karate.gr: 12 - Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε

Πρώτη δημοσίευση 30/4/2017.

  Αρχική        Επικαιρότητα       Π.Ο.Π.Κ.

Καταχωρήσεις στο karate.gr

Διοργανώσεις

Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20 €/y!

Αν συμφωνείτε με τις αλήθειες αυτής της ιστοσελίδας, διαδώστε την με Link μέσω δικών σας στο Facebook, Twitter, κτλ.!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης"

Κάθε Δίκη γίνεται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κάθε Απόφαση εκτελείται ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Το www.karate.gr,  σαν συνέχεια του επί 17 χρόνια εκδιδόμενου μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" (1977-1994), είναι ένας "προσωπικός δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από τον κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε, αλλά όχι και επιχειρησιακό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης κατά την έννοια του νόμου 3310/2005. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!

 (Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!)


 Από σήμερα μέχρι την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο την 6-8-2020

 έχουμε ακόμα 1183 ημέρες και το Ελληνικό Καράτε βρίσκεται σε τέλμα

με ευθύνη και της διοίκησής του, αλλά και της αντιπολίτευσης!!!

 

 Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη

 για την απονομή, κατάταξη και πιστοποίηση Νταν

 στα Παραδοσιακά Στυλ Καράτε στην Ελλάδα

 Σότοκαν-ρίου, Γουάντο-ρίου, Σίτο-ρίου και Γκότζου-ρίου!

 ΕΛΟΚ: μια καταδικασμένη ομοσπονδία και από την διοίκησή της

και από την αντιπολίτευση και από την ΓΓΑ!

 

Το άρθρο αυτό διαβάζεται σε συνδυασμό με το αντίστοιχο για την ΕΛΟΚ με κλικ εδώ!


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

"Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος."

Το karate.gr λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με βάση και στόχο την αλήθεια και το δίκαιο χωρίς επιρροές, υπαγορεύσεις και μεσάζοντες. Ειδικεύεται στην Έρευνα με Φαντασία, Ανίχνευση των Πληροφοριών, Ενδελεχή Aνάλυση των Πληροφοριών, Επιβεβαίωση των Πληροφοριών με Αποδεικτικά Στοιχεία και, τέλος, με Ορθή Απόδοση της Βαρύτητας σε κάθε Αποδεικτικό Στοιχείο.

Όταν το karate.gr αναδημοσιεύει κάποια ξένη είδηση ή πληροφορία, τότε μνημονεύει και την πηγή της. Αν δεν μνημονεύεται η πηγή κάποιας είδησης ή πληροφορίας, τότε αυτή αποτελεί αποτέλεσμα αποκλειστικής έρευνας και επεξεργασίας του karate.gr.


 Απόλυτη αδιαφορία από τη ΓΓΑ και την Κυβέρνηση για το τι συμβαίνει στις αθλητικές ομοσπονδίες!

Κοντονής

Συναδινός

Βασιλειάδης

Τσίπρας

Κονιόρδου

Δούρου


 Ακόμα ένα "χιουμοριστικό και αληθινό" βιντεάκι παραγωγής της "DYNAMIC KARATE PRODUCTIONS by Tim Pers":

 30-3-2017 - χSMS - Η σκληρή πραγματικότητα για την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε!

 

 "Τυχαίες" ομοιότητες προσώπων της ταινίας με πραγματικά πρόσωπα ... δεν αποτελούν σύμπτωση, αλλά για αυτούς μιλάμε!!!


 Α - Ο δικαστικός αγώνας ΠΟΠΚ - ΕΛΟΚ και οι Αποφάσεις των Δικαστηρίων

 Το Παραδοσιακό Καράτε είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ΠΟΠΚ!

 

Στο μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα της ΕΛΟΚ κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) από το 1995 έως το 2003 και στην προσπάθειά της να πάρει τα δικαιώματα του Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ διευκρινίστηκε και καθορίστηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων ότι το "Παραδοσιακό Καράτε"  της ΠΟΠΚ είναι άθλημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το "Μοντέρνο Καράτε" της ΕΛΟΚ και ότι η ΠΟΠΚ δικαιούται βάσει του αθλητικού νόμου να ζητήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση για το Παραδοσιακό Καράτε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων που διευκρινίζουν και καθορίζουν τα ανωτέρω δίνονται όλα αυτά τα χρόνια από το www.karate.gr και επαναλαμβάνονται στο επόμενο ιστορικό:

1 - Την 9/6/1995 η ΕΛΟΚ (τότε ΕΟΕΚ) κατέθεσε αίτηση τριτανακοπής (ακύρωσης) κατά του καταστατικού της ΠΟΠΚ, η οποία ιδρύθηκε κατά το τέλος του 1994 και εγγράφηκε στα βιβλία των ομοσπονδιών του Πρωτοδικείου Αθηνών την 30/1/1995. Εδώ θα θυμίσω ότι η ΠΟΠΚ ήταν μέλος της παγκόσμιας ITKF (International Traditional Karate Federation) και η ΕΛΟΚ, τότε ΕΟΕΚ, ήταν μέλος της παγκόσμιας WUKO (World Union of Karate Organizations).

2 - Με την Απόφαση 72/11.1.1996 το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την ΠΟΠΚ κρίνοντας ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995. Μάρτυρας υπέρ της ΠΟΠΚ ήταν ο Θύμιος Περσίδης και υπέρ της ΕΛΟΚ ο Γιώργος Γερόλυμπος, ενώ κατά την διαδικασία υποβλήθηκαν όλα τα μέχρι τότε γνωστά έγγραφα υποστήριξης των θέσεων και των δύο πλευρών!

3 - Η ΕΛΟΚ έκανε έφεση και με την Απόφαση 10383/6.12.1996 το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την ΕΛΟΚ, διότι ο τότε πρόεδρος της ΠΟΠΚ Παναγιώτης Δρακόπουλος είχε δώσει εντολή στο δικηγόρο της ΠΟΠΚ να εγκαταλείψει την υπόθεση και να μην υποβάλει τον φάκελο υποστήριξης της υπόθεσης στο δικαστήριο από την ΠΟΠΚ. Αυτό το έκανε προφανώς για να μην αναπτυχθεί η ΠΟΠΚ ως δημοκρατική ομοσπονδία και να κρατήσει την εκμετάλλευσή της για τον εαυτό του!

4 - Αλλά με τη συνεχή επιμονή και εργασία του Θύμιου Περσίδη, τη σκυτάλη ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΕΟΠΚ), της οποίας τα συμφέροντα θίγονταν με την εξαφάνιση της ΠΟΠΚ από την Ελλάδα και η οποία δεν είχε προσκληθεί στα προηγούμενα δικαστήρια. Η Πανευρωπαϊκή του Παραδοσιακού, λοιπόν, προχώρησε σε ορισμό του πληρεξουσίου δικηγόρου Βασίλη Γιαννόπουλου στην Ελλάδα, ο οποίος με τη συνεργασία του Θύμιου Περσίδη προχώρησαν σε τριτανακοπή της τελευταίας εφετειακής Απόφασης 10383/6.12.1996.

5 - Η νέα Απόφαση 3914/11.5.2000 του Εφετείου Αθηνών ακύρωσε την προηγούμενη 10383/6.12.1996, εξέτασε την υπόθεση από την αρχή σε δεύτερο βαθμό και δικαίωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (και άρα και την ΠΟΠΚ) και επικύρωσε την αρχική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνοντας ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995. Και κατά την διαδικασία αυτή υποβλήθηκαν όλα τα επιπροσθέτως μέχρι τότε γνωστά έγγραφα υποστήριξης των θέσεων και των δύο πλευρών!

6 - Τέλος η ΕΛΟΚ προχώρησε σε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, ο οποίος την απέρριψε με την 110/29.1.2003 Απόφασή του, πράγμα που σημαίνει ότι έμεινε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ πλέον για πάντα σε ισχύ η Απόφαση 3914/11.5.2000 του Εφετείου Αθηνών ότι η ΠΟΠΚ καλύπτει αποκλειστικά το Παραδοσιακό Καράτε από το 1995.

 

Καθορίστηκε, λοιπόν, από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ότι το "Παραδοσιακό Καράτε" της ΠΟΠΚ είναι άθλημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το "Μοντέρνο Καράτε" της ΕΛΟΚ και ότι η ΠΟΠΚ δικαιούται βάσει του αθλητικού νόμου να ζητήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση για το Παραδοσιακό Καράτε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Και οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πλέον ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ για τη χώρα μας!!!


Η Ιστορία του Καράτε στην Ελλάδα από τον κορυφαίο ειδικό στο Καράτε!

(με κλικ στις εικόνες κατεβάστε τα pdf στον υπολογιστή σας)

Ίδρυση και Πορεία της ΕΟΕΚ. (1977 – 1994)

ΕΟΕΚ/WKF-ΠΟΠΚ/ITKF

(1995-2004)

Δίκες με την ΕΛΟΚ. Επικράτηση στην ΠΟΠΚ. (2004-2012)

Οι Δίκες με τον Γερόλυμπο.

(2004 – 2013)

Η Πορεία του Γερόλυμπου στο Καράτε. (2004 – 2015)

Τραγικές Εξελίξεις στην ΕΛΟΚ.

(2013 – 2016)

ΕΛΟΚ: Εγκληματική Οργάνωση με Δομή και Ιεραρχία! ΓΓΑ: Ανίκανη και Άχρηστη! (2014-2016)

ΕΛΟΚ/ΓΓΑ: Απόλυτα Παράνομη η Σχολή Προπονητών 2014–15

Απόλυτα Παράνομες οι Εκλογές ΕΛΟΚ 2012 και 2016. (2014–2018)

 

 

Η Συνέχεια

Ετοιμάζεται


Η ΠΟΠΚ ζήτησε με πέντε συνολικά αιτήσεις της από το 1995 μέχρι το 2004 την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της προϊστάμενοι (οι δύο άνω σειρές οι υφυπουργοί και οι δύο κάτω οι ΓΓΑ) με κατασκευασμένες εισηγήσεις από τους επίσης διεφθαρμένους αρμόδιους διευθυντές της την αρνήθηκαν με παράνομα προσχήματα και δικαιολογίες! Αυτή η διαχρονική συμπεριφορά αυτής της Δημόσιας Υπηρεσίας αποδεικνύει περίτρανα πόσο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ την είχαν καταντήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, ώστε να αγνοεί επιδεικτικά ακόμα και τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας μας! Ακριβώς αυτή την παράδοση ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Και αυτή είναι η εξήγηση για την καταστροφή της χώρας μας την οποία ζούμε σήμερα: οι πολιτικοί της χώρας μας και η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων της είναι διεφθαρμένοι!

 Οι δύο άνω σειρές οι υφυπουργοί και οι δύο κάτω οι ΓΓΑ, τρομάρα τους, έμπαιναν στη ΓΓΑ δήθεν για να τη νοικοκυρέψουν και την ... καταλήστευαν σε ρουσφέτια και σε ψηφοθηρία αδιαφορώντας για τη σύννομη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών!!!


 B - Τι ακριβώς σημαίνει "Παραδοσιακό Καράτε"!

Είναι προφανές ότι σημαίνει: το καράτε που διαδόθηκε από δάσκαλο σε μαθητή κατά την πάροδο των αιώνων!  Είναι, προφανές και από το όνομά του, ότι σημαίνει: το Καράτε που "παραδόθηκε παραδοσιακά" από δάσκαλο σε μαθητή κατά τη διαχρονική εξέλιξή του, δηλαδή από την γέννησή του πριν από 400 περίπου χρόνια μέχρι σήμερα! Είναι το καράτε που διατηρεί τη δομή, την ουσία και τη φιλοσοφία του, όπως αυτά μελετήθηκαν και διδάχτηκαν από τους ιδρυτές Μάστερ της Τέχνης!

Είναι γνωστή η παραδοσιακή πορεία του καράτε δια μέσου των αιώνων! Περιληπτικά, γεννήθηκε σαν σωματική άσκηση από τον Ινδό βουδιστή μοναχό Μποντιντάρμα (5ο και 6ο αιώνα μ.Χ.), διδάχτηκε από αυτόν σαν φυσική άσκηση και αυτοάμυνα σε μοναχούς Σαολίν στην Κίνα (Ιμαλάια), διαδόθηκε και μεταμορφώθηκε ευρύτερα σε κινέζικο μποξ (kenpo = πυγμαχία με λακτίσματα, 1400-1800), όπου οι κινέζικοι χαρακτήρες "Κάρα-τε" είχαν την έννοια "κινέζικο χέρι".

Έμποροι και ταξιδιώτες μετέφεραν το "Κάρα-τε" στα νησιά Ryukyu πριν από την προσάρτησή τους στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα και ειδικότερα στην Οκινάουα περί το 1700-1900  και εκεί άρχισε να μελετάται εκτενέστερα και βαθύτερα σαν σύνολο τεχνικών αυτοάμυνας ιδιαίτερα μετά την πολιτική απαγόρευση των όπλων σε τρόπο που η περίοδος αυτή να θεωρείται και η ουσιαστική του "γέννηση" στη σημερινή του μορφή! Στην Οκινάουα το "Κάρα-τε" αναπτύχθηκε σε τρεις μορφές που πήραν το όνομα της πόλης που αναπτύχθηκε η κάθε μια: Σούρι-τε, Νάχα-τε και Τομάρι-τε και οι οποίες περιλάμβαναν τοπικές τεχνικές μάχης αναμιγμένες με τεχνικές από το κινέζικο kenpo! Κάθε περιοχή και οι δάσκαλοί της είχαν συγκεκριμένα kata, τεχνικές και αρχές που ξεχώριζαν την τοπική τους έκδοση από τους άλλους. 

Οι πρώτοι γνωστοί μάστερ της Οκινάουα για τη ανάπτυξη και διάδοση αυτών των τεχνικών αυτοάμυνας είναι ο Kanga Sakukawa και ο μαθητής του Sokon Matsumura. Ο Matsumura δίδαξε την τέχνη του στον Anko Itosu, ο οποίος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του καράτε στην Οκινάουα. Ο Kanryo Higaonna ήταν ο ιδρυτής του Νάχα-τε.

 

Kanga Sakukawa

Sokon Matsumura

Anko Itosu

Kanryo Higaonna

Ντότζο στην Οκινάουα.

 

Το 1901 ο Itosu βοήθησε να εισαχθεί το καράτε στα δημόσια σχολεία της Οκινάουα. Αυτές οι μορφές φυσικής άσκησης διδάσκονταν σε παιδιά στο επίπεδο του δημοτικού σχολείου. Η επιρροή του Itosu στο καράτε είναι ευρύτατη. Οι φόρμες (κάτα) που δημιούργησε είναι κοινές σε όλες σχεδόν τις μορφές καράτε. Οι μαθητές του έγιναν μερικοί από τους πιο γνωστούς μάστερ, όπως ο Gichin Funakoshi, ο Kenwa Mabuni και ο Chōki Motobu . Ο Itosu μερικές φορές αναφέρεται ως "ο παππούς του σύγχρονου καράτε".

 

Κατά το 1900-1920 περίπου το "Kara-te" μεταδίδεται και στα κύρια νησιά της Ιαπωνίας, όπου ενσωματώνεται στο γενικότερο πλαίσιο της φιλοσοφίας των Ιαπωνικών Μαχητικών Τεχνών (BU-JUTSU) και με την ονομασία πλέον "karate-do" εντάσσεται στα BU-DO ή "μαχητικές πειθαρχίες"!. Για να γίνει αυτό αποδεκτό ο κινέζικος χαρακτήρας του "κάρα", που σήμαινε "κινέζικο" άλλαξε με έναν γιαπωνέζικο, που είχε την ίδια γραφή αλλά την έννοια "άδειο", και με το όνομα πλέον "άδειο χέρι" διαχωρίστηκε σε πολλά "παραδοσιακά στυλ καράτε" με συγκεκριμένους πρώτους μεγάλους δασκάλους.

Το επίθημα "" υποδηλώνει ότι το karatedō είναι ένα μονοπάτι για την αυτογνωσία και όχι μόνο μια μελέτη των τεχνικών πτυχών των αγώνων. Όπως οι περισσότερες μαχητικές τέχνες που ασκούνται στην Ιαπωνία, το καράτε έκανε τη μετάβασή του από το -jutsu (μαχητική τέχνη) στο -do (μαχητική πειθαρχία) γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα Το "dō" στο "karate-dō" το ξεχωρίζει από το karate-jutsu, όπως το aiki-do διακρίνεται από το aiki-jutsu, το ju-do από το ju-jutsu, το ken-do από το ken-jutsu και το iai-do από το iai-jutsu.

 

Ο Gichin Funakoshi, ιδρυτής του Shotokan καράτε, πιστώνεται γενικά με την εισαγωγή και τη διάδοση του καράτε στα κύρια νησιά της Ιαπωνίας. Μετακομίζει από την Οκινάουα στο Τόκιο και διδάσκει στους πρώτους μαθητές του. Η διδασκαλία του γρήγορα γίνεται γνωστή στον πολυμαθέστατο για εκείνη την εποχή Τζίγκορο Κάνο, τον ιδρυτή του Τζούντο, ο οποίος τότε είχε διοριστεί και υπουργός παιδείας, και ο τελευταίος καλεί τον Φουνακόσι να κάνει μια επίδειξη της τέχνης του το 1922 στο Τόκιο. Το 1924 το Πανεπιστήμιο Keio δημιουργεί το πρώτο πανεπιστημιακό κέντρο καράτε στην Ιαπωνία και το 1932 σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια έχουν δικά τους τμήματα καράτε.

Παράλληλα, πολλοί Οκιναουέζοι δίδαξαν ενεργά στην Ιαπωνία και ως εκ τούτου είναι επίσης υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του καράτε στα κύρια νησιά. Ο Funakoshi ήταν μαθητής τόσο του Ankō Asato όσο και του Ankō Itosu (ο οποίος είχε εργαστεί για να εισαγάγει καράτε στο Νομαρχιακό Σχολείο της Οκινάουα το 1902). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εξέχοντες δάσκαλοι που επηρέασαν επίσης την εξάπλωση του καράτε στην Ιαπωνία περιλάμβαναν τον Kenwa Mabuni, τον Chōjun Miyagi, τον Motobu Chōki, τον Kanken Tōyama και τον Kanbun Uechi.

Gichin Funakoshi

Ιδρυτής του Σότοκαν-ρίου

Chojun Miyagi

Ιδρυτής του Γκότζου-ρίου

Kenwa Mabuni

Ιδρυτής του Σίτο-ρίου

Hironori Ohtsuka

Ιδρυτής του Γουάντο-ρίου

Masters of karate in Tokyo (1930) (from left to right)
Kanken Toyama, Hironori Ohtsuka, Takeshi Shimoda, Gichin Funakoshi,
Motobu Choki, Kenwa Mabuni, Genwa Nakasone and Shinken Taira

Στην Ιαπωνία τα διάφορα παραδοσιακά στυλ μελετήθηκαν ακόμα λεπτομερέστερα από διακεκριμένους πλέον Μάστερ-μελετητές και συγκεκριμενοποιήθηκαν οι ομοιότητες και οι διαφορές των διαφόρων διαφορετικών παραδοσιακών στυλ από τους πρώτους δασκάλους και τους μαθητές τους.

Το 1924, ο Gichin Funakoshi, ιδρυτής του Shotokan Karate, υιοθέτησε το σύστημα Dan, επηρεασμένος από τον ιδρυτή του τζούντο Jigoro Kano, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τεχνικής αξιολόγησης και κατάταξης με περιορισμένο σύνολο χρωμάτων ζώνης. Και άλλοι δάσκαλοι της Οκινάουα υιοθέτησαν αυτή την πρακτική.

Στο σύστημα Kyū / Dan οι βαθμοί αρχαρίων ξεκινούν με ένα ανώτερο αριθμημένο kyū (π.χ. 10ο Kyū ή Jukyū) και προχωρούν προς ένα χαμηλότερο αριθμημένο kyū. Στη συνέχεια ακολουθεί η εξέλιξη του Dan από το 1ο Dan (Shodan) στους υψηλότερους βαθμούς Dan. Οι απαιτήσεις για την κατάταξη διαφέρουν μεταξύ στυλ, οργανισμών και σχολείων.

 

Αναμνηστική φωτό από τη συμφωνία για τα βασικά κάτα του karate do (1937)
Μ
προστά από αριστερά: Chotoku Kyan, Kentsu Yabu, Como Hanashiro, Chojun Miyagi
Π
ίσω από αριστερά: Shinpan Shiroma (Sinpan Gusukuma), Choryo Maeshiro, Chosin Chibana, Genwa Nakasone

 

 Το έτος 1939, η Ομοσπονδία Μαχητικών Τεχνών της Ιαπωνίας ζήτησε από όλα τα διαφορετικά στυλ να καταχωρήσουν και να κατοχυρώσουν τα ονόματά τους. Επομένως όλα τα παραδοσιακά στυλ καράτε είναι επακριβώς καταγραμμένα, όπου κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραδοσιακών στυλ ήταν η ιεραρχία, ο σεβασμός και η επιδίωξη της τελειότητας του χαρακτήρα μέσω της τέχνης του καράτε! Με τη χρονική εξέλιξη τα τέσσερα επικρατέστερα παραδοσιακά στυλ, Σότοκαν-ρίου, Γουάντο-ρίου, Σίτο-ρίου και Γκότζου-ρίου οργανώθηκαν σε αντίστοιχες Εθνικές Ομοσπονδίες στην Ιαπωνία μετά το τέλος του Β'  Παγκοσμίου Πολέμου και διαδόθηκαν μεθοδικότερα παγκοσμίως.

 

Όπως ήταν φυσικό δημιουργούνται γενεαλογικά δένδρα δασκάλων-μαθητών για κάθε παραδοσιακό στυλ καράτε, τα οποία είναι πολύ λίγο γνωστά σε δυτικούς μελετητές, όπως για παράδειγμα το ανωτέρω υπόδειγμα για το Shito-ryu του Kenwa Mabuni. Και όμως αυτά αποδεικνύουν τι και ποιό είναι το παραδοσιακό καράτε πραγματικά.

Στην επόμενη φωτό ένα μικρό κομμάτι από ένα μεγάλο "δένδρο" του καράτε κατά την εξέλιξη των χρόνων με γνωστά μας ονόματα. Από τη δεκαετία του 1950 και μετά η εξέλιξη του καράτε φεύγει από τα χέρια των "δασκάλων" και περνάει στα χέρια των ομοσπονδιών.

Η πρώτη προσπάθεια διεθνοποίησης του καράτε ως μαχητικής τέχνης μέχρι και τη δεκαετία του 1960 έγινε από μεγάλους δασκάλους είτε με δική τους προσωπική πρωτοβουλία είτε ως αντιπροσώπους και απεσταλμένους Ιαπωνικών Οργανώσεων μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μεγάλοι δάσκαλοι πήγαν στην Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική δημιουργώντας σε πολλές πόλεις φυτώρια ενθουσιωδών μαθητών τους, οι οποίοι δημιούργησαν τοπικούς συλλόγους. Αλλά με την κοινωνική εξέλιξη του αθλητισμού γενικότερα τη θέση των μεγάλων δασκάλων και των μικρών συλλόγων πήραν τελικά οι Εθνικές Ομοσπονδίες και το καράτε έγινε παγκόσμιο άθλημα.

 

Οι ταινίες μαχητικών τεχνών της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1970 είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξήσουν σημαντικά τη δημοτικότητά του και η λέξη karate άρχισε να χρησιμοποιείται με γενικό τρόπο για να αναφέρεται σε όλες τις εντυπωσιακές μαχητικές τέχνες της Ανατολής. Οι σχολές καράτε άρχισαν να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, γοητεύοντας εκείνους με περιστασιακό ενδιαφέρον, καθώς και όσους αναζητούσαν μια βαθύτερη μελέτη της τέχνης. Η αθρόα, όμως, και χωρίς έλεγχο ανάπτυξη και διεθνοποίηση του καράτε είχε το οδυνηρό αποτέλεσμα να διαστρεβλώσει την πραγματική του υπόσταση. Οι παραμυθάδες δήθεν μεγάλοι "μάστερ" ξεφύτρωσαν σε όλες τις χώρες σαν σαρκοβόρα παράσιτα και κατασπάραξαν την αξία και τη φιλοσοφία της μαχητικής τέχνης μετατρέποντας το καράτε σε γρονθοκόπημα και κλοτσοπατινάδα! Οι λίγες σχολές που κράτησαν τις παραδόσεις ξεχωρίζουν σε κάθε χώρα και προσελκύουν μόνο όσους καταλαβαίνουν την αξία του καράτε.


 Γ - Το Παραδοσιακό Καράτε είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ΠΟΠΚ!

Το 1924, ο Gichin Funakoshi, ιδρυτής του Shotokan Karate, υιοθέτησε το σύστημα Dan, επηρεασμένος από τον ιδρυτή του τζούντο Jigoro Kano, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τεχνικής αξιολόγησης και κατάταξης με περιορισμένο σύνολο χρωμάτων ζώνης. Όλοι οι δάσκαλοι της Οκινάουα υιοθέτησαν αργότερα αυτή την πρακτική.

Το 1949 οι μαθητές του ιδρυτή του Σότοκαν-ρίου Gichin Funakoshi ίδρυσαν την Japan Karate Association (JKA), στην οποία ιδρυτής του στυλ ήταν ο Funakoshi, πρόεδρος της JKA ο  και αρχηγός εκπαιδευτής ο Masatoshi Nakayama. Η JKA είναι ο πλέον υποδειγματικός οργανισμός παραδοσιακού καράτε μέχρι σήμερα. Σύγχρονος του Nakayama ήταν και ο εξαιρετικός δάσκαλος της JKA Hidetaka Nishiyama.

Το 1961 ο Hidetaka Nishiyama πήγε στην Αμερική για να διαδώσει το καράτε.

Το 1965 ιδρύθηκε στη συγκροτημένη Ευρώπη η European Karate Union με πρόεδρο τον Jacques Delcourt.

Το 1970 ιδρύθηκε η International Karate Union (IKU) από τον Jacques Delcourt. Μόλις το έμαθε αυτό ο Ιάπωνας Ryoichi Sasakawa πρόεδρος της Federation of All Japan Karatedo Organization (FAJKO), σημερινή εθνική ομοσπονδία της Ιαπωνίας "Japan Karate Federation (JKF)", ταξίδεψε στο Παρίσι και "συμφώνησαν υπό όρους" με τoν Jacques Delcourtn  να διαλυθεί η IKU και στη θέση της να ιδρυθεί η World Union of Karate-do Organizations (WUKO).

Το 1974 ιδρύεται η παγκόσμια "International Amateur Karate Federation (IAKF)" με πρόεδρο τον Hidetaka Nishiyama με πολλά κράτη-μέλη και σκοπό να συνενώσει όλα τα παραδοσιακά στυλ σε μια παγκόσμια ομοσπονδία με κοινούς κανονισμούς αγώνων. (Είναι φανερή η αντιπαράθεση του Nishiyama με έδρα την Αμερική με την Ιαπωνική Ομοσπονδία και τον Ryoichi Sasakawa.)

Το 1983 σε παγκόσμιους αγώνες της IAKF είχε λάβει και η Ελλάδα μέρος με το Σότοκαν καράτε (δεξιά φωτό, η ελληνική ομάδα με τον Μασατόσι Νακαγιάμα), όπως και η JKA, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Το 1985 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει την WUKO ως τη μόνη παγκόσμια ομοσπονδία που καλύπτει το καράτε.

Το 1986 η International Amateur Karate Federation (IAKF) με πρόεδρο τον Hidetaka Nishiyama αλλάζει το όνομά της σε International Traditional Karate Federation (ITKF) και διαμαρτύρεται στην ΔΟΕ ζητώντας την άρση της αναγνώρισης της WUKO, αφού και αυτή είναι παγκόσμια ομοσπονδία καράτε!

Το 1986 ιδρύεται η ΕΛΟΚ (τότε ΕΟΕΚ) και

Το 1987 η ΕΛΟΚ γίνεται μέλος της WUKO.

Το 1988 ιδρύεται η ομοσπονδία ΕΟΠΚ του Γιώργου Παναγιωτίδη, η οποία γίνεται μέλος της ITKF του Νισιγιάμα.

Το 1989 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποσύρει την αναγνώριση της WUKO ως μόνης παγκόσμιας ομοσπονδίας που καλύπτει το καράτε και αναγνωρίζει πλέον και την ύπαρξη της ITKF ως παγκόσμιας ομοσπονδίας και αναλαμβάνει την σύνταξη ενός σχεδίου καταστατικού μιας "συνομοσπονδίας" των δύο παγκόσμιων ομοσπονδιών. Ρωτάει, λοιπόν, η ΔΟΕ τις δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες τι καράτε εξασκεί η καθεμιά και παίρνει την απάντηση από την ITKF ότι εξασκεί το "παραδοσιακό καράτε" και την απάντηση από την WUKO ότι εξασκεί "όλα τα άλλα καράτε", δηλαδή ένα "μοντέρνο ή τεχνικό σπορ καράτε".

Από αυτό και μόνο γίνεται φανερό ότι η WUKO δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με την παράδοση του καράτε και την ιεραρχία των Νταν.

 

Το 1990 η ΕΟΠΚ του Γιώργου Παναγιωτίδη αποσύρεται από την ITKF και το 1992 εγγράφεται στην SKIF του Χιροκάζου Καναζάβα, ενώ στην ITKF παρέμειναν μερικοί αθλητές με τον Παναγιώτη Δρακόπουλο χωρίς ομοσπονδία.

Το 1993 ορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της ΔΟΕ σχέδιο κοινού καταστατικού για μια μοναδική παγκόσμια ομοσπονδία με το όνομα World Karate Federation (WKF) με στόχο τη συνύπαρξη αυτών των δύο "εκφάνσεων" του καράτε και με προοπτική να συμμετέχει το καράτε ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα! Αλλά η WUKO είχε πληροφορηθεί τη δομή του κοινού καταστατικού από το 1991 και αλλάζει εκ του πονηρού το όνομά της από WUKO σε WKF, με σκοπό να προκαταλάβει τη συνένωση και να αρπάξει και το παραδοσιακό καράτε της ITKF. Ακριβώς αυτή την πονηριά μας την είχε φέρει ο Γερόλυμπος στο τραπέζι του ΔΣ της ΕΛΟΚ το 1991 ή 1992, ώστε να συμμετέχει και η ελληνική ομοσπονδία στην απάτη! Αλλά η ΔΟΕ το είδε αυτό και δεν το δέχθηκε, διότι το σχέδιο, που είχε συντάξει καθόριζε με σαφήνεια "κοινή ομοσπονδία με 1) το μοντέρνο καράτε της WUKO και 2) το παραδοσιακό καράτε της ITKF".

Το 1995 ιδρύεται η ΠΟΠΚ από τον Παναγιώτη Δρακόπουλο και πέντε συλλόγους και εγγράφεται μέλος της ITKF. Σε αυτήν εντάσσεται και ο Θύμιος Περσίδης ως Γενικός Γραμματέας έως το 2001 και πρόεδρος από το 2002 έως το τέλος του 2004.

 

Από το 1993 μέχρι το 1999 οι δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες WUKO και ITKF καταβάλουν ακόμα μια φορά προσπάθειες για συνεννόηση, όπως αποδεικνύει και το επόμενο βίντεο του 1996 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου συμφώνησαν να συνεισφέρουν από μία τριμελή επιτροπή η καθεμιά για συνεννόηση και διατύπωση του κοινού καταστατικού (μέλος της επιτροπής της WUKO ήταν και ο Γερόλυμπος!).

 

Από το 1993 μέχρι το 1999 ήταν έξι χρόνια διαφωνιών και εξαπάτησης της ITKF από την WUKO, με εξέχοντα ρόλο σε αυτή την εξαπάτηση του πολύ γνωστού μας γενικού γραμματέα της WKF Γιώργου Γερόλυμπου, αλλά και την παράνομη και μεροληπτική βοήθεια του τότε Ισπανού προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ προς τον Ισπανό πρόεδρό της WKF Αντόνιο Εσπίνος!

 

Τελικά το 1999, ο Σάμαρανκ έδωσε από μόνος του και μονομερώς την αναγνώριση "σε πρώτη φάση" της ΔΟΕ στην WKF πλέον.

Από το 1999 μέχρι το 2016 η WKF αγωνίστηκε μάταια επί 17 χρόνια με τρεις αιτήσεις προς την ΔΟΕ για να περάσει από την "απλή αναγνώριση" στην "ενεργή συμμετοχή" στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι που αυτοί θα γίνουν στην Ιαπωνία το 2020 και η διοργανώνουσα χώρα έχει πλέον κάνει χρήση του δικαιώματός της να προτείνει ένα νέο άθλημα στα ήδη υπάρχοντα!

 

Από την αρχή του 2005 μέχρι το τέλος του 2014 η ΠΟΠΚ συνταράσσεται από εσωτερικές διαμάχες λόγω του Παναγιώτη Δρακόπουλου, ο οποίος την ήθελε για προσωπική του εκμετάλλευση με τελικό αποτέλεσμα την οριστική διαγραφή του από την ΠΟΠΚ και την παραμονή της ΠΟΠΚ στα χέρια του Θύμιου Περσίδη ως προέδρου της!

Τον Αύγουστο του 2016 το καράτε ορίστηκε να είναι άθλημα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020 με καθυστέρηση 16 χρόνων, αφού, αν η WKF δεν έκανε τα παιχνίδια της για να υποκλέψει και το παραδοσιακό καράτε, θα ήταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών από το 2004!!!

 

Στην πιο περίεργη χώρα του κόσμου, την Ελλάδα, με τον απατεώνα Γιώργο Γερόλυμπο και το ... λιοντάρι (και ... μετριόφρονα) Θύμιο Περσίδη, έγινε κάτι που δεν έγινε σε καμιά άλλη χώρα: ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας WKF Γιώργος Γερόλυμπος με την εθνική ελληνική ομοσπονδία ΕΛΟΚ προσπάθησαν να αρπάξουν το παραδοσιακό καράτε από τον Περσίδη και την ΠΟΠΚ και έχασαν παταγωδώς με τις ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις των Δικαστηρίων, οι οποίες αποτελούν νομολογία πλέον για τη χώρα μας! Και έτσι το παραδοσιακό καράτε παρέμεινε υπό τη δικαιοδοσία της ΠΟΠΚ, η οποία διατηρεί όλα τα δικαιώματά της επ' αυτού!

Gichin Funakoshi,

ο ιδρυτής του Σότοκαν καράτε.

Ο Gichin Funakoshi βάζει μαθητές του να κάνουν επίδειξη τεχνικών καράτε στον πολεμικό ρεπόρτερ Γιώργο Καράγιωργα (με τη γραβάτα), το μόνο Έλληνα που μπήκε ποτέ στο ντότζο του Φουνακόσι. Τόκιο 1949!

Ο Θύμιος Περσίδης παραλαμβάνει το κύπελλο του πρωταθλητή στην κατηγορία του στους πρώτους πανελλήνιους αγώνες τζούντο από τον δάσκαλό του Γιώργο Καράγιωργα. Αθήνα 1966!

Εκ των ανωτέρω, είναι φανερό ότι το παραδοσιακό καράτε, δηλαδή τα παραδοσιακά στυλ, διεθνοποιήθηκε με τη διάδοσή του σε όλο τον κόσμο από τις Εθνικές Ιαπωνικές Ομοσπονδίες των παραδοσιακών στυλ με τη διασπορά υψηλόβαθμων δασκάλων σε όλο τον κόσμο διαφυλάσσοντας πάντα ως κόρη οφθαλμού την υψηλή ποιότητα των τεχνικών του και την αυθεντικότητα της φιλοσοφίας του, δηλαδή "τις παραδόσεις", διότι αποτελούσε πλέον πολιτιστική κληρονομιά του Ιαπωνικού Λαού στο πλαίσιο των BUDO, δηλαδή των Μαχητικών Τεχνών!

Από αυτά, τα πιο διαδεδομένα στυλ καράτε, που έφτασαν και στην Ελλάδα από το 1960 και μετά είναι: το Γουάντο-ρίου, το Σότοκαν-ρίου, το Γκότζου-ρίου και το Σίτο-ρίου, όπου κοινή λέξη "ρίου" σημαίνει "σχολή". Και αυτά έφτασαν και αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα πολύ πριν δημιουργηθεί η πρόγονος της σημερινής Παγκόσμιας WKF, δηλαδή η World Union of Karate Organizations (WUKO). Συνεπώς, οι ρίζες τους είχαν εδραιωθεί πολύ πριν ιδρυθούν η ΕΛΟΚ και η ΠΟΠΚ! Αυτά τα στυλ και οι αρχηγοί τους ήταν και τα ιδρυτικά μέλη της ΕΛΟΚ, που στην ουσία "πρόδωσαν" το παραδοσιακό καράτε, το εγκατέλειψαν και εντάχθηκαν στην WKF, ώστε να αναγνωριστούν από τη ΓΓΑ, χάνοντας πλέον για πάντα κάθε δικαίωμα στο παραδοσιακό καράτε!

 

Σήμερα, η Japan Karate Federation, μέλος της WKF, είναι η εθνική ομοσπονδία του καράτε στην Ιαπωνία, που καλύπτει το "μοντέρνο ή σπορ-καράτε" και ως παραδοσιακά στυλ αναγνωρίζει το Γουάντο-ρίου, το Σότοκαν-ρίου, το Σίτο-ρίου και το Γκότζου-ρίου, τα οποία διατηρούν ταυτόχρονα και ιδιαίτερες δικές τους ομοσπονδίες.

Στην Ελλάδα η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ) είναι μέλος της WKF, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ) με τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα των παραδοσιακών στυλ καράτε στην Ελλάδα.

 

Συμπέρασμα-1: Για την Ελλάδα, στο "παραδοσιακό καράτε" ανήκουν απόλυτα τα τέσσερα παραδοσιακά στυλ: Γουάντο-ρίου, Σότοκαν-ρίου, Γκότζου-ρίου και Σίτο-ρίου, που είναι γνωστά μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και οποιαδήποτε άλλα θα έρθουν στο μέλλον!

Συμπέρασμα-2: Η ΕΛΟΚ δεν μπορεί να περιλαμβάνει "παραδοσιακό καράτε" στις δραστηριότητές της, διότι είναι τελείως διαφορετικό από το δικό της "μοντέρνο καράτε" και ανήκει στην ΠΟΠΚ. Αν το κάνει, τότε αυτό αποτελεί ευθεία εκτροπή από τον σκοπό της και η ΓΓΑ θα πρέπει να της αφαιρέσει την αθλητική αναγνώριση! Κάθε αγώνας, σεμινάριο, εξετάσεις Νταν κτλ., που έχει κάνει η ΕΛΟΚ στα παραδοσιακά στυλ είναι παράνομα, έξω από το σκοπό της και αποτελούν αφενός αντικείμενα εξαπάτησης αθλητών και συλλόγων και αφετέρου αντικείμενα αστικού δικαιώματος από την ΠΟΠΚ.

Συμπέρασμα-3: Σύλλογοι, οι οποίοι ΔΕΝ είναι μέλη της ΠΟΠΚ, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν στα καταστατικά τους ή/και αλλού τις λέξεις "παραδοσιακό καράτε", διότι προκαλούν σύγχυση στο ευρύ κοινό ζημιώνοντας τα συμφέροντα της ΠΟΠΚ! Κάθε αγώνας, σεμινάριο, εξετάσεις Νταν κτλ. που κάνουν σύλλογοι μη-μέλη της ΠΟΠΚ υπό την επωνυμία "παραδοσιακό καράτε" είναι παράνομα και αποτελούν αντικείμενα αστικού δικαιώματος από την ΠΟΠΚ.

Συμπέρασμα-4: Σε όλα τα ανωτέρω ευθύνη φέρει και η ΓΓΑ, διότι ήδη από το 1995 δια των πολλαπλών αιτήσεων της ΠΟΠΚ για αναγνώριση της είχε γνωστοποιηθεί το νομικό δικαίωμα της ΠΟΠΚ επί του παραδοσιακού καράτε καθώς και οι αποφάσεις των Δικαστηρίων!

Συμπέρασμα-5: Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι κάθε δίπλωμα Νταν, που έχουν δώσει οι ομοσπονδίες-μαϊμού των δήθεν στυλ καράτε καθώς και η ΕΛΟΚ μετά από εξετάσεις σε αθλητές, μαθητές, εκπαιδευτές ή/και ακόμα προπονητές με διπλώματα της ΓΓΑ αποτελεί α) ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ απόδειξη όλων των ανωτέρω παρανομιών της ΕΛΟΚ, της ΓΓΑ και όσων εμπλέκονται σε αυτές, αλλά και β) ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ απάτη σε βάρος των αθλητών, των γονέων τους, των συλλόγων και του Δημοσίου Συμφέροντος.!!!

Συμπέρασμα-6: Και ό,τι άλλο προκύψει!!!


 Δ - Η αποκλειστικότητα των Νταν ως δικαίωμα της ΠΟΠΚ!

 

Ήδη από το "δίδυμο" άρθρο (με κλικ εδώ), αλλά και εξ όλων των ανωτέρω, έχουμε αποδείξει ότι η ΕΛΟΚ και όλα τα ψευδο-στυλ μαϊμού, που την στηρίζουν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διεκπεραιώνουν καμιά απολύτως δραστηριότητα σχετική με τα παραδοσιακά στυλ καράτε, διότι κάθε τέτοιο δικαίωμα αποτελεί κεκτημένο της ΠΟΠΚ!

Αντιθέτως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, ΠΟΠΚ, διατηρεί όλα της τα δικαιώματα που απορρέουν από το καταστατικό της, τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και τη Διεθνή Πραγματικότητα και Αλήθεια, ως κατωτέρω:

 

1 - Βαθμοί Νταν εκδίδονται μόνο για το παραδοσιακό καράτε ή/και τα παραδοσιακά στυλ καράτε και όχι για το μοντέρνο ή σπορ καράτε της WKF.

2 -  Το παραδοσιακό καράτε, που είναι τα παραδοσιακά στυλ καράτε στην Ελλάδα καλύπτονται και ελέγχονται μόνο από την ΠΟΠΚ.

3 - Κάθε δίπλωμα Νταν Καράτε, που έχει εκδοθεί από όλα τα ψευδο-στυλ μαϊμού της ΕΛΟΚ καθώς και από την ίδια την ΕΛΟΚ και όχι από την ΠΟΠΚ είναι παράνομο, μαϊμού και για τα σκουπίδια, ενώ ταυτόχρονα εξαπατά τους εξεταζόμενους και πλήττει καίρια τα συμφέροντα της ΠΟΠΚ. Είναι προφανές ότι κάθε τέτοιο δίπλωμα ΔΕΝ αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΚ.

4 - Κάθε Εσωτερικός Κανονισμός της ΕΛΟΚ, που αναφέρεται σε δραστηριότητες παραδοσιακού καράτε και παραδοσιακών στυλ, είναι άκυρος για όλο το μέρος του που αναφέρεται σε αυτά. Ειδικότερα, όλοι οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της ΕΛΟΚ μετά το 1995 είναι ολόκληροι άκυροι ως μη εγκεκριμένοι από τη ΓΓΑ πλην του Πρώτου (του 1994 με κλικ εδώ), στον οποίο είναι άκυρα:

α) όλη η ενότητα στο Κεφάλαιο Δ περί "Ειδικών Διατάξεων-Εξετάσεων τεχνικής καταλληλότητας αθλητών", (οι αθλητές του καράτε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υφίστανται εξετάσεις καταλληλότητας, διότι αυτό δεν γίνεται σε κανένα άθλημα, παρά μόνο παίρνουν μέρος σε αγώνες αν και όταν ο προπονητής τους τούς κρίνει κατάλληλους),

β) όλο το Κεφάλαιο ΣΤ - Σχολές Προπονητών, διότι υπεισέρχονται κριτήρια Νταν,

γ) όλο το Κεφάλαιο Η - Εξεταστικές Επιτροπές-Βαθμοί Νταν, διότι υπεισέρχονται βαθμοί Νταν και Κύου,

δ) όλο το Κεφάλαιο Ι - Σώμα Διαιτητών, διότι επίσης υπεισέρχονται Νταν.

5 - Κάθε προϋπόθεση κατοχής διπλώματος Νταν ΕΛΟΚ για υποψήφιους για σχολές προπονητών της ΓΓΑ είναι παράνομη και άκυρη με ευθύνη της ΕΛΟΚ και της ΓΓΑ! Η προϋπόθεση αυτή ΔΕΝ έπρεπε ποτέ να ζητηθεί και όσοι "κόπηκαν" ή "δεν έγιναν δεκτοί" λόγω της έλλειψης τέτοιου διπλώματος Νταν έχουν εξαπατηθεί και έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματά τους!

6 - Κάθε γνήσιο Νταν παραδοσιακού καράτε θα πρέπει να έχει:

α) εκδοθεί νομίμως από την ΠΟΠΚ ή

β) να έχει πιστοποιηθεί από αυτήν, με υπογραφές του προέδρου και του γραμματέα της και

γ) ο δικαιούχος να συμπεριλαμβάνεται στο "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε" της ΠΟΠΚ.

7 - Κάθε δίπλωμα απονομής Νταν της ΠΟΠΚ, από την ίδρυση της ΠΟΠΚ την 30-1-1995 και μετά, σε έντυπο με το όνομα της ΠΟΠΚ, το οποίο α) δεν εκτύπωσε, β) δεν υπέγραψε, γ) δεν εξέδωσε νόμιμα η ΠΟΠΚ και δ) δεν συμπεριλαμβάνεται με στοιχεία στο "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε" της ΠΟΠΚ είναι άκυρο και πλαστό και δεν αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΚ, όπως ακριβώς έχει αναλυθεί στο Πρακτικό 2/16-6-2007 του ΔΣ της ΠΟΠΚ! (και εδώ σε pdf)

8 - Κάθε δίπλωμα αναγνώρισης Νταν της ITKF, από την ίδρυση της ΠΟΠΚ την 30-1-1995 και μετά, για το οποίο α) δεν προηγήθηκε νόμιμο δίπλωμα της ΠΟΠΚ ή/και β) δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία αιτήματος του ενδιαφερομένου προς την ITKF με επιβεβαίωση του αιτήματος από την ΠΟΠΚ με υπογραφές προέδρου και γραμματέα της ΠΟΠΚ και τη γνήσια σφραγίδα της ΠΟΠΚ, τότε και αυτό είναι άκυρο και δεν αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΚ, όπως ακριβώς έχει αναλυθεί στο Πρακτικό 2/16-6-2007 του ΔΣ της ΠΟΠΚ! (και εδώ σε pdf)

9 - Συνεχίζεται ...


 Ε - Ο "Βαθύς Ύπνος" της ΓΓΑ

Από τα ανωτέρω και από το "δίδυμο" άρθρο (με κλικ εδώ), αποδεικνύεται ότι το αθλητικό καράτε της ΕΛΟΚ είναι το ένα δέκατο του παραδοσιακού καράτε της ΠΟΠΚ, έχει κλέψει όλες τις έννοιες των τεχνικών και των κάτα από αυτό, έχει καταστρέψει την ιεραρχία και τον πραγματικό σεβασμό προς τη μαχητική τέχνη και παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα χωρίς την εξάρτησή του από το παραδοσιακό καράτε! Ακόμα και η ΓΓΑ όλα τα χρόνια που "εποπτεύει" την ΕΛΟΚ δεν έχει καταφέρει να καταλάβει ότι η ΕΛΟΚ λειτουργεί με παράνομους και άκυρους Εσωτερικούς Κανονισμούς και επί πλέον μάλιστα με βάση αυτούς τους άκυρους και παράνομους κανονισμούς η ΓΓΑ ιδρύει και λειτουργεί Σχολές Προπονητών, στις οποίες η κατοχή κάποιου Νταν αποτελεί προϋπόθεση, και δίνει με απέραντη αναισθησία διπλώματα προπονητών γεμίζοντας με αυτό τον τρόπο το καράτε με άχρηστους προπονητές, αλλά και δίνοντας την "αγελάδα ΕΛΟΚ" στον Αθλητικό Απατεώνα του Αιώνα για μόνιμο άρμεγμα του δημόσιου χρήματος!!!

Πώς να μην αφιερώσω και εγώ το επόμενο επίκαιρο άρθρο σε αυτή την υποδειγματική δημόσια υπηρεσία που λέγεται Γενική Γραμματεία Αθλητισμού???

Εσείς, λοιπόν, οι παχυλόμισθοι πολιτικοί προϊστάμενοι και διεθυντάδες της ΓΓΑ να κάνετε και κανένα διάλειμμα για ... καφεδάκι, ώστε να μην ξεσπάνε όλα τα απωθημένα σας πάνω στην κεφάλα του Ελληνικού Αθλητισμού!!!


 Ζ - Η έκδοση και η πιστοποίηση των γνήσιων διπλωμάτων Νταν των παραδοσιακών στυλ καράτε από την ΠΟΠΚ!

Η ΠΟΠΚ ως η εθνική ομοσπονδία του παραδοσιακού καράτε και των παραδοσιακών στυλ καράτε εκδίδει τα δικά της εθνικά διπλώματα Νταν καράτε μετά από εξετάσεις των ενδιαφερομένων από καταξιωμένους εξεταστές υψηλόβαθμους σε Νταν με βάση τον δικό της Εσωτερικό Κανονισμό. Οι εξετάσεις αυτές είναι εξετάσεις προόδου ή εξετάσεις κατάταξης και οι κάτοχοι Νταν της ΠΟΠΚ περιλαμβάνονται στο "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε Απονομής ΠΟΠΚ", το οποίο προφανώς είναι και το μοναδικό με εθνική ισχύ και βαρύτητα λόγω των δικαιωμάτων της ΠΟΠΚ.

 Με δεδομένο ότι διπλώματα παραδοσιακού καράτε υπήρχαν και πριν από την ίδρυση της ΠΟΠΚ, αλλά και θα εμφανίζονται συνεχώς από τους Έλληνες, που έρχονται από το εξωτερικό καθώς και από όσους παίρνουν τέτοια διπλώματα από ομοσπονδίες αναγνωρισμένου κύρους του εξωτερικού μέσω δασκάλων, που έρχονται στην Ελλάδα για μαθήματα και σεμινάρια, δημιουργείται η ανάγκη ενός φορέα "πιστοποίησης γνήσιων διπλωμάτων παραδοσιακού καράτε", ο οποίος να είναι νόμιμος κριτής της προέλευσης τέτοιων διπλωμάτων, αλλά και γνώστης των αληθινών διεθνών ιστορικών και σύγχρονων συνθηκών τεχνικής αξιολόγησης των βαθμοφόρων σε κάθε ομοσπονδία του εξωτερικού. Ακόμα και αν αυτή η ομοσπονδία δεν είναι ευρέως γνωστή, τότε ο φορέας αυτός θα πρέπει να μπορεί να πληροφορείται αξιόπιστα το τεχνικό επίπεδο της αλλοδαπής ομοσπονδίας.

Η ΠΟΠΚ ήδη είναι γνώστης της λεπτομερούς ιστορικής προέλευσης του καράτε και ταυτόχρονα διατηρεί επαφές με τις ομοσπονδίες-πηγές των στυλ της Ιαπωνίας, από όπου μπορεί να έχει άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τη γνησιότητα διπλωμάτων Νταν στο καράτε, που εμφανίζονται στον ελληνικό χώρο, και αποτελεί ήδη καταστατικό σκοπό της να περιφρουρήσει τη γνησιότητα του καράτε στη χώρα μας. Συνεπώς, μέσα στα καθήκοντα της ΠΟΠΚ είναι και η πιστοποίηση των γνήσιων διπλωμάτων Νταν οποιουδήποτε παραδοσιακού στυλ καράτε καθώς και η απόρριψη κάθε διπλώματος μη παραδοσιακού στυλ με αιτιολογημένη έκθεση, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί λεπτομερές "Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε με Πιστοποίηση ΠΟΠΚ "!

Η Πιστοποίηση αυτή θα γίνεται μετά από αίτημα του κάθε ενδιαφερόμενου σε ειδικό έντυπο, στο οποίο θα δίνει όλα τα ζητούμενα στοιχεία, ώστε να ελέγχεται το δίπλωμα ή τα διπλώματά του μαζί με φωτοαντίγραφα αυτών των διπλωμάτων. Η πιστοποίηση θα περιλαμβάνει έλεγχο των διπλωμάτων και απευθείας πληροφόρηση από την εκδίδουσα αυτών αρχή κατά πόσο ανταποκρίνονται στα δικά της αρχεία.


 Η - Τα Μητρώα Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε

 

Σχετικά Άρθρα:

30/6/2009 - Αρχικοποίηση Μητρώου Νταν Μαύρων Ζωνών της ΠΟΠΚ.

30/12/2012 - Μητρώο Νταν Μαύρων Ζωνών της ΠΟΠΚ.

10/4/2017 - Παράνομοι και άκυροι οι βαθμοί Νταν που δίνουν οι μαϊμούδες παρα-ομοσπονδίες καράτε και η ΕΛΟΚ προς οποιονδήποτε!

Αφού αποδείχθηκε ότι τα νομικά δικαιώματα ανάπτυξης και ελέγχου των παραδοσιακών στυλ καράτε στην Ελλάδα ανήκουν αποκλειστικά στην ΠΟΠΚ, αποτελεί πλέον αυτονόητη αρμοδιότητα και δικαιοδοσία της να απονέμει αποκλειστικά και μόνη αυτή διπλώματα Νταν Παραδοσιακών Στυλ καθώς και να πιστοποιεί αποκλειστικά και μόνη αυτή τη γνησιότητα διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακών Στυλ άλλης προέλευσης από άλλες ομοσπονδίες εσωτερικού ή/και εξωτερικού.

Και οι δύο ανωτέρω αποκλειστικές αρμοδιότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε θα δίνονται λεπτομερώς και μονοσήμαντα στους επόμενους δύο έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένους Πίνακες:

 

 Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε Απονομής ΠΟΠΚ

Κάτοχοι από 1ο μέχρι 5ο Νταν, ημερομηνία ενημέρωσης: 8 Μαΐου, 2017.

Ο παρών πίνακας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση κατά πληροφορίες όλα τα γνήσια Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε, που έχουν απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ μετά από εξετάσεις των ενδιαφερομένων. Για την πιστοποίησή τους ή/και για ελλείψεις του πίνακα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επαφή με την ΠΟΠΚ.

Από παλαιότερη ενημέρωση που είχαμε από την ITKF, οι επόμενοι καρατέκα από την Ελλάδα είχαν πάρει δίπλωμα πριν από την ίδρυση της ΠΟΠΚ την 30-1-1995, το οποίο και τους αναγνωρίστηκε από την ITKF.

Στους επόμενους πίνακες περιλαμβάνονται διπλωματούχοι από την ΠΟΠΚ (από 30-1-1995 μέχρι 8 Μαΐου, 2017) και την ITKF (από το 1983 μέχρι το Νοέμβριο 2008) μόνο.

ΠΟΠΚ = Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε   και    ITKF = International Traditional Karate Federation

Ανεπίσημα και μη αναγνωρίσιμα παραμένουν όλα τα Νταν (κάπου 300 με 400!) που έχει δώσει ατομικά ο Παναγιώτης Δρακόπουλος σε διπλώματα με το όνομα της ΠΟΠΚ ή άλλα, τα οποία ΔΕΝ είχε τυπώσει και ΔΕΝ είχε υπογράψει νόμιμα η ΠΟΠΚ από την ίδρυσή της την 30-1-1995 και μετά. Οι ενδιαφερόμενοι για την αναγνώριση τέτοιων διπλωμάτων θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με την ΠΟΠΚ.  

Στοιχεία Υποκειμένου

Πρώτο Νταν

Δεύτερο Νταν

Τρίτο Νταν

Τέταρτο Νταν

Πέμπτο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ.

Αναγνωστόπουλος Δημήτρ

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεωργιάδης Αλέξανδρος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Γκότσης Δημήτρης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Δρακόπουλος Παναγιώτης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

ITKF

 

ITKF

 

 

Ζαρουχλιώτης Νικήτας

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

ITKF

 

 

Καλαϊτζίδης Δημήτρης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Κοντοζής Μάριος-Αδάμ

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Μανουσάκης Άγγελος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερμιγκούσης Κωνσταντίν

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Μηλιώνης Χρήστος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπιτσίτης Δημήτριος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μωραΐτης Σπύρος

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Ντόβας Βασίλειος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξηροτάγαρος Αργύριος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Παναγιωτίδης Γιώργος

 

1927

Shotokan

1981

Fudokan

1983

ITKF

1986

ITKF

1988

ITKF

 

 

Πανουσόπουλος Τάσος

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ITKF

Παρασκευόπουλος Παναγ

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρούσκας Χρήστος

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

Σαμίογλου Χαράλαμπος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Σιάχρας Ιωάννης

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

Φωτόπουλος Νικόλαος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Χαριτόπουλος Κώστας

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Κάτοχοι από 6o Νταν και άνω, ημερομηνία ενημέρωσης: 8 Μαΐου, 2017.

Στοιχεία Υποκειμένου

Έκτο Νταν

Έβδομο Νταν

Όγδοο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Μητρώο Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε με Πιστοποίηση ΠΟΠΚ

Κάτοχοι από 1ο μέχρι 5ο Νταν, ημερομηνία ενημέρωσης: 8 Μαΐου, 2017.

Ο παρών πίνακας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση κατά πληροφορίες όλα τα γνήσια Νταν Παραδοσιακών Στυλ Καράτε, που έχουν λάβει ή μπορούν να λάβουν πιστοποίηση της γνησιότητάς τους από την ΠΟΠΚ μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων και έλεγχο της γνησιότητάς τους.

Οι απονέμουσες ομοσπονδίες είναι οι επόμενες:

All Japan Karate-Do Federation Shito-Kai  
ITKF = International Traditional Karate Federation WFF = World Fudokan Federation

SKIF = Shotokan Karate International Federation

WSKF = World Shitoryu Karatedo Federation

Στοιχεία Υποκειμένου

Πρώτο Νταν

Δεύτερο Νταν

Τρίτο Νταν

Τέταρτο Νταν

Πέμπτο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ.

Αναγνωστόπουλος Δημήτρ

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρβανίτης Νικόλαος

 

 

Shito

20/8/09

WSKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεωργιάδης Αλέξανδρος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Γκότσης Δημήτρης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Δρακόπουλος Παναγιώτης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

ITKF

 

ITKF

 

 

Ζαϊμάκης Γεώργιος

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

28/5/10

WSKF

 

 

Ζαρουχλιώτης Νικήτας

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

ITKF

 

 

Ζέρβας Γκίκας

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

28/5/10

WSKF

 

 

Ζεύκης Δημήτρης

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

 

 

20/8/09

WSKF

Ιπποκράτης Εμμανουήλ

 

 

Shito

8/8/89

AJKFS

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλαϊτζίδης Δημήτρης

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Κοντοζής Μάριος-Αδάμ

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Μανουσάκης Άγγελος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερμιγκούσης Κωνσταντίν

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Μηλιώνης Χρήστος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπιτσίτης Δημήτριος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Μωραΐτης Σπύρος

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

Ντόβας Βασίλειος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξηροτάγαρος Αργύριος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Παναγιωτίδης Γιώργος

 

1927

Shotokan

1981

Fudokan

1983

ITKF

1986

ITKF

1988

ITKF

1992

SKIF

Πανουσόπουλος Τάσος

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ITKF

Παρασκευόπουλος Παναγ

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Περγιάλης Γεώργιος

 

 

Shito

 

 

 

 

 

 

28/5/10

WSKF

 

 

Ρούσκας Χρήστος

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

Σαμίογλου Χαράλαμπος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Σιάχρας Ιωάννης

 

 

Shotokan

 

 

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

Φωτόπουλος Νικόλαος

 

 

Shotokan

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

Χαριτόπουλος Κώστας

 

 

Shotokan

 

 

 

ITKF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάτοχοι από 6o Νταν και άνω, ημερομηνία ενημέρωσης: 8 Μαΐου, 2017.

Στοιχεία Υποκειμένου

Έκτο Νταν

Έβδομο Νταν

Όγδοο Νταν

Επώνυμο-Όνομα

Πατρός

Γέννηση

Στυλ

Ημ/νία

Ομοσπ.

Ημ/νία

Ομοσπ

Ημ/νία

Ομοσπ

Παναγιωτίδης Γιώργος

 

1927

Shotokan

1997

SKIF

23/10/2005

SKIF

--

--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Θ - Προβολή Βιογραφικού στην Αγορά Εργασίας!

Το www.karate.gr κάνει ακόμα μια προσφορά στην ανάπτυξη του καράτε! Πολλοί έχουν δίπλωμα προπονητή καράτε από τη ΓΓΑ και ενδιαφέρονται να εργαστούν σαν προπονητές καράτε και άλλοι πάλι ψάχνουν για προπονητή καράτε για συλλόγους, για σχολεία ή/και ακόμα για ιδιαίτερα μαθήματα. Όσοι προπονητές ενδιαφέρεστε στείλτε με μέιλ στο e.persidis@karate.gr ένα περιληπτικό βιογραφικό σας περίπου στη μορφή του υποδείγματος ή και καλύτερη για δωρεάν δημοσίευση και ... ό,τι κάτσει!

Οι επόμενοι προπονητές καράτε είναι διαθέσιμοι για μαθήματα καράτε στις περιοχές τους.

Περιοχή

Προπονητής

Προσόντα

Αθήνα, Βόρεια Προάστια

Χρήστος Μπουλουμπίνος (φανταστικό όνομα)

Κινητό:

0000-123456

Τρία χρόνια μαθητής του τάδε στο στυλ τάδε. Δύο χρόνια μαθητής του τάδε στο στυλ τάδε.

Πρώτες θέσεις στους τάδε πανελλήνιους αγώνες τις χρονιές τάδε.

Τρίτο Νταν στο στυλ τάδε και δεύτερο από την ΕΛΟΚ (επισυνάπτονται απαραίτητα φωτό)

Δίπλωμα σχολής προπονητών από την ΓΓΑ κατά το έτος τάδε (επισυνάπτεται απαραίτητα φωτό)

Δύο χρόνια προπονητής στο σύλλογο τάδε.


 Ι - Κ - Λ - Ο Ιάπωνας ... Τάκα-Τάκα!!!

 

Είναι τα γεράματα ή είναι οι Απατεώνες, που δεν με πιάνει ύπνος! Τέλος πάντων! Θα το βρουν στη ... νεκροψία!

Με όσα αναπτύχθηκαν στα δύο αυτά δίδυμα άρθρα περί Νταν-μαϊμού της ΕΛΟΚ, των ψευδο-στύλ, περί ... μπανάνες και καρύδες, ας δούμε με καθαρό μυαλό τη διαφήμιση (αριστερά) του προέδρου της ΕΛΟΚ κυρίου Χρήστου Μπουλούμπαση (δεξιά) για το σεμινάριό του Γουάντο-ρύου την 18 Μαΐου 2013 στο Στάδιο των Άνω Λιοσίων υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ, δηλαδή του μαγαζιού του Μεγαλο-εγκληματία του Αθλητισμού Γιώργου Γερόλυμπου!

 

Κάθε κείμενο στην αριστερή διαφήμιση κρύβει και μια ή περισσότερες παρανομίες, που διαπράττουν οι απατεώνες-γαϊδούρια της ΕΛΟΚ και τις οποίες αφήνουν να υλοποιούνται τα άλλα αναίσθητα-γαϊδούρια της ΓΓΑ!!!

Πρόκειται για ένα "Open Karate Seminar" της "International Wado Karate Union" στο Εθνικό Στάδιο των Άνω Λιοσίων από τον πρόεδρο της ΕΛΟΚ Χρήστο Μπουλούμπαση! Δηλαδή πρόκειται για:

1 - ένα παράνομο σεμινάριο καράτε, αφού ΔΕΝ είναι της δημόσιας ΕΛΟΚ, αλλά είναι ιδιωτικών εισπράξεων,

2 - παράνομου διδάσκοντα, αφού ο Μπουλούμπασης είναι πρόεδρος της ΕΛΟΚ και δεν επιτρέπεται να διδάσκει και να εισπράττει από αυτή τη διδασκαλία,

3 - ανύπαρκτης "παγκόσμιας", διότι "μαϊμούς" και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και άρα παράνομης ομοσπονδίας στον Ελληνικό χώρο,

4 - που διοργανώνεται παράνομα σε Εθνικό Στάδιο με εθνικά μέσα (Sportdata?) υποστήριξης (και ΕΛΟΚ),

5 - υπό την παράνομη αιγίδα της ΕΛΟΚ, που καλύπτει την καραμπινάτη φοροδιαφυγή, αφού τα λεφτά πάνε σε τσέπες,

6 - η οποία ΕΛΟΚ έχει παράνομο πρόεδρο τον Χρήστο Μπουλούμπαση, γιατί είναι "προπονητής" και πολλά άλλα,

7 - για παράνομο στυλ καράτε, αφού αυτό δεν έχει καμιά νομική και φορολογική υπόσταση, αλλά και καλύπτεται μόνο από την ΠΟΠΚ!

Έ, αυτός πρέπει να μπει φυλακή ή τουλάχιστον να αποφυλακιστούν οι μισοί φυλακισμένοι!

8 - Και άφησα τελευταίο το "Bouloubasis Christos, 8 dan W.K.F." !!!!!!!!!!!!!        Εύγε ... Χρηστάκη μας!

Για όσους δεν το ξέρουν: από το Όγδοο Νταν και πάνω παίρνεις αυτόματα και την ... Ιαπωνική υπηκοότητα!

Αυτήν έχει πάρει και ο ... Χρηστάκης μας και μάλιστα έχει και ... Ιαπωνικό διαβατήριο για κάθε αγώνα καράτε σε όλη την υφήλιο με το όνομα ... "Christos Taka-Takas, 8th Dan W.K.F."!

 

Πού πας ρε ... Καραγκιόζη???


Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Η επιτυχής κατάληξη των δικαστικών υποθέσεων του Θύμιου Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονταν τότε στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτετο το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

  Αρχική        Επικαιρότητα       Π.Ο.Π.Κ.