karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 28/8/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .


Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

 Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!

Μέρος Α΄, (Μέρος Β΄, Μέρος Γ΄)


6/4/2008 - Μόλις έσκασε η "βόμβα" της Άρσης Βαρών"! Όλοι το παίζουν ανήξεροι!
Φταίει λένε ο ... Κινέζος, ο οποίος ... δεν σφύριξε τρεις φορές!!!


Από τον Θύμιο Περσίδη,

Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε,

η οποία ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν αναγνωρίζεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

 

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004

 

Μικρό βιογραφικό

Από το 1965 έως το 1972 (8 χρόνια) έκανα πρωταθλητισμό στο τζούντο, ενώ ταυτόχρονα έκανα και καράτε (πολύ λιγότερο βέβαια).

Από το 1976 έως το 1982 (7 χρόνια) ασχολήθηκα και με τα τεχνικά και τα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Από το 1976 έως το 1995 (19 χρόνια) ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Καράτε ως γενικός γραμματέας, πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας Σότοκαν Καράτε αρχικά (μέχρι το 1986) και της αναγνωρισμένης από τη ΓΓΑ Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε (σήμερα ΕΛΟΚ) μετέπειτα.

Από το 1977 έως και το 1994 (17 χρόνια) έβγαζα το μοναδικό μηνιαίο αθλητικό περιοδικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΡΑΤΕ.

Από το 1982 έως το 1987 (8 χρόνια) ασχολήθηκα και με τα διοικητικά του μπόντυ-μπίλντιν (σωματική διάπλαση) ως πρόεδρος μιας άτυπης πανελλήνιας ομοσπονδίας με το όνομα ΕΕΟΣΔ (Ελληνική Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης).

Από το 1983 έως το 1989 (6 χρόνια) έβγαζα και το μηνιαίο περιοδικό ΥΓΕΙΑ & ΜΥΩΝΕΣ για το μπόντυ-μπίλντιν.

Από το 1995 έως σήμερα (14 χρόνια) ασχολούμαι επίσης με τα διοικητικά του Καράτε ως γενικός γραμματέας μέχρι το 2001 και πρόεδρος από το 2002 μέχρι σήμερα (6-4-08) της παράνομα μη αναγνωρισμένης από τη ΓΓΑ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ)!


Μπόντυ Μπίλντιν: η Μεγάλη της ... Ντόπας Σχολή!

 

Κατά την περίοδο που ήμουν πρόεδρος στην ομοσπονδία του μπόντυ μπίλντιν, η ομοσπονδία αυτή ήταν μέλος της παγκόσμιας IFBB (International Federation of Body Builders) με πρόεδρο τον Μπεν Γουίντερ. Η πρώτη μου επαφή με την IFBB έγινε στους παγκόσμιους του Λας Βέγκας το Δεκέμβριο του 1984. Πήγα με έναν έλληνα αθλητή από την Ελλάδα και δύο άλλους έλληνες που ζούσαν στην Αμερική τότε. Ο αθλητής που συνόδευα και ο οποίος έγινε αντικείμενο θαυμασμού για τα “μπράτσα του” από τις αεροσυνοδούς στα τέσσερα αεροπλάνα που αλλάξαμε μέχρι να φτάσουμε στο Λας Βέγκας, έδειχνε σαν μύγα μπροστά στους υπερφυσικά αναπτυγμένους μπόντυ μπίλντερς από όλο τον κόσμο, που είχαν έρθει για τους αγώνες, όπως είδα από την ζύγιση κιόλας των αθλητών.

Στο μπόντυ μπίλντιν οι αθλητές αγωνίζονται σε κατηγορίες βάρους, με μόνο ένδυμα ένα μαγιό, επιδεικνύοντας τη μυϊκή τους ανάπτυξη και γράμμωση σε προκαθορισμένες στάσεις επίδειξης καθώς και εκτελώντας μια προσωπική τους ρουτίνα από συνεχόμενες πόζες με εντυπωσιακή μουσική! Με μαγιό επίσης ζυγίζονται. Πραγματικά, όλοι ανεξαιρέτως ήσαν τέρατα μυϊκής ανάπτυξης!

Επειδή μείναμε στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν τον αθλητή, παρατήρησα ότι είχε σε μια τσάντα του περί τα 30-40 φαρμακευτικά μπουκαλάκια. Τον ρώτησα τι είναι αυτά και μου απάντησε “βιταμίνες”! Τότε είχα μεσάνυχτα από αναβολικά! Τον ρώτησα: “τόσες πολλές;” και μου απάντησε “ναι, γιατί οι 6-7 είναι ειδικές βιταμίνες και τα υπόλοιπα είναι απλά για τις παρενέργειες που δημιουργούν αυτές”. Πάλι δεν κατάλαβα, αλλά το άφησα γιατί δεν με ενδιέφερε!

Αυτή ήταν η πρώτη μου “ξώφαλτση” επαφή με τα αναβολικά.

