karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 16/7/2007. Ανανέωση 25/1/2013.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασία "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου 30/5/07 στον ΑΝΤ1 !!!
Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται

μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές!!!

 

Copyright © 1945-2045, Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 


Μέρος Α - Μέρος Β - Μέρος Γ

Αποτέλεσμα της παρούσας εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου ήταν η άμεση επίσκεψη της Επιθεώρησης Υγειονομικού από τη Νομαρχία Αθηνών στο "Διαιτολογικό Γραφείο" του Παναγιώτη Δρακόπουλου, η επιβολή προστίμου και το κλείσιμο αυτού του γραφείου (με κλικ εδώ) καθώς και ο άμεσος έλεγχος του ίδιου γραφείου από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (με κλικ εδώ)!


Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Παναγιώτη Δρακόπουλο, "υπερεπιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο" και τις δύο δικηγόρους του κυρίες Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου, που ... διεκδικούν νομικά την επιστημονική του επάρκεια (βλέπε δικονομικό ιστορικό)!


Σε Δελτίο Τύπου του ΑΝΤΕΝΑ δίνονται τα επόμενα στοιχεία:

ΟΙ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" του ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

"Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι συγκλονιστικές "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Σε σύγκριση με τις τακτικές βραδινές εκπομπές που εντάσσονται στην τυπολογία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε το υψηλότερο συνολικό μερίδιο (29%) στο σύνολο των τηλεθεατών.

Σε επίπεδο μήνα η τηλεθέαση των "Αποδείξεων" έφτασε το 33,7% και σε επίπεδο εκπομπής το 41,8%."


 


 Το Μέρος Α του βίντεο που απομαγνητοφωνείται κατωτέρω!


Έχουμε κάνει τη χώρα μας "Παράδεισο των Απατεώνων"! Αν βγάλουμε το πρόσωπο του κάθε απατεώνα σε αφίσα στους δρόμους, τότε σε ένα μήνα δεν θα υπάρχει ούτε ένας απατεώνας στην Ελλάδα! Τι είναι προτιμότερο: η προστασία του απατεώνα ή η προστασία 1000 θυμάτων του???

Στα επόμενα έχει καλυφθεί το πρόσωπο του Π. Δρακόπουλου σε εφαρμογή απόφασης δικών του ασφαλιστικών μέτρων εναντίον μου, η οποία ναι μεν μου επιτρέπει την κριτική του Δρακόπουλου και της Διατροφικής Ζώνης, διότι είναι αντικείμενο δημοσίου συμφέροντος, αλλά μου απαγορεύει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του. Πόσο εκφράζει όμως αυτή η απόφαση την αλήθεια, την καθημερινή πραγματικότητα και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος (του πολίτη), όταν ο Παναγιώτης Δρακόπουλος εφαρμόζοντας μια σύγχρονη στρατηγική πωλήσεων από το 2001 για την προώθηση της απάτης της Διατροφικής Ζώνης και ισχυριζόμενος ότι η διατροφή του καταπολεμά την παχυσαρκία, τις φλεγμονές, τη γήρανση και τις ανίατες ασθένειες (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη ΙΙ, κατάθλιψη Αλτσχάιμερ και άλλες):

1 - Κυκλοφορεί τέσσερα βιβλία του "ψαρεύοντας" πελάτες από όλη την Ελλάδα.

2 - Εμφανίζεται (και ως εικόνα) σε 10-20 εκπομπές σε μικρά τηλεοπτικά κανάλια, όπως το EXTRA, το MAGIC, το ΤΗΛΕΦΩΣ και άλλα από το 2001 έως το 2006 με την ιδιότητα του "διαιτολόγου, διατροφολόγου, αντιγηρανσιολόγου και ... πολέμαρχου κατά των κρυφών φλεγμονών"!

3 - Κάνει προσωπικά σεμινάρια (και ως εικόνα) για διατροφή, αντιγήρανση, καταπολέμηση των φλεγμονών, θεραπεία από ανίατες ασθένειες, κτλ. από το 2003 έως το 2006.

4 - Εμφανίζεται (και ως εικόνα) σε 15-20 εκτεταμένης εμβέλειας εκπομπές προς χιλιάδες τηλεθεατές της Άννας Δρούζα από το κανάλι του ALPHA και της ΝΕΤ από το 2003 έως το 2006 με την ιδιότητα του "διαιτολόγου, διατροφολόγου, αντιγηρανσιολόγου και άλλα".

5 - Αποκτά και διαχειρίζεται (και ως εικόνα) "δική του" εβδομαδιαία εκπομπή προβαλλόμενος με τις ίδιες ως άνω ιδιότητες στο κανάλι των Οικολόγων ΤΗΛΕΦΩΣ από το 2006 έως το 2007, με περισσότερες από 30 εκπομπές προς χιλιάδες τηλεθεατές από τις οποίες προωθεί και ... τον βοηθό του, ο οποίος χωρίς γραμματικές γνώσεις, αλλά με απύθμενο θράσος, παριστάνει και αυτός τον ... πανεπιστήμονα και συμβουλεύει αρρώστους.

6 - Κατά τις ως άνω εκπομπές και παρουσιάσεις του εμφανίζει πάντα "αβανταδόρους" συνεργάτες του (όπως οι παπατζήδες στην οδό Αθηνάς !), οι οποίοι τον ευγνωμονούν δημόσια για το θαύμα που έκανε και έσωσε τους ίδιους ή συγγενικό τους πρόσωπο από μεγάλο πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρούσε!!!

7 - Και άλλα που δεν τα ξέρουμε!

 

Πώς θα προστατευθεί, κύριοι δικαστές, ο απλοϊκός, αφελής, εύπιστος, απελπισμένος μπροστά στο πρόβλημά του πολίτης από τον δημόσιο αυτόν κίνδυνο, αν δεν γνωρίζει και το όνομα και το πρόσωπο του αδίστακτου που έρχεται χωρίς φραγμό, με θράσος, κυνικά και πάνοπλος για να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του, να τον εξαπατήσει και να του πάρει τα λεφτά του ???

... δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οπτικοί τύποι και όχι ακουστικοί και ο Δρακόπουλος "πουλάει" περισσότερο με την τηλεοπτική "εικόνα" παρά με το όνομα!

Από την άλλη μεριά, η οικειοθελής, συστηματική και εκτεταμένη προς εκατοντάδες χιλιάδων τηλεθεατές "εκπομπή και παρουσίαση της εικόνας του Π. Δρακόπουλου τον καθιστά αυτόματα δημόσιο πρόσωπο, ενώ το θράσος του να δεχθεί να συμμετέχει στην αποκαλυπτική της απάτης της διατροφής, που πλασάρει, κριτική της εκπομπής "Αποδείξεις" του ΑΝΤ1 τον αφοπλίζει πάλι αυτόματα από κάθε δικαίωμα διακριτικής απόκρυψης της εικόνας του.

Τέλος, γιατί να αμφισβητείται η ηθική άλλων ανθρώπων με το ίδιο όνομα, όταν η Αναζήτηση του Google δίνει 30.000 σελίδες για τη λέξη "Δρακόπουλος" και 190 σελίδες για τον συνδυασμό "Παναγιώτης Δρακόπουλος", μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι καλλιτέχνες και καθηγητές πανεπιστημίων, όταν η εικόνα του Π. Δρακόπουλου είναι το κύριο πρακτικά στοιχείο που τους διαχωρίζει από αυτόν και η μη δημοσίευσή της τους αδικεί κατάφορα???

 

Θύμιος Περσίδης

 

 

Απομαγνητοφωνημένοι Διάλογοι

  (με ΣΣ = Σημειώσεις του Συντάκτη) 

 

. . . . . . . . . . (στα 33 λεπτά από την αρχή της εκπομπής)

 

 

Ευαγγελάτος: Θέλω να έρθουμε σε μια άλλη περίπτωση. Είναι εδώ κοντά μας ο κ. Δρακόπουλος. Κύριε Δρακόπουλε καλησπέρα. 

Δρακόπουλος: Καλησπέρα.

Ευαγγελάτος: Ο κ. Δρακόπουλος είναι δάσκαλος του καράτε. Σωστά;

Δρακόπουλος: Σωστά.

Ευαγγελάτος: Δίνετε και δίαιτες όμως.

Δρακόπουλος: Δεν δίνω δίαιτες.

Ευαγγελάτος: Τι δίνετε;

Δρακόπουλος: Δίνω διατροφή Διατροφικής Ζώνης.

(ΣΣ: Όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης!) 

Ευαγγελάτος: Θέλετε να μας το εξηγήσετε αυτό;

Δρακόπουλος (με στόμφο): Βεβαίως. Έεε,  το 1990 ο ντόκτορ Μπάρυ Σηρς εφεύρε τη Διατροφική Ζώνη. Έτσι την ονόμασε.

Ευαγγελάτος: Εσείς … Ένα λεπτό, να το ξεκινήσω αλλιώς.

Δρακόπουλος: Μπράβο.

Ευαγγελάτος: Για να δίνετε εσείς αυτή τη διατροφή την οποία δίνετε, έχετε κάποια πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος κάποιο τίτλο αναγνώρισης.

Δρακόπουλος: Όχι. Τον τίτλο μού τον έδωσε ο ίδιος ο Δρ Μπάρυ Σηρς, να διαδώσω τη δίαιτά του.

Ευαγγελάτος: Ναι και μένα μου έχουν δώσει …

Δρακόπουλος: Όχι, όχι, σοβαρολογώ τώρα. Όχι, όχι, σοβαρολογώ τώρα. Μού ’δωσε, λοιπόν, πτυχία ο ίδιος …

Ευαγγελάτος: Εσείς, λοιπόν, δίνετε διατροφή σε ανθρώπους, το λέω διότι ο κ. Δρακόπουλος, θα το θυμάστε κάποιοι, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι ένα γνωστό πρόσωπο, κάνει σεμινάρια, δίνει τις δίαιτές του, δίνει τη διατροφή του αυτή όπως το λέει …

Δρακόπουλος: Έτσι. Διατροφική Ζώνη.

Ευαγγελάτος: Ρωτάω λοιπόν, ένας άνθρωπος σαν και σας με βάση ποια ιδιότητα βγαίνει και κάνει αυτή τη δουλειά και ταυτόχρονα δέχεται ανθρώπους και τους δίνει αυτή τη δίαιτα και εισπράττει και χρήματα γι’ αυτό.

Δρακόπουλος: Βεβαίως.

Μίχας: Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Δρακόπουλος: Να απαντήσω;

Μίχας: Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αν δεν αδειοδοτηθείτε και δεν πάρετε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Δρακόπουλος: Να απαντήσω; Ούτε διατροφολόγος είμαι, ούτε διαιτολόγος είμαι. Είμαι σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης.
(
Να τι δηλώνει ο αθεόφοβος!)

(ΣΣ: ΕΞΑΠΑΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ τον κόσμο και το ξέρει, διότι από τις τηλεοπτικές εκπομπές του προβάλλεται ως "επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος" και διότι αυτό ακριβώς είναι εξ ορισμού, όταν δίνει συμβουλές διατροφής σε πελάτες του που τον πληρώνουν για αυτό! Απόδειξη με κλικ στις μικροφωτογραφίες δεξιά !!!)

Ευαγγελάτος: Τι θα πει σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης. Το ξέρετε εσείς κ. Μίχα; Έχετε τέτοιο πράγμα εσείς;

Μίχας: Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα αν δεν καταθέσει πτυχίο και δεν …

Ευαγγελάτος: Ένα λεπτό, ένα λεπτό, γιατί όλα αυτά λίγο χάνεται η μπάλα … Σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης, επειδή μπορεί εμείς να μην ξέρουμε …

Δρακόπουλος: Μπράβο, να απαντήσω;

Ευαγγελάτος: Όχι, πριν απαντήσετε εσείς, έχουμε εδώ ειδικούς. Ο κ. Γεωργακάκης, ο κ. Μίχας. Έχετε «σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης»;

Γεωργακάκης: Δεν υπάρχει αναγνωρισμένος ούτε στην Ελλάδα ούτε διεθνώς.

Ευαγγελάτος: Ούτε διεθνώς;

Γεωργακάκης: Όχι βέβαια.

Ευαγγελάτος: Κύριε Μίχα, έχετε εσείς τέτοια ειδικότητα;

Μίχας: Δεν υπάρχει τέτοια ειδικότητα. Εμείς δεν έχουμε αδειοδοτήσει ποτέ, δεν την έχω ξανακούσει ποτέ, την ακούω για πρώτη φορά σήμερα, αλλά επαναλαμβάνω κανείς …

Ευαγγελάτος: Εσείς την ακούτε για πρώτη φορά, ο κ. Δρακόπουλος έχει επανειλημμένως εμφανισθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές και έχει διαφημίσει αυτή την αγωγή, τη διατροφή, την οποία δίνει.

(ΣΣ: Μόνος του εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ή τον βγάζουν οι δημοσιογράφοι, οι τηλεπαρουσιαστές και τα κανάλια με στόχο πάντα τον εντυπωσιασμό και την τηλεθέαση? Τώρα που δημιουργήσατε ένα "Τέρας", ψάχνεστε για το ποιός φταίει?

Δρακόπουλος (με στόμφο): Λοιπόν, κε Ευαγγελάτο. Ο ντόκτορ Μπάρυ Σηρς , λοιπόν, όπου είναι από τους μεγαλύτερους επιστήμονες σήμερα στον πλανήτη και όσοι δεν τον ξέρουν και κλείνουν τα μάτια όλοι τον ξέρουν …. Διαβάστε τι λέει το Χάρβαρντ για τη Διατροφική Ζώνη.

Ευαγγελάτος: Δεν ξέρω τι λέει το Χάρβαρντ και δεν ξέρω και τον επιστήμονα που λέτε, άρα την επάρκειά του δεν  …

Δρακόπουλος: Ααααα, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αν είστε ανημέρωτος δεν φταίω εγώ.

Αδρελιδάκη (επιθετικά): Συγνώμη κε Δρακόπουλε, με συγχωρείτε,

Ευαγγελάτος: Ναι, η κα Αδρελιδάκη, συνάδελφός μου και …

Αδρελιδάκη: …. υπάρχει και η δίαιτα του δόκτορα Άτκινς, δηλαδή υπάρχει και σύμβουλος για αυτή τη δίαιτα; Υπάρχει η δίαιτα για την ομάδα αίματος

Δρακόπουλος: Συγνώμη, συγνώμη. Όταν, λοιπόν, το Χάρβαρντ τη Διατροφική Ζώνη την κάνει έρευνα και τη βγάζει τη μεγαλύτερη αντιφλεγμονώδη διατροφή στον πλανήτη …

Μίχας: Ναι, αλλά δεν μπορείτε εσείς, δεν καταλάβατε τι σας είπα, εσείς δεν μπορείτε να πάρετε στο λαιμό σας …

Αδρελιδάκη: Η Μεσογειακή Διατροφή τι λέτε ότι είναι;

Δρακόπουλος (με απέχθεια): Η χειρότερη διατροφή στον πλανήτη.

Μίχας: Δεν ακούτε. Δεν μπορείτε εσείς να δίνετε δίαιτα. Δεν έχετε τη δυνατότητα εσείς να το κάνετε.

Δρακόπουλος: Εσείς ποιος είστε που το λέτε;

Μίχας: Εγώ δεν είμαι κανένας επώνυμος.

Δρακόπουλος: Λοιπόν;

Μίχας: Αλλά εγώ σας λέω ότι είμαι ένας απλός πολίτης που θέλω …

Δρακόπουλος: Όχι, κάνετε λάθος!

Μίχας: ... αυτό που δίνουν να μου το υπογράφουνε και να έχει τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο.

Δρακόπουλος: Δεν δίνω δίαιτες. Δίνω δίαιτες Διατροφικής Ζώνης.

Ευαγγελάτος: Τι θα πει δίαιτες Διατροφικής Ζώνης; Δηλαδή, ήρθαμε στο ιατρείο σας και το ξέρετε και δίνετε δίαιτες. Κάνετε και σεμινάρια και ρωτάω για να καταλάβουμε. Και έχετε και μεγάλη πελατεία.

Δρακόπουλος: Βεβαίως.

Ευαγγελάτος: Έχετε και πολύ κόσμο.

Δρακόπουλος: Βεβαίως.

(ΣΣ: 6 χρόνια επί 300 ημέρες επί 20 πελάτες την ημέρα επί 100 ευρώ ο πελάτης = 3.600.000 ευρώ = 1,224 δισεκ δρχ. προσεγγιστικά!)

Ευαγγελάτος: Σας έχουν δει και στην τηλεόραση, γι’ αυτό.

Δρακόπουλος: Βεβαίως.

Ευαγγελάτος: Ρωτάω, λοιπόν, ένα απλό πράγμα, ένας άνθρωπος, ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά και λέει «εγώ αδυνατίζω κόσμο», Γιατί αυτό λέει ο κ. Δρακόπουλος, με ποιο πτυχίο, με ποιο εχέγγυο σε τούτο εδώ το κράτος κάνει αυτή τη δουλειά;

Δρακόπουλος: Να απαντήσω;

Μίχας (λακωνικά): Είναι ανάλογο πτυχίο με τη φραπελιά και το νερό του Καματερού.

Δρακόπουλος (επιθετικά): Θα μ’ αφήσετε να απαντήσω; Θα μ’ αφήσετε να απαντήσω; Έχω σπουδάσει περισσότερα χρόνια από τον κ. Γεωργακάκη εγώ. Με συγχωρείτε πάρα πολύ.

Κανταρός (παιδίατρος): Κατ’ αρχήν τι είναι Διατροφική Ζώνη;

Δρακόπουλος: Μπράβο. Η Μεσογειακή Διατροφή θα πει 55% υδατάνθρακες …

Ευαγγελάτος: Όχι, δεν θέλω να μας το αναλύσετε.

Δρακόπουλος: Εμ, άμα δεν το αναλύσω …

Ευαγγελάτος: Δεν θέλω να μας το αναλύσετε. Δεν θα κάνετε ανάλυση. Εδώ σας καλέσαμε και το ξέρετε γιατί, γιατί το συνεννοηθήκαμε …

Δρακόπουλος (γρήγορα για να προλάβει): Διατροφική ζώνη θα πει 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνη και 30% λίπος.

Ευαγγελάτος: Κ. Δρακόπουλε, κ. Δρακόπουλε, την κουβέντα εδώ τη συντονίζω εγώ, αν μου επιτρέπετε. Ρωτάω, λοιπόν, το εξής …

Δρακόπουλος: Τι θα πει Διατροφική Ζώνη!

Ευαγγελάτος: … επειδή είσαστε ένας άνθρωπος προβεβλημένος.

Δρακόπουλος: Έτσι!

Ευαγγελάτος: Έχετε κάποιο τίτλο εχέγγυο, πιστοποιητικό …

Δρακόπουλος: Πτυχίο; ΔΥΟ πτυχία από τον Μπάρυ Σηρς.

Αδρελιδάκη (;): Ήηηη, από πού τα έχει πάρει τα πτυχία; Τα πτυχία από πού είναι;

Ευαγγελάτος: Στο ελληνικό κράτος είναι αναγνωρισμένα; Από τον γιατρό τα έχετε πάρει τα πτυχία!

(ΣΣ: Δεν είναι γιατρός ο Μπάρυ Σηρς, είναι "Doctor" βιοχημικός, δηλαδή με πτυχίο σε επίπεδο καθηγητή πανεπιστημίου (κάτι πολύ κοινό στην Αμερική), αλλά δεν είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο, αλλά απλός επιχειρηματίας.)

Δρακόπουλος: Από τον ντόκτορ Μπάρυ Σηρς.

Ευαγγελάτος: Αυτό είναι πανεπιστήμιο;

Δρακόπουλος: Ο ντόκτορ Μπάρυ Σηρς στην Αμερική έχει ιδρύσει το Ινφλαμέισιον Ρησέρτς Φαουντέισιον.

(ΣΣ: Αυτό ακριβώς είναι η επιχείρηση του Μπάρυ Σηρς!) 

Ευαγγελάτος: Από πανεπιστήμιο έχετε τίτλο;

Γεωργακάκης: Σεμινάρια σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα έχει κάνει.

Δρακόπουλος: Βεβαίως, στην Αμερική.

Ευαγγελάτος: Ποιο είναι αυτό;

Δρακόπουλος: Σας το εξηγώ πιο είναι αυτό.

Ευαγγελάτος: Ποιο είναι αυτό;

Δρακόπουλος: Το Ινφλαμέισιον Ρησέρτς Φαουντέισιον.

Ευαγγελάτος: Μα δεν είναι πανεπιστήμιο αυτό. Φαουντέισιον σημαίνει ίδρυμα.

Δρακόπουλος: Έτσι μπράβο, ίδρυμα.

Ευαγγελάτος: Τα ιδρύματα αυτού του είδους δεν χορηγούν πτυχία, και αν χορηγούν δεν είναι αναγνωρισμένα.

Δρακόπουλος: Είναι αναγνωρισμένα, κ. Ευαγγελάτο, σε όλο τον κόσμο.

Ευαγγελάτος: Είναι αναγνωρισμένα στο ελληνικό κράτος;

Δρακόπουλος: Στο ελληνικό κράτος;

Γεωργακάκης (απόλυτα): Πουθενά!

Δρακόπουλος (ειρωνικά: Γιατί υπάρχει επαγγελματική κατοχύρωση, κ. Ευαγγελάτο, στους διατροφολόγους-διαιτολόγους;

Ευαγγελάτος: Είναι εδώ ο κ. Γεωργακάκης, ο κ. Μανωλαράκης πρόεδροι των πανελληνίων συνδέσμων διαιτολόγων. Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή;

Δρακόπουλος (με θρασύτητα): Δεν μπα νάναι ό,τι νάναι! Υπάρχει κατοχύρωση επαγγελματική;

Ευαγγελάτος: Βεβαίως!

Δρακόπουλος: Δεν υπάρχει κύριεεεε …

Ευαγγελάτος: Το λέτε εσείς γιατί σας βολεύει.

Δρακόπουλος (με θρασύτητα): Όχι δεν … Εγώ, λοιπόν, κάνω διατροφική ζώνη και θα συνεχίσω να κάνω Διατροφική Ζώνη. Τέρμα.

Ευαγγελάτος: Γιατί να μη συνεχίσετε να κάνετε; Μέσα στ’ αμπέλι που ζούμε εσείς να μη συνεχίσετε να κάνετε Διατροφική Ζώνη;

Δρακόπουλος: Όχι, όχι, όχι. Εγώ εδώ κ. Γεωργακάκη ήρθα διότι η Διατροφική Ζώνη σήμερα, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, είναι η καλύτερη διατροφή του πλανήτη.

Ευαγγελάτος: Μπορεί …

Κάποια κυρία: Επειδή το λέτε εσείς;

Ευαγγελάτος: … πτυχίο υπάρχει ..

Δρακόπουλος: Εδώ έχω τις έρευνες …

Ευαγγελάτος: Ποιες έρευνες κύριε; Εσείς με ποια ιδιότητα τα κάνετε αυτά, θέλετε να μας πείτε;

Δρακόπουλος: Ορίστε (δείχνει έγγραφα).

Ευαγγελάτος: Με ποια;

Αδρελιδάκη: Επειδή έχω διαβάσει τη Διατροφική Ζώνη, κ. Δρακόπουλε, ....

Δρακόπουλος: Ναι, πέστε μου. Μπορώ να μιλήσω με την κυρία … ;

Αδρελιδάκη: Αδρελιδάκη.

Ευαγγελάτος: Σε όλους, συζήτηση κάνουμε. Κύριε Δρακόπουλε, εσείς, λοιπόν, μου λέτε: αναγνωρισμένο τίτλο δεν έχετε, …

Δρακόπουλος: Έχω, είπαμε, δύο πτυχία από τον ντόκτορ Μπάρυ Σηρς.

Ευαγγελάτος: Σας έδωσε ένας άνθρωπος δύο πτυχία. Μπράβο!

Δρακόπουλος: Όχι ένας άνθρωπος! Όχι ένας άνθρωπος!

Ευαγγελάτος: Ποιό; Δύο άνθρωποι είναι αυτός;

Δρακόπουλος: Όχι, όχι, όχι, όχι, δεν είναι άνθρωπος, είπαμε, είναι ο μεγαλύτερος επιστήμονας σήμερα στον πλανήτη.

Αδρελιδάκη: Επειδή η παχυσαρκία, όμως, έχει και γονιδιακή βάση, δεν μπορούμε, λοιπόν, αυτό να μην το λάβουμε υπόψη μας. Υπάρχει κληρονομικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε σε έναν άνθρωπο.

Δρακόπουλος: Ο πρώτος που το έχει εξετάσει είναι ο Μπάρυ Σηρς και την ονόμασε νόσο της παχυσαρκίας, όχι αδυνάτισμα.

Ευαγγελάτος: Λοιπόν, ακούστε γιατί αυτή η ιστορία είναι πολύ πιο σοβαρή και παίζει με την υγεία όλων. Ακούσατε δύο από τις κυρίες που κάθονται στον καναπέ να λένε ότι έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο, ακούσατε τον κ. Δρακόπουλο.

Δρακόπουλος (με θρασύτητα): Με την υγεία του κόσμου, κ Ευαγγελάτο, ...

Ευαγγελάτος: Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε τον περιβόητο νηστιολόγο.

Δρακόπουλος (με θρασύτητα): ... δεν είναι η Διατροφική Ζώνη. Η Μεσογειακή Διατροφή είναι και το λέω δυνατά.

Ευαγγελάτος: Εντάξει, πείτε δυνατά και εμείς λέμε δυνατά ότι κάνετε αυτή τη δουλειά χωρίς κανένα αναγνωρισμένο τίτλο από το ελληνικό κράτος και …

Δρακόπουλος: Όχι, όχι, επαγγελματική κατοχύρωση κ. Ευαγγελάτο … δεν υπάρχει.

Ευαγγελάτος: … και αυτό, με συγχωρείτε πάρα πολύ, εγώ το θεωρώ επικίνδυνο.

Δρακόπουλος: Όχι. Επικίνδυνο; Επικίνδυνη είναι η Μεσογειακή Διατροφή, όχι η διατροφική ζώνη, ...

Ευαγγελάτος: Πάμε στον νηστιολόγο. Ο νηστιολόγος, λοιπόν, είναι ένας άνθρωπος …

Δρακόπουλος: ... επικινδυνότατη!

.............................................................

...........  συνεχίζει ακάθεκτος στο Μέρος Β

 

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Ευαγγελάτος

Ο δάσκαλος του καράτε και κατά φαντασίαν "διαιτολόγος-διατροφολόγος" Παναγιώτης Δρακόπουλος.

Να τι δηλώνει ο αθεόφοβος!

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, γνωστός για τις εκκαθαρίσεις των παράνομων επιχειρήσεων στα όρια της νομαρχίας του.

Ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου διαιτολόγων Χάρης Γεωργακάκης δηλώνει ότι η διατροφική ζώνη είναι μια διεθνώς άγνωστη ... τρύπα στο νερό!

Σε ... θεατρική περισυλλογή για την "ορθή και τεκμηριωμένη επιστημονική" απάντηση.
Να τι δηλώνει ο αθεόφοβος!

Η δημοσιογράφος κα Αδρελιδάκη "διάβασε" το βιβλίο της διατροφικής ζώνης. Και ?


Βάνα Μπάρμπα, ηθοποιός, Έλενα Κουντουρά, γυμνάστρια και βουλευτής ΝΔ, και Γιάννης Μίχας, νομάρχης Πειραιά. Αισθητή η απουσία του Γιάννη Σγουρού, Νομάρχη Αθηνών κάτω από τη μύτη του οποίου (απέναντι από τη νομαρχία στη Σεβαστουπόλεως 133 πρώτα και στην Κηφισίας 104 από Σεπτέμβριο 2006) λειτουργεί επί έξι ολόκληρα χρόνια (από Ιούνιο 2001) ο Δρακόπουλος, ενώ στη νομαρχία του είχα κάνει καταγγελία εγώ από το Μάιο του 2006 και απλά άλλαξαν στα πόδια τους τα ... τσαρούχια με τα οποία κοιμόντουσαν! Πού είναι οι έλεγχοι για την υγεία του πολίτη???

Ενώ εξηγεί ότι το "σύμβουλος διατροφικής ζώνης" δεν σημαίνει "δίνω ημερήσια μενού διατροφής", αλλά φέρνει κάπως προς το ... σκηνοθέτης από το...Χάρβαρντ! Τρέμε ...Στήβεν!

Ο Ευαγγελάτος, ενώ προσπαθεί να συμμαζέψει σε λογικά πλαίσια τη συζήτηση ...

... η οποία δεν συμμαζεύεται με τίποτα, όταν συζητητής είναι ο Δρακόπουλος, ο οποίος στα δύσκολα δηλώνει "Εγώ θα κάνω διατροφική ζώνη και σεις λέτε ό,τι θέλετε!"

Ο παιδίατρος Ευάγγελος Κανταρός σκίζει τα πτυχία του: "Κατ' αρχήν, τι είναι Διατροφική Ζώνη;"  Άγνοια κ. παιδίατρε? Είναι η διατροφή η οποία διατηρεί τη μέση μας στενότερη από τους γοφούς και έτσι δεν μας ... πέφτει το παντελόνι!!! Σερβίρεται και σε ... Τιράντες???


Κάτι δεν μας είπε η κα Βάνα Μπάρμπα. Μας είπε για τη δίαιτα που έπαιρνε από την αετονύχισα του Κολωνακίου κα Βουτσινά, αλλά δεν μας είπε για τη δίαιτα που έπαιρνε από τον αετονύχη της Σεβαστουπόλεως κ.Δρακόπουλο! Γιατί δεν μας είπε από πρώτο χέρι τι αγόρασε από εκεί και πόσο το πλήρωσε???

Αεράτη έεε!

Η Διαιτολόγος των VIPs: Πούλαγε ... 800 ευρώ τη γύρη των ... 5 ευρώ! Όταν το ... αυτοσέξ χτυπάει στον εγκέφαλο!

Ο Χάρης Γεωργακάκης ήταν σαφής αλλά δεν τον άκουσαν! Επαγγελματική κατοχύρωση νομικά υπάρχει! Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες είναι αυτές που ΔΕΝ ασκούν ευσυνείδητα τα καθηκοντά τους!

Διάλειμμα. Εμβόλιμη παρουσίαση του νηστιολόγου και συνεχίζουμε σε λίγο με πιο πολύ ... Δρακόπουλο.


 

 

 

 

 

Μέρος Α

 

Μέρος Β

 

Μέρος Γ

 

 

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Παναγιώτη Δρακόπουλο, "υπερεπιστήμονα διαιτολόγο-διατροφολόγο" και τις δύο δικηγόρους του κυρίες Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και Δροσιά Μπάκου, που ... διεκδικούν νομικά την επιστημονική του επάρκεια (βλέπε δικονομικό ιστορικό)!

 


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε