karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 13/4/2008.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .


Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

 Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!

Μέρος Α΄, Μέρος Β΄, Μέρος Γ΄


“Βρε δεν είναι ’δω της Σου-Λη, εδώ είναι του ... Ρασούλη!”

Σε ένα περιβάλλον εθνικιστικού σκανδάλου, όπου αθλητές, προπονητές, ομοσπονδίες και πολιτικοί είναι ένοχοι για ντοπέ εθνικές αθλητικές νίκες και μετάλλια και όλες αυτές οι κότες προσπαθούν να την ξεγλιστρήσουν, το παραμύθι και το ψέμα, η προχειρότητα και η βλακεία μάς πετιόνται κατάμουτρα και με απαίτηση να τα χάψουμε!

Έ, όχι ρε, ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ, ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

Και αυτό διότι τα αναβολικά είναι ένα διαρκές και εκτεταμένο έγκλημα!

Μια νοικοκυρά δεν παίρνει ούτε φούρνο μικροκυμάτων κινέζικο! Εσείς πήρατε ... Αμινοξέα για Ολυμπιακή Ομάδα???

Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν πως η γη είναι επίπεδη και ο αθλητισμός χωρίς αναβολικά! Αλλά τελικά δεν ήταν έτσι!

Λέτε τόσα χρόνια να σας πιστεύαμε? Λέτε τόσα χρόνια να σας χειροκροτούσαμε? Το ξέραμε ότι τα παίρνατε! Το ξέραμε ότι τα μετάλλια ήταν πέτσινα! Λέτε ότι χάβαμε αυτά που σερβίρανε η ΓΓΑ, ο Φούρας, ο Σγουρός, ο Λιάνης, ο Έξαρχος, ο Ορφανός, ο Κουκοδήμος και όλοι οι άλλοι!

Νομίζετε ότι όταν ο πολιτικός ανοίγει το στόμα του και μιλάει, εμείς χάβουμε ό,τι μαλακίες λέει? Νομίζετε ότι εμείς δεν έχουμε προσωπικότητα, δεν έχουμε γνώσεις, δεν έχουμε εμπειρίες, δεν έχουμε κρίση? Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αν απέναντί μας έχουμε έναν έντιμο άνθρωπο ή έναν απατεώνα? Το ότι δεν αρπάζουμε μια μαγκούρα να σας σπάσουμε το κεφάλι, επειδή με διάφορες απάτες μας παίρνετε τα λεφτά του ελληνικού λαού, συμβαίνει επειδή δεν αξίζει να πάμε φυλακή εμείς για εσάς και όχι επειδή δεν αξίζει σπάσιμο το κεφάλι σας!

Μήπως το τωρινό σκάνδαλο των πέτσινων μεταλλίων δεν αποδεικνύει ότι επί είκοσι και βάλε χρόνια κλέβετε εν ψυχρώ τα λεφτά του ελληνικού λαού για έναν ανύπαρκτο αθλητισμό?

Έχει αποδειχθεί περίτρανα εδώ και χρόνια ότι ο αθλητισμός δια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα απέραντο και διαχρονικό πολιτικό ρουσφέτι! Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες του αθλητισμού ήταν ή γνώστες και έκαναν τα στραβά μάτια ή ανίκανοι να διοικήσουν τον αθλητισμό!!!

 

Κάτσε κάτω απ’ την ... κουμπάρα!

(όπου ως “κουμπάρα” ορίζεται ο τεράστιος “κουμπαράς” των προνομίων, μην παρεξηγηθούμε κι όλας!)

Τι άλλο είναι τα οικονομικά και επαγγελματικά προνόμια υπέρ των αθλητών, αν δεν είναι καραμπινάτη πολιτική παρότρυνση προς την Ντόπα! Τους κάνατε καμικάζι για να τους χρησιμοποιήσετε σαν “στρόφιγγες στις κάνουλες” του δημόσιου χρήματος προς τον αθλητισμό, από όπου φροντίζετε να αρμέγουν όλοι οι “δικοί σας”! Και όταν κάνεις πρωταθλητισμό οχτώ ώρες την ημέρα, δεν έχεις στον Ήλιο άλλη μοίρα παρά μόνο τις πρώτες θέσεις, διότι προφανώς από γράμματα έχεις μείνει τούβλο. Με δύο λόγια ή χαπακώνεσαι ή σε τρώει η μαρμάγκα της ανέχειας και της μιζέριας για όλη σου τη ζωή! Και χαπακώνεσαι! Άσε που χαπακώνεσαι και μόνο για τις ιαχές ενός σταδίου! Και το “χαπάκωμα” θα στα βγάλει σε 5-10 χρόνια! Αλλά ακόμα και τότε θα προτιμάς να πεθάνεις παρά να δεχθείς να πεις δημόσια “τα έπαιρνα”! Το αποτέλεσμα είναι να πεθαίνει μόνο ο αθλητής και να ωφελείται μόνο το κύκλωμα!

 


Οι Μονομάχοι του Colusseum!

Η κινέζα Su-Li παρασκεύαζε θάνατο,

η ελληνική Βου-Λη αποσιωπούσε το πόρισμα της ειδικής επιτροπής!

Ο κύριος υπεύθυνος είναι πάντα ο κυβερνών. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τον Καιάδα των αναβολικών και η Νέα Δημοκρατία τον έσκαψε βαθύτερο! Υποκριτές και δολοφόνοι δημιούργησαν για τα μάτια μια επιτροπή της Βουλής το 2005 μετά από το σκάνδαλο Τζέκου-Κεντέρη-Θάνου και το αποτέλεσμα ήταν ... το σκάνδαλο της Άρσης Βαρών το 2008! Ένας-ένας όσοι πήραν μέρος σε αυτή την επιτροπή ήταν αναμφίβολα άχρηστοι για τον ελληνικό λαό! Αν δεν είχαν πιάσει οι ξένοι τους Κεντέρη-Θάνου, σήμερα ο Τζέκος θα εφοδίαζε με την “καθαρή” ακόμα και τα περίπτερα! Ήθελα για μια χρονιά να χτυπήσουν τα αναβολικά τα παιδιά σας, να σκάσουν οι όρχεις του γιου σας στα μούτρα του και να βγάλει τσουτσούνι η κόρη σας για να ... απλώνετε τα ρούχα για να βάλετε μυαλό!


Αλλά τι συμβαίνει πραγματικά σήμερα?

Η Προϊστορία αποδεικνύει ότι 30 χρόνια κολυμπάμε στην Ντόπα!

Το 1979 ο Χρήστος Ιακώβου (5ος στους Ολυμπιακούς του 1972) με την ιδιότητα του αθλητή τότε κατήγγειλε ότι ο πολωνός προπονητής της ελληνικής ομάδας Μπρόνισλαβ Στέπιεν και ο βοηθός του Βαγγέλης Συμεωνίδης χορηγούσαν στους αθλητές τους απαγορευμένες ουσίες. Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) διέψευσε τον κ. Ιακώβου, αλλά με την υπόθεση ασχολήθηκε η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας και η απόφασή της ήταν καταπέλτης. Στον Στέπιεν αφαίρεσε δια βίου τη φίλαθλη ιδιότητα «επειδή απεδείχθη ότι υπήρξε αυτουργός εις την διάθεση αναβολικών σε πέντε αθλητές». Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Συμεωνίδη διότι «απεδείχθη ότι προέτρεπε κατ' εξακολούθηση αθλητές να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών». Με 10ετή στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας τιμωρήθηκαν ο τότε πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πανόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στίκας και ο ειδικός γραμματέας Πριμιρίκης επειδή «γνώριζαν και ανέχθηκαν αυτή την κατάσταση».

Το 1984 σημειώθηκε επισήμως το πρώτο μεγάλο κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική άρση βαρών. Στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένων ουσιών ο Σεραφείμ Γραμματικόπουλος. Δύο χρόνια μετά το θρίαμβό της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, η Άννα Βερούλη πιάστηκε ντοπαρισμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες (επίσης το 1984) και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Το 1988 στη Σεούλ το άθλημα των δυνατών κινδύνεψε με αποβολή από την ολυμπιακή οικογένεια όταν τρεις βούλγαροι ολυμπιονίκες βρέθηκαν ντοπαρισμένοι.

Το 1991 θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ σε αγώνες στο εξωτερικό έδωσε ο Παύλος Σαλτσίδης. Το δεύτερο δείγμα όμως βγήκε καθαρό και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Το 1997, πριν ακόμη έρθουν τα ολυμπιακά μετάλλια, τα φώτα της δημοσιότητας είδαν οι καταγγελίες του Χρήστου Κωνσταντινίδη, μέλους τότε της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, ο οποίος κατήγγειλε ότι «ο ίδιος ο Ιακώβου του έκανε ενέσεις αναβολικών».

Οι αντιδράσεις μεγάλες, αλλά έπειτα από πιέσεις το θέμα κουκουλώθηκε. Μάλιστα ο Κωνσταντινίδης, αστυνομικός στο επάγγελμα, υποχρεώθηκε να υπογράψει ... δήλωση μετανοίας. Τον Κωνσταντινίδη τον καταλαβαίνω απόλυτα, διότι στην ίδια θέση κατηγορούμενου είχα βρεθεί και εγώ, και τρεις φορές μάλιστα, το 1988 (δέκα χρόνια νωρίτερα), αλλά εγώ (ο γράφων) δεν συνθηκολόγησα και τελικά αθωώθηκα! Βεβαίως δεν είχα απέναντί μου μια ολόκληρη ομοσπονδία και πολιτικούς, δύο σε ένα! Αλλά το δικαστήριο τότε είχε κατανοήσει το αντικείμενο και είχε δώσει το μήνυμα στους αντίδικους.

Επίσης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιώτα Αντωνοπούλου, η οποία προετοιμαζόταν μόνη της εκτός εθνικής ομάδας υπό τις οδηγίες του συζύγου της, βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο της ΕΟΑΒ και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό. Στον ίδιο έλεγχο βρέθηκε θετική, και μάλιστα για δεύτερη φορά, η Ελένη Κυσσίδου.

Το 1999 η Αντωνοπούλου επανήλθε στην ενεργό δράση, αλλά βρέθηκε για δεύτερη φορά ντοπαρισμένη και αποκλείσθηκε ισοβίως!

Το 2000 στο Σίδνεϊ, έντεκα αρσιβαρίστες βρέθηκαν ντοπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες υποχρεώνοντας τη ΔΟΕ να αφαιρέσει τρία μετάλλια αθλητών της Βουλγαρίας και ενός της Αρμενίας.

Το 2001, στη διάρκεια του διεθνούς τουρνουά «Τόφαλος Κακούσης» θετικό δείγμα σε τεστοστερόνη έδωσαν δύο 17χρονες αρσιβαρίστριες, η Αθηνά Κοχλιαρίδου και η Βασιλική Κασάπη. Η δεύτερη στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια.

Το 2002 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αριδαία θετικό δείγμα έδωσε ο πρωταθλητής στην κατηγορία των 94 κ. Γκ. Κάλκας.

Το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ο ασημένιος ολυμπιονίκης Λεωνίδας Σαμπάνης έδωσε θετικό δείγμα με υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης και η ΔΟΕ τού αφαίρεσε το μετάλλιο. Ο Σαμπάνης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, έκανε έφεση, αλλά μετά την απέσυρε! Μόλις πρωτοδημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι εμπλέκονται έλληνες αθλητές και προπονητές στην υπόθεση της BALCO φωτογραφίζοντας τους Τζέκο-Κεντέρη-Θάνου, έσπευσε να καθαρίσει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής: «Προφανώς πρόκειται για μία ακόμη κακόγουστη επανάληψη της ανθελληνικής προπαγάνδας που δυσφημεί και προσβάλλει τον ελληνικό αθλητισμό» (ο ΣΕΓΑΣ παίρνει ενάμισι δισεκατομμύριο δρχ? ως επιχορήγηση το χρόνο και έχει μεγάλη ανάγκη από πρωταθλητές!), ενώ δια στόματος του ειδήμονος γενικού γραμματέα αθλητισμού Νίκου Έξαρχου η πολιτεία έλεγε «έχει αρχίσει μια μάχη. Θα μας πολεμήσουν, αφού δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα έχουν αντιπάλους τους αθλητές όπως ο Κεντέρης και άλλοι». (έχει το θράσος σήμερα να εμφανίζεται και στα τηλεοπτικά παράθυρα ως ειδήμων επί των αναβολικών!). Η υπόθεση έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη (στον κ. Σανιδά και τον κ. Λινό), ύστερα από παρέμβαση του τότε αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Λιάνη, αλλά εκεί η... έρευνα σταμάτησε. (Φούσκα Λιάνη!)

Τον Απρίλιο 2006 - Δικάστηκε ο χημικός Πάτρικ Άρνολντ από το Σικάγο, ο οποίος κατηγορείται ότι παρασκεύασε και διένειμε σε προπονητές και αθλητές το διαβόητο «μη ανιχνεύσιμο» στεροειδές αναβολικό THG, γνωστό και ως «καθαρή», από την ιδιότητά του να περνάει τους ελέγχους ντόπινγκ.

Τα αποδεικτικά στοιχεία και οι μαρτυρικές καταθέσεις εμπλέκουν στο σκάνδαλο ντόπινγκ δύο έλληνες προπονητές και επιχειρηματίες «συμπληρωμάτων διατροφής», τον Ανδρέα Λιναρδάτο και τον Χρήστο Τζέκο. Φυσικά εμπλέκουν και τους έλληνες αθλητές των δύο αυτών προπονητών.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι δεδομένο στη συνείδηση όλων των φιλάθλων ότι είναι άλλο το “να μην είσαι ντοπαρισμένος” και άλλο το “να μην σε πιάσουν ντοπαρισμένο”. Επίσης, ακόμα και τα μετάλλια των πρώτων θέσεων έχουν χάσει την αίγλη τους στα μάτια των φιλάθλων, διότι πάντα ενδέχεται να αφαιρεθούν από τους πρώτους-δεύτερους μετά από 2-3-4-5 χρόνια και να δοθούν στους τέταρτους-πέμπτους!


Η Ντ(ρ)όπα είναι τελικά θέμα νομικό!

Όπως ανακοίνωσε η IAAF μετά την αποκάλυψη τις χρήσης απαγορευμένων ουσιών από την Μάριον Τζόουνς, όλα τα μετάλλια που κατέκτησε η Τζόουνς από το Σεπτέμβριο του 2000 και μετά ακυρώνονται, λόγω του γεγονότος ότι η Αμερικανίδα σπρίντερ έκανε χρήση του στεροειδούς THG. Επομένως, το χρυσό μετάλλιο της Τζόουνς περνάει στα χέρια της Ζάνα Μπλοκ και το αργυρό μετάλλιο της Ουκρανής σε αυτά της Ελληνίδας αθλήτριας Κατερίνας Θάνου, η οποία είχε καταλάβει την τρίτη θέση στον αγώνα της καναδικής πόλης.

Ο εκπρόσωπος της IAAF, Νικ Ντέιβις, τόνισε: "Νομικά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η Θάνου έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά το διάστημα στο οποίο αναφερόμαστε, γεγονός που δεν μας αφήνει άλλη λύση εκτός από το να απονείμουμε το μετάλλιο στην Ελληνίδα."

Πλέον, η IAAF πρέπει να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τα πέντε μετάλλια της Τζόουνς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Μάλιστα, όπως ακούγεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, είναι πολύ πιθανό να διαγραφούν και αυτά τα μετάλλια από την Αμερικανίδα, γεγονός που σημαίνει πως η Θάνου θα αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα.

Ο δικηγόρος της Ελληνίδας σπρίντερ, Γρηγόρης Ιωαννίδης, διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάκινχαμ, δέχθηκε ευχάριστα την απόφαση της IAAF: "Είναι πράγματι καλά νέα. Είναι μια δίκαιη απόφαση που σέβεται τα δικαιώματα των αθλητών και του αθλητισμού."

Πέρυσι, ο αντιπρόεδρος της IAAF, Σεμπ Κόε, είχε δηλώσει πως δεν θα του άρεσε να λάβει η Θάνου τα μετάλλια της Τζόουνς. Ωστόσο, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης ξεκαθάρισε πως αν η πελάτισσά του δεν λάβει το χρυσό της Τζόουνς στο Σίδνεϊ, θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Οκτώβριος 2005 - Μετεγγραφή για Θάνου; Καριέρα σε σύλλογο της Αγγλίας θα επιχειρήσει η Κατερίνα Θάνου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Η Ελληνίδα αθλήτρια επιθυμεί τη μεταγραφή της, σε σύλλογο όπου θα βρίσκεται κοντά στον νομικό της εκπρόσωπο, Γρηγόρη Ιωαννίδη, ο οποίος διδάσκει στη νομική σχολή του Μπάκιγχαμ. Ο αποκλεισμός της Ελληνίδας σπρίντερ για την άρνηση ελέγχου ντόπινγικ και τα τρία non-show σε Τελ Αβίβ, Σικάγο και Αθήνα από την IAAF εκπνέει στις 22 Δεκεμβρίου, ωστόσο η 31χρονη αθλήτρια φέρεται να μην επιθυμεί να προπονείται σε ελληνικό σύλλογο. «Η Κατερίνα θέλει να βρίσκεται κοντά μου για νομική υποστήριξη, αλλά ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική της απόφαση», δήλωσε ο Γρηγόρης Ιωαννίδης. Ο ίδιος αποκάλυψε πως ήδη η Κατερίνα Θάνου ζήτησε να προπονείται με το «Milton Keynes Athletic Club», αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Το σωματείο ανησυχεί λόγο της εμπλοκής της σε υπόθεση ντόπινγκ, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες του Λονδίνου», τόνισε ο Ιωαννίδης.

 

ΣΣ: Δεν γνωρίζω τι έγινε τελικά, αλλά δεν μου χρειάζεται! Αυτό που μου μένει είναι ότι ο αθλητής με τον προπονητή που τον "φροντίζει", τους χημικούς υποστηρικτές του, την ντόπα που κλέβει τις νίκες, τους ελεγκτές που τον ψάχνουν, τους διοργανωτές που του δίνουν φέτος τα μετάλλια και του τα παίρνουν μετά από επτά χρόνια, τους δικηγόρους που μηνύουν τους διοργανωτές, όταν δεν νομιμοποιούνται να μην του αποδώσουν τα μετάλλια που αφαίρεσαν από άλλον επτά χρόνια μετά από τους αγώνες, και λοιπά, και λοιπά, έ,  όλα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, είναι ... "ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ", αν με αυτόν τον σοφό και περιεκτικό επιστημονικό όρο μπορούμε να εκφράσουμε την εξαπάτηση του τεράστιου παγκόσμιου φίλαθλου κοινού με τη δημιουργία ψεύτικων ιδανικών και την αναμφίβολα εκτεταμένη εξάπλωση των αναβολικών για την κατάκτηση αυτών των ψεύτικων ιδανικών !!!


Απρίλιος 2008 - Το Παζλ της Ντόπας στην Άρση Βαρών

Και φθάνουμε στον Απρίλιο του 2008

7/3/08 – Γίνεται με αίτηση της Παγκόσμιας της Άρσης Βαρών αιφνιδιαστικός έλεγχος από τους ανθρώπους της WADA στον Άγιο Κοσμά, όπου πήραν δείγματα από τους 11 στους 14 (διότι οι τρεις λείπανε) αθλητές της ομάδας της Άρσης Βαρών. Τα δείγματα δεν είναι τίποτα άλλο από δείγματα ούρων που χωρίζονται σε δύο μπουκαλάκια. Πρώτα γίνεται ο έλεγχος του ενός και αν αυτό βρεθεί θετικό, τότε γίνεται και ο έλεγχος του δεύτερου, εκτός κι αν ο ενδιαφερόμενος και η ομοσπονδία του αποδεχθούν το αποτέλεσμα του πρώτου ελέγχου.

 

4/4/08 – Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ανακοινώνει πως σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ, που διενεργήθηκε από τη WADA με εντολή από την IWF, εκτός αγώνων στις 7 Μαρτίου 2008, βρέθηκαν θετικά τα πρώτα 11 δείγματα Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το Δ.Σ. θα συγκροτήσει ειδική εξεταστική επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος. Σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Δ.Σ. έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατ' επείγουσα προτεραιότητα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών».

