karate.gr: 124 – ΠΟΠΚ - Δικαστικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 27/7/06. Τελευταία ενημέρωση 20/12/07.

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε  

Καταχωρήσεις στο karate.gr Διοργανώσεις Χορηγίες-Δωρεές-Υποστήριξη

Άδειες Λειτουργίας Γυμναστηρίων

Σε πρώτη δημοσίευση από 16/12/2021 και αναδρομικά σε παλαιότερα άρθρα του www.karate.gr!

 Πρόλογος του άρθρου από τον Θύμιο Περσίδη .

Οι Αποφάσεις της 16/12/2021 του ΕΔΔΑ στις "Δύο" και της 1/12/2022 στη "Μία" Προσφυγές "PERSIDIS vs GREECE"!

Το www.karate.gr, σαν συνέχεια του από το ΝΟΕ-1977 μέχρι το ΔΕΚ-1994 με εκδότη τον Θύμιο Περσίδη κυκλοφορούντος μηνιαίου αθλητικού περιοδικού "ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΖΟΥΝΤΟ-ΚΑΡΑΤΕ" αρχικά και απλά "ΔΥΝΑΜΙΚΟ" αργότερα, είναι ένας "δημοσιογραφικός ιστότοπος", που γράφεται από έναν κορυφαίο γνώστη στον ειδικό χώρο του καράτε. Όσα πρόσωπα κρίνονται εδώ είναι αποδεδειγμένα δημόσια πρόσωπα και κρίνονται για πράξεις και παραλήψεις τους στους τομείς των δημόσιων αρμοδιοτήτων τους υπό τα ευρύτερα όρια κριτικής αξιολόγησης, όπως απαιτεί η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος για τον αθλητισμό, τον οποίο χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Ως επί 17 χρόνια εκδότης του ανωτέρω περιοδικού και από τον Αύγουστο του 2004 ιδιοκτήτης-διαχειριστής του www.karate.gr, αλλά και ως υπέρ των σαράντα ετών διοικητικός αθλητικών ομοσπονδιών καράτε, έχω δικαστεί σε περισσότερες από 80 δίκες (Πρωτοδικείου, Εφετείου, Αρείου Πάγου κτλ.) σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις με νίκες ή παραγραφές για τις περισσότερες από αυτές. Για δύο αστικές (με ασφαλιστικά) και μία ποινική (με μία αναίρεση δεκτή!) υποθέσεις, σύνολο 4+4+5=13 δίκες που έχασα, με αντικείμενο κυρίως τη συκοφαντική δυσφήμιση, είχα υποβάλει αντίστοιχα τρεις Προσφυγές (δύο το 2014 και μία το 2015, με κλικ εδώ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με ΠΑΡΑΠΟΝΑ για λανθασμένη εφαρμογή από τους Δικαστές υπέρμετρου περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης στα κείμενά μου, τα οποία αφορούσαν σε κριτικές αξιολογήσεις πράξεων δημοσίων προσώπων, παρ' όλο που υπέβαλα πάντα και σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ! Τις Προσφυγές αυτές τις είχα συντάξει μόνος μου χωρίς τη βοήθεια νομικού! Τέτοιες Προσφυγές υποβάλλονται στο ΕΔΔΑ περί τις 30.000 κάθε χρόνο από όλη την Ευρώπη και απορρίπτεται το 95% αυτών από το γραμματειακό πρωτόκολλο και την αρχική εκτίμηση του παραδεκτού της προσφυγής! Οι δικές μου πέρασαν και οι τρεις τα δύο αυτά στάδια μέσα στο ελάχιστο 5% για να δικαστούν!!!

Πριν όμως δικαστούν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που παρίσταται νομικά στο ΕΔΔΑ για την Ελληνική Κυβέρνηση, μού πρότεινε Συμβιβασμό με Αποζημίωση για παράβαση από τα δικαστήρια του άρθρου 6 περί μη δίκαιης δίκης και του άρθρου 10 περί ελευθερίας της έκφρασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αρχικά για τις δύο αστικές και μετέπειτα και για την ποινική! Αποδέχθηκα το Συμβιβασμό με την Αποζημίωση, διότι οι υποθέσεις είχαν αργήσει απαράδεκτα πάρα πολύ (εξίμισι χρόνια!), ενώ ήταν και οικονομικά συμφερότερος από το να εκδικαστούν! Η επιτυχία αυτή με κατέστησε το μόνο γνωστό Έλληνα Πολίτη, που χωρίς να είναι νομικός κατάφερε να δικαιωθεί σε τρεις ιδιόγραφες Προσφυγές του στο ΕΔΔΑ!!! Δεν υπάρχει δε καμιά αμφιβολία ότι η ανωτέρω πρόταση Συμβιβασμού αποτελεί παραδοχή ήττας, αφού το Δημόσιο δεν χαρίζει ούτε δεκάρα στον Πολίτη!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το www.karate.gr αναγνωρίστηκε από το ΕΔΔΑ ως δημοσιογραφικό site υπό την ευρεία έννοια και μπορεί πλέον ελεύθερα να κρίνει αξιολογικά πράξεις και παραλήψεις δημοσίων προσώπων στους τομείς των δημοσίων καθηκόντων τους με ευρύτερα πλαίσια εκφράσεων από ότι των απλών ιδιωτών!!! Με βάση αυτό το ακλόνητο συμπέρασμα, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες καλά θα κάνουν να μελετούν σε βάθος τις καταγγελίες, που κατά καιρούς υποβάλλω, και να διορθώνουν τις στρεβλώσεις, τις οποίες καταγγέλλω και τις οποίες "ανέχονται έως υποθάλπουν" χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!!

"Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης" = "Όλα στο Φως!"

 Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οικείου κεφαλαίου αλληλένδετων άρθρων και σχετικών 3000 περίπου σελίδων!  Μόλις στέλνετε στους φίλους σας με SMS: "karate.gr", αμέσως ανοίγουν το karate.gr και διαβάζουν το τελευταίο άρθρο του!!!


27/7/06 - Χαρλαύτη -  Περσίδης - 1:

Η Αδρεναλίνη στο Κόκκινο από την δικηγόρο του Δρακόπουλου και πρόεδρο της ΠΟΠΚ!!! Ασφαλιστικά και Απόφαση..


 Με την 3433/24-8-2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνονται οι παράνομες εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε, που "σκηνοθέτησαν" την 14-8-2005 ο δάσκαλος καράτε Παναγιώτης Δρακόπουλος, η δικηγόρος του και "πρόεδρος-μαϊμού της ΠΟΠΚ" (διότι ποτέ δεν υπήρξε πρόεδρος και ποτέ δεν λειτούργησε ως πρόεδρος, εφόσον οι εκλογές αυτές ακυρώθηκαν) κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη και ο έτερος δάσκαλος καράτε Γιώργος Τσόγκας, και δικαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΚ ηλ/γος-μηχ/γος Θύμιος Περσίδης, που είχε προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης από το karate.gr!


20/12/07 - Η Έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας σχετικά με τον "κομπογιαννίτη" της διατροφής.


Όσον αφορά στα εναντίον μου δικαστήρια της κας Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη, η οποία υποστήριζε η ίδια και υποστηρίζει δια της εκ του ιδίου γραφείου συνεργάτιδός της κας Δροσιάς Μπάκου την "επάρκεια του κατά φαντασίαν επιστήμονα διατροφολόγου" πελάτη της και "δημόσιου κινδύνου" κυρίου Παναγιώτη Δρακόπουλου, στο θέμα της απάτης της Διατροφικής του Ζώνης και των ιχθυέλαιων με τα οποία ταΐζει τον κόσμο, καθώς και στην "ευσυνείδητα φίλαθλη" με παρανομίες υποκατάστασή του στην διοίκηση της ΠΟΠΚ με το πρόσωπό της και το όνομά της, χωρίς πολλά λόγια παραπέμπω στις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών:

1 - 3834/2006 ασφ. μέτρων, η οποία με δικαίωσε στο σκέλος της διατροφικής ζώνης και "όχι ακόμα" στο σκέλος των @@@ διπλωμάτων καράτε,

2 - 3433/2006 ασφ. μέτρων, η οποία ακύρωσε τις εκλογές που έβγαλαν πρόεδρο την κα Χαρλαύτη,

3 - 3121/2007 εκουσίας, η οποία μας έδωσε την προσωρινή διοίκηση, στην οποία διοίκηση δεν συμμετέχουν ούτε ο κ. Δρακόπουλος ούτε η κα Χαρλαύτη, (και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου προσωρινού ΔΣ, η οποία με όρισε πρόεδρο), και

4 - στις επόμενες που θα βγούν ακόμα και θα δημοσιευθούν εδώ.


Ολόκληρη η Αίτηση με κλικ εδώ σε PDF

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων

ΑΙΤΗΣΗ (25-7-2006)

Ελένης Ζέππου - Χαρλαύτη, δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Αιτωλίας, αρ....

ΚΑΤΑ

Περσίδη Ευθυμίου του Κοσμά, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Ιπποκράτους, αρ....

 

Είμαι δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το έτος 2000 έως το τέλoς του έτους 2005 ήμουν πληρεξούσια δικηγόρος της. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε διεξήγαγε μεγάλο δικαστικό αγώνα, προκειμένου να εδραιώσει την ύπαρξή της, δεδομένου ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε (νυν Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) είχε ζητήσει την ακύρωση του καταστατικού της. Με την υπ' αριθμόν 110/2003 απόφαση του Αρείου Πάγου η ΠΟΠΚ δικαιώθηκε. Τον Ιανουάριο του έτους 2005 ορισμένα σωματεία-μέλη της ΠΟΠΚ, ζήτησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών να διοριστούν κάποια από τα μέλη τους ως προσωρινή διοίκηση αυτής. Στην δίκη αυτή παρενέβησαν κάποια από τα ιδρυτικά σωματεία, και ζήτησαν επίσης να διοριστούν ως μέλη της προσωρινής αυτής διοίκησης επίσης κάποια μέλη τους.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 2499/2005 απόφασή του περί διορισμού προσωρινής διοίκησης, διόρισε 4 άτομα από τα προταθέντα από τα αιτούντα σωματεία και 3 άτομα από τα προταθέντα από τα παρεμβάντα σωματεία.

 

Και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά .......

 

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.karate.gr, την 19-1-2006, δημοσίευσε άρθρο υπό τον τίτλο «Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη: Δικηγόρος και (p1us!) Σοροπτιμίστρια και "πρόεδρος-μαϊμού" της ΠΟΠΚ», στο οποίο αναφέρονται επί λέξει, τα εξής:

 

«Μετά από απάτες και πλαστογραφίες στις παράνομες αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε, η "σοροπτιμίστρια" κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη ανέλαβε να καλύψει, επ' αμοιβή φυσικά, ως μη έχουσα καμιά προηγούμενη αθλητική σχέση με το άθλημα και την ΠΟΠΚ, από τη θέση της "εικονικής προέδρου" τις επιθυμίες του πελάτη της Παναγιώτη Δρακόπουλου και του "επιχειρηματία" του καράτε και του χόκεϋ Γιώργου Τσόγκα!

 

Και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά .......

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

Και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά .......

Και λοιπά, και λοιπά, και λοιπά .......

 

Επειδή, κατά το άρθρο 57 ΑΚ, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον,

Επειδή προστασία του δικαιώματος μπορεί να ζητηθεί σε κατεπείγουσα περίπτωση και με ασφαλιστικά μέτρα κατά το άρθρο 731 ΚΠολΔ,

Επειδή το Δικαστήριο Σας έχει στα πλαίσια της προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης την εξουσία να διατάξει την προσωρινή παράλειψη πράξεων που προσβάλλουν απόλυτα δικαιώματα, όπως αυτό της προσωπικότητας, χωρίς να θίγεται η διάταξη του άρθρου 692 ΚΠολΔ παρ. 4, η οποία απαγορεύει την ικανοποίηση δικαιώματος με τη λήψη ασφαλιστικού μέτρου, καθώς η ανωτέρω διάταξη δεν απαγορεύει να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, υπό τη μορφή της προσωρινής ρύθμισης, όταν υπάρχει διαρκής έννομη σχέση,

Επειδή η αξίωση παράλειψης μελλοντικών προσβολών του κρίσιμου απόλυτου δικαιώματος επί της προσωπικότητας έχει από τη φύση της διάρκεια, τόση όση η διάρκεια της ισχύος του απόλυτου δικαιώματος επί της προσωπικότητας. Η αξίωση, συνεπώς, προς παράλειψη μελλοντικών προσβολών του κρίσιμου απόλυτου δικαιώματος της προσωπικότητας είναι μια διαρκής έννομη σχέση, η οποία, όταν συντρέχει ανάγκη μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, χωρίς να κινδυνεύει να ματαιωθεί ο σκοπός της κύριας δίκης.

Επειδή όλοι οι ισχυρισμοί και οι χαρακτηρισμοί, που αναφέρονται στο πρόσωπό μου του καθ' ου είναι ανυπόστατοι και αναληθείς και αποσκοπούν στην προσβολή της προσωπικότητάς μου,

Επειδή τα ανωτέρω δημοσιεύματα του καθ' ου στους δικτυακούς χώρους, που του ανήκουν, πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση, διότι με εμφανίζουν ότι υποθάλπω εγκληματίες, ότι δεν έχω ηθικές αναστολές, βάλλουν κατά της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και αποσκοπούν στην προσωπική και επαγγελματική μου εξόντωση.

Επειδή ο καθ' ου στρέφεται εναντίον μου και δηλώνει μέσω των δημοσιευμάτων του ότι με σκοπό μόνο το κέρδος, συμμετέχω σε απάτες και πλαστογραφίες, διότι ήμουν πληρεξούσια δικηγόρος του τέως Προέδρου της ΠΟΠΚ και νυν Τεχνικού Υπεύθυνου Παναγιώτη Δρακόπουλου.

Επειδή ο καθ' ου καθυβρίζει και ειρωνεύεται την συμμετοχή μου στο Σοροπτιμιστικό Σύλλογο Ψυχικού, ο οποίος αποτελεί, ως γνωστό, σύλλογο με πλoύσια φιλανθρωπική δράση.

Επειδή ο καθ' ου επιδιώκει την όσο δυνατό μεγαλύτερη διάδοση των υβριστικών του άρθρων, όχι μόνο στους αναγνώστες των ιστοσελίδων του αλλά έστειλε και μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ως άνω δημοσιεύματα σε μέλη του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου, αποδεικνύοντας το προσωπικό του μίσος εναντίον μου.

Επειδή ο καθ' ου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του πλήρως την εξώδικη δήλωσή μου της 25.01.2006, καλώντας με να παραιτηθώ από τον Σοροπτιμιστικό Σύλλογο και από Πρόεδρος της ΠΟΠΚ και ισχυριζόμενος ότι διαπράττω ποινικά αδικήματα ως δικηγόρος, ότι πληρώνομαι για να είμαι Πρόεδρος της ΠΟΠΚ, ότι είμαι αναξιόπιστη, ότι ψεύδομαι, ότι είμαι κατηγορούμενη και ευθέως αναφέρει ότι θα δημοσιεύει σε βάρος μου άρθρα για τα επόμενα εκατό χρόνια και ότι ταυτίζομαι με το πρόσωπο του πελάτη μου.

Επειδή ο καθ' ου προέβη σε καταγγελία στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ισχυριζόμενος όλα τα ανωτέρω ψευδέστατα γεγονότα, χαρακτηρίζοντάς με «αχάριστη» και «ύπουλη» και ότι διέπραξα «ανήθικη συναλλαγή» και «προσβάλλω το σώμα των δικηγόρων και την εντιμότητα».

Επειδή ο καθ' ου δημοσίευσε ακόμη και την δικηγορική μου σφραγίδα (όπως και της συνεργάτιδός μου) στο διαδίκτυο, και απειλεί, πλέον ευθαρσώς, στο τελευταίο δημοσίευμα του ότι θα στρέφεται διαρκώς εναντίον μου, γιατί διαπράττω ποινικά αδικήματα.

Επειδή ο καθ' ου είναι προφανές ότι πλήρως αγνοεί την έννοια του πληρεξούσιου δικηγόρου και στρέφεται εναντίον μου, λόγω της αντιδικίας με τους εντολείς μου. Επειδή είμαι Δικηγόρος πλέον των 20 ετών και ουδέποτε παραβίασα καθ' οιονδήποτε τρόπο το δίκαιο, τον Κώδικα Περί Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας του Συλλόγου μου. Επειδή είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε επισκέπτεται τις ιστοσελίδες του καθ' ου και διαβάζει τους εκεί καταχωρημένους ισχυρισμούς του καθ' ου για το πρόσωπο μου, σχηματίζει μία άποψη εξαιρετικά δυσμενή τόσο για την προσωπικότητά μου, όσο και για τον επαγγελματικό μου βίο, γεγονός που μου προξενεί ανεπανόρθωτη υλική ζημία και εξίσου μεγάλη ηθική βλάβη,

Επειδή, κατά δήλωση του ίδιου του καθ' ου στο τελευταίο δημοσίευμά του της 26.03.2006, την ιστοσελίδα του επισκέπτονται πλέον των 1.000 ατόμων καθημερινά από την Ελλάδα,

Επειδή συντρέχει άμεσος και επικείμενος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης της προσωπικής και επαγγελματικής μου τιμής και υπόληψης,

Επειδή συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη να παύσει ο καθ' ου να προσβάλλει βάναυσα με άρθρα του, που καταχωρεί στους δικτυακού ς τόπους, των οποίων είναι κάτοχος, την προσωπικότητά μου, και να θέτει σε κίνδυνο την προσωπική. και επαγγελματική μου υπόσταση

Επειδή ο καθ' ου προβαίνει διαρκώς σε δημοσίευση προσβλητικών για μένα άρθρων στους ως άνω αναφερόμενους δικτυακούς τόπους καθίσταται αναγκαία η έκδοση προσωρινής διαταγής σε βάρος του καθ' ου, έως την συζήτηση της παρούσας αίτησής μου στο Δικαστήριό Σας

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και όσα θα προσθέσω στο μέλλον

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση

Να υποχρεωθεί ο καθ' ου να διαγράψει από τους δικτυακούς χώρους με τα ονόματα www.karate.gr  και www.cybergym.gr  τα κάτωθι δημοσιεύματα, των οποίων συντάκτης είναι ο ίδιος, που αναφέρονται στο πρόσωπό μου:

1. Το από 19.01.2006 στην ιστοσελίδα www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη: Δικηγόρος και (plus!) Σοροπτιμίστρια και «πρόεδρος-μαϊμού» της ΠΟΠΚ»,

2.Το από 26-1-2006 στην ιστοσελίδα www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 2»,

3.Το από 11-02-2006 στην ιστοσελίδα www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος3»

4. Το από 26-03-2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Θρίλερ Μπάκου-Ζέππου»,

5. Το από 21-05-2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr, άρθρο υπό τον τίτλο «Το δεύτερο δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων του κ. Δρακόπουλου κατά του Ευθυμίου Περσίδη»

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

Να επιβληθεί στον καθ' ου η απαγόρευση οποιασδήποτε χρησιμοποίησης, παρουσίασης και διάθεσης στο κοινό στο μέλλον του ονόματος μου, της φωτογραφίας μου, στοιχείων της προσωπικής και επαγγελματικής μου κατάστασης, του βιογραφικού μου, και εν γένει της προσωπικής μου κατάστασης αφενός σε δημοσιεύματά είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο,

Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Δικαστήριό Σας σε βάρος του καθ' ου

-να απαλείψει τα ανωτέρω αναφερόμενα άρθρα, από τους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr, των οποίων είναι κάτοχος,

-να μην προβεί σε οποιαδήποτε χρησιμοποίηση, παρουσίαση και διάθεση στο κοινό του ονόματος μου, της φωτογραφίας μου, στοιχείων της προσωπικής και επαγγελματικής μου κατάστασης, του βιογραφικού μου και εν γένει της προσωπικής μου κατάστασης αφενός σε δημοσιεύματά είτε στους δικτυακούς τόπους με το όνομα χώρου www.karate.gr και www.cybergym.gr είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο του οποίου είναι σήμερα ή θα είναι στο μέλλον κάτοχος ο καθ' ου, είτε σε οποιοδήποτε έντυπο ηλεκτρονικό ή μη, αφετέρου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και μέσο, έως την συζήτηση της παρούσας αίτησής μου,

Να απειληθεί σε βάρος του καθ' ου για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί από το Δικαστήρίο Σας επιβολή σε βάρος του προσωρινής κράτησης ενός (1) έτους και χρηματική ποινή ποσού Ευρώ τριών χιλιάδων (3.000),

Να λάβει το Δικαστήριό Σας οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο κρίνει εύλογο για να ρυθμιστεί προσωρινά η ανωτέρω κατάσταση και να αποτραπεί ο παρών κίνδυνος,

 

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Δροσιά Μπάκου

(ίδια διεύθυνση και ίδιο γραφείο με την κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη)


Σημείωμα για την Δίκη της Ε. Ζέππου

Σημείωμα για την Δίκη του Ε. Περσίδη

 


Η  ΑΠΟΦΑΣΗ  (και εδώ σε pdf)

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αριθμός απόφασης 6728/13-9-2006

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

            Αποτελούμενο από τη Δικαστή Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Πρωτοδίκη, την οποία όρισε ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 17 Αυγούστου 2006, χωρίς τη σύμπραξη Γραμματέα, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Της αιτούσας Ελένης Ζέππου - Χαρλαύτη, κατοίκου Αθηνών (οδός Αιτωλίας αριθ. 30), η οποία εκπροσωπήθηκε από την πληρεξούσια δικηγόρο Δροσιά Μπάκου.

Του καθού η αίτηση Ευθυμίου Περσίδη του Κοσμά, κατοίκου Αθηνών (οδός Ιπποκράτους αριθ. 58), ο οποίος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως.

Η αιτούσα ζητεί να γίνει δεκτή η αίτησή της, που κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου με αριθμό 9619/2006 και προσδιορίστηκε για την παραπάνω δικάσιμο.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους και ζήτησαν να γίνουν δεκτοί.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

 Με την κρινόμενη αίτηση η αιτούσα ισχυρίζεται ότι προσβλήθηκε παράνομα στην προσωπικότητά της λόγω της εκτιθέμενης στην αίτηση υπαίτιας συμπεριφοράς, του καθού, επικαλούμενη δε επείγουσα περίπτωση ζητεί να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση με σκοπό να αρθεί η γενόμενη προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, με την απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης του καθού για κάθε παραβίαση των διατάξεων της εκδοθησομένης απόφασης. Η αίτηση είναι νόμιμη (άρθρα 57 του ΑΚ, 731, 732, 947 του ΚΠολΔ). Δικάζεται κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθρα 686επ. ΚΠολΔ) και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω κατ' ουσίαν.

Από την εκτίμηση των εγγράφων που προσκομίζουν οι διάδικοι και από όλη γενικά τη συζήτηση της υπόθεσης πιθανολογήθηκαν τα ακόλουθα: Η αιτούσα, η οποία είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, διετέλεσε από το έτος 2000 μέχρι το τέλος του έτους 2005 πληρεξούσια δικηγόρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ΠΟΠΚ).

Περαιτέρω λόγω αντιδικίας μεταξύ των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών της ανωτέρω Ομοσπονδίας (ΠΟΠΚ), στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στις 14-8-2005 για την εκλογή διοίκησης αυτής, η αιτούσα συμμετείχε στις εκλογές ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, και τελικά εξελέγην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του έτους 2006 για προσωπικούς λόγους.

Ο καθού ήταν γραμματέας της εν λόγω Ομοσπονδίας από το έτος 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2001, που ανέλαβε τη θέση του Προέδρου αυτής. Λόγω όμως της προσωπικής διαμάχης που ξεκίνησε μεταξύ των διαδίκων συνεπεία της συμμετοχής της αιτούσας στις ανωτέρω αρχαιρεσίες και της εκλογής αυτής στη θέση του Προέδρου, αλλά και της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του καθού και του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας και νυν Τεχνικού Υπεύθυνου Παναγιώτη Δρακόπουλου, στην οποία η αιτούσα συμμετείχε ως πληρεξούσιος δικηγόρος του τελευταίου, ο καθού, ο οποίος διατηρεί στο διαδίκτυο δύο ιστοσελίδες, την www.karate.gr και την www.cybergym.gr, άρχισε να δημοσιεύει σε αυτές διαδοχικά άρθρα, με τα οποία επιτίθεται φραστικά κατά της αιτούσας, δυσφημίζοντας και σχολιάζοντας ειρωνικά τη συμμετοχή της τελευταίας στο φιλανθρωπικό σωματείο “Σοροπτιμιστικός Σύλλογος Ψυχικού”, την δικηγορική της ιδιότητα, την εκλογή της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας και τέλος την υποψηφιότητά της ως Δημάρχου Ψυχικού.

Δικονομικό

Ιστορικό

Καταδίωξης
του Ε. Περσίδη

Ειδικότερα:

Στις 19-1-2006 ο καθού δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο “Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη : Δικηγόρος και (plus) Σοροπτιμίστρια και "πρόεδρος-μαϊμού" της ΠΟΠΚ”, στο οποίο αναφέρει ότι η αιτούσα “μετά από απάτες και πλαστογραφίες στις παράνομες αρχαιρεσίες της ΠΟΠΚ, ανέλαβε να καλύψει, έναντι αμοιβής, από τη θέση της "εικονικής προέδρου" τις επιθυμίες του πελάτη της Παναγιώτη Δρακόπουλου και του "επιχειρηματία" Γιώργου Τσόγκα”, ότι “αυτοπροβάλλεται ως αθώα περιστερά και γενναιόδωρη φιλάνθρωπoς ενώ έχει παραπλανήσει το Δικαστήριο προτείνοντας άτομα με κωλύματα για προσωρινή διοίκηση της ΠΟΠΚ, έχει αποδεχθεί να διοικεί μέσα σε απόλυτη παρανομία μια αθλητική ομοσπονδία με έvτονες υπόνοιες -πλαστογραφιών, είναι έτοιμη να σφραγίσει τα έγγραφα της ΠΟΠΚ με παραχαραγμένη και πλαστή σφραγίδα", στη συνέχεια δε παραθέτει στοιχεία σχετικά με την δράση του φιλανθρωπικού σωματείου "Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού", σχολιάζοντας ειρωνικά το γεγονός ότι η αιτούσα συμμετέχει στο σωματείο αυτό και μάλιστα ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού.

Στις 26-1-2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο “Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 2” στο οποίο επαναλαμβάνει τα ανωτέρω εκτιθέμενα περί παράνομης δραστηριότητας της αιτούσας στη διοίκηση της ΠΟΠΚ,

στη συνέχεια δε δημοσιεύει την από 25-1-2006 εξώδικη δήλωση - πρόσκληση της αιτούσας, με την οποία η τελευταία ζητεί από τον καθού να απαλείψει από τις ιστοσελίδες του κάθε αναφορά στο όνομα και τις δραστηριότητές της, απαντώντας κατά παράγραφο στην ως άνω εξώδικη πρόσκληση της αιτούσας με ειρωνικές φράσεις, χαρακτηρισμούς και σχόλια όπως  “μην κρύβεις τις "λαδιές" σου πίσω από τον σοροπτιμισμό! Παραιτήσου !”, “εσύ η άσχετη με το καράτε ξεφυτρώνεις πρόεδρος της ΠΟΠΚ παράνομα και από το πουθενά”, “τη βρώμικη αυτή συναλλαγή, την οποία εγώ δεν έχω αμφιβολία ότι την πληρώνεσαι με χρήμα από τον πελάτη σου και η οποία έχει σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων του”, “αν ήσουν πραγματική "σοροπτιμίστρια" και όχι "πράσινα άλογα", μόλις διαπίστωνες αυτές τις παρανομίες, θα είχες παραιτηθεί από μόνη σου από το καράτε! Αλλά ο σοροπτιμισμός για σένα, όπως αποδεικνύεις με τη συμπεριφορά σου, είναι "φρου φρου και αρώματα", δηλαδή ακόμα ένα πεδίο προβολής κάποιας υποκριτικής σου εικόνας για επαγγελματική και μόνο εκμετάλλευση”, “Απ' όπου και να σας πιάσει κανείς "βρωμάτε”, “Επιτέλους κάνε τις επιλογές σου: ή την δόξα του σοροπτιμισμού ή τα λεφτά από την... πισίνα του Δρακόπουλου ! Ήδη με το παρόν εξώδικο" βουτάς" από την εξέδρα... προς τα κάτω!!!!”, “εξαφανίσου από το καράτε! Είσαι άσχετη και καταστροφική!”

Στις 11-2-2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο' 'Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 3" στο οποίο αφού επαναλαμβάνει για τρίτη φορά τα περί παράνομης δραστηριότητας της αιτούσας στη διοίκηση της ΠΟΠΚ, στη συνέχεια παραθέτει το κείμενο της καταγγελίας του στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στο οποίο σχολιάζει αρνητικά τη δικηγορική ιδιότητα της αιτούσας την οποία αποκαλεί "αχάριστη" και "ύπουλη", και ότι διέπραξε "ανήθικη συναλλαγή", αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά "δεν είναι εικόνα μέλους δικηγορικού συλλόγου αυτή της κας Ελένης Ζέππου - Χαρλαύτη".

Στις 26­3-2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο "Θρίλερ Mπάκου Ζέππου" στο οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει την "παράνομη" δραστηριότητα της αιτούσας στη διοίκηση της ΠΟΠΚ., στην οποία εμπλέκει κατά τους ισχυρισμούς του και την συνεργάτιδά της κα Μπάκου, ενώ περαιτέρω εκθέτει ειρωνικά σχόλια σχετικά με την υποψηφιότητα της αιτούσας για Δήμαρχος στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού.

Στις 21­5-2006 δημοσίευσε άλλο άρθρο με τον τίτλο "Το δεύτερο δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων του κ. Δρακόπουλου κατά του Ευθυμίου Περσίδη", στο οποίο κατηγορεί την αιτούσα ότι υποστηρίζει τον πελάτη της Παναγιώτη Δρακόπουλο "με επιθετική δικηγορική δεοντολογία", πέραν των ορίων αξιοπρέπειας που επιβάλλει η δικηγορική της ιδιότητα.

Το περιεχόμενο των παραπάνω καταχωρήσεων από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν πιθανολογήθηκε ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

(Εδώ εγώ ο Περσίδης βάζω τρία θαυμαστικά απορίας !!!)

Όμως από το παραπάνω ειρωνικό, προκλητικό και συκοφαντικό περιεχόμενο των επίδικων δημοσιεύσεων, που ο καθού επαναλαμβάνει στις ιστοσελίδες του και σε άλλες ημεροχρονολογίες, διανθίζοντας αυτό επίσης με φωτογραφίες της αιτούσας, προσβάλλεται η τιμή, το όνομα, η φήμη και η υπόληψη της τελευταίας, επειδή δε η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται, αφού οι καταχωρήσεις αυτές επαναλαμβάνονται, η προσβολή δε αυτή επηρεάζει άμεσα την επαγγελματική και προσωπική υπόσταση της αιτούσας, παρίσταται επείγουσα ανάγκη να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί μελλοντική προσβολή της προσωπικότητας της αιτούσας με παρόμοιες πράξεις του καθού. Με τη λήψη των μέτρων αυτών δεν παραβιάζεται η γενική αρχή του άρθρου 692 παρ. 4 ΚΠολΔ, γιατί είναι επιτρεπτή η προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης προς εξασφάλιση του δικαιώματος της προσωπικότητας εφόσον πρόκειται για διαρκή έννομη σχέση (Β. Βαθρακοκοίλη, ΕρμΚΠολΔ υπό άρθρο 731, παρ. 47, σελ. 316). Επομένως η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή ως βάσιμη κατ' ουσίαν ­και να διαταχθούν όσα ορίζονται στο διατακτικό της παρούσας. Τα δικαστικά έξοδα της αιτούσας πρέπει να επιβληθούν σε βάρος του καθού (άρθρο 176 ΚΠολΔ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

-Δικάζει κατ' αντιμωλία των διαδίκων

-Δέχεται την αίτηση.

-Υποχρεώνει τον καθού να διαγράψει από τους δικτυακούς χώρους με τα ονόματα www.karate.gr και www.cybergym.gr τα παρακάτω δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπο της αιτούσας:

1) Το από 19-1-2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr άρθρο με τον τίτλο "Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη : Δικηγόρος και (p1us) Σοροπτιμίστρια και "πρόεδρος-μαϊμού" της ΠΟΠΚ".

2) Το από 26-1-2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr άρθρο με τον τίτλο "Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 2".

3) Το από 11-2-2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr άρθρο με τον τίτλο "Ελένη Ζέππου - Χαρλαύτη Μέρος 3".

4) Το από 26-3-2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr άρθρο με τον τίτλο "Θρίλερ Μπάκου - Ζέπου"

5) Το από 21-5­2006 στην ιστοσελίδα του www.karate.gr άρθρο με τον τίτλο "Το δεύτερο δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων του κ. Δρακόπουλου κατά του Ευθυμίου Περσίδη".

-Απαγορεύει προσωρινά στον καθού να δημοσιεύει στο μέλλον στους δικτυακούς χώρους με το όνομα www.karate.gr και www.cybergγm.gr, σε οποιοδήποτε άλλo δικτυακό χώρο του οποίου είναι κάτοχος ο καθού, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έντυπο ή μη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, οτιδήποτε σχετίζεται με την προσωπικότητα της αιτούσας και ιδίως το όνομά της, φωτογραφίες και οποιαδήποτε άλλη απεικόνιση του προσώπου της και γενικά την προσωπική και επαγγελματική της κατάσταση.

-Απειλεί κατά του καθού και υπέρ της αιτούσας χρηματική ποινή χιλίων ευρώ (1.000) και προσωπική κράτηση δύο (2) μηνών σε κάθε περίπτωση παραβίασης της παραπάνω υποχρέωσής του.

-Ορίζει χρόνο ασκήσεως κυρίας αγωγής το χρονικό διάστημα των τριάντα (30) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας.

-Επιβάλλει σε βάρος του καθού τα δικαστικά έξοδα της αιτούσας, το ύψος των οποίων ορίζει σε 100 ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στην Αθήνα σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του, χωρίς να παρευρίσκονται οι διάδικοι και οι πληρεξούσιοί τους δικηγόροι στις 13-9-2006.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Επί της ανωτέρω Απόφασης κατετέθη Ανάκληση την 28-9-2006 λόγω της (μέτεπειτα της συζήτησής της) ισχυρότερης Απόφασης 3433/24-8-06, η οποία ακύρωσε τις εκλογές της ΠΟΠΚ και άρα επαληθεύτηκε η βάση των ισχυρισμών του Περσίδη, της οποίας Ανάκλησης η συζήτηση έγινε την 26-1-2007! Προσωρινά και μέχρι τη νέα δημοσίευση θυμίζουμε ότι η αρχή των γεγονότων ήταν η παράνομη ανάμειξη της κας Χαρλαύτη στα διοικητικά της ΠΟΠΚ με πρόταση και αποδοχή τεχνικών στο ΔΣ της ΠΟΠΚ καθώς και με τη δική της παράνομη ανάδειξη στη θέση της προέδρου!

Φωτό άνω:  Ο κ. Χριστοφοράκος "χορηγεί" τον Δρακόπουλο εν αγνοία του ΔΣ της ΠΟΠΚ
στους αγώνες της ΠΟΠΚ 16/12/2001. (Το ίδιο και σε αυτούς του 2002 και δεν ξέρουμε σε τι άλλο!). Αριστερά με μαύρη χακάμα η κα Καρολίνα Τρύπου, διαιτητής των αγώνων, και δεξιά ο κ. Σταμάτης Γατσούλης, επίσης διαιτητής των αγώνων. Και τους δύο αυτούς διαιτητές είχε προτείνει και είχε αποδεχθεί εν γνώσει της παρανόμως, αφού ήταν διαιτητές και απαγορεύεται από το νόμο, η κα Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΠΚ, που διορίστηκε από το δικαστήριο τον Απρίλιο του 2005, καθώς και στο αιρετό διοικητικό συμβούλιο, που προέκυψε από τις παράνομες εκλογές του Αυγούστου του 2005 από το οποίο "ανεδύθη" η κα Χαρλαύτη ως πρόεδρος της ΠΟΠΚ.


www.karate.gr    

 Αρχική     Επικαιρότητα     Οι Δίκες του Καράτε