karate.gr: 15 - Αθλητικά Θέματα 

Πρώτη δημοσίευση 22/11/2004.

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .T h e   P r o f i l e r

Το κυνήγι του εγκλήματος από τις ειδικές υπηρεσίες κάθε χώρας έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια τη μέθοδο της σκιαγράφησης του λεγόμενου "προφίλ" του εγκληματία με στόχο τον εντοπισμό του. Η επιστημονική σκιαγράφηση του πορτρέτου ενός εγκληματία (Offender Profiling) είναι μία μέθοδος για να εντοπίζεται ο δράστης ενός εγκλήματος με βάση την ανάλυση όλων των επί μέρους έστω και μηδαμινών στοιχείων της φύσης του εγκλήματος και του τρόπου με τον οποίο αυτό διαπράχθηκε. Μερικές υποκρυπτόμενες διαφορετικές όψεις του εγκληματικού χαρακτήρα καθορίζονται από τις χαρακτηριστικές επιλογές των ενεργειών του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το έγκλημα. Αυτές οι πληροφορίες συνδυάζονται με άλλες σχετικές λεπτομέρειες και στοιχεία του εγκλήματος, κωδικοποιούνται και ταξινομούνται και κατόπιν συγκρίνονται με τα χαρακτηριστικά γνωστών τύπων ανθρώπινης προσωπικότητας και πνευματικών ή/και ψυχικών ανωμαλιών, ώστε να εξαχθεί μία περιγραφή: το ψυχολογικό "προφίλ" του εγκληματία.

Το Profiling εκτός από ερευνητική μέθοδος είναι και δικαστική επιστήμη, η οποία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα. Οι εγκληματολόγοι το θεωρούν ως ένα είδος εφαρμοσμένης ή κλινικής εγκληματολογίας, ενώ στην ποινική δικαιοσύνη ενίοτε, συγχέουν το "πορτρέτο" αυτό με την αναπαράσταση στον τόπο το εγκλήματος (αλλά η ταύτιση αυτή είναι λανθασμένη). Τέλος, οι δικηγόροι το θεωρούν ως ένα είδος ερευνητικής ανάλυσης συμπεριφοράς του κατηγορούμενου.

Η μέθοδος του Profiling, μαζί με το αντίστοιχο επάγγελμα, προέκυψε σχεδόν ταυτόχρονα με τον όρο "κατά συρροή δολοφόνος" (serial killer) στις αρχές της δεκαετίας του '70, και οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας του ειδικού τμήματος Επιστημονικής Ανάλυσης Συμπεριφοράς του FBI, ώστε να τεθεί σε επίσημη και επιστημονική βάση η επιβολή του νόμου σε πράξεις που επιχειρούνται εξαιτίας συμπεριφορών και αιτιών που ανάγονται στην ψυχολογία του ατόμου. Στην Αμερική, τη χώρα που συμβαίνουν όλα, όταν ένα έγκλημα εικάζεται ότι μπορεί να είναι έργο κατά συρροή δολοφόνου, αναλύεται στα στοιχεία του, ρίχνονται οι παρατηρήσεις σε μια τεράστια βάση δεδομένων και εξετάζονται από ειδικές ομάδες οι ομοιότητες με άλλα εγκλήματα σε όλη τη χώρα των 300 εκατ. κατοίκων.

Η ανωτέρω μέθοδος και επιστήμη δεν μας είναι καθόλου άγνωστη σαν βασική αρχή τουλάχιστον. Έχει εφαρμογή στην καθημερινή μας ζωή, αφορά όλους μας και την εφαρμόζουμε προς κάθε κατεύθυνση σε πρωτόγονη μορφή ενστικτωδώς, όταν προσπαθούμε "να ψυχολογήσουμε" το διπλανό μας με στόχο να προβλέψουμε τις κινήσεις του. Η προσπάθειά μας αυτή τις περισσότερες φορές είναι αναποτελεσματική, διότι δεν της δίνουμε την ανάλυση που πρέπει ή διότι δεν δίνουμε στα στοιχεία που προκύπτουν τη σημασία που πρέπει.

Το πρώτο πράγμα που συγχέει τις σκέψεις μας είναι το ότι τα χρήσιμα στοιχεία, από τα οποία βγαίνουν ζουμερά συμπεράσματα με βαρύτητα, δεν μας προσφέρονται αφειδώς και συγκεντρωμένα, αλλά είναι σχετικά λιγοστά σε σύγκριση με όλα τα στοιχεία που "παράγει" το μελετώμενο άτομο, χρονικά μακριά το ένα από το άλλο και θα πρέπει εμείς να τα ανιχνεύσουμε ανάμεσα από ένα βουνό στοιχείων όχι μόνο ρουτίνας και καθημερινότητας, αλλά και επιτηδευμένης "κάλυψης" από το παρατηρούμενο άτομο. Όταν όμως καταφέρουμε να απομονώσουμε τα πραγματικά στοιχεία τα περιγραφικά της κρυφής προσωπικότητας του παρατηρούμενου ατόμου, τότε βλέπουμε με έκπληξη ένα πολύ απλό συναρμολογημένο παζλ, το οποίο μας αποκαλύπτει τις ίσως τυχαία, αλλά κυρίως εσκεμμένα καλά κρυμμένες του επιδιώξεις!!!

Η επιστημονική αυτή μέθοδος ανάλυσης του χαρακτήρα και η εξ αυτής πρόβλεψη των επιδιώξεων του παρατηρούμενου ατόμου έχει εφαρμογή και σε μένα που τα γράφω και σε σένα που τα διαβάζεις και σε όποιον μπαίνει στο στόχαστρο της παρατήρησης! Εκείνοι, όμως, που δεν πρέπει ... να βγαίνουν ούτε λεπτό από το στόχαστρο της παρατήρησης είναι τα δημόσια πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες του Ελληνικού λαού: οι κυβερνώντες!

Η εναπόθεση στα χέρια των κυβερνώντων της τύχης του Ελληνικού λαού αποτελεί Ιερή Αποστολή! Αν αυτοί είναι καλά κρυπτόμενοι κλέφτες, απατεώνες, παράνομοι, δολοπλόκοι, διαπλεκόμενοι, διεφθαρμένοι, δεν πρόκειται ποτέ να το δηλώσουν μπροστά στις κάμερες. Ποτέ όμως τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν αποδίδονται χωρίς αποδεδειγμένη αιτία, αλλά και δεν δημιουργούνται στο μυαλό των διοικούμενων χωρίς πραγματική αιτία. Και αιτίες των σχετικών σκέψεων των διοικούμενων αποτελούν οι πράξεις και οι παραλήψεις, τις οποίες εσκεμμένα και υπό επιτηδευμένη κάλυψη διαπράττουν οι κυβερνώντες κατευθυνόμενοι από τις επιδιώξεις τους!

Αν, λοιπόν, οι αποκαλυπτόμενες επιδιώξεις τους είναι διάφορες από τη χρηστή και ισότιμη διοίκηση των Ελλήνων, τότε οι κυβερνώντες αυτοί είναι όχι μόνο άχρηστοι, αλλά και επικίνδυνοι!


Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΟΣ!!!

 

Ναι, είναι ... ορφανός από ... πατέρα και τα πληρώνει όλα η ... μητέρα Ελλάδα! Μόνο ...  νονούς έχει (διάβαζε: πνευματικούς πατέρες) και πολλούς μάλιστα! Μερικοί όμως ενεργούν ως ... "νονοί της νύχτας", ενώ ... "βαφτίζουν την ημέρα"! Βαφτίζουν νόμιμους τους παράνομους και νάααα η ... μπομπονιέραααα! Επιχορηγήσεις που ποτέ δεν ελέγχονται που πάνε τα λεφτά, διοικήσεις, που ποτέ δεν ξέρεις από πού έρχονται (κάποιος, λέει, στο Τζούντο αγόρασε ... είκοσι συλλόγους και πήρε τη διοίκηση!), και παιδιά των διοικούντων που μπαίνουν στα πανεπιστήμια από φτιαχτούς αγώνες!

Για παράδειγμα δείτε την ευθεία διαπλοκή του Ορφανού (πνευματικός πατέρας του Αθλητισμού!) με τον Γερόλυμπο (πνευματικός πατέρας του καράτε!) πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, η οποία έχει πάρει από το 1990 πάνω από 1,2 δις δρχ.!!!

ΚΑΙ έμπορος αθλητικών ειδών ο Γερόλυμπος ΚΑΙ με παράνομο καταστατικό και διοικήσεις η ΕΛΟΚ ΚΑΙ καταγγελίες για τα οικονομικά ΚΑΙ παραμάγαζο εκμετάλλευσης με παράλληλες ιδιωτικές ομοσπονδίες έχουν στήσει!

Γιατί διαπλοκή; Διότι αν δεν είναι διαπλοκή, τότε τι στο διάλο έχουμε κάνει του ... πνευματικού πατέρα του Αθλητισμού και δεν μας απαντάει οκτώ μήνες τώρα στις καθημερινές ενοχλήσεις μας με αιτήσεις, επιστολές, fax, email, εξώδικα, δικαστικές αποφάσεις, Συνήγορο του Πολίτη, Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και ό,τι άλλο έχει η φαρέτρα του απλού πολίτη?

Γιατί ... αγκαλιάζει στοργικά μόνο τον Γερόλυμπο με 170 εκατ. δρχ. το χρόνο και κάλυψη των παρανομιών του και δεν αγκαλιάζει λίγο και εμάς ο ... πνευματικός πατέρας του Αθλητισμού με μια απλή αναγνωρισούλα???


Από τις 29/01/03 -

Με Απόφαση του Αρείου Πάγου το Παραδοσιακό Καράτε είναι της ΠΟΠΚ και όχι της ΕΛΟΚ!

 

Όταν ο Ορφανός ήταν αντιπολίτευση καυτηρίαζε αυτά που κάνει ο ίδιος σήμερα:  

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/10/2003

Επερώτηση για πριμ και επιχορηγήσεις

Το καυτό θέμα της μη καταβολής από τη ΓΓΑ του 50% των ετήσιων επιχορηγήσεων προς τις ομοσπονδίες και των πριμ στους αθλητές που διακρίθηκαν διεθνώς, θίγει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Ορφανός σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή. Επίσης κάνει νύξη στο έλλειμμα της ΓΓΑ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ και ζητάει «να δοθούν πλήρη οικονομικά στοιχεία με κατάθεση των αντίστοιχων εγγράφων».

ΣΧΟΛΙΟ: 24-11-2004 και ο Ορφανός δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τις εγκεκριμένες επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών για το 2004. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ευνοεί τους "δικούς του" χωρίς να φαίνεται!
 

Όταν ο Ορφανός ήταν αντιπολίτευση καυτηρίαζε αυτά που κάνει ο ίδιος σήμερα:  

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/11/2003

Καταγγελία Γ. Ορφανού

Την ανάκληση από τον γ.γ.Α, Νίκο Εξαρχο, της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με καρότσι (ΟΣΕΚΚ) καταγγέλλει ως άδικη και υπαγορευόμενη από κομματικά κριτήρια ο Γιώργος Ορφανός, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πολιτισμού-Αθλητισμού της Ν. Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση και το υφυπουργείο Αθλητισμού υπέκυψε για μία ακόμη φορά στις σειρήνες του κομματισμού και των εκλογικών αναγκών. Το βασικό αμάρτημα της Ομοσπονδίας; Οτι η διοίκησή της δεν είναι αρεστή στους κυβερνώντες, δεν είναι αρκούντως υποτακτικοί και συγχρόνως παράγουν έργο στο χώρο των ατόμων με αναπηρίες, αφαιρώντας τη μοναδικότητα της εκμετάλλευσης από ειδήμονες του κυβερνητικού χώρου», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο κ. Ορφανός.

ΣΧΟΛΙΟ: Τυποποιημένες κομματικές φράσεις χωρίς καμιά ουσία και βαρύτητα.


18/02/04 - Παράνομη Άρνηση του ΓΓΑ Νίκου Έξαρχου στην Αίτηση Αναγνώρισης της ΠΟΠΚ

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

 

18/02/04 – Δημοσιεύματα του “Φίλαθλου” για τον Γερόλυμπο

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

 

02/03/04 - Επιστολή Αγανάκτησης της ΠΟΠΚ προς τον ΓΓΑ Νίκο Έξαρχο

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

Ο Νίκος Έξαρχος παρανομεί εν γνώση του υπέρ του Γερόλυμπου! Πότε ένας Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού παρανομεί εν γνώση του υπέρ ανθρώπου που κατηγορείται για παρανομίες??? Τι σχέση έχει ο Έξαρχος με τον Γερόλυμπο?


karate.gr:  10/03/04

Αλλαγή Πολιτικής Ηγεσίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

(Σχόλια αναδρομής γραμμένα την 30/7/04)

Υφυπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γιώργος Ορφανός, δηλαδή ... ορκίζεται ότι θα τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα και θα διοικεί τον Αθλητισμό με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού λαού και όχι το δικό του!

ΣΧΟΛΙΟ: Μόνο αυτό δεν έκανε!

 

10/03/04 - Εξώδικο της ΠΟΠΚ κατά της ΓΓΑ για την μη Εφαρμογή των Νόμων και των Αποφάσεων των Δικαστηρίων

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

Την ίδια μέρα μπαίνει στη ΓΓΑ και το εξώδικο της ΠΟΠΚ κατά της ηλίθιας και παράνομης αρνητικής απάντησης Έξαρχου προς την ΠΟΠΚ σχετικά με την αναγνώρισή της. Πάντα ελπίζαμε ότι ο Ορφανός θα διέφερε από τον Έξαρχο. Τελικά πέσαμε έξω και δεν διαφέρει καθόλου, διότι με την τακτική του της μη απάντησης στις αλλεπάλληλες ενοχλήσεις της ΠΟΠΚ αποδεικνύει ότι υιοθετεί την ίδια ηλίθια απάντηση και άρα είναι ίδιος με τον Έξαρχο. Όχι μόνο ανίκανος να διαισθανθεί το αθλητικό πνεύμα, αλλά και επικίνδυνος για τον αθλητισμό και τη χρηστή διανομή των χρημάτων του ελληνικού λαού προς τον αθλητισμό.

ΣΧΟΛΙΟ: Τα μοιράζει σαν να είναι ... δικά του. Και στο εξώδικο, καμιά απαντηση! Έτσι σέβεται ο Ορφανός τον πολίτη!

Ο Γιώργος Ορφανός παρανομεί εν γνώση του υπέρ του συνεργάτη του Γερόλυμπου! Πότε ένας Υφυπουργός Αθλητισμού παρανομεί εν γνώση του υπέρ ανθρώπου που κατηγορείται για παρανομίες???

 

29/03/04 - Υπενθύμιση της Εκκρεμότητας της Αναγνώρισης της ΠΟΠΚ στο Νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

 

karate.gr: 30/04/04

Δίνονται μεγάλα οφειλόμενα ποσά στις αθλητικές ομοσπονδίες.

ΣΧΟΛΙΟ: Συνεπώς για την αναγνώριση της ΠΟΠΚ δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα! Και άρα αποδεικνύεται ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η εύνοια της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Γερόλυμπου!!! Του οποίου προστατεύει τα συμφέροντα περιφρονώντας τους πολίτες, το Σύνταγμα της Ελλάδας, τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αδιαφάνεια και διαφθορά στο φόρτε τους κ. Καραμανλή!

 

karate.gr: 31/05/04    ομοίως για 30/06/04

Τα Δελτία Τύπου της ΓΓΑ δίνουν έντονα την εντύπωση ότι ο Γιώργος Ορφανός χρησιμοποιεί την ΓΓΑ σαν κομματικό όργανο προσωπικής του προβολής.

ΣΧΟΛΙΟ: Ούτε η ... Ναόμι Κάμπελ στην ... πασαρέλα να ήτανε!!!

 

03/06/04 - Επιστολή Διαμαρτυρίας της ΠΟΠΚ προς τον Υφυπουργό Γιώργο Ορφανό

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

 

28/06/04 - Επιστολή Αγανάκτησης της ΠΟΠΚ προς τον Υφυπουργό Γιώργο Ορφανό με το Ιστορικό της Υπόθεσής της.

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

Ο Γιώργος Ορφανός παρανομεί εν γνώση του υπέρ του συνεργάτη του Γερόλυμπου! Πότε ένας Υφυπουργός Αθλητισμού παρανομεί εν γνώση του υπέρ ανθρώπου που κατηγορείται για παρανομίες???

10/07/04 - Επιστολή Αγανάκτησης της ΠΟΠΚ προς τον Πρωθυπουργό

(Την στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα την γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!)

Παράλληλα το θέμα μας το είχαμε αναπτύξει στον διευθυντή του Ορφανού κ. Δημήτρη Λυκόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι τον "στενό" συνεργάτη του Ορφανού "τον είχε ακουστά! Και από ότι μάθαμε το θέμα της αναγνώρισής μας το είχε αναλάβει ο βοηθός του Λυκόπουλου κ. Μπάλλιος καθώς και ο "Σύμβουλος" του υφυπουργού κ. Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης!!! Οκτώ ολογράφως και 8 αριθμητικώς ... μήνες το ... μελετάνε χωρίς να μας δώσουν καμιά απάντηση (κρύβονται και από τα τηλέφωνα ακόμα) και αυτός που ... ΔΕΝ γνωρίζουνε (ο Γερόλυμπος) μπαινοβγαίνει κάθε μέρα στα γραφεία τους!!!

Ήδη έχουμε κάνει από 30/07/01 - Εξώδικη Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΟΠΚ κατά της ΓΓΑ και έχουμε καταγγείλει τις παρανομίες της ΕΛΟΚ και η ΓΓΑ φρόντισε να κάνει εικονικούς οικονομικούς ελέγχους της πλάκας στην ΕΛΟΚ και να καλύψει τις παρανομίες του Γερόλυμπου. Πώς δικαιολογείται να λειτουργεί ακόμα και να επιχορηγείται ευνοϊκά μια ομοσπονδία της οποίας το ΔΣ κάνει βασικές τυπικές και ουσιαστικές παρανομίες υπό τις ευλογίες και την κάλυψη των υπαλλήλων και της ηγεσίας της ΓΓΑ, ακόμα και μετά από καταγγελίες!!! ΤΖΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ?????

 

Όλα τα σχετικά έγγραφα τα στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα τα γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!  Επομένως ο Κώστας Καραμανλής ως υπουργός Πολιτισμού παρανομεί εν γνώση του καλύπτοντας τον Γιώργο Ορφανό, ο οποίος παρανομεί εν γνώσει του υπέρ του συνεργάτη του Γιώργου Γερόλυμπου! Πότε ένας Υπουργός Πολιτισμού παρανομεί υπέρ του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος παρανομεί εν γνώση του υπέρ ανθρώπου που κατηγορείται για παρανομίες???

 

Με βάση τα μέχρι σήμερα (22/11/04) αθλητικά γεγονότα και τα από 18/02/04 – Δημοσιεύματα του “Φίλαθλου” για τον Γερόλυμπο, βάζω στοίχημα πως ο Κώστας Καραμανλής, όταν πήγε στις 18/2/04 στην Αγγελοπούλου, δεν πήγε για να πληροφορηθεί την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών, αλλά για να γλιτώσει από την κλωτσιά της Γιάννας τον Γερόλυμπο!!! Αλλά δεν τον γλίτωσε! Αν έχω δίκιο τότε η εκτίναξη από ενθουσιασμό του Κώστα Καραμανλή στα γκολ του Euro2004 θα ήταν ... υποκριτική και όχι πραγματική! Δείτε καλά τα βίντεο!

Εμείς του Παραδοσιακού Καράτε δεν χρειαζόμαστε άλλο δείγμα αναισθησίας! Εφόσον ο Ορφανός περιφρονεί τον πολίτη, τους νόμους, το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου για χάρη του "κολλητού του" Γιώργου Γερόλυμπου, ακόμα και όταν οι πράξεις αυτές κολλάνε τη ρετσινιά της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της κακοδιοίκησης, είναι δεδομένο πλέον ότι ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία είναι σφιχταγγαλιασμένη με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την παρανομία!!!


1- Και η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! Καλύπτει απόλυτα τις παρανομίες των συνεργατών του, όποιες και να είναι αυτές.


karate.gr: 31/07/04

Οι αθλητές της ομοσπονδίας Ταεκβοντό απειλούν μην κατέβουν στους Ολυμπιακούς και ο Ορφανός πάει στο προπονητήριό τους στο Λουτράκι για να τρίξει τα δόντια στους επαναστάτες! Γυρίζει πίσω με την ουρά στα σκέλια και δίνει αμέσως από τα οφειλόμενα στους αθλητές και την ομοσπονδία! Ένα μήνα αργότερα υπογράφει εκπτωτική πράξη για τον πρόεδρο Πραγαλό του Ταεκβοντό, ώστε να εκπέσει από το αξίωμά του. Εκείνος εκπίπτει και ... ξανασηκώνεται αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας ... ακυρώνει την εκπτωτική πράξη του Ορφανού!!! Στη συνέχεια ο Πραγαλός παίρνει μέρος στις εκλογές του Ταεκβοντό και ξαναβγαίνει ... Πρόεδρος!!!

ΣΧΟΛΙΟ: Μην πτοείσαι Υφυπουργέ! Να ξαναπροσπαθήσεις!!!

 

karate.gr: 11/08/04 “Άδειο Κουστούμι” και ο Γιώργος Ορφανός!

Δεν μιλάμε για την αθλήτρια του Τζούντο! Κατά πόσον φέρει ευθύνη η ΓΓΑ και κατά συνέπεια ο Ορφανός? Αν ο Ορφανός και η ΓΓΑ δεν είχαν εξασφαλίσει απόλυτη ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους αθλητές εν όψει της φοβερής δοκιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε κατά τη γνώμη μου φέρουν ευθύνη! Είναι γνωστό ότι στο στρες των αγώνων οι αθλητές βγάζουν στην επιφάνεια ό,τι τους βασανίζει!

 

karate.gr: 15/08/04

 Σκάει το Σκάνδαλο της Ντόπας και αμαυρώνει τους Ολυμπιακούς, δηλαδή το Σκάνδαλο της Αρπαχτής! Ο Ορφανός δεν ήξερε και δεν ξέρει τίποτα για την Ντόπα που επιχορηγούσε, αποδεικνύεται τελείως άσχετος και ανίκανος να προστατεύσει ως αρμόδιος υπουργός την Ελλάδα από το διεθνές ρεζιλίκι! Ψελλίζει ότι έδωσε ... γραφεία στην Επιτροπή Αντιντόπινγκ! Γινόμαστε ρεζίλι σε όλο τον πλανήτη!

 

karate.gr: 22/08/04

Ντόπας συνέχεια! Ο Ορφανός δεν ξέρει τίποτα!  Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει τίποτα! Όλη η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τίποτα! Και το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει τίποτα! Και όμως η Ντόπα περιδιάβαινε δέκα χρόνια στους διαδρόμους της ΓΓΑ. Την είχαν κάνει αφίσες και ζωγραφιές στους τοίχους!

 

karate.gr: 28/08/04

Την επιδοτούσαν, την επιχορηγούσαν, την είχαν ονομάσει προπονητή-θαύμα, επινόησαν και παράνομους τρόπους επιχορήγησης μέσω συλλόγων σφραγίδων "κατά πάγια πρακτική" όπως ισχυρίστηκε ο Λιάνης και συνέχιζε ο Ορφανός! Φωτογραφιζόντουσαν καμαρωτοί με την Ντόπα, κέρδιζαν ψήφους και αξιώματα επ' ονόματι της Ντόπας. Με το που μπαίνει στη ΓΓΑ κανείς βρωμάει Ντόπα και Αρπαχτή και η μύτη του Ορφανού ... δεν είχε πιάσει τίποτα!!!

 

karate.gr: 31/08/04

Σήμερα ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες και κάνουν όλοι τον ανήξερο για τις δόξες και τους τίτλους που εισέπρατταν, φωτογραφιζόμενοι δίπλα στη Ντόπα και την Αρπαχτή! Οι τοίχοι της ΓΓΑ είναι γεμάτοι από τις πελώριες φωτό αυτών που οφείλουν εξηγήσεις!


ΤΑ ΝΕΑ , 28-08-2004

Οι χαμένοι και κερδισμένοι Ολυμπιακοί υπουργοί

Άλλα περίμεναν και άλλα τους ήρθαν μετά την υπόθεση ντόπινγκ 

.............................

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ : Παλινωδίες και διγλωσσία

H προβολή του στα MME τις δύο εβδομάδες των Αγώνων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν του βγήκε σε καλό όμως, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Ρηγίλλης. H στάση του χαρακτηρίζεται από παλινωδίες και υπερβολικές αντιδράσεις. Στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου βγήκε την πρώτη μέρα στα παράθυρα χωρίς να έχει κάτι να πει, και πήγε στο νοσοκομείο νομιμοποιώντας την εκδοχή του ατυχήματος. Δύο μέρες αργότερα εμφανίστηκε λάβρος να ζητάει τον αποκλεισμό των αθλητών. Από διγλωσσία χαρακτηρίζεται η στάση του και στην πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ντόπινγκ. Από τη μια έκανε επιθέσεις στον κ. Βενιζέλο, από την άλλη, όπως έγινε χθες μετά τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, ζητούσε «ψυχραιμία» και «νηφαλιότητα». Πάντως, η μεγαλύτερη αποτυχία που χρεώνουν κυβερνητικά στελέχη στον κ. Ορφανό είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίστηκε να κατηγορεί όλους συλλήβδην τους Ολυμπιονίκες.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ -  29/08/2004

Ρινγκ οι ομοσπονδίες

Του ΣΤΡΑΤΗ ΛΙΑΡΕΛΛΗ

Τρίμηνος πόλεμος για τον έλεγχο του ελληνικού αθλητισμού προβλέπεται στο διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο, καθώς τότε θα γίνουν εκλογές σε 23 από τις 29 ολυμπιακές ομοσπονδίες, ενώ τον Ιανουάριο θα αποκτήσει νέα ηγεσία και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), που θα έχει την ευθύνη μέχρι τους Αγώνες του Πεκίνου.

Η κυβέρνηση, διά του Γ. Ορφανού, δεν κρύβει ότι αποσκοπεί στην «αποδόμηση του συστήματος ΠΑΣΟΚ». Αλλωστε αυτή τη στιγμή περισσότερες από 20 ομοσπονδίες ελέγχονται από παράγοντες που σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τρεις ομοσπονδίες αποτελούν τα «φιλέτα»: Η ΕΠΟ (εξουσιάζει τις τύχες του ποδοσφαίρου), ο ΣΕΓΑΣ (λόγω των πρωταθλητών του στίβου και της πανελλαδικής δικτύωσής του) και η ομοσπονδία Αρσης Βαρών (με την «ντριμ τιμ» που ασκεί σημαντική επιρροή.


SPORTIME - 01/09/2004 

Σε απόλυση 44 προπονητών προέβη η ΚΟΕ λόγω οικονομικών προβλημάτων

Ορφανός: "Ψεύτης ο Διαθεσόπουλος"

Η κόντρα του Γιώργου Ορφανού με το Δημήτρη Διαθεσόπουλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, όπως υποστηρίζει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κολυμβητική ομοσπονδία αναγκάστηκε να απολύσει 44 προπονητές. Ο Διαθεσόπουλος λέει ότι η Πολιτεία δεν έχει καταβάλει την τακτική επιχορήγηση και συνέπεια να οδηγηθεί στη λύση των απολύσεων.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Αθλητισμού με τον Γιώργο Οργανό να χαρακτηρίζει ψεύτη το Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

"Ο κ. Διαθεσόπουλος έδειξε και στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ότι μόνιμα διακατέχεται από αντιπολιτευτική διάθεση. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ δεν μου ζήτησε ποτέ, τίποτα περισσότερο, από όλα όσα έγιναν. Θα έλεγα ότι είναι ψεύτης, όταν λέει ότι για δικές του πράξεις, ευθύνεται η Κυβέρνηση. Είχε όλα τα απαραίτητα κονδύλια, κανείς όμως δεν γνωρίζει, πώς τα χρησιμοποίησε.

Δεν γνωρίζουμε τον προϋπολογισμό μας

Αμέσως ο Δημήτρη Διαθεσόπουλος δήλωσε: "Εάν είναι ψεύτης ο Διαθεσόπουλος και η ΚΟΕ ρωτάμε τον κ. υπουργό σήμερα 1η Σεπτεμβρίου του 2004. Γνωρίζει η ΚΟΕ τον προϋπολογισμό της για το 2004 ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο μεταολυμπιακό προγραμματισμό της;".


ΤΑ ΝΕΑ , 06-09-2004 

Αλλαγές στις διοικήσεις των ομοσπονδιών επιχειρεί με τις τροπολογίες που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός. Πρώτοι στόχοι η ΕΠΟ, η ΕΠΑΕ και η ΕΟΕ που ουσιαστικά έχουν κυρίαρχο ρόλο τα αθλητικά δρώμενα της χώρας.
ΔAMANAKH :  Πρωτοφανής παρέμβαση οι τροπολογίες Ορφανού

«Οι τροπολογίες που κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός συνιστούν πρωτοφανή και βάναυση παρέμβαση στα εσωτερικά του αθλητικού κινήματος. Δεν είναι δυνατόν χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο με τις αθλητικές ομοσπονδίες να καθορίζονται ημερομηνίες εκλογών και εκλογικά συστήματα.».


2- Και ξαναλέμε ότι η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! Επιδιώκει σαφώς να αλώσει κομματικά τις ομοσπονδίες! Αυτή είναι η αποστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού???


ΤΑ ΝΕΑ , 08-09-2004 

Ο B. ΠΟΛYΔΩPAΣ AΔEIAΣE TΟN ΟPΦANΟ ΓIA TIΣ TPΟΠΟΛΟΓIEΣ

Eικόνα διάλυσης

Η επιστολή Ρογκ που αποκάλυψε ο Ανδρέας Φούρας «μπλοκάρησε» τις τροπολογίες του Γιώργου Ορφανού

Με εντυπωσιακό τρόπο διχάστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η N.Δ. στη Βουλή για το επίμαχο αθλητικό νομοσχέδιο, με το οποίο αλλάζουν οι όροι λειτουργίας σωματείων, ρυθμίζονται χρέη των ΠΑΕ κ.λπ.

Αυτό συνέβη όταν αποκαλύφθηκε από το ΠΑΣΟΚ (από τον πρώην υφυπουργό Ανδρέα Φούρα) παρέμβαση (με επιστολή) του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ για τον τρόπο συγκρότησης της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), αλλά και παρέμβαση της ΦΙΦΑ ότι δεν μπορούν οι κυβερνήσεις να αναμειγνύονται στα εσωτερικά των ομοσπονδιών.

Αδιαφάνεια

Και ενώ οι κόντρες πήγαιναν και έρχονταν με κοινό παρανομαστή τη «σαπίλα» στον ελληνικό αθλητισμό, κυρίως στο ποδόσφαιρο, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, οι κ.κ. Κουλούρης και Λιάνης (ΠΑΣΟΚ) κατηγόρησαν τη N.Δ. ότι με αδιαφανή τρόπο προωθεί για πρόεδρο της ΕΟΕ τον γαμπρό του κ. K. Μητσοτάκη, τον κ. Ισίδωρο Κούβελο.

«Ντροπή»

«Ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου», είπε προς τον υφυπουργό της N.Δ. Γιώργο Ορφανό ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης και συμπλήρωσε: «Πέστε καλύτερα στις Ομοσπονδίες να παραιτηθούν και να σας κάνουν αυτοκράτορα».


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2004,  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ένα θέμα που προκάλεσε αίσθηση και σκεπτικισμό, στους Υπουργούς Αθλητισμού των Χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, έθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Διάσκεψη που γίνεται στη Βουδαπέστη. Συγκεκριμένα:
Κατά πόσον οι αποφάσεις των Διεθνών Ομοσπονδιών μπορούν να είναι υπεράνω της εθνικής νομοθεσίας κάθε χώρας.

Στην Ελλάδα, είπε ο κ. Ορφανός, είναι αναγνωρισμένες και λειτουργούν ελεύθερες 45 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών και μη αθλημάτων, που χρηματοδοτούνται από 90% - 100% από το Κράτος. Μέχρι ποιου σημείου λοιπόν μπορεί η Πολιτεία, που τις χρηματοδοτεί, να επεμβαίνει;
Το θέμα που έθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, θα απασχολήσει εκτενώς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ακόμη, αναφέρθηκε:


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/10/2004 

Και αυτός ψήφισε Νέα Δημοκρατία !!!

«Επίθεση» Ορφανού σε μέλη της ΕΟΕ 

Για «μάχες οπισθοφυλακών» που δίδονται από κάποιους στην προσπάθεια να «γαντζωθούν στις καρέκλες τους» έκανε λόγο χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μην εναρμονίσει το καταστατικό της στον νέο αθλητικό νόμο.

«Είναι φανερό ότι ορισμένα μέλη της ΕΟΕ δίνουν μάχες οπισθοφυλακών, στην προσπάθειά τους να γαντζωθούν στις καρέκλες τους. Ετσι, αποφασίζουν να αφήσουν τη Δημοκρατία έξω από την ΕΟΕ. Είναι, όμως, σαφέστατο ότι υπάρχει νόμος και ισχύει».

Αυτή είναι η πλήρης δήλωση, με την οποία φαίνεται πως ο υφυπουργός τραβάει το σχοινί όσον αφορά την αντιπαράθεσή του με την ΕΟΕ. Ο καβγάς, υπενθυμίζεται, γίνεται για τις δύο επίμαχες διατάξεις που περιέχονται στον δικό του νόμο. Και τις δύο η ΕΟΕ τις απέρριψε, μολονότι έχουν γίνει νόμος του κράτους, με αποτέλεσμα τώρα να εγκυμονεί κίνδυνος σοβαρών κυρώσεων από τη ΔΟΕ. «Οποιαδήποτε αλλαγή στον καταστατικό χάρτη ολυμπιακής επιτροπής χώρας-μέλους της ΔΟΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά του ολυμπιακού κινήματος», είναι η επίσημη κατεθυντήρια αρχή της Λωζάννης. Η ποινή σ' αυτή την περίτωση στους παρεκτραπέντες είναι αποβολή. Τον λόγο τώρα έχει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, που θα συνεδριάσει στις 20-21 Νοεμβρίου.


3- Και ξαναλέμε ότι η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! Δεν μπορεί ούτε για τα προσχήματα να κρύψει τον κομματικό του φανατισμό! ... Ποιός γαντζώθηκε και πού κ. Ορφανέ?


Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2004
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ κ. Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, υπέγραψε απόφαση με την οποία δίδεται στις αθλητικές Ομοσπονδίες η 4η δόση της επιχορήγησης τους για το 2004, συνολικού ύψους 10.000.000 Ευρώ.

Μετά την καταβολή και της δόσης αυτής το ύψος του ποσού, που έχει δοθεί σε κάθε ομοσπονδία, καλύπτει το 80% του συνολικού ποσού, που δικαιούται για το 2004. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, πρόσφατα καταβλήθηκε στις Ομοσπονδίες και το 30 % της επιχορήγησης που δικαιούντο για το 2003, το οποίο τους όφειλε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.
Εκ των παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι το Υπουργείο με συνέπεια καλύπτει τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών, αν και βρισκόμαστε σε μία περίοδο, που είχε να αντιμετωπίσει οικονομικά, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


4- Και ξαναλέμε ότι η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! Λεφτά υπάρχουν! ... Δικοί μας να τα δώσουμε δεν υπάρχουν!!!


ΤΑ ΝΕΑ , 26-10-2004 

EΟK: ΟPΓH ΓIA THN ΠEPIKΟΠH TΩN EΠIXΟPHΓHΣEΩN KATA 20%

«Mέτρο αναλγησίας»

«Εμπαιγμό» χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, την απόφαση της Πολιτείας με την οποία περικόπτονται οι ετήσιες αθλητικές επιχορηγήσεις. Το έγγραφο, που έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ την περασμένη Παρασκευή, αναφέρεται σε μειωμένο κατά 20% προϋπολογισμό για το έτος 2004, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την ομαλή λειτουργία και διεξαγωγή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση για την οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία και δείχνει αναλγησία», σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΟΚ. «Αν όντως υπήρχε οικονομική δυσχέρεια για την καταβολή των ετήσιων επιχορηγήσεων, η Πολιτεία θα έπρεπε να ενημερώσει εγκαίρως και όπως είχε ζητηθεί από την ΕΟΚ στην πρώτη συνάντηση που είχε γίνει με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Ορφανό πριν από επτά μήνες, και όχι με τον αιφνιδιαστικό τρόπο που πάρθηκε αυτή η απόφαση, δύο μήνες πριν από την ολοκλήρωση της χρήσης του 2004».

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν βέβαια σχεδόν σε όλες τις ομοσπονδίες και για τον σκοπό αυτόν η ΕΟΚ θα κινηθεί από κοινού με τις άλλες διοικήσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΕΓΑΣ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «παράλογη» και «παράνομη». «Έρχεται στο τέλος του έτους όταν ήδη στο μέγιστο μέρος τους οι δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί. Αποκαλύπτει την αναξιοπιστία του υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο επανειλημμένα είχε διαβεβαιώσει για μικρές περικοπές», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.


ΤΑ ΝΕΑ , 01-11-2004 

Γαλάζιος εμφύλιος στη N.Δ.

Aλληλοκατηγορίες στελεχών για εξυπηρέτηση συμφέροντων στον χώρο του αθλητισμού

Την εικόνα αλληλοσπαρασσόμενου κόμματος έδινε χθες η N.Δ. με κορυφαία στελέχη της να κατηγορούνται ότι εξυπηρετούν συμφέροντα επιχειρηματιών και ότι λειτουργούν ως «νταβατζήδες» στον χώρο του αθλητισμού.

Στο επίκεντρο του γαλάζιου εμφυλίου, που παίρνει ήδη τεράστιες διαστάσεις, βρέθηκαν τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός. Ο μεν κ. Μεϊμαράκης κατηγορήθηκε από τον κ. B. Μητρόπουλο ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα Κόκκαλη και ότι παρενέβη παρασκηνιακά στις εκλογές για να παραμείνει στη ΕΠΟ η σημερινή διοίκηση Γκαγκάτση. Αντίθετα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός κατηγορείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της N.Δ. ότι υποστήριξε παρασκηνιακά το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχε ο B. Μητρόπουλος, κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση τη N.Δ.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν, πάντως, ότι από την πλευρά της N.Δ. η αρχική γραμμή ήταν να υποστηριχθεί το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχε ο κ. Βίκτωρ Μητρόπουλος. Σκοπός, όπως λένε αυτά τα στελέχη, ήταν να ανατραπεί η σημερινή διοίκηση του κ. Γκαγκάτση, η οποία κατά τους γαλάζιους εκπροσωπούσε «το σύστημα ΠΑΣΟΚ» στον χώρο του ποδοσφαίρου και η N.Δ. να αποκτήσει τον έλεγχο της ΕΠΟ, όπως επιχείρησε να κάνει και σε άλλες ενώσεις από τον χώρο του αθλητισμού. Για τον σκοπό αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός υποστήριξε ενεργά τον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Μάλιστα, στελέχη της Ρηγίλλης λένε πως οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ σε εφημερίδα συμφερόντων του κ. Μητρόπουλου ξεπέρασαν κατά πολύ εκείνες μικρών εφημερίδων της παράταξης.

 

ΤΑ ΝΕΑ , 02-11-2004 

«Λασπομαχία» στα παράθυρα

Ύβρεις και βαρύτατες κατηγορίες αντήλλαξαν Mεϊμαράκης και Mητρόπουλος

.................................................................

H τροπολογία Ορφανού

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε στον ραδιοσταθμό «9,84» πως υπήρχε ρητή εντολή του Πρωθυπουργού «να μην ασχοληθούμε κομματικά με τον αθλητισμό». Ωστόσο όπως υποστηρίζουν πάντως κυβερνητικά στελέχη, υπήρξε μεθόδευση από τον Γιώργο Ορφανό για να αλώσει την ΕΠΟ. Προσθέτουν μάλιστα πως ο κ. Ορφανός προσπάθησε το καλοκαίρι (9 Σεπτεμβρίου) «να βγάλει από τη μέση τον Γκαγκάτση» με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τις εκλογές στα αθλητικά σωματεία. Τότε είχε αντιδράσει η ΦΙΦΑ και η τροπολογία δεν πέρασε έπειτα από παρέμβαση του κ. Πολύδωρα.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, ο Ορφανός - με τις ευλογίες της N.Δ. - δρομολόγησε τον σχηματισμό ενός ψηφοδελτίου από τις Ενώσεις της Μακεδονίας και της Κρήτης, με τη συμμετοχή του κ. Βίκτωρα Μητρόπουλου. Επικεφαλής τοποθετήθηκε ένα πρωτοκλασάτο κομματικό στέλεχος, ο Ιορδάνης Τσώτσος, μέλος της Νομαρχιακής Πέλλας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και υποψήφιος δήμαρχος Έδεσσας και ο οποίος είχε με αυτή την ιδιότητά του και συνάντηση με τον κ. Καραμανλή στο Μαξίμου στις 4 Σεπτεμβρίου. Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν σημαντικά στελέχη της N.Δ. όπως ο Γιώργος Βούρβαχης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης ήξεραν πως αυτό το ψηφοδέλτιο στήριζε η N.Δ.. Όπως υποστηρίζουν βουλευτές της N.Δ. μάλιστα, ο κ. Τσώτσος είχε λάβει διαβεβαιώσεις για κομματική στήριξη και από τον κ. Μεϊμαράκη.


5- Και ξαναλέμε ότι η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! Όλη η Ν. Δ. έχει πέσει να πάρει τις ομοσπονδίες! Έπεσε και ... χτύπησε!  Ο Αθλητισμός διοικείται από τη Νέα Δημοκρατία με μεθόδους ... Αλ Καπόνε κύριε Ορφανέ !


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/11/2004

Οι παραπονούμενες ομοσπονδίες θέλουν συζήτηση για τις επιχορηγήσεις

Υπέρ του δημόσιου διαλόγου με την αθλητική ηγεσία τάχτηκαν χθες οι παραπονούμενες για τις περικοπές στις ετήσιες επιχορηγήσεις αθλητικές ομοσπονδίες, που συνεδρίασαν άτυπα στο μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η κατάληξη της περίπου τρίωρης συζήτησης ήταν να ζητηθεί από τον υφυπουργό Γιώργο Ορφανό να γίνει δημόσιος διάλογος πριν καταρτιστεί τελεσίδικα και ανακοινωθεί η λίστα με τους προϋπολογισμούς, να πληρωθούν τα ποσά της ολυμπιακής προετοιμασίας που οφείλονται και να μην ξοδευτούν τα εναπομείναντα χρήματα του ταμείου της γ.γ. Αθλητισμού σε έκτακτες επιχορηγήσεις σωματείων πριν εξοφληθούν ανειλημμένες υποχρεώσεις σε αθλητές και προπονητές. Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση με τα αιτήματα των ομοσπονδιών προς την Πολιτεία:

1 - Να δοθούν στη δημοσιότητα άμεσα και συνολικά οι τακτικές επιχορηγήσεις της γενικής γραμματείας Αθλητισμού προς τις αθλητικές ομοσπονδίες για το έτος 2004, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά του 2003.
2 - Να αναθεωρηθεί το ύψος των τακτικών επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών του έτους 2004, στο ύψος τουλάχιστον των αντιστοίχων του 2003.
3  - Να καταβληθούν μέχρι 31/12/04 τα υπόλοιπα ποσά της ολυμπιακής προετοιμασίας, έτσι όπως προσδιορίστηκαν βάσει κριτηρίων από την ΕΟΕ.
4 -  Να ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου το ύψος των τακτικών επιχορηγήσεων καθώς και της ολυμπιακής προετοιμασίας για το 2005.
5 -  Να ανακοινωθεί άμεσα και δεσμευτικά το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων της χώρας, που εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια.
6 -  Να μη δοθεί στο εξής καμία έκτακτη οικονομική επιχορήγηση σε οποιονδήποτε φορέα, έως ότου εξοφληθούν πλήρως όλες οι τακτικές επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων.
7 - Τέλος, επειδή έχουμε τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία με τον κ. υφυπουργό σε ζητήματα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους σε όλες τις ομοσπονδίες και να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εκ του νόμου υποχρέωσή του, ως μέσο αμφισβήτησης και σπίλωσης της υπόληψης του αθλητικού κινήματος και των προσώπων που το υπηρετούν ανιδιοτελώς.


6- Και ξαναλέμε ότι η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! Όλη η Ν. Δ. έχει πέσει να πάρει τις ομοσπονδίες! Έπεσε και ... χτύπησε!  Διοικείτε τον Αθλητισμό με μεθόδους ... Αλ Καπόνε κύριε Ορφανέ !


ΤΑ ΝΕΑ , 06-11-2004 

Tα Σκόπια αναγνωρίστηκαν από τον φίλο μας τον Mπους ως Mακεδονία - ίνα επαληθευτεί το ρηθέν υπό Mητσοτάκη προ δωδεκαετίας, ότι «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το Σκοπιανό». Έπεσε δύο χρόνια έξω ο άνθρωπος, αλλά δεν βαριέσαι.

 

ΣΧΟΛΙΟ: Εμείς απλά προσθέτουμε:

163 - 06/11/04 - ΣΚΟΠΙΑΝΟ-1: Η Ανίκητη Στρατιά των Ηλιθίων

164 - 08/11/04 - ΣΚΟΠΙΑΝΟ-2: Ένοχοι Βλακείας ή Ένοχοι Απάτης;

165 - 12/11/04 - ΣΚΟΠΙΑΝΟ-3: Όταν η Διαπλοκή Αγγίζει την Προδοσία!

 

Τα Σκόπια (δεύτεροι στη δεξιά φωτό στο 25ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Καράτε που διοργάνωσαν) έχουν αναγνωρισμένη ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε από το 1992! Η Κύπρος από το 1995! Οι Πανευρωπαϊκοί και οι Παγκόσμιοι Αγώνες Παραδοσιακού Καράτε γίνονται από το 1975!

Τα Σκόπια κάνουν πολιτική διοργανώνοντας Πανευρωπαϊκούς Παραδοσιακού Καράτε από το 1994 και η Νέα Δημοκρατία κάνει πολιτική υπέρ του Γερόλυμπου εμποδίζοντας την Ελληνική Ομοσπονδία Παραδοσιακού Καράτε να παραστεί σε τέτοιους αγώνες! Πολιτική κάνει ή Προδοσία???

 

Όλα τα σχετικά έγγραφα τα στείλαμε σε όλους τους βουλευτές, τις ομοσπονδίες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Άρα τα γνωρίζει και ο Κώστας Καραμανλής!  Επομένως ο Κώστας Καραμανλής ως υπουργός Πολιτισμού παρανομεί εν γνώση του καλύπτοντας τον Γιώργο Ορφανό, ο οποίος παρανομεί εν γνώσει του υπέρ του συνεργάτη του Γιώργου Γερόλυμπου! Πότε ένας Υπουργός Πολιτισμού παρανομεί υπέρ του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος παρανομεί εν γνώση του υπέρ ανθρώπου που κατηγορείται για παρανομίες???


ΤΑ ΝΕΑ , 06-11-2004 

.....................................................

TO ΣTIΓMA

H κυβέρνησή μας πέτυχε άλλη μια τεράστια νίκη!

.....................................................

«Μένει ο Ορφανός ή φεύγει ο Ορφανός;»

Τώρα είναι μάλλον αργά για να αποκαταστήσει τη ζημιά. Αλλά είναι εξαιρετικά επίκαιρο να επισημάνει κανείς, ότι αυτή η κυβέρνηση πληρώνει, και στη συνέχεια θα πληρώνει όλο και περισσότερο και με όλο και μεγαλύτερο τίμημα, τις προεκλογικές κομπορρημοσύνες της περί κάθαρσης. Διότι αποδεικνύεται τώρα, ότι όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιφέρει την περίφημη «κάθαρση» στον χώρο του αθλητισμού, αλλά ο κύριος Ορφανός - που είχε υποσχεθεί στον Πρωθυπουργό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να εκκαθαρίσει το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» - όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά η αποτυχία ήταν κάτι περισσότερο από παταγώδης. Κι επιπλέον ο κύριος Ορφανός, όχι μόνον απέτυχε, αλλά για να τα καταφέρει, χρησιμοποίησε και εναγκαλίστηκε ό,τι χειρότερο δρούσε στον χώρο του αθλητισμού.

KAI TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ποιος διαχειρίζεται το ΠΡΟ-ΠΟ και το Στοίχημα;

 Διαβάζω εδώ κι εκεί ότι ο κύριος Ορφανός αποποιείται πάσης ευθύνης για όσα γίνονται στον ΟΠΑΠ, σε σχέση με τις επιχορηγήσεις. Λέω λοιπόν να συνεισφέρω στον σχετικό προβληματισμό, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της επιτροπής χορηγιών του ΟΠΑΠ ονομάζεται Δημήτρης Λυκόπουλος και - ω ναι - είναι παράλληλα και διευθυντής του γραφείου του κυρίου Ορφανού.

Σε ένα πρακτικό του Δ.Σ. του Οργανισμού με ημερομηνία 6/10/2004 ο κ. Δημήτρης Λυκόπουλος είναι αυτός που εισηγείται την ανάθεση στην εταιρεία του κυρίου Βίκτωρα Μητρόπουλου, VICTORY press, την εκτύπωση του προπαγανδιστικού φυλλαδίου για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, που θα διανεμόταν στη ΔΕΘ.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτή η χορηγία. Είναι κι άλλες. Δεν υπάρχει φορέας της Θεσσαλονίκης που να μην παίρνει χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Ερώτηση: το ΠΡΟ-ΠΟ και το Στοίχημα διαχειρίζεται ο ΟΠΑΠ ή μήπως έχει μεταβληθεί σε μαγαζί για να επανεκλεγεί ο κύριος Ορφανός στην περιφέρειά του; Πάσα απάντηση δεκτή. Και δεν φοβάται τώρα που ανοίγει ο φάκελος των επιχορηγήσεων, μήπως κάνας περίεργος εισαγγελέας διερωτηθεί τι εξυπηρετεί, ας πούμε, η επιχορήγηση στην Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης ή στη Χούτος Κέτερινγκ;


7- Και ξαναλέμε ότι η γενική συμπεριφορά του Ορφανού αρχίζει να γίνεται απόλυτα συγκεκριμμένη! "Καθαρίζει" για την πάρτη του, την κόρη του , για τους συνεργάτες και το κόμμα! (Ο Ορφανός διορίζει τον διευθυντή του γραφείου του Λυκόπουλο στον ΟΠΑΠ και ο Λυκόπουλος την κόρη του Ορφανού σε επιτροπές του ΟΠΑΠ: να κυκλοφορεί το χρήμα!) Τον αθλητισμό και τον ελληνικό λαό τον έχει γραμμένο! Και το ξέρει ότι η ζωή είναι ό,τι αρπάξεις! Και όλα αυτά βγάζουν μεν μάτι, αλλά έχει και την κάλυψη του ... προϊσταμένου του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρει ακέραια την ευθύνη, όπως ακριβώς έλεγε όταν ήταν εκείνος αντιπολίτευση!!!


ΤΑ ΝΕΑ , 10-11-2004 

ΟPΦANΟΣ-OMOΣΠONΔIEΣ: ΣYMΦΩNIA

Στροφή 180 μοιρών για τις περικοπές στις επιχορηγήσεις

Σε περικοπή επιχορηγήσεων φερόταν αποφασισμένος να προχωρήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, πριν λίγες εβδομάδες, αλλά - όπως φαίνεται από τις εξελίξεις - κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ισχύσει. Κατά τις χθεσινές συναντήσεις του υφυπουργού με τις Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και με τον ΣΕΓΑΣ, η κοινή «συνισταμένη» ήταν το «καλό κλίμα» και το «πνεύμα σύμπνοιας», ενώ οι περικοπές ουσιαστικά είναι ελάχιστες.

Σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά οι περικοπές θα είναι της τάξεως του 15% σε σχέση με πέρσι (η Πολιτεία φερόταν αποφασισμένη για περικοπές 75%). Ο υφυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τους κ.κ. Γκαγκάτση, Κανελλόπουλο και Οικονομίδη, τους ευχήθηκε «καλή τετραετία», ενώ τους επεσήμανε πως η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στη διεκδίκηση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το 2006 ή το 2007. Ο κ. Ορφανός άφησε να εννοηθεί ότι - ίσως και εντός του μηνός - θα καταβληθεί το πριμ προς τους διεθνείς, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι «άδειες» ΠΡΟ-ΠΟ.

ME ΣΕΓΑΣ

Βρέθηκε «χρυσή τομή», θεωρητικά τουλάχιστον, στη διαφορά ανάμεσα σε υφυπουργείο Αθλητισμού και ΣΕΓΑΣ, όσον αφορά την περικοπή του προϋπολογισμού 2004 κατά 22%, αφού κατά τη χθεσινή συνάντηση Ορφανού - Σεβαστή συμφωνήθηκε να καλυφθούν από την Πολιτεία οι όποιες ανάγκες του ΣΕΓΑΣ τη χρονιά που λήγει.

H συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ έγινε σε καλό κλίμα και στο τέλος εκφράστηκε αισιοδοξία από τις δύο πλευρές ότι θα βρεθεί λύση. Μάλιστα, ο κ. Ορφανός αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πολύ πιθανό να δοθούν και τα πριμ του 2004. Κατά την άποψη του κ. Ορφανού, «αν δεν είχαν δαπανηθεί 50 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2004 και είχε η σημερινή αθλητική ηγεσία τα χρήματα αυτά στη διάθεσή της, δεν θα υπήρχε τώρα καμία οφειλή σε ομοσπονδία ή σωματείο».

ME ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Βασιλακόπουλο, συμφωνήθηκε να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες της Ομοσπονδίας και να καλυφθούν οι ανάγκες της, μέχρι το τέλος του 2004. «Με αμοιβαία συνεννόηση και διάλογο, όλα λύνονται. Ο κ. Ορφανός έδειξε κατανόηση για το τι πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρουσιάσαμε», επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλακόπουλος. Για σήμερα ο κ. Ορφανός έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες Άρσης Βαρών και Γυμναστικής.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/11/2004

 Συναίνεση και με την Αρση Βαρών

Το κλίμα συναίνεσης, που επικράτησε στις συναντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού με ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στίβο, επεκτάθηκε χθες και στην άρση βαρών και στη γυμναστική, που ήταν η σειρά τους να περάσουν από το μέγαρο της Κηφισίας 7.

Ο Γιάννης Σγουρός ζήτησε από τον Γιώργο Ορφανό το «σπίτι» της άρσης βαρών στη Νίκαια μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις γενικά, ενώ σχετικά με το οικονομικό θα ακολουθηθεί ό,τι και με τις υπόλοιπες: θα υπάρξει δηλαδή συνεργασία των υπηρεσιών της ομοσπονδίας με τις αντίστοιχες της ΓΓΑ, για να καταλήξουν από κοινού στο ποσό που θα εκταμιευθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Κάποιοι δεν θέλουν το καλό του αθλητισμού, ο κ. Ορφανός όμως δεν είναι απ' αυτούς- αντιθέτως, στηρίζει τον αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός βγαίνοντας από το γραφείο του υφυπουργού.

Η γυμναστική από την πλευρά της ζήτησε 825.000 ευρώ μέχρι τέλους του 2004. Ο πρόεδρος Γιώργος Δημητρόπουλος προσκόμισε στοιχεία για να αποδείξει ότι έχει δίκιο. «Αν είναι πραγματικά τα έξοδα αυτά, θα τα καλύψουμε» ήταν η απάντηση του κ. Ορφανού.


ΤΟ ΒΗΜΑ , 21-11-2004
Οι επιλεκτικές χορηγίες του κ. Ορφανού

* Ο υφυπουργός Αθλητισμού τακτοποίησε τις οικονομικές απαιτήσεις ορισμένων αθλητικών σωματείων της εκλογικής του περιφέρειας αγνοώντας τα υπόλοιπα

* Τα επίσημα στοιχεία

Από τότε που ανέλαβε ο κ. Ορφανός φρόντισε να εκπληρώσει σχεδόν στο ακέραιο τις οικονομικές διεκδικήσεις τουλάχιστον τριών σωματείων (του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και του ΒΑΟ) της εκλογικής του περιφέρειας με σωρεία αποφάσεών του ώστε να είναι σήμερα από τα πλέον ευνοημένα. Τα εν λόγω σωματεία στο διάστημα των οκτώ μηνών έχουν σχεδόν εξοφληθεί για το σύνολο των απαιτήσεων του τρέχοντος έτους ενώ σε άλλα σωματεία έχει δοθεί μόλις 15% προκαταβολή για το 2004 και υπάρχουν βεβαίως οφειλές για δύο και τρία προηγούμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχει λάβει σε αυτό το χρονικό διάστημα συνολικές επιχορηγήσεις 509.840 ευρώ, ο Ηρακλής 236.370 ευρώ και ο ΒΑΟ 106.600 ευρώ. Το περίεργο είναι ότι από το σύνολο των 10.000 αθλητικών σωματείων της χώρας μόνον αυτά τα τρία και ως ένα βαθμό και ο Αρης Θεσσαλονίκης έχουν εξοφληθεί για παλιά χρέη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. H μόνιμη απάντηση των υπευθύνων της Γραμματείας στις πιέσεις των άλλων σωματείων είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα και σε κάθε περίπτωση «δεν θα πληρώσουμε εμείς τα χρέη των προηγούμενων κυβερνήσεων». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια καλυμμένη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων αλλά, για να μη δημιουργηθεί γενικότερο κλίμα διεκδικήσεων, έχουν εκδοθεί αποφάσεις για κάλυψη οφειλών προηγουμένων ετών.

Το ίδιο γενναιόδωρος υπήρξε ο κ. Ορφανός και με τις τοπικές ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων, για να επηρεάσει τις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου φρόντισε, προφανώς επιλεκτικώς, σε 30 από τις 54 ενώσεις να εξοφλήσει σχεδόν όλες τις επιχορηγήσεις για το τρέχον έτος με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ. Επιχειρήθηκε με αυτόν τον όχι και τόσο κομψό τρόπο να στηριχθεί η ομάδα του κ. B. Μητρόπουλου, η οποία τελικώς ηττήθηκε από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο κ. Βασ. Γκαγκάτση προκαλώντας τις γνωστές και δημοσίως αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών της ΝΔ.


8- "Καθαρίζει" για την πάρτη του, την κόρη του, για τους συνεργάτες και το κόμμα! Τον αθλητισμό και τον ελληνικό λαό τον έχει γραμμένο! Και το ξέρει ότι η ζωή είναι ό,τι αρπάξεις! Και όλα αυτά βγάζουν μεν μάτι, αλλά έχει και την κάλυψη του ... προϊσταμένου του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρει ακέραια την ευθύνη, όπως ακριβώς έλεγε όταν ήταν εκείνος αντιπολίτευση!!!


Συνεχίζεται

 


Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση
www.karate.gr    

  Αρχική      Επικαιρότητα      Αθλητικά Θέματα .