Την ίδια μέρα ο Γιάννης Σγουρός, Νομάρχης Αθηνών, τέως πρόεδρος της ΕΟΑΒ και νυν απλό μέλος της ΕΟΑΒ και Γ.Γ. της IWF, διένειμε, με δελτίο Τύπου, δηλώσεις του:

«Αν αποδειχθεί το γεγονός μετά την ανάλυση και του 2ου δείγματος των αθλητών, θα είναι μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία του αθλήματος. Το περιστατικό επ' ουδενί δεν μπορεί να αμαυρώσει τις χρυσές σελίδες που δόξασαν την Ελλάδα και την άρση βαρών τα προηγούμενα χρόνια»,

Τέλος, τα ΜΜΕ επισημαίνουν πως το γεγονός ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο της WADA, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και για το ρόλο του ΕΣΚΑΝ (το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ), που υποτίθεται ότι κάνει και προγραμματισμένους και ξαφνικούς ελέγχους σε όλους τους αθλητές και είναι και ένα από τα 33 πιστοποιημένα από την ΔΟΕ εργαστήρια αντι-ντόπινγκ στον κόσμο!

Η ελληνική ομάδα της Άρσης Βαρών οδεύει προς αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες χώρες, π.χ. με την Τουρκία, όπου τιμωρήθηκαν εννέα αθλητές, άλλοι με θετικό δείγμα και άλλοι επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο, με το Ιράν, όπου βρέθηκαν ντοπέ 12 αθλητές, την Αίγυπτο (επτά αθλητές), το Μαρόκο (οκτώ αθλητές) και τη Βουλγαρία, όπου δύο ημέρες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ βρέθηκε ντοπαρισμένη όλη η ομάδα της αποκλείστηκε.

 

5/4/08 – Ο Χρήστος Ιακώβου εξαφανίζεται, διότι συμπτωματικά εκείνες τις ημέρες χάνει και τον πατέρα του, αλλά εμφανίζεται ο δικηγόρος του Χρήστου Ιακώβου, κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπώντας τον πελάτη του ισχυρίζεται ότι ο Ιακώβου έδινε αθώα αμινοξέα στους αθλητές που τα έπαιρνε από μια κινέζικη φαρμακοβιομηχανία, η οποία από λάθος του έστειλε άλλη παραγγελία με σκόνες που δεν ήξερε και γι’ αυτό δεν ήταν και υπεύθυνος! Μάλιστα, η κινέζικη εταιρεία απέστειλε το επόμενο email με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη για την κατά λάθος αποστολή της εν λόγω παρτίδας σκευασμάτων.

 «Αγαπητέ πελάτη,

Λυπάμαι γιατί την παραγγελία την κανόνισε μια καινούργια συνάδελφός μου. Μπερδεύτηκε με την παραγγελία σας. Έκανε ένα φοβερό λάθος στην παραγγελία σας, που κάνατε στις αρχές Φεβρουαρίου. Έπρεπε να βάλει καθαρή L-tyrosine για να σας στείλουμε. Αντίθετα, σας στείλαμε ένα μίγμα L-tyrosine με κάτι άλλο, το οποίο είναι μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Λυπάμαι παρά πολύ γι' αυτή την κατάσταση. Θα ανακαλέσω τα προϊόντα και θα σας ξαναστείλω τη L-tyrosine. Μόλις τη στείλω, θα σας στείλω και τα στοιχεία της μεταφοράς.

Με εκτίμηση, Σου-Λι».

«Δεν υπάρχει περίπτωση μια τόσο μεγάλη εταιρεία να λέει ψέματα με το έγγραφο αυτό που έχει στείλει με στόχο να προφυλάξει τους αθλητές και με το φόβο να πληγεί το κύρος της», είπε ο δικηγόρος του Ιακώβου!  

Το μόνο που φοβόντουσαν πάντα οι ατρόμητοι Γαλάτες

ήταν μην τυχόν και πέσει ο ... ουρανός στο κεφάλι τους!!!

Και καμιά φορά αυτό που φοβάσαι πάει και γίνεται!

Από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 20-4-2008 - Φως στο μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο μελανή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού, ρίχνει το πόρισμα που συνέταξε και απέστειλε στη Δικαιοσύνη την Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Οπως προκύπτει από την ανάγνωση της δωδεκασέλιδης «Έκθεσης των εργαστηριακών ελέγχων και των ερευνών» του ΕΟΦ που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκε η ελληνική άρση βαρών ήταν σαθρά, φτιαγμένα από νοθευμένα και επικίνδυνα υλικά που αναμείχθηκαν με απαγορευμένες και επιβλαβείς ουσίες. Με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο αποτυπώνεται στην αποκαλυπτική έκθεση του ΕΟΦ το ένοχο μυστικό που έκρυβε επί σειρά ετών η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ): το παράνομο δίκτυο διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και άλλων σκευασμάτων, από το οποίο προμηθεύονταν... αμινοξέα οι αθλητές και οι αθλήτριες της ελληνικής «ομάδας-όνειρο»!

ΣΣ: Περίτρανη απόδειξη της ανικανότητας των πολιτικών προϊσταμένων του Αθλητισμού της χώρας για τα τελευταία τριάντα χρόνια! Όφειλαν "να το δούν"!

Από την ιστοσελίδα της εταιρείας:

“Η Auspure «είναι μία πολυσχιδής εταιρεία Επιστημών Ζωής, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παρασκευή συστατικών σχετικών με την ογκολογία, τα πεπτίδια, τα στεροειδή, την αθλητική διατροφή και τη δίαιτα. Λειτουργώντας με γρήγορη και διαυγή επικοινωνία, η Auspure παρέχει επαγγελματικές λύσεις και βοηθάει στη λήψη καίριων αποφάσεων. Χρησιμοποιούμε το ταπεινό μας ταλέντο για να πραγματοποιήσετε τα μεγάλα σας όνειρα στην αγορά των σκευασμάτων φαρμακολογίας και διατροφής.”

Με δύο λόγια, σας πουλάμε ό,τι μας ζητήσετε και δεν βρίσκετε αλλού!

 

7/4/08 - Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδης, καλεί σε σύσκεψη τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ), καθώς και την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), από την οποία και ζήτησε (δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και ο ρόλος του ΕΣΚΑΝ) αναλυτικά στοιχεία ως προς τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στους αθλητές της άρσης βαρών.

 

8/4/08 - Στα γραφεία της ΓΓΑ πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού Κιχ. Λιάπη και τον υφυπουργό Γ. Ιωαννίδη με όλες τις ομοσπονδίες των ολυμπιακών αθλημάτων και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

8/4/08 - Στο όνομα μεθιλοτριενολόνη ακούει η ... ντόπα και θεωρείται από τις πλέον δολοφονικές! Όπως γίνεται συνήθως, συνοδεύεται από δύο ή και περισσότερα φάρμακα εξίσου επικίνδυνα που έχουν σκοπό να εξαλείψουν το πρώτο σε περίπτωση ελέγχου.  Αυτή συνοδευόταν από δύο ακόμα ουσίες και ο συνδυασμός, “μείγμα”, των τριών ποτέ δεν γίνεται στην τύχη, αλλά μετά από ειδική παραγγελία!


Ο  βάρδος Φιλιπσυρίξ τραγούδαγε το τραγούδι του αντι-φίλτρου,
αλλά ποιός τον άκουγε!

Έτσι γίνεται με τα αναβολικά: παίρνεις το δυνατό που φέρνει το αποτέλεσμα, δυο-τρία για να το “σβήσουν” στους ελέγχους και άλλα πέντε-έξι για τις παρενέργειες των προηγουμένων κατά τα πρώτα 3-5 χρόνια! Μετά σε αναλαμβάνουν είτε ο ... Θεός είτε ο Διάβολος ανάλογα με τις πράξεις σου σ’ αυτό το μάταιο κόσμο!

Από άποψη ανίχνευσης, υπάρχουν ως γνωστόν τα βραχύβια αναβολικά (ανιχνεύσιμα για μερικές ημέρες και όχι αργότερα), τα μεσόβια (2-3 μήνες) και τα μακρόβια (6-12 μήνες). Από όσα ξέρω, δηλαδή! Γι΄ αυτό και οι έλεγχοι χωρίζονται σε προγραμματισμένης ρουτίνας και σε αιφνίδιους! Τα παιδάκια τα έπιασαν με αιφνίδιο έλεγχο! (Ενώ τα παιδάκια του 2004, άλλαζαν στέκι προπόνησης συχνά χωρίς να το δηλώνουν για να μην τα πιάσει κάποιος αιφνίδιος έλεγχος!)

Οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν από το εργαστήριο της Κολονίας στα ούρα των αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών είναι:

Μεθιλοτριενολόνη: στεροειδές αναβολικό, χίλιες φορές πιο δυνατό από την τεστοστερόνη.

Βουπρενορφίνη: ναρκωτικό, 25-40 φορές ισχυρότερης δράσης από τη μορφίνη.

Αντιοιστρογόνο: αντίδοτο στη βουπρενορφίνη, ώστε να μη δημιουργεί εθισμό.

Η μεθιλοτριενολόνη κρίθηκε από το γαλλικό φορέα ελέγχου φαρμάκων «ως απόλυτα τοξικό» για το ήπαρ, γι' αυτό και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του στο εμπόριο. Χρησιμοποιείται μόνο για πειράματα σε ζώα. Το ήπαρ επιβαρύνει και η βουπρενορφίνη που προκαλεί επίσης βλάβες στο σύστημα αναπαραγωγής, βραχνάδα και αρρενοποίηση στις γυναίκες.

 

Ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας της άρσης βαρών, Νίκος Σκιαδάς (άκουσα πως παλιά ήταν μάγειρας στο ΟΑΚΑ ?), ο οποίος έκανε λόγο για «δολιοφθορά», γνωστοποίησε έλεγχο του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο ΚΑταπολέμησης του Ντόπινγκ) στους αθλητές της άρσης βαρών πριν από 10 μέρες στην Κύπρο, αλλά η συγκεκριμένη ουσία δεν υπήρχε στο λογισμικό, άρα ήταν αδύνατη και η ανίχνευσή της!

Ο συνήγορος του Χρήστου Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πλευρά του τόνισε: «Αυτές τις βιταμίνες οι αθλητές τις παίρνουν εδώ και αρκετό καιρό, αφού το σκεύασμα χρησιμοποιείται εδώ και ένα χρόνο. Είναι από την Κίνα. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει 50 έλεγχοι στην άρση βαρών και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Και τον Νοέμβριο του 2007, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είχε γίνει χρήση των βιταμινών».

Έχουμε ακούσει μαλακίες και μαλακίες, αλλά τέτοιας ολκής όχι! Αν κάνει λάθος ένα εργαστήριο τόσο μεγάλο σαν την Auspure Life Sciences που ισχυρίζεται ότι είναι ο κ. Δημητρακόπουλος, τότε θα είχε αφανίσει τη μισή υφήλιο! Κανονικά του Δημητρακόπουλου πρέπει να του πάρουν την άδεια!

Απτόητος ο  κ. Δημητρακόπουλος επέμενε στα παραμύθια της Χαλιμάς!

«Ύστερα από αυτό πιστεύω ότι η συνείδηση των Ελλήνων είναι ήσυχη. Αυτή είναι η αγωνία του Χρήστου Ιακώβου. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ουδέποτε χορήγησε απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές. Από τους 15-16 αθλητές της εθνικής ομάδας, μόλις 2-3 έχουν πιθανότητες για μετάλλιο. Γιατί να δηλητηριαστούν οι υπόλοιποι; Για να βγουν τελευταίοι ή προτελευταίοι;».

«Ποτέ δεν διανοήθηκε ο Χρήστος Ιακώβου να δώσει απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές του. Δεν υπάρχει περίπτωση μια εταιρεία από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο να λέει ψέματα για να στηρίξει τους αθλητές της άρσης βαρών και τον Χρήστο Ιακώβου, πλήττοντας έτσι τη φήμη της διεθνώς».

«Πιστεύω ότι όλα αυτά δεν αφήνουν καμία σκιά ούτε στην εθνική ομάδα ούτε στον Χρήστο Ιακώβου. Ζητούμε από τους πολίτες να μας πιστέψουν και να συμπαρασταθούν».

Όπως είπε αθλητής στον Alpha: «Οι αθλητές παίρνουν ό,τι τους δίνει η ομοσπονδία. Το κράτος φταίει, γιατί πιέζει την ομοσπονδία. Η ομοσπονδία, με τη σειρά της, πιέζει τους προπονητές και οι προπονητές τους αθλητές. Αλλιώς... σταματούν οι επιχορηγήσεις».

 

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε αυτεπαγγέλτως για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα άρσης βαρών ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος και την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας κ. Καραφλός.

Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης ήρθε από τον Άρη (!!!) για να μας βγάλει από τον πάτο της θάλασσας της ντροπής δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει και πάλι να γίνει «κιβωτός των ιδεωδών» του ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

«Εδώ και τώρα λύσεις. Βλέπουμε μπροστά. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης, παραλείποντας πως πρώτα πρέπει να πέσει στα κεφάλια τους (!) και πρόσθεσε: «Εντός 10 ημερών θα θεσμοθετηθεί επιτροπή με την συμμετοχή θεσμικών φορέων, που θα εισηγηθεί μέτρα καταπολέμησης του ντόπινγκ. Χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών με το πλημμέλημα να μετατρέπεται σε κακούργημα και την επανεξέταση κινήτρων χρηματοδοτήσεων».

Ο υφυπουργός κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι βούληση της πολιτείας είναι να επιδιώκεται η κατάκτηση μεταλλίων για την Ελλάδα, αλλά «με την προπόνηση, τον αγώνα και την αξία μας». «Θέλουμε υγιή αθλητισμό. Πρέπει να πάμε καθαροί στο Πεκίνο».

Αυτά όταν μέχρι τώρα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ούτε ο Ορφανός ούτε ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει τίποτα σε αυτό το θέμα από την 7/3/2004 που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας παρά μόνο φανφάρες! Τι να κάνετε καημένοι όταν δεν ξέρετε τι είναι το αναβολικό, ποιοί το παίρνουν και ποιοί το διακινούν, πράγματα γνωστά σε όλη την πιάτσα από το 1960!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) παρενέβη ζητώντας αποδεικτικά στοιχεία για όλες τις ουσίες (βιταμίνες, αμινοξέα, άλατα κ.λπ.) που έχουν εισαχθεί για λογαριασμό της ΕΟΑΒ τους τελευταίους μήνες από το εξωτερικό.

 

8/4/08 – Σύσκεψη στη ΓΓΑ υπό τον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον ΓΓ Αθλητισμού και με συμμετοχή των ομοσπονδιών των Ολυμπιακών Αθλημάτων.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για όλους μας. Υπάρχει η πολιτική βούληση να μην ξαναζήσουμε τα επώδυνα τελευταία 24ωρα που μας εκθέτουν παγκοσμίως», σημείωσε στην εισαγωγή του ο Μ. Λιάπης. «Η θέληση του πρωθυπουργού είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω. Προχωράμε λοιπόν με τα εξής μέτρα:

Και είπε τα μέτρα, των οποίων την τύχη γνωρίζουμε ότι θα είναι ίδια με την τύχη των προηγούμενων μέτρων, που ήταν ίδια με εκείνη των προ-προηγούμενων, κτλ.. Είναι πασίγνωστο ότι το “κυβερνών κόμμα-επιχείρηση” ουδόλως ενδιαφέρεται για την ... μεθυλοτριενολόνη που θα πάρουν τα παιδιά μας, αλλά το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ξαναβγεί “κυβερνών κόμμα-επιχείρηση”! Εδώ δεν ενδιαφέρεται για το όνομα των Σκοπίων και θα ενδιαφερθεί για την ντόπα που θα πάρουν τα παιδιά μας!

Μίλησαν και μερικοί από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών σε γενική γραμμή ότι οι ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες για τους αθλητές τους.  Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τόνισε ότι η χώρα μας δεν είναι η μοναδική που ταλανίζεται από τη συγκεκριμένη μάστιγα και χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα που ο αθλητισμός της έχει πήλινα πόδια, αφού δεν υπάρχει φορέας για να πάρει κάποιος πληροφορίες για το τι περιέχει ένα σκεύασμα. Παράλληλα ανέφερε ότι οι Έλληνες αθλητές είναι πρώτοι διεθνώς σε ελέγχους ντόπινγκ, τη στιγμή που οι ΗΠΑ συγκαλύπτουν θετικά δείγματα αθλητών. Μας έπεισε για την ιδεολογία του!

 

9/4/08 - Οι 11 αθλητές, που πιάστηκαν «θετικοί» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στον έλεγχο της 7ης Μαρτίου αρνήθηκαν να υπογράψουν την αίτηση εξέτασης του δεύτερου δείγματος, έτσι το Εργαστήριο της Κολονίας, βάσει των διεθνών κανονισμών, δεν πρόκειται επιληφθεί σήμερα (δεν έχει δικαίωμα), ούτε βεβαίως να εξετάσει και να ανακοινώσει αποτελέσματα. Συνεπώς, οι αθλητές αποδέχονται ότι είναι ντοπαρισμένοι και γι' αυτό δεν θέλουν να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα. Κατά δεύτερον, υιοθετούν τον ισχυρισμό περί λάθους, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Ιακώβου, ο οποίος βασίζει την υπερασπιστική γραμμή του στο «σφάλμα» της κινεζικής εταιρείας.

 Οι “Καψουλοποίηση” !

Ο δικηγόρος του Ιακώβου κ. Δημητρακόπουλος ισχυρίστηκε ότι το email της κινέζικης εταιρείας πήγε στον παραγγελιοδόχο του σκευάσματος, κάποιον Παναγιώτη Κατσέλο στη Λάρισα. Βρέθηκε ο κ. Κατσέλος στην Λάρισα και κατέθεσε στον εκεί αρμόδιο εισαγγελέα, όπου ισχυρίσθηκε ότι έπαιρνε τη χημική ουσία “χύμα σε σκόνη” από την κινέζικη εταιρεία για πιο φθηνά και για λογαριασμό του Ιακώβου και του το έστελνε. Ο Ιακώβου είπε ότι το έστειλε με την βοηθό του Μαρία Χριστοφορίδου σε γνωστό του φαρμακοποιό για να του το βάλει σε κάψουλες και από εκεί το έδινε στους αθλητές, πάντα γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για απλά αμινοξέα. Καλά ρε παιδιά! Και πώς από 20 ευρώ, που λέτε ότι έκανε το μισό κιλό των κινέζικων αμινοξέων, βγήκε ένα τιμολόγιο 4000 ευρώ που χρεώσατε την ΕΟΑΒ? Χρυσόσκονη καίει η ... καψουλιέρα???

Εισαγγελέας με συνοδεία αστυνομικών και εκπροσώπων του ΕΟΦ κατέσχεσε 870 κάψουλες με λευκή σκόνη και μία «καψουλιέρα», προκειμένου να εξεταστούν από τα εργαστήρια του ΕΟΦ.

Το Υπόμνημα Ιακώβου στον εισαγγελέα.

10/4/08 – Στο υπόμνημά του, ο Χρ. Ιακώβου αναφέρει: «Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω, ότι επί 19 έτη, που είμαι Ομοσπονδιακός Προπονητής, ουδέποτε χρησιμοποίησα ουσίες παράνομες. Όποια σκευάσματα χορηγούνταν στους αθλητές ήταν σε γνώση -πάντοτε- των εκάστοτε διοικήσεων της Ομοσπονδίας και υπό την απόλυτη έγκρισή των. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων (νυν και τέως) της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, οι οποίοι σιωπούν σ' αυτήν την άθλια κατασυκοφάντηση, που δέχομαι».

Σε ένα κείμενο περίπου 900 λέξεων, ο Ιακώβου αναλύει το χρονικό της υπόθεσης. Πώς γνωρίστηκε με τον εισαγωγέα από τη Λάρισα Παναγιώτη Κατσέλο και πως γινόταν η προμήθεια βοηθημάτων στους αθλητές με τον συνεργάτη του ιατρό, Χρήστο Ζαφειρίου.

Ο Ιακώβου διευκρινίζει πως η κινεζική εταιρεία, με την οποία ήλθε σε επαφή ο Π. Κατσέλος, είχε στείλει δύο παρτίδες από τα συγκεκριμένα αμινοξέα. Στην πρώτη από αυτές, τα αμινοξέα «...αφού έγιναν κάψουλες, χορηγήθηκαν στους αθλητές και στις αθλήτριες της άρσης βαρών, οι οποίοι προετοιμάζονταν για του Αγώνες Επιλέκτων Αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2008. Στους αγώνες αυτούς 10 από τους αθλητές μας ελέγχθηκαν και τα τεστ ντόπινγκ ήταν αρνητικά.

«Κατά συνέπεια η πρώτη παρτίδα που λάβαμε από την συγκεκριμένη εταιρεία της Κίνας ήταν αξιόπιστη. (ΣΣ: Από πού συνάγεται αυτό? Από το ότι δεν σας έπιασαν?) Θέλω να επισημάνω ότι τον Ιανουάριο 2008 από την Κύπρο ενημέρωσα τον κ. Ζαφειρίου ότι εδόθησαν αμινοξέα στους Αθλητές, σύμφωνα με τις παλαιότερες και πάγιες εισηγήσεις του. Αυτός ενημέρωσε με τη σειρά του και τυπικά την Ομοσπονδία».

Η δεύτερη παρτίδα παραδόθηκε γύρω στις 15-16 Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες πριν τον έλεγχο από την IWF και χρησιμοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

«Επειδή, τόσο εγώ, όσο και ο γιατρός, ποτέ δεν χορηγήσαμε απαγορευμένες ουσίες στους αθλητές μας, γνωρίζοντας και υπακούοντας στους νόμους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της WADA, του ΕΣΚΑΝ και της Ολυμπιακής Επιτροπής, έσπευσα να μιλήσω με τον Π. Κατσέλο για να μου δώσει εξηγήσεις. Ο Π. Κατσέλος ορκιζόταν στο παιδί του ότι δεν είχε ιδέα και ότι σίγουρα ήτανε λάθος των Κινέζων».

Σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου, ο Π. Κατσέλος τον ενημέρωσε για το λάθος της κινεζικής εταιρείας μετά από τρεις ημέρες. Ο Χρ. Ιακώβου προσκόμισε στην εξεταστική επιτροπή της ΕΟΑΒ τα δύο e-mail της εταιρείας, στα οποία οι Κινέζοι «αναγνωρίζουν το τραγικό λάθος τους».


Ψέματα και Αλήθειες

Οι 11 Αθλητές ...

... χωρίζονται πλέον σε πέντε αθλητές, πέντε αθλήτριες και μία αθλήτρια. Οι 10 πρώτοι θεωρούν τον Ιακώβου δεύτερο πατέρα τους και του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη καταπίνοντας ό,τι κι αν τους δώσει! Συνεπώς, επιλέγουν να “πάνε” μαζί του! Η 11η αθλήτρια Βασιλική Κασάπη έκανε μήνυση δια του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια κατά παντός υπευθύνου που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της! Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την Κασάπη είναι η δεύτερη φορά που πιάνεται θετική σε τεστ απαγορευμένων ουσιών (η πρώτη ήταν το 2001 όταν ήταν 17 ετών), οπότε βάσει των κανονισμών αποκλείεται ισοβίως πλέον από το άθλημα, και άρα η μήνυση είναι η μόνη της διέξοδος για να ισχυρισθεί την αθωότητά της!

Σχόλιο: Κύριοι αθλητές ΔΕΝ καταπίνουμε ό,τι κι αν μας δώσουνε! Ο προπονητής μπορεί να είναι καλύτερος και από τον πατέρα μας, οπότε δίνει κομμάτι από τη ζωή του σε εμάς, αλλά μπορεί να μας βλέπει και σαν το ... γκανιάν που θα τον κάνει πλούσιο, αφού όχι μόνο πληρώνεται με μισθό και ασφάλιση για τις δικές μας προπονήσεις, αλλά παίρνει και πριμ από τις δικές μας επιδόσεις και τα δικά μας μετάλλια!

Άσχετο: Περιγραφή από τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα!
Σας ... μυρίζει τίποτα?

Άρση Βαρών (+75κ) - Στην 8η θέση η Κασάπη 
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Βίκυ Κασάπη στην κατηγορία των +75κ. του Ολυμπιακού τουρνουά Αρσης Βαρών. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας συνέτριψε τα πανελλήνια ρεκόρ με 125κ. αρασέ, 152,5κ. ζετέ και 277,5κ. στο σύνολο (παλιά δικά της με 120,5 - 145 - 262,5) και κατέλαβε την 8η θέση.

Η 21χρονη Θεσσαλονικιά ήταν απλώς εκπληκτική. Δεν είναι μόνο ότι σήκωσε 15 κιλά παραπάνω από το ατομικό της ρεκόρ, αλλά κι ότι έκανε πέντε έγκυρες προσπάθειες (120 και 125 αρασέ, 145, 150 και 152,5 ζετέ) χάνοντας μόνο τη δεύτερη στα 125 στο αρασέ. 

Όμως και σ΄ αυτήν την κατηγορία, όπως είχε γίνει και χθες με την Χριστίνα Ιωαννίδη στα 75κ., οι επιδόσεις ανέβηκαν πολύ ψηλά και τα μετάλλια «έπαιξαν» σε... αφύσικα κιλά. Για παράδειγμα τα 270 στο σύνολο «έδιναν» το χάλκινο μετάλλιο στο Σίδνεϊ. Σήμερα, με την ίδια επίδοση η Κολομβιανή Ντελγκάδο ήταν ένατη! 

Ο προπονητής Ιακώβου

Πόσα θέλεις για να μας τρελάνεις και εσύ και ο δικηγόρος σου? Με ποιά δικαιοδοσία κάνεις τον γιατρό και τον βιοχημικό μαζί? Έτσι έβγαζες τους πρωταθλητές σου μέχρι σήμερα? Και λες ότι αυτό το έκανες κατά πάγια τακτική εδώ και 15 χρόνια! Ακόμα και οι νοικοκυρές δεν παίρνουν κινέζικες συσκευές μην τους σκάσουν στα μούτρα και εσύ έπαιρνες “χύμα σκόνη” από την Κίνα χωρίς να ξέρεις τι είναι? Την έφερνες μέσω τρίτου για να μην φαίνεσαι και την έστελνες σε φαρμακείο για καψουλοποίηση? Με μια “ανέλεγκτη, χονδρική διαδικασία” επιδίωκες “λεπτή και ελεγχόμενη ρύθμιση” ισχυρότατων φαρμάκων και τα έδινες στα παιδιά, όταν και στο πιο υποβαθμισμένο χωριό σκεπάζουν το φαγητό μην πάει καμιά μύγα!

Αυτές είναι δολοφονικές ενέργειες! Θέλεις να μας πείσεις ότι 40 χρόνια αθλητής και προπονητής, γνώστης του χώρου των φαρμάκων, έκανες τέτοιες ηλιθιότητες χωρίς να σε ζώνουνε τα φίδια της υποψίας και της αμφιβολίας για το τι μπορεί να περιέχει μια τυχούσα σκόνη!

Από την άλλη μεριά το κοκτέιλ των τριών συστατικών αποδεικνύει ότι παραγγέλθηκε από γνώστη του αποτελέσματος που φέρνει το κοκτέιλ! Και να προσθέσουμε ότι οι επιστήμονες λένε ότι το ένα συστατικό δεν κυκλοφορεί σε σκόνη, αλλά σε ελαιώδη μορφή, πράγμα που σημαίνει ένεση για την οποία κανείς δεν έχει μιλήσει μέχρι σήμερα!

Ο γιατρός Ζαφειρίου

Εσύ τώρα γνωρίζεις ότι ξόφλησες!

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Επειδή έχω μια εμπειρία 30 χρόνων σε διοικήσεις ομοσπονδιών, μπορώ να σας το πω ευθέως ότι είσαστε δολοφόνοι κατά συρροή! Και ο Σγουρός βέβαια! Γι' αυτό και την ... "έστριψε"!

Η κινέζικη Εταιρεία

Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί θα πληρώσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του Θιβέτ στα πλαίσια του εξωραϊσμού της εικόνας της Κίνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο εισαγωγέας Κατσέλος

Μεγάλε, ήμουν πρόεδρος του Μπόντυ-μπίλντιν της IFBB από το 1982 μέχρι το 1987 και αυτό τα λέει όλα! Έκανα δύο φορές το χρόνο αγώνες στην Ελλάδα και τους νικητές τους έβγαζα για πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους! Είδα την ντόπα στο εξωτερικό, τους τα πέταξα στα μούτρα και με τιμωρήσανε διεθνώς! Σκασίλα μου μεγάλη!

Ο φαρμακοποιός Γιουρτουμάς

Αν ήμουν φαρμακοποιός, ασφαλώς και από την 7-3-08, που πήρε τα δείγματα η WADA μέχρι την 4-4-08, που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ελέγχου των δειγμάτων αυτών, δηλαδή μέσα σε 28 ημέρες, ασφαλώς και θα είχα ετοιμάσει “καραμελάκια” σε κάψουλες για την έφοδο του ΕΟΦ!

Ο ΕΟΦ

Καλώς τονε κι ας άργησε! Αλλά είσαι καταδικασμένος να αργείς (σαν τον απατημένο σύζυγο κι εσύ, που το μαθαίνει τελευταίος!), όταν δίνεις άδειες κυκλοφορίας για χρόνια με απλή “γνωστοποίηση” των σκευασμάτων!

Ο Εισαγγελέας

Ναι μεν η τελευταία μας ελπίδα, αλλά το θέμα θέλει εισαγγελέα με ειδικές γνώσεις! Έχετε? Δεν έχετε! Ποιός "χαπακωμένος" αθλητής μέχρι τώρα τιμωρήθηκε ποινικά?

Ο Ιωαννίδης, Ο Λιάπης, Ο Καραμανλής: ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ για άλλη μια φορά, κύριοι !!!

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

 http://www.enet.gr/online/online_print?id=79614384,85010224,92900528,6010224,20060912,26566768

>> Αλλά ο πρώτος υπεύθυνος για την υπόθεση αυτή είναι ο ίδιος ο κ. Ιωαννίδης. Οχι γιατί έκανε τίποτα άλλο από αυτά που έκαναν οι προκάτοχοί του τόσα χρόνια αλλά ακριβώς γι' αυτό· επειδή, δηλαδή, δεν έκανε τίποτα διαφορετικό: Διατήρησε τον μηχανισμό παραγωγής πρωταθλητών, ο οποίος στήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης διεκδίκησης των Ολυμπιακών και υποχρεωτικά οδηγεί στο μαζικό ντοπάρισμα. Ο κ. Ιωαννίδης, δηλαδή, ευθύνεται, ότι παρείχε ως εκπρόσωπος της πολιτείας τα κίνητρα, το πλαίσιο και τα οικονομικά μέσα για την προμήθεια όλων αυτών των σκευασμάτων που τώρα δήθεν τα ανακαλύψαμε, μέσω Κολωνίας. Και, βέβαια, ο κ. Ιωαννίδης δεν μπορεί να ισχυριστεί -όπως ο κ. Λιάπης- ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση. Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που συγκλήθηκε μετά το σκάνδαλο του 2004, ο κ. Ιωαννίδης έλεγε χωρίς περιστροφές τον Μάρτιο του 2005 ότι «η χώρα μας είναι το κέντρο διακίνησης αναβολικών» και απαιτούσε «να βγουν οι ομοσπονδίες έξω από τη διαδικασία του αντιντόπινγκ». <<

Ο Μαζι-στίξ !!!

 

"Κιβωτό του ευ αγωνίζεσθαι!" μας θέλει ο κ. Λιάπης! Φέξε μου και γλίστρησα! Μέχρι τώρα ούτε του "αξιοπρεπώς ντοπάρεσθαι" δεν μπορέσαμε να είμαστε!

Έχετε μεσάνυχτα σε ένα θέμα που έχω εμπειρία είκοσι χρόνων! Πολύ ευχαρίστως να σας ... μισθώσω τις υπηρεσίες μου, αφού πρώτα μου αναγνωρίσετε την ομοσπονδία μου του Παραδοσιακού Καράτε την οποία ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν αναγνωρίζετε επί δεκατρία χρόνια! Άλλως θα κάθομαι να βλέπω τις σπασμωδικές κινήσεις της σίγουρης αποτυχίας σας σαν συνέχεια όλων των προηγούμενων προσπαθειών σας και θα γελάω!

 

Ατράνταχτη απόδειξη των αποτυχιών σας αποτελεί το περιβόητο ΕΣΚΑΝ, το οποίο αποδείχθηκε το ίδιο “φαρμακοτρίφτης” όσο και οι Κινέζοι, ο Ιακώβου και ο Γιουρτουμάς!

Όλοι οι μπόντυ-μπίλντερς την ντόπα την βλέπουν με το μάτι! Δεν τους χρειάζεται ΕΣΚΑΝ! Εγώ δεν είμαι μπόντυ-μπίλντερ. Απλά διοίκησα για πέντε χρόνια μπόντυ-μπίλντερς και αυτό είναι αρκετό!

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

και δικαιολογημένη οργή, πίκρα και αγανάκτηση

  

Θύμιος Περσίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

η οποία ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν αναγνωρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού


 Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!  Μέρος Γ΄ (Μέρος Α΄, Μέρος Β΄)


www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .