karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση  28/11/2004

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ:  ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ-ΜΑΪΜΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΥ!!!


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ  ΤΗΣ ... ΠΛΑΚΑΣ !!!

 

 Οι Έλεγχοι της ΓΓΑ στην ΕΛΟΚ!  - Μέρος 3.

 

Θέτουμε τις παρατηρήσεις μας υπόψη των Γιώργου Ορφανού και Κώστα Κουκοδήμου για να αποδείξουμε την ανικανότητα της ΓΓΑ: Ούτε τώρα δεν θα γίνει τίποτα! Η ΓΓΑ πετάει το δημόσιο χρήμα στα σκουπίδια!
 

 

Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

ΜΕΡΟΣ - 3/8

 

και ο έλεγχος για τα ... μπάζα συνεχίζεται εδώ από το Μέρος 2/8!

 


 

Έκθεση λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΕΛΟΚ

για το διάστημα 1/1/97 έως 28/2/2001

από τους ελεγκτές της ΓΓΑ

Νίκο Γιώτη και Ειρήνη Πενταράκη

μετά από εντολή του Υφυπουργού (?) και του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου (?)

 

Στη συνέχεια τα ... "κανόνια" οι ελεγκτές της ΓΓΑ γράφουν στην απερίγραπτη έκθεσή τους για τα βιβλία διοικητικής διαχείρισης, που βρήκαν στην ΕΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) !

Βρήκαν Βιβλία Πρακτικών ΓΣ, Πρακτικών ΔΣ, Εισερχομένων-Εξερχομένων, Μητρώου Μελών, Εσόδων-Εξόδων και Περιουσιακών Στοιχείων.

Η πρώτη παρατήρηση που κάνουν οι "ελεγκτές" είναι ότι το θεωρημένο την 14/1/2000 Βιβλίο Μελών της ΕΛΟΚ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ κατά την έναρξη του ελέγχου την 10-12-2001!

Όπα εδώ! Τι θα πει "ήταν χωρίς περιεχόμενο"? Θα πει ότι δεν είχε καμία εγγραφή! Δηλαδή το απαραίτητο και πρώτο-πρώτο κατά το νόμο Βιβλίο Μελών της ΕΛΟΚ δεν είχε γραμμένο μέσα κανένα μέλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΛΟΚ μπορούσαν οποτεδήποτε να αλλοιώνουν την πραγματικότητα όσον αφορά στην ημερομηνία εγγραφής νέων μελών και εξ αυτού να επεμβαίνουν κατά το κέφι τους στο δικαίωμα ψήφου των μελών και άρα να επηρεάζουν τις εκλογές υπέρ της "ομάδας" τους πράγμα που οδηγεί στη διαχείριση των επιχορηγήσεων!!! Και ο νόμος το λέει σαφέστατα:

"Η μη τήρηση των βιβλίων του Άρθρου 6 (όπου αναγράφεται και το Βιβλίο Μελών) καθώς και της διάταξης της παρ. 2 του Άρθρου 7 συνεπάγεται την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου."

Αλλά και το άλλο: Τι θα πει "θεωρημένο την 14/1/2000"? Η ΕΛΟΚ λειτουργεί από το 1986 και επιχορηγείται από το 1991! Τόσα χρόνια δούλευε στον αέρα χωρίς βιβλίο μελών???

Ούτε καν στη "βούληση" του ΓΓΑ ή του Υφυπουργού αφήνεται το θέμα αυτό. Είναι τόσο χοντρή παρανομία ώστε αφαιρείται αμέσως η ειδική αθλητική αναγνώριση από την ομοσπονδία και οι ελεγκτές-μαϊμού το πέρασαν αδιάφορα! Αλλά και τώρα που το καταγγέλλουμε μήπως θα κάνει τίποτα ο Ορφανός? Μπα, θα καλύψει ως γνωστόν εκ ... πεποιθήσεως τις παρανομίες του Γερόλυμπου! Ας το δοκιμάσουμε!

Φωνάζω με ... ντουντούκα:

Κύριε "Υφυπουργέεεε"! Οφείλετε να τους αφαιρέσετε την ειδική αθλητική αναγνώρισηηηηη!!!

Λέτε να ακούσει? Αλλά όπως ήδη έχει αποδείξει, όταν πρόκειται για πολιτικούς του αντιπάλους εφαρμόζει τους νόμους για να τους στραγγαλίσει, ενώ όταν πρόκειται για φίλους του και συνεργάτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ... στραγγαλίζει τους νόμους για να τους γλιτώσει!!! Γι' αυτό δεν πρόκειται να ακούσει! Για άλλη μια φορά θα κάνει το ... παγώνι!

 

Συνεχίζουμε με το Βιβλίο Γενικών Συνελεύσεων:

Από τους "ελεγκτές" της ΓΓΑ ελέγχονται οι επτά ΓΣ της ΕΛΟΚ στο ελεγχόμενο χρονικό διάστημα και μας αντιγράφουν επιλεκτικά μερικά τυπικά μπλα-μπλά από τα Πρακτικά.

Κυριολεκτικά έλεγχος της πλάκας! Πουθενά δεν φαίνεται τι ελέγχουν, γιατί το ελέγχουν, αν είναι αρκετό αυτό που ελέγχουν, βάσει ποίου νόμου ελέγχουν, ποιές είναι οι μικρές, μεσαίες, μεγάλες παραβάσεις ή παρανομίες!

Αν υποθέσουμε ότι ελέγχουν τη νομιμότητα της διοικητικής διαχείρισης, τότε καλύτερα θα έκαναν τον έλεγχο παιδάκια του νηπιαγωγείου! Και αυτό διότι δεν ελέγχουν κανένα από τους συντελεστές της νομιμότητας των ΓΣ, αλλά αποδέχονται ό,τι έχει γραφεί από τους ελεγχόμενους μέσα στα πρακτικά τους! Αυτός δεν είναι έλεγχος αλλά είναι σαφώς συγκάλυψη των οποιωνδήποτε παρανομιών!!!

Αν κάνω εγώ έλεγχο στην ΕΛΟΚ (που δεν είμαι ... ημίθεος ελεγκτής, αλλά κοινός θνητός!) θα πάνε φυλακή και η ΕΛΟΚ και οι ελεγκτές της ΓΓΑ!

Είναι πασίγνωστο ότι οι περισσότερες ΓΣ, αν όχι όλες, είναι γεμάτες παρανομίες, αν θέλουμε να λεγόμαστε έννομο κράτος και όχι ... Σικάγο στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης!!! Από τις συνθήκες σύγκλησης και αντιπροσώπευσης των συλλόγων-μελών μέχρι τις συνθήκες αυτοελέγχου των πεπραγμένων και των οικονομικών, αναδύεται η ... μπόχα του δικτατορικού "ομόφωνα" και οι ελεγκτές το αποδέχτηκαν χωρίς τον παραμικρό προβληματισμό! Σε μια ομοσπονδία των 300 συλλόγων, όπως διατείνεται στη ΓΓΑ ο Γερόλυμπος για να αποσπά παχυλές επιχορηγήσεις, και δεν υπάρχει καμιά αντίθετη προς τη δική του γνώμη??? Ούτε στη Ρωσία στις δόξες του πιο ακραίου κομμουνιστικού καθεστώτος δεν είχαμε τέτοια ομοφωνία!!! Ποιός ηλίθιος δεν βλέπει τη "δικτατορία" Γερόλυμπου? Και η δικτατορία έχει δύο όπλα: ή παίρνεις κάτι και το βουλώνεις ή σε καταστρέφω!!!

Παραδείγματα χοντρής παρανομίας:

Στην 21η ΓΣ οι ελεγκτές βρήκαν ότι επί 84 σωματείων εχόντων δικαίωμα ψήφου, παρουσιάστηκαν τα 44 και άρα η ΓΣ είχε απαρτία! Και όμως από τους 44 αντιπροσώπους οπωσδήποτε δύο (ήταν πολλοί περισσότεροι) δεν είχαν δικαίωμα να αντιπροσωπεύσουν σωματείο, διότι ήταν σαφώς τεχνικοί και το απαγορεύει ο νόμος. Άρα η ΓΣ δεν είχε 50% +1 παρόντες και άρα η συνεδρίασή της ήταν άκυρη! Και όμως οι "ελεγκτές" το πέρασαν!  (Οι τεχνικοί που ήταν αντιπρόσωποι συλλόγων ήταν πάνω από δέκα!!! Δώστε μας τους καταλόγους των συμμετεχόντων να σας τους υποδείξουμε!)

Το ίδιο ισχύει και για την 23η ΓΣ, όπου επί 86 σωματείων με δικαίωμα ψήφου, παρουσιάστηκαν 45. Και πάλι οι τεχνικοί που παράνομα εμφανίστηκαν σαν αντιπρόσωποι σωματείων ήταν πάνω από δέκα και άρα η συνέλευση ήταν και αυτή άκυρη.

Στην 22η ΓΣ οι αντιπρόσωποι τεχνικοί του καράτε ψηφίζουν παράνομα "τεχνικούς" για ένα παράνομο ΔΣ της ΕΛΟΚ και ... είναι να τρελαίνεται κανείς με την ... ανίκητη στρατιά των ηλιθίων!!!

Η 24η ΓΣ ορίστηκε για τις 10/8/2000 στις έξι το απόγευμα και η επαναληπτική της, στην περίπτωση μη απαρτίας, ορίστηκε για την ... ίδια μέρα στις επτά το απόγευμα!!! Αλλά πιο ήταν το σπουδαίο θέμα που ήθελε το ΔΣ να το περάσει κάτω από το τραπέζι? Ήταν οι τροποποιήσεις διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΛΟΚ και αναρωτιόμαστε αν το ΔΣ ήθελε παρόντες μόνο τους απόλυτα έμπιστους! Επί συνόλου 350 συλλόγων, όπως ισχυρίζεται ο Γερόλυμπος), δικαίωμα ψήφου είχαν 89 σύλλογοι και οι τροποποιήσεις του Εσωτερικού Κανονισμού ψηφίστηκαν από ... 25!!! Προφανώς και ο Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ είναι παράνομος κατά βάση, διότι "κλέβει" στοιχεία του Παραδοσιακού Καράτε μια και το καράτε της ΕΛΟΚ είναι το "μαϊμού-καράτε"!

Όλες οι ΓΣ είναι γεμάτες παρανομίες και θα πρέπει να εξεταστούν από την αρχή! Η σύγκλησή τους είναι "πονηρή", τα θέματά τους είναι "πονηρά", οι έχοντες δικαίωμα ψήφου σύλλογοι κατασκευάζονται, οι αντιπρόσωποι των συλλόγων είναι παράνομοι και με κάποιο τρόπο υποχείρια του Γερόλυμπου, τα θέματα συζητούνται παράνομα, οι προηγηθείσες συνεδριάσεις των ΔΣ είναι παράνομες, δεν δίδεται καμιά ορθή εικόνα των οικονομικών, οι εικόνες των οικονομικών δεν είναι ελέγξιμες, δεν έχει προηγηθεί έλεγχος των δαπανών από το ΔΣ, του οποίου τα μέλη έχουν μεσάνυχτα από λογιστικά και πουθενά μέσα στα Πρακτικά του ΔΣ δεν γράφονται οι προεγκρίσεις και οι εγκρίσεις των δαπανών από το 1993!!! Και άλλα πολλά-πολλά-πολλά! Και επειδή είσαστε ανίκανοι στη ΓΓΑ να εφαρμόσετε τους νόμους στην ΕΛΟΚ και λόγω άγνοιας αλλά και λόγω μακρόχρονης ... συνεργασίας (αν την βγάλετε παράνομη τότε θα είσαστε παράνομοι και εσείς που την επιχορηγούσατε τόσα χρόνια χωρίς έλεγχο!), προσφέρομαι να της κάνω έλεγχο εγώ δωρεάν (για την ... πατρίδα) και να ελέγξει φυσικά τα αποτελέσματα του ελέγχου μου οπωσδήποτε εισαγγελέας (τελευταία ελπίδα της νομιμότητας!), επιβάλλοντας τις ανάλογες κυρώσεις!!!

 

Η ΕΛΟΚ πρέπει να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και με βασική μαρτυρία τη δική μου, ο οποίος ήμουν και ο άνθρωπος που την δημιούργησε: Ήμουν ο Γενικός της Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος (όταν οι σημερινοί διοικούντες ... πιπιλάγανε ακόμα το δάχτυλο!), επί πέντε χρόνια η έδρα της φιλοξενείτο ΔΩΡΕΑΝ στο δικό μου γραφείο και όταν άρχισα να "χτυπάω" δια του περιοδικού μου ΔΥΝΑΜΙΚΟ (σχετικού με το τζούντο, καράτε, κτλ.) τις παρανομίες Γερόλυμπου, φρόντισε ο ... Δόκτορας να με πετάξει έξω από την ομοσπονδία για να μου κλείσει το στόμα και να μην αποκαλύπτω τις παρανομίες του!!! Η τύχη όμως τα έφερε ώστε να πέσει στα χέρια μου η φοβερή ηλεκτρονική διεύθυνση www.karate.gr , οπότε όλα θα μείνουν πλέον στην αιωνιότητα!!!

Αν οι Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΟΚ είναι παράνομες και η ΓΓΑ επιχορηγεί ακόμα και σήμερα την ΕΛΟΚ, τότε όλος ο Αθλητισμός κολυμπάει στην παρανομία με τη συνενοχή και τη συνεργία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όλων των μέχρι τώρα Γενικών Γραμματέων και Υφυπουργών και αποδεικνύεται έτσι ότι οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει με τα χρόνια μια τρομερή αφαίμαξη του ελληνικού λαού με τη διαρροή του δημόσιου χρήματος δια του "δήθεν αθλητισμού" (είδος πολιτικής εκμετάλλευσης!) της ντόπας, του κομματικού φανατισμού και της διαρροής προς "δικούς μας" του δημόσιου χρήματος .

Το μακροχρόνιο αυτό οικονομικό έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού έχει "κάτσει" σήμερα διογκωμένο στα κεφάλια του Γενικού Γραμματέα Κώστα Κουκοδήμου, του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή!!! Τι θα δείξουν: ευαισθησία ή αναισθησία και συγκάλυψη???

 

Οι φοβεροί ελεγκτές δεν μιλάνε καθόλου για το Βιβλίο Πρακτικών του ΔΣ, όπου πουθενά δεν γράφονται οι προεγκρίσεις των δαπανών, η εκτέλεσή τους και οι τελικές εγκρίσεις. Και η φοβερή παρανομία είναι ότι επί δέκα χρόνια οι δαπάνες ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ! Με αυτό τον τρόπο οι "σύμβουλοι" δεν έχουν ιδέα για το πού πάνε τα λεφτά, όπως έχουν εκ του νόμου υποχρέωση, ώστε να ασκούν κάποιον έλεγχο! Έτσι, όμως, όταν δεν υπάρχει ούτε άμεσος από το ΔΣ, ούτε έμμεσος από τη ΓΣ, αλλά ούτε έλεγχος από τη ΓΓΑ, αυτοί που διαχειρίζονται το Ταμείο της ΕΛΟΚ μπορούν να κλέβουν εν ψυχρώ τα λεφτά της ΕΛΟΚ!!! Ας σημειώσουμε ότι τα μέλη του ΔΣ, όλοι άνθρωποι με απόλυτη άγνοια του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος που εφαρμόζει η ΕΛΟΚ, υπογράφουν εν λευκώ στις ακαταλαβίστικες για αυτούς λογιστικές εκτυπώσεις, δίνοντας έτσι δήθεν τη συγκατάθεσή τους για τις δαπάνες! Αλλά αυτό δεν είναι ο έλεγχος της διάθεσης του δημόσιου χρήματος, που τους εμπιστεύθηκαν οι σύλλογοι-μέλοι, το κράτος και ο νόμος!!!

 

Αυτό το είδαν οι ελεγκτές Νίκος Γιώτης και Ειρήνη Πενταράκη και έκαναν ... τουμπεκί ψιλοκομμένο!!!

 

Έεεεε! είσαστε γελοίοι ή δεν είσαστε γελοίοι!!!!!!!!!


και ο έλεγχος για τα ... μπάζα συνεχίζεται στο Μέρος 4/8!


Ο έλεγχος κλείνει με την παράγραφο:

Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και στον λογιστή κ. Ε. Αλεξόπουλο για την βοήθεια που μας παρείχαν κατά την εκτέλεση του ελέγχου μας.

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2001

Οι ελεγκτές:  Γιώτης Νικόλαος,   Πενταράκη Ειρήνη


(δώστε μου την αναγνώριση να παίζω με την ομοσπονδία μου, ειδάλλως μοιραία θα παίζω με ... εσάς!!!)

Επί του πιεστηρίου: Μαθαίνω ότι ο Γερόλυμπος ετοιμάζεται να αντιπροσωπεύσει το ... Κέρλινγκ στην ΕΟΕ,

"προσκείμενος" βέβαια στη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικό της στέλεχος και προσωπικός σας συνεργάτης κύριε Ορφανέ!

Τότε κύριε Υφυπουργέ, στον Μπαϊρακτάρη η Νέα Δημοκρατία μάλλον ... αυτοπροσδιορίστηκε!!!

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .