14  karate.gr: 14 - ΕΛΟΚ / WKF - ChickenClub,  

 Δεκέμβριος 2023. Μέρος Α΄. / Στηρίξτε το karate.gr με 20 €/έτος! Donations 20€/y!

Αρχική,      Επικαιρότητα,      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


 Μια μόνιμη στρατηγική των Πολιτικών για να εξευμενίζουν τον οργισμένο Ελληνικό Λαό για τις αποτυχίες τους είναι να ανακοινώνουν περήφανοι και φαφλατάδες πάντα κάποια Νέα Αποτελεσματικά Μέτρα, που θα φέρουν την ... ευτυχία του!   

 

 Δράσεις της ΓΓΑ στις Ομοσπονδίες! Το Νέο Φρούτο e-kouros!
 
Πώς το Κράτος ... κλέβει το Κράτος!

Παράνομα Πρακτικά της ΕΛΟΚ! Στα Δικαστήρια μέλη του ΔΣ/ΕΛΟΚ!
Νέα παράβολα της WKF! Η Σχολή Προπονητών Β
΄!

 

 Μέρος Α΄,  Μέρος Β΄.

 

 Ανακοινώσεις Βρούτση και Πιερρακάκου για δήθεν ψηφιοποίηση του Αθλητισμού, Αλλαγές στον Αθλητικό Κουρελονόμο, Επιτόπιοι Έλεγχοι στις Ομοσπονδίες είναι το Νέο Πρόσωπο-Μάσκα της Ανίκανης και Άχρηστης Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που μας έφερε πρόωρα τις ... Απόκριες του 2024!!!

Οι συγκεκριμένες πολυετείς καταγγελίες προς τους αρμόδιους στα συρτάρια τους αποδεικνύουν την απόλυτη ατιμωρησία, όπως και αν ξεσκίσεις τους νόμους, στο αθλητικό στερέωμα!!!

 

Μέμνησο των Λαμογαίων!

 
Οι Τρεις Μαφιόζοι Κουκουλοφόροι,
που εκμεταλλεύονται την ΕΛΟΚ!

Και πάντα δεν ξεχνάμε τις ευθύνες υπόθαλψης κάθε αθλητικού εγκλήματος από μια ανίκανη και άσχετη με τον αθλητισμό Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!


Σας στιγματίζει η Ντροπή και ο Βιασμός του Συντάγματος της Ελλάδας:  Άρθρο 22, Παράγραφος 7 του Αθλητικού Νόμου.

"Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας όποιος έχει συμπληρώσει τρεις (3) συνολικά πλήρεις ή μερικές θητείες στο αξίωμα αυτό. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί αντιπρόεδρος, γραμματέας ή ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας όποιος έχει εκλεγεί σε οποιοδήποτε από τα αξιώματα αυτά δύο (2) συνεχόμενες φορές για πλήρη ή μερική θητεία. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο (2) συνεχόμενες θητείες σε οποιοδήποτε από τα αξιώματα του προηγούμενου εδαφίου, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος δύο (2) ετών. Μετά τη συμπλήρωση του εβδομηκοστού (70ού) έτους της ηλικίας του ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται, όμως, να αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις στις οποίες τοποθετείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Οι ρυθμίσεις της παρούσας ισχύουν και για τις αθλητικές ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία. Υποψηφιότητα που υποβάλλεται κατά παράβαση της παρούσας είναι αυτοδικαίως άκυρη."

 

 Ζούμε σε μια Φασιστική Δημοκρατία!.


 Copyright © 1945-2045: Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

Εκ των Ιδρυτών της ΕΛΟΚ, τέως Γεν. Γραμματέας, Πρόεδρος και Επίτ. Πρόεδρος!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε!!!

Εγκληματολόγος πάσης φύσεως αθλητικών εγκλημάτων των ΕΛΟΚ και ΓΓΑ!!!

Φόβος και τρόμος των παντός επιπέδου και ιδιότητας αθλητικών λαμόγιων!!!

Εντοπιστής μίζας, λαμογιάς και παρανομιών των διοικούντων την ΕΛΟΚ και την ΓΓΑ!!!

Από την 1/3/2023 καταγγέλθηκαν αναδρομικά από την 29/5/2021 όλες οι παρανομίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΚ σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με emails, ώστε να μην λένε ότι δεν ξέρουν!

Οι καταγγγελίες επαναλαμβάνονται μετά την ανάληψη των υπουργείων από τη νέα κυβέρνηση!

 

 Από 30/1/1995 - Η ΠΟΠΚ είναι η αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για τα παραδοσιακά στιλ καράτε στην Ελλάδα με τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις Δικαστηρίων:

1996 - Απόφαση Πρωτοδικείου ΠΟΠΚ - ΕΛΟΚ!

2000 - Απόφαση Εφετείου ΠΟΠΚ - ΕΛΟΚ!

2003 - Απόφαση Αρείου Πάγου ΠΟΠΚ - ΕΛΟΚ!

Όλα τα διπλώματα Νταν στα παραδοσιακά στιλ στην Ελλάδα είναι άκυρα αν δεν έχουν πιστοποιηθεί ή απονεμηθεί από την ΠΟΠΚ! Διαβάστε τα επόμενα τέσσερα άρθρα!

18/3/20-Η ΠΟΠΚ είναι η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την πιστοποίηση, απονομή και κατάταξη Νταν Σότο-ριου, Γουάντο-ριου, Σίτο-ριου, Γκότζου-ριου.

28/3/20-Η κατάσταση στο καράτε σήμερα! Πώς γίνονται οι νόμιμες πιστοποιήσεις Νταν από την ΠΟΠΚ!

1/2/22-Αναγνώριση Διπλωμάτων Νταν Παραδοσιακού Καράτε από την ΠΟΠΚ!

12/6/22-Οι Απατεώνες … Φαραώ του Καράτε και οι Πυραμίδες των Ψευτο-Ντάν!

30/8/23-Διπλώματα ... Νοητικής Υστέρησης τα σαβουρο-Ντάν/ΕΛΟΚ με αμαρτωλές εισπράξεις και παράνομες αποδείξεις! Υποθάλπει τους αθλητικούς εγκληματίες ο Γιάννης Βρούτσης στην εκτός Σκοπού ΕΛΟΚ!  ΜΕΡΟΣ Β.

Ταυτόχρονα η "ΠΩΛΗΣΗ ΝΤΑΝ" από την ΕΛΟΚ σε αθλητές και προπονητές ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, πράγμα που οδηγεί την ΕΛΟΚ απαρέγκλητα σε καθεστώς υπαγωγής σε ΦΠΑ και επομένως σε πολυετή παράβαση φορολογικών νόμων και επιβολή υπέρογκων προστίμων, τα οποία θα πληρώσουν τα μέλη των Διοικητικών της Συμβουλίων!!!

Παράλληλα, η νομιμοποίηση αυτών των εσόδων ως νομίμων εσόδων της ΕΛΟΚ, ενώ είναι απόλυτα παράνομα, αποτελεί το λεγόμενο "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" με ενόχους όλα τα ΔΣ της ΕΛΟΚ!

 

Τα βιογραφικά Εκπαιδευτών και Διοικητικών του Καράτε!

Αν κατεβάσετε τον ανωτέρω τόμο σε pdf στον υπολογιστή σας (35 ΜΒ σε 346 σελίδες), τότε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο θα μπορείτε να ανοίγετε κάθε εσωτερικό Link τού pdf!

(2η εικόνα)  M A K I W A R A .


Η Διαφορά του Παραδοσιακού Καράτε με το Ερασιτεχνικό Καράτε:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

https://www.protothema.gr/world/article/1451512/iaponia-pos-leitourgise-to-sustima-proeidopoiisis-prin-ta-76-rihter-kai-i-oduniri-sugrisi-me-tin-tourkia/

Ε ν ό τ η τ ε ς (με κλικ)

ΜΕΡΟΣ Α΄

Α - 14/11/23 - Δράσεις και Επιτόπιοι Έλεγχοι σε ομοσπονδίες. Ημερίδα e-Kouros! Πώς το Κράτος "κλέβει" τους Πολίτες, αλλά και τον εαυτό του!

Α1 - 29/11/23 - Ημερίδα της ΓΓΑ:  Χαϊμαλιά και καθεφτάκια στους Ιθαγενείς του Αθλητισμού!

A2 - 5/12/23 - Σύσταση και συγκρότηση τριμελών κλιμακίων για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε Ομοσπονδίες και Αθλητικές Ενώσεις έτους 2023.

Α3 - Πώς το Κράτος "κλέβει" τους Πολίτες, αλλά και τον εαυτό του, βάζοντάς τους να πληρώνουν τον αθλητισμό της χώρας!

Α4 - 29/11/2023 - Ενημέρωση από την ΕΛΟΚ προς τα σωματεία για τροποποιήσεις των καταστατικών τους!

Β - 17/11/23 - Τα Τρία τελευταία από τα μονίμως παράνομα Πρακτικά του ΔΣ/ΕΛΟΚ! Ο Σκοπός και οι Πόροι της ΕΛΟΚ!

Γ - Φθάνουν στα Δικαστήρια οι παρανομίες της ΕΛΟΚ!

Δ - Νέα Παράβολα της Παγκόσμιας WKF του Καράτε! Πόσα πληρώνει στην WKF η ΕΛΟΚ!

Ε - ΣΕΠ/2023 - Η Σχολή Προπονητών Β της ΕΛΟΚ (τρόμπα-μαρίνα σε συνέχειες)!

 

Στο ΜΕΡΟΣ Β΄ θα βρείτε:

Ζ - 29/10/2023 - Το παράνομο Πρακτικό της ΓΣ της ΕΛΟΚ με καθυστέρηση 47 ημερών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 15/12/2023!

Η - 15/11/2023 - Το παράνομο Πρακτικό του ΔΣ/ΕΛΟΚ με καθυστέρηση 30 ημερών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 15/12/2023!

Θ - 17/12/2023 - Το παράνομο Πρακτικό του ΔΣ/ΕΛΟΚ με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 18/12/2023 και ακόμα μια τρελή Αναθεώρηση του Προϋπολογισμού του 2023 ... στο τέλος του 2023 δήθεν με οδηγία της ΓΓΑ, που υποθάλπει τους αθλητικούς εγκληματίες της ΕΛΟΚ κατά τη Θεωρία της ΔΙΑΠΛΟΚΆΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΆ!!!

 

 

 

 Α - 14/11/23 - Δράσεις και Επιτόπιοι Έλεγχοι σε ομοσπονδίες. Ημερίδα e-Kouros - Πώς το Κράτος "κλέβει" τους Πολίτες, αλλά και τον εαυτό του!  (Ενότητες)

 

 Α1 - 29/11/23 - Ημερίδα της ΓΓΑ:  Χαϊμαλιά και καθεφτάκια στους Ιθαγενείς του Αθλητισμού!  (Ενότητες)

 

Γ. Βρούτσης: «e-Kouros», ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας και με ένα κλικ τα πάντα στο κινητό του κάθε πολίτη!»

 (Αντί Σχολίων για τα παραμύθια, που ακούμε, νομίζω ότι ένα "μαύρο" ερωτηματικό είναι αρκετό με κύριο Σχόλιο το γιατί όλα αυτά δεν έγιναν 24 χρόνια μέχρι σήμερα από το 1999???)

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,  Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε με σύσσωμη συμμετοχή από τους αθλητικούς φορείς της χώρας η «Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό» όπου ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού εξήγγειλε δέσμη επτά μεταρρυθμιστικών δράσεων για τη «Νέα Εποχή στον Αθλητισμό».  ?.

Η τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros», που θα είναι πλέον συνώνυμο του ελληνικού αθλητισμού και θα αντιπροσωπεύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αθλητικού οικοδομήματος, παρέχοντας μετρήσιμα  ?. και απολύτως συγκρίσιμα  ?. μεγέθη σε όλο το φάσμα του, καθώς και οι 7 άξονες πάνω στους οποίες δομείται η πολιτική του, αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και ομάδα συνεργατών του, στην «Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό».

Στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, η ανταπόκριση από την πλευρά των προσκεκλημένων αθλητικών φορέων ήταν εντυπωσιακή, καθώς συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και έκαναν παραγωγικότατες τοποθετήσεις και προτάσεις οι πρόεδροι της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και Γιώργος Καπελάκης, εκπρόσωποι από τις 61 Ομοσπονδίες της χώρας, καθώς και οι διοικήσεις των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων.  ?.  ?.  ?.

«Προχωράμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο του αθλητισμού! Μετά την «Εργάνη» στον χώρο της Εργασίας, σε λίγο καιρό θα έχουμε την καθολική ψηφιοποίηση του Αθλητισμού με την πλατφόρμα του «e-Kouros», η οποία θα είναι διαθέσιμη και με εφαρμογή στα κινητά όλων των πολιτών.  ?.

Επιπλέον, με συντεταγμένη διαδικασία δρομολογούμε την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας, μετά από 25  ?. χρόνια εφαρμογής και δεκάδων τροποποιήσεων  ?. του νόμου-πλαίσιο 2725/1999, ενώ παράλληλα το νομικό μας πλαίσιο θα εμπλουτιστεί και θα εκσυγχρονιστεί.  (Καλά, λοιπόν, τον έλεγα "Κουρελονόμο"!!!).

Μέσα από τον διάλογο με όλους τους αθλητικούς φορείς θα αφουγκραστούμε κάθε νέα, σύγχρονη τάση και όσα απαιτούνται για να συμβαδίζουμε με το σήμερα και το αύριο. Στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίας φιλοδοξούμε το αθλητικό τοπίο με διαφάνεια και νομιμότητα να απλοποιηθεί και να είναι απόλυτα προσβάσιμο από όλους τους πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας», δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης, ο οποίος ανέλυσε τα 7 βασικά σημεία της πολιτικής  ?. που θα αναπτυχθούν τους προσεχείς μήνες. Συγκεκριμένα:

1. Αθλητικός Νόμος
• Κωδικοποίηση – Απλοποίηση Νομοθεσίας  ?.
• Επιτροπή Κωδικοποίησης (31.12.2024)
• Εθνικός Διάλογος για τον Αθλητικό Νόμο  ?.
• Ηλεκτρονική Υποβολή προτάσεων μέχρι 28.02.2024

2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός "e-Kouros"
• Ψηφιακός Αθλητικός Χάρτης  ?.
• MyKouros App  ?.
• Ηλεκτρονική υποβολή πιστοποιητικών – Νοικοκύρεμα, μείωση γραφειοκρατίας

3. Ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικές αθλητικές εγκαταστάσεις
• Αθλητικές συναντήσεις σε ασφαλείς εγκαταστάσεις  ?.
• Προτεραιότητα η ενεργειακή αναβάθμιση σε 28 γήπεδα σε όλη την Επικράτεια

 

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  ?., ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ  ?., ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΘΛ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ   ?. ?. ?.

• Αξιοποίηση των 58 προτάσεων από την Εθνικής Αρχή Διαφάνειας  ?.
• Υπουργικές αποφάσεις για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση  ?.
• Χρηματοδότηση από τους Δήμους μόνο σε Πιστοποιημένα Σωματεία  ?.
• Αναμόρφωση των κριτηρίων του Χίλωνα   ?.– Ένταξη της νησιωτικότητας και της συνέπειας στα κριτήριά του
• Αύξηση κατά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των ΕΑΚ – Χίλωνας 17 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες – Στοίχημα 64 εκατ. ευρώ.   ?. ?. ?.

 

Σχόλιο: Αριστερή φωτό: Πληρώστε πρώτα αυτά που χρωστάτε στους προμηθευτές του δημοσίου και μετά κάνετε τον ευεργέτη του αθλητισμού!

 

4. Άθληση για Όλους
• Νέο πλαίσιο Άθλησης για Όλους  ?.
• Sportspass  ?.
• Συνεργασία με ΚΕΔΕ για περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος Άθλησης για Όλους

5. Σχολικός και Πανεπιστημιακός Αθλητισμός
• Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής
• Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια  ?.
• Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων
• Υπεύθυνος Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού
• Επιδίωξη για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία

6. Καταπολέμηση φαινομένων βίας  ?. ?. ?. και χειραγώγησης  ?. ?. ?.
• Ενδυνάμωση και αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου
• Ενίσχυση και Εξειδίκευση του πλαισίου λειτουργίας της ΔΕΑΒ
• Εφαρμογή προβλέψεων της σύμβασης Saint Denis για την καταπολέμηση της βίας  ?. – Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού
• Ανάπτυξη Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων και εξασφάλιση ελέγχου της νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών, της σύνθεσης του ΔΣ της Λέσχης και του Μητρώου των μελών της
• Σύσταση και Λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων
• Εμπέδωση της αθλητικής ακεραιότητας μέσω της Πλατφόρμας «ΕΠΑΘΛΑ» σε εφαρμογή της συνθήκης Macolin.  ?. ?. ?.

7. Ανάπτυξη του Αθλητισμού με κριτήρια

• Πλήρης καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων στο «e-kouros» με την συνεργασία των Δήμων
• Χωροταξικός σχεδιασμός στην ανάπτυξη των Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κριτήρια βιωσιμότητας και σκοπιμότητας
• Ισχυρά αθλητικά σωματεία – Ούτε ένα αθλητικό σωματείο χωρίς αθλητική αναγνώριση  ?.
• Προγραμματική συνεργασία με Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ολοκλήρωση μελέτης του εντός α' τριμήνου 2024.

 

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα:

«Το έργο το οποίο καλούμαστε να επιτελέσουμε υπό τις κατευθύνσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού είναι πολύ σημαντικό.

Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτήν την Ημερίδα Διαλόγου είναι ουσιαστικά, η κωδικοποίηση και η απλούστευση παραδείγματος χάριν της νομοθεσίας είναι μία οριζόντια ανάγκη του κράτους.

Καλούμαστε λοιπόν να φέρουμε τους Νόμους, που είναι το «λογισμικό» της Δημοκρατίας στο σήμερα.  ?. Και αυτό είναι κάτι που θα επιτευχθεί με Διάλογο και με Συνέργεια.

Έχει ήδη γίνει μία εξαιρετική δουλειά με τα Μητρώα  ?., είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να έχουμε μετρήσιμα μεγέθη για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις.  ?.

Ειδικά για τα ψηφιακά συστήματα, για τα οποία ξέρετε ότι έχω μία ιδιαίτερη αγάπη, θα έλεγα ότι αξίζει κανείς να δει με προσοχή τη δουλειά που έχει αναπτύξει ο κ. Βρούτσης και η ομάδα του, στην κατεύθυνση μίας συμπαγούς στρατηγικής, που επιτελείται εδώ στο Υπουργείο μας και στον τομέα του Αθλητισμού».

Στην τοποθέτησή του ο γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχετικά με όσα σχεδιάζονται τους τελευταίους 4 μήνες στο Υπουργείο Αθλητισμού, επισήμανε:

«Χρειαζόμαστε σίγουρα τη συνεργασία των διοικήσεων των ΕΑΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να προχωρήσουμε άμεσα στην ανανέωση, βελτιστοποίηση και στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε μια Ολυμπιακή χρονιά  ?. και είναι χρέος μας να κάνουμε τα πάντα ώστε να εξασφαλίσουμε και τους πόρους και τις συνθήκες προετοιμασίας όλων των ομάδων, κυρίως της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας. Σε αυτόν τον αγώνα του εκσυγχρονισμού του αθλητισμού μας, είμαστε συμπαίκτες και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία».

 

Με κλικ στην εικόνα βλέπετε την παρουσίαση του e-kouros και τις μπαρούφες, που μας λέει!

Λαγούς με Πετραχείλια υπόσχεται ο e-kouros του σωτήρα του αθλητισμού Γιάννη Βρούτση!

Σχόλιο: Τελικά δεν κατάλαβα! Εννοούν ότι θα τρέχουμε, θα πηδάμε, θα κολυμπάμε και θα παίζουμε μπάλα, μπάσκετ, τζούντο και καράτε κτλ. από το σπίτι μας ψηφιακά? Ακόμα και το αποτυχημένο Μητρώο των Σωματείων, που υποσχέθηκαν ότι ο κάθε γονιός θα έχει πρόσβαση για να βλέπει με τα μάτια του τη νομιμότητα και τις λεπτομέρειες λειτουργίας των σωματείων για να πάει τα παιδιά του, ακόμα και αυτό είναι απρόσιτο και το μόνο που πέτυχε είναι να κλείσει 13.000 - 6.000 = 7.000 σωματεία!!!

 

 

 

Κύλησε ο Τέντζερης και βρήκε το Καπάκι!

Από το Facebook της ΕΛΟΚ:  Ο χρήστης ΕΛΟΚ/Hellenic Karate Federation βρίσκεται στην τοποθεσία Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

29 Νοεμβρίου στις 7:34 μ.μ.  · Μαρούσι  

 

ΣΙΕΤΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»

Στη σημερινή «Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό», που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού με τους αθλητικούς φορείς της χώρας, παρέστη ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ, Θεόδωρος Σιετής.

Η εκδήλωσε αφορούσε τη δέσμη επτά μεταρρυθμιστικών δράσεων για τη «Νέα Εποχή στον Αθλητισμό», που αναλύθηκαν από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Βρούτση Ιωάννη και τους συνεργάτες του, ζητώντας τη συνδρομή, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της αθλητικής οικογένειας στο δρόμο προς την υλοποίησή τους.

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την πρωτοβουλία και συγχαρητήρια.  ?. Είναι αυτονόητη και η ανάλυση και οι προτάσεις και φυσικά είμαστε πλάι σας. Είναι ευτυχές ότι όλα εντάσσονται σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό» δήλωσε ο κ. Σιετής, ενώ παράλληλα υπογράμμισε:

«Η ασφάλεια των αθλητών  ?., ο έλεγχος των σωματείων  ?., η ψηφιοποίηση  ?., η διαφάνεια  ?. ?. ?. και η Άθληση για Όλους, είναι ζητήματα πάνω στα οποία εμείς δουλεύουμε τα τελευταία 2,5 χρόνια ως ΕΛΟΚ. Συνεπώς, είναι μεγάλη η χαρά μας που βλέπουμε ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό και θα στηριχθούν από τον νέο αθλητικό νόμο  ?.. Θα συμμετέχουμε στη δημόσια διαβούλευση για τον νέο νόμο με συγκεκριμένες προτάσεις.  ?.

Είμαστε στο πλευρό σας  ?. για όλες τις μεγάλες τομές, ώστε το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού να στηριχθεί σε γερά θεμέλια  ?. και να αποκτήσει βαθύ ορίζοντα   ?.».

Σχόλιο, γιατί δεν κρατιέμαι!  Μα τι μας λες ρε Καραμήτρο??? Ποιά ασφάλεια αθλητών, που εγκαταλείψατε την αθλήτρια, ποιο έλεγχο σωματείων, που φροντίζετε μόνο τα δικά σας, ποιά διαφάνεια, που ΄΄εχετε ξεσκίσει τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ???

Στην εκδήλωση την ΕΛΟΚ εκπροσώπησαν επίσης ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κελάλης και ο νομικός σύμβουλος Σπύρος Κλαδάς


 A2 - 5/12/23 - Σύσταση και συγκρότηση τριμελών κλιμακίων για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε Ομοσπονδίες και Αθλητικές Ενώσεις έτους 2023.  (Ενότητες)

 

Άμεσα επιτόπιοι έλεγχοι σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία, από κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού, με Απόφαση του Γιάννη Βρούτση

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, 14 Νοεμβρίου 2023

  

"Με ισχυρές ελεγκτικές διαδικασίες και πλήρη διαφάνεια θα πετύχουμε το περαιτέρω νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό οικοδόμημα» τονίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού

 

 Με Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας διενέργειας επιτόπιων ελέγχων σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία και διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων αυτών, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του νόμου 4809/2021 για τον έλεγχο των αθλητικών φορέων.

 

«Ξεκινούν, για πρώτη φορά, ισχυρές ελεγκτικές διαδικασίες για την τήρηση της νομιμότητας από την πλευρά της αθλητικής κοινότητας, από τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα Σωματεία» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης και τονίζει:

«Με τον καθορισμό κάθε λεπτομέρειας του πλαισίου των συνεχών επιτόπιων ελέγχων από κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού, θα επιτύχουμε με πλήρη διαφάνεια το περαιτέρω νοικοκύρεμα σ’ όλο το αθλητικό οικοδόμημα, που ήταν και είναι η πυξίδα της Κυβερνητικής μας πολιτικής.

Η καθολική ψηφιοποίηση του χώρου και οι άλλες πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση, μέσω των ελέγχων, για την ορθότητα και επαλήθευση υποβληθέντων στοιχείων των αθλητικών φορέων, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στη χώρα μας».

 

Σύμφωνα με την Απόφαση, τα 3μελή Κλιμάκια Ελέγχων θα αποτελούνται από δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού και έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού του Υπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να διαπιστώνουν

> την ακρίβεια των καταχωρίσεων των αθλητικών φορέων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων και στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, 

> τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις των νόμων και 

> την τήρηση, κατά τη διεξαγωγή των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων, των οικείων προκηρύξεων και των κανονισμών.

Να σημειωθεί ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των αθλητικών φορέων, που προβλέπεται στις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις νόμων.

 

ΣΧΟΛΙΑ: Δεν νοούνται "διαφάνεια" και  "νοικοκύρεμα" αν δεν απαντηθούν δημοσίως όλες ανεξαιρέτως οι καταγγελίες!  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!

 

Οι επιτόπιοι έλεγχοι, που δύναται να διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα και ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διακρίνονται σε προγραμματισμένους και έκτακτους. 

Οι προγραμματισμένοι έλεγχοι διενεργούνται στην έδρα του φορέα ή στον χώρο προπόνησης του φορέα ή στους αγώνες των ελεγχόμενων φορέων και διακρίνονται σε

> προγραμματισμένους ελέγχους με ενημέρωση των φορέων και 

> προγραμματισμένους ελέγχους χωρίς ενημέρωση των φορέων (αιφνιδιαστικοί έλεγχοι). 

Οι έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται ύστερα από καταγγελίες, πληροφορίες και βάσιμες υπόνοιες για απάτες, ατασθαλίες ή διαχειριστικές ανωμαλίες, τις οποίες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού έχουν αποφανθεί ότι χρήζουν διερεύνησης, ή κατόπιν αιτήματος λοιπών διοικητικών φορέων ή ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα. 

 

Τα αντικείμενα/πεδία των επιτόπιων ελέγχων θα αφορούν τα διοικητικά, αθλητικά και οικονομικά στοιχεία των εποπτευόμενων αθλητικών φορέων, καθώς επίσης και τη διαδικασία διεξαγωγής των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων.

Θα ελέγχεται η νομιμότητα και κανονικότητα της διοικητικής τους δράσης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων ελέγχου, όπως είναι η τήρηση τυπικών αρχών (νόμοι, κανονισμοί, υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ.), καθώς και η τήρηση των γενικών αρχών που διέπουν τη χρηστή διαχείριση.

 

Το 3μελές Κλιμάκιο Ελέγχου θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε όλους τους χώρους των αθλητικών φορέων, θα αιτείται την επίδειξη των απαιτούμενων σχετικών πιστοποιητικών, εγγράφων, αδειών, παραστατικών, καθώς επίσης και κάθε άλλου εγγράφου ή στοιχείου, που ζητείται ως αναγκαίο για τον σκοπό του ελέγχου από τους ελεγχόμενους φορείς, οι οποίοι θα οφείλουν να παρέχουν στους ελεγκτές όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να τους διευκολύνουν  με κάθε τρόπο στο έργο τους.  

 

Η μη επίδειξη, κατά τον έλεγχο, των στοιχείων, ή η παρεμπόδιση του ελέγχου εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελεγχόμενων φορέων, θα καταγράφεται και θα επιφέρει κυρώσεις.  

Για την καταγραφή και την αποτύπωση των παρατηρήσεων και των σχολίων του ελέγχου θα χρησιμοποιούνται κατάλληλα έντυπα ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση του επιτόπιου ελέγχου, οι Ελεγκτές καθώς και ο/οι εκπρόσωπος/ εκπρόσωποι του σωματείου, ή άλλου προσώπου που συνδέεται με το σωματείο – και παρευρίσκεται /ονται στον έλεγχο - υπογράφουν από κοινού το έγγραφο Πιστοποίησης Διενέργειας Ελέγχου.

 

Μετά την ολοκλήρωση του επιτόπιου ελέγχου, συντάσσεται εντός 10 ημερών Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου και κοινοποιείται άμεσα αντίγραφό της στον ελεγχόμενο  αθλητικό φορέα. 

 

ΣΧΟΛΙΟ: ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗ ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΚ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

 

Ο έλεγχος θα διακρίνεται σε:

* Θετικός, ύστερα από διαπίστωση της ακρίβειας και της ορθότητας των ελεγχθέντων στοιχείων,

* Θετικός, με επισημάνσεις/παρατηρήσεις, 

* Αρνητικός, υπό την αίρεση της προσκόμισης συμπληρωματικών και ορθών στοιχείων,

* Αρνητικός.

 Οι ελεγχόμενοι φορείς θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εγγράφως αντιρρήσεις κατά της Έκθεσης Αποτελεσμάτων Ελέγχου εντός 15 ημερών από την παραλαβή της.

 

Στις περιπτώσεις που από τον διεξαχθέντα έλεγχο διαπιστωθεί η υποβολή ψευδών στοιχείων ή ανακριβών καταχωρίσεων στα ηλεκτρονικά Μητρώα, ή μη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις του νόμου 2725/1999, καθώς επίσης και η μη τήρηση, κατά τη διεξαγωγή των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων, των οικείων προκηρύξεων και των κανονισμών, θα επέρχονται στον αθλητικό φορέα κυρώσεις, όπως αυτές απορρέουν κατά περίπτωση από τις προβλεπόμενες στην αθλητική νομοθεσία έννομες συνέπειες.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, θα εκκινείται η διαδικασία έκπτωσης μέλους ή μελών της διοίκησης του αθλητικού φορέα, θα ανακαλείται η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα ανακαλούνται οι παροχές και τα προνόμια σε διακριθέντες αθλητές, θα αναστέλλεται η τακτική επιχορήγηση, θα διαγράφεται από τα ηλεκτρονικά Μητρώα.

 

Σχόλιο:

Τι θα πει "Θετικός", "Αρνητικός" και άλλα παραμύθια! Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν οι διοικήσεις παρανομούν! Και αν παρανομούν, τότε να εκπέσουν και να πληρώσουν τα σπασμένα! Όχι έρχεται ο κάθε ... Σπαζοκλαμπάνιας και μας παριστάνει τον "Διοικητικό" ή τον "Ταμία" για να φτιάχνει την εικόνα του ή για να σουφρώνει τη σκόνη από τα 500 χιλιάρικα το χρόνο χωρίς να τηρεί τους νόμους! Ή έχουμε Κράτος ή έχουμε Μπουρδέλο!!!

Και μάλλον δεν πείθετε ότι έχουμε το πρώτο!


Τρίπτυχο δράσεων για το οικονομικό νοικοκύρεμα των αθλητικών Ομοσπονδιών

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,  Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2023

 

2014 και η Διαπλοκή πάει σύννεφο! Η κόρη του Γιάννη Βρούτση βγήκε πρωταθλήτρια στο καράτε και η κόρη των Γερόλυμπου-Ποντίδα προσλήφθηκε στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Βρούτση! Παράλληλα ο Γιάννης Ανδριανός υπέγραψε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 25/1/2015 την έγκριση για τις παράνομες εξετάσεις στη Σχολή Προπονητών, που έκαναν Γερόλυμπος-Ποντίδα! Το έγγραφο της έγκρισης το έστειλε η ΓΓΑ στον Ανδριανό στην Αργολίδα με ειδικό αυτοκίνητο, που δεν έκαιγε βενζίνη, αλλά έκαιγε ... Βρούτση! Πάντα στα πράγματα και η "Βασίλω η Πρώτη"!!! Όχι θα μείνει δεύτερη!

-Γιάννης Βρούτσης: «Τα χρήματα, που ετησίως διατίθενται απευθείας στις Ομοσπονδίες και στα ερασιτεχνικά σωματεία από την Κυβέρνησή μας, ανέρχονται πλέον σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, η αύξηση σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2020 ανέρχεται σε 200% και είναι χρέος όλων μας να πιάνει τόπο το κάθε ευρώ, με απόλυτη διαφάνεια για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Αθλητισμού στη χώρα μας»

 

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο του περαιτέρω οικονομικού νοικοκυρέματος στο αθλητικό οικοδόμημα, προστέθηκαν τρία απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις Ομοσπονδίες, στον φάκελο στοιχείων τους, για την καταβολή των επιχορηγήσεων (της ετήσιας τακτικής και εκτάκτων):

 

• Πιστοποιητικό ελέγχου ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από Ορκωτούς Λογιστές, εφόσον ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας υπερβαίνει τις 100.000€ -για χρήση 2024 και εφεξής

• Βεβαίωση περί ρύθμισης οφειλών χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων έως 31/12/2023, αλλά και περί μη ληξιπρόθεσμης οφειλής για το 2024

• Τριμηνιαία στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού, έως την 25η ημέρα του επόμενου μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ:  1) Οι Ορκωτοί Λογιστές καλύπτουν αυτούς που τους πληρώνουν! Για χρήση 2024 και εφεξής? Αυτο-αποδεικνύεστε απατεώνες, διότι  "κουκουλώνετε" συλλήβδην όλα τα προηγούμενα χρόνια!!!

2) Άυτό είναι τρίχες!

3) Και αυτό είναι τρίχες!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ!!!

 

«Η επιχορήγηση των εποπτευόμενων φορέων από το Υπουργείο Αθλητισμού, για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της αθλητικής κοινότητας στη χώρα μας, είναι εναρμονισμένη με τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και οι Ομοσπονδίες οφείλουν να ασκούν χρηστή διοίκηση και οικονομική διαχείριση προς την κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης των δημοσιονομικών τους αποτελεσμάτων» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης και υπογραμμίζει:

«Με την προ μηνός παροχή οδηγιών για την ορθή εκτέλεση των Προϋπολογισμών τους, ώστε η απόκλιση των ιδίων εσόδων στον Απολογισμό τους να μην μπορεί να υπερβαίνει το 10%, με την προ ημερών Απόφαση ενεργοποίησης των Κλιμακίων Ελέγχου αθλητικών φορέων και με την προσθήκη τώρα τριών επιπλέον δικλείδων ασφαλείας στα δικαιολογητικά για τις επιχορηγήσεις τους, επιχειρούμε να νοικοκυρέψουμε οικονομικά το τοπίο στον Αθλητισμό μας, ακόμα περισσότερο.

Τα χρήματα, που ετησίως διατίθενται απευθείας στις Ομοσπονδίες και στα ερασιτεχνικά σωματεία από την Κυβέρνησή μας, ανέρχονται πλέον σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, η αύξηση σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2020 ανέρχεται σε 200% και είναι χρέος όλων μας να πιάνει τόπο το κάθε ευρώ, με απόλυτη διαφάνεια».

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ, ΕΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ 50.000 € ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ!!!


5/12/23 - Η Απόφαση αναλυτικά με κλικ εδώ με τα κλιμάκια ανά ομοσπονδία και το κείμενό της:

1. Συνιστούμε και συγκροτούμε τριμελή κλιμάκια για τη διενέργεια προγραμματισμένων ελέγχων με ενημέρωση του φορέα, έτους 2023, σε πενήντα (50) αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίες και Αθλητικές Ενώσεις), σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπ’ αριθ. οικ. ΓΓΑ/359360/13-11-2023 Υπουργικής Απόφασης.

2. Ο έλεγχος θα διενεργηθεί στην έδρα του φορέα σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

3. Το αντικείμενο/πεδίο ελέγχου αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων αυτών, σύμφωνα με το Παράρτημα III της υπ’ αριθ. οικ. ΓΓΑ/359360/13-11-2023 Υπουργικής Απόφασης.

Το Κλιμάκιο από την άνω Απόφαση, που θα "ελέγξει" την ΕΛΟΚ την 18/12/2023 (παπάρια θα ελέγξει!):

Τρεις άνθρωποι, Γαραντωνάκης, Παπαδημητρίου και Τσακάλου, που έχουν μεσάνυχτα από καράτε, θα πάνε για μια μέρα να "ελέγξουν" τους επίσημους αγώνες της ΕΛΟΚ, δηλαδή το ένα εικοστό των δραστηριοτήτων της, και θα μας πουν το "ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ!"  Αν τολμάνε, ας μας δώσουν μετά την Έκθεσή τους για να αποδείξουμε ότι είναι για τα Μπάζα!!!

Στημένη δουλειά από την Κυβέρνηση και τη ΓΓΑ, ώστε μετά τις τόσες καταγγελίες για τα μπάχαλα στον Αθλητισμό, να δείξουν στον Ελληνικό Λαό ότι η ΓΓΑ κάνει τη δουλειά της και ο Αθλητισμός λειτουργεί υποδειγματικά!

 

Οι Τρεις Ελεγκτές του Κλιμακίου της ΓΓΑ να πάρουν και το ... μαξιλάρι τους μαζί για να κοιμηθούν πιο άνετα στα γραφεία της ΕΛΟΚ, διότι ξέρουμε από πριν ότι [1] δεν πρόκειται ούτε να βρουν ούτε να αποκαλύψουν τον αθλητικά εγκληματικό ρόλο των Τριών Μαφιόζων Πειρατών Θεόδωρου Σιετή, Κώστα Μητρόπουλου και Θανάση Φυλακτού στα Πρακτικά, στα Οικονομικά και στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, [2] δεν θα βρουν και δεν θα αποκαλύψουν το ρόλο του Ορκωτού Λογιστή και του Πέτρου Σταυροπιερράκου στο κουκούλωμα των ελέγχων των Οικονομικών της Ομοσπονδίας και της Ελεγκτικής Επιτροπής στο ίδιο αντικείμενο για να βγάλουν λάδι τον Μάγειρα-Ταμία, και, τέλος, [3] δεν θα βρουν και δεν θα αποκαλύψουν το ρόλο του Νομικού Συμβούλου Σπύρου Κλαδά στη σύνταξη των Πρακτικών του ΔΣ κατά παράβαση των απαιτήσεων του Νόμου περί ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, τη σύνταξη του καταστατικού της ΕΛΟΚ κατά παράβαση του ΣΚΟΠΟΥ για τον οποίο πήρε την αθλητική αναγνώριση το 1990, όπως αποδεικνύεται από τις επόμενες τρεις εικόνες από το καταστατικό, όπου γράφουν μαλακίες (!!!),

 

και δεν θα βρουν και δεν θα αποκαλύψουν τον ρόλο "τρομοκράτη" του Νομικού Συμβούλου της ΕΛΟΚ, από το γραφείο του οποίου, ως προσωπικού πλέον δικηγόρου των Τριών Λαμόγιων της Διοίκησης, ξεκινούν εξοντωτικές μηνύσεις και αγωγές κατά του Μάριου Σιταρά και μόνο για τις καταγγελίες του για παράνομες πράξεις και παραλήψεις του ΔΣ/ΕΛΟΚ! Ένας Νομικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να αναλαμβάνει ως κοινός δικηγόρος αντιδικίες μεταξύ μελών της ομοσπονδίας ή/και των συλλόγων της, πρώτον διότι αυτό αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων, δεύτερον διότι αποτελεί καραμπινάτη διαπλοκή μεταξύ της Τριάδας των Αθλητικών Εγκληματιών και του Νομικού Συμβούλου και τρίτον είναι φανερό ότι πληρώνει το Ταμείο της ΕΛΟΚ το Νομικό Σύμβουλο για τα προσωπικά δικαστήρια άλλων! Μια τέτοια κατάσταση είναι καραμπινάτα ανήθικη, αντιδεοντολογική και καταδικαστέα από τον Δικηγορικό Σύλλογο!

 

Είναι φανερό ότι την έγκριση για την πρόσληψη του Νομικού Συμβούλου την έδωσε η Γενική Συνέλευση και προφανώς δεν ενέκρινε μηνύσεις και αγωγές κατά μελών της! Είναι φανερό ότι τις αμοιβές του Νομικού Συμβούλου τις πληρώνει το Ταμείο της ΕΛΟΚ, δηλαδή οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι γονείς τους και όχι οι ξεβράκωτοι του Διοικητικού Συμβουλίου, που κατευθύνουν τις μηνύσεις και τις αγωγές, και οι σύλλογοί, οι αθλητές και οι γονείς τους δεν έδωσαν εντολή για μηνύσεις και αγωγές! Είναι φανερό ότι οι μηνύσεις και αγωγές αποτελούν τρομοκρατικές πράξεις για να πνίξουν κάθε τωρινή και μελλοντική αμφισβήτηση των πράξεων και παραλείψεων του ΔΣ!!!

 

Φυσικά, οι Ελεγκτές, όλα αυτά δεν θα τα βρούν και δεν θα τα αποκαλύψουν, διότι στην αντίθετη περίπτωση και σε ένα ευνομούμενο κράτος θα έπρεπε να "κλείσει" το μαγαζί, που λέγεται "Εποπτεύουσα τον Αθλητισμό Γενική Γραμματεία Αθλητισμού" και οι υπάλληλοι και διευθυντές να ... καθαρίζουν παρμπρίζ στα φανάρια!!! Όσο για τους "Πολιτικούς Προϊστάμενους, ... στάνη με internet, ραδιόφωνο παγκόσμιας λήψης, κλιματιστικό inverter, φριτέζα αέρος (της μόδας!) και ... φλογέρα να σαλαγάνε τα πρόβατα!

 

Δίνουμε στη συνέχεια από το καταστατικό της ΕΛΟΚ τα Άρθρα με τον ΣΚΟΠΟ και τους ΠΟΡΟΥΣ της ΕΛΟΚ, τα οποία θα πρέπει οι Ελεγκτές της ΓΓΑ να είναι τα πρώτα που θα ελέγξουν αν εφαρμόζονται, διότι από το πρώτο έχουν ξεφύγει τελείως και από στο δεύτερο διαπράττουν καραμπινάτες οικονομικές ατασθαλίες, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζουν δικαστικές αποφάσεις, που έχουν τεθεί σε γνώσει της ΓΓΑ:

 

 

Και να διαβάσουν οι Ελεγκτές και τη Συνέχεια στην Ενότητα:  Γ - Φθάνουν στα Δικαστήρια οι παρανομίες της ΕΛΟΚ!


 Α3 - Πώς το Κράτος "κλέβει" τους Πολίτες, αλλά και τον εαυτό του, βάζοντάς τους να πληρώνουν τον αθλητισμό της χώρας!  (Ενότητες)

 

Μας λένε: • Αύξηση κατά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των ΕΑΚ – Χίλωνας 17 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες – Στοίχημα 64 εκατ. ευρώ.

Αλλά για ποια αύξηση και επί ποιων ποσών επιχορηγήσεων μας μιλάνε, όταν η ΕΛΟΚ έχει τζίρο 500.000 € το χρόνο και η επιχορήγηση του Κράτους δεν ξεπερνάει τις 50.000 € το χρόνο? Τα υπόλοιπα 450 χιλιάρικα τα πληρώνουν οι γονείς των αθλητών και είναι ένα τρομακτικό ποσό! Αλλά και αυτά πώς τα πληρώνουν?

Τα πληρώνουν με απάτες της ΕΛΟΚ, όπως έχουμε πλειστάκις αποδείξει και καταγγείλει, για τις οποίες απάτες η ΓΓΑ κάνει τα στραβά μάτια παρ' όλο που όχι μόνο τις γνωρίζει, αλλά και από αυτές παράγεται συστηματικά οικονομική ζημία για το ίδιο το Κράτος! Η ΕΛΟΚ βάζει τους γονείς των αθλητών να πληρώνουν τις δαπάνες 1) όλων των αγώνων, 2) όλων των διαιτητών, 3) όλων των αποστολών εξωτερικού μαζί με τους συνοδούς, 4) όλων των σεμιναρίων, 5) όλων των καλύψεων των παρανομιών του ΔΣ με τους ορκωτούς λογιστές και τη μαϊμού Ελεγκτική Επιτροπή, και λοιπά, και λοιπά!

Η ΓΓΑ και η Κυβέρνηση να είναι περήφανοι, που πληρώνουν το ... κυλικέίο, δηλαδή τους καφέδες σε όλες αυτές τις δραστηριότητες!!!

Παράλληλα, είναι γνωστές οι λαμογιές των διοικητικών και των τεχνικών της ΕΛΟΚ που παράγουν μαύρο χρήμα και παρανομούν αποκρύπτοντας φορολογική και ασφαλιστική ύλη καραμπινάτα σε βάρος της οικονομίας της χώρας! Όλα αυτά είναι εν γνώσει της ΓΓΑ και των υπαλλήλων της και των διευθυντών της και των πολιτικών της προϊσταμένων!

Δίνω και στοιχεία, όπως πάντα:

Επαναλαμβάνονται αναδρομικά όλες οι καταγγελίες για την ΕΛΟΚ προς την ΓΓΑ κτλ. το 2023:

Τα emails των Καταγγελιών με κλικ εδώ!        και επίσης        Τα άρθρα των Καταγγελιών με κλικ εδώ!

Αύγουστος 2023-ΕΛΟΚ: Διαχρονική Εγκληματική Οργάνωση με Δομή και Ιεραρχία για Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος! Διαπιστώνεται απόλυτη διαπλοκή και διαφθορά μεταξύ πολιτικών και διοικήσεων αθλητικών ομοσπονδιών!  ΜΕΡΟΣ Α.

 

Τώρα, λοιπόν, το Κλιμάκιο των Ελεγκτών, τρομάρα τους, θα πάνε να ελέγξουν το ένα από τα είκοσι συρτάρια της ΕΛΟΚ, ενώ θα γνωρίζουν ότι τα άλλα 19 συρτάρια είναι γεμάτα από παράνομίες!!! Βρε Βλάκες, οι νόμοι υπήρχαν πάντα, εσείς είσαστε οι Κηφήνες της Χώρας! Βρε Βλάκες, και μόνο το ότι γίνεται τώρα, και ποτέ πριν, αυτή η τεράστια "δήθεν" κίνηση ελέγχου των αθλητικών ομοσπονδιών δεν αποδεικνύει την επί 40 χρόνια απόλυτη αδιαφορία σας για την λειτουργία τους???

 

 

Ας δώσουμε για άλλη μια φορά το αγαπημένο μου παράδειγμα, που έχει πολλές παρανομίες μαζεμένες και εξόφθαλμες:

Είναι τα πληρωμένα Σαβουρο-Ντάν της ΕΛΟΚ-Μαφιόζων προς "δασκάλους της Βλακείας", που δίνονται από την παρούσα διοίκηση! Οι Επίδοξοι "Μάστερ του Καράτε" 1) πληρώνουν 50-100-150-200-250-300-350 ευρώ για 1ο-2ο-3ο-4ο-5ο-6ο-7ο Σαβουρο-Νταν αντίστοιχα και τα παίρνουν από όποιο έχουν μέχρι όποιο θέλουν, δηλαδή και από το 1ο μέχρι το 7ο (!!!), 2) χωρίς προπονήσεις, 3) χωρίς αγώνες, 4) χωρίς εξετάσεις, 5) χωρίς εργασίες, 6) χωρίς αποδείξεις, 7) χωρίς ΦΠΑ, 8) χωρίς επίσημα δημοσιευμένο Πίνακα Νταν της ΕΛΟΚ, 9) χωρίς να ξέρει κανένας σε ποιές τσέπες πάνε τα λεφτά! Αναρωτηθείτε τι μαθητές θα βγάλουν αυτοί οι "Δάσκαλοι της Βλακείας"???
Μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν τα (10) 200.000 € μέχρι τώρα και (11) ποτέ δεν ελέγχθηκαν, γιατί οι έλεγκτές είναι (12) ένας ορκωτός κολλητός του Ταμία και (13) ένας κολλητός του φίλος-τσίρκουλο, που παριστάνει την Ελεγκτική Επιτροπή! Εκτός από την (14) Αρπαχτή, που κρύβεται στις άνω των 200.000 €, διαπιστώνεται και (15) καραμπινάτη παραποίηση, αλλοίωση, στρέβλωση, ΕΚΤΡΟΠΗ από τον Σκοπό για τον οποίο πήρε την αθλητική της αναγνώριση η ΕΛΟΚ από την ΓΓΑ και η ΓΓΑ κουκουλώνει αυτή την παρανομία, πράγμα που ειναι τρομακτικό ολίσθημα!


 Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λοιπόν, ή ΥΦΦΨΑ = Υφυπουργείο Φρου-Φρου και Ψηφιακά Αρώματα ή και ΔΥΤ = Δημόσια Υπηρεσία Τεμπελχανίων!!!

 

Ακολουθούν οι Πίνακες των Σαβουρο-Ντάν-Μαϊμού της ΕΛΟΚ με συγκεκριμένα ονόματα και βαθμούς Νταν:

 

Τέλος, καλά τα Χαϊμαλιά και τα Καθρεφτάκια προς τους Πρωτόγονους Ιθαγενείς (τον Ελληνικό Λαό!), αλλά αντιμετωπίστε πρώτα την Εγκληματική Οπαδική Βία, από την οποία ο κόσμος καίγεται επί 40 χρόνια και πάει από το κακό στο χειρότερο, και μετά βάλτε τη ΓΓΑ να ... χτενίζεται!

 

 Β - 17/11/23 - Τα Τρία τελευταία από τα μονίμως παράνομα Πρακτικά του ΔΣ/ΕΛΟΚ! Ο Σκοπός και οι Πόροι της ΕΛΟΚ!  (Ενότητες)

 

Βαρέθηκα να αναλύω τις παρανομίες της ΕΛΟΚ στα Πρακτικά του Διοικητικού της Συμβουλίου και εσείς θα βαρεθήκατε να διαβάζετε τα ίδια και τα ίδια! Γι' αυτό το λόγο θα δώσω πολύ περιληπτικά τα Τρία τελευταία Πρακτικά του ΔΣ/ΕΛΟΚ, όπως αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

 

Για το πρώτο Πρακτικό/10.10.2023 του ΔΣ/ΕΛΟΚ ΕΛΟΚ δίνουμε με κλικ εδώ το πρωτότυπο σε PDF και στην εικόνα κάτω μια συντομογραφία του:

 

Για το δεύτερο Πρακτικό/20.10.2023 του ΔΣ/ΕΛΟΚ δίνουμε με κλικ εδώ το πρωτότυπο σε PDF και σε δύο εικόνες κάτω μια συντομογραφία του:

 

Τέλος, το τρίτο Πρακτικό/25.10.2023 του ΔΣ/ΕΛΟΚ δείτε με κλικ εδώ το πρωτότυπο σε PDF και επειδή ακόμα και στη συντομογραφία του είναι 8 σελίδες δίνουμε τη συντομογραφία του πάλι σε PDF και κάτω την πρώτη του σελίδα:


 Α4 - 29/11/2023 - Ενημέρωση από την ΕΛΟΚ προς τα σωματεία για τροποποιήσεις των καταστατικών τους!  (Ενότητες)

Στη μπρίζα τα σωματεία επί μονίμου βάσεως να τροποποιούν κάθε τόσο τα καταστατικά τους σύμφωνα με τον Αθλητικό Κουρελονόμο!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, την 18η Σεπτεμβρίου 2020 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄ 181) ο Νόμος 4726 «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ………και άλλες διατάξεις», όπου μεταξύ άλλων, στο άρθρο 30 «Μεταβατικές Διατάξεις», παρ. 1 και 2, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ορίζεται ότι «1.Έως την 31η.12.2023, τα αθλητικά σωματεία, οι αθλητικές ενώσεις και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να τροποποιήσουν το καταστατικό τους, με σκοπό την προσαρμογή του στα άρθρα 2, 3, 5, 11, 14, 20, 22 και 24 του ν. 2725/1999 (Α’ 121). 

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), περί τροποποίησης του καταστατικού προς εναρμόνιση με τις αναφερόμενες στο πρώτο εδάφιο διατάξεις, λαμβάνεται με απλή απαρτία και πλειοψηφία, κατά παρέκκλιση από κάθε διαφορετική καταστατική πρόβλεψη. Έως ότου γίνει η προσαρμογή του καταστατικού, οι αναφερόμενες στο πρώτο εδάφιο διατάξεις κατισχύουν κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης. Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, αίρεται αυτοδικαίως η ειδική αθλητική αναγνώριση που είτε έχει χορηγηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 28 του ν. 2725/1999 είτε λογίζεται ως χορηγηθείσα κατά την παρ. 5 του άρθρου 135 του ιδίου ως άνω νόμου. Η σχετική διαπιστωτική πράξη περί της αυτοδίκαιης άρσης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

 

«2. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), το αργότερο έως την 17η.8.2022. Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου, δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας και επιπλέον διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023».

Με αναφορά στις παραπάνω διατάξεις, σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Ως καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2023. Η ημερομηνία αυτή θα ελεγχθεί μέσω του Πιστοποιητικού Μεταβολών κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων των αθλητικών σωματείων και της εγγραφής αυτών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο έτους 2024. Η διαπίστωση μη συμμόρφωσης με την ως άνω διάταξη των αθλητικών φορέων, μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας, θα επιβάλει την αυτοδίκαιη άρση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης.

Υποχρεούστε να προβείτε άμεσα στην διαγραφή από το μητρώο μελών σας όσων σωματείων δεν αποτελούν εγγεγραμμένα σωματεία, την παρούσα χρονική στιγμή, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142, του Ν. 4714/2020, με απαγόρευση συμμετοχής αυτών σε οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα. Στο σημείο αυτό, σημειώνεται ότι, εξαιρούνται τα σωματεία που έχουν πρόσφατα εγγραφεί στη δύναμη των μελών της οικείας Ομοσπονδίας ή Ένωσης (νέα μέλη) και δεν έχει συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα των δύο (2) ετών από την ημερομηνία εγγραφής τους σε αυτές.

Η έκδοση Βεβαιώσεων για σωματεία – μέλη σας περιορίζεται στο εξής μόνο για:

α) όσα σωματεία αιτούνται ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν συμπληρώσει το χρονικό διάστημα των δύο ετών από την ημερομηνία εγγραφής τους στη δύναμή σας (νέα μέλη),

β) όσα σωματεία αιτούνται ειδική αθλητική αναγνώριση είτε για νέα αθλήματα, που έχουν υπαχθεί πρόσφατα, (τα τελευταία δύο χρόνια), στην οικεία Ομοσπονδία, είτε για αθλήματα που αυτά άρχισαν να καλλιεργούν τα δύο τελευταία έτη.

Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στη Βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας ή ένωσης η ακριβής ημερομηνία εγγραφής του σωματείου για το άθλημα, για το οποίο αιτείται την ειδική αθλητική αναγνώριση.

 

Σχόλιο: Πάλι λεφτά για δικηγόρους και τροποποιήσεις καταστατικών καλούνται να θυσιάσουν οι σύλλογοι στο βωμό του Αθλητικού Κουρελονόμου!!!

 

 Γ - Φθάνουν στα Δικαστήρια οι παρανομίες της ΕΛΟΚ!  (Ενότητες)

 

 

https://www.bnsports.gr/world-sports/articles/652740/to-karate-elegxetai-kai-pali-apo-tin-politeia-oi-kataggelies-tou-syllogou-goneon-athliton-kai-oi-istorikes-pathogeneies?fbclid=IwAR38YXl9FxIG226rAFgDYFbZM8HRmEufRJtU3z3OCbSbppRGMjs5Gr6Yb14

Το Καράτε «ελέγχεται» και πάλι από την Πολιτεία – Οι καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων Αθλητών και οι ιστορικές παθογένειες

Το Ελληνικό Καράτε απασχολεί και πάλι τα αθλητικά δρώμενα αφού οι διαχρονικές παθογένειές του δεν το αφήνουν να ξεφύγει από την απραξία και να μπει σε πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Ιστορικά η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε έχει απασχολήσει την Ελληνική Πολιτεία με την συντεχνιακή συμπεριφορά των διοικητικών παραγόντων της και δεν δευτερευόντως με το να μην εναρμονίζονται εσκεμμένα με αυτά που επιτάσσει η κείμενη αθλητική νομοθεσία.

Το Καράτε στη Βουλή:   Απασχόλησε ακόμη και ως αντικείμενο ευρείας κοινοβουλευτικής συζήτησης με παρέμβαση του τότε υπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη, αναδεικνύοντας τις παθογένειες του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο τότε υπουργός προσπάθησε με ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας  των  αθλητικών φορέων οι οποίοι θα τηρούν απαρέγκλιτα  τον αθλητικό νόμο.

Οι μεταρρυθμίσεις Αυγενάκη:   Δημιούργησε το Μητρώο Αθλητικών Φορέων, έναν αδιάβλητο ελεγκτικό μηχανισμό  καθώς και απελευθέρωσε την εκλογική διαδικασία στις Ομοσπονδίες από την λογική των πολιτικών παρατάξεων σε χώρους αθλητισμού, ώστε πλέον να εκλείψουν τα συντεχνιακά συμφέροντα που τα εκπροσωπούσαν και παρατηρούνταν σε βάθος χρόνου από τις  εκάστοτε εκλεγμένες διοικήσεις των Ομοσπονδιών.  Πρωταρχικός σκοπός του, μέσα από την νέα εκλογική διαδικασία οι διοικήσεις που θα προέκυπταν, να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος που εκπροσωπούν μακριά από κρυπτόμενες επαγγελματικές και οικονομικές σκοπιμότητες, καλυπτόμενες απο την ιδιότητα του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Ιστορική Αναδρομή:   Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, ως ένας από τους εκπροσώπους των χρόνιων παθογενειών του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στην χώρα μας, μέσω της διοίκησης Ποντιδά και του τότε ισχυρού ανδρός του Καράτε στην Ελλάδα, επίτιμου τότε προέδρου της Ομοσπονδίας και συζύγου της κ. Γερόλυμπου, είχε απασχολήσει πολλάκις με διοικητικές της αποφάσεις, πράξεις, παραλείψεις κατά αθλητών και σωματείων.  Αποτέλεσμα, αρχές του 2020 η διοίκηση Ποντιδά να κηρυχθεί έκπτωτη κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Ακεραιότητας, με επιβολή 18 μηνών τιμωρίας αποκλεισμού τους, από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και ενασχόλησης τους με τα διοικητικά δρώμενα της Ομοσπονδίας.

Οι εκλογές, η νέα διοίκηση και οι προσδοκίες:Εντός του πλαισίου αυτού,  προκηρύχθηκαν εκλογές οι οποίες, έπειτα από πολλές αναβολές λόγω covid και εφαρμογής του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με τον  νέο εκλογικό νόμο Αυγενάκη στις Ομοσπονδίες που απέκλειε τις Παρατάξεις από την εκπροσώπηση τους στα Δ.Σ των Ομοσπονδιών.

Στο μεσοδιάστημα από τις αρχές του 2020 εώς και τον Μάιο του 2021 υπήρξαν  εναλλαγές προσωρινών διοικήσεων μέσα από μια αδυσώπητη δικαστική διαμάχη  μεταξύ της παράταξης Γερόλυμπου και των «εξυγιαντών» της παράταξης Σιετή.

Στις τελικές εκλογές επικράτησαν οι «εξυγιαντές» της παράταξης Σιετή εκλέγοντας πρόεδρο τον Θ.Σιετή και 10 μέλη από τα 15 του Δ.Σ της ΕΛΟΚ,  με συνέπεια να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Ποιο ήταν το προεκλογικό αφήγημα  των «εξυγιαντών» της παράταξης Σιετή με το οποίο κυριάρχησαν στις εκλογές κατά της παράταξης Γερόλυμπου; Απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, διοικητική και οικονομική διαφάνεια σε όλες τις εκφάνσεις της με κύριο σκοπό τους, την ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος επ’ ωφελεία όλων.

Η εμφάνιση του ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ:   Τι έχουν πράξει ως Διοίκηση πλέον  από τον Μάιο του 2021 έως και σήμερα; Σύμφωνα και με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αθλητών Καράτε, ακριβώς τα αντίθετα από όσα ευαγγελιζόντουσαν. Ο Σύλλογος (ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ), μία καινοτομία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τον οποίον χαιρετίζουν αρκετές διοικήσεις πλέον, από άλλα αθλήματα, δημιουργήθηκε εντός των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βίωναν και βιώνουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των αθλητών Καράτε όλα αυτά τα χρόνια  επιζητώντας την τήρηση της νομιμότητας, την ισότητα και την αξιοκρατία  προς τους αθλητές του Καράτε.

Οι καταγγελίες του Μάριου Σιταρά:   Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάριος Σιταράς, παλαιός αθλητής του Καράτε με διακρίσεις και γονέας αθλήτριας του αθλήματος έχει αναλάβει μέσω του συλλόγου να αναδείξει τα κενά και τις αδικίες στο χώρου του Καράτε αλλά και τις διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες της ΕΛΟΚ, που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων προπονητών-διαιτητών-παραγόντων της ομοσπονδίας εις βάρος του συνόλου του Αθλήματος, των Αθλητών και των Σωματείων. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι στα 2.5 χρόνια λειτουργίας της, η Διοίκηση Σιετή έχει απασχολήσει με πληθώρα καταγγελιών την Ελληνική Δικαιοσύνη, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τις ελεγκτικές αρχές για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις της.

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίεςΤι αφορούν οι καταγγελίες αυτές που είναι στα χέρια των αρχών και διερευνώνται; Σύμφωνα με το Σύλλογο (ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ), αυτές αφορούν σε απάτη, απιστία, απάτη σχετικά με λήψη κρατικής επιχορήγησης, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία εθνικών προπονητών και διαιτητών με το πρόσχημα του εθελοντισμού κατά παράβαση του νόμου και των διατάξεων του αθλητικού εθελοντισμού και της κείμενης εργατικής νομοθεσίας, διακίνηση αφορολόγητου χρήματος, αδιαφανή διοικητική και οικονομική  λειτουργία μέσω της λήψης αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΛΟΚ, οι οποίες ποτέ δεν δημοσιεύονται αναλυτικά  στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παραβίαση των με έγκριση νομιμότητας κανονισμών λειτουργίας της ΕΛΟΚ διαιτησίας, διοργανώσεις αγώνων, εθνικών ομάδων, ηθικής και δεοντολογίας  από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η αποφασιστικότητα του Γιάννη Βρούτση:   Πάντως, το γεγονός ότι κάτι μεμπτό υπάρχει στο Καράτε, το βεβαιώνει και η πρόσφατη έρευνα που διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σε 50 και πλέον Αθλητικές Ομοσπονδίες -στις οποίες περιλαμβάνεται και το Καράτε. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης με απόφαση του, όρισε νέο ανεξάρτητο πλαίσιο ελέγχου πλην των υφιστάμενων ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων τους,  σε Αθλητικές Ομοσπονδίες, Ενώσεις, σωματεία με αφορμή καταγγελίες, πληροφορίες και βάσιμες υπόνοιες για απάτες, ατασθαλίες ή διαχειριστικές ανωμαλίες για τις οποίες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού έχουν αποφανθεί ότι χρήζουν διερεύνησης, ή κατόπιν αιτήματος λοιπών διοικητικών φορέων ή ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Δικαίωση ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ από την ΓΓΑ:   Ο ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ έχει εδώ και καιρό κινήσει τις διαδικασίες αποζητώντας από τα ελεγκτικά όργανα της ΓΓΑ να παρέμβουν μέσω συγκεκριμένων δράσεων και αναφορών του. Αποτέλεσμα η δικαίωση του μέσω δύο εγγράφων από την ΓΓΑ προς την ΕΛΟΚ. Στο μεν 1ο , η ΓΓΑ  αναγνώρισε με έγγραφό της ότι υπάρχει κώλυμα διαιτητών που είναι παράλληλα και σωματειακοί προπονητές ενώ παρέπεμψε στα πειθαρχικά όργανα την Επιτροπή Διαιτησίας. Στο 2ο, ότι οι Εθνικοί Προπονητές της ΕΛΟΚ δεν μπορούν για κανένα λόγο να εμφανίζονται ότι απασχολούνται ως  «Εθελοντές» από την ίδια κατά παράβαση της κείμενης εργατικής νομοθεσίας. Δια το ίδιο θέμα, δικαιώθηκε όταν πριν λίγο καιρό στην ΕΛΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο για μη παροχή έγγραφων εξηγήσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή επιθεώρησης εργασίας.

Το τραγικό περιστατικό στην Λουμπλιάνα:Προσθετικά της ανάγκης δημιουργίας του Συλλόγου επιβεβαιώνει ακόμη ένα  δυσάρεστο γεγονός που σχετίζεται με την ΕΛ.Ο.Κ. Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα και  αφορά εγκατάλειψη τραυματισμένης Ελληνίδας Ανήλικης Αθλήτριας στην τύχη της, που συμμετείχε στην Ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα που τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΛ.Ο.Κ, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων-Νέων-U21 που διοργανώθηκε στις 17-19/11/2023 στην Λουμπλιάνα. Πάντως, ο υπεύθυνος της εθνικής αποστολής εν συνέχεια αναγκάστηκε σε «παραίτηση» από το σύλλογο του.

Η ΕΛΟΚ τάραξε στις μηνύσεις τον ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ:Η ΕΛΟΚ αντί να συνεργαστεί με τον ΠΑΣΥΓΟΚΑΚ συμβάλλοντας στην θεσμική θωράκιση του Αθλήματος προχώρησε νομικά εναντίον του γονέα – προέδρου του Συλλόγου έχοντας δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής μηνύσεων – 4 τον αριθμό  και αγωγών – 11 τον αριθμό, προκειμένου μέσω ενός νομικού bulling να τον τρομοκρατήσουν δια να σιωπήσει. Παρόλο που έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τον δικαιώνουν. Όπως λένε παλιοί του χώρου, στην ΕΛΟΚ δεν πέρασε ούτε μία μέρα. Κυνήγι συλλόγων επί Γερόλυμπου, κυνήγι και επί Σιετή… Μηνύσεις, αγωγές, πειθαρχικά, υπέρογκα δικαστικά έξοδα εναντίων όσων ζητάνε την εφαρμογή του Νόμου στην ΕΛΟΚ, επί Γερόλυμπου, το ίδιο και επί Σιετή... Ας σκεφτούμε μόνο ότι για το 2024 η Διοίκηση Σιετή έχει προϋπολογίσει 30.000 ευρώ αμοιβή του νομικού της συμβούλου, σχεδόν το 25% των κρατικών επιχορηγήσεων του 2023 ήτοι το 7.5% σχεδόν των εσόδων του 2023. Διερωτάται εύλογα, λοιπόν, κάποιος αν η ΕΛΟΚ είναι φορέας ανάπτυξης και καλλιέργειας του Καράτε ή απλά ένα νομικό γραφείο…

Η πλασματική επιχορήγηση της ΕΛΟΚ:Εδώ θα αναφερθούμε σε ένα γεγονός που ήταν απαρχή για νέες πρωτοβουλίες από τον Υπουργό Αθλητισμού. Τον Ιανουάριο του 2022 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός Υπευθύνου που αφορούσε την λήψη κρατικής επιχορήγησης με πλασματικά στοιχεία από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε. Περιληπτικά η υπόθεση που είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης σχετίζεται με εικονικό προϋπολογισμό ο οποίος κατατέθηκε από την πλευρά της ΕΛ.Ο.Κ για το έτος 2022 προκειμένου η Ομοσπονδία να λάβει κρατική επιχορήγηση για το αντίστοιχο έτος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, οι οικονομικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Α έχουν προβεί στις αντίστοιχες διαπιστώσεις οι οποίες είναι στην διάθεση του Εισαγγελέα. Η υπόθεση ήταν στην διαδικασία της προανάκρισης και θα οδηγηθεί στο ακροατήριο στις 11.3.2024, καταλογίζοντας ευθύνες στους άμεσα εμπλεκόμενους… 

Τα πλασματικά οικονομικά στοιχεία στις Ομοσπονδίες:Υπό αυτό το πρίσμα και με νέα απόφαση του, ο Υπουργός Αθλητισμού  προκειμένου να επιτευχθεί ο οικονομικός εξορθολογισμός της λειτουργίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών  προανήγγειλε  3 νέες δράσεις μέσω προαπαιτούμενων μέτρων  για την χρηστή οικονομική διαχείριση τους με έναρξη εφαρμογή τους το 2024 και ένθεν. Σκοπός είναι πλέον να αποφεύγονται οι μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται στους προϋπολογισμούς των Αθλητικών Ομοσπονδιών με τους απολογισμούς τους, που δεν συνάδουν με την ορθή οικονομική αποτύπωση των στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται εντός των προϋπολογισθέντων εσόδων – εξόδων και κατά συνέπεια των απολογισμών τους και των πραγματικών εξόδων τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, τα προϋπολογισθέντα έξοδα  να μην αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα των απολογισθέντων εξόδων των οποίων αναφέρονται. Τα οποία αφορούν την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αθλήματος,  προσπαθώντας μέσω των πλασματικών οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζουν,  να αλιεύσουν οι το δυνατόν όσο μεγαλύτερες κρατικές επιχορηγήσεις για τις οποίες ο σκοπός λήψης τους, ουδεμία σχέση έχει με τον σκοπό για τον οποίο θα προοριζόντουσαν (!)    

Στο πνεύμα Μητσοτάκη-Βρούτση η εξυγίανση του Αθλητισμού:Ο Υπουργός Αθλητισμού στοχεύει με τις ενέργειες του αυτές, ώστε οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν τον Αθλητισμό μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων που λαμβάνουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες να αντικατοπτρίζουν και να αποσκοπούν στην ανάπτυξη και την  καλλιέργεια των αθλημάτων που εκπροσωπούν και όχι να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (!)

Ο Υπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει ξεκάθαρες  πρωτοβουλίες στοχεύοντας αποκλειστικά στο τέλος, φαινομένων που λυμαίνονται τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό  τα οποία δεν πρέπει να χρήζουν την ευλογία ενός καθεστώτος ευνοϊκής μεταχείρισης από την Πολιτεία υπό την κάλυψη του μανδύα του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.


Από το λογαριασμό του Μάριου Σιταρά στο Facebook:  Τι δώρα θα φέρει το 2024 για την ΕΛΟΚ

 

Marios Sitaras,  20/12/23

Πάει ο παλιός χρόνος και έρχεται ο νέος με τα δώρα για την ΕΛΟΚ/Hellenic Karate Federation και στο βάθος εκλογές…

1 - 386 Β, 11/3/2024, κατηγορούμενοι ο Πρόεδρος Σιετής και λοιπά μέλη του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ

2 - Διενέργεια προανακριτικής η οποία εντός του 2024 θα οδηγηθεί στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων για αλλοίωση και πλαστογραφία ψήφου μέλους του ΔΣ της ΕΛ.Ο.Κ, κατηγορούμενοι ; Πιθανόν Εκτελεστικά Μέλη του ΔΣ της ΕΛ.Ο.Κ με συγκεκριμένες αρμοδιότητες

3 - Καταγγελία μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής για διοικητικές και οικονομικές ατασθαλείες της ΕΛ.Ο.Κ

4 - Διερεύνηση από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για φορολογικά και εργατικά αδικήματα…

5 - Μην ξεχνάμε και 2 αγωγές για νομιμοποίηση αποτελέσματος εκλογών 2021…τρέχει και αυτό…

Ho, ho, ho…Santa is here…

 

*Δεδηλωμένη πλέον η Διαφοροποίηση Χρήστου και Ανδρεανίδη στο τελευταίο Δ.Σ καθώς πλην της διαφοροποίησης μέσω της ψήφου τους, αρθογράφησαν (Χρήστου-Χονδροματίδης) επισημαίνοντας και θίγοντας συγκεκριμένα θέματα της αμετροέπειας και της αλαζονείας που διακατέχει την Διοίκηση Σιετή στον τρόπο που διοικεί.

**Δεδηλωμένη και η αντιπάθεια του Σιετή στα Πρόσωπα των Χρήστου-Ανδρεανίδη όταν τους αποκάλεσε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ γιατί δεν ψήφισαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού…Λογικό που δεν την ψήφισαν γιατί όποιος έχει ΚΑΕΙ ΣΤΟ ΧΥΛΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ…ας είναι καλά ο Σιετής, Φυλακτός και ΣΙΑ …οι ηθικοί αυτουργοί του 386 Β…

***Δεδηλωμένη και η αντιπάθεια του Δρακοπούλου στα πρόσωπα των ΧΡΗΣΤΟΥ-ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ αλλά κ ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗ…χρησιμοποιώντας τον ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΩΣ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΥΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ επειδή δεν ψήφισαν απέχοντας της ψηφοφορίας…μην ξεχνάμε και τους χαρακτηρισμούς που προσέδωσε ο ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στο πρόσφατο άρθρο των ΧΡΗΣΤΟΥ-ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗ…

Ξεχνώντας ΒΕΒΑΙΑ ο φίλτατος ΣΠΥΡΟΣ να μας πει ποιος είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ…μα αγαπητέ ΣΠΥΡΟ η κατάσταση που βιώνουμε έχει ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ…γιατί δεν την ΛΕΣ!!!

ΣΙΕΤΗΣ! Να στο επαναλάβω για να το ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ 2η φορά…ΣΙΕΤΗΣ!!!

Πες το όνομα του!!! Μην φοβάσαι…

Καταλαβαίνω ότι ίσως είναι η 1η φορά στα χρονικά που στερείσαι πολιτικής στέγης στην ΕΛΟΚ και δεν είσαι χρήσιμος σε κανέναν. Παλιά ήσουν με τον ΓΕΡΟΛΥΜΠΟ, ΜΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ και ούτω κάθε εξής…

**** Δυστυχώς ο αγαπητός φίλος μου Σπύρος θεωρεί ότι επιτιθέμενος εναντίον Χρήστου-Χονδροματίδη και Ανδρεανίδη ρίχνει γέφυρες στον ΣΙΕΤΗ ώστε να ξαναγυρίσει στο μαντρί του και να αποκτήσει ξανά ρόλο…που πλέον δεν έχει και ουδείς είναι διατεθειμένος να του δώσει…ούτε από τους μεν ούτε από τους δε…

*****Μην θεωρούμε απίθανο έως τις εκλογές να δούμε τα απίθανα πάλι…μαθημένα τα βουνά στις κωλοτούμπες ….

****** Κρατάω βέβαια και μικρό καλάθι και για τον Χρήστου…γενικά το σπορ της κωλοτούμπας είναι κλάδος άθλησης στην ΕΛΟΚ…

*******Αναμένοντας ένα ενδιαφέρον 2024 με ακόμη πιο ενδιαφέρουσες δικαστικές εξελίξεις και στο ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…που το αποτέλεσμα τους θα κρίνει το μέλλον ΟΛΟΥ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ!!!


 Δ - Νέα Παράβολα της Παγκόσμιας WKF του Καράτε! Πόσα πληρώνει στην WKF η ΕΛΟΚ!  (Ενότητες)

 ή σωστότερα: κερατιάτικα, νταβαντζιλίκι, γκαγκστεριλίκι και δεν συμμαζεύεται!!!

 

Όπως με το "NASA" εννοούμε την υπηρεσία "National Aeronautics and Space Administration" των Η.Π.Α.,

έτσι και με το "MASA" εννοούμε την W.K.F. ή "Masame Axortaga Syntonismenes Arpaxtes" του Antonio Espinos!

 

Πραγματικά, ο Ισπανός πρόεδρος της WKF Αντόνιο Εσπίνος έχει εγκαθιδρύσει γερή "ΜΑΣΑ" από το 1995 με ένα σύστημα "Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε" με ιδιαίτερους όρους, με έδρα στη Μαδρίτη, με τεράστια εξάπλωση σε όλο τον πλανήτη, αλλά και με δυσαρέσκειες μεταξύ των μελών της, με ένα απίθανο σύστημα εκλογών, όπου κάθε 3 χρόνια εκλέγονται και 2-3 μέλη του ΔΣ, οι οποίοι γίνονται "δικοί του" και κάθε 6 χρόνια γίνονται εκλογές μόνο προέδρου και βγαίνει πάντα ο ίδιος από το 1995 μέχρι το 2028 (!!!) και, τέλος, στην οποία ομοσπονδία δεν γίνεται έλεγχος από κανέναν στα οικονομικά της, τα οποία ανέρχονται σε τεράστια ποσά!

 

Με δυό λόγια ο Εσπίνος έχει βάλει το 70% του παγκόσμιου καράτε να δουλεύει για αυτόν!

 

Αυτός είναι και ο ένας από τους δύο λόγους, που η ΔΟΕ δεν αναγνωρίζει το καράτε της WKF ως Ολυμπιακό: η εμπορική του εκμετάλλευση!

Φυσικά ο άλλος λόγος είναι η ύπαρξη και του "Παραδοσιακού Καράτε"!

 

Οι παγκόσμιες εισπράξεις του Αντόνιο Εσπίνος βασίζονται στα ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ της WKF!

Το Τιμολόγιο της WKF για τα έτη 2012 - 2020 το βλέπετε με κλικ εδώ!

Το Τιμολόγιο της WKF για τα έτη 2021 - 2022 το βλέπετε με κλικ εδώ!

Το Τιμολόγιο της WKF για το έτος 2023 το βλέπετε με κλικ εδώ!

Το Τιμολόγιο της WKF για το έτος 2024 το βλέπετε με κλικ εδώ και στις επόμενες εικόνες!

THE NEW 2024 FEES OF THE WORLD KARATE FEDERATION: IMPACT ON ATHLETES AND FEDERATIONS

https://karate.news/en/the-new-2024-fees-of-the-world-karate-federation-impact-on-athletes-and-federations/

ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛH 2024 ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΑΤΕ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ 

Ο κόσμος του καράτε σφύζει από συζητήσεις και ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες αυξήσεις στα τέλη που επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε (WKF) για το έτος 2024 (ομάδες Facebook). Αυτές οι αλλαγές έχουν πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπό τους στους αθλητές και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες τους, καθώς και τη συνολική φύση του αγωνιστικού καράτε. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι αυτές οι αυξήσεις των τελών μπορεί να δημιουργήσουν ένα εμπόδιο για τους επίδοξους αθλητές, ιδιαίτερα αυτούς από λιγότερο εύπορες χώρες, ενώ ορισμένοι αναρωτιόνται ακόμη και αν η ουσία του αθλήματος επισκιάζεται από οικονομικούς λόγους.

Το αυξανόμενο κόστος

Μία από τις πρωταρχικές ανησυχίες που εγείρουν οι αθλητές και οι προπονητές είναι η σημαντική αύξηση του κόστους, ιδίως όσον αφορά την αγωνιστική ενδυμασία και εξοπλισμό. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι αθλητές υποχρεούνται να φορούν ένα πλήρες πακέτο κόκκινων και μπλε καρατέγκι, μαζί με προστατευτικό εξοπλισμό, που μπορεί να κοστίσει έως και περίπου 600 €. Αυτό το κόστος είναι επιπλέον των άλλων εξόδων όπως τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και εγγραφής, καθιστώντας το ανταγωνιστικό καράτε μια όλο και πιο δαπανηρή προσπάθεια.

Ο αντίκτυπος στους αθλητές

Αθλητές και προπονητές εκφράζουν την απογοήτευση και τον εκνευρισμό τους για αυτό το αυξανόμενο κόστος. Για πολλούς, το άθλημα του καράτε ήταν μια ευκαιρία να κυνηγήσουν το πάθος και τα όνειρά τους να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές ή να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στη διεθνή σκηνή. Ωστόσο, το απαγορευτικό κόστος της συμμετοχής απειλεί τώρα να καταρρίψει αυτά τα όνειρα για κάποιους.

Συγκεκριμένα, αθλητές από χώρες με περιορισμένους πόρους και λιγότερο εύρωστες οικονομικά ομοσπονδίες αισθάνονται το μεγαλύτερο βάρος αυτών των αυξήσεων των τελών συμμετοχής. Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για αυτούς να ανταγωνιστούν σε ίσους όρους ανταγωνισμού με αθλητές από πλουσιότερες χώρες ή με αθλητές με καλά χρηματοδοτούμενες ομοσπονδίες.

Οι πιθανές καταστροφικές επιπτώσεις στα έθνη

Οι συνέπειες αυτών των αυξήσεων των τελών δεν περιορίζονται μόνο σε μεμονωμένους αθλητές. Ολόκληρες χώρες μπορεί να υποφέρουν ως αποτέλεσμα των μεγάλων χρεώσεων. Μικρότερες ή λιγότερο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες μπορεί να δυσκολεύονται να στείλουν τους αθλητές τους σε διεθνείς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου ορισμένες χώρες αποκλείονται ουσιαστικά από τη συμμετοχή λόγω οικονομικών περιορισμών, μειώνοντας τελικά την ποικιλομορφία και τη συμμετοχή του αθλήματος.

Η Εξέλιξη του Αγωνιστικού Καράτε

Τα συναισθήματα που εκφράστηκαν από ορισμένους αθλητές και προπονητές δείχνουν μια ευρύτερη ανησυχία για την εξέλιξη του αγωνιστικού καράτε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το άθλημα έχει μετατραπεί σε παιδική χαρά για τους εύπορους, όπου η επιτυχία καθορίζεται τόσο από την οικονομική υποστήριξη όσο και από το ταλέντο και την αφοσίωση.

Η επιρροή των χρημάτων στο αγωνιστικό καράτε δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά φαίνεται ότι έχει επιδεινωθεί από το ενδεχόμενο της ένταξης του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Η αναζήτηση της ολυμπιακής δόξας οδήγησε σε αυξημένες επενδύσεις και εμπορευματοποίηση, μετατοπίζοντας την εστίαση από την καθαρότητα της τέχνης στην επιδίωξη οικονομικών κερδών.

 

Τα νέα Τέλη και Παράβολα της παγκόσμιας WKF για το 2024 τσιμπημένα αρκετά προς τα πάνω! Χρεώνεται υπέρογκα ακόμα και το αν αργήσεις να πληρώσεις!

 

 

 

Το Λαμόγιο Μπουλούμπασης, ενώ ήταν πρόεδρος του ΔΣ έκανε και προσωπικά σεμινάρια καράτε σε κρατικά στάδια, ως αρχηγός ψεύτικης ομοσπονδίας με 8 πληρωμένα Νταν από την Παγκόσμια!

 

Ο Δημήτρης Τσακατάνης, ενώ παριστάνει  τον αρχηγό του στιλ Γκότζου-ρίου, έχει πληρώσει μέχρι 5ο ή 6ο Νταν WKF για να δείχνει υψηλό-βαθμος (μάλλον στη Βλακεία)!

Και πολλοί άλλοι ηλίθιοι!

 

Αν ο Εσπίνος ήταν πρόεδρος της Παγκόσμιας του Πινγκ-Πονγκ και πούλαγε στις ίδιες τιμές ... μπαλάκια του πινγκ-πονγκ με την υπογραφή του, τότε και πάλι όλοι εσείς οι Μαλάκες θα αγοράζατε!!! Είναι και αχάριστος, γιατί τη συγκεκριμένη απάτη τού την έστησε ο Γερόλυμπος ... εμπνευσμένος από του Έλληνες Μαλάκες!!!

 

Για τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις Ελληνικές Αποστολές θα μιλήσουμε πιο κάτω! Προσωρινά, ως ένθερμοι και κορυφαίοι θαυμαστές του Αντόνιο Εσπίνος για την παγκόσμια Αρπαχτή που έχει στήσει, με κλικ εδώ σας δίνουμε το Βιογραφικό του, όπως το δημοσιεύει στο site της WKF!

Ιστορικές φωτογραφίες: Αριστερά ο Εσπίνος επιδεικνύει την αναγνώριση της WKF μόνο από τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανχ, τότε πρόεδρο της ΔΟΕ, και όχι από την Ολομέλεια της ΔΟΕ. Ακολουθεί φωτό με το πιστό του σκυλάκι τον Γερόλυμπο μέχρι που του πήρε την αρπαχτή (ο Εσπίνος από τον Γερόλυμπο) από την προετοιμασία της 3ης αίτησης (τις δύο πρώτες τις είχε αρπάξει ο Γερόλυμπος) για αναγνώριση της WKF από την ΔΟΕ (έφαγαν πόρτα και εκεί), οπότε συγκρούστηκαν και ο Εσπίνος έλιωσε σαν κατσαρίδα τον Γερόλυμπο! Στην τέταρτη φωτό μερικοί ... καλογλύφτες!

 

Από τη ΓΣ της WKF το 2014 (?) όπου ο Εσπίνος "εκτέλεσε" τον Γερόλυμπο διώχνοντάς τον από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή με ομόφωνη απόφαση των 107 μελών της ΓΣ! Αριστερά στο πάνελ ο Εσπίνος, στην οθόνη ο Μπαχ, πρόεδρος της ΔΟΕ, και δεξιά στη μεγέθυνση τα κεφάλια του Δημητριάδη και του Γερόλυμπου!

 

Και αισίως ήρθαμε στη σύγχρονη εποχή με τον Α-Σιετή να αντιγράφει κόλπα και τον Χρήστου να ονειρεύεται!!!!!

 

Δεν έχει νόημα να κουραστώ να ασχοληθώ με την επιβάρυνση στα έξοδα των ελληνικών αποστολών στους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες, αφού έτσι και αλλιώς στη Χώρα των Ηλιθίων η ΕΛΟΚ θα οργανώνει τις αποστολές και θα κονομάει, η ΓΓΑ θα υποθάλπει τους απατεώνες της ΕΛΟΚ για να δείχνει αθλητισμό, έστω και ανάξια, και τα συνήθη κορόιδα Γονείς των αθλητών θα πληρώνουν ασταμάτητα για να λένε στα σαλόνια ότι ο κανακάρης ή η κανακάρο πήγε στο Παγκόσμιο! Με τις υγείες μας!

 Ε - ΣΕΠ/2023 - Η Σχολή Προπονητών Β της ΕΛΟΚ (τρόμπα-μαρίνα σε συνέχειες)!  (Ενότητες)

 

ΕΛΟΚ:  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Όσον αφορά στην πρακτική εξάσκηση των 100 ωρών που προβλέπεται από την απόφαση ίδρυσης της Σχολής Β’ επιπέδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι σπουδαστές υποχρεωμένοι να παράσχουν προπονητικό έργο σε προπονητές Α΄ ή Β΄ επιπέδου, οι οποίοι απασχολούνται α) είτε από την Ομοσπονδία, β) είτε σε σωματείο αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ για το άθλημα του καράτε.

Στην α) περίπτωση θα πρέπει ο σπουδαστής να πάρει βεβαίωση υπογεγραμμένη από την Ομοσπονδία και τον προπονητή και 

στη β) περίπτωση θα πρέπει ο σπουδαστής να πάρει βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον προπονητή και τον Πρόεδρο του Σωματείου.

Ο Διευθυντής έχει την υποχρέωση να συλλέξει τις βεβαιώσεις πριν βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και να τις καταθέσει μαζί με το υπόλοιπο αρχείο της Σχολής μετά το πέρας και των επαναληπτικών εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν αν το Σωματείο έχει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση κι αν ο Προπονητής είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Α’ ή Β΄ επιπέδου στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ-ΜΗΤΡΩΟ.

 

Σχολιάρα: Χρυσές Δουλειές με τις Βεβαιώσεις!  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ !!!

 

Πού 'σαι Μεγ' Αλέξανδρε να σε μάθουνε ο Βρούτσης και οι τεμπέληδες της ΓΓΑ να λύνεις ... Γόρδιους Δεσμούς ... κατά συρροή!!!

Και τώρα όλα τα φιντάνια Γ' Προπονητές θα βρούνε κάποια λαμόγια Α' ή/και Β΄Προπονητές, θα τους δώσουν και ένα κατοστάρικο χαρτζιλίκι και θα πάρουν την βεβαίωση χωρίς καμιά απολύτως προπόνηση και παρουσία! Ακόμα και από τη διατύπωση της ανακοίνωσης της Ιερόσυλης ΓΓΑ των Ηλιθίων είναι φανερό ότι :

[1] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άξιος ανώτερος εκπαιδευτής να τους διδάξει πραγματικό καράτε,  διότι αυτό εννοούμε όταν λέμε Πρακτική Εκπαίδευση,

[2] η Πρακτική Εκπαίδευση των υποψήφιων Προπονητών Β΄ θα είναι τελείως ανομοιόμορφη και

[3] ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ Γ΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΏΝ, ώστε να γίνουν Β΄, διότι απλούστατα τα Θεωρητικά Μαθήματα ήδη τα έχουν περάσει όλοι οι πτυχιούχοι όλων των ΤΕΦΑΑ της χώρας μας! Όλοι αυτοί ξέρουν και καράτε??? Δεν νομίζω! Παραμένουν άσχετοι με το καράτε, αφού δεν έχουν εκπαιδευτεί χρόνια σε αυτό!

 

 Με δυό λόγια: Η ΣΧΟΛΗ, που οργάνωσαν ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΓΓΑ και ΕΛΟΚ, ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!!!

 Μια ζωή ηλίθιοι, τεμπέληδες, ανίκανοι, άχρηστοι και θρασύτατοι!

 Τα τμήματα εκπαιδευτών καράτε στην Ιαπωνία (και σε άλλες χώρες) απέχουν όσο η γη από τον ουρανό από τις δικές σας σχολές, ηλίθιοι!!!

 

 Με βαθιά Ιαπωνική υπόκλιση: Θύμιος Περσίδης !.


Ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης της Σχολής

Μετά από ερωτήματα που υπέβαλε στην Επιτροπή Διοίκησης της Σχολής Προπονητών Β΄κατηγορίας (ΦΕΚ 2692/Β/01-06-2022, 4208/Β/08-08-2022, 5368/Β/07-09-2023) ο κ. Ανδρεανίδης, μέλος του Δ.Σ της ΕΛΟΚ και εκπρόσωπος της εν λόγω ομοσπονδίας στην προαναφερόμενη Επιτροπή Διοίκησης και κατόπιν της απόφασης που ελήφθη στη συνεδρίαση της 21/12/2023, ενημερώνουμε ότι η πρακτική άσκηση/διδασκαλία ξεκίνησε από τις 19/12/2023 και μετά, με δεδομένο ότι τα μαθήματα της σχολής, θεωρητικά και πρακτικά, ολοκληρώθηκαν στις 18/12/2023.

Αναφορικά δε με την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, αυτή θα οριστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοίκησης της Σχολής.

Εκ της Επιτροπής Διοίκησης

Ο Πρόεδρος, Δημήτριος Καραστάθης

 

Σχετικές παρατηρήσεις από το λογαριασμό του Μάριου Σιταρά στο Facebook

 

Marios Sitaras,  28/12/2023

Σχολή Προπονητών Β” ΕΛ.Ο.Κ

 

✍️Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΙΕΤΗ, οι λοιποί και ο Σπύρος …

👉Που έχουν μετατρέψει τα πάντα σε ένα ψηφοθηρικό δούναι και λαβείν που ουδεμία σχέση έχει με το ΚΑΡΑΤΕ…

👉👉Δυστυχώς κάτι πολύ απλό…όπως η λειτουργία μιας σχολής προπονητών μετατράπηκε σε ένα σήριαλ με πολλές ενότητες, απίστευτη καθυστέρηση, οικονομικών ανταλλαγμάτων μέσω έξτρα παροχής ωρών διδασκαλίας, ψηφοθηρίας, μέσο εκδούλευσις (θα κανονίσω εγώ να περάσεις) και τιμωρητικής διάθεσης (αν δεν κάνεις αυτό που θέλω εμμέσως θα σε κόψω), αντεκδίκησης κλπ κλπ κλπ…

🔎Μόνο όνειδος και ντροπή μπορεί να προκαλέσει σε έναν άνθρωπο η εκμετάλλευση της ανάγκης κάποιου, στο κατοχυρωμένο δικαίωμα του στην ΕΡΓΑΣΙΑ όταν απασχολείται ΧΡΟΝΙΑ επαγγελματικά ως ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και μέσω αυτού βγάζει τα προς το ΖΕΙΝ!!!

🔎🔎Αξιοπερίεργο λοιπόν είναι, ότι ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ αντί να είναι πρωτεργάτης της εξασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Προπονητών Καράτε, τους έχει ομήρους, στα δικά τους παιχνίδια εξουσίας λόγω:

1. Γιατί τους βολεύει

2. Ανεπάρκειας διοικητικών και οικονομικών γνώσεων

3. Ψηφοθηρίας

 

🔎🔎🔎Το πιο αξιοπερίεργο όλων είναι ότι δίνει δικαιώματα και αφήνει να ανακατεύεται 1 άτομο επ ονόματι Σπύρος Δρακόπουλος στην λειτουργία της σχολής προπονητών ως τι (😉 ουδείς γνωρίζει…όλοι ψάχνουν να το βρούνε…και το κυριότερο γιατί) 😉

🫵Η κατάσταση έχει ξεφύγει…σε σημείο να κατηγορούνε ανθρώπους που προσπαθούν να βρουνε λύσεις επ ωφελεία όλων. Γνωστή τους τακτική…

❓Τα μεγάλα ερωτηματικά;

1. Γιατί πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες σπουδαστές - προπονητές να κάνουν 100 ώρες πρακτική εξάσκηση και όχι μόνο οι επιτυχόντες;

2. Πότε θα τελειώσει η σχολή; Κάτι ακούγεται εντόνως για το καλοκαίρι και προς τις εκλογές κοντά; Γιατί άραγε; Μήπως για να υφίσταται καθεστώς ομηρίας; Η σχολή το αργότερο που θα έπρεπε να τελειώσει θα έπρεπε να είναι ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ! Όλα τα υπόλοιπα είναι κολοκύθια με την ρίγανη…

3. Πόθεν, γιατί και απο ποιον προέκυψε το θέμα ασφάλισης για τις 100 ώρες πρακτικής εξάσκησης των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ; Μήπως τον Δρακόπουλο; Ο σπουδαστής-προπονητής που θα παρακολουθήσει τις 100 ώρες πρακτικής εξάσκησης είναι εργαζόμενος εφόσον έχει ήδη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος; Υφίσταται ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας για τις σχολές προπονητών της ΓΓΑ και τι ισχύει για την πρακτική εξάσκηση (καθεστώς ασφάλισης-αμειβόμενοι ή μη) των σπουδαστών σε αυτές, όπως αντίστοιχα για τα ΙΕΚ, ΑΕΙ ή άλλες ειδικευόμενες σχολές;

Κοινώς ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ…

4. Σε αντίστοιχες σχολές άλλων αθλημάτων τέθηκε τέτοιο θέμα;

5. Στις 7/12 υφίσταται ανακοίνωση υποχρεωτικότητας ασφάλισης στον κλάδο υγείας…τι προέκυψε;

 

📌Αν διαβάσετε το ΦΕΚ, το ερωτηματολόγιο της ΕΛΟΚ και όλες τις ανακοινώσεις σχετικά με την σχολή πουθενά δεν αναφέρει για ασφάλιση των σπουδαστών-προπονητών που θα κάνουν την πρακτική εξάσκηση. Και στις 7/12 προκύπτει θέμα ασφάλισης; Μετά από 4 μήνες λειτουργίας της σχολής και προς το τέλος της…???

👉Πιθανολογώ ότι τις απαντήσεις θα σας τις δώσει ο καθ ύλην αρμόδιος Δρακόπουλος με τον βοηθό του Μητρόπουλο. Και οι 2 μεγάλοι γνώστες του αθλήματος, του ΚΑΡΑΤΕ και του αθλητισμού γενικότερα…

🙏🏼Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες να τελειώσουν την Σχολή Προπονητών Β΄ επιτυχώς χωρίς έτι περαιτέρω προβλήματα ατενίζοντας με καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές το μέλλον τους

&

❌   να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ, λοιποί και ο κ. Δρακόπουλος να παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη τους…

🫵🫵Αυτό που πρέπει να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ οι Διοικούντες με το ΚΑΡΑΤΕ (Σιετής και ΣΙΑ) καθώς και ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ οι οποίοι θεωρούν ότι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ τους ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΝΟΣΩ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ (Κραβαρίτης, Κανέλλης, τα πουλέν τους και τα νέα φυντάνια) αλλά και όσοι ποτέ τους δεν ίδρωσαν προπονούμενοι στο ΚΑΡΑΤΕ (Δρακόπουλος),

🫵🫵🫵Οι οποίοι, έχουν την τάση να υποτιμούν την νοημοσύνη μας, τους μεγάλους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του Καράτε - αυτούς που δημιούργησαν την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - αλλά και όσους ασχολούνται προπονητικά με το ΚΑΡΑΤΕ χρόνια τώρα, ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΤΕ (!) για να το παίζετε κουμανταδόροι στις δικές τους ΠΛΑΤΕΣ…

❌❌Σας συνιστώ λοιπόν να σταματήσετε να παίζετε με τις ζωές και τις τύχες του ΚΟΣΜΟΥ δημιουργώντας τους αισθήματα ανασφάλειας, φόβου και ομηρίας για τα δικά σας συμφέροντα…

 

Εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία.

Μάριος Σιταράς

 

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 

 Η επιτυχής κατάληξη των δικαστικών υποθέσεων του Θύμιου Περσίδη .

 

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονταν τότε στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτετο το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

 Αρχική      Επικαιρότητα      Περιεχόμενα ΕΛΟΚ / WKF .