karate.gr: 11 - Οι Μεγάλες Δίκες του Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 25/6/12.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!

 

 

 Σε δημόσιο κίνδυνο εξελίσσεται ο Παναγιώτης Δρακόπουλος

 

 

με τη διάδοση της Διατροφικής Ζώνης, όταν, παρ' όλο που το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας διαπιστώνει ότι αντιποιείται τα επαγγέλματα του ιατρού και του διατροφολόγου και η Νομαρχία Αθηνών κλείνει το "διαιτολογικό του γραφείο", ο ίδιος "διδάσκει" ιατρικές θεραπευτικές μεθόδους και διατροφολογία από το διαδίκτυο!!!

 

 

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 Επαγγελματίας κατηγορούμενος και αθωούμενος!!!

 

 


Ο Έλληνας Πολίτης παρουσιάζεται να δικαστεί ενώπιον των Εισαγγελέων και των Δικαστών με απόλυτο σεβασμό στη θεσμική τους θέση, με απόλυτη εκτίμηση στην επιστημονική νομική τους κατάρτιση και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμεροληψία τους! Απομένει στους Εισαγγελείς και τους Δικαστές με τις πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις και αποφάσεις τους να επιβεβαιώσουν απόλυτα τις προσδοκίες του Έλληνα Πολίτη!

Οι Ανώτατοι Δικαστές του Αρείου Πάγου απαντούν στις αποφάσεις τους με απλότητα και σαφήνεια σε όλους τους ισχυρισμούς των αντιδίκων. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στις δύο πρώτες βαθμίδες απόδοσης της Δικαιοσύνης! Μια Δικαστική Απόφαση δεν κρίνεται μόνο από αυτά που γράφει, αλλά κρίνεται και από αυτά που έπρεπε να γράφει και δεν τα γράφει!


9-11-2007 - Από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας:

 

Ολόκληρη η Έκθεση


 Σχετικές δημοσιεύσεις - Δραστηριότητα και στην Κύπρο!!!

Το μοιραίο τέλος του κατά φαντασίαν  "διατροφολόγου" Παναγιώτη Δρακόπουλου στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Νίκου Ευαγγελάτουστον ΑΝΤ1 !!!
Ο Καρατέκα-Γκουρού της διατροφής ξεγυμνώνεται !!!
.

Τα Νέα του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου                   (και στην ιστοσελίδα τους cydadiet.org)


 4-8-2008 - Από την τελεσίδικη απόφαση 5476/4.8.08 Πρωτοδικείου Αθηνών:

 
  Μας πήρανε χαμπάρι ακόμα
και ... οι Μαϊμούδες! 

 

 

<< Περαιτέρω, όσον αφορά τους ανωτέρω ισχυρισμούς του εναγόμενου (σημείωση: Περσίδη) ως προς τους οποίους αποδείχθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική δυσφήμηση, από τα ως άνω αποδεικτικά μέσα προέκυψε ότι ο εναγόμενος προέβη στην διάδοση αυτών από δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την ενημέρωση του κοινού

α) ως προς την δημόσια δραστηριότητα του ενάγοντα (σημείωση: Δρακόπουλου) σε σχέση με την διατροφή, και

β) το καράτε, αθλητική ενασχόληση, στην οποία δραστηριοποιείται και ο ίδιος ο εναγόμενος.

 

Επομένως, γενόμενης δεκτής ως ουσίας βάσιμης της ένστασης του άρθρου 367 § 1 ΠΚ που προβάλλει ο εναγόμενος, αίρεται ο άδικος χαρακτήρας της δυσφήμησης ως προς τους ισχυρισμούς αυτούς. Ο τρόπος δε διατύπωσης των ανωτέρω ισχυρισμών, οι οποίοι αποπνέουν έντονη και οξύτατη κριτική, σε συνδυασμό με το συνολικό περιεχόμενό τους και υπό το πρίσμα των παραπάνω αποδειχθέντων πραγματικών περιστατικών, αποβάλλουν τον δυσφημιστικό τους χαρακτήρα και αποκλείουν την αντίστοιχη δυσφημιστική πρόθεση του συντάκτη τους.

 

Τούτο ισχύει ειδικότερα και ως προς χαρακτηρισμό «κομπογιαννίτη» που απέδωσε ο εναγόμενος στον ενάγοντα - με τον οποίο υποδηλώνεται αυτός που παριστάνει το γιατρό, ο ψευτογιατρός, εκείνος που προσποιείται ότι θεραπεύει - αφού προέκυψε ότι ο ενάγων, μολονότι δεν είχε την ιδιότητα του διατροφολόγου - διαιτολόγου, παρουσιάσθηκε δημοσίως ως τέτοιος, διατηρούσε δε και γραφείο για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής, κατά τα ανωτέρω. Και ούτε υπάρχει ειδικός σκοπός εξύβρισης αφού οι ανωτέρω εκφράσεις ήταν αντικειμενικά αναγκαίες για την απόδοση των σχετικών σκέψεων του εναγόμενου και δεν κατατείνουν στην προσβολή της τιμής του ενάγοντος, απορριπτόμενης ως ουσία αβάσιμης, ως προς τους ίδιους ισχυρισμούς, της αντένστασης του άρθρου 367 §2 ΠΚ του ενάγοντος.

Επομένως, ως προς τους ανωτέρω ισχυρισμούς δεν στοιχειοθετείται αδικοπραξία κατά την έννοια των άρθρων 914 επ. ΑΚ και 361 και 362 ΠΚ. >>

 


28-2-2012 - Από την Απόφαση 819/28.2.12 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

Από την εισήγηση της εισαγγελέως:  "  .....   Εν προκειμένω, ωστόσο, όσον αφορά την παρ. 2472/1997, και εάν ακόμη γίνει δεκτό ότι ο κατηγορούμενος προέβη στη δημοσίευση των πληροφοριών με σκοπό βλάβης του εγκαλούντα, λόγω της προηγούμενης μεταξύ τους αντιδικίας, δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα στοιχείο της δικογραφίας ότι οι κρίσιμες φωτογραφίες περιήλθαν σε γνώση του κατηγορουμένου με επέμβαση σε αρχείο που διατηρούσε ο εγκαλών στο γραφείο του, όπως ο τελευταίος ισχυρίζεται. Αντίθετα, με δεδομένο ότι ο εγκαλών διατηρούσε σχολή καράτε και οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν τη δράση της, είναι προφανές ότι ήταν διαθέσιμες σε ευρύτερο κύκλο προσώπων, μεταξύ  των οποίων και ο κατηγορούμενος. Κατόπιν τούτων, φρονώ ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου Ευθυμίου Περσίδη, ..."

Από την Απόφαση 819/2012:  " ... Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού,  ...  προέκυψαν και κατά την κρίση του Συμβουλίου τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση .... Με βάση τα περιστατικά αυτά δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχθεί δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία εναντίον του κατηγορουμένου Ευθυμίου Περσίδη, ....."


 

 Χωρίς καμιά δική μου παρέμβαση,

παραθέτω τα ωριαία βίντεο που παρουσιάζει ελεύθερα στον καθένα τηλεθεατή κάθε εβδομάδα από το kontrachannel ο Δρακόπουλος και στη συνέχεια τα δημοσιεύει ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ στο διαδίκτυο για τα εκατομμύρια των χρηστών του στο Youtube (αναζήτηση Google για "Youtube διατροφική ζώνη") και στον δικό του ιστότοπο www.zone.com.gr. Είναι εξόφθαλμο ότι παρέχει ιατρικές και διατροφολογικές συμβουλές παρά το ότι δεν είναι ούτε γιατρός ούτε διατροφολόγος.

 

 

Παναγιώτης Δρακόπουλος - Τόνια Μαυρομάτη

 Διατροφική Ζώνη και Τοξικό Λίπος, μέρος 1.

 

Παναγιώτης Δρακόπουλος - Τόνια Μαυρομάτη

 Διατροφική Ζώνη και Τοξικό Λίπος, μέρος 2.

 

Παναγιώτης Δρακόπουλος - Τόνια Μαυρομάτη
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διογένης
<<Δίαιτα, Παχυσαρκία και Γονίδια>>

 
Παναγιώτης Δρακόπουλος - Τόνια Μαυρομάτη
Διατροφική Ζώνη, Φλεγμονές και Χρόνια Νοσήματα
 
Παναγιώτης Δρακόπουλος - Τόνια Μαυρομάτη
Διατροφική Ζώνη, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ,
Ωμέγα-3 και Γλυκαιμικό Φορτίο

 

Παναγιώτης Δρακόπουλος - Τόνια Μαυρομάτη
Hollywood Celebrities and Zone Diet
Διασημότητες του Χόλυγουντ και Διατροφική Ζώνη
Στιγμιότυπα από το Extreme Make Over της Κύπρου

 

 


www.karate.gr 

 

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε