karate.gr: 14 - Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub   

Πρώτη δημοσίευση  29/11/2004

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ:  ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΕΛΟΚ ΑΠΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ  ΤΗΣ ... ΠΛΑΚΑΣ !!!

 

 Οι Έλεγχοι της ΓΓΑ στην ΕΛΟΚ!  Μέρος 5.

 

Θέτουμε τις παρατηρήσεις μας υπόψη των Γιώργου Ορφανού και Κώστα Κουκοδήμου για να αποδείξουμε την ανικανότητα της ΓΓΑ: Ούτε τώρα δεν θα γίνει τίποτα! Η ΓΓΑ πετάει το δημόσιο χρήμα στα σκουπίδια!
 

 

Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης,

Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!

 

 

ΜΕΡΟΣ - 5/8 και Καταγγελία στο ΙΚΑ

 

και ο έλεγχος για τα ... μπάζα συνεχίζεται εδώ από το Μέρος 4/8!

 


 

Έκθεση λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΕΛΟΚ

για το διάστημα 1/1/97 έως 28/2/2001

από τους ελεγκτές της ΓΓΑ

Νίκο Γιώτη και Ειρήνη Πενταράκη

μετά από εντολή του Υφυπουργού (?) και του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου (?)

 

Ας δούμε μερικά ακόμα μαργαριτάρια από τον έλεγχο της Οικονομικής Διαχείρισης της ΕΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) από ελεγκτές της ΓΓΑ!

Πρώτο και καλύτερο έρχεται το προφανές συμπέρασμα πως οι ελεγκτές δεν γράφουν για τι είδους παραβάσεις (?) έλεγξαν και δεν γράφουν λεπτομερώς αυτά που έλεγξαν. Δεν γνώριζαν τι έπρεπε να ελέγξουν ή είδαν και αποκρύπτουν?

Από τα συγκεντρωτικά ποσά Εσόδων και Εξόδων, που αναφέρουν στην έκθεσή τους, δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα και άρα συσκοτίζουν και δεν αναδεικνύουν με διαφάνεια όλους τους συντελεστές των Εσόδων και των Εξόδων. Με δεδομένο δε ότι ο έλεγχος αυτός έγινε μετά από καταγγελία κάποιου συλλόγου με αφορμή την μη αναγραφή μεγάλου ποσού επιχορήγησης στον απολογισμό του οικείου οικονομικού έτους, μπορεί και να θεωρηθεί ύποπτος, ότι δηλαδή  συντάχθηκε με εσκεμμένη ασάφεια!

Τι να καταλάβει κανείς από τα συγκεντρωτικά ποσά? Και ορίστε μερικές σκέψεις που γεννιώνται από την εσκεμμένη (ή λόγω ανικανότητας) ασάφεια.

Έσοδα Τρίτων

Το 1997, 948.000 δρχ. Το 1998, 5.116.000 δρχ. Τρομερή διαφορά! Γιατί? Το 1999, πάλι 5.705.000 δρχ. Το 2000, 10.450.000 δρχ., ενώ το 2001 = ΜΗΔΕΝ!!! Κάτι βρωμάει εδώ!!! Η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος είναι ότι οι εγγραφές διαμορφώνονται!

Παρόμοιες διαφορές και σε άλλες κατηγορίες Εσόδων!

Έξοδα 1997:

Αμοιβές τρίτων 4.855.000 δρχ., Παροχές τρίτων 8.419.000 δρχ.

Τι διαφορετικό έχουν αυτά τα δύο? Μήπως Αμοιβές τρίτων είναι εκείνες για τις οποίες παίρνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών ελεύθερου επαγγελματία? Αν είναι έτσι, πού τα ξοδέψανε τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια??? Μήπως σε αμοιβές δικηγόρων? Ήταν πραγματικά η εποχή που χρησιμοποιούσαν δικηγόρους εναντίον οποιουδήποτε και κυρίως για να αρπάξουν με απάτες τα δικαιώματα του Παραδοσιακού Καράτε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε! Για αυτό το λόγο τους δίνετε κύριε Ορφανέ τις επιχορηγήσεις? Για να τις ξοδεύουν σε παράνομες δικαστικές διαμάχες για προσωπικούς τους σκοπούς? Μη μας πείτε πάλι "Όχι εγώ, ο προηγούμενος! Διότι και σήμερα παίρνουνε τρελά ποσά και κυρίως τους προσφέρετε την ... μη αναγνώριση της ΠΟΠΚ!!!

Έχετε υποχρέωση κύριε Ορφανέ να ελέγξετε για ποιές υποθέσεις ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα και αν οι αμοιβές ήταν εύλογες. Προφανώς, δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι κάθε έξοδο είναι δικαιολογημένο αρκεί να εγκρίνεται από το ΔΣ και να υπάρχει το αντίστοιχο παραστατικό, διότι είναι αποδεδειγμένο ότι τα μέλη του ΔΣ δεν καταλάβαιναν τι υπέγραφαν και διότι μόνο οι αμιγείς διαρρήκτες τα σπάνε όλα, κλέβουν και ... δεν αφήνουν απόδειξη! Όλοι οι άλλοι κοινοί κλέφτες στη σημερινή πολιτισμένη κοινωνία αφήνουν απόδειξη, όταν κλέβουν! Μην ξεχνάτε τις τόσες εταιρείες-μαϊμούδες με τις χιλιάδες εικονικά τιμολόγια, που η προηγούμενη κυβέρνηση κυνηγούσε και η σημερινή τις συγχωρεί, αρκεί να της δώσουν ... μερτικό από τα κλεμμένα (το λένε: "περαίωση παρελθουσών χρήσεων")!

Αν τα έξοδα, λοιπόν, είναι σωστά, τότε δεν υπάρχει θέμα! Σε κάθε άλλη περίπτωση να τα πληρώσουν από την τσέπη τους τα μέλη του ΔΣ. Και έχετε υποχρέωση να μας ενημερώσετε λεπτομερώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση είσαστε συνένοχος! Όχι η Γραμματεία να τους δίνει χρήμα για το Καράτε και αυτοί να το χρησιμοποιούν για να κυνηγάνε με απάτες τους προσωπικούς τους αντιπάλους στα δικαστήρια !!!

 

Παροχές τρίτων 8.419.000 δρχ.! Τι είναι αυτό πάλι? Μήπως είναι τα ... "οδοιπορικά" των ψηφοφόρων τους??? Δηλαδή τα οδοιπορικά όλων των εκπαιδευτών, διαιτητών, χρονομετρών και άλλων? Πριν εκραγούμε, πάλι θα πρέπει να το ελέγξουμε!

Τώρα, πώς αυτοί οι ελεγκτές με τρεις μόνο κατηγορίες: Αμοιβές τρίτων, Παροχές τρίτων και Διάφορα Έξοδα, είναι ικανοποιημένοι ότι απεικονίζουν την οικονομική κατάσταση δαπανών ύψους 150 και 170 εκατομμυρίων δρχ., ...ο Θεός και η ψυχή τους!!! ΥΠΟΠΤΟΝ !!!

 

Και άλλη χοντρή παρανομία:

Στο άρθρο για τις επιχορηγήσεις της ΓΓΑ προς την ΕΛΟΚ και για το έτος 1999, εκτός από την τακτική επιχορήγηση των 70.000.000 δρχ. και την έκτακτη των 60.000.000 δρχ. αναγράφεται και κάποια "Επιχορήγηση προς τρίτους 8.000.000 δρχ.". 

Τι φρουτάκι είναι πάλι αυτό? Μήπως είναι επιχορήγηση προς την παρα-ομοσπονδία του  Σίτο-ρύου του Παπαδημητρόπουλου, που κάνει αγώνες στην Χαλκίδα και τα "μασάει" ο Μόρις??? Αν είναι έτσι, πράγμα που θα το πληροφορηθώ άμεσα, τότε προστίθεται ακόμα μία παρανομία στην πλάτη της ΕΛΟΚ με τις ευλογίες του Άντρου των Παρανομιών που λέγεται Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!!! Με το θέμα θα ασχοληθώ εκτεταμένα στο επόμενο αρθράκι!

 

Από αύριο το site αυτό θα γνωστοποιηθεί στη λεπτομέρειά του και στις νεολαίες των κομμάτων και πηγαίνετε βγάλτε τα πέρα μαζί τους! Ελπίζω αυτοί να είναι λιγότερο επηρεασμένοι από τη σαπίλα της κοινωνίας που ζούμε, διότι απλούστατα το χρήμα που εσείς της ΓΓΑ πετάτε δεξιά-αριστερά χωρίς καμιά ευαισθησία αφαιρείται από το δικό τους μέλλον!!!

 

Και φθάνουμε στο Άρθρο:  Διάφορα Θέματα!

Και σε αυτό το άρθρο μας βασανίζει η αίσθηση ότι οι ελεγκτές ακολουθούν την στρατηγική να "γράφουν" αλλά να μην "τονίζουν" τα σημεία που "πονάνε". Δηλαδή ακολουθούν μια τακτική, ώστε να μην τονίσουν τις χοντρές παρανομίες, αλλά ταυτόχρονα, αν κάποιος άλλος τις βρει, τότε να πουν:  "μα και εμείς το είχαμε καταγράψει, να σε εκείνο το σημείο"!!!

 

Στο Α-Θέματα Προσωπικού της Έκθεσης και στην παράγραφο 6, γράφουν:

Έχουν προσληφθεί με ημερομηνία πρόσληψης 10/10/2000 οι Κανέλλης Ιωάννης, Σαδούκας Αντώνιος και Σκαρογιάννης Στυλιανός ως προπονητές με μερική απασχόληση ορισμένου χρόνου.

Τονίζουμε εδώ ότι οι παροχές τρίτων που είδαμε πιο πάνω και οι έμμισθοι προπονητές γεννάνε ένα άλλο μεγάλο θέμα: το θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΙΚΑ!!!

Γνωρίζω πολύ καλά από το παρελθόν ότι οι διοικήσεις των ομοσπονδιών "πνίγουν" τα ασφαλιστικά όσων παρέχουν εργασία προς τις ομοσπονδίες και τα πλασάρουν σαν δήθεν ... "οδοιπορικά"! Οδοιπορικά, όπως αποδεικνύει και η λέξη, είναι τα εισιτήρια του αεροπλάνου, του καραβιού, του τρένου, του ταξί, του λεωφορείου, η βενζίνη του αυτοκινήτου σου που έκαψες, ακόμα και οι ... σόλες που τρύπησες για να πας στη δουλειά της ομοσπονδίας, αλλά όλα αυτά ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! Όταν ένας προπονητής παίρνει 100.000 δρχ. το μήνα για 4 προπονήσεις την εβδομάδα στην εθνική ομάδα, αυτό είνα σαφώς αμοιβή για τις υπηρεσίες του και υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές!

Και δεν είναι μόνο οι προπονητές από το 1994 (!!!), αλλά είναι και όλοι όσοι αποτελούσαν το προσωπικό κάθε διοργάνωσης αγώνων, δηλαδή διαιτητές, χρονομέτρες, γραμματείς και όλο το άλλο βοηθητικό προσωπικό (μιλάμε για πολλά άτομα!), και μάλιστα σε όλους τους αγώνες της ΕΛΟΚ και για όλα τα χρόνια από το 1994! Διότι όταν ο Αθηναίος διαιτητής έπαιρνε 2 Χ 30.000 = 60.000 δρχ. για να διαιτητεύσει ένα Σαββατοκύριακο με μόνο έξοδο δύο χιλιάδες βενζίνη (με ... Πόρσε κυκλοφορεί?), τότε δεν μιλάμε για "οδοιπορικά" αλλά για ... χοντρή αμοιβάρα!!! Και αν έφερνε και τη γυναίκα του στη γραμματεία και το γιό του και την κόρη του στα ρολόγια των χρονομετρών, τότε μάζευε 60.000 + 6Χ15.000 = 150.000 δρχ. σε δύο ημέρες, δηλαδή ένα δεύτερο μισθό!!! Αφορολόγητα και ανασφάλιστα και προκλητικά παράνομα!!!

Και αν αυτός ο διαιτητής είναι και αντιπρόσωπος συλλόγου, να πως βγαίνουν πάλι και πάλι ο Γερόλυμπος και ο Παπαδημητρόπουλος στο ΔΣ!!!

Και αν αυτός ο διαιτητής και αντιπρόσωπος συλλόγου είναι και μέλος του ΔΣ, να πως υπογράφονται τα λογιστικά φύλλα του Ταμείου στα τυφλά και όπως τα φτιάχνουν ο Γερόλυμπος και ο Παπαδημητρόπουλος!!!

 

Καταγγέλλω, λοιπόν, από εδώ στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας να ελέγξει την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, Βυζαντίου 149, Καλογρέζα, αν για κάθε Παροχή Αμοιβής σε Τρίτους μη μόνιμους υπαλλήλους της, οφείλει να πληρώνει και ασφαλιστικές εισφορές για όλους όσους χρησιμοποιεί για ευκαιριακή ή μηνιαία παροχή υπηρεσιών και την περνάει δήθεν ως "οδοιπορικά", και μάλιστα από το 1994, παρακαλώ!!!

Ο έλεγχος πρέπει να γίνει από τα εντάλματα πληρωμών, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται από ονομαστικές καταστάσεις, και από 1994!

 

 Και να σας εξηγήσω γιατί το κάνω αυτό! Απλούστατα, διότι σαν 40 χρόνια επαγγελματίας έχω "χρυσώσει" το ΙΚΑ ακόμα και για υπαλλήλους που δεν αξίζανε! Και έχω φάει και πρόστιμα, και έχουν φθάσει στο 120% του κεφαλαίου, και έχω φάει και ποινές από δικαστήρια και μου έχει βγει η πίστη στη δουλειά για να τα πληρώσω! Δεν ανέχομαι, λοιπόν, κάποιοι επιτήδειοι, είτε ανήκουν στην ΕΛΟΚ είτε στη ΓΓΑ, να βαφτίζουν τις αμοιβές "οδοιπορικά" και να ξεγλιστράνε από τους νόμους που ισχύουν για κάθε απλό επαγγελματοβιοτέχνη! Εδώ κλείσανε εκατοντάδες φροντιστήρια από τότε που καθιερώθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση ακόμα και για ωριαία απασχόληση και η ΕΛΟΚ και η ΓΓΑ θα μας περνάνε τις αμοιβές για "οδοιπορικά"?

Αν τα οκτώ εκατ. Παροχές Τρίτων κάθε χρόνο, οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, χαθήκατε στο ΔΣ της ΕΛΟΚ! Από τις τσέπες σας θα τα πληρώσετε! (Ναι, αλλά είχατε στο τσεπάκι τις ψήφους τους!)

 

Προς το ΙΚΑ από το ... Μαντείο των Δελφών:

Ο Ορφανός, μαντεύω, θα προσπαθήσει να καλύψει τον Γερόλυμπο! Να μου απαντήσετε, παρακαλώ, με τους αριθμούς των Π.Ε.Ε. και Π.Ε.Π.Τ., διότι θα ξεσηκώσω όλους τους επαγγελματίες για την άνιση μεταχείριση!

 

Εύχομαι να κάνω λάθος και το Δημόσιο να μην βοηθάει την ΕΛΟΚ να κλέβει το ΙΚΑ, διότι αν το ΙΚΑ βγάλει πρόστιμα, όπως τα υπολογίζω, τότε οι ελεγκτές της ΓΓΑ θα πρέπει να πάνε για ...  οδοκαθαριστές!!! Γιατί όχι! Είναι και η πιο τίμια δουλειά!

Αν όμως έχω δίκιο, τότε πολλοί θα χτυπάνε το κεφάλι τους!!! Αν έχω δίκιο τότε όλα τα ΔΣ της ΕΛΟΚ υπεξαιρούν από το 1994 τις ασφαλιστικές εισφορές και βάσει του αθλητικού νόμου καθίστανται έκπτωτα!

 

Η έκθεση του ελέγχου συνεχίζεται στο ίδιο αστείο μοτίβο του γενικού "θολώματος" των πάντων. Εσκεμμένες ασάφειες και αοριστολογίες! Το πιο χαρακτηριστικό μέρος είναι εκείνο που ΚΑΛΥΠΤΕΙ την ΕΛΟΚ έναντι της καταγγελίας που προκάλεσε τον έλεγχο!!! Οι αιτιάσεις των δύο ελεγκτών είναι αόριστες, απρόσιτες, αναπόδεικτες, απόλυτα προσωπικές, πιεστικά επιβλητικές και δεν αναφέρονται σε αδιάσειστα έγγραφα και στοιχεία, παρά μόνο σε δικές τους εκτιμήσεις και μαρτυρίες! Αν έγινε και επί εποχής Έξαρχου, έ τότε τα πιάσαμε τα λεφτά μας! Επί πλέον κάνουν "δικτατορική" χρήση του "αλάθητου" της ΓΓΑ, μιας δημόσιας υπηρεσίας που οφείλει πολλές εξηγήσεις στον Ελληνικό Λαό για την Ντόπα και την Αρπαχτή και άρα όχι και τόσο αναμάρτητης από κλητήρα μέχρι υπουργό!!!

Κατά τη γνώμη μου η καταγγελία στέκει απόλυτα και το θέατρο του ελέγχου στήθηκε για να συγκαλυφθεί το αντικείμενο της καταγγελίας και "να καθαρίσει" η ΕΛΟΚ σε τυχούσα συνέχεια σε δικαστήριο! Άλλωστε ο Γερόλυμπος πάντα διαλαλούσε τη φιλοσοφία του "το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν" και σε κάθε προηγούμενη υπόθεσή του, που "έπαιζα" και εγώ, έχει αποδειχθεί μανούλα μοναχή στο να κατασκευάζει αποδεικτικά στοιχεία υπέρ του και μάλιστα έχει την αδυναμία να βάζει τις δημόσιες υπηρεσίες να του φτιάχνουν τα άλλοθι! Ίσως εκεί βρίσκει πιο εύκολα κορόιδα! Παραδείγματα; Ο "βιασμός" στην Αλγερία, η αρπαγή των συλλόγων του Ζαχόπουλου, το κυνήγι του Περσίδη, η διαγραφή των συλλόγων του Ντούκα, η αρπαγή του χόκεϋ με συλλόγους του καράτε, η δημιουργία ψευτο-ομοσπονδιών παραδοσιακού καράτε, το κυνήγι της ΠΟΠΚ, η δημιουργία του κέρλινγκ από συλλόγους καράτε, και άλλα πολλά!!!

 

Όλα τα παραπάνω, τα προηγούμενα και τα επόμενα δίνουν έντονα την εντύπωση ότι έχουμε μπροστά μας έναν έλεγχο μαϊμού, συνταγμένο από ελεγκτές μαίμούδες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού-Μαϊμούς υπό έναν υφυπουργό-μαϊμού!!! Δηλαδή, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση από όλους τους εμπλεκόμενους εξ αιτίας της οποίας ο απλός πολίτης χάνει απόλυτα την εμπιστοσύνη του στη νομιμότητα της διοίκησης του κράτους! Αυτό τιμωρείται από τους νόμους! Αν έχουμε νόμους!

Σας απευθύνω ανοιχτή πρόκληση: αφήστε να ελέγξω εγώ με δικηγόρο τα λογιστικά και διαχειριστικά της ΕΛΟΚ και πάμε μετά εισαγγελέα αν σας βαστάει κυρία και κύριε "ελεγκτές"!!! Μέχρι τότε ο έλεγχός σας είναι μια "στημένη δουλειά" για κλάματα !!!

 

Θύμιος Περσίδης

πρώην γ.γ. , πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος της ΕΛΟΚ

νυν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε

 


και ο έλεγχος για τα ... μπάζα συνεχίζεται στο Μέρος 6/8!


Ο έλεγχος κλείνει με την παράγραφο:

Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και στον λογιστή κ. Ε. Αλεξόπουλο για την βοήθεια που μας παρείχαν κατά την εκτέλεση του ελέγχου μας.

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2001

Οι ελεγκτές:  Γιώτης Νικόλαος,   Πενταράκη Ειρήνη


(δώστε μου την αναγνώριση να παίζω με την ομοσπονδία μου, ειδάλλως μοιραία θα παίζω με ... εσάς!!!)

 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση


www.karate.gr  

         29/11/04            Αρχική     Επικαιρότητα    Περιεχόμενα Κεφαλαίου

30 Δεκεμβρίου 2004

Το ΙΚΑ ευαισθητοποιήθηκε και κίνησε τη διαδικασία διερεύνησης της ανωτέρω καταγγελίας, όπως φαίνεται από το επόμενο έγγραφο!

Η επόμενη καταγγελία μας θα πάει στο ΣΔΟΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διερευνηθούν οι ρόλοι του εφοριακού Ανδρέα Παπαδημητρόπουλου και του τελωνειακού Γιώργου Μπίκα σε σχέση με τις παρανομίες του Γερόλυμπου και της ΕΛΟΚ! Δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να κρατούν βιβλία Β' κατηγορίας για την Ομοσπονδία και να παίρνουν υπογραφές για τις εγκρίσεις δαπανών από τους ανίδεους του ΔΣ σε μηχανογραφικές εκτυπώσεις προγράμματος για βιβλία Γ' κατηγορίας!

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!!!

 

 

Καλή Χρονιά!!!

 


karate.gr - για όσους ξέρουν να διαβάζουν!

  Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .