karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 20/6/2005.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .Μέρος Δεύτερο (Μέρος Πρώτο, Μέρος Τρίτο)


Ζ - Ο Γιάννης Βασιλειάδης είναι πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΟΕ. Είναι μηχανικός και έχει, λένε, δική του τεχνική εταιρεία! Ένας άνθρωπος-φαινόμενο!!! Πότε τα προλαβαίνει όλα αυτά! Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας! Μία θέση-κλειδί από την οποία και πληρώνεται με δημόσιο χρήμα για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό και επηρεάζει διοικήσεις άλλων ομοσπονδιών. Συνεπώς οφελείται άμεσα και απόλυτα το εισόδημά του από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και βάσει του νόμου ΔΕΝ πρέπει να βρίσκεται μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας "δεν αποκομίζουν οφέλη" από τον αθλητισμό!!!


Η - Την περίπτωση Μανόλη Κατσιαδάκη την βρήκα περίεργα ανεξήγητη! Υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ξιφασκίας και παλιός προπονητής ξιφασκίας, πρόεδρος του ΟΑΚΑ και γενικός γραμματέας της ΕΟΕ! Ακόμα ένας άνθρωπος-φαινόμενο!!! Πότε τα προλαβαίνει όλα αυτά! Δουλεύει 7 ώρες κάθε μέρα στο ΥΠΕΧΩΔΕ (πλήρης απασχόληση), διοικεί μια ομοσπονδία ολυμπιακού αθλήματος με 50 (?) συλλόγους (κι αυτό είναι μια πλήρης απασχόληση για να γίνει καλή δουλειά), διοικεί ένα συγκρότημα οικοδομημάτων τεράστιας αξίας, όπως είναι το Ολυμπιακό Στάδιο με όλα τα κτίρια και στάδιά του (απόλυτα πλήρης απασχόληση) και είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πράγμα που είναι μια υπερπλήρης απασχόληση!!!

Σιγά ρε ... Ντ' Αρτανιάν, θα μας κουφάνεις!!!

Το πιθανότερο είναι από το ΥΠΕΧΩΔΕ να περνάει μόνο … για το μισθό του (ούτε που περνάει, γιατί του τον βάζουνε στην τράπεζα)! Στην Ξιφασκία να του βγάζουν άλλοι τη δουλειά και αυτός να βάζει "τις γνωριμίες" για τις εξυπηρετήσεις! Στο ΟΑΚΑ να πηγαίνει μόνο για να εισπράττει τα "έξοδα παράστασης" και να βγάζει τη μέρα του στην ΕΟΕ, γιατί εκεί μόνο τα χαρτιά που μπαίνουν να διαβάζεις την ημέρα … θέλεις μια μέρα!

Αν, όμως, πληρώνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς να παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τότε σαφώς ο μισθός του αποτελεί αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον αθλητισμό και γι' αυτό πρέπει  να εξαιρεθεί από την ΕΟΕ! Αν πληρώνεται "έξοδα παράστασης" για τα συμβούλια στο ΟΑΚΑ, τότε πάλι πρέπει να εκπέσει εκ της θέσεως του μέλους της ΕΟΕ, διότι "έξοδα" σημαίνει ότι του δίνουνε το ποσό που ξόδεψε για να "παρασταθεί", δηλαδή το ποσό που ο ίδιος πλήρωσε σε τρίτους με νόμιμες αποδείξεις των τρίτων! Αν όμως παίρνει κάποιο ποσό με μόνο δικαιολογητικό τη δική του υπογραφή ότι το πήρε, τότε αυτό το ποσό είναι ΑΜΟΙΒΗ για παροχή υπηρεσιών, ακριβώς όπως το θεωρεί η εφορία για κάθε φορολογούμενο πολίτη, και όχι "έξοδο". Συνεπώς, ο κύριος Μανόλης Κατσιαδάκης πληρώνεται, άρα ωφελείται, για παροχή υπηρεσιών στο ΟΑΚΑ και άρα "αντλεί οφέλη από τον αθλητισμό"! Επομένως πρέπει να εκπέσει άμεσα από μέλος της ΕΟΕ!

 

Διαβάστε,όμως,  και τα επόμενα, έχουν ενδιαφέρον:

Μια και τον έφερε η κουβέντα, όμως, θα δηλώσω θαυμαστής του κ. ... Ντ' Αρτανιάν για τον εξής λόγο: Πριν δύο-τρία χρόνια γνώρισα κάποιον αθλητή της Ξιφασκίας και τον ρώτησα μεταξύ των άλλων αν γνώριζε κάποιον "Κατσιαδάκη"! "Βέβαια", μου απάντησε, "είναι προπονητής ξιφασκίας". Ενστικτωδώς προχώρησα στη δεύτερη ερώτηση: "Ξέρεις αν πουλάει είδη ξιφασκίας?" "Βέβαια και πουλάει, όλοι το ξέρουν αυτό." "Μα, είναι και πρόεδρος της ξιφασκίας!" "Ε, αυτό είναι κοινό μυστικό, όλοι το ξέρουν!", μου απάντησε!!!

Τότε ήταν που θυμήθηκα πάλι τον Γερόλυμπο την εποχή που τον έστειλα στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας (ΕΦΙ, 1995), διότι πούλαγε φόρμες καράτε KAMIKAZE στους συλλόγους και την ομοσπονδία, ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας καράτε. Η ΕΦΙ τον αθώωσε με το σκεπτικό ότι για πωλήσεις προς τους συλλόγους δεν λέει κάτι ο νόμος, ενώ προς την ομοσπονδία ένα συγκεκριμένο τιμολόγιο με ημερομηνία 29-6-1992 που υπήρχε δεν ήταν κομμένο από την εταιρεία του Γερόλυμπου απευθείας στην ΕΟΕ Καράτε, αλλά από μια εταιρεία "Μ. ΚΑΖΑΓΛΗ & ΣΙΑ ΕΕ, Κεδρηνού 35, Αμπελόκηποι"! Μου το είχαν πει άλλωστε να μην περιμένω να καταδικαστεί ο Γερόλυμπος από την ΕΦΙ μια και η γυναίκα του προέδρου της ΕΦΙ είχε την …ADIDAS!!!

Τότε ο Γερόλυμπος το γύρισε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον μου και φτάσαμε στα ποινικά δικαστήρια με τα ίδια περίπου αποδεικτικά στοιχεία. Εκεί όμως το δικαστήριο δεν με καταδίκασε, αλλά με αθώωσε, διότι θεώρησε ότι όταν ο Γερόλυμπος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των φορμών καράτε KAMIKAZE στην Ελλάδα και πουλάει χονδρικώς στην ΚΑΖΑΓΛΗ και η ΚΑΖΑΓΛΗ λιανικώς στην ΕΟΕ Καράτε, τότε μέρος του κέρδους πάει στην τσέπη του Γερόλυμπου και επομένως ο Γερόλυμπος, ενώ είναι μέλος του ΔΣ της ΕΟΕΚ, πουλάει μέσω λιανοπωλητή αθλητικό υλικό στην ΕΟΕΚ. Αυτή βέβαια ήταν μια άποψη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ενώ η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο βαριά, διότι ο Γερόλυμπος πούλαγε χέρι με χέρι τις φόρμες στην ΕΟΕΚ χρησιμοποιώντας την "μαϊμού" ΚΑΖΑΓΛΗ για προκάλυμμα!!! Δηλαδή, η ΚΑΖΑΓΛΗ δεν εμπορευόταν φόρμες καράτε από το μαγαζί της, διότι δεν είχε καμιά σχέση με το καράτε, αλλά ο Γερόλυμπος φόρτωνε τις φόρμες από την αποθήκη του με τιμολόγιο προς την ΚΑΖΑΓΛΗ, πέρναγε από την ΚΑΖΑΓΛΗ άφηνε το δικό του τιμολόγιο και έπαιρνε ένα δικό της προς την ΕΟΕΚ και πήγαινε στη συνέχεια τις φόρμες στην ΕΟΕΚ σαν καλή κυρία ΚΑΖΑΓΛΗ!!!

Αλλά γιατί είδα με μιας την αλήθεια τότε??? Διότι βλέποντας το τιμολόγιο της ΚΑΖΑΓΛΗ είδα ότι το αντικείμενό της ήταν ουσιαστικά τα είδη … ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ! Με τον καιρό και με την τριβή με την Ολυμπιακή Επιτροπή εκείνης της εποχής έμαθα τελικά ότι ΚΑΖΑΓΛΗΣ ήταν ο πεθερός του καρεκλοκένταυρου Μανόλη Κατσιαδάκη!!! Ε΄, δεν ήθελε και πολύ για να καταλάβω ότι ο Κατσιαδάκης ήταν ο … Γερόλυμπος της Ξιφασκίας!!!

Η μικρή αυτή ιστοριούλα βρωμιάς έχει και συνέχεια: έριξα σήμερα, 22-6-2005, μια ματιά σε ποιόν ανήκει το τηλέφωνο (6449818) της τότε εταιρείας Μ. ΚΑΖΑΓΛΗ & ΣΙΑ ΕΕ, για να δω αν υπάρχει η εταιρεία αυτή ή έκλεισε, και τι βρήκα? Το τηλέφωνο ανήκει στην εταιρεία "Β. ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ - Ν. ΚΑΖΑΓΛΗΣ ΟΕ, Κεδρηνού 35, Αμπελόκηποι και πουλάει υλικά για ξιφασκία και ό,τι άλλο βέβαια θέλει κάλυψη από αδιάκριτα μάτια!!! Ρώτησα τι σχέση έχει ο Καραπάνος και μου είπαν: έχει πεθερό τον ΚΑΖΑΓΛΗ!

Αλλά ποιος είναι ο Β. ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ???  Είναι ένας ανεπάγγελτος (!!!) κουμπάρος του … Γερόλυμπου, τον οποίο μας έφερνε για μερικά χρόνια ο Γερόλυμπος σαν "μαϊμού" μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής στο καράτε, μέχρι που τον χρειάστηκε σε … άλλο πόστο και του έδωσε μετάθεση!!! Το άλλο πόστο ήταν στη δημιουργία της Γερολυμπικής εταιρείας MEGA HELLAS AE, η οποία πούλαγε είδη καράτε στην ομοσπονδία ΕΛΟ Καράτε, που ήταν πρόεδρος ο Γερόλυμπος, με διευθύνοντα σύμβουλο τον επικεφαλής υπάλληλο της ΕΛΟΚ Γιώργο Σαμούχο! Αυτή κι αν είναι απάτη! Κατά ένα άλλο διάστημα ο Γερόλυμπος με τον Τσόγκα και συλλόγους του καράτε αρπάζουν δια μέσου του Καραπάνου (μέλους του Χόκεϋ τότε) το ολυμπιακό άθλημα του Χόκεϋ και έτσι το Χόκεϋ … αναβαθμίζεται στη μόνη ελληνική ομοσπονδία που δεν κατεβάζει ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας!!! 

Γερόλυμπος, Τσόγκας και Καραπάνος τσακώθηκαν, τραβήχτηκαν στα δικαστήρια, τα ξαναβρήκαν και σήμερα βρίσκεται ο Βασίλης Καραπάνος να πουλάει είδη ξιφασκίας στην ομοσπονδία ξιφασκίας και οποιαδήποτε άλλα αθλητικά είδη σε οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία μπορεί να φανταστεί κανείς σε συνεργασία με διαπλεκόμενους προέδρους ομοσπονδιών!!!

Κατσιαδάκης, Κάζαγλης, Καραπάνος, Γερόλυμπος και άλλοι παρόμοιοι φυλάνε μαζί με τον Μίνωα Κυριακού τα ιδανικά του Ολυμπισμού για την ανθρωπότητα!!!


"Οίκο Ανοχής Α. Ε." (με το συμπάθειο!) με ανώνυμες μετοχές έχετε καταντήσει τον αθλητισμό κύριε Ορφανέ!!!  "Δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου πω ποιος είσαι" !!!(Όποιος χριστιανός δημοσιογράφος ή άλλο επιθυμεί ανταλλαγές πληροφοριών σχετικά με τη σαπίλα στον αθλητισμό της χώρας, ας έρθει σε επαφή μαζί μου στο 6999-500500. Δεκτοί και … μουσουλμάνοι!)


 

Θ - Τους κυρίους Νικολόπουλο, Καρρά, Κανελλάκη, Ραζή δεν τους γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν. Νάναι καλά και να διοικούν σωστά! Είναι φανερό βέβαια ότι ανήκουν στο μπλοκ Ορφανού από τις αυξήσεις που πήραν στις ήδη αυξημένες επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών τους. Και μόνο ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια με τα οποία ο Ορφανός επιλέγει τους συνεργάτες του, όμως, αποτελεί ρετσινιά για αυτούς! Θα ήθελα, επίσης, να δώσω συλλυπητήρια στον κ. Σμυρλή που έχασε την ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ από τα χέρια του ενώ παρίστανε τον κομματικό υπεύθυνο του αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και έπαιρνε τεράτια ποσά για αυτή την ομοσπονδία (250.000.000 δρχ. το χρόνο!)!. Καλύτερα να επιστρέψει στην … οδοντιατρική!!!


 Ι - Για τον Γιώργο Γερόλυμπο του Καράτε και του Σόφτμπολ τι να πούμε! Τα έχουμε πει και εκτεταμένα! Ας τονίσουμε για για άλλη μια φορά ότι το Καράτε με δικτάτορα τον Γιώργο Γερόλυμπο δεν είναι ολυμπιακό και όμως, παρ' όλο που κολυμπάει στην παρανομία διοικητικά και οικονομικά, καλύπτεται συστηματικά από τον παράνομο υφυπουργό Γιώργο Ορφανό! Και το ότι ο Γερόλυμπος είναι ένοχος σε όλες τις κατηγορίες που έχω καταγγείλει εναντίον του είναι φανερό από το ότι ποτέ δεν μου έδωσε πραγματικά στοιχεία για όποια κατηγορία μου, αλλά πάντα προτιμούσε να με τραβάει στα δικαστήρια, όπου με πλάγιους τρόπους και με άσχετους μάρτυρες προσπαθεί να δικαιωθεί κρύβοντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία από τη δικαιοσύνη.

Για παράδειγμα του λέω του Γερόλυμπου κατάμουτρα ότι έχει ξεσκίσει στις παρανομίες τα οικονομικά της ΕΛΟΚ επί δώδεκα χρόνια! Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι ο Μεντεσίδης και ο Ορφανός το γνωρίζουν και τον καλύπτουν πολιτικά από την ΓΓΑ. Και αν είναι άντρες με παντελόνια και όχι … κότες με … παρεό να μου δώσουν τα οικονομικά της ΕΛΟΚ από το 1992 να τα ελέγξω ενώπιον εισαγγελέα! Και αν δεν βρω δέκα παρανομίες το χρόνο που να συνεπάγονται έκπτωση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΛΟΚ, τότε θα μπω φυλακή εθελοντικά για το υπόλοιπο της ζωής μου!!!


 Αυτοί είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο υπουργός αθλητισμού Κώστας Καραμανλής και η μοίρα του … κακόμοιρου ελληνικού λαού που τους έχει εμπιστευθεί!!!

 


Συνέχεια


 

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση

 

Θύμιος Περσίδης
www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .