karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα  

Πρώτη δημοσίευση 30/11/2014. Τελευταία ενημέρωση 9/12/2014.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα   .

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το www.karate.gr , σαν συνέχεια του επί 17 χρόνια εκδιδόμενου μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" (1977-1994), είναι ένας "προσωπικός δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από τον κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε, αλλά όχι και επιχειρησιακό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης κατά την έννοια του νόμου 3310/2005. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!


Ο νέος Αθλητικός Νόμος, όπως διατυπώνεται στο σχέδιο, που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=5237 ή ολόκληρος με κλικ εδώ σε pdf, είναι επιεικώς για τα ... μπάζα!

Έχετε μεσάνυχτα και από αθλητισμό και από διατύπωση νόμων!!!

Πάρτε τον πίσω και παραιτηθείτε ... όλοι!

Διάβασα μέχρι το άρθρο 24 και δεν άντεξα άλλο!

Ποτέ μου δεν έχω διαβάσει περισσότερες συμπυκνωμένες ... μαλακίες!!!

 Μέρος Α΄ - Μέρος Β΄

 (9/12/2014 - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς!)

 

 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης,

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε,

στην οποία η εγκληματικά παράνομη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έδωσε την αθλητική αναγνώριση, όπως ήταν υποχρεωμένη βάσει αποφάσεων Πρωτοδικείου, Εφετείου και Αρείου Πάγου!!!

 "Φασισμός" είναι η στέρηση των δικαιωμάτων του άλλου!


Από ηλίθια έως εγκληματική αποδεικνύεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την πρόταση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που ανάρτησε στη δημόσια διαβούλευση!!! Ακολουθεί κριτική των άρθρων του σχεδίου νόμου!

 (9/12/2014 - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς!)


Γνωρίζει ο πρωθυπουργός
αυτά που κάνετε εκεί στη ΓΓΑ???

 


Ο Yπουργός Πολιτισμού
κ. Κων/νος Τασούλας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού
κ. Γιάννης Ανδριανός

Η γενική γραμματέας Αθλητισμού
κα Κυριακή Γιαννακίδου

ΓΓΑ  = Ο Οίκος

της Μεγάλης

ΑΝΟΧΗΣ:


Special αφιέρωση σε όσους έπαιξαν ρόλο στη μη αναγνώριση της ΠΟΠΚ!

#################

1-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

2-Realnews

3-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

4-karate.gr

5-gazzetta

6-ΑΥΓΗ

7-zougla.gr

8-Δίκη/ΣΚΑΙ

9-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

10-Δίκη/ΣΚΑΙ

11-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

12-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

13-Δίκη/ΣΚΑΙ

14-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

15-ΑΠΟΨΗ

16-ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑ

17-ΝΤΟΚ/ΝΤΑ

18-ΕΘΝΟΣ

19-Δίκη/ΣΚΑΙ

20-Δίκη/ΣΚΑΙ

21-ΝΤΟΚ/ΝΤΑ

22-karate.gr:
Πόρισμα Ρακιντζή

23-ΚουτίΠανδώρα

24-karate.gr:
Πόρισμα
Περσίδη

25-Πλακά-Αδριανό

Τα αντικειμενικά άρθρα εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών της δεξιάς στήλης σχετικά με τα 30 εκατ. ευρώ, που έχουν πάρει οι υπάλληλοι της ΑΓΓΑ (Αμαρτωλής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) χωρίς να τα δικαιούνται, αποδεικνύουν τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή των υπαλλήλων της ΑΓΓΑ με τους κατά καιρούς πολιτικούς τους προϊσταμένους, οι οποίοι ενέκριναν τις αποφάσεις πληρωμής τους, και τους ομοσπονδιάρχες ως αντικείμενο της εύνοιας και των δύο ανωτέρω!!! Υπόλογα και υπεύθυνα της "ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΜΗΣ" Διαφθοράς και Διαπλοκής στη ΑΓΓΑ είναι και τα πέντε σημερινά κόμματα: η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διότι αυτά τοποθετούσαν τους πολιτικούς προϊσταμένους στη ΑΓΓΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ διότι τα 3/4 του ΠΑΣΟΚ πήγαν σε αυτόν, οι ΑΝΕΛ διότι αποτελούνται από βουλευτές της ΝΔ, και το ΚΚΕ διότι υπόγεια συνεργάζεται με τη ΝΔ ως "τραβάτε με κι ας κλαίω"!

Συνολική εικόνα θα έχετε από τα Περιεχόμενα του Κεφαλαίου!

Μεταξύ των εμπλεκομένων στο τεράστιο αθλητικό και οικονομικό σκάνδαλο, δηλαδή μεταξύ των πολιτικών προϊσταμένων της ΓΓΑ και των κομμάτων τους, των υπαλλήλων της ΓΓΑ και των αθλητικών ομοσπονδιών, έχει πλέον αποκατασταθεί ένα τέλμα απόλυτης συνενοχής, αλληλεξάρτησης και αλληλο-εκβιασμού με αποτέλεσμα η Διαφθορά και η Διαπλοκή να διαιωνίζονται αυτόματα! Δηλαδή, ο καθένας από τους τρεις και μόνο με την παρουσία του εξαναγκάζει και τους άλλους δύο να παρανομούν ακριβώς όπως παρανομούσαν πάντα! Ο ρόλος πλέον της ΓΓΑ έχει καθοριστεί στο να συγκαλύπτει αυτό το τεράστιο αθλητικό και οικονομικό έγκλημα!

Μιλάμε για ογκώδες καρκίνωμα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας με ανεξέλεγκτες μεταστάσεις!!! Μια κατάσταση που μόνο με έναν τρόπο διορθώνεται: Να κλείσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να μεταταχθούν οι υπάλληλοί της σε άλλες υπηρεσίες!!!  Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να αυτοσυντηρούνται οικονομικά, ειδάλλως να κλείσουν!!! Δεν μπορούμε να πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές ανθρώπων, που δεν έχουν να φάνε ή δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, την καΐλα του κάθε μαλάκα να γυμνάζεται!!!  


 1/12/2014 - Εισαγωγή

Ο νέος αθλητικός νόμος αναρτήθηκε στην opengov.gr την Τρίτη 25/11/2014, θα μείνει εκεί μέχρι την 10/12/2014 για διαβούλευση και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον προηγούμενο αθλητικό νόμο ή "νόμο Βενιζέλου" (από τον εισηγητή του τότε υπουργό πολιτισμού!), που είναι ο 2725/1999 και οι τροποποιήσεις του, όπως τις βλέπετε στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:  http://www.gga.gov.gr/index.php/sxetika .

Ο 2725/1999 είχε χαρακτηριστεί ως "φασιστικός", διότι συγκέντρωνε πολλές αρμοδιότητες στα χέρια του τότε υπουργού πολιτισμού και αθλητισμού (Βενιζέλος γαρ!).

Αν εκείνος θεωρούνταν "φασιστικός", τότε τον τωρινό τον έχει συντάξει ο ... Χίτλερ ... αυτοπρόσωπος λίγο πριν ... πεθάνει!!!

Κατά την κατωτέρω μελέτη και κριτική των άρθρων του θα αποκαλυφθούν οι ευνοούμενοι από αυτά, οι οποίοι είναι και τα "φασιστάκια", που τον συνέταξαν!

Η μόνη δημοσιογραφική γνώμη που βρήκαμε ήταν η επόμενη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η οποία οπωσδήποτε γράφηκε χωρίς ο γράφων να μελετήσει τον νόμο:

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – 12.10.2014

Αχτίδα ελπίδας από το νέο αθλητικό νόμο.

από τον ΘΑΝΟ ΜΠΛΟΥΝΑ

H πάταξη της φαρμακοδιέγερσης θα έχει ξεχωριστή θέση στον επερχόμενο αθλητικό νόμο.

Θα υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική βούληση στο ποδόσφαιρο; Το ερώτημα αυτό γίνεται όλο και πιο επίκαιρο καθώς η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση και κατάθεση στον πολιτικό προϊστάμενο του νέου νόμου για τον αθλητισμό.

Η νομοπαρασκευαστική και νομοτεχνική επιτροπή θεσπίστηκε πριν από ένα χρόνο με αντικείμενο τη μελέτη και πρόταση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον αθλητισμό, την κωδικοποίηση της υφιστάμενης αθλητικής νομοθεσίας και τη νομοτεχνική επεξεργασία των κανονιστικών πράξεων που προτείνονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επί της ουσίας θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει σε έναν νόμο τον θεμελιώδη αθλητικό νόμο 2725/1999 και τους περίπου δέκα που ακολούθησαν έως σήμερα επιφέροντας έναν πραγματικό κυκεώνα.

«Έχουν τεθεί επί τάπητος θέματα που για πολλά χρόνια δεν συζητούνταν» λέει στην «Κ» πρόσωπο που γνωρίζει την κατεύθυνση της επιτροπής και προσθέτει: «Έχουν τεθεί οι βασικές προτεραιότητες. Ο νέος νόμος στοχεύει στην αλλαγή πολλών πραγμάτων. Θα χρειαστεί η πολιτική βούληση, όχι μόνο του αρμόδιου υπουργού αλλά και της κυβέρνησης συνολικότερα».

Ελάχιστα πράγματα από όσα συζητούνται και έχουν αποφασιστεί έχουν διαρρεύσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος αθλητικός νόμος δεν θα είναι μια απλή ενοποίηση των διάσπαρτων νομοθετημάτων του παρελθόντος, αλλά μια σύγκρουση με «νοοτροπίες», πολλές από τις οποίες έγιναν διατάξεις.

Το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών, η αθλητική δικαιοσύνη, η αντιμετώπιση της βίας, ο έλεγχος νομιμότητας των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών και η επικαιροποίηση διατάξεων που αφορούν την προσυνεννόηση αγώνων και τη φαρμακοδιέγερση είναι κάποια από όσα έχουν συζητηθεί.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νόμου που να απαντά στα σύγχρονα προβλήματα του αθλητισμού –επαγγελματικού και ερασιτεχνικού- και να μπορεί να εφαρμοστεί. Ενός νόμου που θα σέβεται την αυτονομία του αθλητισμού αλλά θα θωρακίζει έννοιες όπως η δικαιοσύνη, η εκπροσώπηση μέσω διευρυμένων δημοκρατικών διαδικασιών και η δημόσια ασφάλεια. Ενός νόμου που θα αυτοματοποιεί την επιβολή κυρώσεων ωθώντας προς την εφαρμογή προβλέψεων που απλώς αναπαράγονταν από νόμο σε νόμο χωρίς να υλοποιούνται συνολικά, όπως, για παράδειγμα το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στα γήπεδα. Βασικές προτεραιότητες της επιτροπής είναι η απονομή δικαιοσύνης από πραγματικά -και όχι κατ’ όνομα- ανεξάρτητα όργανα, αλλά και της διεύρυνσης του δικαιώματος ψήφου.

Όλα αυτά, όπως αναμένεται να μορφοποιηθούν και να παρουσιαστούν οδηγούν σε ρήξη με το παρελθόν, με κατεστημένες λογικές και με ανισότητες μεταξύ αθλημάτων. Οπως είναι γνωστό ο αθλητικός νόμος, όπως είναι σήμερα, δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα αθλήματα. Και ίσως αυτή η διαφορετική - προνομιακή αντιμετώπιση να είναι ένας από τους λόγους της πύκνωσης των -διαπιστωμένων από τη Δικαιοσύνη- φαινομένων διαφθοράς.

 

Αμφιβάλω πολύ αν ο καλός ανωτέρω δημοσιογράφος της καλής ανωτέρω εφημερίδας θα έγραφε τα καλά ανωτέρω λόγια αν είχε διαβάσει το σχέδιο αυτό του νόμου!

Δεν θα εκφράσω απόψεις τώρα αλλά θα τις αφήσω να δημιουργηθούν από τη μελέτη των άρθρων!

Θα υπενθυμίσω, όμως, ότι ο απλός αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς, του χωριού, της συνοικίας ή της πόλης δημιουργείται από τους απλούς πολίτες, που αγαπούν ένα άθλημα και ασχολούνται οι ίδιοι ή/και τα παιδιά τους με αυτό, οι οποίοι έχουν συνταγματικό δικαίωμα να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν αυτόν τον σύλλογο με βάση το Άρθρο 12 του Συντάγματος, που ορίζει: "1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια. 2. Το σωματείο δεν μπορεί να διαλυθεί για παράβαση του νόμου ή ουσιώδους διάταξης του καταστατικού του, παρά μόνο με δικαστική απόφαση."  Συνεπώς κάθε περιορισμός αυτού του δικαιώματος του κάθε Έλληνα πολίτη είναι απαράδεκτος!


Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠΟ στη δημοσιοποίηση του αθλητικού νομοσχεδίου! Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μόνιμος πόλεμος μεταξύ ΓΓΑ και ΕΠΟ! Κάτι σαν ... "Ο Καραγκιόζης και το Φίδι της Σπηλιάς"! Άλλωστε, όπως αποδεικνύει και η πολυετής ανάμιξη της Δικαιοσύνης σε έρευνες στο αμαρτωλό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ δεν θα χωράει στην ... Κόλαση μαζί με άλλους! Θέλει μια Κόλαση ... δική της!!! Και ιδού η επιστολή της ΕΠΟ στις Ενώσεις της:

 

 Από το soccerplus.gr.

Το περιεχόμενο της επιστολής της ΕΠΟ

στις Ενώσεις για το νέο νόμο.

28 Νοεμβρίου, 2014

 

Με επιστολή τριών σελίδων που εστάλη στις 27/11 στις ενώσεις – μέλη της, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής, τοποθετείται στον νέο αθλητικό νόμο που από την Τρίτη (25/11) βρίσκεται σε διαβούλευση.

Αρχικά στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΕΠΟ συμμετείχε σε δύο συναντήσεις με την νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου, θέτοντας θέματα που κατά την γνώμη της «αφορούν μεν την οργάνωση και λειτουργία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, αλλά βρίσκονται εκτός της σφαίρας του αυτοδιοίκητου».

Στην συνέχεια αναφέρει τα εξής: «Η « δημοσιοποίηση του σχεδίου του νέου αθλητικού νόμου επιβεβαίωσε απολύτως τις αρχικές εκτιμήσεις της ομοσπονδίας σχετικώς με τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις των συντακτών του. Η κατάργηση κάθε έννοιας ανεξαρτησίας και αυτονομίας των ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων, η διαμόρφωση των όρων και προϋποθέσεων για τον πλήρη έλεγχο της ΕΠΟ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους αρμόδιους υπουργούς, η απόλυτη ποινικοποίηση κάθε διοικητικής δραστηριότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την κατάργηση ακόμη και του τεκμηρίου αθωότητας, η πλήρης και απόλυτη καταστρατήγηση του Καταστατικού και των Κανονισμών και η διάλυση της θεσμοθετημένης πυραμιδικής οργάνωσης του αθλήματος (Σωματείο-Ενωση-Ομοσπονδία) με την κατάργηση των Ενώσεων (χάνουν πλέον την ιδιότητα του μέλους της ΕΠΟ αφού δεν μετέχουν στις γενικές συνελεύσεις) είναι μερικά από εκείνα τα στοιχεία που προκύπτουν, ως δήθεν προτάσεις, από το κείμενο του σχεδίου και αποτελούν την αποκλειστική επιδίωξη των εμπνευστών του.        

Εννοείται, πως στο κείμενο του σχεδίου του νέου νόμου δεν υπάρχει πουθενά η διάταξη της παραγράφου 12 του άρθρου 29 του Ν. 3479/2006 για το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, της ΕΠΟ και των ενώσεων-μελών της. Οι συντάκτες του σχεδίου πέτυχαν να την... εξαερώσουν. Υπενθυμίζουμε, απλώς, ότι η διάταξη αυτή είχε ψηφιστεί από τη Βουλή τον Ιούλιο του 2006 αφού πρώτα η ΕΠΟ είχε αποβληθεί, εξαιτίας κυβερνητικών παρεμβάσεων στη λειτουργία της, από μέλος της ΦΙΦΑ. Είναι τόση η επιθυμία των συντακτών τού νέου νόμου να καταργήσουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, που έφτασαν σε ακραία όρια».

Στην συνέχεια η επιστολή αναφέρεται στον άρθρο 113 τoυ νόμου που αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα, αφού προβλέπει ότι: «Θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης και δικαιοδοτικών οργάνων των αθλητικών φορέων, καθώς και των οργάνων διαιτησίας, ισχύουν όσα προβλέπονται στον παρόντα νόμο, με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών και κανονιστικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος, που βεβαιώνεται με γνωμοδότηση του Court Of Arbitration for Sport (CAS)».

Η θέση που παίρνει η ΕΠΟ πάνω σε αυτό καταγράφεται στην επιστολή ως εξής: «Από τη μια καταργούν το ισχύον άρθρο για το αυτοδιοίκητο και από την άλλη, με τη διάταξη του άρθρου 113 του σχεδίου του νέου νόμου, "καταργούν", οι ίδιοι από μόνοι τους, τα περισσότερα από τα προηγούμενα 112 άρθρα αρκεί κάποιος (χωρίς να είναι ευκρινές αν η πρόσκληση απευθύνεται στην ΕΠΟ, στην ΟΥΕΦΑ, στη ΦΙΦΑ ή σε κάποιον άλλο που ακόμη αναζητείται) να παρουσιάσει μια γνωμοδότηση του ∆ιεθνούς ∆ιαιτητικού ∆ικαστηρίου για τον Αθλητισμό (CAS) με την οποία να βεβαιώνεται ότι το καταστατικό και οι κανονισμοί της ∆ιεθνούς Ομοσπονδίας (της ΦΙΦΑ, δηλαδή) είναι αντίθετοι με τις διατάξεις του σχεδίου του νέου αθλητικού νόμου. Ζητούν, δηλαδή, από ένα ∆ιαιτητικό Αθλητικό ∆ικαστήριο, το οποίο ιδρύθηκε για να δικάζει διαφορές μεταξύ της ποδοσφαιρικής (και αθλητικής γενικότερα) οικογένειας και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέχει "γνωμοδοτήσεις", να "γνωμοδοτήσει" χωρίς καμία διαδικασία δίκης, αφού η κάθε κυβέρνηση δεν ανήκει στην ποδοσφαιρική και αθλητική οικογένεια και δεν μπορεί να προσφύγει στο CAS ως διάδικος, σε τι ακριβώς;».

Καταλήγοντας στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΕΠΟ ενημέρωσε αμέσως την FIFA και την UEFA, καταγράφοντας τις βασικές διατάξεις που καταργούν την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή των καταστατικών και των κανονισμών της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρρής λέει ότι: «Η διοίκηση της ΕΠΟ θα υπεραστπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους την ανεξαρτησία και την αυτονομία της, απέναντι σε κάθε απόπειρα κυβερνητικής παρέμβασης με την πολύτιμη βοήθεια και συμμαχία των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών».

Τέλος απευθυνόμενος προς τις ενώσεις, τονίζει ότι προσδοκά την βοήθειά τους «ανεξαρτήτως εσωτερικών διαφορών, καθώς η υπόθεση της υπεράσπισης του αυτοδιοίκητου και της απόλυτης ισχύος των καταστατικών της FIFA, της UEFA είναι η μόνη οδός για να διατηρήσει η ΕΠΟ την ιδιότητα του μέλους και να μην αποβληθεί εκ νέου όπως συνέβη το 2006, από μέλος τους και να μην καταγράψει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η χώρα μια τεράστια ήττα σε διεθνές επίπεδο».

 

 


 2/12/2014 - ΓΕΝΙΚΑ

Όπως δίνονται μόνο τα άρθρα κατά σειρά του νομοσχεδίου στη διαβούλευση χωρίς να είναι ταξινομημένα κατά κεφάλαια του νομοσχεδίου, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την "ομαδικότητά τους" γι' αυτό και τα επαναλαμβάνω εδώ ταξινομημένα κατά κεφάλαιο, ώστε να μελετηθούν ομαδικά:

 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Άρθρο  1 - Αθλητικοί φορείς

Άρθρο 2 - Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού

Άρθρο 3 - Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Άρθρο 4 - Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Άρθρο 5 - Ολυμπιακή Φλόγα

Άρθρο  6 - Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΑΘΛΗΤΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Άρθρο 7 - Αθλητής

Άρθρο 8 - Δελτίο αθλητικής ιδιότητας-Πιστοποίηση της υγείας του αθλητή-Συμμετοχή ομογενών ή αλλοδαπών αθλητών σε αγώνες

Άρθρο 9 - Συμμετοχή αθλητών στις εθνικές ομάδες

Άρθρο 10 - Μεταγραφές Αθλητών

Άρθρο 11 - Αθλητισμός ατόμων με αναπηρίες

Άρθρο 12 - Άθληση για όλους

Άρθρο 13 - Παροχές σε αθλητές που διακρίνονται-Προϋποθέσεις

Άρθρο 14 - Οικονομική επιβράβευση αθλητών

Άρθρο 15 - Εισαγωγή στις Σχολές Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού –Μεταγραφές από Σχολές ή Τμήματα Α.Ε.Ι.

Άρθρο 16 - Διορισμός στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Άρθρο 17 - Διευκολύνσεις για τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες

Άρθρο 18 - Υποτροφίες

Άρθρο 19 - Τιμητικές διακρίσεις

Άρθρο 20 - Παροχές για τους αθλητές με αναπηρίες

Άρθρο 21 - Μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους αθλητές

Άρθρο 22 - Προπονητής

Άρθρο 23 - Κατηγορίες προπονητών

Άρθρο 24 - Σχολές προπονητών

Άρθρο 25 - Εκπαιδευτής

Άρθρο 26 - Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και Τεχνολογίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Άρθρο  27 Κωλύματα όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό

Άρθρο 28 - Ειδική αθλητική αναγνώριση αθλητικών φορέων του παρόντος κεφαλαίου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΝΩΣΕΙΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Άρθρο 29 - Ορισμός-Σκοπός

Άρθρο 30 - Μέλη Αθλητικών Σωματείων

Άρθρο 31 - Καταστατικό-Όργανα Αθλητικών Σωματείων

Άρθρο 32 - Γενική Συνέλευση Αθλητικού Σωματείου

Άρθρο 33 - Διοικητικό συμβούλιο Αθλητικού Σωματείου

Άρθρο 34 - Εξελεγκτική Επιτροπή Αθλητικού Σωματείου

Άρθρο 35 - Υποχρεώσεις – Δικαιώματα Αθλητικού Σωματείου

Άρθρο 36 - Συγχώνευση αθλητικών σωματείων

Άρθρο 37 - Έννοια –Σκοπός –Σύσταση αθλητικών Ενώσεων

Άρθρο 38 - Μέλη Αθλητικών Ενώσεων

Άρθρο 39 - Κωλύματα – Περιορισμοί Μελών Αθλητικών Ενώσεων

Άρθρο 40 - Διοικητικό συμβούλιο αθλητικής Ένωσης

Άρθρο 41 - Γενικές Συνελεύσεις αθλητικών Ενώσεων

Άρθρο 42 - Υποχρεώσεις Αθλητικών Ενώσεων

Άρθρο 43 - Έννοια – Σκοπός – Σύσταση - Μέλη Αθλητικών Ομοσπονδιών

Άρθρο 44 - Καταστατικό-Όργανα Ομοσπονδίας

Άρθρο 45 - Διοικητικό Συμβούλιο-Εξελεγκτική Επιτροπή Ομοσπονδίας

Άρθρο 46 - Γενικές Συνελεύσεις – Αρχαιρεσίες Ομοσπονδίας

Άρθρο 47 - Υποχρεώσεις – Δικαιώματα Ομοσπονδίας

Άρθρο 48 - Ειδική αθλητική αναγνώριση - Μείωση του αριθμού των μελών αθλητικής ομοσπονδίας

Άρθρο 49 - Κανονισμοί-Οργάνωση Υπηρεσιών Ομοσπονδιών

Άρθρο 50 - Επιχορηγήσεις

Άρθρο 51 - Προϋπολογισμός –Ισολογισμός -Απολογισμός -Οικονομική εποπτεία

Άρθρο 52 - Εναρμόνιση καταστατικών με τις διατάξεις του νόμου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Άρθρο 53 - Σύσταση -Νομική μορφή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας

Άρθρο 54 – Σκοπός – Επωνυμία – Έδρα - Σήμα Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών

Άρθρο 55 - Απαγόρευση εισφοράς αθλητικών εγκαταστάσεων-Ύψος Μετοχικού Κεφαλαίου Α.Α.Ε.

Άρθρο 56 - Μετοχικό Κεφάλαιο Κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου-Προσωρινή Επιτροπή-Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση οφειλής Α.Α.Ε.

Άρθρο 57 - Mέτοxοι-Περιορισμοί-Απαγόρευση πολυϊδιοκτησίας

Άρθρο 58 - Πρόσθετες προϋποθέσεις για απόκτηση ποσοστών Α.Α.Ε.

Άρθρο 59 - Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας σε περίπτωση ανόδου της σε ανώτερη κατηγορία πρωταθλήματος

Άρθρο 60 - Εισφορά σε είδος – Μέρισμα-Αποθεματικό

Άρθρο 61 - Διοικητικό Συμβούλιο -Εταιρική χρήση

Άρθρο 62 - Εποπτεία – Έλεγχος

Άρθρο 63 - Συγχωνεύσεις Α.Α.Ε.

Άρθρο 64 - Αποτίμηση αξίας αθλητών

Άρθρο 65 - Υποχρεώσεις Α.Α.Ε.

Άρθρο 66 - Δάνεια-Ταμειακές Διευκολύνσεις-Συνέπειες για τη συμμετοχή στη διοίκηση προσώπων που κηρύχθηκαν έκπτωτα του αξιώματός τους

Άρθρο 67 - Μετάδοση αγώνων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ - ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Άρθρο 68 - Επαγγελματίας αθλητής

Άρθρο 69 - Αμοιβές των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αμειβομένων αθλητών -Όρια αυτών

Άρθρο 70 - Ασφάλιση αθλητών

Άρθρο 71 - Χρονική διάρκεια των συμβολαίων

Άρθρο 72 - Τύχη των επαγγελματιών και αμειβομένων αθλητών σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας σε ερασιτεχνική κατηγορία

Άρθρο 73 - Απαγόρευση πρόωρων διαπραγματεύσεων-υπογραφής ιδιωτικών συμφωνητικών

Άρθρο 74 - Απαγόρευση μεταγραφών

Άρθρο 75 - Κανονισμός σχέσεων σωματείων και αθλητών

Άρθρο 76 - Ειδικός κανονισμός

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Άρθρο 77 - Σύσταση-Καταστατικό

Άρθρο 78 - Αρμοδιότητες-Πόροι

Άρθρο 79 - Πόροι

Άρθρο 80 - Κανονισμοί

Άρθρο 81 - Επαγγελματικό Άθλημα-Μέλη των Επαγγελματικών Ενώσεων

Άρθρο 82 - Σύμβαση προσχώρησης-Τροποποίηση κανονισμού πρωταθλήματος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Άρθρο 83 - Ιδιωτικά γυμναστήρια-Ιδιωτικές Σχολές

Άρθρο 84 - Άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και άδεια τέλεσης αγώνων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Άρθρο 85 - Σύνδεσμοι διαιτητών ομαδικών αθλημάτων

Άρθρο 86 - Ομοσπονδίες Διαιτητών Ομαδικών Αθλημάτων

Άρθρο 87 - Κανονισμός-Όργανα διαιτησίας

Άρθρο 88 - Αξιολόγηση διαιτητών

Άρθρο 89 - Διαιτησία ατομικών αθλημάτων-Επαγγελματική Διατησία

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΑ

Άρθρο 90 - Αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις-Μέτρα αστυνόμευσης αθλητικών εκδηλώσεων

Άρθρο 91 - Αρμόδια Όργανα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της Βίας

Άρθρο 92 - Διάθεση εισιτηρίων αθλητικών συναντήσεων-Σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης

Άρθρο 93 - Ηλεκτρονική εποπτεία αθλητικών εγκαταστάσεων

Άρθρο 94 - Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων και ΑΑΕ

Άρθρο 95 - Πειθαρχικές κυρώσεις

Άρθρο 96 - Εγκλήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΤΕΚΑΤΟ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Άρθρο 97 - ΝΤΟΠΙΝΓΚ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Άρθρο 98 - Ποινικές κυρώσεις για Ντόπινγκ

Άρθρο 99 - Εθνικό Συμβούλιο Αντιντόπινγκ και Αθλητικών Ερευνών

Άρθρο 100 - Ιατρικές εξετάσεις αθλητών και προστασία της υγείας τους

Άρθρο 101 - Έλεγχοι για την πρόληψη διακίνησης και εμπορίας απαγορευμένων μέσων

Άρθρο 102 - Ντόπινγκ ίππων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Άρθρο 103 - Απαγόρευση στοιχηματισμού

Άρθρο 104 - Δωροδοκία -Δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρθρο 105 - Γενικές Αρχές Διαδικασίας

Άρθρο 106 - Επίλυση Οικονομικών Διαφορών Αθλητών-Προπονητών και Α.Α.Ε.

Άρθρο 107 - Τήρηση Φιλάθλου Πνεύματος-Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος

Άρθρο 108 - Πρωτοβάθμια Δικαιοδοτικά Συμβούλια αθλητικών Ομοσπονδιών και Επαγγελματικών Ενώσεων

Άρθρο 109 - Συγκρότηση Πρωτοβάθμιων Δικαιοδοτικών Συμβουλίων-Κωλύματα

Άρθρο 110 - Δευτεροβάθμια Δικαιοδοτικά Συμβούλια Αθλητικών Ομοσπονδιών

Άρθρο 111 - Ανώτατη Επιτροπή Αθλητικής Διαφάνειας

Άρθρο  112 - Aθλητικός Eισαγγελέας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΕΙΔΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ - ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 113  - Ρήτρα επιφύλαξης υπέρ των κανονισμών των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών

Άρθρο 114 -Αθλητικός τύπος

Άρθρο 115 - Ειδικές διατάξεις

Άρθρο 116 - Μεταβατικές  διατάξεις

Άρθρο 117 - Καταργούμενες Διατάξεις

Άρθρο 118 - Έναρξη ισχύος


 3/12/2014 - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Όπως τιτλοφορείται αυτό το κεφάλαιο καταλαβαίνει κανείς ότι θα αναφερθεί σε μια κάποια οργάνωση, που "είναι αθλητική ή θα την κάνουμε αθλητική"! Κακή έκφραση!

Το αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι "Η Οργάνωση του Αθλητισμού της Χώρας μας" και συνεπώς ο τίτλος του πρώτου κεφαλαίου θα ήταν σωστό να είναι "Η Οργάνωση του Τομέα του Αθλητισμού", όπου η έννοια "αθλητισμός" θα είναι το αντικείμενο μελέτης και όχι ένα προσδιοριστικό επίθετο!

 Άρθρο 01 - Αθλητικοί Φορείς

Αθλητικοί φορείς κατά την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι φορείς, με οποιαδήποτε νομική μορφή, οργάνωσης του αγωνιστικού αθλητισμού, όπως: τα αθλητικά σωματεία, οι αθλητικές ενώσεις, οι αθλητικές ομοσπονδίες, οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, οι επαγγελματικές ενώσεις αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και κάθε άλλος φορέας ο οποίος εντάσσεται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και αναγνωρίζεται αθλητικά, σύμφωνα με τους όρους των άρθρων 28 και 48.

Κανένα σχόλιο προσωρινά!


 Άρθρο 02 -  Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού

1. Συνιστάται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού (Ε.Σ.Α.Σ.), που έχει σκοπό την υποβολή στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού εισηγήσεων, γνωμοδοτήσεων και προτάσεων αναφορικά με τον εθνικό αθλητικό σχεδιασμό και προγραμματισμό.

2. Το Ε.Σ.Α.Σ συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελείται από έντεκα (11) μέλη με τετραετή θητεία, ως εξής:

α) τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό, ως Πρόεδρο, τον οποίο αναπληρώνει όταν κωλύεται ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού,
β) τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) ως Αντιπρόεδρο,
γ) τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής,
δ) τον Πρόεδρο της αθλητικής Ομοσπονδίας που ορίζει για το σκοπό αυτό η ολομέλεια της Ε.Ο.Ε.,
ε) τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών,
στ) τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Αθλητισμού της ΓΓΑ,
ζ) πέντε (5) επιστήμονες εγνωσμένου κύρους με ενασχόληση σε θέματα του αθλητισμού, τους οποίους ορίζει ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός, ως μέλη.

3. Το Ε.Σ.Α.Σ. μπορεί να καλεί εκπροσώπους των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, συλλογικών φορέων, της Ελληνικής Αστυνομίας, αθλητικών ομοσπονδιών και των υπολοίπων αθλητικών φορέων του παρόντος νόμου προκειμένου να μετάσχουν στις συνεδριάσεις του, χωρίς δικαίωμα ψήφου,.

4. Οι δαπάνες λειτουργίας του Ε.Σ.Α.Σ. βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαθέτει το απαραίτητο για τη γραμματειακή υποστήριξη του οργάνου προσωπικό. Τα μέλη του Ε.Σ.Α.Σ. δικαιούνται αποζημίωση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

5. Το Ε.Σ.Α.Σ. έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) εισηγείται το πρόγραμμα του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, ανά τετραετία και ανά έτος,
β) παρακολουθεί την εκτέλεση του προγράμματος του αθλητικού σχεδιασμού και εισηγείται τις αναγκαίες διορθωτικές ή συμπληρωματικές παρεμβάσεις,
γ) ιεραρχεί την ανάπτυξη και τη δυναμική των αθλημάτων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη διεθνή παρουσία τους και χαράσσει αντίστοιχες πολιτικές για την υποστήριξη του Αθλητισμού,
δ) εισηγείται στον αρμόδιο Υπουργό κίνητρα για την ανάπτυξη του αθλητισμού, το ύψος, τα κριτήρια και την κατανομή των οικονομικών επιχορηγήσεων των αθλητικών φορέων και των οικονομικών επιβραβεύσεων προς αθλητές που διακρίθηκαν αγωνιστικά, των άρθρων 50 και 14, αντίστοιχα, του παρόντος.
ε) εισηγείται για τις προϋποθέσεις ανάληψης διεθνών διοργανώσεων από τις αθλητικές ομοσπονδίες,
στ) αποφαίνεται για τη σκοπιμότητα και αναγκαιότητα κατασκευής ή συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων,
ζ) γνωμοδοτεί σχετικά με την αντιμετώπιση της κάθε μορφής βίας στον αθλητισμό,
η) γνωμοδοτεί για τη χορήγηση άδειας για την απόκτηση και μεταβίβαση μετοχών Α.Α.Ε. σε πολίτες κρατών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταιρείες πουν δεν έχουν συσταθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ή τη νομοθεσία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουν την καταστατική έδρα, την κεντρική διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους σε ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
η) γνωμοδοτεί για κάθε θέμα που ανακύπτει στο πλαίσιο των ανωτέρω αρμοδιοτήτων του.

6. Το Ε.Σ.Α.Σ. λειτουργεί σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται η οργάνωση, η λειτουργία, η άσκηση και η κατανομή αρμοδιοτήτων και κάθε άλλο ειδικότερο σχετικό ζήτημα.

 

Διαπιστώσεις και Σχόλια:

Ένα καινούριο "φασούλι" μας εμφανίζει ο Ανδριανός: το ΕΣΑΣ!

Στο (2) βάζει πρώτο και καλύτερο τον εαυτό του να πληρώνεται για τη συμμετοχή του στο ΕΚΑΣ! Βάζει και άλλους δέκα ή φιλοκυβερνητικούς ή της δικής του επιλογής! Στο (3): άμα θέλει το ΕΣΑΣ καλεί πότε-πότε και κανέναν απέξω "θεσμικά ενδιαφερόμενο"! Στο (4): δεν θα σας κοστίσει η υποστήριξή του, μόνο τα δικά μας ... θα πληρώνετε και θα τα βάλουμε στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ!!! Τσάμπα θα σας έρθει! Τέλος στο (5) μας εξηγεί τις αρμοδιότητες του ΕΣΑΣ!

Αλλά αν προσέξουμε καλά αυτές οι αρμοδιότητες του ΕΣΑΣ δεν είναι τίποτα άλλο από μερικές από τις υποχρεώσεις της ΓΓΑ, όπως δίνονται στον ιστότοπό της κάτω! Δηλαδή, ο νέος νόμος μας φοράει καπέλο το ΕΣΑΣ για να πληρώνουμε δυό φορές τη δουλειά του υφυπουργού και των υπαλλήλων της ΓΓΑ! Κοίτα ρε τι σκαρφιστήκανε οι άνθρωποι!!!

Σχόλιο: Ήδη άρχισαν να διαφαίνονται τα συμφέροντα που διατύπωσαν τον φοβερό Νέο Αθλητικό Νόμο!!!


4/12/2014 -  Άρθρο 03 -  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Έ, καλά αυτούς δεν τους συζητάμε καν! Αυτοί είναι οι Θεοί του ΟΛύμπου, και πάνω από δώδεκα βέβαια,!

Πάρε τον έναν χτύπα τον άλλο!!! Αυτοί είναι αυτό που λέμε "ανίατη ασθένεια" και παρακάλα να μη σε βρει!!!

Τους πληρώνουμε χρυσούς και είναι για τα μπάζα!!! Με κλικ εδώ παίρνετε μια γεύση για την ποιότητα των "θεματοφυλάκων" των αθλητικών ιδεωδών!!!Θυμηθείτε τον προηγούμενο πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο του ΑΝΤ1 Μίνωα Κυριακού, που μπήκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή "φυτευτός" ως αντιπρόσωπος του ... Χόκεϊ! Ναι του Χόκεϊ, που είχε φτιαχτεί από συλλόγους καράτε το 1996 και του ανακλήθηκε η φίλαθλη αναγνώριση πρόσφατα, με τους μαϊμού συλλόγους Χόκεϊ και στην πραγματικότητα συλλόγους καράτε των Γερόλυμπου και Τσόγκα! Εγώ περίμενα τότε ... να παίξει ο Τσόγκας μαζί με την ... Μενεγάκη σε "μεσημεριανό" στον ΑΝΤ1, αλλά δεν του έκατσε! Και αν δεν θυμάστε τον προηγούμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τότε να σας τον θυμίσω με το επόμενο άρθρο "εποχής":

 Μη σας κάνουν εντύπωση αυτά, όπως υποστήριξαν και οι συνήγοροι του Κυριακού,

 τα κάνουν και άλλοι, ενώ τα ίδια έχει κάνει και ο Γερόλυμπος στην Πάχη Μεγάρων!!!


 Άρθρο 03 -  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Άρθρο 04 - Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Άρθρο 05 - Ολυμπιακή Φλόγα

Άρθρο  06 - Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Σχόλιο: Γιατί να ασχοληθούμε με αυτά αφού το νομοσχέδιο αυτό θα αποσυρθεί τελικά!!!


5/12/2014 - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΑΘΛΗΤΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Χο, Χο, Χο!!! Εδώ και τώρα θα μάθουμε αυτά που δεν είχαμε μάθει 40 χρόνια!!!


Άρθρο 07 - Αθλητής

1. Αθλητής είναι το φυσικό πρόσωπο που αποτελεί το βασικό κύτταρο του αθλητισμού και:

α) επιδίδεται συστηματικά ως μέλος αθλητικού σωματείου σε αθλητική δραστηριότητα, είτε ατομικά, είτε ως μέλος ομάδας, με σκοπό, μέσω της σωματικής του άσκησης, τη βελτίωση των ψυχοσωματικών του ικανοτήτων, της φυσικής του κατάστασης, της υγείας, της ποιότητας της ζωής του γενικά χωρίς να αμείβεται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο από το αθλητικό σωματείο (ερασιτέχνης αθλητής) ή
β) συμμετέχει σε αθλητικούς αγώνες, ατομικά ή ως μέλος ομάδας αθλητικού σωματείου, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των επιδόσεών του και την κατάκτηση διάκρισης, επικράτησης και νίκης επί αντίπαλου αθλητή ή ομάδας και την παράλληλη απόκτηση οικονομικού κέρδους ή αμοιβής ή άλλης παροχής, όπως οδοιπορικά, βελτίωση τροφής, παροχές σε είδος, υποτροφίες, συνδέεται με το αθλητικό σωματείο με οποιασδήποτε μορφής σύμβαση παροχής αθλητικών υπηρεσιών, ή με προφορική συμφωνία, και αμείβεται για την αθλητική του δραστηριότητα (αμειβόμενος αθλητής),
γ) συμμετέχει ως μέλος ομάδας αθλητικής ανώνυμης εταιρείας (Α.Α.Ε.) σε αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας και συνδέεται με την Α.Α.Ε. με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την παροχή αθλητικών υπηρεσιών (επαγγελματίας αθλητής).

 

Σχόλιο:

Αφού το άρθρο αυτό έχει μόνο μια παράγραφο, τότε δεν χρειάζεται η αρίθμηση (1). Και στα επόμενα οι έννοιες συγχέονται:

Η περίπτωση (α) ορίζει τον "ερασιτέχνη αθλητή" ότι αθλείται μόνο για τον εαυτό του και ως "μη λαμβάνοντα μέρος σε αγώνες", αφού ΔΕΝ το αναφέρει! Αλλά οι ερασιτέχνες αθλητές λάμβαναν μέχρι τώρα σχεδόν όλοι μέρος σε αγώνες. Επίσης, μέχρι τώρα οι καλοί "ερασιτέχνες αθλητές" λάμβαναν ως παροχές οδοιπορικά για να αθλούνται, βελτίωση τροφής για να αναπτυχθεί το σώμα τους σωστότερα, διευκολύνσεις για σπουδές, αφού αφιερώνοντας πολύ χρόνο για την άθλησή τους τους μένει λίγος χρόνος για μελέτη μαθημάτων, αλλά και ευνοϊκές συνθήκες πρόσληψης σε θέσεις του Δημοσίου. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι κάτι δεν κολλάει!

Είναι φανερό ότι το κομμάτι "συμμετέχει σε αθλητικούς αγώνες, ατομικά ή ως μέλος ομάδας αθλητικού σωματείου, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των επιδόσεών του και την κατάκτηση διάκρισης, επικράτησης και νίκης επί αντίπαλου αθλητή ή ομάδας" της (β) περίπτωσης πρέπει να προστεθεί και στην περίπτωση (α), διότι χωρίς αυτό θα γίνονται πανελλήνιοι αγώνες με ... πέντε άτομα για κάθε άθλημα!!!

Στην περίπτωση (β) του "αμειβόμενου αθλητή" βλέπουμε ότι μόνο αυτός "λαμβάνει μέρος σε αγώνες" και ενώ μέχρι τώρα οι αθλητές ΔΕΝ έπαιρναν κανένα οικονομικό κέρδος ή αμοιβή, τώρα με το νέο αθλητικό νόμο μπορούν να παίρνουν (!). Αν παίρνουν, όμως αντάλλαγμα για τις αθλητικές τους υπηρεσίες στους συλλόγους τους σε χρήμα ή σε είδος, το οποίο θα καταγράφεται σαν έξοδο στα βιβλία του συλλόγου, τότε δεν θα ... ξεκολλάνε από αθλητές, ενώ ταυτόχρονα, αφού αυτό αποτελεί εισόδημα, θα πρέπει να το ... δηλώνουν στην Εφορία, διότι εμείς οι άλλοι που δηλώνουμε τα εισοδήματά μας ΔΕΝ είμαστε κορόιδα! Και αν το δηλώνουν στην Εφορία, τότε είναι "επαγγελματίες αθλητές" και άρα θα πρέπει να έχουν ... σύμβαση με το σύλλογο κατατεθειμένη στην Εφορία!

Επίσης, οι παροχές σε είδος είναι αόριστες, διότι είναι μεν αποδεκτές αν είναι αθλητικός εξοπλισμός για το άθλημά τους, ενώ ΔΕΝ είναι αποδεκτό το να του πάρει κανείς μια τηλεόραση ... πλάσμα, ας πούμε!

Συνεπώς, ο "αμειβόμενος" είναι "επαγγελματίας" σε χαμηλότερο επίπεδο αμοιβών και ο νέος νόμος δημιουργεί μια "φοροδιαφυγική" κατηγορία "ερασιτεχνών, αλλά αμειβομένων αθλητών" που "τα παίρνουνε στα μαύρα"!!!

Αλλά για να έχουμε καλό ερώτημα: Ποιός θα πληρώνει τους αθλητές των φτωχών ερασιτεχνικών συλλόγων για να αγωνίζονται!!! Το άφραγκο κράτος??? Οι ερασιτέχνες αθλητές που ΔΕΝ πληρώνονται, αλλά πληρώνουν, κρατάνε τον αθλητισμό της χώρας και εσείς οι πολιτικοί κολλάτε από δίπλα τους για να φωτογραφηθείτε με τις επιτυχίες τους, για τις οποίες μόνο αυτοί γνωρίζουν τι θυσίες έχουν κάνει!!!

Ποιός ανεγκέφαλος έγραψε αυτό το βασικότερο άρθρο του νόμου? Στο καράτε οι αθλητές και οι γονείς ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ στους συλλόγους τους 30-60 € μηνιάτικο, πληρώνουν 15-25 € για να παίξουν σε ελληνικούς αγώνες και πληρώνουν 150-250 € για να πάνε σε αγώνες του εξωτερικού!!! Και όχι μόνο στο καράτε, αλλά και σε πολλά άλλα αθλήματα. Και πληρώνουν γιατί δεν έχει δεκάρα το κράτος να πληρώσει τίποτα! Ποιός άσχετος κουβαρντάς το έγραψε αυτό το άρθρο??? Από πού θα πληρώσεις, ρε???

Για το (γ) δεν συζητάμε!

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα έχει 100-80% "αθλητικό ιδεώδες" για τους ερασιτέχνες αθλητές (πάνε για τη δόξα και όχι για το χρήμα) και 100-80% "χρηματική κονόμα" για τους επαγγελματίες (πάνε για το χρήμα και όχι για τη δόξα)! Δηλαδή, το ποδόσφαιρο, όπου όλοι πληρώνονται, είναι επιχείρηση και όχι άθλημα!!!


Άρθρο 08: Δελτίο αθλητικής ιδιότητας-Πιστοποίηση της υγείας του αθλητή-Συμμετοχή ομογενών ή αλλοδαπών αθλητών σε αγώνες

1. Ο αθλητής αποκτά δελτίο αθλητικής ιδιότητας με την εγγραφή του στο μητρώο αθλητικού σωματείου και με τη θεώρηση του δελτίου του από την οικεία ομοσπονδία.

2. Η πιστοποίηση της υγείας του αθλητή είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή του σε προπονήσεις και αγώνες. Το δελτίο υγείας, το οποίο πιστοποιεί την υγεία του αθλητή, εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και Τεχνολογίας (Ε.Κ.Α.Ε.Τ) σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 26 και θεωρείται κάθε έτος από το Ε.Κ.Α.Ε.Τ.

3. Στις αγωνιστικές διοργανώσεις των αθλητικών φορέων επιτρέπεται να συμμετέχουν ομογενείς ή αλλοδαποί αθλητές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα καταστατικά των οικείων ομοσπονδιών, υπό την επιφύλαξη των διατάξεων της ενωσιακής και ελληνικής νομοθεσίας.

 

Σχόλιο:

Δηλαδή, επειδή είμαι από χωριό: Κάθε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο μπαίνουν στο αθλητικό σύστημα της χώρας σε όλα τα αθλήματα 10.000 αθλητές από 6 έως 20 χρονών, οι οποίοι μέχρι τώρα έβγαζαν Δελτίο Αθλητή με βεβαίωση παθολόγου ή καρδιολόγου με δικές τους ενέργειες. Όλοι αυτοί, τώρα, θα πηγαίνουν (με ποιανού έξοδα?) από όλη τη χώρα στο (ανύπαρκτο με κλικ εδώ!) ΕΚΑΕΤ στο Μαρούσι, όπου οι γιατροί δεν αδειάζουν να ελέγξουν την υγεία του ... εαυτού τους! Εκεί θα υποβάλλονται (όλοι σε ... 10 μέρες!) σε εξετάσεις της υγείας τους από το (ανύπαρκτο!) προσωπικό, διότι δεν υπάρχει δεκάρα να πληρωθεί ένα τέτοιο προσωπικό, και έτσι θα βγαίνει το Δελτίο Αθλητή!!!

Μας ... κουφάνατε!!!

Αλλά και όχι μόνο θα βγαίνει το Δελτίο Αθλητή από το ΕΚΑΕΤ, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 26 θα παρακολουθείται και η περαιτέρω υγεία του αθλητή!

Θα χάσουμε ... όλες τις αισθήσεις μας με εσάς!!!

Φιλάκια στην ... Νομοπαρακευαστική Επιτροπή σας: είναι για τα μπάζα!!!


Άρθρο 09: Συμμετοχή αθλητών στις εθνικές ομάδες

Η συμμετοχή στις εθνικές ομάδες των οικείων ομοσπονδιών αποτελεί ύψιστη υποχρέωση των αθλητών. Αθλητής που αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικεία εθνική ομάδα για λόγους άλλους εκτός από ιατρικούς τιμωρείται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ειδικό κανονισμό της με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της εθνικής ομάδας για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως δέκα (10) έτη και από τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της οικείας ομοσπονδίας για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δώδεκα (12) μήνες, η οποία δεν αναστέλλεται για κανένα λόγο. Αθλητής που τιμωρείται για παράβαση της διάταξης της παρούσας παραγράφου παύει να δικαιούται τις κάθε είδους παροχές της ομοσπονδίας, όπως επίσης και τις κάθε είδους παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος.

 

Σχόλιο:

Είσαι ... μαλάκας! Τι τον περάσατε τον αθλητισμό? ... Κωλοσσαίον??? Όποιος Μονομάχος αρνείται να αγωνιστεί, τον ... θανατώνουμε???


Άρθρο 10: Μεταγραφές Αθλητών

 

Σχόλιο:

Δεν χρειάζεται να γράψω το άρθρο για να το σχολιάσω! Κάτσε πρώτα να βρείτε αθλητές και μετά θα δούμε το πώς θα μεταγράφονται!!!


Άρθρο 12: Άθληση για όλους

1. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζεται το πλαίσιο της οργάνωσης και οι λειτουργίες των προγραμμάτων Άθλησης για όλους, οι συναρμόδιοι φορείς, οι κατηγορίες και τα είδη των προγραμμάτων, η οργανωτική δομή, οι διαδικασίες υλοποίησης, υποστήριξης και χρηματοδότησης, το σύστημα διαχείρισης, παρακολούθησης, αξιολόγησης και ελέγχου των προγραμμάτων και κάθε άλλο συναφές θέμα.

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών των προγραμμάτων Άθλησης για όλους και τη χρηματοδότηση των φορέων υλοποίησής τους συντάσσεται κάθε έτος προϋπολογιστική έκθεση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

3. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτή, καθώς και οι φορείς που υλοποιούν προγράμματα Άθλησης για Όλους μετά από έγκριση της Γ.Γ.Α. μπορούν να προσλαμβάνουν και να απασχολούν πτυχιούχους φυσικής αγωγής αποκλειστικά για τις ανάγκες υλοποίησης των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους ή του Αναπτυξιακού Αθλητισμού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας όχι μεγαλύτερης των οκτώ (8) μηνών. Επιτρέπεται να συνάπτονται συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, καθ’ υπέρβαση των περιορισμών της παρ. 3 του άρθρου 37 του ν.3986/2011, όπως ισχύει, μέχρι του ποσού που εγγράφουν οι προσλαμβάνοντες φορείς ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό τους του τρέχοντος έτους από την είσπραξη διδάκτρων ή συνδρομών συμμετοχής στα προγράμματα Άθλησης για Όλους, ή από είσπραξη δωρεών ή χορηγιών για τα προγράμματα Άθλησης για Όλους και άλλων οικονομικών πόρων. Οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής του πρώτου εδαφίου αυτής της παραγράφου εξαιρούνται από τις διαδικασίες που προβλέπονται στη με αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ (Α΄ 280). Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προτείνει στους φορείς που υλοποιούν προγράμματα Άθλησης για Όλους τις θέσεις των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των τμημάτων των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού τα οποία υλοποιούν οι ανωτέρω φορείς, σύμφωνα με το οργανωτικό πλαίσιο που εκδίδει η Γ.Γ.Α. Για την έγκριση της πρόσληψης αυτού του προσωπικού και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα, εκδίδεται κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, και Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η μισθοδοσία αυτού του προσωπικού καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι πολίτες που κάνουν χρήση των προγραμμάτων, με τη μορφή διδάκτρων, ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών, ή μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μέχρι το ποσό που προβλέπεται στον αντίστοιχο Κ.Α.Ε.. Η απασχόληση αυτή των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία για βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη.

 

Σχόλιο:

Τώρα βρήκαμε από ποιούς γράφηκε το νομοσχέδιο: από άνεργους γυμναστές!!!

Το άρθρο αυτό εισάγει υπέρβαση του ποσοστού προσλήψεων στο δημόσιο για τους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, ενώ για άλλους υποψήφιους δημόσιους υπαλλήλους οι περιορισμοί ισχύουν!


 (9/12/2014 - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς!)


8/12/2014 - Άρθρο 13: Παροχές σε αθλητές που διακρίνονται-Προϋποθέσεις

1. Σε αθλητές που σημειώνουν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα χορηγούνται οι οικονομικές παροχές, τα ευεργετήματα και οι διευκολύνσεις που ορίζονται στα άρθρα 14 έως και 20.

2. Εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παραγράφου 1 του παρόντος είναι:
α) η κατάκτηση 1ης έως 8ης νίκης σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένη κατά τον παρόντα νόμο αθλητική ομοσπονδία,
β) η κατάκτηση 1ης έως 6ης νίκης σε επίσημα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που έχουν προκηρυχθεί από διεθνή παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή, αναγνωρισμένη από τη Δ.Ο.Ε. αθλητική ομοσπονδία, σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένη κατά τον παρόντα νόμο αθλητική ομοσπονδία.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση της εξαιρετικής αυτής αγωνιστικής διάκρισης είναι για τα ομαδικά αθλήματα η συμμετοχή στη διοργάνωση εθνικών ομάδων από οκτώ (8) τουλάχιστον χώρες και για τα ατομικά αθλήματα η συμμετοχή οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητών ανά αγώνισμα από οκτώ (8) τουλάχιστον χώρες στο αγώνισμα που σημειώθηκε η διάκριση.

4. Οι αθλητές που σημειώνουν τις διακρίσεις της παραγράφου 2 του παρόντος εγγράφονται σε ειδικό πίνακα που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας αυτών των διακρίσεων, η οποία καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με την ίδια απόφαση ορίζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο πίνακας του προηγούμενου εδαφίου και όλα όσα αφορούν την εγγραφή αθλητών σε αυτόν τον πίνακα.

5. Σε αθλητή ή αθλήτρια που πέτυχε εξαιρετική αγωνιστική διάκριση αλλά τιμωρήθηκε αμετάκλητα, ποινικά ή πειθαρχικά, για παράβαση ντόπινγκ, των άρθρων 98 και 97 αντίστοιχα δεν χορηγούνται οι παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 13 έως και 20. Σε περίπτωση που αυτές έχουν χορηγηθεί, ανακαλούνται με την ίδια διαδικασία που χορηγήθηκαν. Οι διατάξεις των δύο προηγούμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται ανάλογα και για προπονητές του άρθρου 22 του παρόντος νόμου, αν τιμωρηθούν για τις ανωτέρω παραβάσεις οι ίδιοι ή αθλητές τους.

 

Σχόλιο:

Εδώ θα βάλω μόνο σχόλια γονέων από αυτά που υποβλήθηκαν στην διαβούλευση! Όχι μόνο γιατί είναι ολόσωστα, αλλά και για να μείνουν στο δίκτυο, όταν μαζέψουν τη διαβούλευση!!!  Όπως προείπα ο ... ANDRIANATOR πάει να εξολοθρεύσει τον αθλητισμό!!!

 

25 Νοεμβρίου 2014, 23:20 | Γιαννης Μ.: Βλέπω καλά ότι δεν υπάρχει καμία επιβράβευση στους πανελληνιονίκες των αθλημάτων σε ότι αφορά την είσοδο τους σε ΑΕΙ;;; Καταργείται η μοριοδότηση τους ; ( εκτος της φετινης Γ λυκειου).
Και μιλάμε για νομοσχέδιο που θέλει να ενισχύσει τον αθλητισμό; ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ. Αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη …..
Αλλιώς ας μας εξηγήσει ο φωστήρας που το σκέφτηκε, ποιο θα είναι το κίνητρο ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν τον αθλητισμό στο λύκειο;
Τα σωματεία θα αδειάσουν σε όλα τα αθλήματα και η γύμνια δεν θα αργήσει να φανεί. Είναι προφανές ότι ο συντάκτης δεν έχει καμια σχεση με την πραγματικότητα.

 

27 Νοεμβρίου 2014, 13:32 | Άννα Καλογεροπούλου: Πανελληνια και κατηγοριων κομμενα, Ειτε πρωτη ειτε 8 σε Ολυμπιάδα ή Παγκοσμιο. 20%για την Γυμναστικη Ακαδημια, ….Καμία διαφορα ο 1 2 3…. Εχετε αγνοια για το κακο που κανετε στις ηλικιες που φτιαχνουν τον Ελληνικο αθλητισμό ή το κανετε σκοπιμα…; Προσβαλετε την προσπαθεια των αθλητων και των οικογενειών τους…. Ο μαθητης που ξεκινα το διαβασμα στις 10 το βραδυ μετα απο 3 ωρες προπονηση και ειναι σωστος και στις σχολικες του υποχρεωσεις δεν ειναι επι ισοις όροις απέναντι στον απλο μαθητη…. Πριν νομοθετησετε ενημερωθειτε ενδιαφερθειτε…. Έχω υπαρξει αθλητρια και ειμαι μητερα 2 αθλητριων υψηλου επιπεδου οι οποιες ειναι μαθητριες του 19…. Δεν ζηταμε χαρες λοιπον αλλα αυτο που δικαιούμαστε!!!!!!

 

27 Νοεμβρίου 2014, 18:35 - Στεργίου Ελένη:  Μεγάλη απογοήτευση για τους νέους αθλητές και τους γονείς τους η αλλαγή από τον ισχύοντα στον καινούργιο νόμο και η αφαίρεση των διακρίσεων σε Πανελλήνια και Σχολικά Πρωταθλήματα, που έδινε μια στήριξη απ΄ την Πολιτεία στους διακριθέντες αθλητές σε Πανελλήνιο επίπεδο και μια δυνατότητα πριμοδότησης (μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις) για την εισαγωγή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μετά την οικονoμική εγκατάλειψη των σωματείων και των ομοσπονδιών (βάρος το οποίο έπεσε στις πλάτες των ανθρώπων που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό και των γονέων των αθλητών), τώρα η πολιτεία χτίζει ένα ακόμα λιθαράκι εγκατάλειψης.
Άραγε με ποιο κίνητρο και ποιές αντοχές οι νεαροί αθλητές θα υπερπροπονούνται στα σωματεία τους για να διακριθούν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα το τεράστιο βάρος της προετοιμασίας των Πανελληνίων εξετάσεων;
Με ποιο κίνητρο και τι κουράγιο οι γονείς τους θα στηρίζουν οικονομικά και ηθικά αυτή τους την προσπάθεια όταν βλέπουν το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους αβέβαιο και την πολιτεία να νομοθετεί υπέρ της εγκατάλειψής τους;
Άραγε από πού θα προκύπτει και πως θα ενθαρρύνεται το φυτώριο των νέων ταλαντούχων αθλητών που θα στελεχώνουν τις «μικρές» και αργότερα τις «μεγάλες» εθνικές ομάδες;

Από τους διακριθέντες αθλητές των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δεν στελεχώνονται άραγε οι εθνικές ομάδες;

Η Πολιτεία οφείλει να νομοθετεί υπέρ της δημιουργίας σπουδαίων αθλητών οι οποίοι να μην χάνουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα αξιοπρεπές εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον.

Το ακραία αντιφατικό αυτού του νέου νόμου που κορυφώνει την αδικία και το παράλογο σε σχέση με τα παραπάνω αναφερόμενα είναι η αναφορά του άρθρου 9 (Συμμετοχή αθλητών στις εθνικές ομάδες), όπου αναφέρεται σε τιμωρία αθλητών που αρνούνται την συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα, για λόγους εκτός από ιατρικούς, με αποκλεισμό από τους αγώνες του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου για 6 έως 12 μήνες χωρίς αναστολή.

Με το ένα άρθρο δηλ. νομοθετεί υπέρ της εγκατάλειψης και της έλλειψης κινήτρων για υπερπροσπάθεια, αθλητικές διακρίσεις και πρωταθλητισμό και με άλλο άρθρο του, ο ίδιος νόμος νομοθετεί υπέρ της τιμωρίας των αθλητών που αποφασίζουν «να διαθέσουν την υπερπροσπαθειά τους» και τον διαθέσιμο χρόνο τους για να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον διαβάζοντας και τους αποκλείει παντελώς την πρόσβαση στον αθλητισμό.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη πρέπει να παραμείνουν τα σχετικά άρθρα ως έχουν στον αθλητικό νόμο που ισχύει έως σήμερα και να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι και αυτοί που στηρίζουν τον Ελληνικό Αθλητισμό (αθλητές, γονείς, σωματεία, ομοσπονδίες) κάπου πρέπει να στηρίζονται, δεν μπορεί να είναι μετέωροι, είναι βασικός νόμος της φυσικής!

 

28 Νοεμβρίου 2014, 16:15 - lousis spiros:   ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΡΙΞΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ! κ ΑΝΔΡΙΑΝΕ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

 

2 Δεκεμβρίου 2014, 19:23 | Γιαννικης Σταύρος:  Κατάργηση της μοριοδότησης στους διακριθέντες αθλητές των Πανελληνίων πρωταθλημάτων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ; Μάλλον αντιαθλητικός θα πρέπει να λέγεται ο νέος νόμος, όχι αθλητικός!

Γνωρίζουν άραγε οι κύριοι της νομοπαρασκευστικής επιτροπής τι θα πεί πρωταθλητισμός στην μαθητική ηλικία; Τι θα πεί σωματική και πνευματική καταπόνηση; Τι θα πεί υπέρβαση εαυτού; Έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τραυματισμοί και ξενύχτι πάνω απ τα βιβλία για να μπορέσεις να χωρέσεις τριάντα ώρες σε ένα εικοσιτετράωρο;

Πρώτος στον αθλητισμό, μέτριος στο σχολείο στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Πιθανολογούμε τι ώθησε τον υπουργό να προβεί στην αλλαγή του άρθρου για τις διακρίσεις. Διαβάσαμε τα σχετικά δημοσιεύματα για «φορείς παραβάτες» του αθλητισμού. Εύστοχες οι ακυρωτικές παρεμβάσεις στους φορείς που εμπλέκονται αλλά άστοχες οι τιμωρίες και οι ανακλήσεις διακριθέντων αθλητών -φοιτητών λόγω μη ειδικής αναγνώρισης των σωματείων τους!

Οφείλει, κατά την γνώμη μας, να γνωρίζει ο κύριος υπουργός και η νομοπαρασκευαστική του επιτροπή ότι όταν ένα μέλος του οργανισμού-αθλητισμού νοσεί δεν το κόβουμε, το θεραπεύουμε. Αν το κόψουμε αυτό που θα κερδίσουμε είναι ένας ανάπηρος οργανισμός.

Μη διώχνετε τα νέα παιδιά που διψούν για αθλητικές διακρίσεις απ τα γήπεδα. Ήδη τα περισσότερα ρημάζουν εγκαταλελειμμένα και άδεια!

Ενθαρρύνετέ τα, στηρίξτε τα, δώστε τους προοπτικές για την ζωή τους που ακολουθεί μετά τον αθλητισμό.  Αυτός είναι ο ρόλος σας!

 

3 Δεκεμβρίου 2014, 10:58 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!!!

 

3 Δεκεμβρίου 2014, 12:32 | ΖΙΩΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: «Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές θυσίες και μπορεί σε κάποιους να δίνει χαρές, για άλλους όμως αποτελεί ένα μεγάλο βάρος. Ουσιαστικά ένας αθλητής για να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται ταλέντο αλλά και δυνατή εσωτερική παρακίνηση» επισημαίνει στο «Βήμα» η ψυχολόγος με εξειδίκευση σε αθλητικά θέματα κυρία Μαρία Ψυχουντάκη (1).

Ο πρωταθλητισμός λοιπόν είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Κάνω πρωταθλητισμό δεν σημαίνει βγαίνω πρώτος, αλλά δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να βγω πρώτος. Πρωταθλητισμός δεν σημαίνει « νίκη με κάθε τίμημα» και δεν σημαίνει σώνει και καλά «αποκλειστική απασχόληση», όπως πιθανώς πιστεύουν πολλοί. Μην φοβόσαστε λοιπόν όταν ακούτε τη λέξη «πρωταθλητισμός». Μην αφήνετε τα λίγα αρνητικά να υπερκαλύπτουν τα πολλά θετικά. Απλώς, μπροστά στη λέξη να βάζετε πάντα το επίθετο «ισορροπημένος» Γ. Μαυρωτάς (2).

Όσο και αν ανατρέξει κανείς σε βιβλιογραφικές αναφορές, το σίγουρο είναι πως θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Πρωταθλητισμός σημαίνει θυσίες, καθημερινή προπόνηση, στερήσεις από τις προκλήσεις της ηλικίας, οικονομικές επιβαρύνσεις δυσβάσταχτες για την οικογένεια, αγωνίες, τραυματισμοί, απογοητεύσεις και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Όταν σα γονείς αποφασίζουμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας με κάθε τρόπο ( συναισθηματικά, οικονομικά κ.ά ) στο να κάνουν «ισορροπημένο πρωταθλητισμό», το τελευταίο που έχουμε στο μυαλό μας είναι τα «μόρια» για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Γιατί παράλληλα με τον πρωταθλητισμό στο άθλημά τους, τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι και πρωταθλητές στη γνώση.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»,»Θα πρέπει να προσεύχονται( οι αθλητές) για ένα υγιές μυαλό σε ένα υγιές σώμα. Ρωτήστε για μια ρωμαλέα καρδιά που δεν έχει το φόβο του θανάτου, και θεωρεί τη μακροημέρευση το λιγότερο από τα δώρα της φύσης, που μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε περίπτωση του μόχθου, που δεν ξέρει ούτε οργή ούτε επιθυμία και σκέφτεται, τα δεινά και τους σκληρούς άθλους του Ηρακλή καλύτερα από ό,τι οι αγάπες και δεξιώσεις στα μαξιλάρια του Σαρδανάπαλου. Τι συστήνω σε σας, που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας; Για σίγουρα, ο μόνος δρόμος για μια ζωή της ειρήνης είναι η αρετή». Αυτά προτρέπει ο Λατίνος ποιητής Γιουβενάλης, τους Ρωμαίους(3).

Είναι υποχρέωση ΚΑΙ της Πολιτείας να στηρίζει αυτά τα χαρισματικά παιδιά! Αλήθεια, έχει κανείς την αίσθηση πως μια Πανελλήνια Νίκη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με απάτες και δολοπλοκίες, και την εξαιρεί ο νομοθέτης από την παροχή κινήτρων στο νέο νομοσχέδιο;

Η ύπαρξη Ομοσπονδιών «φαντάσματα», και η αντίστοιχη βιομηχανία «πρωταθλητών» μέσα από αυτές, δεν αποτυπώνει τον κανόνα, μα την εξαίρεση. Γινόταν με την ανοχή της πολιτείας, η οποία ενώ γνώριζε για χρόνια ολόκληρα, όχι μόνο δεν λάμβανε μέτρα, αλλά επικύρωνε με τον πιο επίσημο τρόπο – την υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Παιδείας – τη λίστα των ανύπαρκτων πρωταθλητών!

Η τιμωρητική διάθεση προς κάθε μορφή εγχώριου πρωταθλητισμού, εκτιμώ, πως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Πιστεύω, πως ο νομοθέτης πρέπει να ενσκήψει εκ νέου και να διορθώσει την κατάφωρη αδικία που μόνο απογοήτευση θα επιφέρει στους νέους πρωταθλητές μας. Σίγουρα τα κριτήρια πρέπει να αυστηροποιηθούν, τα κίνητρα όμως πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν. Τα μόρια δεν πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά επιβράβευση των προσπαθειών των νέων αθλητών, οι οποίοι εκπροσωπούν τη χώρα μας, με τίμιους αγώνες, εντός και εκτός Ελλάδας!

Ευχαριστώ πολύ, θεωρώντας το δημόσιο διάλογο την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ/ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Μ.Ο. 19.11/13).

1 .http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=650977
2 .http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=4860
3 .
http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BD

 

4 Δεκεμβρίου 2014, 22:50 | ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ:  απο οτι φαινεται τα πανελληνια πρωταθληματα, για εσας που δεν εχετε σηκωθει ποτε απο τη ζεστη καρεκλα σας, δεν υπαρχουν. Που θα βρεθουν οι αθλητες για τις εθνικες ομαδες? οταν δεν δινεται κινητρα αλλα και την βοηθεια που αρμοζει στους αθλητες μαθητες? οι πανελληνιονικες θα επρεπε να περνανε με ανευ στα τει αει και αν μπορεσουν και ειναι αξιοι ας τελειωσουν τη σχολη τους, δεν νομιζω οτι θα ηταν τοσο δυσκολο αυτο ουτε τοσο μεγαλο το κοστος.

 

5 Δεκεμβρίου 2014, 15:43 | ΔΩΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Κύριε υπουργέ, έχετε αναρωτηθεί πόσες ώρες την ημέρα προπονείται ένα αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό? Πόσες ώρες χρειάζεται για μελέτη στο σπίτι για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου του? Πόσα χρήματα δαπανούνται από την οικογένεια για τη συμμετοχή του σε αγώνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό? Σε όλα αυτά προσθέστε και τη δαπάνη χρόνου και χρημάτων για τα φροντιστήρια, αφού «το κράτος φρόντισε για την κατάργηση της παραπαιδείας», υιοθετώντας την «Τράπεζα Θεμάτων». Φανταστείτε λοιπόν πως ο έφηβος αθλητής είναι ένας μικρός υπεράνθρωπος, που εσείς θα του στερήσετε το ελάχιστο από αυτό που δικαιούται ως ανταμοιβή. Ποιο παιδί θα συνεχίσει τον πρωταθλητισμό πηγαίνοντας στην Α΄Λυκείου? Από την άλλη πλευρά γιατί το υπουργείο Παιδείας προωθεί τον αθλητισμό στα σχολεία? Ποια οικογένεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε θα στερείται, ώστε να συμμετέχουν τα παιδιά σε ομάδες και να ασχοληθούν με το πρωταθλητισμό? Ποιο θα είναι το κίνητρό τους για να συνεχίσουν? Αναλογιστείτε όλα αυτά και αν παρουσιάζονται φαινόμενα που δεν συνάδουν με τον νόμο να τιμωρούνται παραδειγματικά, κι όχι στο βωμό της διαφάνειας να τιμωρούνται και οι αθλητές που πραγματικά αξίζουν την ανταμοιβή.

Τέλος έχω μια ερώτηση να σας καταθέσω. Αν μετά τον έλεγχο της δικαιοσύνης βρεθούν «ένοχοι» αυτοί που πουλούσαν μόρια σε «ψεύτικους αθλητές», τι Θα κάνετε? Θα προβείτε σε αφαίρεση μορίων από τα παιδιά? ή δε θα γίνει τίποτα και θα θαφτεί κι αυτό? Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπαίτιοι, ώστε να υπάρχει ένα υγιής αθλητισμός στην πατρίδα που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες.
Ευχαριστώ πολύ.   Δωρή Χρυσούλα μητέρα αθλητή του taekwondo

 

5 Δεκεμβρίου 2014, 16:14 | ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ: ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ- ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΞΟΔΑ – ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ – ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ), ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 14-16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΟΡΙΑ. ΟΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ .

 

7 Δεκεμβρίου 2014, 12:58 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ:  Είμαι υπερ των παροχών ή οπως αλλιως λέγονται. Ας μην ξεχναμε τον θεσμό της Χορηγιας στην Αρχαία Ελλαδα. Με την κατάργηση των προνομίων μειώθηκε ο αριθμός των αθλητών που ασχολουνται με τον πρωταθλητισμό και ως εκ τουτου μειώθηκε ο αριθμός των απλών ασκούμενων σε αθλητικά σωματεία κλπ. Είναι γνωστό οτι οι οπρωταθλητές λειτουργουν ως προτυπα και δινουν κινητρα σε χιλίαδες απλου κοσμου είδικά στη νεολαία μας, να ασχοληθεί με την ασκηση , την δραστηριότητα ,τον αθλητισμό. Παροχές θα μπορουσαν να είναι η φοροελάφρυνση των οικογενειων που έχουν ως προστατευόμενα μελη πρωταθλητες με πρωτες θέσεις σε Εθνικα η Διεθνη πρωταθλήματα,μόρια στην προσληψη στον Ιδιωτικο και δημόσιο τομέα. Δυνατότηα μετά την λήξη της καρίερας στην λειτουργία με την παροχή άδειας για τη ασκηση επαγγελματων που απαιτουν αδεια (ταξι, Δ.Χ.μεταφορες), εισαγωγή σε σχολές της αρεσκείας των πρωταθλητών κλπ και φυσικά η παροχή σε αφορολόγητο χρήμα στους αθλητές που κανουν ρεκόρ ή παιρνουν πρωτες θέσεις σε Ολυμπιάδες. Παγκόσμια,Ευρωπαικά Εθνικά πρωταθληματα. Η υποχρέωση του πρωταθλητη να φορα το Εθνόσημο στο στηθος του σε διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας το Εθνος γεννα και υποχρεωσεις του Εθνους προς αυτόν…

6 Δεκεμβρίου 2014, 10:29 | Αλέξης Κ. Όπως έχουμε καταργήσει και ισοπεδώσει τα πάντα, έτσι τώρα έρχεται ένας νέος νόμος από τα Υπουργεία Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδείας, που θέλει να απαξιώσει τους έλληνες Πανελληνιονίκες αθλητές και τους μαθητές ! !

Γιατί τέτοια απαξίωση για τους Πανελληνιονίκες ; γιατί να μην υπάρχει μια επιβράβευση από την πλευρά της πολιτείας και της χώρας τους, αλλά την αναγνώριση να πρέπει να την λάβουν ΜΟΝΟ από μια ξένη χώρα (Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια , κ.λ.π.).

Δηλαδή αυτά τα παιδιά δεν κόπιασαν το ίδιο ; δεν αγωνίστηκαν κάτω από την ίδια πίεση ;

Σε αυτά τα παιδιά που σε ηλικίες 12-20 δίνουν όλο τον εαυτό τους στις προπονήσεις, και στο σχολείο τους θα πρέπει να υπάρχει η επιβράβευση και η ικανοποίηση για τον κόπο τους και όχι η απόρριψη.

Με ποιο κίνητρο και τι κουράγιο οι γονείς που στηρίζουν οικονομικά και ηθικά αυτή τους την προσπάθεια να βλέπουν ότι τα όνειρά και ο κόπος των παιδιών τους πήγαν χαμένα !

Δεν είναι πολιτισμός να παράγεις αθλητές, πανελληνιονίκες οι οποίοι θα πλαισιώσουν με τη σειρά τους τις εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα τους όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ;

Αυτό ονομάζεται ανάπτυξη; ένας νέος νόμος το λογικό είναι να μην λειτουργεί αφαιρετικά και να καταργεί προνόμια από προϋπάρχουσες καταστάσεις. Εάν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές σε φορείς να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Επειδή απευθύνεστε σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία των παιδιών θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτά που προτίθεστε να εφαρμόσετε.

Δεν θα πρέπει ο έφηβος να νιώσει την απαξίωση και απογοήτευση αλλά η πολιτεία οφείλει να ενισχύει με προνόμια και κίνητρα τους νέους αθλητές, οι οποίοι να μην χάνουν το δικαίωμα να διεκδικούν ένα αξιοπρεπές εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον.

 

8 Δεκεμβρίου 2014, 02:38 | Παπαστάμος Βασίλης:  Αυτός ο Νόμος θα είναι το τέλος για τον Ελληνικό Πρωταθλητισμό… Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να το αποδείξει κάποιος… Ακόμα και η ΕΟΕ σας το δηλώνει σε ανακοίνωσή της (1)… Πείτε μου, όμως αν έχετε το θεό σας … Ποια οικογένεια θα επιτρέψει στο 13χρονο έως 17χρονο παιδί της να κάνει 5-6-7-8 προπονήσεις την εβδομάδα. Για ποιο λόγο; Για να γίνει πρωταθλητής; Έως τα 20 – 25 – 30 και να τρώει έως τότε (αλλά και μετά) τι;

Εκείνο που θα καταφέρνατε είναι να αδειάσουν τα γήπεδα, και τρομαγμένοι μετά από λίγα χρόνια θα τα παίρνατε όλα πίσω….

ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!! Άντε στο καλό, και μη σας ξαναδούμε!!

(1) http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1499%3A2014-12-04-11-43-07&catid=36%3Apress-release&Itemid=98&lang=el

 

8/12/2014 - Περσίδης: Από την άλλη μεριά:

Από την άλλη μεριά, όμως, έχουμε δύο κατηγορίες πρωταθλητών και ταυτόχρονα υποψηφίων ΑΕΙ-ΤΕΙ:

1 - Αυτούς που έκαναν σοβαρό πρωταθλητισμό χωρίς "πλάγια υποβοήθηση", οι οποίοι ήταν πραγματικοί αθλητές για περισσότερα από 3-4 χρόνια!

2 - Αυτούς που άρχισαν τον αθλητισμό με στόχο την "πλάγια υποβοήθηση", έβγαιναν πρωταθλητές με "πλάγια υποβοήθηση" ακόμα και για 3-4 χρόνια!

Τι είναι τώρα η "πλάγια υποβοήθηση"?

"Πλάγια υποβοήθηση" είναι: α) ο μπαμπάς είναι στο ΔΣ του συλλόγου ή ακόμα και της ομοσπονδίας και έχει άκρες με τους διαιτητές των αγώνων (!), β) η ομοσπονδία έχει "διεφθαρμένα" μέλη στο ΔΣ αυτής, που "πουλάνε" τις πρώτες θέσεις των αγώνων για χρήμα ή για ψήφους συλλόγων, ώστε να διατηρούνται αυτά τα "διεφθαρμένα" μέλη στο ΔΣ, επειδή από εκεί "τρώνε" (!). γ) Ο μπαμπάς είναι σημαίνον πρόσωπο (πολιτικός, δήμαρχος, κτλ.), που "καθαρίζει" για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα λαμόγια του ΔΣ της ομοσπονδίας (!). δ) Ο μπαμπάς έχει απλώς ... λεφτά και "επιχορηγεί" ή που όταν τα σκέφτονται τα λαμόγια του ΔΣ της ομοσπονδίας ... αλληθωρίζουν (!) ε) Άλλοι λόγοι, που τώρα μου διαφεύγουν!

Προϋπόθεση για την "πλάγια υποβοήθηση" της μαϊμούς-μοριοδότησης είναι να υπάρχουν "διεφθαρμένοι διαιτητές", οι οποίοι είναι τέτοια "ηθικά απόβλητα", ώστε να κλέβουν τη νίκη από το παιδί που την αξίζει και να την δίνουν στο παιδί που δεν την αξίζει!

Και τίθεται το ερώτημα: "Υπάρχουν τέτοιοι διαιτητές?" Και δίνεται η απάντηση: "Με το ... τσουβάλι!"

Αυτή η διάχυτη διαφθορά στις ομοσπονδίες του αγωνιστικού αθλητισμού ποιανού ευθύνη είναι?

Πρώτον, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διότι αυτή είναι η εποπτεύουσα αρχή και φέρει πρώτη την ευθύνη για ό,τι γίνεται στον αθλητισμό!

Δεύτερον, των διεφθαρμένων διοικήσεων των διεφθαρμένων ομοσπονδιών! Και να μην κάνει καμιά ομοσπονδία την "παρθένα", διότι ακόμα και στο ποδόσφαιρο που το κοιτάζουν εκατομμύρια μάτια, ακόμα και εκεί κλέβουν μπροστά στα μάτια όλων!

Τρίτον, των διεφθαρμένων διαιτητών, οι οποίοι με το που έκαναν στραβοτιμονιά έπρεπε να είχαν εξοστρακιστεί από το άθλημα, πράγμα που δεν γίνεται!

Τέταρτον, των ίδιων των γονιών που τώρα διαμαρτύρονται! Αν οι κρίσεις στους αγώνες των δικών τους παιδιών είναι πεντακάθαρες, τότε έπρεπε να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, ώστε ΟΛΕΣ οι κρίσεις για όλους τους αθλητές να είναι πεντακάθαρες, ώστε να μην βρεθούν ποτέ μπροστά στο τωρινό αδιέξοδο της συμφοράς!

Τέλος, αν ο Ανδριανός επιμείνει σε αυτή τη διατύπωση αυτού του άρθρου, τότε θα πρέπει να την αιτιολογήσει επαρκώς, διότι α) οι μόνοι αθλητές, που θα μείνουν, θα είναι τα ... σαπάκια που γυμνάζονται στη ... Βουλή, και β) ... θα πέσει η Κυβέρνηση!

Η άποψή μου, όμως, είναι ότι είναι τελείως άλλο πράγμα οι γνώσεις και ικανότητες για την εισαγωγή μαθητών σε ΤΕΙ-ΑΕΙ και τελείως άλλο πράγμα ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός! Και εξ αυτού ΔΕΝ έπρεπε ΠΟΤΕ να είχαν καμιά ανάμειξη. Είναι άλλο πράγμα οι επιδόσεις κάθε μαθητή στα μαθήματα, οι πανελλήνιες και η περαιτέρω μόρφωσή του και άλλο πράγμα οι επιδόσεις του στον αθλητισμό! Αλλά είσαστε όλοι παθητικά θύματα μιας μεγάλης παλιάς απάτης των πολιτικών, διότι τεθήκατε όλοι συμμετέχοντες σε αυτήν, την οποία τώρα βρίσκεστε εκ των πραγμάτων σε αδυναμία να την αποχωριστείτε, διότι είσαστε πλέον άρρηκτα δεμένοι με αυτήν! Και η απάτη αυτή είναι η επόμενη:

Οι πολιτικοί, που πέρασαν τους νόμους για τη μοριοδότηση αθλητών-μαθητών, είχαν στα χέρια τους την κυβέρνηση της χώρας, όταν τους πέρασαν. Η μανία τους για ψηφοθηρία και δημιουργία "ωφελουμένων ψηφοφόρων και οπαδών" έκανε να δημιουργήσουν αυτό το νόμο, ώστε με δικούς τους στις ομοσπονδίες να κάνουν ρουσφέτια σε υποστηρικτές των δικών τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν έναν "στρατό ψηφοφόρων" εξαρτώμενων από αυτούς! Δηλαδή, όπως λειτουργεί η λεγόμενη "Πυραμίδα της Απάτης", με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η "Πυραμίδα του Ρουσφετιού! Το αποτέλεσμα αυτού του διεφθαρμένου συστήματος είναι οι πολλές αθλητικές ομοσπονδίες, οι τεράστιες αδικαιολόγητες επιχορηγήσεις σε αυτές και η πρωτοφανής διαφθορά αυτών των αθλητικών ομοσπονδιών!!! Επί είκοσι χρόνια, λοιπόν, το "Διεφθαρμένο Σύστημα των Πολιτικών" α) έπαιρνε δημόσιο χρήμα του ελληνικού λαού και το έδινε στις ομοσπονδίες από όπου έτρωγαν τα τρωκτικά τους, διότι ποτέ δεν γινόταν κανένας έλεγχος, β) τα μέλη του ΔΣ των ομοσπονδιών έδιναν "πρώτες θέσεις" στα παιδιά των ευνοούμενων συλλόγων ή και γονέων, ώστε με τις ψήφους τους να μένουν στη διοίκηση, γ) οι ευνοούμενοι σύλλογοι ή και γονείς διατηρούσαν τις διοικήσεις των ομοσπονδιών, που τους έκαναν τα ρουσφέτια τους, αλλά και τους πολιτικούς που ευνοούσαν αυτές τις διοικήσεις!

Αυτό, φυσικά, ΔΕΝ είναι Αθλητισμός, αλλά είναι ακριβώς ο "Φαύλος Κύκλος της Απόλυτης Σαπίλας"!!!

Πάντως, επειδή οι γονείς προγραμματίζουν 5-6 χρόνια πριν την εξέλιξη στη ζωή του παιδιού τους, είναι απόλυτα άδικο να κοπούν-μαχαίρι σε μια νύχτα οι μοριοδοτήσεις των αθλητών-μαθητών του Λυκείου, διότι η τρέχουσα ζωή τους έχει ήδη προγραμματιστεί από την πρώτη Γυμνασίου!


Συνέχεια στο Μέρος Β΄


www.karate.gr  

  Αρχική      Επικαιρότητα       Αθλητικά Θέματα   .