 

Σαν πρόεδρος της GFBB (ελληνικά ΕΕΟΣΔ) διοργάνωνα δύο πανελλήνιους αγώνες το χρόνο, Μάιο και Οκτώβριο. Τους νικητές από τον πρώτο τους πήγαινα στους Πανευρωπαϊκούς και τους νικητές από τον δεύτερο στους Παγκόσμιους! Τότε δεν υπήρχαν σωματεία στο μπόντυ μπίλντιν, αλλά οι αθλητές γυμνάζονταν μόνοι τους στα σπίτια τους ή σε κοινά γυμναστήρια της γειτονιάς. Οι μυημένοι γνώριζαν για τα αναβολικά ότι μπορούσαν να πληροφορηθούν από τον γυμναστή τους ή μεταξύ τους και άλλοι δεν γνώριζαν τίποτα, όπως και εγώ! Τη διαφορά τους την έβλεπε κανείς στους αγώνες: οι μη γνωρίζοντες ήταν για γέλια! Αλλά όπως μου είπαν αργότερα μερικοί από αυτούς, “οι γνωρίζοντες” γνώριζαν την τύφλα τους, γιατί αυτά που έπαιρναν αυτοί την εβδομάδα, τα έπαιρναν οι ξένοι το τρίμηνο!

Κατάφερα να φθάσω τους συμμετέχοντες αθλητές στους ελληνικούς αγώνες από τους 20 στους 150 το χρόνο και επειδή μερικά γυμναστήρια κατέβαζαν 5-10 αθλητές, άρχισα να παροτρύνω τα γυμναστήρια αυτά να κάνουν καταστατικά σωματείων, ώστε να φτιάξουμε νόμιμη ομοσπονδία.

Από το 1985 η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα έκανε τεστ αναβολικών στους αγώνες της, στην προσπάθεια του προέδρου της να αποδείξει στον Σάμαρανχ και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι το Μπόντυ Μπίλντιν είναι “καθαρό” και άρα του αξίζει να γίνει ολυμπιακό άθλημα! Στη φωτό ο Σάμαρανκ με τον πρόδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης.

Το Δεκέμβριο του 1986 βρέθηκα στη Σιγκαπούρη με μία μόνο αθλήτρια για τους Παγκόσμιους Γυναικών. Ήταν η πρώτη φορά που η παγκόσμια ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι θα έκανε τεστ αναβολικών και στις γυναίκες. (Άρχισα να σκέπτομαι πώς θα μπορούσα να κάνω και εγώ τεστ στην Ελλάδα!)

Όπως υπολόγισα, με στόχο τη διάκριση της ελληνίδας, λόγω απόστασης και λόγω τεστ η συμμετοχή των αθλητριών ήταν πιο μικρή σε πλήθος και πιο χαμηλή σε αθλητικό επίπεδο. Η Αμερική π.χ. είχε στείλει την 6η ή 7η αθλήτρια των Παναμερικανικών λόγω του φόβου των τεστ και οι φτωχές Ευρωπαϊκές χώρες δεν είχαν στείλει καμιά!

 

Και το τεστ στη Σιγκαπούρη έγινε κάτω από την επίβλεψη “γιατρών” (στην πραγματικότητα δεν είναι γιατροί, αλλά βιοχημικοί) μελών των εργαστηρίων της Σιγκαπούρης των εγκεκριμένων από τη ΔΟΕ για ντόπινγκ κοντρόλ και αν θυμάμαι καλά και σε εργαστήριο εγκεκριμένο! Από την ζύγιση κιόλας των αθλητριών, η οποία έγινε με δημόσια προβολή για να εντυπωσιαστεί ο κόσμος και να παρακολουθήσει τους αγώνες, οι “γιατροί” ξεχώρισαν τις 15 πιο αναπτυγμένες (χωρίς ονόματα, αλλά με τους αριθμούς της ζύγισης), μεταξύ των οποίων και την Ελληνίδα, και την επομένη τους ζήτησαν ξαφνικά να πάνε στο εργαστήριο!

Μη γνωρίζοντας τι θα προκύψει συνόδευσα την αθλήτριά μου στο κοντρόλ ρωτώντας την αν χρησιμοποιεί αναβολικά. Δεν μου απάντησε ευθέως και έπιασα κουβέντα και με τις άλλες. Όλες ήταν ... “κατουρημένες” από το φόβο τους! Τότε κατάλαβα τι γινότανε! Όλες “τα έπαιρναν”! Τις κοίταζα μία-μία. Η θηλυκότητα από τις περισσότερες είχε χαθεί και αυτό ήταν φυσιολογικό λόγω της σκληρά ακραίας αφυδάτωσης που επιδιώκουν, ώστε να φανεί η γράμμωση των μυώνων τους την ημέρα των αγώνων. Αυτό δεν ήταν τίποτα, επανέρχονταν σε μια εβδομάδα μετά τους αγώνες. Αλλά μερικές είχαν κάποια περίεργα χαρακτηριστικά στο σώμα, στην όψη, στο δέρμα, στη συμπεριφορά. Μετά έμαθα ότι αυτά ήταν αποτέλεσμα της αλόγιστης και για μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης ορισμένων αναβολικών. (Θυμάμαι ότι είχα παρατηρήσει ακόμα και περίεργα μακριά σαγόνια και άκρα, αποτέλεσμα χρήσης αυξητικής ορμόνης απ’ ότι έμαθα αργότερα.) Πραγματικά, τις λυπήθηκα για το κακό που έκαναν στην υγεία τους και γιατί θα τις έβγαζαν όλες θετικές και θα πήγαιναν χαμένοι οι κόποι τους.

Το τεστ έγινε και προς μεγάλη τους χαρά και δική μου έκπληξη βγήκαν όλες αρνητικές! “Μαϊμού”, λοιπόν, το τεστ της παγκόσμιας ομοσπονδίας! Τότε κατάλαβα ότι το τεστ ήταν προγραμματισμένο “φιάσκο” η παγκόσμια ομοσπονδία τα έκανε πλακάκια με τους επίσημους “γιατρούς” της Σιγκαπούρης και κορόιδευε την παγκόσμια κοινωνία του αθλητισμού!

Άρα τα ίδια έκαναν και άλλες παγκόσμιες ομοσπονδίες!

 

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάπληξε και κέρδισε την 5η θέση στον κόσμο παρακαλώ!!!

Όταν γύρισα στην Ελλάδα πίεσα τους γυμναστηριούχους, που είχαν βάλει μπροστά να κάνουν σωματεία, για την οριστικοποίηση της ομοσπονδίας με στόχο να επιδιώξω αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έλεγχο αναβολικών για τους έλληνες αθλητές. Τότε άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για μένα. Άλλωστε μου το είχαν πει στα ίσα: "Χωρίς αναβολικά αγώνες δεν γίνονται γιατί δεν θα υπάρχουν αθλητές!"

Τον Απρίλιο του 1987 πήγα με τρεις αθλητές στους Πανευρωπαϊκούς Ανδρών και Γυναικών στο Έσσεν της Γερμανίας. Την αθλήτρια της Σιγκαπούρης, έναν αθλητή, που ήταν και ο προπονητής της και έναν τρίτο αθλητή. Δεν φοβόμουν τα τεστ γιατί οι αθλητές μου θα ήταν τελευταίοι μπροστά στα μεγαθήρια της Ευρώπης, που ήταν τίγκα στο αναβολικό, και άρα δεν θα ήταν στόχος για τα τεστ!

Και όμως, μας την είχαν στημένη. Χωρίς να το καταλάβουμε είχαμε γίνει στόχος με την 5η θέση στο παγκόσμιο, πιθανόν από ομοσπονδίες που πετάξαμε την αθλήτριά τους έξω από την εξάδα! Ζήτησαν αθλητές και αθλήτριες για τεστ αναβολικών με μια γελοία διαδικασία, μεταξύ αυτών και την ελληνίδα. Την επίβλεψη των τεστ αναβολικών την είχε ο Δρ. Μάνφρεντ Ντόνικε, επί κεφαλής τότε των “γιατρών” της ΔΟΕ, ο οποίος έφτιαξε τα εργαστήρια αντιντόπινγκ στη Μόσχα για τους Ολυμπιακούς του 1980 (με το αζημίωτο!) και έπιασε τον Μπεν Τζόνσον στην Σεούλ το 1988 (πάλι με το αζημίωτο)! Αυτόν είχε επιλέξει ο πρόεδρος της IFBB για να πείσει για το καθαρό άθλημά του την ΔΟΕ και τον Σάμαρανχ με τον οποίο είχε προσωπικές σχέσεις! (Φωτό: Μπεν Γουίνερ και Μάνφρεντ Ντόνικε.) Μέσα στην Ευρώπη η αθλήτριά μου δεν είχε ελπίδες για διάκριση, διότι δεν απειλούσε αντιπάλους, και μου φάνηκε περίεργο που την επέλεξαν! Την βρήκαν θετική με άλλους 4-5 άντρες!!! Ήταν όλοι τους μεμονωμένοι αθλητές χωρίς υποστήριξη της χώρας που αντιπροσώπευαν.

Τότε κατάλαβα ότι οι ίδιοι οι ελεγκτές του ντόπινγκ έλεγχαν επιλεκτικά και χρησιμοποιούσαν εξιλαστήρια θύματα για εξαπατήσουν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα ότι το μπόντυ μπίλντιν είναι “καθαρό”.

Φυσικά το ίδιο θα γινόταν και στα άλλα αθλήματα!

 

Πρωτάρης στην πρακτική αυτής της απάτης, έγραψα αμέσως μια ένσταση (την πρώτη που είχε υποβληθεί ποτέ στην IFBB για τέτοιο λόγο) και την πήγα στο γραφείο του Ντόνικε. Συζητήθηκε αμέσως στο ανώτερο κλιμάκιο της διοργάνωσης και απορρίφθηκε. Ξαναπήγα στο γραφείο του και του “τα έχωσα χοντρά” μιλώντας για κοροϊδία με τα λόγια: “των άλλων αθλητών τους βγαίνουν τα αναβολικά από τα αυτιά, τη δική μας βρήκατε να πιάσετε!”. Με άκουσε ευγενέστατα και μου είπε ότι ... έχω δικαίωμα να ζητήσω εξέταση του δεύτερου δείγματος με απάντηση σε τρεις μήνες. Πάλι κατάλαβα την κοροϊδία. Γύρισα στην ομάδα μας και τα έβαλα με την αθλήτρια. “Ποιος σου τα έδινε” τη ρώτησα: “ Ο προπονητής μου!” μου είπε, που ήταν ο ένας από τους δύο άλλους αθλητές μου. Γυρνάω, τον κοιτάζω και μου λέει: “Μη με κοιτάς, όλοι παίρνουνε! Κανείς δεν εξαιρείται! Δεν καταλαβαίνεις, πιάσανε εμάς γιατί είμαστε μικρή χώρα. Ούτε που τα εξετάσανε τα δείγματα!” Δεν είχα να πω τίποτα! Είχε δίκιο!

Τότε κατάλαβα ότι με το ντόπινγκ κοντρόλ ο Ντόνικε θα είχε κάνει περιουσία!!!

Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έβλεπε πέρα από τα τζάμια των παραθύρων της. Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς ήταν ή βαθιά νυχτωμένοι ή μακρινοί συνένοχοι!

Αλλά ποιος είναι ο υπεύθυνος της Πολιτείας για την προστασία των νέων από τα αναβολικά στα γυμναστήρια της γειτονιάς;


Έγκλημα και τιμωρία

 

Όταν γυρίσαμε στην Ελλάδα ήδη είχε δρομολογηθεί από τους παλιούς αθλητές η απομάκρυνσή μου από την ομοσπονδία. Η Παγκόσμια με τιμώρησε με δύο χρόνια αποκλεισμό από διεθνείς αγώνες ως εκπρόσωπο χώρας και στο τέλος του 1987 με πέταξαν έξω και από την ελληνική ομοσπονδία, επειδή ήθελα να βάλω φρένο στα αναβολικά! Το θέμα είχε πάψει να με ενδιαφέρει!

Τους τα έψαλα από το ΥΓΕΙΑ & ΜΥΩΝΕΣ ότι “τα παίρνουνε” και τρεις από αυτούς (ο αθλητής του Λας Βέγκας, ο προπονητής της αθλήτριας και ένας τρίτος) που “τα παίρνανε περισσότερο” μου έκαναν τρεις μηνύσεις ... για συκοφαντική δυσφήμηση!!! Τα περιοδικά μου αυτά τα υπέβαλα και στη ΓΓΑ και στο Υπουργείο Πολιτισμού επί εποχής Μελίνας Μερκούρη.

Παρά τους τίτλους: "Τίγκα στο αναβολικό οι αθλητές! Αδιαφορεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!" κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Δύο χρόνια διάβαζα για αναβολικά και έβαζα άρθρα στο περιοδικό μου για τις καταστροφές που προκαλούν, ώστε να μπορέσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μην πάω φυλακή. Απέκτησα τέτοια εμπειρία, ώστε “βλέπω” πλέον αυτούς που χρησιμοποιούν αναβολικά μόνο “με το μάτι”! (Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, μάλιστα, όχι μόνο “είδα” με το μάτι τα αναβολικά, αλλά τα είδα και από την ... τηλεόραση!) Μάλιστα, στράφηκα για βοήθεια σε κάποιον “σίγουρο μάρτυρα” (γυμναστηριούχο κι αυτόν) που διατυμπάνιζε ότι ήταν κατά των αναβολικών και κόντεψα να τρελαθώ όταν μου είπε ότι δεν μπορούσε να έρθει μάρτυρας γιατί ο ίδιος τους τα ... έφερνε από την Αγγλία!!! Όλοι οι παραπάνω (και ο ... μάρτυρας!) κατέβαζαν τότε 5-10 αθλητές στους αγώνες μου, μέχρι σήμερα έχουν γυμνάσει εκατοντάδες πελάτες στα γυμναστήριά τους και μάλιστα σήμερα είναι και πρόεδροι ομοσπονδιών!!!

Και στα τρία δικαστήρια παρουσίασα τέτοια στοιχεία, ώστε αθωώθηκα!

 

Έτσι, έμαθα ότι αυτοί που κάνουν μηνύσεις ή ορκίζονται (ακόμα και σε δικαστήρια) πως “δεν τα παίρνουνε”, είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που τα “παίρνουνε”!

Έτσι έμαθα ότι όταν παίρνεις μια φορά, δεν σταματάς ποτέ!

Έτσι έμαθα ότι, όταν τα έχεις χρησιμοποιήσει εσύ, πράγμα που απαιτεί να εντρυφήσεις “εμπειρικά” με πειραματόζωο τον εαυτό σου για αρκετά χρόνια στο θέμα, την γνώση αυτή δεν την πετάς γιατί είναι χρυσωρυχείο! Την κάνεις επάγγελμα και την πουλάς σε κόσμο και κοσμάκη που αναλαμβάνεις να ... γυμνάσεις πρωταθλητικά!!! Και έχει και χοντρό κέρδος!

 

Τα επόμενα χρόνια διάβασα σε διεθνή περιοδικά για αρκετούς πρωταθλητές του μπόντυ μπίλντιν, που είχα γνωρίσει και θαυμάσει σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους, να παθαίνουν μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία τους ή και να πεθαίνουν από καρδιά, συκώτι ή καρκίνο σε άλλα όργανα!


 

 Ο Δόκτωρ ... Τζέκυλ και ο Μίστερ ... Ορφανός

(απλές συνωνυμίες, χωρίς σχέση με πραγματικά πρόσωπα!)

 

Οι Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού από το 1984 (;): Σγουρός, Βιρβιδάκης, Βασιλακόπουλος, Σφακιανάκης, Έξαρχος, Σαρρής, Κουλούρης, Λυσσαρίδης. (Τους Υφυπουργούς ... δεν τους πέτυχα όλους μαζί!)

 

Ενδιάμεσα στα προηγούμενα χρόνια (κατά το 1986-87) έγινε μια συνάντηση γυμναστηριούχων σε γυμναστήριο στο Κολωνάκι με σκοπό την ίδρυση σωματείου γυμναστηριούχων. Κάποιος από τους συμμετέχοντες γυμναστές πέταξε την ατάκα: “Εμείς που έχουμε πτυχία δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με εσάς τους μπόντυ μπίλντερς, γιατί εσείς παίρνετε αναβολικά!”

Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Πετάχτηκε ο προαναφερόμενος “αθλητής του Λας Βέγκας”, που συμμετείχε στη συγκέντρωση και του είπε: “Εσύ το λες αυτό; Εσύ που σε πιάσανε στο στίβο για αναβολικά; Και όχι μια φορά, αλλά δύο;” Μου έκανε εντύπωση, αλλά το ξέχασα μέχρι που συνάντησα αυτόν το γυμναστή σε έκθεση αθλητικών ειδών και συμπληρωμάτων διατροφής μετά από μερικά χρόνια. Μου συστήθηκε ο ίδιος θυμίζοντάς μου το παλιό περιστατικό. Ήταν ο Χρήστος Τζέκος και είχε τη δική του εταιρεία απ’ ότι μου είπε, την Strength Systems!

Αυτό με βάζει σήμερα σε υποψίες ότι ο Χρήστος Τζέκος είχε επιλεγεί από τον ΣΕΓΑΣ για τις “ειδικές γνώσεις” του και για την ειδική “προπόνηση” που μπορούσε να προσφέρει, ειδάλλως δεν δικαιολογείται ο ΣΕΓΑΣ να θέλει καθαρούς κορυφαίους αθλητές και να τους εμπιστεύεται σε προπονητή με βεβαρυμένο μητρώο σε χρήση αναβολικών και μάλιστα σε δικούς του αγώνες, αν δεν κάνω λάθος σε αυτά που θυμάμαι!!!

 

Τα αναβολικά “σοκάρουν” το μυϊκό σύστημα και δημιουργούν σωματική, ψυχολογική και ψυχική εξάρτηση. Ο αθλητής που τα χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να μη φέρνει νίκες και ρεκόρ, δεν μπορεί να στερηθεί το θαυμασμό και τις ζητωκραυγές του κόσμου και δεν μπορεί έστω και μόνος του να μη νοιώθει τη γνώριμη ψυχική ανάταση και ευφορία κάθε στιγμή!

 Τα αναβολικά, όμως, δεν σε κάνουν τέρας απόδοσης από μόνα τους! Με υπεραυξημένο μεταβολισμό σου δίνουν μια αξιόλογη μυϊκή αύξηση και μια τεράστια αντοχή στην προπόνηση! Και η υπεράνθρωπη προπόνηση βγάζει τον πρωταθλητή. Από αυτό απορρέει και ο σεβασμός των άλλων αθλητών προς το πρόσωπο του πρωταθλητή! Δεν παύει όμως το βασικό στοιχείο να είναι τα αναβολικά, που καταστρέφουν, και δεν μπορείς με τίποτα να καλείς τους νέους σε ένα τέτοιο αθλητισμό!

 

Το κακό όμως είναι ότι το σώμα συνηθίζει το σοκ της πρώτης δόσης και θέλει τη δεύτερη μεγαλύτερη ειδάλλως δεν αντιδρά!

Όταν, όμως, η πρώτη δόση, η οποία δεν είναι μια δόση μιας ημέρας αλλά ολόκληρο πρόγραμμα 3-4 μηνών, θέλει 3-4 μήνες για να “καθαρίσει” από το σώμα ώστε να μην ανιχνεύεται, η δεύτερη που είναι και ισχυρότερη, θα θέλει 5-6 μήνες και η τρίτη περισσότερο. Αυτό είναι το σημείο που την πατάνε όλοι! Αν έχουν στόχο ένα μεγάλο αγώνα, τότε αποφεύγουν τους ενδιάμεσους που έχουν ντόπινγκ κοντρόλ! Αλλά και ψυχολογικά δεμένοι με την πρωτιά όπως είναι, δεν μπορούν να την στερηθούν και έτσι αυξάνουν τη δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη δόση για να “τους πιάσει”, χάνουν τον έλεγχο του χρόνου που χρειάζονται για να “καθαρίσουν” και πέφτουν με τα μούτρα πάνω στα καμπανάκια του ... ανιχνευτήρα!!! (Ακόμα και απλό διουρητικό να τους βρούνε, το οποίο ΔΕΝ είναι αναβολικό, είναι ένοχοι χρήσης αναβολικών διότι το πήραν για να “καθαρίσουν”.)  Η εξέταση του ανιχνευτήρα (πανάκριβοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές βιοχημικών αναλύσεων) είναι ακριβέστατη, επιστημονικότατη και γίνεται νομικά ακλόνητη με 5-10 διαδικαστικά βήματα! Και για να τους κρίνουν ενόχους δεν είναι απαραίτητο να τους βρουν θετικούς σε απαγορευμένη ουσία. Αρκεί να τους βρουν θετικούς σε αντιφάρμακο παρενέργειας κάποιας απαγορευμένης ουσίας ή αρκεί και να αποφύγουν την εξέταση! Όλα αυτά δηλώνουν απόλυτη ενοχή!

Γι’ αυτό και οι κανονισμοί της WADA θέλουν τον αθλητή κάθε στιγμή διαθέσιμο και μόλις επιλεγεί για έλεγχο να μην βάλει στο σώμα του τίποτα μέχρι να ελεγχθεί!

Ή τους πιάνουν, λοιπόν, ή προφασίζονται ... τροχαία ή πίνουν τεστοστερόνη με την ... πορτοκαλάδα! Είναι ηλίθιοι οι αθλητές που νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν το σύστημα! Μόνο οι φτωχοί αθλητές και προπονητές από φτωχά κράτη παίρνουν φτηνιάρικα αναβολικά που τα βρίσκεις με τη μυρωδιά. Οι μάγκες αθλητές έχουν ολόκληρο επιτελείο βιοχημικών πίσω τους με ειδικές κλινικές και με “καρφιά” μέσα στη WADA!

 

Το σύστημα δεν κοροϊδεύεται. Μόνο συμφέρουσες συμφωνίες κάνει! Συμφωνίες με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες, οι οποίες κάνουν με τη σειρά τους συμφωνίες με τις εθνικές! Φέτος εμείς. του χρόνου εσείς! Άλλωστε, ας μην κοροϊδευόμαστε, για το σύστημα, σκασίλα του αν ψοφήσουν πέντε Ινδοί, τρεις Πακιστανοί, δύο Σουηδοί, εφτά Σενεγαλέζοι και τρεις Έλληνες. Το σύστημα θέλει ρεκόρ να κρατάνε τους θεατές κολλημένους στους αγώνες. Εκείνο που δεν θέλει είναι η ρετσινιά ότι σπρώχνει τους αθλητές στα αναβολικά, διότι και αυτό θα του διώξει τους θεατές από τους αγώνες!


Εδώ ανοίγω μικρή παρένθεση για προσθήκη την 6/4/08:

Ας δούμε τι γράφει η ιστοσελίδα της ΓΓΑ:  http://www.sportsnet.gr/1/g11.html

 

 

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και τη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στον Αθλητισμό είναι ο εκάστοτε Υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα σε θέματα Αθλητισμού, ο οποίος και εποπτεύει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.).

Αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΦΕΚ/28Α/1.3.1985) είναι ο εθνικός επιτελικός σχεδιασμός καθώς και η συνολική ευθύνη για όλα τα θέματα που αφορούν την πρόοδο και την καλύτερη διοργάνωση και λειτουργία του αθλητισμού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει στην ευθύνη της την εποπτεία των κάθε είδους αθλητικών δραστηριοτήτων, τον καταρτισμό βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων προγραμμάτων ανάπτυξης του αθλητισμού, καθώς και την παροχή των αναγκαίων διευκολύνσεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, στα οποία περιλαμβάνονται και όσα αναφέρονται στον τομέα των αθλητικών έργων.

 

Επίσης, η ίδια ιστοσελίδα της ΓΓΑ, μας πληροφορεί ότι:

 

Από την μεταπολίτευση εώς και σήμερα Υφυπoυργοί Πολιτισμού με αρμοδιότητα σε θέματα Αθλητισμού διετέλεσαν οι:

Την ίδια χρονική περίοδο Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού διετέλεσαν οι:

Σχόλιο δικό μου:  Με τις πιο απλές και λογικές σκέψεις, και αν δεχθούμε σαν δεδομένο ότι Έλληνες αθλητές Ελληνικών Ομοσπονδιών εμφανίστηκαν να κάνουν χρήση αναβολικών από τη δεκαετία του 1970 και μετά (τα αναβολικά είχαν εμφανιστεί βέβαια πολύ νωρίτερα) και επομένως οι ευθύνες χρήσης, διάδοσης, υποκίνησης στη χρήση, εκτεταμένης εξάπλωσης (έως καθολικής όπου το σήκωνε το άθλημα!) και έλλειψης σωστού και συστηματικού ελέγχου με τελικό αποτέλεσμα

1) να περνάνε αυτά τα δηλητήρια στη νεολαία και

2) να διασύρεται η χώρας μας διεθνώς,

βαραίνουν αναμφίβολα όλους ανεξαιρέτως τους ανωτέρω πολιτικούς διοικούντες τον αθλητισμό της χώρας από το 1974 (μεταπολίτευση) μέχρι και σήμερα Απρίλιο 2008, αλλά και στο συνεχές μέλλον, διότι υπήρξαν άσχετοι και ανίκανοι να ενδιαφερθούν και να εφαρμόσουν ακόμα και τις πολύ απλές και αυτονόητες κινήσεις πρακτικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Κλείνω εδώ τη μικρή παρένθεση.


Αυτή τη διαδικασία των 5-10 βημάτων σχετικά με τα αναβολικά, που αναφέρθηκε παραπάνω, οφείλουν να την ξέρουν και την ξέρουν όλοι οι αθλητές και οι προπονητές και οι ομοσπονδίες και οι παράγοντες και οι ολυμπιακές επιτροπές και οι γραμματείες αθλητισμού και οι υφυπουργοί, όπως επίσης γνωρίζουν πως αρκεί η μη εκπλήρωση ενός από τα βήματα, ώστε να θεωρηθείς μη αναστρέψιμα ένοχος.  Επομένως, όλοι αυτοί πρέπει να προνοούν, να προβλέπουν, να προγραμματίζουν και να έχουν όχι μόνο μαντρωμένους τους αθλητές και προπονητές, αλλά κυριολεκτικά σβερκωμένους με την απειλή πως θα τους κοπούν τα πόδια αν τολμήσουν και ξεφτιλίσουν έναν ολόκληρο λαό! Και η απειλή αυτή ισχύει μόνο όταν εφαρμόζονται οι νόμοι, οι οποίοι υπάρχουν και είναι αρκετοί! Αλλά σε μια χώρα, όπου νόμος είναι το ρουσφέτι του υφυπουργού και η λούφα του Γενικού Γραμματέα (βλέπε μη αναγνώριση της ΠΟΠΚ από το 1995 μέχρι σήμερα για εύνοιες προς το ... μπουμπούκι τον Γερόλυμπο!) και ο υπουργός τα πίνει αγκαζέ με τον “καταξιωμένο προπονητή”  για να φτιάχνει την πολιτική του εικόνα, πώς να μην σε έχει γραμμένο και ο τελευταίος αθλητής!

Έτσι, τον αθλητισμό της χώρας μας τον διοικεί ένα εγκληματικό μίγμα άγνοιας, ανικανότητας και του κομματικού φανατισμού της αρπαγής των διοικήσεων των ομοσπονδιών, το οποίο προβάλλει σαν επιτυχία του τα μετάλλια έστω και αν τα παράγει η ντόπα!!!

 

Συνεπώς, για την παρούσα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας και για έλληνες αθλητές, όταν ένας εθνικός πρωταθλητής “πιάνεται θετικός” ή αποφεύγει ή αρνείται ή κοροϊδεύει το τεστ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι παραπάνω κύριοι είναι ή ηλίθιοι ή συνένοχοι χωρίς να υπάρχει τρίτη περίπτωση!!! Ας δηλώσουν μόνοι τους ποιό προτιμάνε!

Και το “ηλίθιοι ή συνένοχοι” συνοψίζεται στο “ανίκανοι να διοικούν τον αθλητισμό”!

 

Οι Χρήστος Τζέκος και Χρήστος Ιακώβου (και υπάρχουν και άλλοι ονομαστικά!) αναδείχθηκαν σε “ιερά τέρατα” όχι μόνοι τους, αλλά με τις ευλογίες και την παρότρυνση και τις επιχορηγήσεις και κυρίως με την ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ τους από τις διοικήσεις των ομοσπονδιών τους και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κάποιες προτάσεις τους ήταν παράνομες, αλλά δεν τους ενοχοποίησαν με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ. Κάποιες πληρωμές τους γίνονταν μέσω συλλόγων παράνομα, αλλά θεωρούνται νόμιμες με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ. Και άλλες πληρωμές δημοσιογράφων έκανε ο Φούρας μέσω της Άρσης Βαρών με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ.

Γενικά, στη ΓΓΑ αρέσκονται στο να λένε την  παρανομία  ... “πάγια πρακτική”. Και έτσι ... κολυμπάνε στην ... "πάγια πρακτική της παρανομίας"! Παράδειγμα: για να δώσουν το χρήμα στους αθλητές χωρίς να ... φαίνεται, το έδιναν σε συλλόγους ... φαντάσματα και τα φαντάσματα στους αθλητές!!! Κανένας νόμος δεν ισχύει μέσα στο απόλυτα κομματικό εργαλείο που λέγεται ΓΓΑ!!!

Οι τεράστιες οικονομικές επιβραβεύσεις των πρωταθλητών (και ποιός δεν πέφτει στην ντόπα για τέτοια ανταμοιβή!) γίνονταν με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ, νέες ομοσπονδίες αναγνωρίζονται, ενώ δεν πρέπει, με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ, άλλες ομοσπονδίες ΔΕΝ αναγνωρίζονται, ενώ πρέπει, με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ, υπάλληλοι της ΓΓΑ συντάσσουν πλαστά έγγραφα (βλέπε Τσιτρούλη, Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού!) με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ, ομοσπονδίες καταγγελλόμενες για παρανομίες  δεν σταματούν να επιχορηγούνται με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ (βλέπε Βαλεργάκη, προϊστάμενο τμήματος ομοσπονδιών, ο οποίος έκανε έλεγχο στην ΕΛΟΚ και δεν βρήκε τίποτα!), οι νέες επιχορηγήσεις κάθε έτους δίνονται χωρίς να ελέγχονται πρώτα οι απολογισμοί του προηγούμενου έτους με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ, οι Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού και οι υφυπουργοί του αθλητισμού, επιδιδόμενοι σε όργια ευνοιών και ψηφοθηρίας, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους πολίτες, τους νόμους, το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων με την ΑΝΟΧΗ της ΓΓΑ!

Όλα βέβαια εν γνώσει και των εκάστοτε υπουργών πολιτισμού, ιδίως του Ευάγγελου Βενιζέλου του εμπνευστή του τελευταίου δικτατορικού αθλητικού νόμου 2725/99, χωρίς την άδεια του οποίου (Βενιζέλου!) ούτε μύγα δεν πετούσε στους διαδρόμους της ΓΓΑ, αν δεν είχε δηλώσει στον ίδιο ... πρόγραμμα πτήσης, και άρα απόλυτα συνυπεύθυνου για την κατάσταση στον αθλητισμό!!!

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η ΓΓΑ είναι ένας “Οίκος Μεγάλης Ανοχής” και όλοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι των τελευταίων ετών είναι οι μεγάλοι ένοχοι της κακής διοίκησης και της εξ αυτής σαπίλας των αναβολικών, όχι μόνο στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό αλλά και στο κοινό γυμναστήριο της γειτονιάς, δηλαδή στα ίδια μας τα παιδιά! Είναι αυτό που λένε στα δικαστήρια: “Ευθύνονται ένας έκαστος και εις ολόκληρον”.

 

Παρ’ όλα αυτά, και μόνο στην πρακτική των αναβολικών να είναι κάποιος κατατοπισμένος είναι αρκετοί πέντε μήνες, ώστε να μην αφήσει ο νέος υφυπουργός τη χώρα να κυλιστεί στη ντροπή που κυλίστηκε. Και ο Γιώργος Ορφανός για άλλη μια φορά αποδείχθηκε “Άδειο Κουστούμι” (δεξιά φωτό!) και κατά τη γνώμη μας φέρει και αυτός εις ολόκληρον την ευθύνη του μείζονος μειωτικού θέματος των αναβολικών που χτύπησε την ελληνική αποστολή και τη χώρα μας κατά τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα καθώς και την ευθύνη για το “κυβερνητικό πάγωμα” κατά τη διαχείριση της κρίσης (ο πρωθυπουργός δεν αντέδρασε, γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη σε μια εμπεριστατωμένη άποψη του υφυπουργού αθλητισμού, ο οποίος έπρεπε να τον είχε πληροφορήσει πολύ πριν για το ενδεχόμενο!), αποτέλεσμα του οποίου είναι και οι αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις του λαού μέσα και έξω από τα στάδια!

 

Τελικά όμως, όλοι θα καταλάβουν πως η άγνοια και η αδιαφορία των πολιτικών οδήγησε τη ντόπα στα παιδιά μας! Όχι μόνο ο Ορφανός δεν πρόβλεψε και δεν προστάτευσε, όπως όφειλε, αλλά τώρα καλείται να κάνει και τα στραβά μάτια, ώστε να μην αποκαλυφθούν τα χειρότερα σε αθλητές, προπονητές και ομοσπονδίες!

Έρχονται, όμως, και άλλες ... βόμβες!  (σημείωση 6/4/08: ... και ήρθαν!)

Στη θέση του εγώ προσωπικά (και χιλιάδες άλλοι γνώστες του αντικειμένου του αθλητισμού, (π.χ. όσοι έλληνες αθλητές ή απλά γυμναζόμενοι έχουν πάρει οι ίδιοι ... αναβολικά!) δεν θα την πάθαινα σαν αγράμματος!!! Δεν συμφωνείτε;;;

  

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

και δικαιολογημένη οργή, πίκρα και αγανάκτηση

  

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

η οποία ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν αναγνωρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού


 Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!  Μέρος Α΄, Μέρος Β΄, Μέρος Γ΄.


www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .