια διαπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που ελέγχουν ασφυκτικά τον χώρο και νέμονται με αδιαφανείς τρόπους μεγάλα κονδύλια, συμπεραίνει γαλάζιο στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα.
 


(Από το περιοδικό ΥΓΕΙΑ & ΜΥΩΝΕΣ του Θύμιου Περσίδη, τεύχος 23, Φεβρουαρίου 1989.)

 

Μια εποχή που ο αθλητισμός θρηνεί θύματα, με πρώτο και καλύτερο τις βασικές του ηθικές αξίες!

ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΤΙΜΗΜΑ  ΤΩΝ  ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

Το χάπι και η ένεση για το όνειρο του πρωταθλητισμού θα χτυπήσει εσένα, την οικογένειά σου και τα παιδιά σου κάποτε!

 

Από την Πεγκ Ζίνγκλερ

Μετάφραση της Γιάννας Αναστοπούλου από διεθνές περιοδικό

 

Πόσο ακριβά αλήθεια πλήρωσε ο Ρόμπερτ Χέιζελτον το γεγονός ότι χρησιμοποίησε στεροειδή! Έχασε τους οικονομικούς του πόρους, τον τρόπο ζωής του, ένα μέρος της υγείας του και τα δυό του πόδια εξαιτίας των καταστροφικών παρενεργειών των στεροειδών στο σώμα του.

Στα 41 του χρόνια είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι για την υπόλοιπη ζωή του αφού τα αναβολικά στεροειδή έχουν κάνει τα οστά του τόσο μαλακά, ώστε να μη μπορεί να φορέσει τεχνητό πόδι. Ο Ρόμπερτ Χέιζελτον ήταν κάποτε επαγγελματίας μποξέρ στη βαριά κατηγορία και μάλιστα ανάμεσα στους δέκα καλύτερους στον κόσμο. Σήμερα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούργια του ζωή και ασχολείται με το να κάνει σεμινάρια στα σχολεία και σε ομάδες νέων σχετικά με τους τεράστιους κινδύνους που προκαλεί η χρήση των αναβολικών στεροειδών.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια διάδοση αθλητικών γεγονότων και αγώνων που τυλίγουν με αίγλη αθλητές με μεγάλους μυώνες φτιαγμένους από τα στεροειδή. Όταν στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης των φαρμάκων αυτών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παύουν να ασχολούνται μαζί τους και δεν ακούγεται τίποτα για τις συνέπειες. Θέλοντας να αποκαλύψει αυτή την υποκρισία, ο Χέιζελτον μας είπε την ιστορία του.

Ο Ρόμπερτ ήταν ένας επαγγελματίας μποξέρ από το 1969 μέχρι το 1971. Ανάμεσα στους αντιπάλους του συγκαταλέγονταν οι Τζωρτζ Φόρμαν, Μπομπ Φόστερ, Μανουέλ Ράμος, Σούγκαρ Μπόλντουιν και Λουσιέν Ρονρίγκεζ. Ο αγώνας με τον Τζωρτζ Φόρμαν μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλη την Αμερική από το πρόγραμμα Ο Κόσμος των Σπορ του καναλιού ABC. Ο Χέιζελτον με ύψος 1,97 και βάρος 88 κιλά έχασε τον αγώνα από τον Φόρμαν, ο οποίος είχε ύψος 1,94 και βάρος 103 κιλά. Η ήττα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο Χέιζελτον να πάρει μέρος στο επόμενο επίπεδο του μποξ, που είναι το πρωταθλητικό.

Κατά κάποια ειρωνεία της τύχης ο Ρόμπερτ δεν έπαιρνε στεροειδή μέχρι το 1971, που ήταν και ο τελευταίος χρόνος της καριέρας του. Κατάφερε να γίνει επαγγελματίας αναπτύσσοντας τις φυσικές του δυνατότητες με τη βοήθεια της σκληρής δουλειάς και όχι των στεροειδών. Αναλογιζόμενος εκείνες τις μέρες λέει:

Μου είχαν κάνει προτάσεις διάφοροι άνθρωποι που πουλούσαν στεροειδή, αλλά εγώ δεν τα έπαιρνα γιατί δεν ήξερα τι ήταν αυτό που θα έβαζα στο σώμα μου.

Με ύψος 1,97 και βάρος 88 κιλά δεν μπορούσε να θεωρηθεί μεγάλος στη βαριά κατηγορία. Τα στεροειδή μπορούσαν να αυξήσουν το μέγεθος, την όρεξη και τη δύναμή του. Το 1971 πήρε στεροειδή με τη συνταγή ενός γιατρού που τον κούραρε. Ο Ρόμπερτ είπε πως αισθανόταν ασφαλής, γιατί αφού ο γιατρός έδινε την έγκρισή του, τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το να πάρει στεροειδή.Κανείς δεν τον προειδοποίησε (ούτε ο γιατρός του) για κανέναν από τους κινδύνους που εγκυμονούσε η χρήση τέτοιων φαρμάκων. Ο Ρόμπερτ τονίζει:

 Αν μου είχε πει (ο γιατρός) για τους κινδύνους ή αν είχα δει κανέναν σαν κι εμένα σε αναπηρικό καροτσάκι το 1971, δεν θα είχα πάρει ποτέ στεροειδή. Οποιοσδήποτε γιατρός δίνει στεροειδή (για αθλητικούς σκοπούς) σε κάποιον και του λέει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρέπει να χάνει την άδεια του.

Σταματώντας το μποξ το 1971, ο Ρόμπερτ, άρχισε να ασχολείται με το μπόντυ-μπίλντιν και την άρση βαρών. Από το 1971 έως και το 1979 έπαιρνε στεροειδή σε μικρές δόσεις. Βασικά, ο Χέζελτον έκανε μια ένεση κάθε έξι μήνες και έπαιρνε ένα χάπι την ημέρα. Μερικές φορές στη διάρκεια αυτών των χρόνων σταματούσε για λίγο και μετά ξανάρχιζε πάλι.

Τα αποτελέσματα των στεροειδών ήσαν εμφανή σωματικά και ψυχολογικά. Αυξήθηκε σε μέγεθος και άρχισε να βλέπει αλλαγή στη συμπεριφορά του. Ενώ κάποτε ήταν πολύ εύκολος, πολύ πράος και δεν ήθελε να ενοχλεί κανέναν, έγινε δυστυχής, επιθετικός και ήθελε να δοκιμάσει όσα μπορούσε να του προσφέρει η ζωή. Τονίζει ότι όταν χτυπούν τα στεροειδή, μετατρέπεσαι σε ζώο. Μερικές φορές ξυπνούσε τα μεσάνυχτα με πολύ κακές διαθέσεις και έβγαινε έξω προσπαθώντας να μπλέξει σε κάποιον καβγά. Αν και ένοιωθε ότι τα στεροειδή του πρόσφεραν μεγάλη αθλητική ικανότητα, δεν είχε μια φυσική αίσθηση της φυσικής του κατάστασης και δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Ήταν σαν να χρησιμοποιούσε ψυχοφάρμακα.

Το 1980 έγινε βαρύς χρήστης παίρνοντας 1300-1400 μιλιγραμμάρια την εβδομάδα, ποσότητα αστρονομική για να καταφέρει το σώμα να τα βγάλει πέρα. Αν σκεφθούμε ότι ένα κυβικό εκατοστό αναβολικών στεροειδών είναι ποσότητα 100 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που παράγει το σώμα σε μια ημέρα, είναι εύκολο να καταλάβουμε πόσο πολύ αυξάνεται ο μεταβολισμός του σώματος. Παίρνοντας αυτές τις τεράστιες ποσότητες, ο Ρόμπερτ έγινε τερατώδης φθάνοντας τα 140 κιλά.

Τότε ακριβώς ήταν που έπαθε θρόμβωση του αίματος στο αριστερό του πόδι. Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να το σώσει, ο Ρόμπερτ έχασε το πόδι του το Νοέμβριο του 1986.

Σταμάτησε να παίρνει στεροειδή και βρισκόταν συνεχώς σε κατάθλιψη, πείθοντας τον εαυτό του ότι όλοι του έλεγαν ψέμματα και ότι δεν έφταιγαν τα αναβολικά που έχασε το πόδι του. Ξανάρχισε να χρησιμοποιεί στεροειδή τον Οκτώβριο του 1987. Το τελείως υγειές και δυνατό δεξί του πόδι μέσα σε τρεις εβδομάδες χειροτέρεψε τόσο πολύ, που χρειάστηκε να το κόψουν και αυτό.

Σήμερα ο γιατρός του Χέιζελτον είναι ο ορθοπεδικός χειρούργος Πάτρικ Σιούαρντς. Δεν είναι ο ίδιος γιατρός που είχε χορηγήσει στον Ρόμπερτ τα στεροειδή και δεν πιστεύει ότι τα φάρμακα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους μπόντυ-μπίλντερς. Ο Ρόμπερτ τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον γιατρό Σιούαρντς και πιστεύει ότι του χρωστέει πολλά, ιδιάιτερα για την τελευταία εγχείρησή του, η οποία τον βοήθησε να μπορεί να ελέγχει καλύτερα ό,τι έχει απομείνει από τα κομμένα πόδια του.

Δεν έχουν σχεδιάσει καμιά εγχείρηση για το μέλλον, αν και ο Ρόμπερτ έχει κάποια προβλήματα στα οστά της λεκάνης εξαιτίας της συνεχούς ακινησίας. Ο Ρόμπερτ, επίσης, έχει παθει μια καρδιακή προσβολή και έχει παρουσιάσει θρόμβωση του αίματος στο κάτω μέρος των κοιλιακών του και μάλιστα σε εποχή που έχει σταματήσει ολοκληρωτικά τη χρήση αναβολικών στεροειδών. Ακόμα και σήμερα διατρέσει τον κίνδυνο και άλλων περιπλοκών στην υγεία του, δεδομένου ότι η γενική καταστροφή που έχει υποστεί το σώμα του δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Ο γιατρός Σιούαρντς παρομοιάζει τη χρήση στεροειδών για ανάπτυξη με μια αναποδογυρισμένη πυραμίδα."Υπάρχει ανάπτυξη στην κορυφή, αλλά δεν υπάρχει η βάση για υποστήριξη.Όταν η βάση δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει την πυραμίδα, σωριάζονται όλα κάτω! Τα στεροειδή προσθέτουν στην κορυφή αναπτύσσοντας τους μυώνες. Ταυτόχρονα, προκαλούν φθορές και καταστροφές στις αρτηρίες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας από τη στιγμή που μεταφέρουν αίμα και οξυγόνο στους μυώνες. Τα στεροειδή δημιουργούν συμπαγείς νέους μυώνες, αλλά καταστρέφουν το σύστημα υποστήριξής τους.

Ο γιατρός Σιούαρντς εξηγεί ότι τα στεροειδή είναι συνθετική τεστοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη. Η τεστοστερόνη φυσιολoγικά αναπτύσσει την κατάσταση της αρτηριοσκληρωσης (σκλήρυνση των αρτηριών). Η χρήση των στεροειδών αυξάνει την όλη διαδικασία στο δεκαπλάσιο. Ο αυξημένος μεταβολισμός κάνει το συκώτι να παράγει περισσότερη χοληστερίνη. Η οποία εναποτίθεται στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών. Με αυτό τον τρόπο οι αρτηρίες χάνουν την ελαστικότητά τους και την ικανότητά τους να επiτρέπουν στο αίμα να κυκλοφορεί μέσα στον οργανισμό.

Όπως λέει ο γιατρός Σιούαρντς, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η καταστροφή των αρτηριών του Χέιζελτον προήλθε από τη χρήση των στεροειδών. Οι αρτηρίες του ήταν ολοκληρωτικά κλεισμένες. Η φυσιολογική αρτηρία μπορεί να συγκριθεί με την άκρη του δαχτύλου ενός ανθρώπου. Το μέγεθος των αρτηριών του Ρόμπερτ ήταν ίδιο με την τρύπα που προκαλεί μια πινέζα!

Μετά τους ακρωτηριασμούς, η συναισθηματική διανοητική και πνευματική ζωή του Ρόμπερτ Χέιζελτον άλλαξε ριζικά. Το ενδιαφέρον του μετατοπίσθηκε από τα χρήματα στους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους. Έχει αξιοθαύμαστο κουράγιο το οποίο, όπως λέιε ο ίδιος το παίρνει από την αγάπη και τη δύναμη της δεύτερης γυναίκας του, της Λίζι, και των δύο γιών του, του Τζέιμι, πέντε χρόνων, και του Τζέρεμυ, δέκα τριών χρόνων.

Επίσης, έχει μια καινούργια εσωτερική δύναμη. Ο ίδιος λέει: Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω, το ξέρω αυτό. Θέλει να κάνω κάτι γι αυτόν! Ο Ρόμπερτ δεν κατηγορεί τον Δημιουργό του για το χάσιμο των δύο ποδιών του. Αντίθετα τονίζει: Είχα δώσει πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν τήρησα. Έχασα τα πόδια μου και υποχρεώθηκα να ναντιμετωπίσω το γεγονός ότι δεν ήμουν πια αυτός που ήμουν τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια.

Χωρισμένος από την πρώτη του γυναίκα, ο Ρόμπερτ, είχε να δει τη μοναδική του κόρη είκοσι χρόνια. Η Σίντι είναι σήμερα είκοσι ενός ετών και έχει συνδεθεί πάλι με τον πατέρα της εξαιτίας των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν στη ζωή του.

Φανταστείτε την πρώτη φορά που βλέπει τον πατέρα της, εκείνος δεν έχει πόδια!, λέει ο Ρόμπερτ. Η Σίντι ήξερε ότι αν κατάφερνε να τον δει την πρώτη φορά που θα τον έβλεπε, τότε θα το κατάφερνε για πάντα. Είναι ο πατέρας μου και μόνο αυτό μετράει! Και οι δύο συμφωνούν ότι τώρα έχουν ο ένας τον άλλον για πάντα. Ο Ρόμπερτ ελπίζει ότι οι εμπειρίες του θα προφυλάξουν τη νεολαία από τα στεροειδή. Συχνά έρχεται σε επαφή με αθλητές, οι οποίοι του λένε ότι ξέρουν πώς να παίρνουν τα στεροειδή και ότι δεν τα παίρνουν σε μεγάλες δόσεις. Σε αυτά απαντά: Έ, λοιπόν, όποιος παίρνει στεροειδή, έστω και ένα χάπι, έρχεται αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική κατάρρευση του σώματός του. Οι καρδιακές προσβολές και οι ηπατικές παθήσεις είναι απλά δύο παραδείγματα. Το να μην έχεις προβλήματα σήμερα δεν σημαίνει πως δεν θα ξυπνήσεις αύριο το πρωί και δεν θα καταρρεύσει το νεφρό σου ή δεν θα δημιουργείται μια θρόμβωση στα πνευμόνια σου, ή όπως εγώ ... δεν θα κάθεσαι σε αναπηρική καρέκλα για την υπόλοιπη ζωή σου!

Ο Ρόμπερτ Χέιζελτον πλήρωσε ένα βαρύ τίμημα για τη χρήση των αναβολικών στεροειδών και μας υπενθυμίζει ότι: Ναι βέβαια, υπαρχει το ρητό που λέει ότι καμιά θυσία δεν είναι μεγάλη όταν πρόκειται για χρήμα, δόξα και καριέρα, αλλά όταν πρόκειται για χρήση στεροειδών, πιστεύω ότι η υγεία είναι πολύ πιο σημαντική. Θα προτιμούσα να δώσω πίσω όλα τα χρήματα που έχω κερδίσει στη ζωή μου και να έχω τα πόδια μου παρά να κάθομαι στην αναπηρική καρέκλα και να είμαι πολυεκατομμυριούχος.

Πεγκ Ζίνγκλερ

(Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε σε μηχανή αναζήτησης το "Bob Hazelton")


Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση
www.karate.gr    
22/8/04

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .